Dodaj do ulubionych

problem dla technicznych :/:/

19.06.13, 21:54
porysowałam nowy kibel. zrobiliśmy wreszcie remont w łazience... kupiłam złą szczotekę do kibla, taki szczelny metalowy prostopadłościan, że szczotka chowa sie do środka. i cholera myłam kibel zamaszcyście. i porysowałam - powstały takie 2-3centymetrowe szare kreski... uncertain
są widoczne... mąż jest piep... onym perfekcjonistą uncertain jak wróci z delegacji to mnie zabije uncertain

czy są jakieś sposoby na porysowany metalem kibel. jakis lakier do porcelany? cokolwiek?! błagam... doradźcie... tak sie zdenerwowałam, że juz mi sie wszystkiego odechciewa uncertain
Obserwuj wątek
    • kerri31 Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:03
      O kur...ka. Nie wiem jak to zrobiłaś ale może osusz tę porysowaną część i zamaluj farbą do emalii albo olejną albo ....no nie wiem.
      • mozambik87 Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:07
        ja też nie wiem. stary jutro wraca... częściowo robił sam ten remont.zabije mnie.
        • helufpi Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:18
          Kobieto, Ty tak poważnie?
          Przecież to zejdzie po jakimś czasie, od normalnego mycia.
          Farbą olejną <facepalm>
          • mozambik87 Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:22
            kobieto, domestos tego nie bierze.
            a dlaczego mam żartowac? jest problem - to szukam rozwiązania. nie masz nic do dodania - ok, zmień wątek.
            • dorcia1234 Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:27
              magiczna gąbka? to moja ostatnia deska ratunku zwykle
              www.pajacyk.pl
              ulubione forum Gwiazdki 2001:
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=31090
              *** GWIAZDKI 2001 ***
            • jasnoklarowna Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 10:41
              a spróbowałaś zmywaczem do paznokci? nie żartuję, tylko na sucho, musisz wodę wypompować/przepchać i spróbuj
              • jasnoklarowna Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 16:04
                I dawaj zdjęcie tej szczotki w celach zapobiegawczych
    • redheadfreaq Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:08
      A CIFem wybielającym na przykład nie zejdzie?
    • helufpi Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:12
      Jeśli szczotka porysowała ceramiczny kibelek to warto sprawdzić, czy nie ma w niej diamentów.
      • k1k2 Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 23:14
        smile
        genialne smile
    • deszcz.ryb Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:15
      Spróbuj poszorować jakimś cifem, może nie jest porysowane, a jedynie zabarwione?
      • mozambik87 Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:20
        tak, nie ma rys, sprawdziłam pazurami.
        ale przebarwienie nie schodzi - nawet po domestosie! moze zostawić domestos na dłużej? ale szorowałam przed chwilą jeszcze reaz - i nic. żadnej zmiany. te przebariwenia chyba są na stałe!!!
    • esr-esr Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:35
      w marketach budowlanych mają wszelaką chemię do naprawy wanien i brodzików, może i do ceramiki coś znajdą.
      a próbowałaś gumką do ołówka? albo do długopisu?
    • misia-your Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:36
      Kup w lidlu plyn W5 do kamienia i innych osadów powinno pomoc
    • dorotakatarzyna Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:42
      Tak szczerze, to nic nie pomoże sad Moja matka też kupiła taką szczotkę (chyba ze 120 złotych za nią dała). i efekt jest paskudny. Kibelek do wymiany.
      Jedyne co możesz zrobić to po cichu wyrzucić i muszlę, i szczotkę, i wstawić nową na tyle szybko, żeby mąż nie zauważył...
      • przystanek_tramwajowy Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:46
        A co to za szczotka cholerna do niszczenia kibli? I to za 120 zł? Dajcie jakiś opis, żeby człowiek wiedział, czego unikać.
        • blond_suflerka Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:49
          O właśnie. I piszcie pozew zbiorowy przeciwko producentowi za zniszczenie mienia. Jak wygracie miliony (autorka wątku na przykład za uszczerbek na zdrowiu związany ze stresem swoim i męża) to przynajmniej będzie szczotkowy happy endwink
    • blond_suflerka Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:46
      No to jak serio jest taki problem z mężem i nie możesz mu powiedzieć co się stało to zamaluj na kilka dni a w międzyczasie organizuj wymianę. No chyba, że zamulujesz, wywalisz szczotkę(żeby nic nie skojarzyłwink i jak farba zacznie schodzić to udasz, że nie wiesz o co się rozchodzitongue_out i tyle.
    • lady-z-gaga Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:54
      idź do marketu budowlanego, znajdź jakiegoś miłego fachowca, a na pewno wskaże Ci środek, po którym Twój kibelek będzie jak nowy smile
    • minor.revisions Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:56
      Napisz do perfekcyjnej Pani DOmu, moze zna sposób tongue_out
      A przed mężem nic nie ukrywac, przeciwnie, przedstawić mu problem na zasadzie chciałas dobrze, a się spieprzyło i tylko on może pomóc.
      • minor.revisions Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 22:57
        A i może coś z tego: plamy.net.pl/plama-na/porcelana/
        • mamamira Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 23:03
          A czy próbowałaś już usunąć te ślady mleczkiem do szorowania.
    • d.o.s.i.a Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 23:15
      Ja mam rozwiazanie bo u mnie podobnie, tylko parawan prysznicowy rysuje mi tak pieknie wanne. Cif nie pomaga ale pomaga Brite do plyt kuchennych, tych elektrycznych. Nanosisz troche, zostawiasz na 5 min i potem szorstka gabeczka to. Nie wiem co ten srodek ma w sobie ale te rysy schodza.
    • jematkajakichmalo Re: problem dla technicznych :/:/ 19.06.13, 23:21
      Zmywacz do paznokci?
      • japanunieprzerywalempanieposle Re: problem dla technicznych :/:/ 20.06.13, 02:55
        przyklej ten pasek domestos albo uzyj teg zelu z biedronki - taki ktorym robisz kleks na muszli. wyglada to jak maszynka do ciastek tongue_out to zamaskuje ryse tongue_out bedzie sie zmywac ale wtedy bedziesz dokladac i nikt sie nie zorietuje az nie padniesz na jakas chrobe.
        dziekuje za wypelnienie mojej ankiety. szczegolnie dziekuje forumkom, ktore naklonily facetow do wypelniania jej tongue_out
    • franczii Re: problem dla technicznych :/:/ 20.06.13, 07:35
      Sprobuj wyszorowac proszkiem do prania do bialych rzeczy. U mnie schodzi, czesto mi sie robia takie kreski w wannie jak miednice postawie i potem ja niedelikatnie przesune. Cif ani wybielacz nie daja rady a proszek do prania tak. Wyszoruj a dla pewnosci zostaw niesplukane na pol godzinki. Mozna wyszorowac proszkiem a potem Mozna sie takie kreski zostawic w wannie mi sie
    • beezqpo Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 10:05
      Drodzy rodacy, którzy tak jak ja przybywacie tu 10 lat później próbując walczyć z tym problemem po porysowaniu kibla szczotką/spiralą kanalizacyjną itp.

Po zebraniu wiedzy z całego internetu oto co mi pomogło na ten koszmarny problem:
      - rysy ponad poziomem wody kibla - pasta do zębów na gąbkę i kilkuminutowe szorowanie
      - rysy pod poziomem wody, np na dnie kibla - wlanie gorącej wody z czajnika, proszek do białego prania/kapsułka, dwie saszetki sody oczyszczonej, odrobina octu (pół szklanki?) - nie przestraszyć się początkowego "wybuchu", zostawić na 10-15 min, przyjść i spłukać.

Nie dziękujcie

Pozdrawiam
    • gama2003 Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 10:54
      Jakkolwiek głupio to nie zabrzmi - uratowałam tak kafelki gumką do zmazywania ołówka.
      Osusz i gumuj.
      • gama2003 Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 10:54
        Takie właśnie szare ślady były jakby od ołówka
        • gama2003 Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 10:55
          O kurde.
          Znowu wykopalisko a rzucilam się wątek odstresowujący.
          • borsuczyca.klusek Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 11:00
            Najgorzej, że nie wiemy jak sprawa się skończyła 🙄
          • mid.week Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 11:19
            oooo ja też się dałam nabrać big_grin
            • borsuczyca.klusek Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 13:36
              Ale to urocze, że tyle forumek się zleciało udzielać dobrych rad w wątku o porysowanym klozecie 😅
              • angazetka Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 13:43
                Sprzed dziewięciu lat big_grin
                Chyba potrzebujemy oddechu od wojny wink
    • skumbrie Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 10:57
      Serio z powodu rysy na sedesie mąż dostaje ataku? Współczuję.
    • bo1 Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 11:05
      Nie martw się. Zrobiłam sobie taką kreskę w okolicy linii wody, gdy starym nożykiem odskrobywałam cienki ślad kamienia. To było ze 2 miesiące temu. Teraz już nie ma śladu. Kibel myję często (domestos plus tabletki W5 do wc). Samo zejdzie po iluś tam zwykłych myciach. A szczotkę bym zareklamowała, bo to bubel jakiś. Tylko zrób zdjęcia tych rys; niech zobaczą, co sprzedają.
      • bo1 Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 11:06
        Cholera, nie spojrzałam na datę wątku.
    • mid.week Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 11:18
      są widoczne... mąż jest piep... onym perfekcjonistą uncertain jak wróci z delegacji to mnie zabije

Bez przesady to tylko kibelek, jak coś powe to zwróc mu uwagę, ze chyba żle go użytkuje - tam się umieszcza tyłek a nie głowę.
    • jednoraz0w0 Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 13:31
      Nic nie rób, daj mężowi do jedzenia coś takiego po czym się solidnie 💩💩💩💩💩💩
      • jednoraz0w0 Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 13:32
        za wcześnie wysłane. No więc daj mu coś takiego do jedzenia na powitanie co go przepędzi do kibla i niech sam się rzuci na szorowanie muszli po sobie. A jak sam porysuje to nie będzie mógł mieć do ciebie pretensji że źle szczotki używasz.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 13:36
      Cif kobieto albo pasta bhp. Coś co ŁAGODNIE jest ścierne, można też na szmatkę i soda oczyszczoną przetrzeć a jak już nic nie masz, to sól drobnoziarnista - ale tego nigdy nie stosowałam.
    • gaskama Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 13:43
      Wrzuć zdjęcie. To naprawdę tak widoczne?

Może ubrødź kupą i przygotuj szczotkę. Mąż wrøci, chwyci za szczotkę... I będzie na niego.
      • borsuczyca.klusek Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 13:49
        gaskama napisała:

> Może ubrødź kupą i przygotuj szczotkę. Mąż wrøci, chwyci za szczotkę... I będzi
        > e na niego.
        >

A kupa czyja? 🙄
        • gaskama Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 13:53
          Wszystko jedno. Taką, która aktualnie dostępna.
          • borsuczyca.klusek Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 13:58
            A jak mąż pomyśli, że to kupa sąsiada? 🤔
            • gaskama Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 14:02
              Ciekawe jak autorka wątku problem rozwiązała te o lat temu?
              • gaskama Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 14:03
                9 lat temu.
                • kautokeino Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 15:28
                  Zachodzi obawa, ze nie rozwiazala i w zwiazku z tym grozba meza spelnila sie...
    • mytoya Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 13:46
      Polej kibelek solidną porcją ACE, kilka razy i odczekaj. A potem wyczyść mleczkiem Cif z wybielaczem ( koniecznie to z wybielaczem) używając porzadnej gąbki do zmywania np. Jan Niezbęny ( żółto zielone). Do tego zaopatrz się w CIF bang z wybielaczem ( biało fioletowy) jakby rysy wyłaziły to cykl, polewasz i za chwilę bialutkie.
      • mytoya Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 13:47
        Mleczko możesz zmieszać z proszkiem do prania. Będzie skuteczniej ścierać.
        POWODZENIA!
    • szmytka1 Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 13:51
      Zabrudzić kibel tak, żeby nie było widać tych rys, po czym kazać wyczyścić mężowi tą oto nową szczotką. Na koniec udać szok i oburzenie i soczyście opr męża za zniszczenie kibla.
      • szmytka1 Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 13:53
        ach od 2013 masz już pewnie całkiem inny, nowy kibel
        • lilia-anna Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 16:10
          I pewnie całkiem inny, nowy nick wink
    • poligamia Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 14:07
      na Ukrainie wojna a tutaj żal watek o porysowanym kiblu i mężu furiacie...ach te dzisiejsze problemy.
      • majenkir Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 14:12
        poligamia napisała:
        >ach te dzisiejsze problemy.

Dzisiejsze powiadasz? 🤔
        • poligamia Re: problem dla technicznych :/:/ 28.02.22, 15:15
          och....już nieco przeterminowane -ciekawe czy przezyła powrót męża smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka