Dodaj do ulubionych

koszt wakacji dwutygodniowych

29.06.13, 10:31
z ciekawości po lekturze różnych wątków wakacyjno-finansowych. napiszcie jaki macie koszt wakacji 2tyg dla 3-4os rodziny i gdzie. ale tak uczciwie, ze wszystkim, tzn dojazd, pobyt, wyżywienie i ekstra wydatki. w celu porównania i przemyśleń, a może planowania na ten lub przyszły rok.

ja zacznę. w zeszłym roku Grecja pobyt AI,samolot, rodzina 4os - wczasy 11tys, wydatki na miejscu jeszcze ok 2tys. w tym wynajęcie samochodu na kilka dni. = 13tys

w tym roku szacunkowo - domek nad polskim morzem, na 2tyg to byłoby ok 3,5tys, dojazd+jedzenie+wydatki ok 2,5 = 6tys.
Obserwuj wątek
    • moguer Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 10:56
      My niestety w tym roku płacimy już za córkę 100% Turcja 2+1 20tys (hotel, wyżywienie, przelot) + na miejscu ile wydamy, ale tego nie wiem.

W zeszłym roku bułgaria 2+1 8 tys (hotel, przelot) na miejscu 1800 euro
      Bułgaria to był najtanszy kierunek na którym byliśmy.

• tezee Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 11:06
        Nie wiem ile bym musiala wydac na rodzinę to by z pewnością musiało boleć skoro zwykly samodzielny wekendowy wyjazd kosztuje mnie jakies 1000 zł bez szalenstw - w sumie tylko nocleg jakies przyzwoite jedzenie minumum atrakcji w stylu sauna terma, pieniądze się ulatniają w takich miejscach, nie wiem co sie z nimi dzieje.
        • joana.mz Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 11:59
          ale weekendowe wyjazdy są zazwyczaj nieproporcjonalnie droższe niż te dłuższe...
    • marianna72 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 11:15
      Ja moge podac na tydzien wlochy ( tylko nie wiem podroz ile z polski bo ja mam tylko 300 km) Domek ( bungallow) z wyposazeniem 2 pokoje lazienka kuchnia ok 750 euro plus wyzywienie ok 500 euro ( dla 4 osobowej rodziny) .Wyzywienie na wlasna reke mieszane czasami robie cos w domku na szybko czasami w knajpie tu adres do villaggio gdyby ktos byl zainteresowany www.rosapinetasud.it
    • orissa Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 11:23
      Mazury 6 osób (2 osoby dorosłe+nastolatek liczony jako dorosły + trójka dzieci) domek+wyżywienie (śniadanie, obiad, kolacja, domowe ciasto, napoje bez ograniczenia, kanapki dla najstarszego jak pójdzie na ryby na noc), paliwo, wydatki na miejscu (lody, bilety wstępu, paliwo, karta wędkarska) pobyt 2 tygodnie - rok temu zamknęliśmy się w kwocie 5,5 tys.zł, w tym roku dokładamy 500zł górką bo może dodatkowe atrakcje podrożały.
      • swiecaca Orissa 29.06.13, 21:16
        dasz namiary?
    • anias29 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 11:48
      hehe u mnie duży rozrzut:
      roku temu wczasy dofinansowane przez zakład pracy, zamknęliśmy się w kwocie 1.400zł
      dwa lata temu podróż po Turcji (w zasadzie 2,5 tyg) kosztowała nas 14.000zł
      trzy lata temu na Bułgarię wydaliśmy chyba ok 4.000zł
      • anias29 PS: dot. 2+1 29.06.13, 11:49
    • bisuneh Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 11:50
      w Chorwacji 2 tyg pobyt sierpień, wyżywienie, dojazd autem diesel, rodzina 2+2 koszt 5-6tys.
    • przeciwcialo Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 11:54
      Tydzień nad Bałtykiem, 5 osób, 2 pokoje plus całodzienne wyżywienie 2200. Plus oczywiście benzyna na dojazd, wycieczki i powrót.
      • patunki Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 12:04
        Dla mnie ceny tych zagranicznych wczasów są kosmiczne. Kogo na to stać?
        • e_r_i_n Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 14:17
          Kogoś stać.
      • sadaga72 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 01:25
        Ja zakładam podobnie, 2000 na 7 dni(6 noclegów)Ustronie Morskie 2+2 (8 i 12 lat)i pies ,w tym dojazd i powrót PKP z Dolnego Sląska smile,wyżywienie"biedronkowe" ,najtaniej jak się da a reszta na atrakcje...żeby tylko nie było zimno..
      • upartamama Re: koszt wakacji dwutygodniowych 01.07.13, 16:12
        A gdzie tak tanio
    • tol8 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 12:03
      2+2

- namiot nad jeziorem w Wielkopolsce - 45 zł doba(namiot, auto, 4 osoby, pies) plus wyżywienie samodzielnie: 1200 zł/2 tygodnie plus paliwo 50 zł

-własny domek nad morzem - 80 zł dziennie wyżywienie i atrakcje: 1120 zł/2 tygodnie plus paliwo 220 zł

-wczasy ALL nad polskim morzem, dzieci płacą połówkę wyżywienia: 5500 zł/2 tygodnie plus paliwo 220 zł

-kwatera FWP w górach: 2800 zł/2 tygodnie z wyżywieniem własnym plus paliwo 50 zł

-własny domek letniskowy nad rzeką: 1000 zł/2 tygodnie za wyżywienie plus paliwo 30 zł

Przymierzamy się do Chorwacji, próbujemy oszacować koszty na razie. Wiem, że najtaniej jest jechać w ciemno i szukać kwater na miejscu - podobno wszędzie pełno kartek ZIMMER FREI. Jedzenie to głównie wszelkie potrawy z grilla, pizza itp.
    • edelstein Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 12:17
      W tym roku wyjazd 5dniowy dla dwoch osob 9tys.euro. To bedzie najdrozszy wyjazd w mym zyciutongue_out

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
      Autorem powyzszego zdania jest M.
      • shellerka Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 12:22
        zazdroszczę
        • edelstein Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 12:46
          Marzenia Sa po to,by je spelniactongue_out
          W kazdym razie rozpietosc cenowa wakacji mam spora,najtansze byly tyg.w Polsce za 1200euro,ale ja rozrzutna jestemtongue_out

“ja jestem bezmezna -maz pije sluzbowo 3 dzien i ma kompletnie w nosie co ja mam na sobie“
          • memphis90 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 09:22
            No pochwal się dokąd jedzieciesmile
            • edelstein Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 15:57
              Tajemnicawink w kazdym razie w pakiecie da bilety na pewne wydarzenie.

• swiecaca Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 21:18
        edelstein napisała:

> W tym roku wyjazd 5dniowy dla dwoch osob 9tys.euro. To bedzie najdrozszy wyjazd
        > w mym zyciutongue_out
        a dokąd?
    • e_r_i_n Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 14:16
      Kreta, 2 tygodnie HB, 3 osoby - łącznie 15 tys., z zakupami pamiątek dla rodziny i dla nas, wynajęciem samochodu, aquaparkami itd.
      • przeciwcialo Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 14:34
        Piszesz wyżej że kogoś stac na takie wakacje wink Mysle że niewielki procent ludzi stać na takie wakacje. 15 tys to czasami czyjeś półroczne zarobki więc to dla tych dobrze zarabiających a moze nawet bardzodobrze zarabiających.
        • e_r_i_n Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 15:02
          Takie życie, że są tacy, dla których 15 tys. to kwota ogromna, a są i tacy, którzy nie widzą jej ubytku.
          Ja po to zasuwam cały rok, żeby m.in. pojechać na wakacje i nie oglądać każdej złotówki osiem razy.
          I nie ograniczałam się nigdy do pracy 8h - tylko pracowałam dodatkowo, żeby mnie było stać na to, na co mam ochotę.
          • przeciwcialo Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 15:16
            No i ok, baw się dobrze.
            • heca7 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 16:22
              Hvar- 2 tygodnie w sierpniu, 5 osób (3 dzieci)- 9 tys.
              • wilczyca81 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 01.07.13, 11:23
                A macie fajne kwatery na Hvarze? Byliśmy 2 lata temu bez dzieci i nam się bardzo podobało, ale tam nie ma ładnych żwirkowych/piaszczystych plaż tylko mocno kamieniste (głazy) i dlatego nie wiem czy jest tam sens z maluchami jechać? Jaką miejscowość wybraliście? dzięki za odpowiedźsmile
          • tezee Re: koszt wakacji dwutygodniowych 01.07.13, 19:24
            Podejscie masz ciekawe ja np jestem skąpa, nie wydalabym za cholere 15 tys jednorazowo na wakacje,nie zaplacilabym takiej kasy nawet gdybym zarabiala w ciągu roku przyzwoicie, a juz na pewno nie na wyjazd na jakies Krety czy Rodosy, z bolem ostatecznie jesli bylby to jakis wyjątkowy kierunek, np obecnie kreci mnie Ameryka Południowa, Barbados surprised
            • e_r_i_n Re: koszt wakacji dwutygodniowych 01.07.13, 21:58
              Każdy wydaje SWOJE pieniądze tak, jak chce.
              Wiem, że Kreta to fopa i wogle syf. Cóż, mi się podobało i chętnie powtórzę takie wakacje (jak tylko dziecko będzie miało tyle wolnego).
              • tezee Re: koszt wakacji dwutygodniowych 01.07.13, 22:02
                No jasne że tak, kazdy wydaje swoje pieniądze jak ma ochotę, ja wcale cie nie krytykuje.
                • przeciwcialo Re: koszt wakacji dwutygodniowych 01.07.13, 22:29
                  W sumie ja też zamiast Krety wolałabym Ameryke Południowa jak miałabym kilkanaście tysiaków wydac wink
                  • e_r_i_n Re: koszt wakacji dwutygodniowych 02.07.13, 11:56
                    Śmiało, szerokiej drogi.
                    • e_r_i_n Re: koszt wakacji dwutygodniowych 02.07.13, 11:58
                      Pomijam już fakt, że za 15 tys. 3 osoby w ameryce pd nie poszaleja, bo sam przelot to z 9 tys. przy dobrych wiatrach.
                      Oraz: dla mnie wakacje to czas knajpek, przyjemności, zwiedzania itd. To przy 3 osobach i 3 tys. km zrobionych kosztuje.
                      • tezee Re: koszt wakacji dwutygodniowych 02.07.13, 12:03
                        Tak to prawda ale widzialam ostatnio np ten Barbados za jakies 9 tys oczywiscie w tej opcji odpada wyprawa z rodziną.
                        • e_r_i_n Re: koszt wakacji dwutygodniowych 02.07.13, 12:44
                          Pytanie jeszcze o termin - ja jestem ograniczona wakacjami szkolnymi + wyjazd ma być z dzieckiem.
                          Więc... ta Kreta to było optimum wtedy.
    • klubgogo Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 16:49
      Rodzina 2+1, 10 dni na Cyprze, dom za darmo.
      Koszty: przelot, paliwo, jedzenie, rozrywki - 12 tys. i 10 dni słońca i 32-40 stopni.

2 tygodnie w pensjonacie w Zakopanem - około 5 tys., w tym 4 dni non stop deszczu, 3 dni ładnej pogody, reszta dni - pogoda licha.
      • feleedia Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 21:14
        2+2 AI na Cabo San Lucas w listopadzie ok. 25 tysięcy.

Rok temu w sierpniu na Azorach ok. 18 tysięcy.

• ismenamalena Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 21:32
      Polskie morze, daleko od plaży, 2 pokoje, rodzina 2+3 (prawie 3, prawie 5, 13 lat), śniadanie i obiadokolacja opłacone na kwaterze + reszta wszystko (dojazd pociągiem i pksem) - 2000 zł + na ekstra aktakcje z 200 zł.
      • mamaemmy Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 22:23
        Nas nie liczę,bo z męża pracy mamy spore dofinansowanie za wczasy,więc placimy inaczej.
        Ale moi rodzice jeżdżą z kamperem i za 2 tygodnie -2 osoby dorosłe,Emka,(KAMPER) no i pies plus prąd płacą ok 550zł (pole namiotowe nad Jeziorem Roznowskim) do tego jedzenie ok 1000 zł i to juz z hakiem plus dojazd ok 100zł.razem 1650zł. Plaża piaszczysta,do plazy kilka metrów.
        • thaures Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 22:35
          Pięć tygodni- w tym trzy w Austrii, gdzie nie płacimy za nocleg i tydzień we Włoszech- przeznaczam na to ok 2500 Euro- przez trzy tygodnie 4 osoby, potem dwie i pies.
          • pitahaya1 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 13:03
            thaures napisała:

> Pięć tygodni- w tym trzy w Austrii, gdzie nie płacimy za nocleg i tydzień we Wł
            > oszech- przeznaczam na to ok 2500 Euro- przez trzy tygodnie 4 osoby, potem dwie
            > i pies.

A autorka prosiła:
            ale tak uczciwie, ze wszystkim, tzn dojazd, pobyt, wyżywienie i ekstra wydatki. w celu porównania i przemyśleń, a może planowania na ten lub przyszły rok.

W sumie moją koleżankę wakacje nic nie kosztują. Mieszka u rodziny, stołuje się u rodziny, dojazd zapewniają rodzice. I tak spędza każde wakacje. Jeśłi już wydaje to na lody i zapiekankę ale i na tym oszczędza, bo mama od rana w kuchni stoi.

To chyba taniej już się nie da.
          • wyprawy-1 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 01.07.13, 14:53
            Nam na 3 tygodnie we Włoszech przy podróżach autostopem, noclegach na campingu i oszczędnym życiu wystarczyło 1500 zł, a udało nam się zwiedzić dużą część Włoch.
        • zonajana Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 23:13
          Prawie 3 tygodnie w Hiszpani, Marbella. Przelot rodziny 2+2, w tym niemowle 750 euro. Wynajem villi jakies 500 euro, ale to przyjazna cena, gdyz wlascicielem jest nasz przyjaciel. Auto na caly okres, astra z krzeselkami 300 euro. Zarcie mysle, ze ok 300 euro. Atrakcje i benzyna min 500 euro. Po knajpach chodzic nie bedziemy, ze wzgledu na ww niemowlaka. Czyli mamy nadzieje sie w 2500 euro zmiescic, w tym taxi na lotnisko i dodatkowe ubezpieczenie.

Rok temu Kreta All in, dwojka doroslych i male dziecko, czyli prawie gratis, 12 dni, wszystko wyszlo ponad 2.000 euro. w tym zwiedzanie, wynajem auta i wstepy.
        • swiecaca Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 15:48
          mamaemmy napisała:

> Ale moi rodzice jeżdżą z kamperem i za 2 tygodnie -2 osoby dorosłe,Emka,(KAMPE
          > R) no i pies plus prąd płacą ok 550zł (pole namiotowe nad Jeziorem Roznowskim)
          > do tego jedzenie ok 1000 zł i to juz z hakiem plus dojazd ok 100zł.razem 1650zł

ale amortyzację kampera trzeba by doliczyć, za darmo go chyba nie dostali...
    • triss_merigold6 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 22:30
      Spory ośrodek z atrakcjami nad Bałtykiem, studio (2 pokoje) z łazienką i wyżywieniem na 2 tygodnie dla 4 osób, dojazd samochodem - szacujemy, że ze wszystkim wyjdzie nam jakieś 6 tysięcy.
      • kanga_roo Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 23:07
        namiot w puszczy, nad jeziorem, w parku krajobrazowym, 2+2 i pies, licząc na okrągło 50 zł/dobę, wyżywienie własne, dojdzie koszt wypożyczenia kajaków i pozwolenia na połów ryb. rowery nasze, benzyna około 200. jedziemy na tydzień, w wersjii oszczędnej wychodzi 600 zł plus jedzenie, w wersji wypasionej (z kajakami i spływem) możemy dobić i do 1000.
        w sierpniu planuję góry, ale jeszcze nie liczyłam za ile. pewnie porównywalnie.
        czyli wakacje dwutygodniowe 2000 plus wyżywienie.
      • swiecaca Triss 30.06.13, 15:49
        mogę prosic o namiary?
        • triss_merigold6 Re: Triss 30.06.13, 17:17
          Napisz na priv.
          • renata28 Re: Triss 30.06.13, 18:03
            Czy też mogę prosić namiary. Nie masz aktywnego profilu i nie umiem wysłać wiadomości smile
    • mamciunia_kamciunia2 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 22:53
      dokladnie niewiem ale co roku wydajemy okolo 50tys na wakacje dwa trzy tygodnie wiec niedrogo mysle
      w tym roku jedziemy na seszele
      • mamaemmy Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 23:05
        mamciunia_kamciunia2 napisała:

> dokladnie niewiem ale co roku wydajemy okolo 50tys na wakacje dwa trzy tygodnie
        > wiec niedrogo mysle
        > w tym roku jedziemy na seszele

rzeczywiscie niedrogo -my wydalismy zaledwie 140 tysięcy na tydzień i to z dofinansowaniem,więc niedrogo,więc teraz wymyslimy coś lepszego!
        • claudel6 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 23:10
          to chyba jest jakis troll z takim nickiem, mamciunia, ja pie...
          • mamaemmy Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 23:13
            claudel6 napisała:

> to chyba jest jakis troll z takim nickiem, mamciunia, ja pie...

no raczej tongue_out
          • gretchen184 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 09:40
            claudel6 napisała:

> to chyba jest jakis troll z takim nickiem, mamciunia, ja pie...

no troll.udziela się głównie na dzieckowych forach. ale trzeba przyznać,że trzyma styl big_grin
        • bei Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 10:11
          mamaemmy napisała:

> mamciunia_kamciunia2 napisała:
          >
          > > dokladnie niewiem ale co roku wydajemy okolo 50tys na wakacje dwa trzy ty
          > godnie
          > > wiec niedrogo mysle
          > > w tym roku jedziemy na seszele
          >
          > smilesmilesmilesmilesmile
          Są osobnicy, co dla nich naprawdę nie jest to znaczący wydateksmilesmile, a podobną sumę za 3 tygodnie wydają w hotelu czterogwiazdkowym w Polsce .
          Jednak to juz bardzo skrajna propozycjasmile, sądzę, ze gdy ktos dysponuje takim budżetem na wypoczynek nie będzie pytal na forum, gdzie i za ile moze wakacjowac.

Pytanie zalozycielki wątku dotyczyło dwutygodniowego wypoczynku .

>
    • mecandy Re: koszt wakacji dwutygodniowych 29.06.13, 23:46
      Rok temu 7 dni Wladyslawowo Velaves 2+1 bo mlodsze za darmo 4000zl plus gofry i inne 300 zl plus dojazd, nastepne 7 dni w Sopocie w przyzwoitym hotelu **** z basenem tez 4000zl plus wydatki w Trojmiescie ok 1000zl- czyli 2 tyg w Polsce w przyzwoitych warunkach ok.10.000zl

W tym roku Turcja 2+2 15 dni ( w sumie to wiadomo ze pelne 13 na miejscu ) All inc. hotel w okolicach Side ***** z dobrymi opiniami 15.000zl, a na miejscu to pewnie z 1000EUR na delfinarium i jakies zakupy
      2 lata temu Wlochy samochodem z przyczepa kempingowa na kemingu 2 tyg, 2=+2 laczny koszt z dojazdem, autostradami,ubezpieczeniem, pobytem, rozrywka i zarciem okolo 9000zl
    • memphis90 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 09:19
      Karpacz- w zeszłym roku za 10-dniowy pobyt w dwupokojowym apartamencie z wyżywieniem dla 4 osób (dzieci 2 i 4 lata) zapłaciłam 1600zł. Plus dojazd - z 300zł. Nie pamiętam, ile daliśmy na miejscu za wyciągi, lody, zwiedzanie i takie tam, ale nie więcej niż 1000zł.
      • aga_sama Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 09:47
        Teneryfa 14 dni, 2 dorosłych i siedmiolatek
        Przelot 700 euro
        Noclegi 500 euro
        Auto na większa część pobytu 230 euro
        Jedzenie i inne atrakcje 600 euro.
    • melmire Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 09:41
      Ja nie w Polsce, ale sie wpisze jako straszna emigrantka. Kwatera na dwa tygodnie miedzy 600 a 800 euro, plus dojazd jakies powiedzmy 60 (autostrady! grrr) plus wyzywienie jakies nastepne 60 plus 60 na jakies knajpy i wejscia.
      Dla tych co chcieliby powakacjowac we Francji malym kosztem polecam wlasnie kwatery, najlepiej zrzeszone w "gite de France". Wychodzi najtaniej (tym bardziej ze cena bardzo zalezy od regionu i sezonu), jest pelne wyposazenie tak ze luksus smile Podobnie w miastach , mozna znalezc kwatery O NIEBO tansze niz hotel, ostatnio znalazlam dla rodzicow mieszkanko na tydzien, w pelni wyposazone,na starowce, 300 euro na dwie do czterech osob, podczas gdzy doba hotelowa w najbardziej podrzednym hotelu kosztuje prawie 40 za osobe a mieszka sie w hangarze kolo obwodnicy.
    • madame_edith Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 09:44
      Rodzina 2+2. 2 tygodnie w Niemczech i 2 w Toskanii. W Niemczech mieszkamy u rodziny. W Toskanii agroturystyka, więc część posiłków w domu.
      Chciałabym się zmieścić w 12 tys.

W zeszłym roku byłam z dziećmi w Sopocie 2 tygodnie, wynajęliśmy mieszkanie ze znajomymi. Cały wyjazd nie kosztował mnie więcej niż 3 kPLN, ale śniadania jadaliśmy w domu.
    • kfffiatek Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 11:23
      W tym roku wybieramy się do Bułgarii, głównie ze względów finansowych właśnie smile Dojazd własny, apartamenty dwupokojowe, ja+mąż+synek roczny, wyżywienie we własnym zakresie (śniadania i kolacje robimy w kuchni, obiady w knajpach, jest tanio). Blisko do plaży, klimatyzacja, basen.

Jedziemy własnym autem na gaz, wszystkie koszty szacujemy na 4000zł za pobyt dwutygodniowy. Mamy rezerwę jakby co ale raczej się zmieścimy, wyjeżdżaliśmy już do BG dwukrotnie, raz do Macedonii i Albanii, znamy realia cenowe w regionie. Koszty porównywalne z wypoczynkiem nad polskim morzem a pogoda jak drut i morze ciepłe, więc dziecko nie odmrozi sobie tyłka wink W koszty wliczamy tez zwiedzanie ale ograniczone bo z takim malutkim dzieckiem nie będziemy codziennie zapierniczać po ruinach wink
    • jak_matrioszka Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 11:26
      Tydzien nad polskim morzem, apartament dla 2-4osob 500m od plazy i 500m od miejskiego placu zabaw w parku - 1300zl (internet, wyposazona kuchnia, pralka, winda i garaz podziemny).
      Wyzywienie wlasne, wiec jak kto sobie zarzadzi, muszelki na plazy gratis a odbitki u fotografa 0,75zl/szt10x15 (w ramach pamiatki). Dojazd zalezny od miejsca zamieszkania, jak policze z domu to pojdzie w tysiace (zagranica), a jak policze od rodzicow (PL) to juz niewiele (koszt ok. 11L oleju napedowego).
    • dorek3 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 12:40
      Koszty niesamowicie zależą od wybranego standardu.

Wielokrotnie wspominano Bułgarię jako tanią destynację. Ja właśnie rozpoczęłam tam urlop tyle że mamy wynajętą wille za 1900 euro bo organicznie nie cierpię molochowatych hoteli i mam życzenie mieć przyzwoity standard. Koszt wyżywienia będzie zbliżony do Polski. Zakładam ze zamkniemy się w 3000 euro (4 osoby w tym dwie niepełnoletnie ale jedzące jak dorosły smile ).

9 dni majówki na południu Hiszpanii kosztowało nas podobna kwotę z czego połowę pochłonęły bilety samolotowe (1500 euro). Do tego nocleg w 3 pokojowym mieszkaniu tuz przy plaży 300 euro, samochód kolejne 300, reszta wyżywienie+zwiedzanie i paliwo.
    • zebra12 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 13:24
      Jeżdżę na takie wakacje, na jakie mnie stać. Spędzam więc czas głownie w górach, bo mam blisko. Beskid Śląski, ośrodek kopalni węgla kamiennego - koszt pobytu dla rodziny 4 osobowej, czyli mnie i 3 dzieci oraz psa, wynosi około 600 zł z wyżywieniem. Mieszkanie w domkach letniskowych. Dodaję do tego szaleństwa lodowo-zakupowe oraz wyprawy pociągiem do pobliskich miejscowości, w sumie mieścimy się w tysiącu.
      • mama-ola Zebro12 ! 01.07.13, 11:40
        > Beskid Śląski, ośrodek kopalni węgla kamiennego - koszt pobytu
        > dla rodziny 4 osobowej, czyli mnie i 3 dzieci oraz psa, wynosi około 600 zł z
        > wyżywieniem. Mieszkanie w domkach letniskowych.

Płacicie tylko 600 zł za 2 tygodnie za mieszkanie z wyżywieniem? Na 4 osoby?
        Ile posiłków dziennie i jakie?
        A warunki mieszkaniowe? Czy w tym domku jest łazienka?
        • zebra12 Re: Zebro12 ! 01.07.13, 16:51
          W domku jest WC i zimna woda. Natryski są w oddzielnym budynku. Obiady kosztują 13 zł za cały i 7 za dziecięcy. Śniadania i obiady są, ale my robimy sobie sami. Domki są dwu lub trzypokojowe, wyposażone w lodówkę, talerze, kubki, sztućce, czajnik bezprzewodowy i garnki. Nie ma luksusów, ale są piękne widoki, cicha okolica, góry, trasy turystyczne rowerowe i piesze, rzeka. Na terenie ośrodka jest brodzik dla dzieci, boisko do siatkówki, stół do ping-ponga, świetlica, placyk zabaw. Wszystko w stylu PRL. Ale bawimy się dobrze, wypoczywamy świetnie bez tłumów ludzi. W lasach pełno malin, jagód, grzybów i innych cudów. Można tanio kupić mleko od krowy, jajka i wiejski ser. Obiady gotuje żona właściciela i są boskie! Sami kiszą ogórasy, a zupę nieraz gotują na ognisku i ma jedyny niepowtarzalny smak.
          Ten ośrodek polecił mi ktoś na jednym z forów i jeżdżę tam już czwarty rok. Ludzie są świetni, nie jacyś ę, ą. Kto robi ognisko, zaprasza innych. Ogólnie atmosfera jak w rodzinie. Domki są z bali drewnianych, z tarasem.
          Jeśli ktoś ceni ciszę, kontakt z naturą, to jest to idealne miejsce.
          Nie przelewa mi się, ale nie było roku, żebym nie wzięła dzieci gdzieś na wakacje i nie wysłała ich na kolonie. Jak jest lepiej to wysyłam je za granicę, a jak cienko to spędzają lato w PL. W tym roku ze względu na zmianę pracy na gorzej płatną dzieci jadą: dwoje do Ochab do ośrodka H2O (luknijcie sobie na googlach) - cena 350 zł od dziecka, bo mam dofinansowanie 50%, gdyż jestem tam opiekunem osoby niepełnosprawnej , a najstarsza jedzie do Świnoujścia (800 zł za 2 tyg) - bez dofinansowania.
      • chipsi Re: koszt wakacji dwutygodniowych 01.07.13, 11:53
        Sporo znajomych tak jeździ ALE droga Zebro, zapomniałaś dodać że kopalnia dopłaca sporą sumę, stąd tak niski koszt własny pobytu.
    • nikki30 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 15:59
      Za dwa tygodnie wakacji na Bali zapłaciliśmy w maju ok. 16 tys złotych za pięcioosobową rodzinę wliczając przelotsmile
      Wakacje organizujemy z dużym wyprzedzeniem i bez pośrednictwa biura podróży.
    • scarlett.o-hara Re: koszt wakacji dwutygodniowych 30.06.13, 17:30
      My 4 raz z rzędu jedziemy nad Bałtyk do Rowów, na 13 dni (12 nocy). Pokój 3 osobowy (2+1 dziecko) z łazienką to koszt 1800 zł, obiady we własnym zakresie (bary, jadłodajnie, grill własny, rybka itp.), śniadania i kolacje sami sobie zrobimy. Kuchnia jest ogólnodostępna, lodówka w pokoju, plac zabaw pod oknem, mogę pić kawę w pokoju, a dziecko widzę przez okno na parterze (wiem jaki pokój mieć będę). Wiadomo, że do tego gofry, lody i takie tam. Wychodzi podobnie jak w roku ub. tj. wszystko łącznie 3100 zł plus paliwo w obie strony ok. 500 zł. Na tyle przewiduję wstępnie wydatki. Nie oszczędzamy na gofrach, salonach gier i innych atrakcjach. W ub. roku zaliczyliśmy latarnię morską w Czołpinie, pojechaliśmy do Ustki.
      Nie narzekamy na takie "standard".
    • suazi1 Re: koszt wakacji dwutygodniowych 01.07.13, 08:08
      No to na świeżo: 14-dniowy pobyt w Chorwacji za 5400 zł (Ciovo, Okrug Gornij). W cenie przelot samolotem tam i z powrotem (Lufthansa, klasa eko, bilet zakupiony z rocznym wyprzedzeniem, poza tym jako członkowie programu miles&more korzystliśmy z rabatu), nocleg (apartament z pełnym wypasem, wyposażony baaaardzo przyzwoicie), wyżywienie (restauracje na przemian z samodzielnym mieszaniem w garach), wypady do Splitu i Sibenika (głównie prom, bilety do muzeów, itp...), różne zakupy... Rodzina 3-osobowa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka