rosapulchra-0 30.07.13, 22:13 jeśli facet ma 14 par spodni tylko dżinsowych (na resztę spuszczam zasłonę milczenia )? A jego żona ma dwie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barefoot_duck Re: Czy to przesada, 30.07.13, 22:22 Zdecydowana przesada, ale nie ze strony męża. Niepokojąca abnegacja ze strony żony. Żona stanowczo powinna się poprawić, usprawiedliwiona jest jedynie, gdy organicznie spodni nie toleruje i zazwyczaj paraduje w pięknych sukienkach. Swoją drogą byłabym zachwycona, gdyby mój małżonek dorobił się 14 i więcej par jeansów, tymczasem z jeansami ma zawsze problem z zakupem. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Czy to przesada, 30.07.13, 22:27 Dla mnie nie przesada. Dorosły nie rośnie nie niszczy tak. Wiec wystarczy ze kupi co 2-3 miesiące spodnie i juz sie zbiera. No chyba ze kosztowały po 100£ każda. A kobieta ma jeszcze spódnice sukienki, jegginsy. Wiec jeansow moze mieć mniej. ----------------------- Myśl o tym co mówisz... Nie mów tego co myślisz... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czy to przesada, 31.07.13, 08:24 Mamuśka, za 100 funtów to może nie, ale za 10 czy 20 też nie. 14 par jest na niego dobrych, 4 za małe, a nawet nie zdążył sobie w nich zdjęcia zrobić (to taki żart ) i tylko 2 znoszone i do wyrzucenia, bo te sobie ulubił. Wychodzi na to, że mam męża strojnisia , a sama ZNOWU nie mam się w co ubrać! A tak na serio, to rzeczywiście - czas zrobić przegląd szafy po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
pod.sufitka Re: Czy to przesada, 30.07.13, 23:41 Trochę dużo, chyba że ma duże wahania wagi i stąd dzinsy na każdy rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Czy to przesada, 30.07.13, 23:45 Jak miałby 14 spódnic byłoby to bardziej niepokojące. Mój ma dwie pary i nie moge go namówić, żeby kupił jeszcze jedne... Odpowiedz Link Zgłoś
soczek_bez_gazu Re: Czy to przesada, 31.07.13, 00:54 Ja tam mu zazdroszczę, nienawidzę kupowania spodni. Odpowiedz Link Zgłoś
feleedia elegancik z ciapatej dzielnicy :) 31.07.13, 07:33 14 par piramid, do tego fryz na enerdowskiego piłkarza. Każda Aisza powilgotnieje Odpowiedz Link Zgłoś
lilly_about Re: Czy to przesada, 31.07.13, 07:49 Nienormalne jest, że żona ma tylko dwie pary. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Czy to przesada, 31.07.13, 10:59 a ile pa dzinsow musi miec kobieta zeby nie byla nienormalna? Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: Czy to przesada, 31.07.13, 11:05 no ale konkretnie od ilu sie zaczyna normalnosc ? bo nie wiem czy sie łapie Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Czy to przesada, 31.07.13, 18:53 to ja jestem calkowicie nienormalna bo mam jedne ciazowe a nieciazowych nie mam ani jednej pary... Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Czy to przesada, 31.07.13, 10:28 Jak dla mnie przesada. Sama za wiele ciuchów nie mam - nie lubię kupować bom wybredna a i problem z rozmiarówką mam. Za to mój mąż ma obsesję na tle T-shirtów i kusi mnie by mu połowę spalić. Jak koszulka ma miesiąc to jest stara i potrzebuje kolejnej, za to moja kilkuletnia bluzka jest przecież nowa..... Jakby tak jeszcze zaczął ze spodniami to musiałabym dobudować pokój na jego ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czy to przesada, 31.07.13, 11:22 No wczoraj się właśnie od tego zaczęło, że mój ciuch nowy (dwuletni) i jeszcze się nadaje, nieważne, że porozciągany w praniu jak ściera, nadaje się i już. No to pokaż swoje.. ciąg dalszy już znamy. W piątek pensja na moje konto przychodzi, mężu zapowiedziałam, że całą na ciuchy wydam, choćby mi się nie podobały, nie były w moim stylu i były bardzo drogie. Tak mi dopomóż Bóg! Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Czy to przesada, 31.07.13, 10:39 Rozumiem, że przesadą ma być nie duża liczba spodni małżonka a różnica między liczbą spodni męża i żony? Nie wie widzę w tym żadnej przesady. Tym bardziej, że nie napisałaś, ile masz spódnic, sukienek i spodni materiałowych. To po pierwsze. A po drugie, każdy może mieć tyle gaci, na ile ma ochotę i na ile go stać i na ile ma miejsce w szafie. Ja i mąż mieścimy się w wspólnie w jednej "szafo-garderobie" ze wszystkimi naszymi ciuchami letnimi i zimowymi i przejściowymi. Tylko kurtki mamy w innej szafie. Nie lubimy wydawać pieniędzy na ubrania. Wolimy na wyjazdy urlopowe. Za to mój małżonek ma zdecydowanie więcej butów ode mnie. Czy to przesada? Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Czy to przesada, 31.07.13, 11:11 A mój mąż ma kilkanaście garniturów. Ja wcale. I co z tego, skoro ich nie noszę? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czy to przesada, 31.07.13, 11:26 Mój kilkunastu nie ma, to fakt. Ale jak chciałam sobie spodium kupić, to mi odradził, a potem, dobrych kilka miesięcy później się przyznał, że to spodium to drogie było, kosztowało 60 funtów, gdzie sam tyle za swoje spodnie potrafił zapłacić Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czy to przesada, 31.07.13, 11:24 Mam jedną sukienkę mini, ale się w niej źle czuję, dwie dżinsowe spódnice, dwie materiałowe. Kilka bluzek. W dobieraniu ciuchów jestem raczej oszczędna, kupuję coś, co wiem, że będzie mi pasować do kilku innych rzeczy, które już posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Czy to przesada, 31.07.13, 11:26 Ja mam tak samo i dobrze mi się żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Czy to przesada, 31.07.13, 18:52 a wolalabys by mial 2 pary i 14 sukienek... Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Czy to przesada, 31.07.13, 19:58 Ilość par spodni mojego męża mi nie wadzi, tak samo jak ilość piór wiecznych (będzie tak ze.. dwadzieścia z hakiem). Bardzie wadzi mi, że ja mam tylko dwie Odpowiedz Link Zgłoś