22.08.13, 14:40
celowo napiszę w l. poj.
co sadzicie o niżej opisanej osobie ?
lubię odwiedzać znajomych , rodzinę , kumpelki, ale u siebie w domu niekoniecznie lubię gości , bo trzeba coś postawić, no i potem posprzątać
lubię pożyczać od znajomych , rzeczy których aktualnie nie posiadam , cukier, czy rakiety do tenisa, samochód bo kilka razy w roku mój odmawia współpracy- no mnie nikt jeszcze o pożyczkę nie prosił,
lubię przenocować się u znajomych w innym mieście , bo po co płacić za hotel, u siebie jednak nie mam możliwości , mieszkanie 49 m, tylko 2 pokoje
ciągle wypytuję znajomych a z którego sklepu ta nowa spódnica, który telefon, która lokata idealna, chętnie zgarnę pomysły moich bliskich
lubię z moją rodzinką wyjechać za miasto do znajomych , na działkę , no w końcu jest pogoda, po co siedzieć w murach, a oni mają ładną działkę - my nie więc nie będzie rewizyty
czesto proszę znajomych o pomoc w pracach domowych ( typu zawieszenie lampy ) czy remontowych , mąż ma totalnie 2 lewe ręce + leniwiec pospolity
lubię jeździć na imieniny i urodziny znajomych i rodziny, no w końcu mnie zapraszają wiec nie odmawiam , albo idę bo to bliscy mi ludzie , no ja nie robię tego typu imprez , nie mam koncepcji, małe mieszkanie , za dużo zachodu
dodam ze pracuje i zarabiam , mąż też.
fajna? cwana ? współczesna egoistka , wyrachowana czy tępa ? czy jaka? No i jak do takiej osoby się ustosunkować?
Obserwuj wątek
    • lauren6 Re: fajna ? 22.08.13, 14:46
      nie fajna
      • kagrami Re: fajna ? 22.08.13, 14:54
        fajna.
        • kagrami Re: fajna ? 22.08.13, 14:56
          Każdy się zachowuje jak chce ale pytanie na co komu pozwalasz.

Gdybym miała taką znajomą - nie zapraszałabym. Chyba że bym ją bardzo lubiła na przykład.

Ja nie mam warunków by przyjmowac gości ale moi znajomi i krewni często mnie zapraszają. Nigdy natomiast nie wpraszam się.
          • kagrami Re: fajna ? 22.08.13, 14:59
            A te pytania, prośba o radę: ona ciebie podziwia, nie widzisz tego? smile
        • viviene12 Re: fajna ? 22.08.13, 19:00
          kagrami napisała:

> fajna.

no baaaa, rzeklabym nawet - fantastyczna
    • peonka Re: fajna ? 22.08.13, 14:54
      Niefajna... a jeśli naprawdę piszesz o sobie (choć jakoś nie sądzę) to w dodatku cwana, bo wykorzystujesz innych świadomie.

Takie zachowania jednak kiedyś się kończą, większość ludzi w końcu się orientuje, że ktoś na nich żeruje. No chyba że trafisz na ematkę z tych, która daje bezzwrotne pożyczki, bawi cudze dzieci nie licząc na wzajemność, gości i karmi tabuny znajomych, i skarży się tylko na forum smile

Nie czepiałabym się tylko jednego:
      > ciągle wypytuję znajomych a z którego sklepu ta nowa spódnica, który telefon, k
      > tóra lokata idealna, chętnie zgarnę pomysły moich bliskich

O ile nie kopiujesz czyjegoś ubioru od stóp do głów i nie wypytujesz namolnie dosłownie o wszystko, to wygląda mi to na normalne rozmowy, zasięganie rady, a nawet komplement - jak to o spódnicy wink
    • adwarp Re: fajna ? 22.08.13, 15:15
      "celowo napiszę w l. poj. "
      ?

jak twoim bliskim to odpowiada, to czemu nie.
    • jagienka75 Re: fajna ? 22.08.13, 18:20
      cwana ? współczesna egoistka , wyrachowana

pani posiada wszystkie te cechy.
      u mnie by to nie przeszło. nienawidzę być wykorzystywana.
    • marianna72 Re: fajna ? 22.08.13, 18:26
      anik.111 napisał(a):

> celowo napiszę w l. poj.
      Ale chcialas napisac w l.poj czy w 1 OSOBIE?

• bei Re: fajna ? 22.08.13, 18:30
      A ja wolę zapraszac niż jeździć , lubię dbać o gości, uwazam, ze ja mam czas a innym zrobię klopot moją wizytą, unikam też takim nastawieniem rozczarowań, ze mnie ktoś nie zaprosi smile
      I jak zapraszam, to nie liczę na rewanż, przeciez u nas jest fajnie, wygodnie, jest miejsce, mam wprawę w przygotowywaniu potraw....
    • anik.111 Re: fajna ? 22.08.13, 18:37
      celowo piszę w l. poj. bo mąż tej osoby zachowuje się dokładnie tak samo,
      i piszę też w pierwszej osobie.
    • anik.111 Re: fajna ? 22.08.13, 18:45
      tu nie chodzi wyłącznie o zapraszanie, bo to tylko jeden z wymienionych elementów zachowania tej osoby
    • iwoniaw Re: fajna ? 22.08.13, 19:45
      Cytatciągle wypytuję znajomych a z którego sklepu ta nowa spódnica, który telefon, która lokata idealna, chętnie zgarnę pomysły moich bliskich

Nie pojmuję, jak komukolwiek może coś takiego przeszkadzać - w ogóle nie oceniałabym takiego zachowania w kategoriach fajności/niefajności, ktoś zainteresowany to się pyta, co w tym zdrożnego?

Podobnie jak przyjmowanie zaproszeń na urodziny czy inne uroczystości - rozumiem, że pani (państwo) przynoszą prezent i to jest zachowanie, którego można oczekiwać w tej sytuacji. A że sami takich imprez nie urządzają? No obowiązku nie ma.

Generalnie gdyby mi przeszkadzały takie zachowania, to bym nie zapraszała, nie pożyczała, odmawiała udzielania informacji na temat lokaty i spódnicy i w ogóle zerwała kontakty big_grin
    • erdbeere40 Re: fajna ? 23.08.13, 15:37
      Opisałaś ( no prawie) brata i bratową mojego męża.
      lubię odwiedzać znajomych , rodzinę , kumpelki, ale u siebie w domu niekonieczn
      > ie lubię gości , bo trzeba coś postawić, no i potem posprzątać

No lubią odwiedzać, bo przecież są tacy cool wszyscy ich zapraszają, z terminami nie nadążają, to kiedy mają do siebie zapraszać?
      > lubię przenocować się u znajomych w innym mieście , bo po co płacić za hotel, u
      > siebie jednak nie mam możliwości , mieszkanie 49 m, tylko 2 pokoje
      Oj lubią, lubią, wywczasować się u kogoś, sami warunki mają, ale po co kogoś zapraszać jw.

ciągle wypytuję znajomych a z którego sklepu ta nowa spódnica, który telefon, k
      > tóra lokata idealna, chętnie zgarnę pomysły moich bliskich
      Nie wypytują, tylko naśladują, jak my windsurfing, to oni windsurfing, jak my nowy telewizor, to oni też, tylko większy ( lepszy), jak nasze dziecko na chiński, to ich na hebrajski itd

lubię jeździć na imieniny i urodziny znajomych i rodziny, no w końcu mnie zapr
      > aszają wiec nie odmawiam , albo idę bo to bliscy mi ludzie , no ja nie robię
      > tego typu imprez , nie mam koncepcji, małe mieszkanie , za dużo zachodu
      > dodam ze pracuje i zarabiam , mąż też.
      Tu tak samo.

A teraz odpowiedź na pytanie, fajni? Te cechy mnie wkurzają, ale maja inne pozytywne i się wyrównuje. Każdy ma jakieś wady i zalety, nie ma ludzi idealnych. Jeżeli cię tak bardzo wkurzają, zerwij kontakty.

• bbuziaczekk Re: fajna ? 23.08.13, 15:46
        Cwana
        egoistka
        wyrachowana

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka