Dodaj do ulubionych

sierpniowa setka

31.07.12, 12:12
może ktoś się przyłączy?

mam zamiar pozbyć się w sierpniu minimum 100 rzeczy z domu, głównie chodzi o za małą odzież dziecięcą, którą chcę sprzedać i dzięki temu odzyskać parę zł i zrobić miejsce na nowe rzeczy zimowe a najchętniej kupić za to kombinezon dla syna a może zostanie na coś dla mnie...
dodatkowo - wchodzi akcja denko oraz wyrzucenie tego, czego nie ma sensu już trzymać w domu ani sprzedać. ewentualnie - gratyzchaty.

dam radę? z kimś będzie łatwiej wink

jeśli akcja się powiedzie, we wrześniu będę kombinować w ten sam sposób kasę na buty jesienne dla dziecka oraz na przegląd techniczny samochodu
Obserwuj wątek
    • optymist75 Re: sierpniowa setka 31.07.12, 12:58
      Fajny pomysl.
      Ja jestem po przeprowadzce ,ciaglym wyprzedawaniu rzeczy na Allegro,wiec niewiele tego zastalo.
      100 nie mam juz szans uzbierac (ufff) ale bede kibicowac wink
    • michalina0612 Re: sierpniowa setka 31.07.12, 12:59
      Ja się chętnie przyłączę, ale nie wiem czy dam radę. Mam pełno rzeczy, których bym się chętnie pozbyła z domu. Są to zabawki i ciuchy po moich dziewczynkach (teraz już nastolatki), które są w idealnym stanie ( np.: taki wózek www.elcik.pl/baby-born-wozek-do-joggingu-dla-blizniat-zapf-creation-810194.html ), i może trochę odzyskała kaski wink. Tylko tak strasznie mi brak czasu na pogrupowanie i na wstawienie tego wszystkiego na allegro. Ale chyba trzeba się zmobilizować, być może sierpień byłby dobrym momentem na taki wysiłek.smile
      • miziu_miziu Re: sierpniowa setka 31.07.12, 13:16
        a może po prostu wystarczy zacząć i jakoś to pójdzie? no nie wiem - 2 godziny poświęcić na początek i być może pojawią się efekty w postaci chociażby kilku aukcji

spróbuję już dziś odkopać kilka rzeczy jesiennych po synu, w najgorszym razie kontynuacja będzie we wrześniu wink nastawiam się jednak na sierpniowy sukces i jestem zmotywowana. w końcu i tak jakoś trzeba się będzie tych wszystkich rzeczy pozbyć
    • kosc_ksiezyca Re: sierpniowa setka 31.07.12, 13:51
      Chętnie bym się przyłączyła, ale od jakiegoś czasu sprzedaż na allegro w ogóle mi nie idzie sad Chociaż zrobienie samej listy tego, czego trzeba się pozbyć/zużyć (kosmetyków, ubrań etc) jest bardzo dobrym pomysłem smile

Więc zaczynam:

1. Koszulka męska Tommy Hilfiger
      } oddałam w dobre ręce wink
      2. Balerinki Atmosphere czarne
      3, 4. Kapcie i baleriny - wyrzuciłam, bo do niczego się już nie nadawały.
      • kosc_ksiezyca Re: sierpniowa setka 31.07.12, 13:52
        Coś się porobiło z edycją - pkt 1 i 2 "oddałam w dobre ręce" smile
        • ofelia1982 Re: sierpniowa setka 07.08.12, 11:05
          Dlaczego w Twoim wpisie tak ważne jest jakiej marki sa dane rzeczy? Co to ma wspólnego z tematem..?
          • kosc_ksiezyca Re: sierpniowa setka 29.08.12, 13:06
            Masz z tym jakiś problem?
    • solejrolia Re: sierpniowa setka 31.07.12, 14:50
      Świetny pomysł- przyłączam sięsmile

Liczyć sztuk nie będę, bo już widzę na oko, że do pozbycia się mam dużoooo, a nie wszystko jest policzalne.

Własnie zaczęłam wystawiać na Allegro ciuchy.
      Nie robiłam tego, no już dobre kilka miesięcy, jak nie więcej, i powiem, że chyba coś usprawnili, bo sama nie wiem kiedy, a tu myk i 19 aukcji machnęłam. Zawsze pochłaniało mi to masę czasu, a tu proszę- jestem miszczuwink

Z pieniędzy ze sprzedaży zamierzam zakupić coś z ekwipunku na wyprawę pod namiot. Fajnie byłoby uzbierać np. na śpiwory, albo materace.
      Ale ucieszę się, nawet z głupiej latarki wink

poza tym w sypialni stoi kartonik na rzeczy, które po prostu oddam w potrzebujące ręce.
      (nie nadają się na allegro, bo nie markowe, bo plamka, bo niteczka- wiadomo jak jestwink a skoro wystawiam aukcję, to faktycznie chcę mieć z tego jakiś grosz, a te rzeczy w kartoniku - szkoda czasu na wystawianie na aukcji, i tak zakładam, że nie sprzedałyby się.

Poza tym - uporządkowanie pokoju córki. Zwłaszcza biurko. Potem trzeba będzie pojechać na skup makulatury.
      W piwnicy już leżą przygotowane paczki makulatury, to od razu wszystko się wywiezie, i zaraz zrobi się luźniejsmile

Od niedawna mamy też segregację śmieci- 3puszki, oj rany jak od razu luźniej zrobiło się, np. nietypowe słoiki po dżemikach czy przecierach pomidorowych bez skrupułów wywalam do odpowiedniej puszki, i z głowy. A wczesniej gromadziłam bez sensu wszystko, bo wywalić szkoda (przecież nie uszkodzone) i może przydać się- taaa na pewno....

i chyba, chyba dojrzewam do przejrzenia naszej biblioteczki...
      • kosc_ksiezyca Re: sierpniowa setka 31.07.12, 15:00
        Kurcze, narobiłaś mi ochoty... Może znów się zabiorę?
        • iwonadan1 Re: sierpniowa setka 31.07.12, 15:09
          Systematycznie wyprzedaje na allegro rzeczy syna i swoje, także przydasie domowe. Nie wystawiam wygórowanych cen, wolę taniej a pewniej. Rzeczy niesprzedane na ogół wystawiam powtórnie, troche taniej. Wychodze z założenia, że za pierwszym razem nie trafiły na właściwego amatora. Ta strategia przynosi coraz lepsze efekty. Mam coraz mniej rzeczy do całkowitego wyrzucenia. Po sprawdzeniu ostatnio jaką kwotę uzyskałam z tej sprzedaży byłam w dużym szoku - pozytywnie. Wg mnie na all liczy się uczciwy opis, w miarę dokładne zdjęcia i oczywiście cena
    • 7rybka Re: sierpniowa setka 31.07.12, 15:04
      Dołączam się wink
      Ja zaczynam od darmowych serwisów (bo na allegro prowizja i do tego podwójna) i mailingu do znajomych: "czy znają kogoś kto chciałby odkupić".

1. Kombinezon zimowy po maluszce.
      2. Buty jesienne.
      3. Podręczniki szkolne.
      • birkin-bag Re: sierpniowa setka 31.07.12, 17:13
        zrobiłam podobną akcję w czerwcu, szykując miejsce na rzeczy dla dziecka. samej makulatury było z 5 sporych kartonów. przeczytane książki wywiozłam rodzicom, mama na emeryturze, więc będzie miała co czytać w jesienne wieczory smile gruntowny przegląd ubrań mam zamiar zrobić tak z dwa miesiące po porodzie - będzie wiadomo, jakie rozmiary będą potrzebne.
        co do metody - ja polecam metodycznie, po kolei, każde pomieszczenie. jak wiadomo, że salon to robota na cały dzień, to podzielić to na szafy albo części pomieszczenia
    • miziu_miziu Re: sierpniowa setka 31.07.12, 17:34
      fajnie, ze nas przybywa smile
      u mnie powinno pójść łatwo - o ile znajdą się chętni. bo mieszkanie i piwnicę mam na maxa zapchane niepotrzebnymi już rzeczami, przydasiami itp. czystki zaczynam dziś wieczorem!!!
      • rooms Re: sierpniowa setka 31.07.12, 18:38
        u mnie kontynuacja, bo ja tę akcję zaczęłam w majusmile co prawda nie 100 rzeczy w miesiąc, ale sukcesywnie... Teraz zwożę od teściowej ubranka po dzieciach i zacznę się ich pozbywać... Po córce mam duuużo rzeczy zostawionych dla drugiego dziecka, które okazało się być chłopcem, więc sporo tych późniejszych ciuchów (od 18m-cy w górę) w ogóle się nie przyda wink Masa z tym roboty, ale faktycznie wystarczy zacząć. Z synkiem to już nie chomikuję nic, tylko rozdaję / sprzedaję. Po przeprowadzce zorientowałam się, że mamy masę rzeczy zostawionych "na później", "bo może się przydać", "szkoda wyrzucić"... masakra... akurat jak znalazł zajęcie na wychowawczym smile Obliczyłam, że w maju i czerwcu ze sprzedaży sprzętów dzieciowych (leżaczek, rowerek, fotelik samochodowy, zabawki itp.) wyciągnęłam na allegro ok. 800 zł - wow! to motywujesmile
        To prawda, że podstawa to uczciwy opis i zdjęcia - wbrew pozorom i ryski czy plamki można sprzedać, jeśli rzetelnie się o nich napisze w aukcji. No i oczekiwania finansowe trzeba urealnić, bądź co bądź sprzedaję używane rzeczy.
    • malwina.113 Re: sierpniowa setka 31.07.12, 19:00
      to ja tez się przyłączam, już 10 rzeczy wytypowałam smile

w sumie to ja się co miesiąc czegoś pozbywam, moje dziecko ciągle z czegoś wyrasta, jakieś akcesoria do jego "obsługi" stają się zbędne - rzeczy poniszczone wyrzucam, te w dobrym stanie są składowane u kogoś z rodziny, komu te rzeczy za jakiś czas się przydadzą

przeglądam też moje ubrania, ozdoby, akcesoria kuchenne, płyty, które nie przypadły mi do gustu...

polecam tez wszystkim skanowanie dokumentów, ja przeglądam segregatory i te świstki, które chcę zatrzymać a nie muszą być koniecznie w wersji papierowej - skanuję,
      są to jakieś stare f-ry, które trzymam, by wiedzic ile coś kosztowało, instrukcje obsługi urządzeń - które i tak znam na pamięć, ulotki, stare wyniki badań... ja mam na to czas (wychowawczy), więc porządkuje, chce to ogarnąć zanim wrócę do pracy
    • jalla1 Re: sierpniowa setka 31.07.12, 19:27
      Ambitny plan! Mnie się to na pewno nie uda, bo w drugiej połowie sierpnia wyjeżdżam na urlop. Zresztą nawet, gdyby nie urlop to nie wiem czy starczyłoby mi zapału, aby aż 100 rzeczy sfotografować, opisać, biegać na pocztę. Jednak postaram się coś tam jeszcze powystawiać. Na pewno będę Ci kibicować. Powodzenia!
      • miziu_miziu Re: sierpniowa setka 31.07.12, 19:39
        ale nie cala setka musi byc sprzedana na aukcjach - tak jak pisalam wyzej, wlicze w to akcje denko (mysle, ze na pewno 5 kosmetykow zuzyje) oraz oddane i wyrzucane rzeczy smile

za kibicowanie dziekuje z gory!!! smile
    • marcelina4 Re: sierpniowa setka 31.07.12, 20:45
      i ja się przyłączę smile
      właśnie dzisiaj skończyłam pakowanie rzeczy po które jutro przyjedzie pani z organizacji pomocowej, pięć worów ubrań, butów, torebek, ubrań po dziecku
      cieszę się, że te rzeczy trafia do potrzebujących, bo ja sama nie mam czasu ani sił na mocowanie się z allegro, do niedawna sprzedawałam z niezłym skutkiem, ale za dużo z tym zachodu, więc zostawiłam kilka rzeczy do sprzedania, a resztę oddaję
      normalnie nie mogę przestać się gapić na moją odzieżową szafę w sypialni smile taka wysprzątana i ułożona chyba nigdy nie była, ubrania nie są zmiętolone i wepchnięte byle jak, aż czuję fizyczną ulgę jak na to patrzę!
      zostały mi porządki w rzeczach typu ręczniki, pościelowe, koce, gary, książki, płyty itp. ale to już pikuś, najgorzej było z ubraniami
      teraz ŚWIĘTE postanowienie - nie kupuję ciuchów bez sensu, na ilość, tylko rzeczy klasyczne i faktycznie potrzebne ( czyli pewnie kilka rzeczy na zimę - swetry, golfy, bo one najbardziej się niszczą w praniu ), nie mam kasy na bezsensowne zakupy, jak zobaczyłam ile pieniędzy utopiłam w tych tonach ciuchów, to mi się słabo zrobiło, a zła jestem na siebie okrutnie!
      dziękuję Wam za zapoczątkowanie akcji ( nawet nie wiem kto pierwszy podrzucił watek o porządkach, a może to było o sztuce prostoty ?)
      pod wpływem tego forum zaczęłam zastanawiać się nad swoimi wydatkami, oszczędzać, spłaciłam znienawidzona kartę kredytową, a teraz robię porządki smile normalnie Was kocham smile smile
      • hugo43 Re: sierpniowa setka 31.07.12, 21:30
        ja wywalilam wczoraj dwie torebki,ktore bardzo lubilam,ale byly juz sfatygowane.dzis sasiadka oddala mi 3 pary portek ciazowych,co to jej kiedys pozyczylamsmileczyli znow jestem na plus!
      • sa_lsa Re: sierpniowa setka - pytanie o organizację pomoc 04.08.12, 16:06
        Gdzie znalazłaś organizację która SAMA odbierze rzeczy?
        Ja szukałam miejsca, gdzie ktoś będzie chciał przyjąć rzeczy które sama bym przywiozła i były problemy. Większość nie chciała, albo były pytania czy to nowe rzeczy (miałam np. dużo naczyń i książek, ale pechowo używanych przez jakiś czas).
    • wanielka Re: sierpniowa setka 31.07.12, 21:28
      i ja się przyłączę smile
      mimo, że sukcesywnie pozbywam się zbędnych rzeczy z domu to i tak zawsze coś zalega. w sierpniu do sprzedania idą 2 wózki, ubranka po dzieciach, część zabawek, książek, itp.
      niektórzy wyżej pisali, że nie dadzą rady 100 rzeczy - ale to tylko 3 rzeczy na dzień, jak się sensownie w miesiącu robotę podzieli to kasa wskoczy, a sporo czasu to nie pochłonie wink

dodam jeszcze, że poza sierpniową setką chcę też wrócić do oszczędzania i zapisywania, więc pracowity sierpień przede mną smile
      • miziu_miziu Re: sierpniowa setka 31.07.12, 21:46
        wlasnie - 3 rzeczy dziennie to brzmi realnie!

przyznam, ze juz spakowalam 14szt niemowlecej odziezy dla kolezanki, ktora niedawno urodzila. oddaje za darmo - ale zostalo mi tylko 86 smile i mala siateczka ciuchow zwolni troche przestrzeni.

przygotowalam tez 2 pary butow do wystawienia na sprzedaz (jedne moje doslownie raz zalozone, a drugie syna)

czesciowo posortowalam tez dzieciece ciuszki rozmiarami
    • marika012 Re: sierpniowa setka 31.07.12, 22:07
      Ja się przyłączam smile
      Naszykowałam dziś do wywalenia :
      2 żakiety za małe (to naprawdę dziwne, że odzież tak się kurczy od leżenia w garderobie, pewnie chińszczyzna he he)
      buty których z 6 lat nie założyłam
      2 koszule męża sprane
      5 moich koszulek spranych
      bluzę
      uszkodzoną zabawkę
      za małe rękawiczki- nietrafiony prezent

Na all właśnie wystawiłam 5 par butów po dzieciach, plecak i piórnik. Wystawię jeszcze zabawki FP, pewnie będzie z 10 aukcji.
      Ubrań nie wystawiam bo za dużo z tym zachodu. Oddaję znajomym te w super stanie, reszta do worów dla PCK albo śmietnik.

OOO, jeszcze mi sie przypomniało że wózek mam u teściów. Na allegro pójdzie wink
    • lady-magda Re: sierpniowa setka 31.07.12, 22:16
      super pomysl, wlasnie wystawilam 4szt ubranek na sprzedaz smile jeszcze tylko 96!
      • solejrolia Re: sierpniowa setka 31.07.12, 22:40
        Dziś w sumie wystawiłam 29aukcji na allegro, i na tym zakończę, bo jestem wykończona. Jutro biurko córki- ale będzie się działosmile Potem przyjdziemy do jej szafy- przegląd ubrań pod kątem szkoły i jesieni. naszykowałam też do sprzedaży reklamówkę ubrań córki z zeszłego roku- nie wiem po kiego grzyba trzymałam te ciuchy w mieszkaniu przez okrągły rok, zamiast od razu zająć się nimi.
        Tak jak pisałam- 100sztuk uzbieram szybciutko, może nawet w jeden tydzień.

Ale akcja świetnasmilesmilesmile
    • agpagp Re: sierpniowa setka 31.07.12, 22:30
      to ja już część mam za sobą smile nawet dużą cześć smile
      9 rzeczy poszło na gratach z chaty
      1 wielka paczka poszła z forum pomocne mamy
      część rzeczy wylądowała w kontenerze PCK
      na allegro czy tablicy ruch niewielki ale na razie wystawiam tyle na ile mam czasu - kiedy już się przeprowadzę będę mogła się poświęcić w całości smile
      Przy czym mnie nie zależy na zysku - chodzi o to by się pozbyć lub/i by komuś jeszcze posłużyło.
    • asianarciarka Re: sierpniowa setka 31.07.12, 23:08
      ja się właśnie zmobilizowałam i wystawiłam na allegro 7 aukcji (książki).
      Już się nie mieszczą w regale, a może jakaś kasa na lody wpadnie. wink
    • fundzia Re: sierpniowa setka 01.08.12, 11:06
      Też się przyłączam, wystawiłam już trochę kosmetyków i ubranek po dziecku. Tylko jakoś ciężko widzę sprzedaż,nie jestem dobra w robieniu zdjęć, i te rzeczy nie wyglądają tak ładnie jak w rzeczywistości sad
    • solejrolia Re: sierpniowa setka 01.08.12, 12:11
      Akcja ledwo zaczęta, niby nabieram rozmachu,
      ale dziś przeszłam się po mieście, i z lumpeksu przyniosłam 7 rzeczy.
      Buuu...robię kroczek do tyłu...
      (jedna bluzka mnie oczarowała, do tego nowa, będę mieć ją na lata, tralala)

i w ogóle to wystawianie na allegro to dla mnie kicha, bo nawet jeśli zaczynam coś wyprzedawać, to zaraz przez przypadek trafiam na świetne okazje i zaczynam licytować- co "zarobię" (w nawiasie, bo przecież to są grosze) to od razu wydaję. i wychodzi na ZEROuncertain

nie jestem z siebie zadowolonauncertain
    • lady-magda Re: sierpniowa setka 01.08.12, 13:21
      wystawilam 12szt ubranek korzystajac z tego, ze mlody zasnal (chory) wiec juz w sumie 16 rzeczy czeka na nabywce smile
    • marika012 Re: sierpniowa setka 01.08.12, 14:21
      Naszykowałam kolejny worek ubrań w których nikt nie chodzi i zawalały miejsce. Nie liczyłam ale z 15 rzeczy mi ubyło smile
    • johana75 Re: sierpniowa setka 01.08.12, 15:57
      Ja się też przyłączę. Nie wystawiam rzeczy na All, bo nie mam tam konta i nie chce zakładać. Za to sprzedaje często cos na Tablicy.pl
      Zaczęłam od sfotografowania kolejki drewnianej, a właściwie dwóch kompletów, zajmują czły pojemnik z Ikei. Młody dorasta i będzie miał coraz więcej zabawek do sprzedania.
      Ma jeszcze laptopa takiego dla kilkulatków do nauki, klocki
      Spokojnie ze 100 rzeczy się znajdzie. Moje buty których nie nosiłam, ciuchy i inne rzeczy, książki do nauki j. niemieckiego.Zajme się tym jak wróce do domu po 5 sierpnia smile
      • patii244 michalina0612--- odezwij się do mnie na maila :) 01.08.12, 16:47
        dziewczyny a może dajcie linki tu na forum? moze którejś coś się przyda ?

patii244@wp.pl
        • iwonadan1 Re: michalina0612--- odezwij się do mnie na maila 01.08.12, 22:11
          Akcja świetnie sie rozwija. Zastanawiam się tylko czy przy takiej liczbie pozbywających się znajdą się jeszcze na allegro kupujący smile
    • kinga_owca Re: sierpniowa setka 01.08.12, 23:22
      Chętnie się przyłączę, setka u mnie będzie na bank albo i więcej, z czego najwięcej ciuchów z ktorych wyrósł syn
      w sierpniu nie zdążę ale wrzesień będzie mój wink

Dziś robiłam porządki w szafkach i znalazłam tony najróżniejszych herbatek - kupionych, otrzymanych w prezencie, dawno zapomnianych - podzieliłam je na owocowe i czarne i zamierzam je w końcu wypić - owocowe teraz, czarne zimą
      Muszę też wykorzystac suche zapasy, szczególnie płatki wszelakie - chyba je po prostu pomieszam, dodam suszone owoce (też mam zapasy) i zrobię z tego zjadliwe musli albo ciastka
      • lady-magda Re: sierpniowa setka 14.08.12, 20:07
        wlasnie - suche ziarenka roznej masci, kasze, herbaty, przyprawy - tego u mnie zatrzesienie!!!
    • czekolada72 Re: sierpniowa setka 02.08.12, 08:32
      Nie wiem czy uda mi sie wymienic te moja sierpniowa setke na gotowke, w sierpniu, ale mam prawie przygotowany karton, duzo pomoglo dzieciatko pozbywajac sie sporej ilosci ciuchow oraz wszelakich durnostojek.
      No i grubo ponad 100 sztuk wszelakich artykulow szkolno-papierniczych nowych i uzywanych przekazała kuzynowi smile
      • czekolada72 Re: sierpniowa setka 04.08.12, 14:14
        czekolada72 napisała:

> Nie wiem czy uda mi sie wymienic te moja sierpniowa setke na gotowke, w sierpni
        > u, ale mam prawie przygotowany karton, duzo pomoglo dzieciatko pozbywajac sie s
        > porej ilosci ciuchow oraz wszelakich durnostojek.
        > No i grubo ponad 100 sztuk wszelakich artykulow szkolno-papierniczych nowych i
        > uzywanych przekazała kuzynowi smile

Dzis dokładm jeszcze 16 sztuk ciuchow smile
        • czekolada72 Re: sierpniowa setka 09.08.12, 07:58
          Bardzo mnie cieszy, ze masowo pozbywam sie pustych opakowan po kolejnych kosmetykach, pustych, bo zostaly z nich wydarte i wykorzystane reszteczki smile Na lazienkowych polkach robi sie nie tyle pusto, ale przestrzennie - wierzcie mi, ze gdy wchodze i widze to - az sie mocno dziwie, co jest "nie tak?".
          Robie tez generalny i radykalny remanent w topach - po kolei przymierzam i decyduje - jest ok do chodzenia, nadaje sie wylacznie jako podkoszulek pod grubsze ciuchy, moze uda sie wymienic na gotowke? W ten sposob pozbede sie ok 1/3 ciuszkow.
          I kolejna sprawa - pozbywam sie prasy.
          Takiej, ktora trzymalam, bo jest cos ciekawego. Przegladam sobie egzemplarz za egzemplarzem i jezeli przeszlo polowa jest naprawde mnie interesujaca - zostawiam (poki co), jezeli mniej, jezeli 1-2 artykuly - skanuje owe ciekawostki, a gazetka idzie na przemial. Wbrew pozorom jest to praca mocno angazujaca czasowo, bo owe artykuly umieszczam jeszcze w odpowiednich tematycznie folderach smile
          A, i znalazlam jeszcze 4 biblioteczne ksiazki, o ktorych zupelnie zapomnialam, dzis je odnioslam do b-ki smile
          • mrowka_r Re: sierpniowa setka 10.08.12, 10:45
            czekolada72 napisała:
            > I kolejna sprawa - pozbywam sie prasy.
            > Takiej, ktora trzymalam, bo jest cos ciekawego. Przegladam sobie egzemplarz za
            > egzemplarzem i jezeli przeszlo polowa jest naprawde mnie interesujaca - zostawi
            > am (poki co), jezeli mniej, jezeli 1-2 artykuly - skanuje owe ciekawostki, a ga
            > zetka idzie na przemial.

Mam propozycję, jeśli mieszkacie w Warszawie, chętnie przygarnę kolorową prasę.
            Już umówię o co chodzi, przyda mi się w pracy podczas tygodniowego wyjazdu, czasem przy brzydkiej pogodzie dobrze mieć rezerwę w postaci kolorowych gazet...
            Co więcej często uczestniczki (głównie samotne starsze osoby) nie mają tyle pieniędzy by kupować na co dzień powiedzmy kolorowe miesięczniki, a przy okazji chętnie poczytają.
            Tak więc gdyby któraś z Was chciała się pozbyć tego typu rzeczy proszę o wiadmość na maila gazetowego. Dzięki smile
            • czekolada72 Re: sierpniowa setka 10.08.12, 13:12
              Niestety - ja jestem z Kraka i poki co nie wybieram sie do stolicy...
              • czekolada72 Re: sierpniowa setka 11.08.12, 13:27
                Wyrzuciłam kolejną sztuczną choinkę - tym razem.... 30-to letnia....
                W ogole ja poszlam na strych, M do garazu, od rana wyrzucilismy po takim czarnym worze dziadostwa. Najgorsze jest to, ze od dluzszego czasu kubelkow tych na szklo itd nikt nie oprozmnia i dookola nich tworzy sie smietnik sad
                No i wywalilam z 30 sztuk szkla.
                Kontynuuje uplynnianie gazet.
                • czekolada72 Re: sierpniowa setka 11.08.12, 17:28
                  Znalazlam wlasnie 2 kalendarze adwentowe, z czekoladkami mlecznymi - calkiem nizele, zas opakowanie zostanie pociete na karteczki-zawieszki do prezentow.
                  Znalazlam tez na strychu prezent dla kuzyna na poprzednie imieniny - w tym roku bedzie jak ulal, znaczy nie tylko piornik i wyscigowa, jeszcze cos nowokupionego czeka smile.
                  Wiem, ze to sie nie miesci w "100" allegrowej, ale....
                  Ciekawe co jeszcze dzis znajde?
                  • czekolada72 Re: sierpniowa setka 12.08.12, 20:25
                    2 bluzeczki znalazly nabywcę smile !!
                    • czekolada72 Re: sierpniowa setka 15.08.12, 15:35
                      Ok. 20 meskich koszul jednak do pozbycia smile
                      • iberka Re: sierpniowa setka 15.08.12, 23:44
                        jaki rozmiar?

iza
                        • czekolada72 Re: sierpniowa setka 29.08.12, 08:39
                          Oj, dopiero teraz zobaczylam Twoj wpis.
                          Koszule przekazalam juz do sprzedazy, to byly koszule raczej na pana w srednim wieku, sredniej budowy, sredniego wzrostu.
    • kosc_ksiezyca Re: sierpniowa setka 02.08.12, 11:09
      Jakieś cuda się dzieją, bo od wczoraj sprzedałam już dwa przydasie smile Będzie więc:

5. Letnia sukienka (za mała sad)
      6. Książka
      • skarbonka-bez-dna Re: sierpniowa setka 02.08.12, 14:59
        przyłączam się. już rano do kartonu powędrowała koszula nocna z syntetyku - kto robi koszule nocne z plastiku?? (i kto je kupuje...).
        mam zamiar zużyć wszystkie próbki (spokojnie na miesiąc, biorąc pod uwagę, że 1 próbkę kremu mam na 3 razy) i codziennie do każdego dania dokładać coś z zapasów - warzywa ze słoika, zielony pieprz itd.
        Uporządkować herbaty (pewnie kupię pojemnik).
        I codziennie wstać 15 min wcześniej, aby przejrzeć jedną półkę - i najlepiej - cos z niej odrzucić.
        Generalnie czytam sztukę prostoty. I bardzo mnie motywuje. uzbiera się setka. Mam też dużo materiałów piśmienniczyh/teczek/papieru kancelaryjnego. Chyba oddam na jakąś zbiórkę.
    • marika012 Re: sierpniowa setka 02.08.12, 15:09
      Zrobiłam generalne porządki w łazienkach. Znalazłam 4 tuby maseczek przeterminowanych (2 sztuki o ponad 2 lata!!!) i odżywkę do włosów z terminem do 2009r. Do tego odkryłam że mam 9 mydeł o których istnieniu nie miałam pojęcia.
    • taba18 Re: sierpniowa setka 02.08.12, 15:09
      Ja chętnie dołączęsmile Nie wiem czy będzie setka, ale na razie wystawiłam 20 aukcji z zabawkami i ciuszkami po córce. Jedna rzecz już sprzedanasmile
      • lady-magda Re: sierpniowa setka 02.08.12, 15:44
        mi sie sprzedalo juz 5 rzeczy smile
        zatem kontunuuje wystawianie oraz dzis przeglad w szafce z kosmetykami
        • skarbonka-bez-dna Re: sierpniowa setka 04.08.12, 04:24
          2 pary starych kapci i stary krem do kosza. Torbą której nie nosze, a w dobrym stanie i ładną, ale nie mój styl, spróbuję uszczęśliwić mame - jeśli przyda jej się chociaż do noszenia zakupów, będzie super, jeśli przekaże dalej, komuś kto potrzebuje - genialnie. Tyle, że torba będzie musiała sobie poczekać na odwiedziny u rodziców...
          A jutro spróbuję zajrzeć na kolejną półkę i wyśledzić kolejne klamoty. Aż się dziwię, że taki chomik jak ja tak się cieszy gdy coś wyrzuci.
        • lady-magda Re: sierpniowa setka 04.08.12, 17:13
          porzadki w lazience zaowocowaly wyrzuceniem na razie zaledwie 3 starych kosmetykow kolorowych i 1 szczotki do wlosow. oraz odkryciem niezliczonych pokladow kosmetykow - typu 4 wody termalne w sprayu, kilkanascie balsamow do ciala (w tym z 7 anty-cellulitowych) oraz UWAGA!!!! 24 preparaty do pielegnacji stop w roznym stopniu zuzycia! nie wiem kiedy to wykorzystam!
          • lady-magda Re: sierpniowa setka 04.08.12, 17:31
            aha, obdarowalam babcie szkatulka drewniana a mame odzywka do wlosow (nie uzywam juz z silikonami). razem - pozbylam sie w 4 dni 11 rzeczy czyli wlasciwie idzie zgodnie z planem smile
            • lady-magda Re: sierpniowa setka 04.08.12, 18:32
              wystawilam jeszcze 16szt odziezy dzieciecej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka