03.09.13, 11:30
Czy czytujecie jakieś blogi systematycznie? O jakiej są tematyce?
Wrzućcie linki, poczytamy smile
Obserwuj wątek
    • gretchen184 Re: blogi 03.09.13, 11:35
      nie czytuję
      próbowałam ale to nie dla mnie
      • przystanek_tramwajowy Re: blogi 03.09.13, 11:37
        Jak chcę sobie poczytać, to sięgam po książkę. Mniej błędów ortograficznych i stylistycznych, choć też się zdarzają.
        • angazetka Re: blogi 03.09.13, 12:44
          > Jak chcę sobie poczytać, to sięgam po książkę.

Blog spełnia nieco inne funkcje niż książka.
    • redheadfreaq Re: blogi 03.09.13, 11:52
      Tylko ten:

Anwen.pl
    • lauren6 Re: blogi 03.09.13, 11:58
      Nie
    • rosapulchra-0 Re: blogi 03.09.13, 12:08
      Jest mnóstwo fajnych i ciekawych blogów w necie.
      po-ranna.bloog.pl - nie ukrywam, że do tego bloga mam stosunek emocjonalny

iluzja26.bloog.pl - ten jest zboczony trochę, ale ciekawy

chustka.blogspot.co.uk/ - blog nieżyjącej już dziewczyny chorej na raka, bardzo przejmujący i nadal istniejący.

To tak na szybko. Przypomnę sobie, to dopiszę.
    • marikooo Re: blogi 03.09.13, 12:23
      Czytam (albo raczej: oglądam) kilka blogów modowych, m.in. www.wendyslookbook.com
      Lubię styl pisania Oli Radomskiej: mamwatpliwosc.blog.pl i radomskiemacierzynstwo.blog.pl
      O rodzicielstwie z przymrużeniem oka i nie tylko: www.matkasanepid.pl www.marjanna.pl/ czy koralowamama.blogspot.com
      Poza tym lemingarnia.blogspot.com , przerwanakawe.wordpress.com i wieeeele innych mam w czytniku.
      • joanna.pio Re: blogi 04.09.13, 08:41
        czytywałam matkę sanepid, ale zrobiła się tak beznadziejnie nudna, że przestałam....
    • kropkacom Re: blogi 03.09.13, 12:37
      Czytam. Podróżnicze, o popkulturze, i emigranckie. Wbrew pozorom czytanie blogów zajmuje ułamek czasu w porównaniu z czytaniem tego forum.
      • kropkacom Re: blogi 03.09.13, 12:48
        Linki mogę podać. Kilka forumek pisze świetne blogi, ale to w większości "złe" emigrantki wink
        • d.d.00 Re: blogi 03.09.13, 15:37
          wrzuć linki, poczytam sobie smile
          • kropkacom Re: blogi 03.09.13, 15:45
            soltera.blox.pl/html
            kocianna-moscowrules.blogspot.cz/
            azjaodkuchni.blogspot.cz/
            katar1.blox.pl/html
            przystanekfrancja.blox.pl/html
            kierunekwschod.blox.pl/html
            barcelonazdzieckiem.blox.pl/html
            221b.blox.pl/html
            zwierz popkulturalny i tak dalej...
            • d.d.00 Re: blogi 03.09.13, 16:08
              Nie ma jakieś mamy w NL?
              • kropkacom Re: blogi 03.09.13, 16:11
                Holandia? Pewnie gdzieś jest. smile Nie kojarzę teraz takiego bloga.
            • szmytka1 Re: blogi 03.09.13, 16:26
              o ja zaglądam do kocianny, regularnie czytuję zapiski kury z azji i oleny z Kataru, a spoza tej listy to polecamnawsiwjaponii . Czytam jeszcze zwyczajne pakistańskie życie, ale denerwuje mnie nieraz postawa autorki, to robię sobie przerwy.

Z Holandii czytam, a raczej oglądam bloga stefviol
              • kropkacom Re: blogi 03.09.13, 16:49
                Znam chyba ten blog o Japonii. smile To ten gzie pani przedstawia śniadania/obiady dzieci przynoszone do szkoły w pojemniczkach?
                • szmytka1 Re: blogi 03.09.13, 19:35
                  tak, środowe bento wink
    • anika772 Re: blogi 03.09.13, 12:45
      Zaglądam na blogi o książkach, o modzie i jeszcze wtedy kiedy potrzebuję inspiracji kulinarnej. Nie mam ulubionych.
    • mika_p Re: blogi 03.09.13, 13:00
      Już nie.
      Te, które czytałam regularnie, zwiędły i w znacznej częsci umarły.
    • angazetka Re: blogi 03.09.13, 13:08
      Czytuję, kulturalne różne, regularnie Zwierza Popkulturalnego, inne mniej regularnie.
      PS. Czemu nie mogę podać linka, a? tongue_out
      • verdana Re: blogi 03.09.13, 13:40
        Nie wiem, Zwierz uznany został za spam, ja stale muszę go wykreślać z sygnaturki.
        • zona_mi Verdana 03.09.13, 14:56
          Uznany przez automat, czy przez któregoś admina?
          • verdana Re: Verdana 03.09.13, 15:03
            Chyba automat - od półtora miesiąca, ile razy próbuję dodać link (mam w sygnaturce) , pojawia sie informacja "wykryto spam".
          • gonabe Re: Verdana 03.09.13, 15:09
            matkasanepid i azja od kuchni smile fajne bez gorszącej nutki ekshibicjonistycznej jaką ma np. anielsa która o ile jeśli nie byłaby łatwa do namierzenie i przez to moim zdaniem wyrządza krzywdę rodzinie to byłaby niczym "trudne sprawy" pisane językiem super express, a teraz jest żałosna, tak jak wile innych blogów opisujących walkę z anoreksją, bulimią, alkoholizmem, przemocą w rodzinie etc. Dla mnie ok, do momentu w którym nie podpisuję się swoim imieniem i nazwiskiem, bo to już nie godzi tylko w autora ale całą jego rodzinę. Z patologicznych, jedynym wartym przeczytania jest margineszycia ( chociaż też tylko kilka notek bo po czterech pięciu człek ma dość)
            • rosapulchra-0 Re: Verdana 03.09.13, 15:17
              Ojej, zmieniłaś, żeby mi dokopać? big_grinbig_grinbig_grin
              Żałosna to jesteś ty, z tymi swoimi wystąpieniami smile
              • gonabe Re: Verdana 03.09.13, 15:25
                Ale co zmieniłam ? Bo nie rozumiem. Z jakimi wystąpieniami jestem żałosna ? bo ja nigdzie nie występuję, owszem zawsze marzyła mi się kariera śpiewaczki operowej albo np. łyżwiarki figurowej... ale niestety mi nie wyszło ot jakoś śpiew mam przeciętnego kota w marcu, nie lubię zimna więc jazda na łyżwach odpada...
                Nie rozumiem w czym jestem żałosna ani co zmieniałam ? Chciałam sobie nowe cycki wstawić kiedyś ale się bałam bólu...
                • rosapulchra-0 Re: Verdana 03.09.13, 16:20
                  To poczytaj sobie jeszcze raz, co wysmarowałaś tak usilnie i niezgrabnie, choć nadziei dla ciebie nie mam, że zrozumiesz big_grinbig_grinbig_grin
                  • gonabe Re: Verdana 03.09.13, 17:58
                    Napisałam, że nie lubię patologicznych blogów o alkoholikach, chorobach psychicznych, agresji, anoreksji etc. Napisałam, że nie lubię ekshibicjonizmu bo o ile kura z Singapuru również opisuję swoje życie o tyle nie opisuje w niej taniej sensacji rodem z faktu. Żal mi rodzin blogerów, którzy opisują jak im źle jaka zła jest rodzina etc. Zawsze będę uważała to za ble i za chore jednak społeczeństwo lubi i ogląda i "pamiętniki z wakacji" i "trudne sprawy" więc jest to moja opinia. Brzydzę się nimi i tyle... Czy napisałam coś niezgrabnie i usilnie ? Trudno, nie jestem blogerem i nie będę pretendować do ich grona... Grabiąc moją rodzinę z prywatności.
                    • rosapulchra-0 Re: Verdana 03.09.13, 18:24
                      Gdybyś zastosowała choć jedną zasadę w kwestii konstruktywnej krytyki, to pewnie bym z pokorą tę krytykę od ciebie przyjęła, ale ty próbujesz usilnie mnie obrazić, moją rodzinę również i całkowicie zlekceważyć to, o czym piszę. Innymi słowy - próbujesz mi dowalić, ale robisz to w tak żałosny sposób, że tylko mnie bawisz. I to by było na tyle big_grinbig_grinbig_grin
                      • gonabe Re: Verdana 03.09.13, 19:18
                        Wysilę się dla Ciebie, choć miałam na myśli wszystkie blogi podobne do twojego ale skoro centrum tego światka w Twoim mniemaniu jest anielska niechaj i będzie
                        Ad. 1
                        Nigdy nie obraziłam Twojej rodziny, jest mi jej żal, nie chciałabym aby bliska mi osoba w sposób tak dosłowny opisywała nasze wspólne życie, jej przeszłość. Nie chciałabym aby moi znajomi (np. z pracy) wiedzieli aż tyle o bliskiej mi osobie.
                        Ad.2
                        Nie próbuję Cię obrazić, wyrażam własną opinię która mówi: " brzydzę się tego typu ekshibicjonizmem"
                        Ad.3
                        Pisarz z ciebie żaden, już nie mówię o braku podstawowych zasad redakcji tekstu przed publikacją. Sam tekst jest miałki, słownictwo ubogie, brak utrzymania konkretnego stylu wypowiedzi, autorka nie wie czy blog ma charakter satyryczny, patologiczny, psychologiczny, humorystyczny, realistyczny czy też naturalistyczny jak np. opis zdrady współmałżonka czy przepełniony patologią opis przeszłości autorki. Swoisty misz masz bez talentu, bez pokory autorki, bez pomysłu, wreszcie bez zachowania zwykłej ludzkiej przyzwoitości.
                        Ad.4
                        Ogromna duma oraz radość z córek przeplata się z wiwisekcją psychiki autorki, z mężem sknerą i patologiczną matką, którą autorka przygarnęła chyba tylko po to by mieć czym się żalić na blogu.
                        Jeśli autorka bloga dba o dobre imię swojej rodziny to czemu robi z siebie chorą zaburzoną emocjonalnie kobietę, z matki potwora, z męża dziwkarza, przez którego notabene o mało nie umarła.
                        Ad.5
                        Jeśli autorka w sowich wypowiedziach byłaby prawdziwa, bloga by pisała w innej formie, chroniąc prywatność swojej rodziny działałaby niczym autor widmo dzisiejszej blogoswery ale nie autorka woli być trendy i chwalić się znajomym, jaka to z niej pisarka otóż bloga cudownego pisze.
                        Córką autorki życzę jak najlepiej, jednak czy autorka zastanowiła się kiedyś, czy może opisywana dokładnie przez nią przeszłość, kiedyś nie przeszkodzi im w dorosłym życiu? Czy może jednak brudy swojej przeszłości lepiej wyprać z psychologiem, spowiednikiem ? Niżna zgliszczach swojej niemocy budować nową traumę lub po prostu wstyd...
                        Ad.5
                        Pisarz opisujący jedynie realia tego co się dzieje w jego życiu, nigdy pisarzem nie był, a jedynie tanią podróbką, dziennikarzem tabloidu, scenarzystą "trudnych spraw"....Bez wyobraźni bez talentu.
                        • rosapulchra-0 Re: Verdana 03.09.13, 19:25
                          Jest tak jak myślałam - niczego nie pojęłaś big_grin
                          Ale ubawiłaś mnie setnie! big_grinbig_grinbig_grin
                          • gonabe Re: Verdana 03.09.13, 19:34
                            Jeśli nie pojęłam cieszę się że umiliłam Ci dzień. Chociaż fajnie by było jeśli wytłumaczyłabyś mi na czym anielska polega ot tak po prostu. Chciałaś konstruktywnej krytyki- napisałam co mi się nie podoba w blogu i dlaczego uważam iż takie blogi piszą ludzie z zaburzeniem - ekshibicjonizmem. W zamian dostałam emotikony. Jeśli więc uważasz, że jestem żałosna, to proszę wytłumacz mi czemu? Gdzie, czemu moja krytyka nie jest konstruktywna?
                            • rosapulchra-0 Re: Verdana 03.09.13, 19:38
                              To co napisałaś, to nie była konstruktywna krytyka, tylko personalne dowalanie. Może to do ciebie trafi? Wątpię szczerze.
                              big_grinbig_grinbig_grin
                              • gonabe Re: Verdana 03.09.13, 19:46
                                Każda krytyka jest personalna jeśli krytykujemy coś co ktoś napisał. Każdy krytyk literacki krytykując autora, pisze również o autorze tekstu który miał ocenić. Oceniłam Twoją osobę na podstawie tego co przeczytałam w blogu, tego co mi się w nim nie podobało, tego co mi się podobało. Wydało mi się to dosyć rzetelne. Personalne dołowanie byłoby gdybym napisała Ci "jesteś żałosna z tym swoim blogiem emotikon emotikon emotikon".
                                Trafi do mnie rzetelna obrona i kontrargumenty na to co napisałam, jak to mówią " tylko krowa nie zmienia swoich poglądów" więc udowodnij mi, że krową nie jestem. Z tego co wiem jesteś osobą dorosłą i dojrzałą więc jeśli mogłabym prosić o niekończenie wszystkiego emotikonami które nie mają nic wspólne z tonem Twojej wypowiedzi, a dają mi obraz infantylnej kobiety, którą mam nadzieję nie jesteś.
                                • rosapulchra-0 Re: Verdana 03.09.13, 19:54
                                  Nie tłumacz się. Słabo ci to idzie, jeśli nie żałośnie big_grinbig_grinbig_grin
                                  Z mojej strony EOT - nie chce mi się już z tobą gadać tongue_out
                                  • gonabe Re: Verdana 03.09.13, 20:40
                                    Nie bronię się, dałam Ci szansę na konstruktywną rozmowę. Zawsze jestem otwarta na dialog, zwłaszcza, że wiele razy pisałaś że nic nie rozumiem. Chciałam zrozumieć ale chyba jedna z forumowiczek która nazwała Cię podstarzałą dresiarą ma rację.
                                    • gretchen184 Re: Verdana 03.09.13, 21:21
                                      gonabe- poprawiłaś mi humor big_grin
                                      fantastyczna analiza bloga,trafiłaś w sedno

-Walka z komarami w mieszkaniu rozwija słuch, czujność, koordynację, szybkość i paranoję.
                                      • bloopsar Re: Verdana 04.09.13, 03:59
                                        > fantastyczna analiza bloga,trafiłaś w sedno

Co autorka dodatkowo potwierdziła z jednej strony deklarując taaką otwartość na krytykę, a po chwili dostając rzeczową krytykę i listę uwag potrafiła jedynie mnożyć emotikony w odpowiedzi tongue_out
                                        • rosapulchra-0 Re: Verdana 04.09.13, 06:01
                                          To nie jest konstruktywna krytyka, tylko hejtowanie.
                                          Ja wiem, blupsarku, że obie z greczen mnie nie znosicie i każdy przejaw niechęci na forum wobec mojej osoby będzie rozdmuchiwać radośnie, więc nie będę wam odbierać tej przyjemności smilesmilesmile
                                      • rosapulchra-0 Re: Verdana 04.09.13, 06:05
                                        greczen, ty kłamczuszku! Najpierw piszesz, że nie czytasz blogów, a potem, że hejterka przed tobą stworzyła fantastyczną analizę mojego bloga. Jeśli nie czytasz blogów, to skąd wiesz, o czym jest mój? Nieładnie tak kłamać, wiesz? big_grin

BTW, nikt naprawdę nikogo nie przymusza do czytania mojego bloga. Serio, serio.
                                        • gretchen184 Re: Verdana 04.09.13, 06:31
                                          rosapulchra-0 napisała:

> greczen, ty kłamczuszku! Najpierw piszesz, że nie czytasz blogów, a potem, że h
                                          > ejterka przed tobą stworzyła fantastyczną analizę mojego bloga.
                                          > BTW, nikt naprawdę nikogo nie przymusza do czytania mojego bloga. Serio, serio.

rosa-analfabetko! napisałam,że próbowałam czytać- m.in. twoje wypociny zniechęciły mnie do dalszej lektury big_grin
    • adwarp Re: blogi 03.09.13, 15:22
      nie
    • d.d.00 Re: blogi 03.09.13, 15:43
      ja czytałam kiedyś
      synowa.blox.pl/html
      ale rok temu umarł śmiercią naturalną i jakoś nie mam co czytać, dlatego chętnie przejrzę linki od Was
      • gazeta_mi_placi Re: blogi 03.09.13, 16:17
        Ble.... Nie lubię chamowatego słownictwa.
    • mika_p off topic 03.09.13, 16:45
      DD, dlaczego "pożyjom", a nie "pożywiom"
      • d.d.00 Re: off topic 03.09.13, 16:50
        Moja babcia używała formy "pożyjom" i jakoś mi tak zostało w pamięci, bo nie znam rosyjskiego i też nie wiem, która forma jest poprawna, a może Ty wiesz? smile
        • moofka Re: off topic 03.09.13, 19:10
          d.d.00 napisała:

> Moja babcia używała formy "pożyjom" i jakoś mi tak zostało w pamięci, bo nie zn
          > am rosyjskiego i też nie wiem, która forma jest poprawna, a może Ty wiesz? smile

skoro nie znasz
          to mozemy
          pozyjemy zobaczymy?
          big_grin
          • d.d.00 Re: off topic 03.09.13, 19:42
            Babcia miała jeszcze powiedzenie "ciszej będziesz, dalej zajedziesz", ale zanim zrozumiałam co ono znaczy to babcia zmarła. Nie znam jego rosyjskiej wersji sad Pomożecie?
            • kocianna Re: off topic 03.09.13, 20:14
              Тише едешь, дaльше бyдешь (tisze jediesz, dalsze budiesz).
              Co do "pożywiom, uwidim", to пoживем jest poprawne.
    • yenna_m Re: blogi 03.09.13, 18:55
      kryzys-wieku.blogspot.com/ - gościu ma świetne pióro!
      • zuzi.1 Re: blogi 03.09.13, 19:05
        mojedwieglowy i terapiaprzezpisanie
    • antoska2013 Re: blogi 03.09.13, 20:54
      Najgenialniejszy:
      morfeusz.blox.pl/html
      Uwielbiamsmile
      • kocianna Re: blogi 04.09.13, 06:47
        Kocham Morfeusza, ale kochałabym go bardziej, gdyby pisał częściej, niż raz na pół roku sad
    • kocianna Re: blogi 03.09.13, 20:54
      Ja do "Zwierza" wchodziłam zwykle przez sygnaturkę Verdany, teraz wiem, czemu mnie tam długo nie było.
      Lubię blogi o: podróżach dookoła świata, kłopotach z dziećmi (bardzo lubiłam bloga Wiecznej Gosi, szkoda, że zniknęła i z forum, i z blogosfery) - Matkę Sanepid czytuję napadowo, i ekspackie lubię.
    • antychreza Re: blogi 04.09.13, 12:25
      Kociannę, Salonik Slytherin w miare na bieżąco, od czasu do czasu Zwierza i Morfeusza (Morfeusza niestety nie da się czytać inaczej). Podobają mi się bo są pisane z klasą, z jednej strony mówia dużo o autorach, a z drugiej autorzy nie zachowują się jak internetowi celebryci. Z tego powodu nie lubie blogów w stylu Kominka czy Segritty.
    • rhaenyra Re: blogi 31.10.13, 20:48
      sporo mam blogow w ulubionych
      ale z regularnoscia troszke gorzej tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka