Dodaj do ulubionych

Polit popr vs. zajadłość ogólna

11.09.13, 18:57
Ciekawi mnie opinia uczestniczek dotycząca pewnej prawidłowości. Dlaczego otóż "politycznie poprawne" są zwykle osoby lepiej wykształcone i nieco zamożniejsze, a pewną agresją poglądów, oraz właśnie swoistą niechęcia do tej postawy charakteryzują się ludzie wykształceni gorzej, gorzej też sytuowani? Trudno zaprzeczyć, że tak jest, prawda?
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 19:00
      Lepiej wychowani?
      • wtopek Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 19:07
        a co ma piernik do wiatraka? największymi sk...synami w historii były w ogromniej większości osoby wykształcone i zamożne
        • gazeta_mi_placi Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 19:46
          Jak ktoś sam żyje jak pączek w maśle to niestety, ale często nie wie czym pachnie tzw. prawdziwe życie.
        • gazdzinazdaleka Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 09:06
          Stalin, Hitler, niemal cała komusza władza itd. to byli ludzie świetnie wykształceni i zamożni?
    • koronka2012 Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 19:14
      Nieprawda, ci lepiej wykształceni i lepiej sytuowani po prostu nie trąbią o "niepolitycznych" poglądach na prawo i lewo. A myślą często podobnie, co wypływa czasem w rozmowach.

Polityczna poprawność to sprawa nakręcona - i dyktowana przez media. Ktora gazeta, stacja TV czy radio pozwoli sobie na szczerość, choćby wszyscy w redakcji uważali coś za złe - obawiają się oskarżeń o dyskryminację.

Nie łudź się, że jak o czymś się nie pisze szczerze, to rzecz nie istnieje.
      • joe_stru Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 19:33
        koronka2012 napisała:

> Nieprawda, ci lepiej wykształceni i lepiej sytuowani po prostu nie trąbią o "ni
        > epolitycznych" poglądach na prawo i lewo. A myślą często podobnie, co wypływa c
        > zasem w rozmowach.
        >
        > Polityczna poprawność to sprawa nakręcona - i dyktowana przez media. Ktora gaze
        > ta, stacja TV czy radio pozwoli sobie na szczerość, choćby wszyscy w redakcji u
        > ważali coś za złe - obawiają się oskarżeń o dyskryminację.
        >
        > Nie łudź się, że jak o czymś się nie pisze szczerze, to rzecz nie istnieje.
        -----> Nie twierdze, że wszyscy wykształceni są polit popr , bo nie są. Twierdzę, że jeśli już ktoś otwarcie mówi, że ma to dla niego znaczenie, prawie zawsze jest wykształcony i często nieżle mu się powodzi. Klasa robotnicza natomiast ma to gdzieś. Zastanawiam się, dlaczego są tym prądom niechętni?
        • joa66 Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 19:47
          Zastanawiam się, dlaczego są tym prądom niechętni?

Jakim prądem i czym jest dla Ciebie polityczna poprawność?
          • joe_stru Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 19:55
            Dosłownie to jest oczywiście sprawa nieczynienia przedstawicielom innych kultur afrontów słowem/gestem/uczynkiem. Szerzej ją rozumiejąc i bardziej potocznie, to ta słynna tolerancja, próba zrozumienia, zamiast niechęci. Tak jakoś.
            • gazeta_mi_placi Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 19:59
              Rozumiem za obopólną wzajemnością?
              • joe_stru Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:06
                gazeta_mi_placi napisała:

> Rozumiem za obopólną wzajemnością?
                ----
                Bez znaczenia. Nie robię tego, co robią ci, z którymi się nie zgadzam, jeśli o to chodzi. Chyba wyszedł ci pleonazm.
                • gazeta_mi_placi Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:11
                  Chodzi o to, że ja szanuję i staram się zrozumieć muzułmanów, ich kobiety w burkach chodzące po europejskich ulicach a oni w zamian nie wysadzą mi metra i postarają się zrozumieć, że europejskie kobiety mogą nosić mini i bluzki z dekoltem, ale to nie oznacza przyzwolenia na gwałt i skoro pozwalamy na chodzenie w burkach ich kobietom "nasze" kobiety mają prawo założyć mini jeśli są w odwiedzinach z kolei w ich krajach i nikt ich nie zamknie ani nie zgwałci?
            • joa66 Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:04
              Czy uważasz, że to o czym mówisz ma granice?

I czy nie uważasz, że czasami trzeba zrobić komuś afront / przykrość (nie zbrodnię, atak fizyczny), po to, żeby powstrzymac rzeczy gorsze?

A co do związku z wykształceniem , itp - ja zauważyłam inną prawidłowość - osoby czujące się niepewnie w swoim - wykształceniu , pozycji itp - bezrefleksyjnie kupują gotowe zestawy sloganów.
              • joe_stru Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:13
                joa66 napisała:

> Czy uważasz, że to o czym mówisz ma granice?
                >
                > I czy nie uważasz, że czasami trzeba zrobić komuś afront / przykrość (nie zbrod
                > nię, atak fizyczny), po to, żeby powstrzymac rzeczy gorsze?
                > -----
                No pewnie, że ma granicę. Ale z mojego doświadczenia wynika, że podejście nieagresywne, tylko ludzkie przynosi skutek. To widać bardzo dobrze także na internetowych forach. Jak bluzgam, to i mnie bluzgaja.
                > A co do związku z wykształceniem , itp - ja zauważyłam inną prawidłowość - osob
                > y czujące się niepewnie w swoim - wykształceniu , pozycji itp - bezrefleksyjnie
                > kupują gotowe zestawy sloganów.
                ---
                Pewnie czasem tak bywa.
                • joa66 Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:26
                  Ale nie mówimy (przynajmniej ja nie mówię) o granicach dyskusji na forach czy gdziekolwiek, tylko o przypadkach łamania praw człowieka. I czy należy te przypadki wyraźnie potępić czy bawić się w chowanego i uniki, zahaczając o polityczną poprawność.

Ponadto - polityczna poprawność nie dotyczy tylko innych kultur. Taką samą należałoby zachować wobec wszystkich ludzi. I z tak samo się pochylić nad kibolem jak i nad rodziną sprzedającą dziecko na żonę starcowi, czyż nie?

Powiedz mi ile razy czytałeś tutaj rozprawki na tłumaczące/wyjaśniające zachowania kiboli? Pisane przez osoby uważające, że trzeba rozumieć kontekst sytuacji? Czy jest politycznie poprawne takie różnicowanie między grupami społecznymi?

Czy może w gotowych zestawach o "tolerancji" nie było rozdziału o kibolach?
                  • joe_stru Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 21:43
                    joa66 napisała:

> Ale nie mówimy (przynajmniej ja nie mówię) o granicach dyskusji na forach czy g
                    > dziekolwiek, tylko o przypadkach łamania praw człowieka. I czy należy te przyp
                    > adki wyraźnie potępić czy bawić się w chowanego i uniki, zahaczając o polityczn
                    > ą poprawność.
                    > ----
                    Ustalenie granicy bywa trudne. Pewne jest, że przestępców należy ścigać.

> Ponadto - polityczna poprawność nie dotyczy tylko innych kultur. Taką samą nale
                    > żałoby zachować wobec wszystkich ludzi. I z tak samo się pochylić nad kibolem j
                    > ak i nad rodziną sprzedającą dziecko na żonę starcowi, czyż nie?
                    >-----
                    Czyż nie, ponieważ kibol miał nieporównywalnie większe szansę, niż ta rodzina. Tego się po prostu nie da porównać.
                    > Powiedz mi ile razy czytałeś tutaj rozprawki na tłumaczące/wyjaśniające zachowa
                    > nia kiboli? Pisane przez osoby uważające, że trzeba rozumieć kontekst sytuacji?
                    > Czy jest politycznie poprawne takie różnicowanie między grupami społecznymi?
                    >
                    > Czy może w gotowych zestawach o "tolerancji" nie było rozdziału o kibolach?
                    -----
                    Nie jestem zwolennikiem odstrzelenia kiboli wszystkich jak leci.. patrz punkt 1.
                    • joa66 Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 21:53
                      Pewne jest, że przestępców należy ścigać.

Po pierwsze nie tylko ścigać, ale też potępiać.

Po drugie - czasami nie da się ścigać, bo zbrodnia przeciwko prawom człowieka nie jest przestępstwem w wielu krajach. I wtedy można tylko potępić.

Czyż nie, ponieważ kibol miał nieporównywalnie większe szansę, niż ta rodzina.
                      > Tego się po prostu nie da porównać.

Zaprzeczasz sam sobie - nie da się porównac a porównujesz. I wydajesz oceny.

Nie jestem zwolennikiem odstrzelenia kiboli wszystkich jak leci.. patrz punkt 1

Czylijest jakaś częśc, którą byś odstrzelił? Pomimo tego, że da się wytłumaczyć racjonalnie dlaczego tak się zachowują?

I czy swoją postawę nazywasz poprawnością polityczną, tolerancją czy jeszcze inaczej?
                      • joe_stru oj joa... 12.09.13, 06:44
                        joa66 napisała:

>
                        > Po pierwsze nie tylko ścigać, ale też potępiać.
                        >
                        > Po drugie - czasami nie da się ścigać, bo zbrodnia przeciwko prawom człowieka
                        > nie jest przestępstwem w wielu krajach. I wtedy można tylko potępić.
                        >
                        > >

>
                        > Zaprzeczasz sam sobie - nie da się porównac a porównujesz. I wydajesz oceny.

---
                        • joa66 Re: oj joa... 12.09.13, 07:45
                          Tego mniej więcej się spodziewałam.
                    • edelstein Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 09:05

"Czyż nie, ponieważ kibol miał nieporównywalnie większe szansę, niż ta rodzina. Tego się po prostu nie da porównać."

Nie dowiedzialam sie od Oleny to moze dowiem sie od ciebie.Co z muzulmanami mieszkajacymi w cywilizowanych panstwach Europy,ktorzy wyjezdzaja do panstw pochodzenia,by wydac za maz corki?oczywiscie za odpowiednia sume w Euro.Co z zabojstwami honorowymi w Europie?uprzejmie przypominam,ze muzulmanie maja w takim kraju jak Niemcy lepiej niz niejeden tubylec.Wielozenstwo i wielodzietnosc skutkuje duzo wiekszym socjalem.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst""
                      • lucerka Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 09:16
                        Co z muzulmanami mie
                        > szkajacymi w cywilizowanych panstwach Europy,ktorzy wyjezdzaja do panstw pochod
                        > zenia,by wydac za maz corki?

To proste. Jesli sa obywatelami danego panstwa to podlegaja prawu i wplywom tegoz panstwa.
                        • edelstein Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 09:23

Ja czekam na wytlumaczenie ich zachowania?bo co powinno byc,ale nie jest,bo wg w/w to dyskriminacja to ja wiem.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
                          • lucerka Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 09:31
                            A jestes otwarta na wytlumaczenie (nie myl z usprawiedliwieniem) czy zbierasz argumenty do jatki przeciwko?
                            Jesli jestes otwarta to Olena mysle, ze wystarczajaco nakreslila tlo w innym watku.

• edelstein Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 12:14

Olena wytlzmaczyla dlaczego tak,a nie inaczej jest w Azji,na moje pytanie dlaczego muzulmanie chca i robia to samo w Europie nie raczyla odpowiedziec.
                  • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 21:51
                    Polityczna poprawność dotyczy jedynie muzułmanów.
                    Jak kibol wyskoczył z maczetą i zadźgał kibola wrogiego klubu, gdy polscy rodzice zakatowali dziecko w UK wszystkie ematki łączyły się w jednym głosie potępienia.
                    Jeśli jakiś pedofil zgwałci 8latkę, którą rodzice sprzedali mu za żonę, jeśli jakiś morderca honorowy zabije swoją córkę, bo się ubrała po europejsku, jeśli pseudorodzice skażą córkę na wycięcie łechtaczki- zaraz zleci się masa obrończyń i zrozumienia innych kultur jak olena czy założyciel wątku.
                    Poprawność polityczna to nic innego jak konformizm, tchórzostwo, znieczulica, tolerowanie zła.
            • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:07
              Znaczy chodzi Ci m.i.n. o poklepanie osób uprawiających female genital mutilation po pleckach?
              Albo udawanie, że pedofilia w Jemenie jest cool?
            • koronka2012 Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:52
              joe_stru napisał:

> Dosłownie to jest oczywiście sprawa nieczynienia przedstawicielom innych kultur
              > afrontów słowem/gestem/uczynkiem. Szerzej ją rozumiejąc i bardziej potocznie,
              > to ta słynna tolerancja, próba zrozumienia, zamiast niechęci. Tak jakoś.

Nie, to nie jest polityczna poprawność, a właśnie tolerancja.

Poprawność polityczna to dla mnie sztuczne unikanie poruszania pewnych tematów, bo zostało narzucone, że takie poglądy/sformułowania nie powinny mieć miejsca, bo nie wypada o tym głośno mówić. Co sprawia, że myśli się i mówi dokładnie to samo co wcześniej, tylko po cichu.

Ciekawam ile osób w myślach używa np. określenia "afroamerykanin"tongue_out
    • edelstein Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 19:43

Naprawde znasz ludzi,ktorzy sa we wszystkich aspektach zycia politycznie poprawni?oprocz ematek ofkors.
      Polityczna poprawnosc to taka powloczka,ktora wypada pokazywac na zewnatrz,Jak przychodzi ci so czego to polityczna poprawnosc niknie.
      • kietka Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:05
        amen.
        polityczna poprawnosc to wspolczeny konformizm...naginany do potrzeb wlasnej wygody lub innych potrzeb indywidualnych lub grupowych....posiadanie wlasnego zdania jest takie nieeuropejskie.
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:09
          10/10.
          Właśnie z tego powodu dzieje się, co się dzieje w Skandynawii, na Wyspach, we Francji, Holandii i Niemczech, a nie dzieje się w Szwajcarii i Liechtensteinie.
          • gazeta_mi_placi Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:12
            A czemu nie w Szwajcarii? Tam nie mają wjazdu muzułmanie?
            • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:25
              Mają, ale budowa meczetów jest zakazana i jakikolwiek ekstremizm jest ostro tępiony (więzieniem i deportacją włącznie). Wyznawcy jedynej słusznej religii nie mogą uprawiać hate speech, jak w UK, a absurdalne pomysły typu zlikwidowanie wszystkim dzieciom zajęć na basenie, bo ramadan, są wyśmiewane-znowu nie tak jak w UK.
              Zdobycie obywatelstwa jest bardzo trudne, nie można być osobą karaną i trzeba uzyskać zgodę lokalnej społeczności (już to widzę, hłe, hłe, hłe, hłe, hłe). Nawet zawarcie małżeństwa nie gwarantuje obywatelstwa.
              A w Liechtensteinie, najbogatszym państwie świata, jeszcze gorzej i ostrzej. Zdobyć pozwolenie na pracę jest trudno. Katolicyzm jest religią państwową. Na obywatelstwo można czekać i 20 lat od złożenia wniosku (też musi się zgodzić lokalna społeczność i też już to widzę, hłe, hłe, hłe).
              • gazeta_mi_placi Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:31
                Słusznie.
              • gazdzinazdaleka Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 09:18
                W żadnym rankingu Liechtenstein nie jest najbogatszym państwem świata.
              • gazdzinazdaleka Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 09:23
                Dodam jeszcze, że wg wskaźnika WRS, najbogatszym państwem jest (sic!) Norwegia. Według wskaźnika PKB najbogatszy jest Katar, Norwegia na 4. miejscu. Ach ta beznajdziejna politpoprawna Skandynawia...
                PS Nie powiem, żebym była jakąś entuzjastką politpoprawności, często uważam, że jest przesadna, natomiast, jak widać, niekoniecznie powoduje zubożenie społeczeństw.
                • nenia1 Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 14:14
                  gazdzinazdaleka napisała:

> PS Nie powiem, żebym była jakąś entuzjastką politpoprawności, często uważam, że
                  > jest przesadna, natomiast, jak widać, niekoniecznie powoduje zubożenie społecz
                  > eństw.

Szczególnie jak jeszcze jest ropa.
                  • gazdzinazdaleka Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 16:47
                    No cóż, występowanie ropy nijak się ma do politycznej poprawności. Ropa występuje zarówno w krajach skrajnie niepoprawnych, jak i w tych niezwykle poprawnych. I jedni, i drudzy czerpią z niej korzyści. A świstak siedzi i zawija...
    • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:05
      Hłe, hłe, hłe, hłe, hłe.
      Biedni i niewykształceni nie mają czasu ani ochoty na roztrząsanie światopoglądowe.
    • inguszetia_2006 Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:13
      Witam,
      Nietrudno. Ale do czego zmierzasz? Do tego, że osoby lepiej wykształcone i nieco zamożniejsze będą patrzeć na każdego jak na potencjalnego klienta, partnera biznesowego, przyszłego pracodawcę etc.?;-P Słusznie. Tak właśnie jest.
      Pzdr.
      Ing
      • joe_stru Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:22
        Do niczego właściwie konkretnego nie zmierzam. Ale nie jestem przekonany, że to zawsze wynika z wyrachowania. Ludzie miewają szlachetne intencje.
        A z innej beczki. Ciekaw byłem, kidy ktoś coś napisze o burkach i wycinaniu lechtaczki. U nas ta rozmowa zawsze się do tego sprowadza.
        • bi_scotti Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:26
          To tylko kwestia nomenklatury, kiedys to sie zwalo konwenanse, inni to dzis nazwa maniery albo kindersztuba a i tak zawsze w koncu chodzi o basic live and let live.
          Nihil novi sub sole, eh tongue_out
          PS. No i zawsze beda tacy, ktorzy swoja racje beda uwazac za najmojejsza i najwazniejsza bez wnikania w komplikacje cudzych racji. Life.
          • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:32
            Ty, bi_scotti, jesteś mistrzynią politycznej poprawności, pamiętam Twoją wypowiedź na temat obrzezanych dziewczynek.
            • papalaya Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 07:21
              lemingom za oceanem piorą mózgi już od dłuższego czasu big_grin
          • merit_p Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 21:00
            Gwałciciel z Lasku Kabackiego też miał pewnie swoje racje, cele i marzenia. Chcesz w nie wnikać?
        • joa66 Do joe.. 11.09.13, 21:10
          z ciekawości - jak oceniasz tytuł wątku "Polskie grube dzieci" w kontekście dyskusji o politycznej poprawności?
          • joe_stru Re: Do joe.. 11.09.13, 21:38
            joa66 napisała:

> z ciekawości - jak oceniasz tytuł wątku "Polskie grube dzieci" w kontekście dys
            > kusji o politycznej poprawności?
            ----
            Tytuł wątku mógłby być delikatniejszy, ale forum jest po to, by prowokować, więc generalnie rozumiem i mi wisi.
            • joa66 Re: Do joe.. 11.09.13, 21:47
              Ciekawe .. jeżeli obraża się X ..to "forum powinno prowokować" i "ci wisi".

Kiedy potępia się zbrodnie Y - to jest to "nietolerancja" dla innych kultur..

no tak.....
    • merit_p Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 20:41
      Łatwo zaprzeczyć że tak jest. Politpoprawność jest równie kretyńska jak rasizm.
      • joe_stru Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 21:35
        Bo?
        • merit_p Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 21:54
          Jedno i drugie to koszmarne uproszczenie. Rasizm kanalizuje frustrację i pomaga znaleźć winnego do szybkiego ukarania, politpoprawność uosabia chciejstwo.
    • czar_bajry Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 11.09.13, 21:05
      Trudno zaprzeczyć, że tak jest, prawda?

Jakoś nie zauważyłam....
      Może ci mniej poprawni politycznie są bardziej szczerzy..

• chicarica Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 07:35
        Raczej po prostu gorzej wychowani. Moim zdaniem to co obecnie nazywamy politpoprawnością, dawniej nazywało się dobrym wychowaniem.
        • edelstein Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 08:57

Wracamy do czasow gdzie gdy mordowano obok prostytutke nikt nie kwapil sie pomoc,bo to tylko prostytutka.Nazywanie akceptowania lamania praw czlowieka dobrym wychowaniem jest zwyczajnie smieszne.

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"
          • joe_stru edel, skup się 12.09.13, 09:08
            edelstein napisała:

>
            > Wracamy do czasow gdzie gdy mordowano obok prostytutke nikt nie kwapil sie pomo
            > c,bo to tylko prostytutka.Nazywanie akceptowania lamania praw czlowieka dobrym
            > wychowaniem jest zwyczajnie smieszne.
            >
            -----Pani, słusznie zresztą, napisała, że np. nienazywanie czarnoskórego "czrnuchem" to jest dobre wychowanie. W ścisłym swym znaczeniu polityczna poprawność kiedyś się nazywała kindersztubą. Z niemieckiego. Powinnaś znać.
            • edelstein Re: edel, skup się 12.09.13, 12:24

Kindersztuba,a polityczna poprawnosc to dwa rozne swiaty.Wybacz,ale pietnowanie pedofilii i nazywanie zgodnie z prawda "meza"tej dziewczynki pedofilem nie jest oznaka braku wychowania.No chyba,ze brakiem wychowania jest dla ciebie mowienie otwarcie o tym co inni chca zamiesc pod dywan.Zgodnie z trendem panujacym w Niemczech nie nalezy glosno mowic co wyprawiaja muzulmanie,bo mozna pojsc siedziec za nawolywanie do rasizmu.I tu dochodzimy do sedna,naduzywania slowa dyskryminacja przez muzulman.

• araceli Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 08:05
      Prawda.
    • d.d.00 Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 08:21
      Ciekawa teza smile
    • mindtriper Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 09:24
      E, tam.
      Są też osoby zamożne, świetnie wykształcone, o bardzo konserwatywnych poglądach. Gdzie zasady wyznacza np. tradycja rodu, a nie redaktor gazety.
      • noname2002 Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 11:13
        O właśnie, wykształcone osoby też bywają rasistami, antysemitami itd. Myślę, że lepszy byłby podział na osoby myślące samodzielnie i osoby, które wolą iść za ogółem.
    • mayaalex Re: Polit popr vs. zajadłość ogólna 12.09.13, 12:36
      Ale to dosc niepoprawna politycznie opinia, wiec nie wiem, jak to swiadczy o Twoim wyksztalceniu, zamoznosci, etc. wink
      • joe_stru wiele odpowiedzi... 12.09.13, 14:06
        mowi o tym, że wykształceni i zamożni bywają rasistami. Jasne, często nawet. Ale ja nie o tym pisałem. Twierdzę tylko, że przyznający się do respektowania pp, to prawie zawsze ludzie wykształceni. Zupełnie więc o coś innego mi chodziło.
        A posty typu "muzułmanie są wstretni, wstretni, wstretni" to już nie wiem, co mają tu w ogóle do rzeczy. Uklony.
        • edelstein Re: wiele odpowiedzi... 12.09.13, 15:11

Posty o muzulmanach ukazuja czym jest pp i kto ja stosuje,bo przestrzega to za duze slowo.
          Otoz stosuja ci,ktorzy Maja w tym interes,biznesowy i polityczny oraz ci,ktorzy bez sloganu przez zycie isc nie potrafia.Za pewne teksty mozna latwo stracic klientow,prace dlatego oplaca sie byc pp,zawsze w domu ze znajomymi mozna powiedziec co sie mysli.
          Musialabym upasc na glowe,by mieszac u zrodel z ktorych trzepie kase.Wazeliniarstwo jest obrzydliwe i pozyteczne,tak wiec w realu jestem ppbig_grin
          "Geld betimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka