bebibebi456 18.09.13, 23:07 czy ogladacie i jak sie wam podoba??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliszka25 Re: serial 'Walking dead 18.09.13, 23:15 najpierw maz ogladal, a ja mu mowilam, ze obrzydlistwo oglada. a pozniej sie wciagnelam Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: serial 'Walking dead 18.09.13, 23:41 eliszka25 napisała: > najpierw maz ogladal, a ja mu mowilam, ze obrzydlistwo oglada. a pozniej sie wc > iagnelam U mnie dokładnie odwrotnie. Z tym, ze mąz mi troche psuje przyjemność wywlekając różne nieścisłości. Mnie sie serial na tyle podoba, ze jestem gotowa zawiesić sceptycyzm i racjonalnośc na kołku (w lit. ang. jest takie pojęcie "suspended disbelief"). Chociaż fakt, ze w otoczeniu tych gnijących ciał nie wybuchła jeszcze jakas epidemia, zadziwia. Jak równiez chociażby brak rojów much i larw rozwijających sie w ciałach zombiaków. Nie mogę sie doczekać na IV sezon Ma byc zombiak niemowlę... Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 10:10 bo wirus zombiaków opóźnia gnicie - w koncu łażą juz tak od roku i jeszcze się nie rozpadły, a muchy i trzymają się ich z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 10:40 to znaczy dziecko lori bedzie zombi? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 10:46 Nie sądzę, ale może? Myslę, ze po prostu natrafią na jakiegos niemowlaka zombiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 10:51 Zaczęłam, nawet się ciekawie zaczęło, ale potem mnie znudziło. Mówisz, że warto się przełamać, potem się rozkręca? Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 11:16 Drugi sezon byl nudnawy, trzeci znów ciekawszy. Moze zobacz poczatek 4.? 14.10 w Fox. Odpowiedz Link Zgłoś
aruen7 Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 11:08 Kompletnie nie w moim stylu, ale wciągnęło mnie bardzo, zakochałam się w Darylu i też już się nie mogę doczekać następnego sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
3fanta Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 14:32 Czekam z niecierpliwością na 4 sezon Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 15:13 Faaajny, ale przestałam oglądać, bo dla mnie zbyt sugestywny. No po nocach mi się śniło. Ale to jeszcze nic: zaczęłam się na ulicy rozglądać, czy mnie coś nie pogryzie. Ale ja mam strasznie bujną wyobraźnię (aczkolwiek koleżanka z pracy tez się przyznała, że po maratonie WD bała się wyjrzeć przez okno). U nas mój partner zaczął oglądać, ja się dołączyłam na początku 2 sezonu. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 15:21 Czeka w kolejce na ogladanie, ale wampiry, zombies, to nie moje klimaty. Maz na pewno ogladnie, ja sie zastanawiam. Po "Breaking Bad" do ktorego mialam stosunek mieszany, w zaleznosci od odcinka, ale w koncu przestalam ogladac, nie chce powtorzyc tego samego. Chyba sprobuje czegos bardziej realistycznego, jakis ang. serial np. "Doc Martin" albo cos w ten desen Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 18:24 nie wciągnęło mnie niestety, a jestem gorącą wielbicielką True Blood i Dextera, więc flaki mi nieobce Odpowiedz Link Zgłoś
beverly1985 Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 19:17 To jest taki nudnawy, przegadany serial, skupiajacy sie na rozkminkach psychologicznych głównych bohaterów. podobnie jak np. uwielbiany "homeland" czy "breaking bad". Nie dla mnie. Moj ulubiony serial to "24"- tam to się dzieje! Czekam na 9 sezon Odpowiedz Link Zgłoś
aniuta75 Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 19:29 Oglądam. Jeden z lepszych seriali. Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 19:42 Seksistowski, gloryfikujacy model patriarchalny. Postacie kobiet po prostu zalamujace. Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 19:53 Chyba jednak trochę przesadzasz, a może obejrzałas tylko jeden sezon? Odpowiedz Link Zgłoś
bloopsar Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 19:58 > Seksistowski, gloryfikujacy model patriarchalny. Postacie kobiet po prostu > zalamujace. Szczególnie słabe i załamujące są pani najlepiej z całej grupy radząca sobie z bronią palną i pełniącą w razie potrzeby rolę 'snajpera' oraz pani 'wymiatająca' z kataną, tak że kilku uzbrojonych mężczyzn nie miało szansy jej pokonać, a przez zombie przechodząca jak przez masło... Odpowiedz Link Zgłoś
ciastko_z_kota Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 21:05 Pani od broni była właśnie mega stereotypowym " odmiencem". O pani z katana nic nie wiem, widać oglądałam za krótko. Wierzę też, ze mógł sie zmienić scenarzysta. Producenci często reagują w miarę na bieżąco na uwagi widzów. Odpowiedz Link Zgłoś
kasamandri Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 21:02 Oglądam i lubię. Niektórzy twierdzą, że to przegadany serial o zombi. Ale zombi to tylko tło (choć fajne). Tak naprawdę sedno serialu to to, co dzieje się z ludźmi gdy brak społeczeństwa i państwa, ze strukturami ochrony, kontroli, opieki, co pociąga za sobą brak zaufania społecznego. Jak niewiele potrzeba by obcy człowiek był zagrożeniem. I to jest dopiero przerażające. Komiksy też fajne - zatrzymałam się na tym jak uciekli z więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
martha_marcy_may_marlene Re: serial 'Walking dead 19.09.13, 21:18 Uwielbiam. Drugą i trzecią serię oglądałam po nocach po 5-6 odcinków pod rząd, z narastającym poczuciem zagrożenia. Mam tylko jedną uwagę, że straszliwie bełkoczą, a więc od oglądania oryginału bolały mnie zęby. Później dorwałam gdzieś napisy angielskie i było duuuużo lepiej. Z okazji 4.go sezonu muszę sobie przypomnieć, skąd ja go właściwie brałam. Co prawda mam fox, ale nie znoszę takiego cykania po odcinku. Ten sam problem mam z true blood, grą o tron i serialem dziewczyny, limitowanymi po odcineczku przez hbo. A w przypadku dobrych seriali to zbrodnia!. Odpowiedz Link Zgłoś
dorian6567ui989 Re: serial 'Walking dead 22.09.13, 00:43 na przykladzie mojej znajomej, w liceum byla piekna szczupla kobieta za ktora sie wszyscy uganiali, w wieku 23 lat zaszla w ciaze i urodzila syna, i od tego momentu w ciagu doslownie kilku miesiecu utyla jak s... ok 30 kg nie do poznania ,i potem mimo wizyt u dietetykow i roznych dietach nie mogla schudnac,zbrzydla , , maz ja zostawil dla chudszej, zaden z bylych adoratorow nie chce jej tknac teraz , i jest sama z bachorem i czasem po alkocholu zali mi sie ze gdyby wiedziala jak to sie potoczy to nigdy nie zostalaby matka. przykre to bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
martha_marcy_may_marlene Re: serial 'Walking dead 22.09.13, 11:47 Heh pipek, uważaj gdzie się podpinasz, bo nie w temacie jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś