wyznawczyni_wielkiego_czerwia 24.09.13, 14:44 Prawie same humanistki na forum, niby wykształcone. Zapytuję więc uprzejmie: polski w podstawówce emamusie ominęły? Nic mnie tak nie razi na forum, jak nieznajomość pisowni słowa "seks". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
peggy_su Re: Seks. 24.09.13, 14:47 Nie wiem, nie uczyli mnie w szkole nic na temat słowa "seks". Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Seks. 24.09.13, 14:51 Też uważam, że zamiast obcobrzmiących zapożyczeń lepiej stosować piękne polskie słowa. Na przykład takie śliczne słowo "płeć" zamiast seks Odpowiedz Link Zgłoś
peggy_su Re: Seks. 24.09.13, 15:24 Ale słyszałaś coś o zapożyczeniach językowych? Piszesz taksi, czy taxi? Jasne że seksowny, zamiast sexowny, ale sexy, piszemy jak w oryginale. Jednym słowem sex przeszkadza tylko czepialskim. Odpowiedz Link Zgłoś
darby.shaw Re: Seks. 24.09.13, 14:57 a miałaś wyjechać... tak trudno sie odkleić od forum, co? Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Seks. 24.09.13, 14:58 Taa, za granicą nie ma komórek i Internetu. Puknij się. Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Seks. 24.09.13, 18:44 uooooo, zarąbiaste wakacje muszą być, z nosem w ematce Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Seks. 24.09.13, 19:57 O 15 - sjesta. Bardzo odpowiedni czas na ematkę. Odpowiedz Link Zgłoś
aneta-skarpeta Re: Seks. 24.09.13, 14:58 to, że ja piszę sex nie oznacza, że nie wiem jak mozna to słowo zapisac po polsku tak samo mam z przecinkami, ąę itd i tak wole pisać sex- i już i do tego nie jestem konsekwentna bo pisze seksowna- przeważnie Odpowiedz Link Zgłoś
antyideal Re: Seks. 24.09.13, 15:01 łeee, myslalam, ze jakis fajny wątasek o seksie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
ekaczmarczyk Re: Seks. 24.09.13, 16:28 Aj, ja tu srodek cyklu, wchodze a tu watek jak sie pisze "seks"....nie tego sie spodziewalam Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Seks. 24.09.13, 15:04 O ile sex/seks jest mi wszystko jedno to jak widze sexualny to wsciek mnie bierze. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Seks. 24.09.13, 15:04 mnie jeży do tego stopnia, że uciekam z takiego sexualnego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Seks. 24.09.13, 15:15 Mniej liter - mniej szans na błąd, jak nie przymierzając w słowach "na fzhut od rzułwia" Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Seks. 24.09.13, 15:20 mika_p napisała: > Mniej liter - mniej szans na błąd, jak nie przymierzając w słowach "na fzhut od > rzułwia" "ot" się pisze Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Seks. 24.09.13, 15:27 > rzułfia sie pisze > "ot" się pisze Z kont w was tyle jadu, dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Seks. 24.09.13, 16:42 Mnie się bardziej podoba miesiondz mażedz. Odpowiedz Link Zgłoś
merit_p Re: Seks. 24.09.13, 15:24 A propos seksa, to ty miałach chiba pukać na urlopie? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Sexi, sexi, sex! 24.09.13, 16:35 Już forumujesz z urlopu, jak Jola-kotka. Wczoraj był nowy nick, myślałam, ze wystarczy Ci sił na udawany wyjazd. Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Sexi, sexi, sex! 24.09.13, 16:42 Serio niektóre ematki są tak tępe, że nie wiedzą, iż istnieje coś takiego jak smartfon, klawiatura qwerty i net w komórce? Albo myślą, że poza Polską to netu nie mają, a tablet/netbook jest zatrzymywany na granicy? Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Sexi, sexi, sex! 24.09.13, 16:57 Nie, niektóre trolle są tak tępe, że nie potrafią przekonująco trzymać się jednej wersji. Historie o forumowaniu znad hotelowego basenu już mają brodę, nie musisz uczyć nikogo nazw sprzętów z dostępem do internetu. Ale pewnie całą sprawę utrudniało Ci dodatkowo uzależnienie od forum? Odpowiedz Link Zgłoś
wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Sexi, sexi, sex! 24.09.13, 17:06 Jakim basenem? Ja tuż za miedzą jestem. Dodatkowo istnieje taka opcja poniżej, "Powiadamiaj mnie mailem o odpowiedziach w wątku". Jestem uzależniona od ematki, to prawda, zdarza mi się zaglądać w różnych dziwnych miejscach i konfiguracjach. Sporo ematek pisze zza granicy, część pewnie z komórek (np. Edelstein, daje się zauważyć ), ale to na pewno niemożliwe, bo jedna temperówka nie potrafi się posługiwać komórką czy tabletem i siedzi całymi latami w chałupie, więc wydaje jej się, że nie da się forować poza krajem. EOT, mam ciekawsze zajęcia, niż wyjaśniać trollowi meandry XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Sexi, sexi, sex! 24.09.13, 17:48 Te Twoje "ciekawsze zajęcia", "dziwne miejsca" i "konfiguracje", wszystkie równie prawdziwe, co ten urlop Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Sexi, sexi, sex! 24.09.13, 17:07 A coś ty się tak czepła dziewczyny? A niech se pisze do woli i tylko ma ochotę. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Seks. 24.09.13, 17:04 Zadna ze mnie chomaniztka.Zdarza mi sie napisac Sex i stress,musze z tym jakos zyc. Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Seks. 24.09.13, 18:12 Maniera nieuków, podobnie jak pisanie łączonego "także" w znaczeniu "więc" i jak branie czegoś "na tapetę" zamiast na "tapet". Dużo na forum manifestujących futurystek, ot co Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Seks. 24.09.13, 18:18 Polski miały, ale nigdy w ciągu całej edukacji tego słowa na "s" pisać nie musiałam. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Seks. 24.09.13, 19:40 wyznawczyni_wielkiego_czerwia ty monotematyczna jestes do bolu, szkoda ze ci ta randka nie wypalila moze bys przestala gadac o tym sex-ie. Przykro mi ale nie zamiezam pisac seks, ot taki moj kaprys. Wolno mi? Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: Seks. 25.09.13, 13:48 No tak, głodnego rozmowa o jedzeniu drażni, rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś