Dodaj do ulubionych

prywatnosc a zwiazek

14.10.13, 16:59
wiem ze byly takie watki ale...... dawno tongue_out
jak jest u Was? czy partnerzy/mezowie interesuja sie przychodzacymi smsami? czy znaja waszych znajomych na fejsbuku? czy irytuja was pytania w zwiazku z tym "kto co jak kiedy"? czy wy interesujecie sie ich zyciem pracowym/wirtualnym i w jakim stopniu?
Obserwuj wątek
    • kruche_ciacho Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 17:14
      no proszeeeeee....... smile
    • raohszana Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 17:28
      Ja to mam trochę gdzieś gdzie, co, jak i z kim i preferuję coby mnie nikt nie nagabywał "a gdzie idziesz, po co, na co, dlaczego?!".
      • kruche_ciacho Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 17:31
        ok tzn nie jestem nienormalna.....?
        • raohszana Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 17:36
          Jesteś jak najbardziej normalna, to zwykłe, że dorosły człek nie czuje się komfortowo będąc przymuszanym do spowiedzi domownej.
          Oczywiście, pewne rzeczy i tak się zwykle mówi jak się z kimś mieszka, jak np. "idę sobie [ czasem dodajć gdzie ], wrócę kole tej i tej, może później", bo co ma się delikwent martwić. Ale dalej to jest na moich zasadach [ maniactwo kontroli sytuacji big_grin ] , bo to ja decyduję kiedy i jaką ilością informacji się podzielę.
        • biotka Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 17:38
          A co jest w tym względzie normalne? Ja się interesuje umiarkowanie, on też. Jeśli np. rozmawia z kimś przez czat czy fb przy mnie to pytam z kim. Ot tak z ciekawości. Często też mąż mówi mi że gadał z kimś itp. Jakoś tak wychodzi samo.
    • kruche_ciacho Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 17:35
      powiem wam tak: jestem na obczyznie nie mam z kim pogadac ponarzekac a czasem sie zastanawiam czy mam fochy czy to naturalne to jak mam. stad pytanie.

• gazeta_mi_placi Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 17:49
        Idź z tymi wypocinami gimnazjalnymi na Kobietę.
        • kruche_ciacho Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 19:39
          gazeta idz na suwaczki
    • fomica Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 17:51
      > czy partnerzy/mezowie interesuja sie przychodzacymi smsami?
      Że co? Przychodzącymi do nich? No pewnie tak, jak mąz dostaje sms-a to sprawdza co to.
      > czy znaja waszych znajomych na fejsbuku?
      Nie korzystam z fb, ale nawet gdybym, to na bank miałby to w nosie. Nie ma żadnych irytujących pytań.
      > czy wy interesujecie sie ich zyciem pracowym/wirtualnym i w
      > jakim stopniu?
      Mój mąz sporo gada o pracy bo ona go troche męczy psychicznie i lubi to z siebie wyrzucić, więc chcąc nie chcąc muszę czasem wysłuchać co i kto. Nie stwierdziłam w tych opowiadaniach niczego "podejrzanego", więc słucham jednym uchem, to nie jest az tak fascynujące. Ale oczywiście orientuję się gdzie pracuje, co mniej więcej robi, na jakiej umowie, ile z grubsza zarabia smile
      Oboje nie jesteśmy zbyt aktywni w "życiu wirtualnym", więc nie ma tu tematow do popisu.
    • mayaalex Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 17:56
      Teraz juz nie smile na poczatku naszego zwiazku (a mieszkalismy na dwoch krancach Europy) bylam mniej pewna siebie i owszem, przegladalam jego znajomych na fb, pytalam, od kogo sms etc. teraz znam wszystkie jego hasla wiec nawet moglabym teoretycznie sprawdzic co tam ma w mailach czy na fejsie i w ogole mnie to nie interesuje. Wychodze z zalozenia, ze co ma wisiec, nie utonie wink jak bedzie chcial mnie zdradzic to zdradzi - i tak samo ja, gdyby mi kiedykolwiek cos takiego przyszlo do glowy - wiec lepiej dbac o jakosc zwiazku niz przejmowac sie, ze ktos mu wyslal smsa.
      • mayaalex Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 17:58
        A wlasciwie bardziej pytalas o to, jak maz reaguje - no tak samo chyba, kiedys mieszkalismy daleko to mam wrazenie ze bardziej sie dopytywal. Teraz jestesmy malzenstwem, mamy bardzo absorbujacego malucha i czekamy na nastepnego, chyba oboje w nosie mamy romantyczne smsy wink
        • mamaemmy Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 19:42
          eee mój kompletnie zazdrosny nie jest,przynajmniej jesli chodzi o smsy i fb-nie sprawdza,nie wypytuje.
          Jest tylko zazdrosny jak gdzieś wychodzimy i ktos jest dla mnie zbyt miły-chyba tylko wtedy smilesmile
          • kruche_ciacho Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 19:52
            super smile gratuluje
    • jematkajakichmalo Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 20:03
      My tez udostepniamy sobie komputery, hasla itp. Telefony leza na wierzchu
      Ja na fb mam fikcyjny profil tylko po to, zeby rozmawiac z 2 kolezankami, ktore nie maja innych komunikatorow. Moj maz ma prawdziwe konto, ale tez tylko 5 czy 6 osob w znajomych (prawie wszyscy to czlonkowie rodziny).
      Jak akurat siedzimy razem i przyjdzie sms to sie pytamy z ciekawosci, ale nie z zazdrosci smile

Pracujemy razem, urlopy spedzamy razem, na zakupy jezdzimy razem... wszystko wlasciwie robimy razem wink
    • triss_merigold6 Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 22:03
      O rany, żadne z nas nie ma znajomych na fb. O życiu pracowym sama opowiadam, partner też mi opowiada.
    • kkalipso Re: prywatnosc a zwiazek 14.10.13, 23:03
      Mój kochany trochę udaje , że nie jest ale JEST . Mogę robić co chcę , ale ściska go w sercu chcąc nie chcąc. Jak się przyjrzałam to zauważyłam, że nie zawsze jest tak jak nam się wydajesmile

Ja jestem zazdrosna tylko wtedy kiedy ktoś zaczyna być nachalny . Dla przykładu z rok temu na fejsie popisał sobie troszkę (po latach) ze swoją pierwszą miłością . Wiadomości były konkretne , bez żadnych podtekstów (całkiem mila dziewczyna mi się wydała,proponowała spotkanie we czwórkę jak będziemy w zasięgu) więc o co niby miałabym być zazdrosna , czy coś tam sobie wyobrażać . Nawet chyba nie wie , że przeczytałam, nie usunął ja już zapomniałam .

Znamy swoje hasła , telefony na stole , kto chce się bawi .Jedynie nie lubię jak mi zagląda jak na forum pisze , bo mam wrażenie , że mój "pamiętnik" pisze i się denerwuję .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka