Dodaj do ulubionych

Pamiętacie Chustkę?

25.10.13, 11:07
Co to za afera z tym Piotrem jej mężem,podobno w więzieniu. Jak to przecież fundację założył i ona funkcjonuje.
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 11:30
      Kiedyś ktoś podał linki do komentarzy gdzie jakaś osoba pisała, że ten jej "niemąż" podobno zgwałcił młodą dziewczynę i musi jej teraz spłacać odszkodowanie.
      Kiedyś już o tym pisałam, ale kazano mi się zamknąć.
      A teraz jest w więzieniu? Za co siedzi?
      • przystanek_tramwajowy Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 11:40
        Za gwałt. Miał przerwę w odsiadce. Tutaj macie garść komentarzy na temat pana.

przytulnydom.blogspot.com/2013/03/post-bardzo-osobisty-dziekuje-piotrze.html
        ---
        Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
        • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 11:44
          I takiego faceta wpuściła do domu i dopuściła do dziecka? Od razu mi się nie podobał (zresztą ona z charakteru też nie, ale o osobie z rakiem chyba nie wypada).
          Koszmar...
          • antyideal Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 12:01
            U, tu w komentarzach wiele kobiet "milo"wspomina tego pana
            www.mowimyjak.pl/fakty/kto-jest-kim/kim-jest-piotr-salyga-maz-niezyjacej-blogerki-joanny-salygi-znanej-jako-chustka,49_57145.html?cpage=1&
    • ilonka001988 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 11:50
      Eee...?
      No nie wierzę, gwałciciel wspiera ukochaną w takiej chorobie i jest cudownym zastępczym tatą dla jje synka. Albo facetowi ktoś swinstwo zrobił... albo ona taka głupia i naiwna, teraz to tylko jej w grobie zostało się przewracać.

W ogóle - kto teraz wychowuje jej synka? Ex zwany Voldemortem czy babcia?
    • kowalka33 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 11:51
      Pamietamy , czytałam blog ze ściśniętym sercem. Ale pamiętam też ze Chustka miała problem z ojcem syna, tj ciągle uważałała że jest nieodpowiedzialny i że facet skrzywdzi jej synka gdy odejdzie z tego swiata. Rozumiałam że jest chora , może przewrażliwiona jakoś ale uważałam że powinna dać facetowi szansę....w tej sytuacji. A i sprawa niemęża jak o nim pisała , przeczytałam ze poznała go w kinie....nie bardzo mi się podobało że pisała z dużą niechcęcią o jego żonie , o ich córce z którą niemąż się spotykał. Miała z tym problem , wydaje mi się że blog nie jest dobrym miejscem do rozstrzygania o tym. Ale to może jest tak jak z Magdą Prokopowicz z fundacji rak& roll, wszystko pięknie w gazetach i w wywiadach a tak naprawdę to jedna wielka przemoc i awantura z obu stron....
      • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 11:55
        Też mi się parę rzeczy w jej blogu nie podobało.
        • to_ja_tola Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 11:57
          gdzie wy to czytacie o tym kolesiu i gwałcie?
          • przystanek_tramwajowy Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 11:58
            Wujek Google nam powiedział.

---
            Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu, to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają ogromne uśmiechy (by upartamama.
            • to_ja_tola Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 12:08
              przystanek_tramwajowy napisał:

> Wujek Google nam powiedział.
              >

OJP jak ja nie cierpię,jak ktoś tak odpowiada....
              Trudno odpisać normalnie?!

> ---
              > Ja mówię dzieciom: Nie, nie przejedziesz się na koniku, ale jak wrócimy do domu
              > , to co byście przejeździli w 30 sekund, dostaniecie do skarbonki. I też mają o
              > gromne uśmiechy (by upartamama.
          • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 12:03
            Przy jednej dyskusji jakiś gość podawał z 10 linków do innych dyskusji, pod każdą dyskusją był wpis jakiejś osoby, że ów facet zgwałcił młodą dziewczynę i lansuje się na książce Chustki bo musi zgwałconej dziewczynie wypłacić odszkodowanie.
            Ciekawe czy o tym wiedziała (jeśli to prawda).
          • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 14:09
            W komentarzach pod tym tekstem, ja widziałam wcześniej, jeszcze w innym miejscu ale szybko wykasowali:

www.mowimyjak.pl/fakty/kto-jest-kim/kim-jest-piotr-salyga-maz-niezyjacej-blogerki-joanny-salygi-znanej-jako-chustka,49_57145.html?cpage=4&
            Pouczająca lektura, Pan żył z kobiet i ich pieniędzy. A za kratki trafił chyba za gwałt, jak dla mnie jeszcze gorzej indifferent
      • ilonka001988 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 12:03
        Noo... ja się już zdążyłam nauczyć, że rzadko choroba zmienia człowieka w lepszą osobę (na przekór mediom które uwielbiają takie łzawe historyjki) a wręcz przeciwnie - wtedy to dopiero wyłażą wszystkie trupy z szafy. A tak w ogóle to jak czytałam bloga chustki z gulą w gardle to ten niemąż mi się jakoś dziwnie nie podobał. Intuicja? Jakoś to takie polukrowane, pretensje do ex (ZAWSZE ona winna).
      • toxicity1 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 12:04
        kowalka33 napisała:

ciągle uważałała że jest nieodpowiedzialny i że facet skrzywdzi jej synka gdy odejdzie z tego swiata. Rozumiałam że jest chora , może przewrażliwiona jakoś ale uważałam że powinna dać facetowi szansę....w tej sytuacji.

Próbowała dać szansę.
        Z tego co pamiętam parę miesięcy przed śmiercią zaczęli się spotykać z terapeutą (?).
        Po pierwszym spotkaniu facet stwierdził, że nie może być na następnym, bo wyjeżdża służbowo.
        Sprawdziła go - był na liście uczestników turnieju "jednorękich bandytów" w Hiszpanii (?).
        Termin turnieju pokrywał się z terminem terapii.
        Facet jest hazardzistą.
        • twoj_aniol_stroz Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 12:25
          Chwila. To wiemy z jej relacji, a jak było naprawdę to pewnie się nie dowiemy. Być może było tak jak napisała Chustka, ale równie dobrze mogło być zupełnie inaczej. Ona zdaje się nie była zbyt obiektywna pisząc o ojcu chłopca.
          • toxicity1 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 12:45
            twoj_aniol_stroz napisała:

Chwila. To wiemy z jej relacji, a jak było naprawdę to pewnie się nie dowiemy. Być może było tak jak napisała Chustka, ale równie dobrze mogło być zupełnie inaczej. Ona zdaje się nie była zbyt obiektywna pisząc o ojcu chłopca.

Drogi Aniele, przecież wiekszość otaczającego nas świata poznajemy z relacji.

Co do udziału w turnieju np., znalazłam faceta na liście uczestników.
            • twoj_aniol_stroz Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 12:59
              Tak, poznajemy świat z relacji, ale to oznacza jedynie tyle, że należy właśnie to brać pod uwagę: że to są subiektywne czyjeś opinie, a nie prawda objawiona.
              Nawet z faktu, że faceta Ty znalazłaś na liście uczestników jeszcze niewiele wynika. Oczywiście to w jakiś sposób uprawdopodobnia tezę o tym, że ojcu chłopca nie zależało na terapii. Ale nawet jeśli nie zależało, choć wcale to nie jest takie 100% pewne, to nadal pozostaje otwarta kwestia dlaczego nie zależało i czy to była niechęć do terapii, czy do żony. A pewnie gdyby jeszcze solidniej pogrzebać to sporo mogłoby się okazać. Życie nie jest czarno-białe.
              • toxicity1 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 13:54
                twoj_aniol_stroz napisała:

Ale nawet jeśli nie zależało, choć wcale to nie jest takie 100% pewne, to nadal pozostaje otwarta kwestia dlaczego nie zależało i czy to była niechęć do terapii, czy do żony.

Doczytałam, tu chodziło o mediację.

chustka.blogspot.com/2012/09/874.html
                Życie nie jest czarno-białe.

Jestem już dostatecznie stara, żeby to wiedzieć.
                • przystanek_tramwajowy Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 14:09
                  Doczytałaś na blogu, więc nadal nie wiesz, jak było.
                  • toxicity1 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 14:25
                    przystanek_tramwajowy napisał:

Doczytałaś na blogu, więc nadal nie wiesz, jak było.

Masz rację. Nie wiem jak było.
                    Szczerze mówiąc nie jestem nawet pewna, że Chustka zmarła na raka.
                    W końcu ta blogowa wiedza taka... niepewna.
                    To tyle w temacie.

• przystanek_tramwajowy Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 14:29
                      A co ma wspólnego to, na co pani zmarła z tym, jak bardzo chciała dokopać byłemu facetowi?

---
                      • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 14:33
                        Bo nie wypada czy coś takiego.
                        Mit Chustki zdaje się właśnie pada.
                        • nenia1 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 14:45
                          A to był jakiś mit?

Chyba w wyobraźni romantycznych pensjonarek.
                          • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 14:52
                            Ano, Paniusie lubią się nakręcać takimi historyjkami. I film piękny zrobiono. I książkę napisano.
                    • jola-kotka Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 14:29
                      A kto widział film?
    • heca7 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 11:58
      No właśnie. Kto teraz zajmuje się jej synem?
    • vilez Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 12:01
      To także wina tych, którzy siłą szukają idoli. Jakichś autorytetów. A autorytetów nie ma. Jest mocno pokomplikowane życie.To dzięki naiwnym/niemądrym/łatwowiernym odbiorcom funkcjonują takie fundacje, ludzie piszą dla nich dziwne blogi - istny raj dla manipulantów. W pewnym sensie ludzie otrzymują to, co im się należy: szukają łatwych podpowiedzi, no to otrzymują, co otrzymują: manipulancką łatwiznę.
      • toxicity1 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 12:08
        Dzieckiem "zajmuje się" biologiczny ojciec.
        Podobno jeszcze za życia Chustki te nieliczne spotkania z ojcem wyglądały tak, że Jasiem zajmowała się babcia.
        Chyba, że coś się zmieniło...
        • przystanek_tramwajowy Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 12:10
          To, jak te spotkania wyglądały wiemy z bloga Chustki. Pani ta nie była zdaje się zbyt obiektywna.

---
        • crises Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 13:40
          Strasznie dziwne to wszystko.

Dotąd w ogóle nie rozumiałam lekko zawoalowanego info na blogu, że syn wraca do biologicznego ojca. Jak to?! Przecież eks się tam jawił jako SAMO ZUO, nieodpowiedzialny hazardzista, zaraz, zaraz, jaka umierająca kobieta nie stanęłaby na głowie, żeby jej syn NIE trafił pod opiekę kogoś takiego?

Teraz zaczyna mi się to składać w całość.
          • stacie_o Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 16:00
            No, napisz mi moja droga co byś zrobiła. Jeśli ojciec nie miał ogranoczonych praw rodzicielski, a nie miał, po śmierci matki dziecko zostaje pod jego opieką. W Polsce nie ma przekazywania dzieci. Wszelkie testamenty, że na wypadek mojej śmierci, Kasią ma się zająć moja siostra Iksińska, a nie jej ojciec, to pobożne życzenia/
            • crises Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 11:08
              Gdybym miała jakoby rzekomo najcudowniejszego męża pod słońcem, to by je przysposobił i tyle.
              • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 11:19
                Nie wiem czy więzień ma prawo do przysposobienia, w przypadku dziecka sądy rodzinne biorą pod uwagę dobro dziecka a nie wiem co sąd na przysposobienie dzieciaka przez więźnia siedzącego za czyny seksualne, mającego jeszcze wyrok do odsiadki.
              • volta2 Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 13:21
                ale jeśli prawdziwy ojciec jest, to jak można przysposobić dziecko w świetle prawa w tej sytuacji?
                musiałaby dziewczyna stoczyć bitwę o pozbawienie praw biologicznego, a była na skraju życia.

poza tym na logikę - facet młody, nie wiesz, kogo sobie na zycie jeszcze wybierze, miała ryzykować jakiegoś potwora-macochę? w przypadku bioojca taki układ jest trudny a tu? ile by twało tłumaczenie że to obcy bachor i trzeba się go pozbyć?
              • lusitania2 Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 13:22
                crises napisała:

> Gdybym miała jakoby rzekomo najcudowniejszego męża pod słońcem, to by je przysp
                > osobił i tyle.

tja, szczególnie gdy biologicznemu tatusiowi dziecka przysługują prawa rodzicielskie.
                No ale kto by tam tam się na prawo oglądał, gdy tak fajnie palcami w klawiaturę się stuka, co, crises?

• crises Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 08:41
                  Prawa tatusiowi można odebrać - jeśli rzeczywiście jest takim złem wcielonym, to chyba przejdzie bez problemu, nie?
                  • ciociacesia ta oderanie praw ojcu to bułeczka z masełkiem 27.10.13, 09:52
                    najgorsze mendy co maja dzieci pozabierane do domów dziecka za totalna niewydolnosc nie maja poodbieranych praw bo mówia ze sie poprawia, bo kochaja, bo raz na miesiac odwiedzą, a tu ojcu odbiora prawa bo matka uwaza ze on zuo?
              • nanuk24 Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 16:31
                Boze, widzisz i nie grzmisz...
      • jola-kotka Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 12:11
        Potobno znikał z kasą swoich lasek,a może chustka miała być kolejną ofiarą,ale zaraz okazało się,że jest chora,blog itd.może piotruś wyczuł interes na dłużej i grał do końca cudownego? Masakra.Z jego bloga wynika,że dziecko jest ze swoim ojcem.
        • jola-kotka Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 12:16
          Z tego co tam pisał od momentu jak chłopak trafił do ojca nie miał z nim kontaktu.Ciekawe kto prowadzi tą fundacje teraz,wszystko to pokręcone jakieś.
          • mx3_sp Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 14:33
            Pamiętam kiedyś w Mieście Kobiet, na długo przez nawrotem mówiła, że układają dla dziecka stosunki z ojcem syna, ale jest to trudne z racji odległości (Poznań W-wa?). On też wówczas był obecny w tym programie i nie wyglądali jak pies z kotem.
      • aandzia43 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 17:48

> To także wina tych, którzy siłą szukają idoli. Jakichś autorytetów. A autorytet
        > ów nie ma. Jest mocno pokomplikowane życie.
        [...]
        szukają łatwych podpowiedzi, no to otrzymują, co otrzymują: manipulancką ł
        > atwiznę.

A i owszem, życie jest skomlikowane a każda historia ma wiele wymiarów. I trzeba to mieć na uwadze czytając pamiętniki, blogi, wspomnienia. Ale to nijak nie umniejsza wartości tych pamiętników. Są zawsze świadectwem jakiejś prawdy. Jednej z wielu, ale co z tego? Kto powiedział, że jest jedna? Więc czytając bloga w klimacie "życie, gdy nadszedł czas umierania" ludzie niekoniecznie szukają łatwych odpowiedzi na wszystko i niekoniecznie idealizują sobie głównych bohaterów. Po prostu czytają o tym, jak żyć i przetrwać umieranie smile
        • vilez Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 21:43
          Powinni utrzymywać dystans, jak do prozy fabularnej, a nie- uprawiać niemal kult.
    • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 14:48
      Zastanawia mnie jedno.
      Czy człowiek, który kiedyś popełnił zło, nie może się zmienić, zrehabilitować?
      Czy trzeba go butem dobić do trotuaru, nie dać szansy, aby naprawił wyrządzone krzywdy?

Powiem szczerze, że mam duże wątpliwości co do tej całej burzy wokół niego, tych oskarżeń, życzenia mu jak najgorzej, itp.
      Dlaczego wcześniej te niby poszkodowane się nie zgłaszały? Czekały na śmierć Chustki? Szczerze wątpię uncertain
      Że niby gwałt, oszustwa finansowe, kradzieże.. Dziwnie mi to śmierdzi.
      • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 14:51
        Mi ten Pan śmierdzi, a że siedzi (siedział) w więzieniu to fakt, niewinnych tam nie trzymają z reguły.
        Ja bym mogła być zresztą np. z kimś kto siedział za oszustwo czy kradzież, ale nigdy za pobicie kobiety, dziecka, starszej osoby, pedofila ani gwałciciela.
        Gwałciciel dla mnie to dno dna (na równi z pedofilem bo dla mnie nie ma różnicy czy skrzywdzono 18 latkę czy 8 latkę).
        • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 15:49
          Masz dowody na jego winę, czy tak sobie gdybasz?
          • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 17:54
            Wystarczy, że sąd ma. W więzieniach siedzą osoby skazane przez sąd, nie przez Gazetkę.
          • lauren6 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 18:54
            Rosa, uważasz że polskie sądy skazują na bezwzględne więzienie za niewinność?

W przypadku gwałtów jest wręcz odwrotnie. Jeśli facet dostał bezwzględną odsiadkę na kilka lat to zdecydowanie nie chodziło o skradzionego po pijaku całusa.
            • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 20:02
              A jesteś pewna, że został skazany za gwałt?
              • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 10:34
                Nie, został skazany za przeprowadzanie staruszek przez jezdnię w niedozwolonym miejscu.
                • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 10:46
                  Gazeciarz, daj dowód. Nie pomawiaj.
                  • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 12:01
                    Ty daj dowód, nie pomawiaj.
    • jola-kotka Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 15:03
      Wychodzi na to,że siedzi teraz. wieloraki.blogspot.com/
      • anulka.p Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 16:00
        Rzygotliwy wątek. Po prostu jazgoczące stare przekupy z bazaru. Jątrzą, jako dowód linkują insynuacje jakiegoś anonima. Nic nie wiecie, a p... bez sensu. Dajcie spokój tym ludziom, zamilczcie.
        • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 16:01
          A Ty wiesz?
        • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 16:07
          Anulka, 100/100
        • jola-kotka Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 16:17
          Zamilknąć to możesz kazać swoim dzieciom. Ci ludzie sami wystawili się publiczności i ja nie rozumiem czemu nie można o nich rozmawiać,pisać. A ty co jesteś jedną z tych co pod jego ostatnim postem napisała "czekam"chcesz mu dać swoją karte kredytową?
        • to_ja_tola Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 17:17
          anulka.p napisała:

> Rzygotliwy wątek. Po prostu jazgoczące stare przekupy z bazaru. Jątrzą, jako
          > dowód linkują insynuacje jakiegoś anonima. Nic nie wiecie, a p... bez sensu. Da
          > jcie spokój tym ludziom, zamilczcie.

aha?
          ematce wolno jechać po innej forumce jak po starej szmacie nic o niej nie wiedzą,a tutaj ktoś kto sam się wywnętrznia w blogach nie można oceniać?
          Bo co? bo się okazuje inna sytuacja niz ta pięknia(niby) opisywana na blogu?
        • lauren6 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 18:59
          No jasne, może mamy postawić zdjęcie pana na ołtarzyku i się do niego modlić, bo tak pięknie potrafi pisać o zmarłej żonie?!

Sprawa wbrew pozorom jest ważna i absolutnie nie chodzi tu o plotkarstwo, tylko o realne pieniądze. Pan bazując na sympatii ludzi do swojej zmarłej żony założył fundację, która jest dofinansowywana przez różnych ludzi. Ja też w tym roku myślałam o tym czy 1% moich podatków nie przeznaczyć na Fundację Chustki. I teraz czytam, że zamiast pomóc chorym na raka sfinansowałabym lekkie życie jakiegoś żigolo i gwałciciela.

Nadal uważasz, że rozmowy o tym czy przypadkiem nie padło się ofiarą OSZUSTA są takie niskie, że stanowią poziom bazaru? Może oddasz mi wszystkie swoje pieniądze, skoro masz takie lekkie podejście do swoich finansów.
          • bergamotka77 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:06
            dokladnie lauren dla mnie fundacja jako organizacja pozytku publicznego musi byc przejrzysta i osoby ktore za nia stoja takze - i tak jak nie zaufalabym Ilonie Felicjanskiej i jej Niezapominajce - tak mam watpliwosci co do fundacji tego faceta. Ktos kto wymusza seks jest dla mnie ponizej dna. Lowelas od siedmiu bolesci! Ciekawe czy Chustka wiedziala...
      • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 16:01
        A co? Ma stać?
        • jola-kotka Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 16:09
          Dla mnie może nawet leżeć.
      • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 16:03
        Najgorsze, że znajdą się kolejne idiotki na rzewną pisaninę tego Pana, chętne otworzyć przed nim serce, (..I..) i portfel.
        • anulka.p Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 16:05
          Co ty się martwisz o ich portfel? Martw się o swój. A poza tym ten pan nie pisze już od paru dobrych miesięcy.
          • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 16:25
            Zawsze mi żal ofiar.
            • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 17:35
              Taak?? shock
              Twoich ofiar też ci żal? uncertain
              • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 17:55
                Nikogo nie naciągam na kasę ani nie gwałcę, a co?
                • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 22:55
                  Masz na to dowody??
                  • bergamotka77 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 23:28
                    rosa pulchra est? Nie jest wink
                    rosa ogarnij sie przescieradlem nie bylam ani materacem ani ofiara ale wiem od osob z bliskiego grona Niemeza. I co mam ci dokumentacja z jego akt dostarczyc?

niezmierzona jest naiwnosc niektorych forumek
                    • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 00:12
                      Co wiesz? Plotki i pomówienia wiesz. Żaden to dowód.
                    • 7katipo Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 23:56
                      "rosa ogarnij się prześcieradłem"
                      cudne, kupuję
    • kozica111 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 17:24
      Jak to szło? "Kto jest bez winy niech pierwszy rzuci kamień....." Furczy, furczy panie idealne i wiecie co....Są takie podstawowe zasady, że nie oskarża się osób które nie mają szans na obronę.....
      • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 17:36
        Dokładnie 100/100
        • bergamotka77 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 18:24
          jestem w szoku! Ten koles kreowal sie na idealnego partnera, opiekuna, ojczyma... Nie uwazam ze nie mozna odpokutowac za winy ale gwalt? A media zmanipulowaly cala historie pokazujac jako love story bez skazy - tak slodko bylo ze az pierdzaco...Mogla dziennikarka ktora ich lansowala w wywiadach w WO i tvp napisac i pokazac cala prawde. Tez mi sie nie podobal dp konca - zakrywal czesto twarz np. w tekscie o seksie podczas choroby...Kiedys chcialam im pomoc pod koniec choroby i napisalam do niego maila jak mozna pomoc to... poprosil mnie o samochod! Serio zebym pozyczyla swoj bo w jego Joannie niewygodnie. Szczeka mi opadla, mojemu mezowi jeszcze bardziej i kontakt sie skonczyl.
      • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 17:57
        Ten Pan miał szansę na obronę, ale chyba przegrał skoro siedzi w więzieniu.
        Ale fakt, teraz nie ma szans bo zdaje się w polskich więzieniach nie ma Internetu.
        • heca7 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 18:04
          Jak to nie ma wink
          www.rp.pl/artykul/897973.html
        • annajustyna Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 18:12
          W zasadzie, to jesli Piotr nie siedzi za jaks strazsna zbrodnie, to w jego interesie i pamieci Chustki byloby podanie prawdziwego powodu skazania.
          • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 18:18
            Inna czynność seksualna na małoletniej.
          • bei Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:11

Pamiętam historię Joanny.
            Silna, zdeterminowana, piękna, z elfią kruchością.
            Piotra opisala w tej swojej historii dobrze.
            Nie umiem uwierzyć, by zly facet z premedytacją wrobil się w tak ciężki wolontariat i to dwudziestoczterogodzinny w dobie.
            Towarzyszyc dzien i noc chorej, ktora sączyla, kaslala, czkala, CIERPIALA, ciagnęla cewniki za sobą. Opatrunki, operacje, wymioty, WYMIOTY, chemia, promienioterapia, chudość. A w tym wszystkim jeszcze koty, dziecko.
            Bez milosci nikt by tam nie wytrzymal, a na pewno nie za cien nadziei jakiegos tam zarobku.
            Pisala źle o eks....zapewne minęło zbyt malo czasu, by mogła pisać bez emocji, jak to po rozwodzie- zlych emocji.

Moze i Piotr przeszedl złą drogę.
            Moze lamal serca, moze jest w ogole ZLY.
            Ale nie widzicie jego dobrego obrazu w tej historii?

Mialam sąsiada, profesor, pracownik wyższej uczelni.
            Mial jakis wypadek. Wykurowal się. Widywalam go jeszcze dlugo, az zniknąl.
            Okazalo się, ze dwa lata czekal na miejsce w więzieniu. W wypadku nie tylko on ucierpial
            Byl slusznei ukarany. Nie byl niebezpiecznym przestępcą tylko przestępcą.
            Poszedl odsiedziec wyrok.

Syn sąsiadow z ulicy okradl sklep, ba, nawet dwa.
            Poszedl siedziec, w tym czasie zachorowal jego ojciec. Umierał, a syna nie puścili nawet na przepustkę.
            Dlatego jestem sklonna wierzyc, ze ten Piotr nie jest bardzo zły, skoro dostal taką dlugą przerwę na odbywanie kary...

olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
            • bergamotka77 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:17
              chyba w odbywaniu kary...ja widze w nim jakiegos lepszego cwaniaka. Ta dziewczyna byla maloletnia z tego co slysze co pogarsza sprawe. Poza tym jesli rzeczywiscie byl Joanny utrzymankiem podczas tej choroby to tez to dla mnie przegiecie. Wyczul pismo nosem - popularnosc blogu i Joanny, profity i zyczliwosc, pomoc ludzi. Kolejne mity upadaja...
            • jola-kotka Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:36
              Widzisz kolejna sprawa i sama sobie odpowiedziałaś na pytanie.Joanna była mu bardziej potrzebna niż on jej była chora ożenił się z nią,był jej jedynym opiekunem i dlatego tak długo był na wolności,po jej śmierci już długo się nią nie cieszył.Trochę prawa trochę logiki i wszystko składa się w jedną całość.
              • sanciasancia Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 20:19
                > Widzisz kolejna sprawa i sama sobie odpowiedziałaś na pytanie.Joanna była mu ba
                > rdziej potrzebna niż on jej była chora ożenił się z nią,był jej jedynym opiekun
                > em i dlatego tak długo był na wolności,po jej śmierci już długo się nią nie cie
                > szył.
                Nie żartuj. Ewidentnie nie widziałaś, jak wygląda opieka nad osobą umierającą na raka. Ja bym wolała ten czas w więzieniu odsiedzieć.
                • annajustyna Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 21:35
                  Bo to jest pewna forma wiezienia uncertain.
                  • sanciasancia Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 21:40
                    > Bo to jest pewna forma wiezienia uncertain.
                    Obozu pracy?
                  • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 00:16
                    annajustyna napisała:

> Bo to jest pewna forma wiezienia uncertain.
                    Której nikt nie uznał za penitencjarną.
            • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 00:14
              Otóż to, Bei, otóż to.
    • x.i Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 18:18
      no, toście się rozgdakały.. że jak można oddać syna pod opiekę ojca po swojej śmierci (wtf?), albo że "zawsze wiedziałam że ona była jakaś dziwna"..
      takie ciosy poniżej pasa, w dodatku w kierunku zmarłej - nie chodzi o to że nie wypada i że komukolwiek zaszkodzicie, ale o to że to jest po prostu niesmaczne do urzygu.

nie wiem jaka była chustka, ale strasznie mi imponowała aktywnością w tej swojej walce. no i jak do niej napisałam maila to oddzwoniła i podsunęła kilka konkretnych rozwiązań na problemy z którymi szanowne kumy (w swoich wymoszczonych poduchami oknach) mam nadzieję nie będą się stykać.

o mężu/niemężu nie wiem zupełnie nic (czyli tak jak wszyscy pozostali znawcy internetu i okolic), ale jeśli coś przeskrobał to od tego jest prokuratura i tam lepiej kierować dowody winy
      • mamaemmy Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 18:58
        umarł mi kolejny święty MIkołaj sad
        • lauren6 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:01
          Mi też sad
        • vilez Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:03
          A po co Ci w ogóle Święci Mikołajowie? Kiedy ludzie wreszcie przejrzą na oczy. Odpowiedź: nigdy. Naiwność nie zna granic.
        • nenia1 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 20:38
          mamaemmy napisała:

> umarł mi kolejny święty MIkołaj sad

Szczerze mówiąc wkurza mnie ta potrzeba idealizacji ludzi chorych i ich związków.
          Napisałam wcześniej o pensjonarkach i podtrzymuję, mam wrażenie jakby się niektórzy
          paśli na cudzej tragedii, byleby była romantyczna, wzruszająca i kończyła się śmiercią.

Nie ma świętych Mikołajów, są ludzie, z krwi i kości.
          Czujący, kochający, ale też z trudnymi emocjami, z gniewem, złością, buntem.
          Ktoś gdzieś napisał, że Prokopowicz też rozczarowała, bo okazało się, że w jej związku była agresja i przemoc.

A ile z was była w takiej sytuacji jak te kobiety - młode, piękne kobiety, pełne chęci życia, mające małe dzieci i wyrok śmierci.
          Tak wiem, wszyscy umrzemy, ale jest różnica - nie wiemy kiedy, one w sumie wiedziały.
          Ot tego można szajby dostać a nie tylko ataku agresji - więc skończcie już z tym oczekiwaniem sielankowych historii miłosnych ze śmiercią w tle i idźcie chlipać przy czymś innym.
          • cherry.coke Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 20:43
            Dobrze ujete. Rak to rak, nie leczy z wszystkiego innego. A cierpienie niekoniecznie uszlachetnia.
            • vilez Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 21:44
              Nawet rzadko kiedy uszlachetnia.
        • m_incubo Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 11:16
          Za to głupota wiecznie żywa. Nigdy się nie nauczycie, zawsze będziecie sobie świat lukrować.
      • sumire Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:04
        otóż i to.
        nie mogę się nadziwić, czemu ludzi bardziej interesuje to, o czym bloger NIE pisze od tego, o czym pisze. blogowanie to nie spowiedź na torturach, można przemilczać, co się chce - więc fochy niektórych oburzonych czytelniczek, jakoby Chustka nie pisała całej prawdy o Niemężu, uważam za niedorzeczne. jej święte prawo.

a cała reszta dość typowa - najpierw świeczuszki i płaczliwe komentarze, później wyciąganie z lubością brudów.
        • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:12
          O to to to!!
          • jola-kotka Re: Rosa 25.10.13, 19:28
            Tu nie chodzi o opluwanie kogoś,chodzi o fakt. Fundacja czyli kasa może twoja może kogoś tam ludzie oddawali ją z podatków swoich. Tak wszyscy płakali rok temu,ale nad losem Joanny wtedy nie było mowy o jej mężu dopiero po jej śmierci wszystko wyszło. Zresztą co ona ma do tego tu nikt nic złego na nią nie napisał.Ja dopiero dzisiaj dowiedziałam się,że on siedzi i dziwi mnie,że ktoś kto wie jaką ma przeszłość idzie do tv,namawia ludzi na wpłate kasy a za chwile pisze,że idzie do więzienia,sory coś chyba nie halo.
            Tak jak napisałam wcześniej Joanna miała być jego kolejną ofiarą,ale wyczuł interes na dłużej to został do końca.Może się myle i chce żeby tak było mam nadzieje,że między nimi było super. Czy można odkupić winy? Tak można ale pokolei najpierw odkupienie ich a potem jeden procent z podatku setki tysięcy ludzi.
        • anulka.p Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:35
          > a cała reszta dość typowa - najpierw świeczuszki i płaczliwe komentarze, późnie
          > j wyciąganie z lubością brudów.

Masz rację, to straszne.
    • doral2 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:18
      ale czy fakt, że chustka prowadziła bloga w trakcie choroby i zmarła na raka w jakikolwiek sposób gloryfikuje jej partnera?
      nie widzę związku.
      • anulka.p Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:32
        Choć szczerze odrzuca mnie ten wątek i nie chce mi się tu wchodzić, bo wstrętne jest takie babranie w czyimś życiu (oczywiście pod pozorem troski o pieniądze innych) - ale trzeba tu podkreslić, to co Chustka pisała wiele razy - ze jej blog oddaje tylko wycinek jej życia i jej rodziny. I co rozumniejsi czytelnicy rozumieli to i nie wp... się z buciorami w jej życie.
        Druga sprawa, dla tych zatroskanych - fundacji nie prowadzi ten Piotr , tylko zupełnie inni ludzie - www.fundacjachustka.pl/wladze-fundacji.html, statut jest ogólnie dostępny. Zamiast siać ferment, doinformujcie się.
        • jola-kotka Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:43
          Ale ty naiwna jesteś,innego wyjścia w całej tej sytuacji raczej nie mieli,nie zmienia to faktu,że główną twarzą fundacji jest Piotr resztę sobie sama dopowiedz.
          • sumire Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:46
            zdumiewająco pewna swoich racji jesteś. na podstawie...?
            • bergamotka77 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 20:00
              podobno ten Piotr wiele propozycji matrymonialnych dostal po smierci Chustki wink Tak go Joanna zareklamowala i bala sie ze sie kobiety rzuca na jej Niemeza. Ja natomiast raczej bym nie spojrzala na taki egzemplarz - brzydki misio, glos eunucha, do roboty nieskory, wyrok na koncie.
              • sumire Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 20:42
                podobno - słowo-klucz w Twojej wypowiedzi.
                upuszczanie jadu to jakaś nowa dieta? skuteczna, mam nadzieję.

i nie, nie bronię człowieka, nie znam go. ale nie znoszę wyciągania pochopnych wniosków - wobec ludzi, których się nie zna...
                • bergamotka77 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 21:25
                  sumire lecz sie, depresja jesienna cie powalila?
                  Tak sie sklada ze chudne ostatnio ale i tak nigdy nie bylam gruba (max rozmiar 40) co nie znaczy ze nie chce sie troche schudnac. Nigdy nie jest sie zbyt szczuplym. Masz z tym jakis problem? wink
                  • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 21:30
                    > Nigdy nie jest sie zbyt szcz
                    > uplym.

Ksiądz w kościele powiedział czy jesteś anorektyczką i powinnaś dla własnego dobra wylądować w psychiatryku?
                    • bergamotka77 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 21:37
                      powalilo was? zazartowac nie mozna? akurat anoreksja mi nie grozi ba bardzo lubie wszystkie smaki zycia w tym dobre jedzonko smile

za to sumire teraz swietsza od papieza a roznie drzewiej bywalo. A teraz wzor cnot wink

sumire 19.09.06, 09:08 Odpowiedz
                      och no, nie ma co być bardziej świętym od papieża. zdarza się, czasem to nawet
                      może być przyjemne smile a że niekoniecznie mądre - no, trudno, dobra lekcja, z
                      takich rzeczy się wyrasta.

sumire 17.09.06, 11:16 Odpowiedz
                      ja przy jakiejś imprezie zaliczyłam też flirt drobny z aktorem serialowym, ale nie miałam pojęcia, że to on, bo przez 7 lat nie miałam telewizora wink
                      sporo nieprzyzwoitych rzeczy mam na koncie, zresztą przez parę lat nie byłam wzorem cnót i autorytetem dla młodych dziewcząt.
                  • sumire Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 23:53
                    nie. nie mam najmniejszego problemu. pojmowanie ironii świadczy o poziomie intelektu, ale cieszę się, że chudniesz.
                    • bergamotka77 Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 00:28
                      sumire idz sie napij to moze lepiej ci bedzie. Szczegolnie mocno za to twoj intelekt sie zapewne ujawnial podczas pisania glupich smsow po pijaku.
                  • asia_i_p Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 12:16
                    Nigdy nie jest sie zbyt szcz
                    > uplym. Masz z tym jakis problem? wink

Ze zdaniem "Nigdy się nie jest zbyt szczupłym" mam problem jak cholera, odkąd moja 18-letnia siostra siedzi na oddziale psychiatrycznym, na który trafiła ważąc 38 kilo przy wzroście 160 cm.

Uprawiajcie krucjatę zdrowego odżywiania, a nie szczupłej sylwetki, dobra? Bo jak przytulam to moje chucherko i słucham, jak cierpliwie pozwala sobie dobierać porcje, żeby przytyć nie więcej niż kilogram w tydzień, męczona na przemian dzikiem głodem i wyrzutami sumienia, że zjadła, to bym podusiła autorów takich mądrych haseł.
              • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 20:46
                Ja też nie, dwóch nierobów, z tego by nie wyszedł dobry chleb.
          • anulka.p Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:55
            Staram się nie gadać z trolami, no ale trudno.
            W jaki sposób jest twarzą fundacji? To ich strona www.fundacjachustka.pl/, proszę wskaż.
            • mamaemmy jola kotka 25.10.13, 20:00
              nie jestes lepsza od niego-kiedy wpłacisz obiecane rok temu pieniądze Aniasi?
              nosz kurna-nie podaruje ci tego trolowania.
              jestes gorsza od Piotra.Bo jesteś oszustką.
              • to_ja_tola Re: jola kotka 27.10.13, 09:15
                mamaemmy napisała:

> nie jestes lepsza od niego-kiedy wpłacisz obiecane rok temu pieniądze Aniasi?
                > nosz kurna-nie podaruje ci tego trolowania.
                .

yyy,jesteś żałosna wiesz?
                Niech one załatwiają to między sobą,a nie włazisz między ogórki a zakąski...

wkurza mnie takie coś!
                • rosapulchra-0 Re: jola kotka 27.10.13, 09:57
                  No nie wiem. Mnie również Jola coś obiecała i nie dotrzymała słowa.
                  • gazeta_mi_placi Re: jola kotka 27.10.13, 10:39
                    Ja myślę, że Jola chciała zdobyć (w wiadomym dla siebie celu) dane osobowe tej forumowiczki pod płaszczykiem rzekomej pomocy, inna sprawa, że każdy człowiek ma prawo nawet na pięć minut wcześniej rozmyślić się co do wpłaty darowizny.
                    • rosapulchra-0 Re: jola kotka 27.10.13, 10:42
                      W wiadomym dla siebie celu - w sensie w jakim?
                      • gazeta_mi_placi Re: jola kotka 27.10.13, 12:03
                        Nie wiem np. zwykła babska ciekawość bo np. może ową forumowiczkę zna, a dane do przelewu zawierają imię i nazwisko albo chciała wyjść na dobrą na forum nie zakładając, że ktoś weźmie to poważnie i faktycznie prześle dane do przelewu itp.
                        • jola-kotka Re: jola kotka 27.10.13, 21:49
                          Nie chciałam danych osobowych a tamtą sytuację mogę wyjaśnić tylko bezpośrednio z główną zainteresowaną,bo ja to traktowałam serio,ale podrodze wyszło coś o czym na forum nie mogę pisać,bo mnie to nie dotyczy.
                          W tamtym okresie zawaliłam bardzo dużo spraw,to był trudny czas pod koniec już nie wstawałam z łóżka, potem spędziłam 10 miesięcy w miejscu w którym w miarę możliwości mi pomogli dojść do siebie.
                          Nikogo nie chciałam oszukać jeśli ktoś tak się poczuł z mojego powodu to bardzo przepraszam. A Rose szczególnie i bardzo mi przykro,że wtedy nie wyszło.
                          Tyle? co mogę jeszcze zrobić? Kajać się przed nikim nie będę,porównywanie mnie do kogoś kto okrada ludzi no cóż bardzo przykre,komentować nie będę.To jest mój jedyny post na ten temat,więcej nic w tej kwestii nie napisze.
                          • rosapulchra-0 Re: jola kotka 27.10.13, 23:46
                            Jola napisz mi na maila.
                            • jola-kotka Re: jola kotka 29.10.13, 03:59
                              rosapulchra-0 napisała:

> Jola napisz mi na maila.

Ok,dzisiaj napisze.
                  • edzieckomama Re: jola kotka 02.12.13, 14:20
                    rosapulchra-0 napisała:

> No nie wiem. Mnie również Jola coś obiecała i nie dotrzymała słowa.

tak własnie czytam te watki joli co napisał przystanek, rzeczywiście chyba w maliny wprowadza jola, i to nie jedną sobę.
                    • gazeta_mi_placi Re: jola kotka 02.12.13, 17:08
                      Toż to troll, moim zdaniem niebezpieczny bo kto ją/jego tam wie do czego wykorzystuje zdobyte metodą "pomogę Ci finansowo" dane osobowe i adresowe ludzi z forum.
            • antyideal Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 20:02
              Z linka ktory podalas:

W imieniu Joanny i Fundacji Chustka dziękuję wszystkim ofiarodawcom.
              W imieniu Fundacji Chustka składam podziękowania Fundacji Wygrajmy Zdrowie posiadającej status OPP, dzięki uprzejmości której możemy zbierać 1%.

Piotr
              • anulka.p Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 20:06
                antyideal napisała:

> Z linka ktory podalas:
                >
                > W imieniu Joanny i Fundacji Chustka dziękuję wszystkim ofiarodawcom.
                > W imieniu Fundacji Chustka składam podziękowania Fundacji Wygrajmy Zdrowie posi
                > adającej status OPP, dzięki uprzejmości której możemy zbierać 1%.
                >
                > Piotr

No, ale to oznacza, że on jest twarzą fundacji? Wiadomo, był jej mężem, jest z tym związany, ale nie jest ani w zarządzie, ani tam się za bardzo nie udziela. A najprościej, aby te wszystkie podejrzliwe napisały do fundacji i zapytał jaką rolę pełni pan Piotr teraz.
            • jola-kotka Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 20:03
              A kto mówił w tv o fundacji o kim piszą jako założycielu fundacji?
              Haha wątek cię obrzydza nie gadasz z trollami a cały czas tu jesteś to dopiero zjawisko co?
              O czym tu gadać idz mu oddaj swoją karte kredytową ja mam inne zdanie mam prawo do niego.
              • bergamotka77 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 20:08
                jestem pewna ze to gwalt - potwierdzilo wiele zrodel choc jest mowa tez o innej czynnosci seksualnej ale z maloletnia. Ciekawe ile dostal?
                • sumire Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 20:44
                  zapytaj 'wielu źródeł', pewnie chętnie powiedzą, ile dostał.
                • annajustyna Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 21:39
                  No to jestes pewna, ze za gwalt czy za inna czynnosc?
                  • bergamotka77 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 21:51
                    Jakos malo mnie obchodza szczegoly - grunt ze za przestepstwo na tle seksualnym. Za niewinnosc nie idzie sie siedziec. A ty taka obronczyni kobiet i nie szkoda ci tej wykorzystanej seksualnie? Przedziwna jest hipokryza niektorych tu jematek
                    • annajustyna Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 10:36
                      Ja sie czeplam tylko pewnej niekonsekwencji w wypowiedzi. A wrecz nawet absurdu (jestem pewna, ale). Dywagujemy o przyczynie uwiezienia p. Piotra. Dopoki sam nie potwierdzil dlaczego, a przeciez akta sprawy raczej nie wyplyna, to pewnosci nie ma za co poszedl siedziec. W sumie to moze i lepiej, ze nie wiemy...
        • rosapulchra-0 Anulka, ale po co? 26.10.13, 11:41
          Przeca to woda na młyn i jak przyjemnie takim jak gazeciarz i jemu podobne forumki mają czym się fascynować, na kogo pluć, pochwalić się jakie z nich uczciwe i wspaniałe istosty, etc.
          Bardzo rzygotliwy jest ten wątek.
    • cherry.coke Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:21
      Nie znam tej historii zupelnie. Tak patrzac z zewnatrz wydaje mi sie, ze jak to bylo miedzy nimi to ich sprawa, natomiast skazany przestepca powinien sie trzymac z dala od wszelkich pieniedzy.
    • inguszetia_2006 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 19:55
      Witam,
      Pamiętam. Przeczytałam z tego, co zalinkowane, że to oszust, złodziej, manipulant i utrzymanek. Może jednak, to wszystko do kupy pozwoliło Chustce przejść spokojnie do świata cieni? I może taki był "boży plan"? Szukanie sensu w bezsensie to moja specjalność, albo raczej wrodzona przypadłość umysłu;-P
      Pzdr.
      Ing
      • vilez Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 21:50
        Szukanie sensu to podstawa racjonalizacji. Tutaj lepiej poszukać ...motywu.
        • wioskowy_glupek Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 00:01
          Straszne to w sumie. Właściwie to ani bloga chustki ani Prokopowicz nie czytałam ale słyszałam oczywiście jako o postaciach i blogach niemal kultowych. Pamiętam jednak że już po śmierci Prokopowicz czytałam wywiad z jej mężem i powiedziałam sobie, że to chyba jednak wszystko tak różowo nie wyglądało. Jak widać i tutaj blog to jedno życie to drugie.
          • annajustyna Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 10:37
            Bo kreacja blogowa to jak kreacja forumowa uncertain. Naparwde wszystkie jestesmy takie jak tutaj?
          • vilez Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 10:46
            Pamiętam tamten wywiad. Te same odczucia.
    • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 25.10.13, 22:54
      wyznawczyni, sama się lecz suspicious
      Pytam, czy masz dowody na to, że koleś został skazany na gwałt? Masz??
      • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 10:31
        Sąd ma. Poproś sąd, może Ci udostępni te dowody jak jesteś bardzo ich ciekawa.
        • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 11:18
          Gazeciarz - nie masz pojęcia, dlaczego gość poszedł do więzienia, ale psy na nim wieszasz, jakbyś był jego sąsiadem co najmniej suspicious
          • gazeta_mi_placi Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 10:41
            Ty też na mnie i na innych forumowiczkach psy wieszasz, a nie jesteś naszą sąsiadką (na szczęście big_grin).
    • wronka30 Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 13:03
      Ja dowiedzialam sie o Chustce na jakis czas przed jej smiercia. Temat byl mi bliski poniewaz w tym czasie chorowal na raka moj tato. Po jej smierci rzeczywiscie mnie bardzo zdziwil wpis jej meza, ze umierala w wielkich cierpieniach bez odpowiedniej opieki farmakologocznej. Nie potrafie w to uwierzyc poniewaz u nas nie bylo najmniejszego problemu z dostepem do morfiny zarowno w kroplowce, w tabletkach jak i w postaci plastrow. O innych lekach nawet nie wspomne. Dodam, ze rodzice mieszkaja (-li) w malej miejscowosci a lekarz od opieki paliatywnej przyjezdzal z wiekszego miasta. Wiek niestety w Polsce tez robi swoje i zazwyczaj ludzie mlodsi otoczeni sa szczegolna opieka zarowno podczas leczenia jak i juz opieki hospicyjnej. Znam niestety wiele przypadkow smierci nowotworej i w zadnym z nich nie bylo czlowieka, ktory zostal pozostawiony samemu sobie.
      Dalej nie oceniam poniewaz nie znam sytuacji i w sumie nie interesuje mnie to zbytnio. Szkoda by bylo jednak gdyby ludzie oddawali swoje pieniadze niby na szczytny cel, ktore wplywalyby do kieszeni jakiegos oszusta.
      • vilez Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 13:28
        Wronka, mylisz się, niestety. W Polsce jest spory problem z dobrą opieka przeciwbólową. Przechodziłam z ojcem chorym paliatywnie na raka.
        • morekac Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 15:01
          Polska - zdaniem ONZ - torturuje ludzi, nie zajmując się bólem.
      • ilonka001988 Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 13:33
        No też mnie to zaskoczyło... z jednej strony jak można oceniać cierpienie i powolne umieranie na raka, a z drugiej temat mi bliski jest. U mnie było tak, że jak chory trafił do szpitala to lekarze tylko rozłożyli ręce sad i zmarł po trzech miesiącach. Pomimo bardzo beznadziejnej sytuacji lekarze zapisali naświetlania paliatywne, dali wskazówki co robić (nawet zbytnio w internecie nie musieliśmy szukać!), i jednego jestem pewna - zbędnego cierpienia nie było. Tak samo chorzy leżący na onkologii obok. I to zwykli starsi ludzie, co porównywac z Chustką która poruszyła niebo i ziemię w poszukiwaniu informacji (przynajmniej wg bloga...)
        Często ludzie w samym środku tracą dystans do sprawy, w końcu TEGO nie dało się bezboleśnie przejść, może stąd te dramatyczne wpisy?
        • przystanek_tramwajowy Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 13:43
          Też miałam do czynienia z chorym na raka. Umierał kilka miesięcy w domu, na wsi. Nie było żadnego problemu z dostępem do morfiny. Z ośrodka zdrowia przyjeżdżał co kilka dni lekarz. Bywałam też na oddziałach onkologicznych i nie słyszałam wyjących z bólu ludzi.

---
        • aandzia43 Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 14:23
          Co znaczy "tego nie dało się bezboleśnie przejść"?! Są sposoby, żeby się dało. Standardy leczenia bólu w Polsce są takie, że jak ktoś ma farta załapać się se,swoim natężeniem bólu na to serwowane minimum, to faktycznie może mówić o szczęściu. Ale jak już potrzebuje ciut więcej leków przeciwbólowtych, to sobie może wyć , a służba zdrowia umowa rączki "zrobiliśmy, co w naszej mocy". Gowno prawda, że wszystko!
          • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 15:18
            Wyjątkowo zgadzam się z aandzią.
            Ale ematka to specjalistka, która na wszystkim się zna i wie lepiej uncertain, czyli gó... wie, ale popyskować musi sciana
            • zuzann-a Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 00:12
              rosapulchra-0 napisała:

> Wyjątkowo zgadzam się z aandzią.
              > Ale ematka to specjalistka, która na wszystkim się zna i wie lepiej uncertain, czyli g
              > ó... wie, ale popyskować musi sciana

Ale ty wiesz najlepiej, nie?
              • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 09:02
                Gdzie tak napisałam?
                • mucha_lucha Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 09:30
                  To tak w ramach usystematyzowania:
                  1 o skazaniu Piotra za gwałt pisała również Li na sowim blogu, a była bardzo zaprzyjaźniona z Joanną (wpisy chyba z kwietnia, nadal można znaleźć)
                  2 Piotr początkowo był twarzą i prezesem fundacji, ale jak wyszły kwiatki z jego przeszłości dla dobra fundacji zrezygnował z funkcji.
                  3 o zachowaniu na pogrzebie pisał ktoś w komentarzach, na pierwszym blogu Piotra (blog został zlikwidowany), tam tez sam Piotr pisał o licznych propozycjach matrymonialnych po śmierci Joanny
                  • bergamotka77 Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 15:06
                    Dziękuję bardzo mucha lucha bo mnie tu już prawie od czci i wiary odsądzono wink A mam taką zasadę, że jak nie wiem to nie piszę. Czasem nie można podać skąd się wie.
                    • bergamotka77 Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 15:13
                      asia
                      to był żart - nie miałam na myśli anorektyczek a raczej kobiety jak ja - apetycznych jak mówią jedni, grubej kości drudzy wink Nawet przy anoreksji nie uzyskałabym roz. 34 czy 36 - taka budowa. Anoreksja jest odległa od mojej filozofii życiowej jak Ziemia od Marsa. Uważam ze trzeba naaprawdę nienawidzić siebie by zrobić to swojemu organizmowi. Mnie akurat lekkie schudnięcie robi dobrze ale nie podobają mi się zbyt szczupłe osoby - taka Anja Rubik jest obrzydliwa i aseksualna moim zdaniem.
                      • jola-kotka Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 22:08
                        bergamotka77 napisała:

Anoreksja jest odległa od mojej filozofii ży
                        > ciowej jak Ziemia od Marsa. Uważam ze trzeba naaprawdę nienawidzić siebie by zr
                        > obić to swojemu organizmowi. '
                        > podobają mi się zbyt szczupłe osoby - taka Anja Rubik jest obrzydliwa i aseksu
                        > alna moim zdaniem.

Co ty wypisujesz?
                        • bergamotka77 Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 23:32
                          jak to co - podoba ci sie taki szkielet z końską twarzą nadmiernie wychudzony? Mnie sie po prostu nie podoba, do tego ma wade wymowy...
                          • jola-kotka Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 23:45
                            Mam 175 cm wzrostu i wagę 39 kg. Leczę się na anoreksję,więc nie mi oceniać,natomiast absolutnie nie zgadzam się z tym co wcześniej napisałaś.
                        • ledzeppelin3 Re: Pamiętacie Chustkę? 29.10.13, 13:27
                          > Anoreksja jest odległa od mojej filozofii ży
                          > > ciowej jak Ziemia od Marsa. Uważam ze trzeba naaprawdę nienawidzić siebie
                          > by zr
                          > > obić to swojemu organizmowi. '
                          > > podobają mi się zbyt szczupłe osoby - taka Anja Rubik jest obrzydliwa i
                          > aseksu
                          > > alna moim zdaniem.
                          >
                          >
                          > Co ty wypisujesz?

Szczerą prawdę. Leczysz się, więc zapewne jesteś na bieżąco z patogenezą anoreksji, m.in. z teorią, wielokrotnie wałkowaną przez naukowców, że to skrajna forma autoagresji i samobójstwo na raty.
            • kosheen4 Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 09:23
              rosapulchra-0 napisała:

> ematka to specjalistka, która na wszystkim się zna i wie lepiej, czyli gó... wie, ale popyskować musi

doskonale wpisujesz się w definicję którą podałaś!
              • rosapulchra-0 Re: Pamiętacie Chustkę? 27.10.13, 09:56
                Takie samo zdanie mam o tobie.
    • edelstein Re: Pamiętacie Chustkę? 26.10.13, 14:51

Nigdy o niej nie slyszalam,ani o jej mezu tez nie,Jak widac Malo medialnatongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka