Dodaj do ulubionych

STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem

27.11.13, 14:16
I moglibyśmy w pełni cieszyć się tymi świętami, gdyby nie widmo ideologii gender, której propagatorzy nie ukrywają, że chodzi im o zniszczenie rodziny, o seksualizację dzieci i młodzieży, o „genderowe” myślenie społeczeństwa. Reasumując - kobiety do garów. Dzieci do łóżek biskupów.
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 14:21
      Widmo gender unosi się nad Europą... czy jakoś tak.
    • maggi9 Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 14:21
      Oni to mają jakąś manię prześladowczą słowo daję!
    • vilez Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 14:26
      Już się czuję winna. Nie dość, że nie obchodzę, to jeszcze psuję innym.
      Oni naprawdę walczą o podium. Głupoty. To chyba w ogóle dobre słowo na Adwent big_grin

• a.nancy Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 14:29
      co będzie, kiedy się dowiedzą, że oni też mają gender??? tongue_out
      • nangaparbat3 Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 14:31
        big_grin big_grin big_grin
    • demonii.larua Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 14:31
      Rany... otwieram lodówkę, a tu mi gender wyskakuje. Z obu stron już do wyrzygania normalnie uncertain
    • maggi9 Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 14:32
      A tak swoją drogą to co nagle taki boom na ten gender się zrobił? Przecież to nie jest jakaś "nowość" ale przez ostatnie kilka tygodni kościół wymachuje tym pojęciem i ciągle gender i gender. O co chodzi? Nie wydaje się wam do podejrzane?

Przyznam, że byłam jakieś 2 miesiące temu u matki. Przychodzę a moja mam jakaś taka zmartwiona i zaaferowana strasznie. Się pytam o co chodzi? Coś ze zdrowiem? A moja matka mi mówi, że właśnie w radiu (maryja chyba czy czymś w tym stylu) usłyszała, że w Niemczech jacyś ludzie od "gender" przychodzą do przedszkoli i molestują dzieci. Była autentycznie poruszona! Ja się popukałam w czoło po prostu wyszłam bo co będę się produkować. Zapomniałam o tej sprawie ale widzę, że to jakaś zmasowana.akcja i grubsza sprawa.
      • redheadfreaq Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 14:35
        Ot, mają nowe, straszne słowo do wymachiwania ludziom przed nosami, by się mieli czego bać i na co zwalić wszelkie niepowodzenia... Bo "ateizacja" już nikogo nie przeraża, chyba.
        • maggi9 Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 14:37
          No dobra ale to wyskoczyło jakoś tak zupełnie nagle. 3 miesiące temu nikt w kościele o gender nie słyszał a już na pewno nie straszył nim nikogo. A tu raptem w kilka dni jest straszna burza.
          • jul-kaa Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 14:41
            Wyskoczyło, bo pojawiła się kolejna afera z pedofila w Kościele. Stary sposób na odwrócenie uwagi.
            • cherry.coke Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 15:29
              jul-kaa napisała:

> Wyskoczyło, bo pojawiła się kolejna afera z pedofila w Kościele. Stary sposób n
              > a odwrócenie uwagi.

Bo wiadomo: ksiadz molestujacy dziewczynke, a przedszkolanka mowiaca dziewczynce, ze jak lubi samoloty, to moze byc tez pilotem, a nie koniecznie stewardesa... kompletnie to samo suspicious
              • jul-kaa Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 17:00
                Taki sam zamach na prawdziwie katolicką rodzinę...
          • vilez Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 14:42
            Tak od dwóch lat w rolki wroga występuje gender. Czasem w zbitce z feminizmem. Teraz tylko osiagnęło kuriozum, to i bije po oczach wink
          • angazetka Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 14:42
            In vitro się znudziło. A gender jest świetny, bo procent ludzi, którzy wiedzą, co to znaczy, jest niewielki. Straszak idealny i uniwersalny.
            • tanebo Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 15:00
              Z drugiej strony ludzie jeszcze kilka miesięcy temu nie mieli pojęcia o gender. Teraz wszyscy o nim wiedzą. Może więc to być broń obosieczna dla katabasów.
              • vilez Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 15:08
                A Ty myślisz, że oni mają taki horyzont- kilka miesięcy? big_grin
              • z_lasu Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 18:16
                > Z drugiej strony ludzie jeszcze kilka miesięcy temu nie mieli pojęcia o gender.

I myślisz, że jak posłuchają księdza to będą mieli pojęcie? Ksiądz z ambony definicji nie podaje (bo jeszcze komuś by przyszło do głowy samodzielne zdanie sobie wyrobić).
          • nangaparbat3 Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 15:24
            Słyszał słyszal, mnie tym strasznym slowem GEDNER (sic!) machano przed nosem na początku tego roku.
            Ale teraz rzeczywiscie zmasowany atak - myślę że chodzi o odwrócenie uwagi od dokonań kleru na Santo Domingo sad

---------------------
            "Zbliżała się rocznica ich ślubu. Grzegorz zrealizował największe marzenie. Odwiedził Kasy Stefczyka."
      • vilez Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 14:40
        "Gender" zastąpiło zdetronizowany "postmodernizm". Przedtem był socjalizm, masoni i cykliści.
      • cherry.coke Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 15:21
        maggi9 napisała:

> A tak swoją drogą to co nagle taki boom na ten gender się zrobił? Przecież to n
        > ie jest jakaś "nowość" ale przez ostatnie kilka tygodni kościół wymachuje tym p
        > ojęciem i ciągle gender i gender. O co chodzi? Nie wydaje się wam do podejrzane
        > ?
        >
        > Przyznam, że byłam jakieś 2 miesiące temu u matki. Przychodzę a moja mam jakaś
        > taka zmartwiona i zaaferowana strasznie. Się pytam o co chodzi? Coś ze zdrowiem
        > ? A moja matka mi mówi, że właśnie w radiu (maryja chyba czy czymś w tym stylu)
        > usłyszała, że w Niemczech jacyś ludzie od "gender" przychodzą do przedszkoli i
        > molestują dzieci. Była autentycznie poruszona! Ja się popukałam w czoło po pro
        > stu wyszłam bo co będę się produkować. Zapomniałam o tej sprawie ale widzę, że
        > to jakaś zmasowana.akcja i grubsza sprawa.

Klasyka manipulacji - to ma byc przykrywka dla afer pedofilskich. Jak ktos bedzie KK wyliczal pedofilie, to tamci zaczynaja o genderze, ktorym "druga strona" krzywdzi dzieci. Zobacz, jak skojarzyli gender z dziecmi w tym celu. Gender to tak naprawde badanie rol i statusu plci, nie jest to jakos specjalnie zwiazane z wiekiem dzieciecym.
    • triismegistos :O 27.11.13, 14:44
      Nie wierzę, Fronda ma taki pogański obrazek przy artykule?
    • attiya Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 14:50
      Gender zagrożeniem dla jedynowładztwa kościoła ! Precz z gender!
    • araceli Gender wymyśliły kobiety! 27.11.13, 15:11
      Gender też wymyśliły kobiety. Powiedziały tak jak szatan: ,,non serviam", czyli ,,nie będę służyć"
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15007565,Niemiecka_socjolog__Gender_wymyslily_kobiety__Powiedzialy.html
      tongue_out
      • tanebo Re: Gender wymyśliły kobiety! 27.11.13, 15:19
        Czyli urlop tacierzyński to szatanism?
        • vilez Re: Gender wymyśliły kobiety! 27.11.13, 15:24
          Pani Kuby Gabriela to ta oszołomka od Harry'ego Pottera, co to w nim satanizm. Nawet Benka na to wzięła swego czasu.
        • z_lasu Re: Gender wymyśliły kobiety! 27.11.13, 18:18
          > Czyli urlop tacierzyński to szatanism?

A nie? W najczystszej postaci! Toć to gorzej niż Sodoma i Gomora, żeby chłop dzieci niańczył, a baba z domu wychodziła i samopas latała.
          • tanebo Re: Gender wymyśliły kobiety! 27.11.13, 18:26
            To co powiesz na to że facet może karmić piersią?
            • vilez Re: Gender wymyśliły kobiety! 27.11.13, 18:45
              Bo może! Wystarczy stymulacja hormonalna. Facet ma gruczoł i przewody mlekowe.
              • ichi51e Re: Gender wymyśliły kobiety! 28.11.13, 08:41
                Na szkole rodzenia babka pod haslem kp jest w glowie opowidala o rozbitku z niemowleciem ktory sila woli wywolal laktacje. Jakie hormony? Po prostu trzeba chciec big_grin
                • tanebo Re: Gender wymyśliły kobiety! 28.11.13, 08:44
                  Dowody
    • nangaparbat3 cudny komentarz (do artykuly z frondy) 27.11.13, 15:35
      Apologeta2 napisał(a):Lis 27, 2013, 2:27 po południu
      Przed Wielkanocą proponuję akcję: "Stop fizyce cząstek elementarnych!", na Boże ciało: "Stop biologii ewolucyjnej!".
    • run_away83 Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 15:44
      Gender jest kozłem ofiarnym. Feministki są nowymi żydami a homoseksualiści nowymi cyklistami - ludzie którzy dla KK i tak są bezwartosciowi, nie da się zrobić z nich bogobojnych owieczek, więc czemuż by nie ukarać ich za cudze grzeszki. To nie zboczeni księżą są winni, że molestują dzieci. To gender!!! I jestem przekonana, że im więcej ciemnych sprawek kleru wyjdzie na jaw, tym głośniej będą ujadać, wykraczając daleko poza vranice absurdu i paranoi. Bo te już zostały przekroczone.
      • marychna31 run_away83 - dokładnie tak 27.11.13, 17:47
        musi być jakiś wróg. Antysemityzm jest już passé to mamy gender i homolobby...
      • marianna1970 Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 18:51
        To ty ujadasz tym swoim lewackim bełkotem ja widzę nachalną propagandę zboczeń i walkę z kościołem
        • z_lasu Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 19:10
          > propagandę zboczeń i walkę z kościołem

Przecież to sprzeczność.
        • run_away83 Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 21:07
          Wypraszam sobie. Ja nie zniżam się do pogardzania ludźmi, tylko dlatego że coś ich ode mnie różni - na przykład narodowość, orientacja seksualna czy religia, którą wyznają.

Ale gardzę obłudą, bezczelnością i chamstwem. A dokładnie te cechy prezentują w całej krasie księża, którzy komentując doniesienia o molestowaniu dzieci przez kolejnego kapłana zrzucają winę na owe dzieci, ich rodziców, gejów, lesbijki, feministki i lalki monster high. Cały świat jest winny, cały świat jest zły i zepsuty, zły i zepsuty świat sprowadził niewinnego jak lelija księdza na złą drogę. Normalnie rzygać się chce.
    • marianna1970 Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 18:35
      Brawo za pomysł
    • zebra12 JPII i gender... 27.11.13, 20:02
      Kto mówił, że chłopcy nie mogą chodzić w sukienkach?
      https://www.sadeczanin.info/content/upload/default/Aktualnosci%2014/Ludzie/jan_pawel_II%20(10).jpg
      • nangaparbat3 Re: JPII i gender... 27.11.13, 20:52
        https://forum.fifaserwis.com/images/smilies/brawa.gif
      • vilez Re: JPII i gender... 27.11.13, 21:19
        Wiem, że było big_grin Ale taka ładna ta sukienka

https://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2013/10/a68b60c93369db00cad90ce698750830_original.jpg?1382457940
        • nangaparbat3 Re: JPII i gender... 27.11.13, 21:29
          https://static2.wikia.nocookie.net/__cb20130630094218/emotikony/pl/images/e/e7/Rotfl.gif
          • vilez Re: JPII i gender... 27.11.13, 22:33
            smile
        • attiya Re: JPII i gender... 28.11.13, 08:51
          cuuudne big_grin
        • chipsi Re: JPII i gender... 28.11.13, 10:43
          Dobreee
    • aniaurszula Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 22:08
      nie zagladalam na strone ktora podalas ale nie podoba mi sie pomysl aby 3 -4-5 latkowi jakas pani tlumaczyla ze mama moze naprawiac samochod a tata gotowac. owszem dziecio w szkole podstawowej juz mozna tlumaczyc o rownouprawnieniu, ale przedszkolakowi bez przesady. za kilka lat edukacje seksualna w zlobkach beda robic.widzialam namiastke tego programu w przedszkolu w pytaniu na sniadanie. dzisiaj tez byl poruszany temat.nawet psycholog dziecieca do konca nie jest przekonana slusznosci programu. osobiscie nie dalabym dziecka do takiego przedszkola i nie chodzi tu o zabawy dziewczynek samochodami czy chlopcow lalkami. mam dziewczynki ktore maja i lalki i samochody, jednakowo uzywane. mlodsza na gwiazdke dostanie kolejke bo o takim prezencie marzy, starsza oglaga resling.
      • cherry.coke Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 22:28
        aniaurszula napisała:

> nie zagladalam na strone ktora podalas ale nie podoba mi sie pomysl aby 3 -4-5
        > latkowi jakas pani tlumaczyla ze mama moze naprawiac samochod a tata gotowac

ZGROZA!
        Rozumiem, ze w porzadnym domu nie ma szans tego nigdy zobaczyc, i to grubo przed naukami?
        • aniaurszula Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 08:29
          nie znasz mnie a osadzasz, nie zagladalam na ta strone bo widzialam program wiec znam stanowisko ksiezy, oni to najmniej powinni sie wypowiadac jesli chodzi o podzial rol w rodzinie. dla mnie zgroza jest narzucanie innym swoich pogladow niezaleznie od wiary i pogladow politycznych. to ja decyduje w swoim domu czy chce wykonywac meskie rzeczy typu rabanie drzewa, zmiana kol itp nie lubie tego robic i zadna nawiedzona feministka mnie do tego nie przekona. a ja jej proponuje wyjsc za biurka i umazac sie w smarach, zaliczyc kilka zmian w hutach, tapicerniach, tartakach zobaczymy czy dalej bedzie tak naciskac ze kobieta powinna robic to co facet. ma 2 corki i nie widze ich wyzej wymienionych zawodach
          • ichi51e Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 08:45
            Przeczytaj co napisalas i zastanow sie gdzie jest pewna sprzecznosc logiczna suspicious
      • black.joanna Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 27.11.13, 23:58
        OJP .......... brak słów normalnie
        A czym to grozi? To chyba całkowicie normalne, że mama może naprawić auto, jak lubi i potrafi, a tato może ugotować obiad. Cóż w tym niezwykłego???
        • aniaurszula Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 08:30
          nic w tym zlego ale pani od gender przedstawila to tak ze jesli tego kobieta nie robi to jest gorsza,a to juz mi sie nie podoba
          • chipsi Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 10:47
            Gorsza (jak to określiłaś) jest nie wtedy gdy nie chce czegoś robić, bo nie lubi itd ale gdy jest niesłusznie przekonana że NIE MOŻE tego robić bo jest kobietą i jeszcze innym takie kity wciska.
      • mid.week Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 05:55
        nie podoba mi sie pomysl aby 3 -4-5
        > latkowi jakas pani tlumaczyla ze mama moze naprawiac samochod a tata gotowac. o
        > wszem dziecio w szkole podstawowej juz mozna tlumaczyc o rownouprawnieniu, ale
        > przedszkolakowi bez przesady. za kilka lat edukacje seksualna w zlobkach beda r
        > obic.

Intrygujące. Ciekawa jestem jak ty to auto naprawiasz, że tak płynnie z reperacji fury przechodzisz na temat edukacji seksualnej?
        • aniaurszula Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 08:31
          mlodkiem wale i orgazm osiagam
      • nangaparbat3 Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 07:53
        ale nie podoba mi sie pomysl aby 3 -4-5 latkowi jakas pani tlumaczyla ze mama moze naprawiac samochod a tata gotowac.

W kwestii auta potrafie wlać benzyne i płyn do spryskiwacza, i OK. Ale panią, ktora sama sobie auto naprawi - bede podziwiać i nawet trochę zazdrościć.
        co Ci przeszkadza w powiedzeniu dziecku, że mama może naprawiać samochód a tata gotować? Chcialabym zrozumieć, serio.
        • aniaurszula Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 08:20
          pani z przedszkola gender tak to tlumaczyla ze jesli ktoras z pan nie chce nie potrafi naprawic samachodu czy robic typowo meskich rzeczy to jest zerem. doslownie tego nie mowila ale mozna taki wniosek wysnuc. i to mi sie nie podoba.sa meskie rzeczy ktorych nie bede robic bo nie chce np rabanie drzewa, zrzucanie wegla , kopanie ogrodka. dzieci moga , powinny bawic sie w domu, w przedszkolu wszystkimi zabawkami,. sama pani tego przedszkola powiedziala ze chlopczyk zrozumialam tyle ze tata moze chodzic w sukienkach.chyba nie o to chodzi w tym programie. wg mnie sa to za male dzieci inaczej mysle jesli chodzi juz o szkole podstawowa
          • aniaurszula Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 08:33
            podobno jestescie takie tolerancyjne a wystarczy miec inne zdanie od razu zmasowany atak
            • vilez Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 08:51
              Usiłujemy Ci pokazać, że masz skrzywiony obraz gender. Czegoś ewidentnie nie rozumiesz. Naprawdę pod naprawy samochodu kobiecie nie wyrośnie penis, ani facetowi od opieki nad dziećmi nie wyrosną cycki, więc spokojnie.
              Nie rozumiesz różnicy między "może" a 'musi". Kobieta może naprawiać samochód, a mężczyzna może opiekować się dziećmi. Nikt nie twierdzi, że ktokolwiek coś musi. Nawet kobieta nie musi opiekować się dziećmi, a mężczyzna nie musi naprawiać samochodu.
              A córki zostaw w spokoju, same zdecydują, czego chcą. Jeśli ich nie zindoktrynujesz.
          • attiya Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 08:53
            wiesz....bredzisz
          • z_lasu Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 12:26
            > sa meskie rzeczy ktorych nie bede robic bo nie chce

Podejrzewam, że są też damskie rzeczy, których nie chcesz robić, ale robisz, bo uważasz, że musisz. I właśnie o to chodzi, żeby Twoje córki wiedziały, że jednak nie muszą, bo to nie jest do nich przyrośnięte.

> np rabanie drzewa,

A rąbałaś kiedyś drewno? Jak byłam młoda, zdrowa i silna to rąbanie drewna było jedną z moich ulubionych rozrywek. Ba! znajomi płci obojga przyjeżdżali do mnie do lasu rozerwać się w ten sposób. Ty nie lubisz - ok, twoja broszka. Ale naprawdę nie żałuj tego córkom. Nigdy nie zapomnę takiej sytuacji: 4 czy 5 studentów płci męskiej deliberuje nad pieńkiem, który wydaje im się szczególnie trudny do przerąbania. Przyszła dziewczyneczka od sąsiadów, miała wtedy pewnie z 10 lat, a wyglądała na 7. Posłuchała co mówią mądrzy panowie studenci, oczy jej się zrobiły coraz większe, wzięła siekierę i jednym ruchem przerąbała klocek. Dlaczego chciałabyś dziewczynce odebrać takie doświadczenie?
      • araceli Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 08:35
        aniaurszula napisała:
        > nie podoba mi sie pomysl aby 3 -4-5 latkowi jakas pani tlumaczyla
        > ze mama moze naprawiac samochod a tata gotowac.

A kto Ci pozwolił wyjść z kuchni i korzystać z komputera? Za długi łańcuch?
        • tanebo Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 08:41
          Jestem facetem...
          • araceli Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 08:43
            tanebo napisał:
            > Jestem facetem..

I Aniąurszulą?
            • tanebo Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 08:44
              Nie
          • chipsi Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 10:49
            Tanebo, Ty masz łańcuch za krótki, zamiast do garażu to starcza tylko do kompa tongue_out
      • attiya Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 08:52
        ale co złego, że w przedszkolu o tym się rozmawia? można głupoty dzieciom wciskać o jezusku, którego zamordowali na krzyżu a potem pan sobie zdrowy wstał i nadal żył a nie można o tym, że mamusia może koło zmienić w samochodzie a tatuś kanapki zrobić?
        • chipsi Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 10:51
          To nie wiesz że jak pójdziesz zmienić koło a Twój chłop w tym czasie nakarmi dziecię to niszczycie dziecku psychikę, molestujecie go tym seksulanie i grzeszycie śmiertelnie?
        • run_away83 Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 11:11
          Dokładnie.

Moje dziecko, niechodzące na religię (złożyłam w azkole pisemne oświadczenie, że sobie nie życzę), średnio raz w miesiącu na religii jednak było, bo pani katechetka "zapominała", że kilkoro dzieci w klasie na religię nie uczęszcza i należy je zaprowadzić do świetlicy. Delikatnie interweniowałam, najpierw u wychowawczyni, kiedy to nie odniosło skutku próbowałam porozmawiać z panią katechetką, grzecznie i uprzejmie, po prostu przyszłam, pokazałam palcem moje dziecko i poinformowałam że ono na religię nie uczęszcza, podobnie jak kilkoro innych z tej klasy i proszę, aby postarała się o tym pamiętać. Pani katechetka poleciała ze skargą do dyrekcji, powiedziała, że bez powodu na nią napadłam. Wyjaśnienie tego konfliktu, kosztowało mnie kupę nerwów i udowadniania, że nie jestem wielbłądem. A takie sytuacje to w polskich szkołach chleb powszedni. I jak ktoś próbuje ten stan rzeczy skrytukować, to jest nawiedzonym lewakiem walczącym z kościołem i demoralizującym biedne dzieci, ma się zamknąć i spadać na bambus.

Tymczasem, jak dzieci w ramach zajęć wychowawczo-dydaktycznych uczą się czegokolwiek, co religijnym fanatykom podejrzanie się kojarzy, to jest darcie paszczy na całą Polskę że wam zboczeńcy dzieci krzywdzą.

Przypominamm że w Polsce istnieje rozdział kościoła od państwa, polska nie jedt krajem wyznaniowym, a szkoły państwowe to szkoły świeckie. Jak wam nie pasuje, to posyłajcie swoje potomstwo do prywatnych szkół katolickich, tam ich nikt nie będzie demoralizował... Co najwyżej wasze dziecko zdemoralizuje jakiegoś, Bogu ducha winnego, księdza. Ale to już będzie wasza wina, przynajmniej tak głoszą katolickie autorytety...
          • vilez Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 11:37
            > złożyłam w azkole pisemne oświadczenie, ż
            > e sobie nie życzę

KURDE! wink A ja od lat walczę o to, by nie składać takich durnych pism smile
            • attiya Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 12:37
              no niestety ale wolę złożyć takie oświadczenie niż później się zdziwić, że pani jest zdziwiona itd itd
              • eglantine Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 12:51
                Nikt nie ma prawa wymagać takich oświadczeń, to chętni powinni zapisać się na nieobowiązkową, bądź co bądź, religię.
              • run_away83 Re: STOP dla Gender przed Bożym Narodzeniem 28.11.13, 13:04
                W naszym przypadku dostarczenie do szkoły stosownego, podpisanego przez nas dokumentu, niestety nie zalatwiło sprawy. Pani katechetka byla zdziwiona. Nawet jak wychowawczyni przy liście nazwisk w dzienniku porobiła znaczki przy nazwiskach dzieci, które miały na religię nie uczęszczać, to pani katechetka miała straszny problem ze zidentyfikowani tych dzieci i zaprowadzeniem ich do świetlicy (świetlica w sąsiedniej sali). Jak wbiłam synowi do głowy, że on na religię nie chodzi i jak pani zapomina, to on ma podnieść rękę i grzecznie powiedzieć o tym pani, to dziecko usłyszało, że jest niegrzeczne, przeszkadza w zajęciach i że mama go nie potrafi wychować. Po tej akcji dostał la m takiego w.ku... że zrobiłam zadymę na całą szkołę, ale w oczach dyrekcji byłam matką-furiatką, która nie wiedzieć o co się czepia, bo przecież, cytuję, "dziecku się krzywda nie stanie, jak sobie posłucha biblijnych historii, nauczy piosenki czy pokoloruje obrazek". Do tej pory mnie telepie na samo wspomnienie całej afery.

A teraz kwiatek - w UK moje dziecko poszło do szkoły prowadzonej przez Kościół Anglikański.Na początku byłam podejrzliwa. Ale do szkoły uczęszczają dzieci najróżniejszych wyznań, szkoła nie inddoktrynuje dzieci religijnie. Lekcji religii takich jak w Polsce nie ma - dzieciom są wpajane uniwersalne wartości moralne i etyka chrzescijańska, ale bez religijnej indoktrynacji. W uroczystosciach religijnych dziecko nie musi uczestniczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka