Dodaj do ulubionych

Pieńkowska to hiena cmentarna,

13.02.14, 09:11
rece opadają.
wiadomo ze Trynkiewicz jest na topie, ze wszyscy o tym mowią, ale na pewnie telewizja sniadaniowa to dobre miejsce zeby zapraszac ojca jednej z ofiar?
Ojca ociekającego bólem, łzami, goryczą, który ledwo się trzyma.
Na to kogo się zapraszają mają wpływ prowadzący, to oni przygotowuja pytania.
Pieńkowska od kilkanastu minut dręczy biednego ojca, który w kółko mówi to samo, który ledwo panuje nad sobą, wyrywają mu się przekleństwa.
Pieńkowska jak widzi w jaki sposob ten pan reaguje to powinna juz dawno to zakonczyc i puscic pogodę a nie dreczyc faceta.
a teraz mówi mu ze bardzo mu wspołczuje po tym jak rozdrapała rany!
ona jest totalnie żenująca. niech oni ją w końcu zwolnią...
Obserwuj wątek
    • mariolka55 Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 09:19
      na szczęście nie widziałam...... nie wiem w jakim celu ,dręczą tego człowieka ,hieny
      i te durne pytania
      • mariolka55 Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 09:21
        ostatnio wspominał,ze nie może się odpędzić teraz od dziennikarzy sad
        • semihora Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 09:24
          Jest show, jest oglądalność. Żenujące jest to żerowanie na ludziach.
          • wielkafuria Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 09:33
            tu bardziej chodzi o sposób w jaki ona rozmawiała. zadawała pytania zamkniete, typu: czy on sie zmieni, czy ból jest mniejszy/większy, czy zona tez to tak przezywa, czy powinien wyjsc na wolnosc, czy powinna byc wykonana kara smierci?

ten człowiek prawie na kazde pytanie odpowiadał tak samo: powinny byc 4 dozywocia, powinien zawisnac na stryczku, nie zmieni sie, zona przezywa bardziej itd.

kazdy myslacy człowiek w trakcie rozmowy powinien poprowadzić to inaczej. mam wrazenie ze Pienkowska sobie ułozyła 15 pytań i uparła sie je zadac mimo wszystko...

miałam ochote ja udusic juz po 3 pytaniu.
            • kk345 Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 09:44
              wielkafuria napisał(a):

> miałam ochote ja udusic juz po 3 pytaniu.

Ale jednak obejrzałaś do końca, więc, jak widać, zapotrzebowanie na ten show był, a Pieńkowska tylko na to zapotrzebowanie odpowiedziała. Jest widz- jest przedstawienie.
              • wielkafuria Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 09:46
                obejrzałam rowniez pogodę kt mnie mało interesowała, bynajmniej nie dlatego ze nie mogłam sie oderwac i patrzyłam z zapartym tchem wink
                • kk345 Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 09:48
                  jasnebig_grin
            • gazdzinazdaleka Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 14:01
              Pilot do telewizora ma u góry duży czerwony przycisk. Bardzo przydatny. Służy on do wyłączenia odbiornika. Jeśli nie możesz znaleźć czerwonego przycisku na pilocie, poszukaj kabla zasilającego. Wyciągnij go z kontaktu (ten koniec, przy którym nie ma odbiornika). Powinno pomóc.
    • lelija05 Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 09:30
      No to po co tam poszedł?
      • nowel1 Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 09:42
        Takie programy, w ten sposób prowadzone, powstają dlatego, że tłuszcza chce to oglądać.
        I ogląda.
        I słupki rosną.
        I prowadząca dostaje premię.

Natomiast ojca nikt nie doprowadził tam siłą, jak sądzę.
        • cold_case Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 21:28
          nowel1 napisała:

Natomiast ojca nikt nie doprowadził tam siłą, jak sądzę.

Debilka 3.
      • mado.piag Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 09:43
        Dokładnie. Chyba wiedział, że nie będą pytać go tam o pogodę tylko dramatyczne dla niego wspomnienia. Jak by nie chciał nie poszedłby.
        • lelija05 Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 09:45
          Nie oglądałam, ale czy to ojciec Krzysia? A co z pozostałymi rodzicami, bo zdaje się, że tylko ten jeden się medialnie udziela.
      • cold_case Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 21:26
        lelija05 napisała:

> No to po co tam poszedł?

Debilka.
    • sumire Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 09:40
      po pierwsze, człowieka siłą tam nie zaciągnięto.
      po drugie, ktoś to jednak ogląda. w mediach obowiązuje jedna prosta zasada - 'give the people what they want'. gdyby gawiedź nie lubiła oglądać takich scen z zapartym tchem i później się bulwersować, nie byłoby ich.
      • cold_case Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 21:26
        sumire napisała:

> po pierwsze, człowieka siłą tam nie zaciągnięto.

Debilka 2.
        • sumire Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 21:46
          jakże brawurowa argumentacja! nic mi tak nie pomaga zasnąć, jak bycie znieważoną na forum.
    • yeerba dobrze, że powiedział 13.02.14, 10:01
      to, co my wszyscy czujemy.

Nie ma w Polsce sprawiedliwości, nie ma prawa, jest kolesiostwo, korupcja i zepsucie. Mamy w PL cyrk a w tym cyrku bezmózgie małpy wszelkiej maści i zgrupowane w różnych formacjach.
      1700 pln dla Trynkiewicza, nie dla emeryta.
      Nie można tu publikować treści nawołujących do nienawiści ale to jest dokładnie to co myślę o naszych politykach, o naszym wymiarze sprawiedliwości.
      Z ust zwykłego, prostego człowieka brzmiało to dosadnie i szczerze - czuję to samo.

Pieńkowska nie potrafi przeprowadzać rozmów, w tonie odpowiednim do sytuacji - to fakt.
      • yeerba Re: dobrze, że powiedział 13.02.14, 10:06
        cofam to co napisałam o małpach - te zwierzęta nie zasłużyły na takie potraktowanie. Są o wiele bardziej mądre, przestrzegają reguł w stadzie.
    • madi138 Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 10:12
      na facebooku jest nawet specjalny profil, ktory jednoczy ludzi chcacych odejscia Joli z telewizji! wpisz w wyszukiwarke 'stop jola' i dolacz! smile Jola jest wyjatkowa snobistyczna, zarozumiala i niesympatyczna osoba. moze nadaje sie do czytania wiadomosci, ale nie do rozmow z ludzmi na zywo. brakuje jej empatii i zwyklego ludzkiego ciepla.
      a ojciec ofiary moze i niepotrzebnie poszedl do telewizji, ale jest to pewnie wyraz bezsilnosci. mezczyzna chce pewnie naglosnic sprawe, zeby cos jednak sie stalo. wkoncu morderca jego dziecka wychodzi sobie na wolnosc, jakby nigdy nic...
    • ga-ti Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 10:37
      Pani Jola ma taką manię prowadzenia rozmowy, zadaje pytania i sama sobie na nie odpowiada, nie daje rozmówcy dojść do głosu albo pytania są dwa razy dłuższe niż odpowiedź, albo pyta w kółko o to samo, albo gdy dojdzie do końca pytania to pytany zapomina o co jest pytany i co ma odpowiedzieć wink
      Ale ten pan ojciec to taki zwykły, prosty facet, wątpię, czy byłby w stanie prowadzić długie rozmowy, barwne opowieści na pytania otwarte. Pewnie mieli określony czas na rozmowę, a pan powiedział wszystko w pierwszych dwóch odpowiedziach, co myśli o mordercy, prawie, sądach, co czuje. Nie było potrzeby w kółko pytać go o to samo.

Wracając do Joli, mnie dołuje jej zdziwienie rzeczywistością, o której mówi: kobieta/facet z dużą otyłością - no nieprawdopodobne, jak można tak wyglądać???? ludzie żyjący z pensji 1200zł - nie możliwe, jak można tak żyć???? wczoraj sytuacja biednej rodziny z dwójką niepełnosprawnych dzieci - gdzie oni żyją, czy sąsiedzi nie mogą im pomóc??? sąsiedzi podejrzewam żyją całkiem podobnie, biedna wioska, jakich wiele. I tak można by mnożyć zadziwienia Joli.
      I wiecznie przerywa współprowadzącemu uncertain
      • wioskowy_glupek Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 11:01
        Już pomijając Pieńkowską to, nie uważam żeby zapraszanie tego człowieka, było czymś dziwnym czy niestosownym.
        Od tygodni T. ma prawo do tego, do tamtego... Wolny człowiek, państwo prawa, szanujmy jego prawa itd. w kółko...

To może by dopuścić do głosy kogoś kto, chce dla tego bandyty jedynej możliwej kary ? Kogoś kto tak naprawdę, jako jeden z niewielu ma prawo się na ten temat wypowiadać ?

O samej rozmowie i jej stylu się nie wypowiem, bo nie widziałam.

> Wracając do Joli, mnie dołuje jej zdziwienie rzeczywistością, o której mówi:

Na forum masz więcej takich zdziwionych...
    • kadfael Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 11:13
      Pieńkowska to tylko część machiny i podejrzewam, że najmniejszy trybik. O zapraszaniu gości do programu decyduje wydawca, on ma też wpływ (choć tu niekoniecznie może dać prowadzącemu wolną rękę) na zestaw pytań. A już na pewno prowadzący nie ma wpływu na długość rozmowy na antenie - ściągnąć rozmowę może wydawca ewentualnie producent. Mogę się założyć, że Pieńkowska dostawała w trakcie tej rozmowy zalecenie na słuchawkę, że ma drążyć, dopytywać, nie odpuszczać.
    • 18lipcowa3 Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 11:36
      Nie trawię tego babska. Jest okropna.
      • mamaemmy Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 20:04
        18lipcowa3 napisała:

> Nie trawię tego babska. Jest okropna.

Ja tak samo. Kobieta jest nielubiana przez wiekszosć,dziwie się,że jeszcze dalej tkwi w DDTV.
        Programu nie oglądałam,jedynie jakis czas temu wywiad z tatą Krzysia,prowadzony przez Dorotę Welman-byla z nim na tych grobach,przyniosla kwiaty..poplakalam się,zreszta ona tez prawie plakała.
    • to_ja_tola Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 14:15
      dzięki Bogu,że tego poierd...nego programu nie oglądam i równie pie.....tej tivi.
    • misterni A Lis? 13.02.14, 14:43
      2-3 tygodnie temu ten ojciec był u Lisa, po prostu pytania, jakie zadawał, były żenujące i okrutne: "Co pan czuł wtedy, kiedy się pan dowiedział, że syn został zamordowany?", "Co pan pomyślał, gdy znaleziono zwłoki pana syna?", "Jak zareagowała pana żona, gdy zobaczyła mordercę waszego syna podczas rozprawy?"
      Nie bardzo rozumiem, jaki cel miały te pytania. Chyba tylko, żeby rozdrapać rany uncertain
      • kk345 Re: A Lis? 13.02.14, 15:19
        misterni napisała:

> 2-3 tygodnie temu ten ojciec był u Lisa, po prostu pytania, jakie zadawał, były
        > żenujące i okrutne: "Co pan czuł wtedy, kiedy się pan dowiedział, że syn zosta
        > ł zamordowany?", "Co pan pomyślał, gdy znaleziono zwłoki pana syna?", "Jak zare
        > agowała pana żona, gdy zobaczyła mordercę waszego syna podczas rozprawy?"
        > Nie bardzo rozumiem, jaki cel miały te pytania. Chyba tylko, żeby rozdrapać ran
        > y uncertain

Jak widać, obejrzałaś- więc było zapotrzebowanie.
      • mado.piag Re: A Lis? 13.02.14, 16:53
        Szczerze mówiąc to w tej sytuacji nie ma dobrych pytań. Każde wydają się być żenujące i okrutne.
        • larrisa Re: A Lis? 13.02.14, 18:52
          mado.piag napisała:

> Szczerze mówiąc to w tej sytuacji nie ma dobrych pytań. Każde wydają się być że
          > nujące i okrutne.

No więc właśnie. Może z drugiej strony są ludzie, którzy chcą opowiadać o swojej tragedii?
          Co innego dziennikarze goniący ludzi na ulicy czy w miejscach publicznych co innego zaproszenie
          konkretnej osoby w konkretnej sprawie do studia telewizyjnego. Przecież ten ojciec doskonale wiedział w jakie sprawie jest zaproszony, nie jest dla niego zaskoczeniem, że zaprasza się go dlatego, że jest ojcem jednej z ofiar i w takim charakterze będzie z nim przeprowadzana rozmowa. Tu wszystkie pytania są trudne, bo dotyczą wielkiej tragedii jaka spotkała tego człowieka.
          Mnie się czasem wydaje, że niektórzy wolą, jak takie osoby milczą. Bo jak milczą to nie cierpią, czy co? Czasem dobrze z siebie wyrzucić ból, ob w tym człowieku siedzi do dzisiaj i czy się go o to pyta czy nie pyta cierpi tak samo. Skąd taka potrzeba izolowania od ludzi cierpiących?
    • rosapulchra-0 Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 15:10
      Czy Pieńkowska, czy kto inny nie zapraszałby tego ojca, gdyby nie było zainteresowania. Obejrzałaś do końca? To już wiesz, że ten ojciec przyszedł dla ciebie, żebyś i jego wysłuchała, żebyś i od niego czegoś się dowiedziała. Nie ma co narzekać na Pieńkowską, że go zaprosiła, gdyby nie było chętnych do obejrzenia, to żadne znane nazwisko by tego ojca do studia nie przyciągnęło, a ludzie przed ekranami przełączyliby na inny program.
      • wielkafuria Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 20:49
        bez urazy, ale pier...licie. Tu nie chodzi o to czy trzeba zapraszac czy nie trzeba, przeciez nie o tym w ogole była mowa. mowa była o tym w jaki sposob prowadząca przeprowadzała rozmowę. dlaczego jak ostatnio Drzyzga rozmawiała z torturowaną dziewczyną to widać było niesamowitą empatię mimo ze temat trudny, bolesny i też były łzy. Ale to kwestia SPOSOBU a nie nakazu rozmowy.

Jak sie wlacza telewizje sniadaniową to ogląda sie raczej całość bo tematy zmieniają sie co 10 minut, a nie włacza sie i czeka z wypiekami na konkretny temat, bo nie sadze zeby ktos sledził harmonogram "wywiadów". Wiec jak juz komentujecie to chociaz na temat, proszę.

ja poruszyłam temat ze względu na Pieńkowską bo mniemam, że np Wellman ten sam przeprowadziłaby z klasą i empatią. a gość miał pecha ze trafił na Jolkę.
        • sumire Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 14.02.14, 07:26
          ale to ciągle byłby wywiad z ojcem zamordowanego dziecka, nie?
          sorry - ludzie tego naprawdę chcą. z jakichś przyczyn masz w tv Pieńkowską, a nie Stephena Fry'a recytującego sonety Szekspira, i oglądasz ją niezależnie od stopnia zjeżenia, więc...
          • iwles Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 14.02.14, 09:07
            > ludzie tego naprawdę chcą. z jakichś przyczyn masz w tv Pieńkowską,

tv z Pieńkowską nie jest na pewno na zyczenie widzów.
            • sumire Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 14.02.14, 09:55
              Gdyby nie było jej, nie byłoby tego wątku. Publiczność kocha nienawidzić, a media na tym korzystają. Żadne spiskujące moce za tym nie stoją.
    • rosapulchra-0 Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 15:12
      Nazywanie Pieńkowskiej hieną cmentarną jest tu cokolwiek nie na miejscu, widz, który się podnieca tym wywiadem na forum dla ematek, nazywa się.. no właśnie! Czy aby nie tak samo? suspicious
    • kol.3 Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 19:30
      Nie ma się co grzać. Pieńkowska jako osoba skoligacona z bardzo wielką forsą jest nie do ruszenia z telewizji. Mimo, że na wielu forach trzęsą się ze złości z z powodu tej pani i nawołują dyrekcję TVN żeby JP odwołała.
      • wielkafuria Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 20:43
        jakby mąż puścił ja kantem to Jola zrobiłaby się taka malutka że nawet nikt by jej nie zauważył wink
        • kol.3 Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 21:09
          Niepotrzebnie się rozmarzyłaś smile.
        • jola-kotka Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 23:57
          Przez wiele lat świetnie sobie radziła bez męża.
    • jola-kotka Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 13.02.14, 22:01
      Oni jej nie zwolnią nigdy pomijam że ona jest super a tatuś chyba wiedział po co tam idzie, mógł odmówić.
    • gaskama Ktoś ją ogląda z zapartym tchem a potem nawet 14.02.14, 09:39
      wątki na forum zakłada. I tylko o to chodzi stacji. Przez takie osoby jak ty nigdy jej nikt nie zwolni. I to jest zupełnie zrozumiałe.
    • solejrolia Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 14.02.14, 09:40
      wyłączyłam to, nie bylam w stanie obejrzeć, bo już w trakcie zapowiedzi zemdliło mnie....
    • kolteta Re: Pieńkowska to hiena cmentarna, 14.02.14, 10:09
      Nie lubię Pieńkowskiej i nie bronię jej, ale z tego co wiem ci, którzy są zapraszani do studia mogą odmówić udziału w programie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka