Dodaj do ulubionych

Londyn hotel dla 2+2 pomóżcie

14.02.14, 11:54
szukam hotelu na kilkudniowy wypad i jest jakiś dramat, wszędzie proponują 2 pokoje 2osobowe co dramatycznie podniosi koszty.dzieci poniżej 12 lat. nie musi być hotel, może być hostel (już przeglądałam i bida z nędzą), b+b, byle był pokój dla naszej czwórki z łazienką i najlepiej ze sniadaniem. da się poniżej 200 funtów za noc? bo takie mi wychodzą stawki.
Obserwuj wątek
    • bozenka78 Re: Londyn hotel dla 2+2 pomóżcie 14.02.14, 12:06
      Ja mam trójkę dzieci i jak gdzieś jedziemy, to nawet nie szukam hoteli, bo nawet jeśli mają studia rodzinne, to za drogo. Zawsze wynajmuję jakieś małe mieszkanie (apartament to się zazwyczaj nazywa), bardzo duży wybór w każdym mieście (czy to Kraków czy Barcelona), fakt zazwyczaj bez śniadania, ale przecież można pójść gdzieś do kafejki obok.
      Hotele są zresztą takie bezosobowe, w każdym kraju takie same, a wynajmując coś na kilka dni mam okazję pomieszkać jakoś tak bardziej naprawdę w danym mieście.
      Są takie serwisy, gdzie się wyszukuje takie mieszkania, np. www.housetrip.com
    • zuzanna56 Re: Londyn hotel dla 2+2 pomóżcie 14.02.14, 12:12
      Wczoraj szukałam na booking.com. Da się coś znaleźć za około 400 zł za noc, choć wiele takich propozycji nie ma. Były też ale nie na booking.com małe mieszkania na kilka nocy w podobnej cenie.
      Ja znowu nie mogę znaleźć taniego lotu do Londynu na lipiec czy sierpień.
    • joa66 Re: Londyn hotel dla 2+2 pomóżcie 14.02.14, 12:25
      np:

www.crestfieldhotel.co.uk/hotel-rooms-tariffs.php
      • joa66 Re: Londyn hotel dla 2+2 pomóżcie 14.02.14, 12:37
        p.s. niedawno korzystałam z tego hotelu, poniekąd zmuszona - musiałam się zatrzymać w odległosci "na piechotę" od instytucji, w której miałam sprawy do załatwienia, bo był strajk metra.

Zalety:

tanio
        bardzo blisko stacji metra King's Cross
        prowadzacym jest Rosjanin, więc nie oszczędza na ogrzewaniu - w lutym spałam przy otwartym oknie big_grin
        solidne śniadania (kontynentalne, bufet)

Wady:

hotel chociaż wysprzątany, zdecydowanie wymaga odnowienia
        ręczniki (1 na głowę) raczej małe (warto wziąć swoje)
        • bella_roza Re: Londyn hotel dla 2+2 pomóżcie 14.02.14, 13:04
          dzięki, na ten już się natknęłam w poszukiwaniach, niestety brak miejsc
          • zuzanna56 Re: Londyn hotel dla 2+2 pomóżcie 14.02.14, 13:08
            a szkoda, bo cena niezła ja na Londyn
    • landora Re: Londyn hotel dla 2+2 pomóżcie 14.02.14, 12:26
      Może taniej wyjdzie wynająć mieszkanie?
    • pietrzj1 Re: Londyn hotel dla 2+2 pomóżcie 14.02.14, 12:29
      Novotel ma stałą ofertę dla rodziców z dziećmi do lat 16. Płaci się tyle co za dwójkę, a dostaje pokój 2+2. Tyle, że Novotel w centrum Londynu jest strasznie drogi, opcją jest hotel przy Heathrow - dużo taniej, ale dojazdy do centrum są trochę uciążliwe.
      • zuzanna56 A jakis tani lot? 14.02.14, 12:33
        Bo na razie wychodzi 2 tysiące dla 4 osób. Da się taniej latem?
        • pietrzj1 Re: A jakis tani lot? 14.02.14, 12:40
          Tu jest gorzej, ale pewnie jakiś Ryanair z wylotem i powrotem w środku tygodnia wyjdzie taniej. Przy wylotach/powrotach w weekend będzie drożej.
          Pierwszy lepszy przykład: Modlin-Stansted, 02-09.07, dla 4 osób ok. 1150, oczywiście bez bagażu nadawanego i innych dodatków, jak wybór miejsc, itp.
          Ale trzeba się czaić na promocje, czasem się zdarzają.
          • zuzanna56 Re: A jakis tani lot? 14.02.14, 12:56
            Będę jeszcze szukać. Może z Gdańska jest drożej? Nawet w środku tygodnia nic nie znalazłam poniżej 1800 zł.
        • marminia Re: A jakis tani lot? 14.02.14, 12:46
          W sierpniu byliśmy w SoPark (10 minut autobusem od Victoria Station), rezerwowaliśmy z booking. Duży pokój z jednym łożem małżeńskim i jedną rozkładaną kanapą, naszej czwórce wystarczyło. Do tego kącik kuchenny, fajna łazienka. Bardzo cicho, spokojnie. .
        • bella_roza Re: A jakis tani lot? 14.02.14, 13:01
          zuzanna56 napisała:

> Bo na razie wychodzi 2 tysiące dla 4 osób. Da się taniej latem?
          ja zapłaciłam 1600, lecimy w kwietniu wizz
          • zuzanna56 Re: A jakis tani lot? 14.02.14, 13:07
            No to ja chyba taniej na lato nie znajdę. Ryanair ma niższe ceny. Szukałam w wizzair, wyszło dla nas 3900...
            • aurinko5 Re: A jakis tani lot? 14.02.14, 17:40
              A za ile byś chciała polecieć ? Chcesz zapłacić 500 zł za 4 osoby w sezonie letnim ? I to jeszcze w obie strony ?
              • zuzanna56 Re: A jakis tani lot? 14.02.14, 22:34
                Latałam w sezonie nie raz a kupowałam bilet wcześniej i spokojnie wychodziło 300 zł na osobę. Z chęcią bym zapłaciła 1000 zł smile bo ceny wynajmu są ogromne, do tego cała reszta
                • zuzanna56 Re: A jakis tani lot? 14.02.14, 22:36
                  To by miał być taki dodatkowy wyjazd, więc nie chciałam płacić za tydzień 10 000 dla 4 osób (ze wszystkim liczę)
                  Mamy 2 inne wyjazdy za granicę latem, dość drogie.
                  Dlatego tak się orientuję co i jak.
    • d.o.s.i.a Re: Londyn hotel dla 2+2 pomóżcie 14.02.14, 22:49
      Zajrzyj na strone British Airways i wyszukaj lot razem z hotelem. Oni maja fajne deale, loty praktycznie za bezcen i ostatnio tylko tak latam. Wstukalam np. cztery noce w okresie 13-17 maja dla 2 doroslych plus 2 dzieci i wyszlo mi 5830 razem z lotem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka