Dodaj do ulubionych

Pies oglądający tv ;)

27.02.14, 17:13
Yorka mojego ojca ogląda tv. Najpierw myślałam, że ojciec przesadza ale kiedy przyszłam do niego uwierzyłam wink Happy siedzi na podłodze przed ekranem i gapi się na filmy przyrodnicze. Nie muszą być psy- najbardziej fascynują ją ...małpy! Kręci głową, strzyże uszami, mruczy a bywa , że poszczekuje. Jakiś czas temu przyszła do nas i poszła na piętro. Tam dzieci oglądały szczenięta na animal planet. Najpierw siedziała przed tv , potem obiegła i sprawdzała co jest z tyłu wink
Przed chwilą siedziała u mnie na kanapie i oglądała program o poskramiaczu psów- program się skończył a pies momentalnie odwrócił się tyłem do ekranu i w czasie reklam uciął krótką drzemkę.
W tej chwili na Nat Geo Wild pokazują pumę- już się ocknęła i patrzy z uwagą , kręci głową , mruga, uszy postawione...
Programów bez zwierząt nie ogląda , reklam też nie wink
Macie w domu takie psy?
Obserwuj wątek
    • klamkas Re: Pies oglądający tv ;) 27.02.14, 21:51
      Jeden z moich kotów lubi filmy o ptakach. Ogląda, nasłuchuje, obwąchuje tv i jego okolicę, uważnie sprawdza co jest za, obok i pod. Potem układa się na pufie na przeciw i ogląda w pełnej gotowości. Kot znajomych ogląda filmy o wężach. Reaguje podobnie jak mój na ptaki.

Żadne dziwo smile.
      • klamkas Re: Pies oglądający tv ;) 27.02.14, 22:19
        Aaaa, drugi kot bardzo lubi oglądać premiera Tuska w tv. Nie wiem czemu. Zawsze jak pojawia się pan premier, kot natychmiast materializuje się przed tv i z uwagą nasłuchuje wink.
      • ichi51e Re: Pies oglądający tv ;) 28.02.14, 08:36
        Moj kot tez kochal filmy i ptakach. Zwlaszcza rajskie ptaki go fascynowaly...
    • nowabiala1 Re: Pies oglądający tv ;) 27.02.14, 21:55
      Nasz zaczal szczekac jak spiker powiedzial "rozpoczal sie sezon polowan na dziki".
      • aka10 Re: Pies oglądający tv ;) 27.02.14, 22:04
        Znajoma ma dwa owczarki Collie. Kupila im telewizor, bo jak sama chciala cos ogladac, to szczekaly jak wsciekle. Zazwyczaj bowiem popoludniami wlaczony byl Animal planet i obydwa psy to ogladaly. Zmiana kanalu powodowala szczekanie i wycie psow. No, wiec teraz maja telewizor i kazdy swoja kanape.
        • maggi9 Re: Pies oglądający tv ;) 28.02.14, 08:34
          big_grin Boskie
    • m_incubo Re: Pies oglądający tv ;) 27.02.14, 22:01
      Pies jakoś nie wykazywał zainteresowania, za to moja kota lubi oglądać ze mną na YT filmiki z serii funny cats compilation wink
    • naplaze Re: Pies oglądający tv ;) 27.02.14, 22:30
      Nie mam psa, ale mój kot ogląda programy przyrodnicze, najchętniej o ptakach i o rybach. Niemniej nie jest aż tak zapalonym widzem, żeby zrezygnować np.ze spaceru na rzecz TV.
    • heca7 Re: Pies oglądający tv ;) 27.02.14, 22:56
      Jeszcze mi się przypomniało, że jedynym zwierzęciem którego się przestraszyła w tv był... wielbłąd. Zerwała się z kanapy i zaczęła przeraźliwie szczekać i skakać smile
      Mój ojciec czasem chciałby już program przełączyć no ale pies ogląda big_grin
    • 3-mamuska Re: Pies oglądający tv ;) 27.02.14, 23:09
      Moj lubi oglądać konie, na żywo sie ich boi tylko w tv sa do zaakceptowania.
      No i inne psy biegnie do tv wskakuje na szafkę i sa niemal nos w nos.
      Tez kręci głowa podszekuje piszczysmile
    • semihora Re: Pies oglądający tv ;) 27.02.14, 23:17
      Nie słyszałaś o tym, że psy mają swoją tv? I to całodobową!

pieniadze.gazeta.pl/Gospodarka/1,125292,14352891,Pierwsza_calodobowa_telewizja_dla_psow_startuje_w.html
    • thea19 Re: Pies oglądający tv ;) 27.02.14, 23:35
      moja sucz ogladala tv ale wyrosla, teraz tylko pieski i kotki ja ruszaja, moga byc animowane
    • uzaleznionytanebo22 Re: Pies oglądający tv ;) 27.02.14, 23:42
      Pikuś. Kiedyś oglądałem program o zdolnych psach. Oczywiście w USA. I zwykle były tam psy dobrze wytresowane. Ale w jednym był owczarek niemiecki. Prowadzącymi było dwóch facetów. dzwoni do nich właścicielka, jadą gdzieś tam. No i na miejscu okazuje się że ten owczarek to taki psi Picasso. Właścicielka miała dom i ogromne ogrodzone podwórko. I by pies się nie nudził bo jest sam kupiła mu mnóstwo zabawek. Tylko że pies się nimi nie bawił. On je układał. Na przykład układał wszystkie zabawki w jednej, prostej linii. Albo układał zabawki czerwone na jedną kupkę plus jedna zabawka niebieska. Albo ułożył je w coś w rodzaju słońca. Sam z siebie. Ci prowadzący stoją z tą właścicielką na piętrze domu i obserwują podwórko z okna - więc nie był to wynik tresury. Na początku nic nie kapują ale potem jeden mówi - cholera, to jest sztuka. On tworzy sztukę.
      • majenkir Re: 28.02.14, 00:41
        uzaleznionytanebo22 napisał:
        > Ale w jednym był owczarek niemiecki. Prowadzącym
        > i było dwóch facetów. dzwoni do nich właścicielka, jadą gdzieś tam. No i na mie
        > jscu okazuje się że ten owczarek to taki psi Picasso

Doberman wink
    • peggy_su Re: Pies oglądający tv ;) 28.02.14, 00:25
      Mój kot też lubi programy pryrodnicze, zwłaszcza o ptakach. Czasem zawodzi nawet tak jak na prawdziwe ptaki za oknem.
    • majenkir A skoro juz o psach mowa, 28.02.14, 03:06
      to polecam moja nowa ulubiona strone smile
    • eo_n Re: Pies oglądający tv ;) 28.02.14, 05:13
      Tak. Mój ogląda wszystkie filmy o pasach (czy z psami). Serio. Jak są inne zwierzęta też się podnosi, żeby zobaczyć, ale szybko znów idzie spać.
    • default Re: Pies oglądający tv ;) 28.02.14, 07:37
      Tylko jeden z moich psów ogląda (czasem) tv - Czarna Mańka. Lubi filmy, w których występują psy. Im więcej, im częściej pokazywane są na ekranie psy, z tym większym zainteresowaniem ogląda.
      Nieżyjący już kot pasjami oglądał filmy przyrodnicze, szczególnie emocjonalnie reagował na sceny z drapieżnikami (pościgi, polowania). Mruczał, wymachiwał ogonem, przyczajał się.
      Z obecnych kotów tylko Fizia czasem rzuci okiem - ale jej uwagę przykuwa głównie ruch i kontrastowe kolory: patrzy wtedy, gdy na ekranie coś się gwałtownie porusza, najlepiej ciemne na jasnym lub odwrotnie. Nieważne co, może być zwierzę, ale może być i biegnący człowiek czy jadące auto.
    • nitka111 Re: Pies oglądający tv ;) 28.02.14, 09:12
      Nasz ogląda tylko wiadomości, reszta go nudzi i śpi. Komicznie wyglądało jak spał i chrapał w dodatku, a po rozpoczęciu wiadomości ( kanał nieważny) od razu usiadł i zaczął oglądać. Jak był mniejszy oglądał z chłopakami bajki, tzn. bardziej seriale młodzieżowe. Najwyraźniej teraz dorósł tongue_out
      • tumigutek5 Re: Pies oglądający tv ;) 28.02.14, 09:59
        Moja kocina jako niemowle bajki ogladała tongue_out
        tu dowód

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/dj/xh/hr5x/HVn8j68dd3aal4SdYB.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka