imsad 12.03.14, 11:24 Zastanawiam się nad spędzeniem weekendu majowego w Ciechocinku. Czy ktoś może podzielić się wrażeniami z pobytu w tym mieście? Proszę o podzielenie się też namiarami na konkretne pensjonaty lub kwatery. Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izak31 Re: Ciechocinek 12.03.14, 11:38 Ja byłam w hotelu St. George i nie bardo go polecam. Jedzenie kiepskie i w naszym pokoju były brudne firanki i pleśń w łazience. Bardzo chciałabym pojechac do villa park ale drogo... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonadan1 Re: Ciechocinek 12.03.14, 11:45 W wakacje mieszkałam z synem "Pod Jedlicą". Niedrogo, przyjemnie, na uboczu ale wszędzie w miare blisko. Ma tę zaletę, że dla mieszkańców grota solna jest za darmo. Nie oferują wyżywienia, ale w pobliżu kilka fajnych miejsc - pytałam dziewczyny z recepcji i to co poleciły sprawdziło się. Na miejscu kawiarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
imsad Re: Ciechocinek 12.03.14, 12:00 Dzięki serdeczne! A mogłabyś podać nazwy miejsc do stołowania się? To były jakieś bary / restauracje ktore oferują też śniadania? Jak ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
iwonadan1 Re: Ciechocinek 12.03.14, 12:22 Nazw nie pamiętam, ceny bardzo przystępne. Tak jak pisałam pomogły dziewczyny z recepcji. Po drodze do tężni bardzo dobry kurczak z rożna, w pobliżu smaczne ryby. W przeciwna stronę poleciły mi restaurację pizzerię - smacznie i niedrogo (nazwy nie pamiętam). Przypominam sobie, że z synem 12 latkiem spokojnie obiadowo najadaliśmy się za 30-40 zł dziennie. W pensjonacie jest lodówka, mikrofalówka a w okolicy mnóstwo sklepów spożywczych i ryneczek warzywny. Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: Ciechocinek 12.03.14, 12:25 Ciechocinak pod względem gastronomi jest bardzo ubogi. Mnie kurczak z budy odrzuca. jest w centrum jadłodajnia "U Tomaszka". jeszcze to miejsce radę. Polecam znaleść miejsce z wyzywieniam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonadan1 Re: Ciechocinek 12.03.14, 12:34 No własnie "U Tomaszka" mocno przereklamowane moim zdaniem. W sezonie (czyli w majowy weekend też) duży "przerób" co często oznacza kiepska jakość i niezbyt tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
imsad Re: Ciechocinek 12.03.14, 12:59 Może ktoś jeszcze się wypowie? Chętnie skorzystam z Waszych doświadczeń kwaterunkowo-żywieniowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ewul100 Re: Ciechocinek 12.03.14, 17:07 Bylam 2 tygodnie na feriach w hotelu Atlas. Jedzenie smaczne, pokoje bardzo ladne, na uboczu, ale do Parku Zdrojowego 10 minut piechotka. Ogolnie mi sie bardzo podobalo. Bylam z mezem i 1,5 rocznym synkiem. Duzo parkow, wiec mlody sie wylatal, grota solna, basen. Tylko teznie niestety byly nieczynne w lutym (ale w maju juz beda). ogolnie - POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
imsad Re: Ciechocinek 12.03.14, 19:43 Ewul dzięki za namiary, zwiedziłam ich stronkę na necie -wygląda przyzwoicie. A jak otoczenie hoteliku? Jak daleko do tężni? Jedzenie urozmaicone - czy to na zasadzie stołu szwedzkiego? ewul100 napisała: > Bylam 2 tygodnie na feriach w hotelu Atlas. Jedzenie smaczne, pokoje bardzo lad > ne, na uboczu, ale do Parku Zdrojowego 10 minut piechotka. Ogolnie mi sie bardz > o podobalo. Bylam z mezem i 1,5 rocznym synkiem. Duzo parkow, wiec mlody sie wy > latal, grota solna, basen. Tylko teznie niestety byly nieczynne w lutym (ale w > maju juz beda). ogolnie - POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
zottarella Re: Ciechocinek 12.03.14, 20:27 Ja również polecam "Pod Jedlicą", ładnie, czysto, ogólnie bardzo przyjemne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
ewul100 Re: Ciechocinek 13.03.14, 11:00 Hotelik polozony jest przy ogrodkach dzialkowych na takim osiedlu domkow jednorodzinnych ( z jednej ogrodki, z drugiej domki). Do tezni piechotka jakies 20-25 minut - kawalek jest, chociaz dla mnie w Ciechocinku to wszedzie bylo blisko . A idziesz do tych tezni caly czas parkami, wiec mily spacerek. Jedzenie bez szalu. Jak byly 4 osoby w hotelu to nam serwowali, jak w weekend wiecej to szwedzki stol na sniadanie, obiad serowany. Na sniadanie codziennie to samo - wedliny, sery, pieczywo, twarozek, parowki i jajka, kawa, herbata - takze standard. Obiady przez 2 pierwsze dni byly super, nastepne 2 dni sie pogorszylo, ale do przezycia. Na kolacje zawsze cos na cieplo (np. kurczak w ciescie francuskim) + zestaw ze sniadania. Obsluga bardzo mila, panie bardzo pomocne. Do tego mielismy w cenie masaz - super. Odpowiedz Link Zgłoś
ewul100 Re: Ciechocinek 13.03.14, 11:04 Ale 3 gwiazdkami sie nie sugeruj to raczej pensjonat niz hotel Odpowiedz Link Zgłoś
imsad Re: Ciechocinek 13.03.14, 11:45 dziękuję bardzo. nie jestem wybredna. chodzi mi o przyzwoity standard czystości i normalnych posiłków. Spacery też lubię więc 20 min w jedną stronę to nie problem a przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
ewul100 Re: Ciechocinek 13.03.14, 11:56 Wychodzilam z tego samego zalozenia Tym bardziej, ze spacerek super, bo przez parki. My bylismy na promocji "Ferie last minute" i wyszlo nas bardzo tanio. A chcesz jechac z rodzina, czy we 2? Odpowiedz Link Zgłoś
imsad Re: Ciechocinek 13.03.14, 11:59 ja + corka nastolatka. chcemy też odwiedzić groty solne, jakies kąpiele solankowe, spa itd. No i oczywiscie spacery, nordic przez parki i tężnie Odpowiedz Link Zgłoś
ewul100 Re: Ciechocinek 13.03.14, 12:05 No to powinnas byc zadowolona. Wlasnie mialam pisac, ze placu zabaw i karaoke zadnego nie ma, ale z corka nastolatka raczej nie bedzie Ci to potrzebne W grocie solnej bylismy w Klinice pod Tezniami - jakies 20 minut piechotka (wstep 11 zl za seans), ale wiem, ze gdzies blizej hotelu tez jest grota. na basen jest jakies 3 minuty piechotka (basen w szpitalu wojskowym - trzeba przejsc przez ulice). A poza tym duzo kawiarni, a baseny solankowe to na kazdym rogu . Co do spa to sie nie wypowiem, bo bylismy z 1,5 rocznym maluchem, wiec nie bylo mozliwosci. W saunie w hotelu tez nie bylam, ale podobno jest fajna. Jakbys miaal jakies pytania, to jestem "na swiezo" po wizycie, wiec moge pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
imsad Re: Ciechocinek 13.03.14, 12:09 świetnie - bardzo Ci dziękuję za pomoc. Napisałam do nich właśnie maila w kwestii rezerwacji - zobaczymy czy są miejsca na ten okres. Aha -na stronce internetowej widzę róznorakie pokoje (kwestia wystroju) , w którym byliście ? Czy wszystkie mają TV, i osobna łazienkę? Odpowiedz Link Zgłoś
izak31 Re: Ciechocinek 13.03.14, 12:45 Podobno "Klinika pod Tężniami" ma dobre opinie. Ja wlasnie zarezerwowałąm pobyt w hotelu St. George...Bo klinika na pobyt z pieskiem zaoferowała mi pokoje prawie pracownicze w jakiś starym budynku z widokiem na ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
ewul100 Re: Ciechocinek 13.03.14, 14:53 My bylismy w pokoju Wlochy - mielismy plaski tv (z 15 kanalow) i osobna lazienke. Jak jest w innych nie wiem - trzeba dopytac. Pokoj byl spory - na spokojnie zmiescilismy dodatkowe lozeczko turystyczne i jeszcze bylo luzno, co sie rzadko zdarza. Oni chyba maja jakies promocje majowkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
imsad Re: Ciechocinek 13.03.14, 18:17 Więc majówka w Atlas zabukowana Pani na recepcji niesamowicie miła i kontaktowa Udzieliła mi wszystkich potrzebnych informacji. Teraz pozostaje czekać na maj ewul100 napisała: > My bylismy w pokoju Wlochy - mielismy plaski tv (z 15 kanalow) i osobna lazienk > e. Jak jest w innych nie wiem - trzeba dopytac. Pokoj byl spory - na spokojnie > zmiescilismy dodatkowe lozeczko turystyczne i jeszcze bylo luzno, co sie rzadko > zdarza. Oni chyba maja jakies promocje majowkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiakr Re: Ciechocinek 13.03.14, 01:11 ja miejsce lubię. ostatnio byłam tam w zeszłym roku z synkiem na weekend. poważnie zaniżaliśmy średnią wieku ogólnie miasto jest nastawione na klientów 60+ (dancingi, wieczorki itp). jedzenie jest raczej kiepskie - kuchnia polska i raczej w średnim wydaniu. Nam się udało wkręcić na jeden obiad w sanatorium (przyjechaliśmy odwiedzić nianię i nam to załatwiła) i tam jedzenie było o wiele lepsze niż na mieście. Za to można pospacerować, napić się kawki, zjeść dobre ciasto, troszkę się pobyczyć. nocleg mieliśmy bardzo fajny, ale stosunkowo drogi - 120 zł za pokój. Ale nowowybudowany, z kącikiem kuchennym w pokoju. super. trochę pogrzebałam w pamięci i sobie przypomniałam, że to był: solanhotel.pl właściciele mają jeszcze Willę Cichy (starszy budynek), ale w lecie był cały zajęty. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonadan1 Re: Ciechocinek 13.03.14, 07:42 Generalnie jeśli chodzi o jedzenie zgadzam się, że jest mocno średnio. Dlatego pytałam miejscowych i poradzili mi dosyć dobrze. Oczywiście szału nie było, ale też nie nastawiałam się na nic specjalnego. Ot, chcieliśmy z synem zjeść obiad i nie przepłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
imsad Re: Ciechocinek 13.03.14, 09:36 dziekuję za odzew. Generalnie widzę ,że muszę szukać raczej hotelu/pensjjonatu z wyżywieniem. czekam na dalsze propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
imsad Jusiakr 13.03.14, 09:44 CZy mozesz powiedzieć jak wygląda okolica tego hotelu? Czy daleko do tężni , parku etc? Dziekuję jusiakr napisała: > ja miejsce lubię. ostatnio byłam tam w zeszłym roku z synkiem na weekend. poważ > nie zaniżaliśmy średnią wieku ogólnie miasto jest nastawione na klientów 60 > + (dancingi, wieczorki itp). jedzenie jest raczej kiepskie - kuchnia polska i r > aczej w średnim wydaniu. Nam się udało wkręcić na jeden obiad w sanatorium (prz > yjechaliśmy odwiedzić nianię i nam to załatwiła) i tam jedzenie było o wiele le > psze niż na mieście. Za to można pospacerować, napić się kawki, zjeść dobre cia > sto, troszkę się pobyczyć. > nocleg mieliśmy bardzo fajny, ale stosunkowo drogi - 120 zł za pokój. Ale nowow > ybudowany, z kącikiem kuchennym w pokoju. super. > trochę pogrzebałam w pamięci i sobie przypomniałam, że to był: solanhotel.pl > właściciele mają jeszcze Willę Cichy (starszy budynek), ale w lecie był cały za > jęty. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiakr Re: Jusiakr 13.03.14, 18:18 Kawalek sie szlo. Mozesz sobie sprawdzic na mape w google. Okolica to domki jednorodzinne, niedaleko byl chyba wiekszy sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
imsad Re: Jusiakr 13.03.14, 18:25 Już zabukowałam pokój w innym hotelu. Solan był już obłożony na maxa na tę majówkę. Ale namiar warto mieć. Dziękuję jusiakr napisała: > Kawalek sie szlo. Mozesz sobie sprawdzic na mape w google. Okolica to domki jed > norodzinne, niedaleko byl chyba wiekszy sklep. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Ciechocinek 13.03.14, 20:41 Dla mnie obecnie wyjazd w miejsce bez gwarantowanego wyżywienia to trauma. Na śniadanie przeżyję nawet codziennie bułkę z dżemem i kakao, byle było to śniadanie. Po ostatniej wizycie nad morzem i testowaniu knajp czy też jadłodajni z przyzwoitym jedzeniem powiedziałam dość. Ale ja jestem z innej gliny niż większość ematek, bo mi nawet jedzenie na oddziale poporodowym w zwykłym państwowym szpitalu dobrze wchodziło . Odpowiedz Link Zgłoś