Dodaj do ulubionych

Biust mi zniknął

29.03.14, 18:57
Nigdy nie byłam przesadnie biuściasta, ale od ostatniego lata biust mi się zmniejszył bardzo.

Nie odchudzałam się.
Nie schudłam.
Jestem za młoda na menopauzę (39 lat).
Nie przestałam ostatnio karmic (8 lat temu).
Nie biorę hormonów.

Najpierw zauważyłam, że mam luz w biustonoszach, próbowałam zwężać, podciagać ramiączka, na nic.
Wczoraj mąż powiedział (nie złośliwie, tylko stwierdzając fakt), że mi się biust zmniejszył - czyli mi sie nie zdawało.

Czy coś da sie zrobić, czy jedynym wyjściem jest wpychanie waty do stanika?

I przede wszystkim - jaka może być przyczyna?
Na starcze zwiotczenie raczej za wcześnie, kobiety w tym wieku raczej nabierają kształtów, niż je tracą. Zrozumiałabym, jakby obwisł, ale on po prostu jest mniejszy, nie "luźny".

Obserwuj wątek
    • klamkas Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 19:15
      A ogólnie jesteś szczupła? Bo mogło być tak, że minimalnie schudłaś, a że najwięcej tłuszczu miałaś w biuście, to właśnie tam to widać. Też zawsze chudłam w biuście sad. Potem na szczęście przybyło mi tłuszczu w tyłku i biodrach, więc jak zdarza mi się tracić na wadze to głównie tam wink.
      • kokorycz Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 20:06
        klamkas napisała:

> A ogólnie jesteś szczupła? Bo mogło być tak, że minimalnie schudłaś, a że najwi
        > ęcej tłuszczu miałaś w biuście, to właśnie tam to widać.

Nie, nie jestem, gruba jestem, nie schudłam wcale, a biust wrócił do stanu z piątej klasy.
        • klamkas Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 20:35
          To może z biustu spłynął w biodra? wink
          • cosmetic.wipes Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 21:09
            Albo rozsmarowal się na plecachbig_grin
    • rosapulchra-0 Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 19:31
      O! Mam to samo, też zauważyłam, że moje biustonosze ostatnio coś za duże są na moje cycki uncertain
    • boo-boo Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 20:42
      "Czy coś da sie zrobić, czy jedynym wyjściem jest wpychanie waty do stanika? "

Powiększyć operacyjnie żeby pasował do starych staników albo kupić nowe pasujące staniki.
    • kk345 Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 20:43
      > Jestem za młoda na menopauzę (39 lat).

Moze lepiej wybierz się do lekarza, zeby to wykluczyć

A z łagodniejszych pomysłów- przy zle dobranych biustonoszach piersi mogly zwiotczec, a wtedy zajmują mniej miejsca w miseczkach
    • hipinka Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 21:16
      a ja zauważyłam, że wraz z wiekiem zmienia się tak jakby miejsce gromadzenia tłuszczu - w młodości jeśli coś mi przybyło to na tyłku lub nogach - teraz - od pasa w górę, podczas gdy partie dolne schudły
      i też miałam moment zanikania biustu - na szczęście krótki i wszystko wróciło do normy wink
      tak więc jest to odwracalne smile
      • kietka Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 21:20
        zmniejszył ci sie, czy po prostu obwisł i zmniejszył swoja objętosc smile

nie masz co sie bac, 39 lat to idealny wiek na pierwszy obwis ( i tak pozno zwazywszy na ciaze) wiec sie nie dziw, tylko zainwestuj w lepszy stanik, albo implanty smile

• hipinka Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 21:22
          to było do mnie smile ?
          • kietka Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 21:31
            niesmile
            swoja droga to fascynujace smile
            biust nie obwisa, tylko maleje, zmarszczki tylko delikatne, mimiczne, po piwo z dowodem wszystko to po 35 r.z. smile
            uwielbiam to forum smile
            • klamkas Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 21:34
              Mi biust jeszcze nie obwisł (a mam już 40+), za to obwisły mi uda. Już chyba wolałabym biust - upchniesz go w dobry stanik i dalej jest dobrze. A co zrobić z obwisłymi udami? uncertain
              • kietka Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 21:50
                zalezy od rozmiaru, jak nie ma co obwisac, to trudno, zeby obwisło, a nieobwisły w zadnym stopniu, naturalny, obfity biust po 40tce nie uwierze smile
                • klamkas Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 21:52
                  Raczej średni - 65 E. Uda też niezbyt obfite a obwisły sad.
                  • kietka Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 21:54
                    rozumiem, ze biust 65E, masz niezmienny od okresu dojrzewania?
                    • klamkas Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 22:00
                      Zależy co rozumieć przez dojrzewanie - ten rozmiar osiągnął ok. 25 roku życia. Urósł w ciąży, wrócił do swojego rozmiaru po (nie karmiłam). Czasami przy różnych zawirowaniach wagi zmieniał się +/- jeden rozmiar miseczki. Ale raczej się trzyma. Rozumiem, że to sprzyja zachowaniu jego kształtu i jędrności. Ale z udami mam podobnie - nie zmieniały jakoś drastycznie swojego rozmiaru, są ćwiczone na równi z mięśniami klatki piersiowej, są równie starannie pielęgnowane w sensie kosmetycznym i co?!
                      • kietka Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 22:02
                        smile geny i dieta
                        • klamkas Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 22:04
                          A jaka sprzyja jędrnym udom (zakładając, że to nie celulit i rozstępy, tylko zwykłe zwiotczenie skóry w jednym miejscu na ciele)? wink
            • hipinka Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 21:42
              nie bardzo rozumiem - czy ja tak napisałam?
    • tryggia Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 22:08
      Myślę tak: to, że jeszcze nie czas na menopauzę jeszcze nie znaczy, że już się poziom np. estrogenów obniża. Menopauza to nie jest pstryk-jest szał hormonów, pstryk-nic nie ma.

Z wiekiem maleje też ilość mięśni, a rośnie (niestety) ilość tłuszczu. Więc pierś nie sterczy, a raczej zanika (bo raczej już do reprodukcji niepotrzebna) i się zlewa w całość z resztą.

A w ogóle, to zrób sobie mammografię.

• paskudek1 Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 22:22
      myślę, że niezależnie od przyczyny takiego stanu piersi dobrze byłoby zadbać o dobrze dobrany stanik.
    • memphis90 Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 22:26
      Phi, mój się nawet nie pojawił, więc i tak jesteś do przodu... tongue_out
      • hipinka Re: Biust mi zniknął 29.03.14, 22:26
        smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka