k873
01.04.14, 23:01
Uważacie niskie czoło za spory defekt czy właściwie nie zwracacie na nie uwagi? Dla mnie jest to niestety zaburzenie proporcji twarzy znacznie bardziej pobrzydzające wygląd twarzy niż np. wystający podbródek.No i niezbyt ładnie się przyznam,że osoby o niskim czole sprawiają dla mnie często wrażenie mało inteligentnych.No wiem,że chamsko,ale cóż...Każdy ma swoje skojarzenia i kiedy widzę np. małe dziecko z niskim czółkiem,to mi się kojarzy jakoś tak głupkowato a czasem nawet debilnie - no niestety, tak się ludziom niekiedy kojarzą fizyczne dysproporcje.Jako posiadaczka takiegoż niestety czoła nie przyznaję się do tego w żadnym wypadku.Niestety jest to mój ogromny kompleks i nie potrafię być obiektywna w tym przypadku również w stosunku do innych.Czy wy zwracacie u innych uwagę na czoło? Wiem,że wysokie czoło również nie jest ogromną zaletą,ale tak naprawdę coraz rzadziej zauważam osoby posiadające niższe czoło - może ten defekt zanika?<joke>.Czy znacie ładne kobiety z taką dysproporcją? Ja poza Catherine Zeta-Jones chyba żadnej,a Kasia Cichopek w ogóle mi się nie podoba,m.in. ze względu na ten defekt.
Jak ukryć ten mankament? Jest to chyba jedna z niewielu wad,na którą nie zda się żadna chirurgia plastyczna. Ja generalnie noszę zazwyczaj rozpuszczone włosy,które trochę maskują owal twarzy.Kiedyś miałam niby niezawodną,bo kamuflującą grzywkę,ale nie lubiłam jej i teraz nie noszę.Moje czoło jest po prostu niskie i płaskie,do tego mam pyzate policzki,okrągłe i głęboko osadzone oczy oraz zaokrągloną brodę.W gładko spiętych włosach wyglądam jak karzełek,bo wszystko w twarzy robi się jakby małe - po prostu obnaża to mocno wszystkie moje dysproporcje.Z profilu twarz też prezentuje się nie najlepiej mimo braku dużego i brzydkiego nosa. Jak to zakamuflować? Modelować twarz fluidem/bronzerem/różem na obszarze czoła/policzków/brody.Nosić uniesione/natapirowane włosy żeby optycznie wydłużyć twarz? Macie jakieś sposoby? Czy któraś z was też ma taki kompleks? Kompleksy to jednak nie jest zawsze biust czy nos...