ansil 12.09.05, 13:56 czy ta przyprawa jest dostepna w Polsce? wloski "dostawca" nam sie urwal, a tu gdzie mieszkamy nie mozna jej dostac.. a moze jakis sklep internetowy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: peperoncino poszukiwane 12.09.05, 14:03 Sklepu internetowego niestety nie znam.. w W-wie mozna kupic bez większych problemów a w sklepach ogrodniczych nie ma krzaczków z papryczkami? Odpowiedz Link Zgłoś
ansil Re: peperoncino poszukiwane 12.09.05, 14:37 marghe_72 napisała: > Sklepu internetowego niestety nie znam.. w W-wie mozna kupic bez większych > problemów A w tych duzych sklepach typu Auchan? Bede niedlugo w Gdansku i przypuszczam, ze zaopatrzenie marketow jest wszedzie takie same? > a w sklepach ogrodniczych nie ma krzaczków z papryczkami? sa, juz nawet ogladalam w ataku checi posiadania wlasnej uprawy, ale nie do konca wiem, czy te kolorowe papryczki sa zawsze jadalne a ze sprzedawcami nie bardzo sie umiem jeszcze dogadac (inny jezyk ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: peperoncino poszukiwane 12.09.05, 14:42 Skoro będziesz w Gdańsku .. to wybierz sie do Gdyni :))) do Klifa.. o ile mnie pamięc nie myli jest tam sklep spozywczy Bomi..a w nim papryczki są ( w W-wie są) Z braku prawdziwego peperoncino kupuję ostre papryczki chiuli w sklepach z orientalkna zywnoscią i je suszę Odpowiedz Link Zgłoś
marpiwoszwe Re: peperoncino poszukiwane 12.09.05, 16:06 Bomi jest tez w Alfie i w Madisonie. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: peperoncino poszukiwane 12.09.05, 16:11 Radzę sobie w ten sposób, że kupuję pepperoni, które suszę a potem rozdrabniam na pył w malakserze. Ręczę Ci, że nie jesteś w stanie odróżnić jednego od drugiego a nie dość, że taniej (pepperoni pojawia się w cenie 3,49 za kilogram) to w dodatku radocha, że samemu się zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: peperoncino poszukiwane 12.09.05, 21:40 Jeśli peperoncino to po włosku to co po angielsku nazywa się "hot peppers", a po polsku... ?, to jest tego dużo rodzajów: www.nicopist.com/peperoncino/image/vari98page3.jpg Jest z czego wybierać (ale czy w Polsce?). Odpowiedz Link Zgłoś
kakui Re: peperoncino poszukiwane 12.09.05, 22:25 hmmm w "piotrze i pawle" jest w takim mlynku w formie platkow. ja tez to przywiozlam w tym roku z wloch. Odpowiedz Link Zgłoś