niktmadry 05.04.14, 21:28 Ania miała czekoladę, Połowę czekolady dała bratu. O ile kostek czekolady brat miał więcej od Ani? Nie żebym nie wiedziała - chciałam się tylko podzielić tym, że lubię takie zadania moich dzieci. Zadanie dla klasy 3 sp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beverly1985 Re: Kolejne zadanie 05.04.14, 21:31 Brat miał 0 kostek czekolady więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Kolejne zadanie 05.04.14, 21:34 zależy jak się złamała, krzywo czy prosto. Mi zawsze łamie się krzywo. Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Kolejne zadanie 05.04.14, 21:59 Nawet krzywa polowa pozostaje polową. Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Kolejne zadanie 06.04.14, 15:03 baltycki napisał: > Nawet krzywa polowa pozostaje polową. no co ty? Popatrz, nie wiedziałam. To wydedukuj mądralo,jak się złamała i o ile kostek czekolady w zw.z tym miała Ania Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: Kolejne zadanie 05.04.14, 21:41 niktmadry napisał(a): > Ania miała czekoladę, Połowę czekolady dała bratu. O ile kostek czekolady brat > miał więcej od Ani? A co jeśli Ania najpierw zjadła swoje pół a dopiero potem łaskawie dała bratu ? Odpowiedz Link Zgłoś
baltycki Re: Kolejne zadanie 05.04.14, 22:04 Znaczy, dala bratu niezjedzona polowe (czekolady) Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Kolejne zadanie 05.04.14, 22:08 A na jakie kostki byla ta czekolada dzielona? Takie jak robi Wedel czy raczej takie jak ma Lindt? Odpowiedz Link Zgłoś
niktmadry Re: Kolejne zadanie 05.04.14, 22:23 Mniam aż mi się do sklepu po czekoladę zachciało iść. Ale o tej porze to u mnie tylko żabka a ten sklep bojkotuję ze względu na ich politykę względem ajentów. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Kolejne zadanie 05.04.14, 23:50 To sobie chociaz zrob kakao ... np. z pianka A w ostatecznosci zawsze moze byc kieliszek wina And be selfish - nie dziel sie z zadnym bratem, unikniesz problemow matematycznych Odpowiedz Link Zgłoś
niktmadry Re: Kolejne zadanie 06.04.14, 01:42 hehe dzięki. No całe szczęście, że wszyscy już śpią - niczego nie muszę dzielić na pół i zastanawiać się o ile ktoś ma więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
galadus1 Re: Kolejne zadanie 06.04.14, 15:59 Brat miał o tyle więcej, ile już wcześniej posiadał - jeśli miał przed otrzymaniem od siostry 1 kostkę, to o 1 kostkę, jeśli 3, to o 3 więcej. Tu jednak chodzi raczej o zwrócenie uwagi na te nieszczęsne określenia polówek - "większa polowa", "mniejsza polowa" Odpowiedz Link Zgłoś