Dodaj do ulubionych

jak poznać

20.04.14, 13:48
Czy to jeszcze miłość?
Jestem zmęczona. Małżeństwem. Ostatnio tylko się kłócimy i godzimy. A ja mam dość. I coraz mniej chce mi się godzić. Kryzys siódmego roku?
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: jak poznać 20.04.14, 14:52
      Może być. W siódmym roku naszego związku wzięliśmy ślub. We wrześniu, w listopadzie kazałam mu się pakować i wyprowadzić z domu. Natychmiast.
    • eo_n Re: jak poznać 20.04.14, 14:54
      Nie wiem, jak poznać... Słuchać cichego wewnętrznego głosiku? wink
      Nie wiem, czy to pocieszające, ale nie tylko Ty się dziś kłócisz z mężem. My też się z okazji świat zdrowo pokłóciliśmy. Jego wina zdecydowanie ;/ Ma taka przypadłość, że raz na jakiś czas mu totalnie odbija i tylko szuka pretekstu żeby się dowalić - tak długo szuka, aż znajdzie wystarczająco skuteczny, abym go nie zignorowała. Tym razem szukał trzy dni, ale w końcu osiągnął sukces. Niestety. Nie zastanawiam się dziś, czy to jeszcze miłość, czy "tylko" stres, czy jeszcze co innego. Nie mam siły sad A szczególnie na takie akcje lubi święta. Tak tradycja rodzinna... Podobno...
      • zolla78 Re: jak poznać 20.04.14, 15:35
        To nie tradycja pewnie, a tzw. samospełniająca się przepowiednia. Skoro tradycja to znaczy, że ktoryś jego rodzic lub oboje rozpitalali mu święta albo tzw. wspólny czas i teraz tak mocno się spodziewa/boi, że u was też tak będzie, że podświadomie sam do tego doprowadza. Widzę to samo u mojego męża.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka