rozaly Re: nawracająca choroba 26.09.14, 23:48 A sprawdzałaś pod kątem obecności Streptococcus agalactiae, sprawdza się zdaje się pochwę i cewkę moczową? Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.a0 Re: nawracająca choroba 13.02.16, 11:47 Zrobiłam wszystko co mogłam. Brałam wiesiolek 6 tyg, wit a+e, rozne wit b, nie uzywalam plynow do higieny, brak seksu, nie jadlam nic slodkiego, ograniczam sie z jedzeniem pikantnym, slodkim itd. Niestety mam swedzenia teraz co 2 tyg. Raz jeden dzien, teraz juz czwarty dzien. Bralam juz tyle lekow przeciwgrzybicznych...i nic. Moja ginekolog dawala mi 3 kuracje po 1,5 miesiaca i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: nawracająca choroba 26.01.15, 19:50 A zmieniłaś już proszek, płyn do płukania, żel do mycia? Biały jeleń, majty bawełniane, prane osobno. Obrzęk i ból mogą być uczuleniowe. Sprawdź, czy obrzęk ustąpi po maści z hydrocortysonem (jest bez recepty, ale nie można stosować przewlekle). Nie powinnaś mieć erytrocytów w moczu, ale jeśli jesteś tam opuchnięta i podrazniona (mikrourazy śluzówki), to mogą się pojawić. Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.a0 Re: nawracająca choroba 26.01.15, 19:52 memphis90 napisała: > A zmieniłaś już proszek, płyn do płukania, żel do mycia? Biały jeleń, majty baw > ełniane, prane osobno. Obrzęk i ból mogą być uczuleniowe. Sprawdź, czy obrzęk u > stąpi po maści z hydrocortysonem (jest bez recepty, ale nie można stosować prze > wlekle). Nie powinnaś mieć erytrocytów w moczu, ale jeśli jesteś tam opuchnięta > i podrazniona (mikrourazy śluzówki), to mogą się pojawić. wszystko zmieniłam. Lekarze nie wiedza co mi przepisywać, wkólko to samo stosuje i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: nawracająca choroba 26.01.15, 20:00 Uczulenie na lateks? Uczulenie na nasienie partnera? Chłopa zbadałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.a0 Re: nawracająca choroba 26.01.15, 20:18 memphis90 napisała: > Uczulenie na lateks? Uczulenie na nasienie partnera? Chłopa zbadałaś? badany był, leczony, nie współżyjemy od dawna ze względu na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: nawracająca choroba 26.01.15, 20:24 Oj, mam nadzieję, że chociaż.... Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.a0 a ja znów to samo 09.03.15, 07:49 Mam podejrzenie że to zapalenie pęcherza lub dróg moczowych. przeziębilam się ostatnio i znow pieczenie i ból. Wygrzałam całą noc brzuch rano nic nie piecze, jest ok. Ale pecherz nieco boli, malo. I teraz stawiałabym na to. Ok, zimą, jesienią bo zimno. Ale latem? możliwe? Bo to trwa jakieś 14 miesiecy raz w miesiacu. Jak wygrzwam przechodzi. Albo zbieg okoliczności. Byłam u urologa nic, u nefrologa nic. Ginekolog to samo - nic. Badania nic. Więc ma ktoś jakis pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: nawracająca choroba 26.01.15, 20:01 Próbowałaś ProVag albo maści z estrogenem? Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.a0 Re: nawracająca choroba 26.01.15, 20:22 memphis90 napisała: > Próbowałaś ProVag albo maści z estrogenem? gynalgin, gynoflor, clotrimazolum - wszystko tabletki dopochwowo. Spróbuje prowag. za dwa dni mam wizyte u ginekologa, nie wiem co dalej bedzie. Dodam ze nie wyszła mi ostatnia cytologia, brak grupy, i opis Candydoza, Ascus. Czekam na wynik kolejnej cytologii po leczeniu ginalginem 10 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_lin Re: nawracająca choroba 09.03.15, 08:53 No to masz odpowiedź. Nawracająca grzybica. Objawy potrafią być łudząco podobne do zapalenia pęcherza (w tym silne pieczenie i ból po oddaniu moczu). Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.a0 Re: nawracająca choroba 09.03.15, 09:09 kalina_lin napisała: > No to masz odpowiedź. Nawracająca grzybica. Objawy potrafią być łudząco podobne > do zapalenia pęcherza (w tym silne pieczenie i ból po oddaniu moczu). grzybica to nie, robiłam badania. nie wyszla grzybica Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.a0 Re: nawracająca choroba 09.03.15, 10:29 gazeta_mi_placi napisała: > Dalej Cię swędzi? > tak, szczypie, swedzi, zwariować można Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.a0 Re: nawracająca choroba 15.11.15, 18:40 czy ktoś się może wypowiedziec? Walczę ze swędzeniami nadal. I kolejny ginekolog nic. Urolog wykluczył. Poszłam do internisty i opowiedziałam wszystko, celem poproszenia skierowania na wszystkie możliwe badania. Internista jakby zamienił się w ginekologa i przepisał mi krem OEKOLP bo jesli wszystko wykluczyłam to moze problem jest w braku hormonów. Ale te hormony akurat co zawiera krem zawierają pigułki...więc nie wiem. Ale posmarowałam się i jak ręką odjął. Ale....nie wiem czy to zbieg okoliczności bo mi zawsze przechodziło po paru dniach i byc moze mi przeszło nie z powodu kremu. Czy ktoś się orientuje w temacie jakie hormony musze zrobić zeby to sprawdzic? Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.a0 jeszcze raz 14.12.15, 08:59 dziewczyny, odstawiłam pigułki i narazie swędzeń nie ma. Ale poczekam jeszcze, bo za wcześnie jest jeszcze. Jeśli okaże się ze to wina pigułek, to znaczy ze nie mgoę ich brać? czy można inne? Odpowiedz Link Zgłoś
ad.a6 Re: jeszcze raz 14.12.15, 09:35 Ja bym Ci radziła odstawić piguły na jakiś dłuższy czas, by organizm się wyczyścił. Też brałam ponad 10 lat. Po 8 latach zaczęły się dziać cuda, organizm sam zaczął chyba domagać się odstawienia. Też było swędzenie, lekarz zalecił zmianę. Po zmianie na inne zaczęły mi wypadać włosy i zaczęłam chudnąć. Znów zmiana. Po kolejnych - tzn. tych co brałam zawsze - uporczywe migreny. Potem pojawiło się nadciśnienie. Ostatnie 2 lata z pigułami było walką o dobre samopoczucie. Byłam szczęśliwa, gdy wstawałam bez bólu głowy, mroczków przed oczami, szczypania czy świądu. Odstawiłam to cholerstwo w diabły. Odżyłam. Tobie radzę to samo. Proszę, daj znać co u Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.n.a0 Re: jeszcze raz 14.12.15, 09:46 ad.a6 napisał(a): Tobie radzę to samo. P > roszę, daj znać co u Ciebie. pierwszego dnia poczualm się jak nowo narodzona. Nie mam swędzeń juz 2 tyg. Zazwyczaj miałam co tydzień, bo 2,4 dni. Czyli non stop w sumie. Nie zapeszam bo zdarzało się co 2 tyg i co 3 tygodnie, więc moze sie pojawić sedzenie, jeśli to nie tabletki. Mi się wydaje ze byłam za sucha od tabletek. Teraz jst inaczej, może to miało znaczenie. Byłam nabuzowana i strasznie nerwowa, teraz mniej, jakby ze mne spadło to wszystko. Ale mam wyższe libido a mąz przyzwyczajony do rzadkeigo seksu nie ma ochoty i co teraz? Odpowiedz Link Zgłoś