Dodaj do ulubionych

nawracająca choroba

• rozaly Re: nawracająca choroba 26.09.14, 23:48
      A sprawdzałaś pod kątem obecności Streptococcus agalactiae, sprawdza się zdaje się pochwę i cewkę moczową?
      • a.n.a0 Re: nawracająca choroba 13.02.16, 11:47
        Zrobiłam wszystko co mogłam.
        Brałam wiesiolek 6 tyg, wit a+e, rozne wit b, nie uzywalam plynow do higieny, brak seksu, nie jadlam nic slodkiego, ograniczam sie z jedzeniem pikantnym, slodkim itd.
        Niestety mam swedzenia teraz co 2 tyg. Raz jeden dzien, teraz juz czwarty dzien. Bralam juz tyle lekow przeciwgrzybicznych...i nic.
        Moja ginekolog dawala mi 3 kuracje po 1,5 miesiaca i nic.
    • guderianka Re: nawracająca choroba 27.09.14, 08:26
      A partner się badał ?
    • memphis90 Re: nawracająca choroba 26.01.15, 19:50
      A zmieniłaś już proszek, płyn do płukania, żel do mycia? Biały jeleń, majty bawełniane, prane osobno. Obrzęk i ból mogą być uczuleniowe. Sprawdź, czy obrzęk ustąpi po maści z hydrocortysonem (jest bez recepty, ale nie można stosować przewlekle). Nie powinnaś mieć erytrocytów w moczu, ale jeśli jesteś tam opuchnięta i podrazniona (mikrourazy śluzówki), to mogą się pojawić.
      • a.n.a0 Re: nawracająca choroba 26.01.15, 19:52
        memphis90 napisała:

> A zmieniłaś już proszek, płyn do płukania, żel do mycia? Biały jeleń, majty baw
        > ełniane, prane osobno. Obrzęk i ból mogą być uczuleniowe. Sprawdź, czy obrzęk u
        > stąpi po maści z hydrocortysonem (jest bez recepty, ale nie można stosować prze
        > wlekle). Nie powinnaś mieć erytrocytów w moczu, ale jeśli jesteś tam opuchnięta
        > i podrazniona (mikrourazy śluzówki), to mogą się pojawić.

wszystko zmieniłam. Lekarze nie wiedza co mi przepisywać, wkólko to samo stosuje i nic.
        • memphis90 Re: nawracająca choroba 26.01.15, 20:00
          Uczulenie na lateks? Uczulenie na nasienie partnera? Chłopa zbadałaś?
          • a.n.a0 Re: nawracająca choroba 26.01.15, 20:18
            memphis90 napisała:

> Uczulenie na lateks? Uczulenie na nasienie partnera? Chłopa zbadałaś?
            badany był, leczony, nie współżyjemy od dawna ze względu na mnie.
            • gazeta_mi_placi Re: nawracająca choroba 26.01.15, 20:24
              Oj, mam nadzieję, że chociaż....
            • a.n.a0 a ja znów to samo 09.03.15, 07:49
              Mam podejrzenie że to zapalenie pęcherza lub dróg moczowych. przeziębilam się ostatnio i znow pieczenie i ból. Wygrzałam całą noc brzuch rano nic nie piecze, jest ok.
              Ale pecherz nieco boli, malo. I teraz stawiałabym na to. Ok, zimą, jesienią bo zimno. Ale latem? możliwe? Bo to trwa jakieś 14 miesiecy raz w miesiacu. Jak wygrzwam przechodzi. Albo zbieg okoliczności. Byłam u urologa nic, u nefrologa nic. Ginekolog to samo - nic. Badania nic. Więc ma ktoś jakis pomysł?
        • memphis90 Re: nawracająca choroba 26.01.15, 20:01
          Próbowałaś ProVag albo maści z estrogenem?
          • a.n.a0 Re: nawracająca choroba 26.01.15, 20:22
            memphis90 napisała:

> Próbowałaś ProVag albo maści z estrogenem?

gynalgin, gynoflor, clotrimazolum - wszystko tabletki dopochwowo.
            Spróbuje prowag. za dwa dni mam wizyte u ginekologa, nie wiem co dalej bedzie.
            Dodam ze nie wyszła mi ostatnia cytologia, brak grupy, i opis Candydoza, Ascus.
            Czekam na wynik kolejnej cytologii po leczeniu ginalginem 10 dni.
            • kalina_lin Re: nawracająca choroba 09.03.15, 08:53
              No to masz odpowiedź. Nawracająca grzybica. Objawy potrafią być łudząco podobne do zapalenia pęcherza (w tym silne pieczenie i ból po oddaniu moczu).
              • a.n.a0 Re: nawracająca choroba 09.03.15, 09:09
                kalina_lin napisała:

> No to masz odpowiedź. Nawracająca grzybica. Objawy potrafią być łudząco podobne
                > do zapalenia pęcherza (w tym silne pieczenie i ból po oddaniu moczu).

grzybica to nie, robiłam badania. nie wyszla grzybica
                • gazeta_mi_placi Re: nawracająca choroba 09.03.15, 09:44
                  Dalej Cię swędzi? sad
                  • a.n.a0 Re: nawracająca choroba 09.03.15, 10:29
                    gazeta_mi_placi napisała:

> Dalej Cię swędzi? sad
                    >
                    tak, szczypie, swedzi, zwariować można
    • a.n.a0 Re: nawracająca choroba 15.11.15, 18:40
      czy ktoś się może wypowiedziec?
      Walczę ze swędzeniami nadal.
      I kolejny ginekolog nic. Urolog wykluczył.
      Poszłam do internisty i opowiedziałam wszystko, celem poproszenia skierowania na wszystkie możliwe badania.
      Internista jakby zamienił się w ginekologa i przepisał mi krem OEKOLP bo jesli wszystko wykluczyłam to moze problem jest w braku hormonów. Ale te hormony akurat co zawiera krem zawierają pigułki...więc nie wiem.
      Ale posmarowałam się i jak ręką odjął. Ale....nie wiem czy to zbieg okoliczności bo mi zawsze przechodziło po paru dniach i byc moze mi przeszło nie z powodu kremu.
      Czy ktoś się orientuje w temacie jakie hormony musze zrobić zeby to sprawdzic?
      • a.n.a0 jeszcze raz 14.12.15, 08:59
        dziewczyny, odstawiłam pigułki i narazie swędzeń nie ma. Ale poczekam jeszcze, bo za wcześnie jest jeszcze. Jeśli okaże się ze to wina pigułek, to znaczy ze nie mgoę ich brać? czy można inne?
        • ad.a6 Re: jeszcze raz 14.12.15, 09:35
          Ja bym Ci radziła odstawić piguły na jakiś dłuższy czas, by organizm się wyczyścił. Też brałam ponad 10 lat. Po 8 latach zaczęły się dziać cuda, organizm sam zaczął chyba domagać się odstawienia. Też było swędzenie, lekarz zalecił zmianę. Po zmianie na inne zaczęły mi wypadać włosy i zaczęłam chudnąć. Znów zmiana. Po kolejnych - tzn. tych co brałam zawsze - uporczywe migreny. Potem pojawiło się nadciśnienie. Ostatnie 2 lata z pigułami było walką o dobre samopoczucie. Byłam szczęśliwa, gdy wstawałam bez bólu głowy, mroczków przed oczami, szczypania czy świądu. Odstawiłam to cholerstwo w diabły. Odżyłam. Tobie radzę to samo. Proszę, daj znać co u Ciebie.
          • a.n.a0 Re: jeszcze raz 14.12.15, 09:46
            ad.a6 napisał(a):

Tobie radzę to samo. P
            > roszę, daj znać co u Ciebie.

pierwszego dnia poczualm się jak nowo narodzona. Nie mam swędzeń juz 2 tyg. Zazwyczaj miałam co tydzień, bo 2,4 dni. Czyli non stop w sumie. Nie zapeszam bo zdarzało się co 2 tyg i co 3 tygodnie, więc moze sie pojawić sedzenie, jeśli to nie tabletki.
            Mi się wydaje ze byłam za sucha od tabletek. Teraz jst inaczej, może to miało znaczenie.
            Byłam nabuzowana i strasznie nerwowa, teraz mniej, jakby ze mne spadło to wszystko. Ale mam wyższe libido a mąz przyzwyczajony do rzadkeigo seksu nie ma ochoty i co teraz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka