Dodaj do ulubionych

Pomocy - ryanair - rezerwacja

31.07.14, 17:10
Pomocy dziewczyny,

dzisiaj wszystko idzie nie tak.
Wlasnie kupilam rodzicom bilety lotnicze w Ryanair.
Cena ponad 2000zl, pomijam.

Kiedy przyszlo do wpisywania imion i nazwisk pasazerow wszystko poszlo ok tyle ze...
Zamiast PAN ZDZISLAW XXX wyszlo PANI....

Przez strone internetowa ryanair dowiedzialam sie, ze zmiana 'nazwiska' (w tym przypadku TYLKO z pani na pan) kosztuje ponad 500zl.!!!!

Czy dzwonienie na cholerna droga inforlinie cos zmieni? Czy Ryanair zmieni to bezplatnie czy musze placic ponad 500zl?

dziekuje z gory
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 17:14
      Nie ma znaczenia o ile nazwisko dobrze wpisane
      • clk Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 17:16
        Nawet jak na karcie pokladowej wyjdzie PANI ZDZISLAW...?

Nazwisko wpsiane poprawnie
      • ichi51e Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 17:16
        Kogo to obchodxi nikt dochodzenia co do plci robic nie bedzie www.tripadvisor.com/ShowTopic-g1-i10702-k6116862-Wrong_title_Ms_instead_of_Mr-Air_Travel.html
        • clk Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 17:28
          Ok, dzieki.

Jesli podrozowalabym ja, nie mialabym problemu, gorzej z rodzicami - maja 65 lat i nie chce ich narazac na problemy.
          Z ciekawosci zadzwonie na infolinie (koszt jak za zloto...) i zobacze
    • zurekgirl Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 17:29
      Na dwoje babka wrozyla. Czytalam, ze jak w imieniu i nazwisku sa max trzy literowki, to jest ok, pewnie tytul pod to podchodzi. Moja mama miala jedna litere zmieniona na karcie pokladowej, poszla do obslugi klienta Ryanaira na lotnisku i jej zmienili za darmo. Moj maz za to postanowil wpisac sobie TBC (to be confirmed) w miejscu numeru paszportu, bo nowy paszport odbieral w drodze na lotnisko, wiec nie znal jeszcze jego numeru przy check-inie i sie zdziwil, bo wszystko szlo dobrze az do momentu wchodzenia na poklad. Nie przepuscili go, nie chcieli poczekac, az mu obsluga klienta zmieni numer, przylecial kolejnego dnia innymi liniami. Ryan ku wielkiemu zdziwieniu oddal za bilet.
      • clk Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 17:35
        Wlasnie tego sie 'boje'.
        Wyleca z Polski bedzie ok, a w drodze powrotnej cos bedzie nie tak.
    • koronka2012 Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 18:10
      Olałabym - nazwisko jest wpisane prawidłowo, nie ma tu się czego czepiać.
      Sama ostatnio leciałam na bilecie z adnotacją "Mr", patrzą na nazwisko, i rodzaj bagażu, nie na resztę.
      • kasia_de Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 18:25
        w ciągu 24 h od rezerwacji możesz telefonicznie dokonać zmiany (w centrum rezerwacji) - bezpłatnie...

miałam to samo parę dni temu, tylko ja pomyliłam datę powrotu big_grin
        • clk Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 18:48
          Kasia, dziekuje bardzo zadzwonię jutro z samego rana. Infolinia płatna jak za zboże juz nie działa smile
          • d.wludyka Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 21:39
            Mi tak w ub. roku wskoczył (nie dało się wybrać inaczej) "Pan" przed nazwiskiem córki, podeszłam na lotnisku (we Wrocławiu) do punktu obsługi Ryanaira i zapytałam czy to problem, powiedzieli, że nie i nic nie zmieniali. W drodze powrotnej (Chania) też nikt się nie czepiał.
            Nazwy lotnisk podałam celowo, bo mam wrażenia, że na różnych lotniskach obowiązują zupełnie inne zasady (szczególnie odnosi się to do ilości, ważenia i mierzenia bagażu, ilości płynów itd.).
            Chociaż może nie jest to kwestia lotniska tylko konkretnych sprawdzających.
    • mruwa9 Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 21:45
      takim bzdetem sie nie przejmuj.
      Mnie sie kiedys obsunelo obywatelstwo i nic sie nie dzialo ...
      • pelagia_pela Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 21:47
        teraz jest jakies 24 godz jakie daje Ryanair na poprawienie drobnych bledow w rezerwacji. Wejdz w rezerwacje czy nie mozesz zmienic online. Jesli nie (nie korzystalam z tego jeszcze) to daj sobie spokoj z dzwonieniem. To nie ma znaczenia.
    • nangaparbat3 Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 21:53
      Pamiętaj, że muszą odprawić się internetowo na ..... godzin przed odlotem, przyjść na lotnisko z samodzielnie wydrukowana kartą pokladową. I że cena biletu obejmuje tylko bagaż podręczny (do 10 kg).
    • zurekgirl Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 22:00
      Jak nie chcesz dzwonic, to sprobuj to zalatwic przez ich twittera, o ile masz konto. My w ten sposob zmienialismy juz jakas pie..., sa bardzo pomocni, tylko czasem sie czeka pare godzin na odpowiedz.
    • siyah.zeytin Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 31.07.14, 23:15
      Nie masz się czym przejmować. Zwrot "Pan/Pani" jest tylko zwrotem grzecznościowym. Nikt sie do tego nie przyczepi.
    • minerallna Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 01.08.14, 02:33
      Z czystej ciekawości pytam. 2 tyś na 2 osoby w Ryanair? Skąd- dokąd, jakiś oblegany termin?
      Dla mnie to kosmos cenowy jeśli chodzi o tego przewoźnika.
      • zurekgirl Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 01.08.14, 08:14
        Ceny jak najbardziej spotykane w czasie wakacji, swiat, nawet na krotkich trasach (Pl-UK sprawdzam czesto i 500-600 zl w jedna strone za osobe to normalka). Na dluzszych trasach, np UK-Wyspy Kanaryjskie juz dawno mniej za osobe nie placilismy, zazwyczaj jeszcze wiecej, ale w niektore miejsca lata tylko Ryanair.
      • clk Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 01.08.14, 10:33
        Wroclaw - Kreta.

Rezewacja na 8 dni przed wylotem sad
    • misiu-1 Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 01.08.14, 08:37
      Jak będą robić problemy, niech mąż powie im, że czuje się kobietą. Jeśli to nie wystarczy, oskarżcie ich o dyskryminację ze względu na tożsamość płciową. big_grin
      • misiu-1 Errata 01.08.14, 08:39
        Przepraszam, nie doczytałem dokładnie - powinno być: niech tatuś powie. smile
    • clk Re: Pomocy - ryanair - rezerwacja 01.08.14, 14:22
      Dziewczny - bez oplat dodatkowych oplat zmieniono z'pani' na 'pana'.
      Kosztowalo mnie to 15€ za ich $$%£" infolinie smile

Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka