nolus
14.10.14, 23:18
Wiem,że "Top Model"to wieśniacki program,ale od czasu do czasu zapewnia on jakąś rozrywkę i pokazując takie indywidua jak postać z tytułu wątku co daje pole do poczynienia pewnych spostrzeżeń.Kolejna edycja "Top model" ma jak zwykle na celu wyłonić z grupy uczestników zwycięzcę,który wygrywa kontrakt w agencji modelek.Uczestnicy rywalizują ze sobą poprzez różne żenujące/ośmieszające konkurencje jak małpy w cyrku - od standardowych nagich sesji zdjęciowych,sesje z pająkami,przechodzenie na wybiegu z przeszkodami(na których można połamać nogi),skakanie na bungee i parę innych pomysłowych konkurencji trochę odzierających godność,ale za to ukazujących determinację(desperację)uczestników tegoż show. I jak to już bywało w narzuconym z góry formacie na całą grupę mniej lub bardziej przebojowych i zdeterminowanych jednostek,pośród kilku zupełnie zwyczajnych robiących za tło,rzuca się typową jednostkę omega - no i były już w poprzednich edycjach skarżypyta,płaczka,zdziecinniała bulimiczka,hemafrodyta,no i teraz mamy kolejnego uczestniczka wzbudzającego kontrowersje...Na żer został rzucony Mateusz Maga - androgyniczny model o mało męskiej sylwetce,kobiecych rysach twarzy i głosie oraz "wydelikaconym" sposobie bycia. Jestem ciekawa co e-matki sądzą na jego temat...Jako matki swoich dzieci,które już są na jakimś etapie edukacji i spotykają rożnych rówieśników,jako osoby z doświadczeniem życiowym i znajomością różnych ludzkich typów osobowości oraz zachowań,zwyczajnie jako ludzie z różnym zakresem tolerancji.Powiedzcie szczerze...Jak odbieracie kogoś takiego? Zapytałam się swojej 22-letniej kuzynki - odpowiedziała,że nie wzbudza w niej większych emocji,ale ona nie musi być obiektywna mając w swojej studenckiej grupie lesbijską parę,gdzie jedna z dziewczyn spłaszcza sobie piersi bandażami i przygotowuje się do zmiany płci za kilka lat.A co sądzicie na ten temat Wy,patrząc z perspektywy matki? Co byście powiedziały na takiego rówieśnika Waszych dzieci?
Ja powiem szczerze,że czuję...NIECHĘĆ.