Dodaj do ulubionych

Co "wypada" nosić 40+ :)

19.10.14, 14:33
Tak, ostatnio mnie zajmuje wygląd ludzi i mój własny też. Dlatego pytam. A do 40 tylko rok został.

Nawiązuję do wątku o spodniach.
Mile widziane odpowiedzi nie tylko serio wink Ale takie też.

Sama bardzo lubię akcenty tzw. młodzieżowe, nawet w tych dyskutowanych obok spodniach nie widzę nic złego. Pod warunkiem, że to akcent, a nie wszystko takie jest. Czyli do młodzieżowych spodni, kłusa koszulka, plastikowe baleriny i szalik w stylu "prosto z bazaru" wink to nie.
Uważam, że można założyć młodzieżowe spodnie/spódnicę/żakiet/torbę, ale do tego muszą być też porządniejsze rzeczy, bardziej wysmakowane. Miałam kiedyś sąsiadkę, która właśnie w wieku ok. 60 nie stroniła od młodzieżowych pojedynczych części garderoby - albo spodnie, albo kurtka albo bluzka - coś u niej zawsze było wesołe i "niepasujące" do wieku. Wyglądała zwykle b. ładnie - świeżo, a nie pańciowato smile
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 14:37
      szczerze
      mam to w d*pie big_grin
    • aqua48 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 14:43
      eo_n napisał:

>kłusa koszulka

To chyba strój do jazdy konnej?

• lady-z-gaga Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 15:02
        big_grin
    • marychna31 40 lat już bardzo odpowiedni wiek 19.10.14, 14:44
      żeby nauczyć się mieć w czterech literach zdanie innych a jednocześnie już dobrze wiedzieć, co się lubi i w czym czuje się dobrze.
      Nie istnieją ubrania, styl ubierania, który się podoba wszystkim dlatego też nie ma sensu opierać się przy ubieraniu "dla otoczenia", gdyż zawsze znajdzie się ktoś, komu się dana rzecz nie spodoba.
    • klubgogo Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 14:45
      Nigdy nie nosiłam kłusych koszulek i plastikowych balerin, ale co? za parę lat mam garsonkę założyć, bo skończę 40 lat?
      • capa_negra Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 21:47
        Nosiłam garsonki dobrze przed 30 tka - taka praca
        • zuzanna56 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 23:12
          Garsonki też są różne smile
    • marzeka1 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 14:50
      Noszę to, co lubię, ba- będąc znacznie młodsza nosiłam marynarki, żakieciki- teraz wolę rozpinane sweterki/swetry , wywaliłam też koszule, za to polubiłam się bardzo z "obciślakami" z dobrej bawełny z długim i krótkim rękawem. Lubię dobre szale czy chustki na szyi.
      Balerinek i kusych koszulek nigdy nie nosiłam.
    • mia_siochi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 14:51
      Moja siostra, mając lat 32, ubiera się tak:

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTRs-TAC_Bo1XhKGLymVh3mAtMmZZBTBVWE9M1SGWs0E4CPFMHU

Przy niej, cokolwiek miałabym na sobie, zawsze będzie z kategorii "nie wypada" big_grin
      • marzeka1 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 14:57
        mia_siochi napisała:

> Moja siostra, mając lat 32, ubiera się tak:
        >
        > https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTRs-TAC_Bo1XhKGLymVh
> 3mAtMmZZBTBVWE9M1SGWs0E4CPFMHU
        >
        > Przy niej, cokolwiek miałabym na sobie, zawsze będzie z kategorii "nie wypada"
        > big_grin
        - cóż, powiem tak: tak nigdy się nie ubierałam i dalej jako pani po 40 nie mam zamiaru tym bardziej big_grin
        • mia_siochi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 15:02
          Cały sklep jest fajny: sklep.alhis.pl/5-garsonki?orderby=name&orderway=asc
          • barbibarbi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 18:27
            OMG, co za koszmarności!!!
            W takich kieckach, nawet 19 latka będzie wyglądała jak własna ciotka.
        • zuzanna56 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 15:08
          To jest koszmarny styl zarówno dla 30 jak i 50 latki.

No więc ja nie chcąc być dzidzią piernik sama się nad tym zastanawiam. W zasadzie zgadzam się z e-on. Lubię balerinki ale nie tandetne ale proste, skórzane. Lubię proste granatowe dżinsy. Jeśli chodzi o sklepy typu bershka czy pull & bear to raczej ubiera się tam moja córka ale mam od nich ze 3 rzeczy. A tak ubrania porządniejsze. Kochałam jackpota którego już nie ma. Kusych koszulek czy wściekle różowych spodni czy bluzek nie nosiłam nigdy. Noszę zwykłe proste rzeczy, nudne trochę. Biała koszulowa bluzka najprostsza jak się da, granatowy kardigan. Chyba od 20 lat noszę się podobnie, nie widzę powodu aby to zmienić i mam mnóstwo koleżanek 35-50 które wyglądają podobnie. Żadna nie nosi do pracy w szkole garsonki wink
          • mia_siochi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 15:19
            Mam podobnie.
            Noszę głownie granatowe dżinsy, koszule, lubię dzianinę więc mam pół szafy jednobarwnych cienkich swetrów

https://img.ans-media.com.pl/files/sc_staging_images/product/middle_img_338747.jpg

https://img.ans-media.com.pl/files/sc_staging_images/product/middle_img_311263.jpg

Nie widzę powodu, żeby miała coś zmienić za rok tongue_out
            • marzeka1 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 15:27
              Pomijając te spodenki, bo nie noszę i nie nosiłam poza ruszaniem w góry- tak lubię się ubierać.
              • mia_siochi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 16:10
                A nie nie, ja swetry pokazuję smile Spodenki to przypadkiem wink
                • zuzanna56 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 17:00
                  Fajne te swetry. Spodenki też ale na wakacje albo na spacer po wsi.
                  • mia_siochi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 17:35
                    To Mango, bardzo lubię ich dzianiny. Spokojnie mogę nosić do pracy, w połączeniu z ołówkową spódnicą nawet na bardziej oficjalne okazje się nadają.
                    • zuzanna56 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 20:30
                      lubię Mango smile
                      mam od nich fajną dzianinową czarną sukienkę
                      i fajną bluzkę
                    • capa_negra Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 21:49
                      Spokojnie mogę nosić do pracy, w połączeni
                      > u z ołówkową spódnicą nawet na bardziej oficjalne okazje się nadają.

Taaaa
                      • mia_siochi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 21.10.14, 13:58
                        A co, coś jest nie tak z takim zestawem?

st.mngbcn.com/rcs/pics/static/T1/fotos/S9/13013507_LR.jpg
                        st.mngbcn.com/rcs/pics/static/T1/fotos/outfit/S9/13013502_10-13020222_30-16020086_B2-16000105_52.jpg
                        st.mngbcn.com/rcs/pics/static/T1/fotos/S9/13013507_10_R.jpg
                        • lillaj Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 21.10.14, 14:14
                          mia_siochi napisała:

> A co, coś jest nie tak z takim zestawem?

Nie no, jest całkiem ok, ale dla mnie zbyt grzecznie. Ja lubię być trochę "nieporządna"smile
                          • mia_siochi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 21.10.14, 17:14
                            Odpisałam na post capa_negra, która, odniosłam wrażenie, powątpiewa w to, że taki zestaw ze swetrem może służyć na strój na bardziej oficjalne okazje.
      • paliwodaj Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 18:39
        ??????
      • capa_negra Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 21:51

> Moja siostra, mając lat 32, ubiera się tak:
        >
        > https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTRs-TAC_Bo1XhKGLymVh
> 3mAtMmZZBTBVWE9M1SGWs0E4CPFMHU
        >

No do pracy to toto się nie nadaje.
        Tego typu stylizacje to sie głownie w kościele na I komuni widuje
        • saphire-2 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 22:43
          Ja widziałam raz w kościele na urlopie na wsi.
        • mia_siochi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 09:56
          Ona część tych cudów dostała od swojej teściowej, a ta kupiła w jakimś super hiper salonie podobno wink One jakościowo pewnie są super, ale wyglądają jak wyglądają. Mój chłop jak ją widzi to się wpatruje oniemiały...
      • noname2002 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 11:46
        Jesteś siostrą Hiacynty Bukiet?!
      • kkalipso Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 12:40
        Jak większość moich ciotek. Tak by jeszcze siatkę do ręki ...
    • mayaalex Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 14:51
      u mnie tez rok (no, rok i miesiac dokladnie wink
      Czterdziestka czterdziestce nie rowna, wszystko zalezy od figury i ogolnego zadbania.
      jak dla mnie to chyba trzeba wieksza uwage zwracac na dostosowanie stroju do okazji, nawet bardziej niz o konkretne ciuchy w ogole. I o dobranie ciuchow do figury.
      na wakacjach widzialam pania dobrze po siedemdziesiatce, ktora do restauracji przychodzila w polprzezroczystej tunice ledwo zakrywajacej pupe. No i to juz naprawde nie wygladalo dobrze nawet dla mnie, a ja zazwyczaj nie ekscytuje sie czyjas waga czy obwisla skora. tego troche sie boje, ze kiedys nie zauwaze granicy miedzy wyluzowanym podejsciem do ciuchow a smiesznoscia.
      • echtom Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 16:04
        > jak dla mnie to chyba trzeba wieksza uwage zwracac na dostosowanie stroju do okazji, nawet bardziej niz o konkretne ciuchy w ogole. I o dobranie ciuchow do figury.

Też tak uważam. Według typologii z wątku sprzed miesiąca jestem nerdem ubranym w to, co akurat wypadło z szafy wink więc wiek nie ma tu znaczenia, ale do opery czy na konferencję ubieram się elegancko.
        • zuzanna56 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 17:02
          Zgadzam się. Do teatru w dżinsach nie pójdę.
    • sumire Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 14:54
      Ale co to są "młodzieżowe"?
    • 71tosia Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 14:58
      starsza pani w kusym podkoszulku z odkrytym brzuchem, czy z pomarszczonymi odslonietymi ramionami nie bedzie jednak wygladac 'ladnie i swiezo'. Jakis czas temu widzialam na ulicy pania tak na oko ok 60 troche puszysta, w koronkowej krotkiej spodniczce, odkrytych ramionach, wysokich szpilach, a wlosy kolorowe i dlugie dredy. Pomyslalam ze calosc dosc odwazna (nawet na nastolatke)- no ale w koncu to jej sprawa. Fakt wzbudzala pewne zaintersowanie przechodniow, ale nie wiem czy o takie jej chodzilo.
    • mejerewa Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 15:16
      Z punktu widzenia czterdziestolatki napiszę, że raczej chodzi o dopasowanie stroju do sytuacji.
      Czyli jeśli widzę równolatki na zebraniu szkolnym w gimnazjum w bardzo obcisłych dżinsach wpijających się wszędzie, mocno wydekoltowanej koszulce bez ramion i żółtych szpilkach (tak było we wrześniu) to uważam, że to nie jest styl młodzieżowy, tylko kompletny brak stylu i wyczucia. Bo tak można iść na grilla do znajomych, jeśli już koniecznie ktoś lubi takie ciuchy, ale nie do szkoły na pierwsze zebranie, jak się nie ma 15 lat, tylko 3 razy więcej.

Co do mnie, to kieruję się wyłącznie zasadą stosowności miejsca, a nie tym, czy coś pasuje do wieku. Czyli nie mam oporów by jechać na działkę w kusych szortach, ale już w mieście tak bym nie chodziła, mimo że latem większość nastolatek tak wygląda i mimo tego, że jeszcze kilka lat temu miałam uda jak nastolatka (ale ostatnio wraz z leczeniem hormonalnym dostałam w pakiecie celulit).

Podobnie z sukienkami bez stanika. Kiedyś tak, dziś już nie i nie tylko dlatego, że biust już nie taki, ale również mam poczucie, że naturalność naturalnością, ale do wieku nie pasuje. Oczywiście w moim przypadku, bo ktoś inny może mieć zupełnie inne opory.
    • misterni Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 15:17
      Noszę to co lubię i w czym się czuję dobrze. Nie mam oporów, żeby założyć krótka spódnicę, spodnie typu skinny, czy wydekoltowaną bluzkę. Szczerze mówiąc mam gdzieś, co kto o tym myśli smile
    • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 15:38
      Ostatni hit jaki zobaczylam na ulicaly to Mini z elastanu plus koszulka przed Pepek i botki.Ta 40 wygladala niesamowicie stylowo,kazdy sie obracal.Druga wersja to spodnie biodrowki z dziurami plus Neonowa,wyjatkowo obcisla bluzka,bez stanika.Figure miala okey,z tylu patrzac.Z przodu wygladalo sporo gorzej.
      • mid.week Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 15:43
        takie zestawy wyglądają tak samo źle na 30 i 20...
        • zuzanna56 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 17:03
          Dokładnie, to jest brak gustu. W tym każdy wygląda dziwnie.
        • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 17:29
          Nie,widze takie zestawy na dziewczyna ch 16-24 i wygladaja w nich b.dobrze.
          • mid.week Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:02
            yyyyyy to nie świadczy najlepiej o twoim guście...
            • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:08
              Nastolatki pasuje duzo wiecej rzeczy niz doroslym.Szukaja stylu,bawia sie moda i u nich to nie razi.To razi u mocno doroslych kobiet.
              • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:15
                www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2F2.bp.blogspot.com%2F-DIzXgVlP3JY%2FUZuI639YonI%2FAAAAAAAAELI%2FTNYU86ZlUNY%2Fs1600%2FDSCF3352.JPG&imgrefurl=http%3A%2F%2Fpasjemoniki.blogspot.com%2F2013%2F05%2Fneonowa-bluzka-i-nowe-kolczyki.html&h=1200&w=1600&tbnid=NJmg2XeymeJ7EM%3A&zoom=1&docid=g-P0yy91kd7IgM&ei=CPFDVNuXD8TIyAOuiIAQ&tbm=isch&client=ms-android-hms-vf-de&iact=rc&uact=3&page=3&start=18&ndsp=8&ved=0CFQQrQMwGA
                na nastolatki taki zestaw sie oboni,a na 30+-,sama oceny

"...Bezkompromisowa,nie ma nic do stracenia.Nikogo nie kocha i zdania nie zmienia.Sto procent szaleństwa-tak,to jest jej opcja.Wie,jak zapominać,dobrze zna sie na chłopcach.Gryzie tak,jak suka,jest łagodna tak,jak owca,jest bliska jak siostra i wciąż tak bardzo obca..."
                • mid.week Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:19
                  To nie jest mówj styl, wiec mi sie nie podoba. Ani kolory, ani ten motyl, ani dodatki. Ale i tak nie uważam, żeby oszpecał ze zwzględu na niedopasowanie do wieku.
                  • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:23
                    A moim zdaniem oszpeca,laska wyglada strasznie.
                    • mid.week Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:29
                      każda wyglądałaby w nim tak samo. 20tka równie pięknie co 40tka.
                      • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:33
                        Bzdura,sa rzeczy Które pasuja evidentnie do okreslonego wieku.
                        • mid.week Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:39
                          sskoro ci się podoba to nie będę z tobą o gustach rozmawiała....
                          • landora Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 11:30
                            Wiesz co, mnie się nie podoba i nie ubierałam się tak nawet jako dwudziestka, ale jednak muszę się zgodzić z Edel - na młodej dziewczynie nie zachwyca, ale też tak nie razi. Ta pani wygląda po prostu śmiesznie.
                • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:20
                  OJP no po prostu cała ja big_grin
                • nanuk24 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 20:18
                  Monisia wymiata.
                • zuzanna56 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 20:32
                  mam do czynienia z nastolatkami do lat 19 na co dzień
                  żadna się tak nie ubiera
                  • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 21:22
                    No widzisz mysle,ze nastolatki u ciebie i u mnie sie b.roznia.Tu mnostwo ma tatuaze,dredy,wszystkie kolory teczy na wlosach,piercingi.
                    • zuzanna56 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 23:06
                      Chyba faktycznie różnią się. Mamy co roku wymianę ze szkołą w Niemczech. Część uczniów wygląda normalnie ale zawsze jest kilka dziewczyn w rozmiarze 48 w mini i z włosami w pięciu kolorach. Może dlatego inaczej patrzysz na nastolatki. U mnie w szkole wyglądają normalnie, mają jakieś dżinsy, na nogach conversy, jakaś bluza. Jak dziewczyny farbują włosy to jakoś tak naturalnie ale lekko rozjaśniają. Wyglądają naprawdę ładnie i gustownie.
              • mid.week Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:15
                "nie razi "a "wygladaja w nich b.dobrze" to jednak nie to samo.
                • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:22
                  No akurat wygladaja b.dobrze.Lubie patrzec na malolaty kombinujace w ten sposob.Tylko gruba malolata bedzie wygladac zle,ale grubi wygladaja zle we wszystkim.
                • barbibarbi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:46
                  Okropne jest to wszystko! Nie dlatego że nosi to 30 stka (na marginesie jak na 30+ to bardzo kiepsko wygląda ta pani) tylko dlatego, że to wszystko jest po prostu koszmarne. Kolory, faktury, te baleriny na rajstopach niechlujnych, te kolczyki koszmarne, tu po prostu jest wszystko koszmarne. I na 20 latce będzie tak samo koszmarne.
                  • guderianka Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:48
                    Bo to jest KICZ'
                    i każdy w nim wyglądałby ŹLE

czy majac 19 -29-39-49 lat!
                    • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 20:34
                      No właśnie dlatego edel jest ostatnią osoba na tym forum, z którą mogę o "stylu" pogadać.
                      • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 21:26
                        Nie podniecaj sie,bo ci pikawa siadzie,to juz wiek ze trzeba dbac o serce.
                        Widze sporo nastolatek w takich bluzach i legginsach i nie wyglada to zle na nich.
          • saphire-2 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 22:45
            Bardzo dobrze? Tak się ubierałaś w swoim miasteczku? Ty to masz gust.
            • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 23:21
              W jakim miasteczku?
              Twoje kompleksy lecz gdzie indziej.
      • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 18:12
        Trzeba bylo od razu w tamtym watku napisac, ze masz na mysli styl prowincjonalnej qrewki. W zyciu sie tak nie ubieralam, wiec gdzie dzidzia piernik?
        • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:06
          Panie chcialy zachować mlodosc ubiorem.
          • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:19
            No ale nadal nie wiem, co to ma wspólnego ze mną.
            Piszesz o jakichś bezguściach z pępkami na wierzchu i porównujesz to do spodni z orsaya smile
            • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:25
              Co z toba?swiat sie nie kreci wokol ciebie.Zwyczajnie 40 w malo latkow ch ciuchach wygladaja zle,zdjecie powyzej swietnie to oddaje.
              • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:38
                To raczej ja pytam co z tobą. Przyczepiłaś się do mnie, bredzisz coś o wydekoltowanych dzidziach w mini, podczas gdy ja wspomniałam tylko o nieszczęsnych spodniach z orsaya, które z tym stylem nie mają NIC wspólnego. Z tym zdjęciem też nie mam nic wspólnego, ponieważ nie ubierałam się tak nigdy, nawet gdy byłam młoda.
                Ja o kozie, ty o wozie.
                • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:49
                  Te spodnie nie pasuja kobiecie w tym wieku,przylazlaß do nowego watku i wypowiedzi stad od nosisz do siebie.
                  • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 20:29
                    Droga edel, poczekamy aż sama dobijesz do tego magicznego wieku, wtedy chętnie sprawdzę, czy ci się poglądy nie zmieniły. Na razie doradzaj łaskawie dziewczętom w swoim wieku, starsze panie w wieku 40 lat zostaw w spokoju. Nie masz zielonego pojęcia jak wyglądam i jak się ubieram, więc te twoje porady są po prostu śmieszne.
                    • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 21:28
                      Ty tez nie masz pojecia jak sie ubieram,ale pieprzysz o kiepskim guscie.Moge pisac co mi sie podoba,takze o starych prochnach.
                      • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 21:59
                        Pamiętam butki, jakie wrzucałaś wink i barwne opisy twojego stylu. Nie, dziękuję smile
                        • lola211 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 23:08
                          Jest nas zatem dwie, te buty mówia wszystkosmile.
                          • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 23:33
                            No mowia,ze to ty nie umiesz sie ubrac i wszystkich próbujesz uraczyc swoim kijem w tylku.Osoba ktora siedzi na doopie w domu nawet w sylwestra i próbuje utrudnić zycie ludziom ktorzy chca sie bawic nie jest zadna wyrocznia w kwestii niczego,bo ma zero poczucia czegokolwiek.Twoja nadzieja,ze dzieciak zrobiony po 40 cie odmlodzi jest zludna.Jestes stara i to cie wkurza.Moze niedlugo bedziesz potrzebowac laski i staniesz wreszcie pelnoprawnie na miejscu dla inwalidow,bo sama 40jednak do tego nie uprawniatongue_out
                            • lola211 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 07:59
                              Nie tylko nie masz gustu,ale i jestes nadzwyczajniej w swiecie chamska.
                              Coz, bywa.
                              • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 08:31
                                Poplacz sie.Chyba nie ma bardziej chamskich osob od tych co probuja innym zepsuc zabawe lub staja na miejscu dla niepelnosprawnych.Tak ze ten tegobig_grin
                                • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 09:25
                                  Cóż, nie wiem, co ma sylwester w domu i parkowanie na miejscu dla niepełnosprawnych ze sposobem ubierania się, ale to zdecydowanie lolę zapytałabym o rady dotyczące ciuchów, nie ciebie.
                                  Napisz mi też "popłacz się" albo wspomnij coś o pikawie i starych próchnach, będzie merytorycznie, na temat i bardzo w twoim "stylu", który dokładnie pokrywa się z tym, jak się na forum prezentujesz i wyrażasz.
                            • misterni Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 08:12
                              edelstein napisała:

wszystkich próbujesz uraczyc swoim kijem w tylku.

O kiju w tyłku mówi osoba, która zwykłe, czarne spodnie, o niemal klasycznym kroju usiłuje przypisać określonej grupie wiekowej.
                              Paradne. big_grin
                              • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 08:32
                                Zwykle,czarne spodnie?kup sobie okulary i to mocne.
                                • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 11:50
                                  Może to ty sobie kup?
                                  Niech mi ktoś wytłumaczy, co w tych spodniach jest tak straszliwie młodzieńczego, że ośmieszy czterdziestolatkę:
                                  www.orsay.com/pl-pl/moda/spodnie/spodnie/beschichtete-skinny-schwarz-blau-31980157.html
                                  • tabakierka2 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 11:53
                                    to chyba jednak super nogi trzeba mieć do tych spodni.
                                    I te zameczki nieszczególne.
                                    • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 11:56
                                      Bez przesady, te spodnie nie leżą na mnie jakoś szczególnie obciśle. Są wąskie, ale to nie rurki.
                                      • tabakierka2 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 12:15
                                        morgen_stern napisała:

> Bez przesady, te spodnie nie leżą na mnie jakoś szczególnie obciśle. Są wąskie,
                                        > ale to nie rurki.
                                        >

jeśli to nie waginsy to spokosmile
                                    • misterni Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 12:19
                                      tabakierka2 napisała:

to chyba jednak super nogi trzeba mieć do tych spodni.

Tyle, że super nogi to nie zawsze od wieku są zależne. A taka Edel ma raczej niskie zawieszenie w stylu krótkie nóżki dupcia wnet, więc z czym do ludzi?

I te zameczki nieszczególne.

Zameczki też tylko dla młodzieży? LOL.
                                      • tabakierka2 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 12:33
                                        misterni napisała:

> to chyba jednak super nogi trzeba mieć do tych spodni.
                                        >
                                        > Tyle, że super nogi to nie zawsze od wieku są zależne. A taka Edel ma raczej ni
                                        > skie zawieszenie w stylu krótkie nóżki dupcia wnet, więc z czym do ludzi?

a czy ja piszę, że od wieku zależne?suspicious
                                        moja teściowa (60+) nosi takie, bo nogi ma bosssskie!

> Zameczki też tylko dla młodzieży? LOL.

nie, nie, że dla młodzieży, ale jakoś mi one 'psują' te spodnie, które same w sobie podobają mi się.
                                        • misterni Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 12:41
                                          No ale mu tu z Edel rozmawiamy na temat tego, czy wypada je założyć kobiecie 40 + smile
                                          Ona twierdzi, że nie, bo ponoć są to spodnie typowo młodzieżowe, ja twierdze, że nie ma w nich nic na tyle definiującego wiekowo, że trzeba by tu jakieś granice stawiać wink
                                        • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 12:42
                                          Ale to już kwestia twojego gustu, a nie "po 40 nie wypada".
                                          Swoją drogą nie spodziewałam się, że mój styl, który uważam za dość zachowawczy i nudny doczeka się "odmładzania na siłę do śmieszności" smile
                                          • tabakierka2 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 12:46
                                            W taki razie takie spodnie są OK (poza zameczkami, które mi się nie podobają, ale bez zameczków brałabym w ciemno...ale ja 30stka jestem, to może jeszcze nie doświadczona?suspicious) i dla 40, i dla 50 i nawet dla 60tki, jeśli dobrze się w nich prezentuje i czuje.\
                                            Odmładzania nie widzę w tych spodniach. A poza tym co to za wiek - 40stka???
                                      • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 12:51
                                        Miserni, napisz to wprost - ona jest po prostu niskoskanalizowana, a do tego bufet przed sobą ma spory, więc..
                                      • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:08
                                        No nie ma raczej,ma proporcjonalna do wzrostu budowebig_grin
                                        • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:39
                                          O kim ty teraz piszesz, bo już się pogubiłam.
                                        • misterni Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 21:57
                                          Sama pisałaś o sobie kiedyś, że nie jesteś wysoka, bioderka raczej szerokie, nadmiar brzucha układa się w fartuszek itp wink
                                          Jak dla mnie ok, dopóki nie piszesz o koleżankach z forum 40+ "stare próchna" smile
                                          • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 22:16
                                            Tak rozmiar 36 to bardzo szerokie bioderka.Mam wiecej niz 1.60wzrostu i nie nadmir brzuch uklad sie w fartuszek tylko skora,ale musze cie roz czarow.Dzieci po paru zabiegach sie b.poprawilo i moge pokazac brzuchtongue_out
                                            To nie sa moje kolezanki,nie koleguje sie z....
                                            • misterni Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 23:21
                                              Przetłumacz, proszę smile
                                    • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 12:50
                                      Ja bym sobie takie kupiła.
                            • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 10:51
                              edelstein napisała:

> No mowia,ze to ty nie umiesz sie ubrac i wszystkich próbujesz uraczyc swoim kij
                              > em w tylku.Osoba ktora siedzi na doopie w domu nawet w sylwestra i próbuje utru
                              > dnić zycie ludziom ktorzy chca sie bawic nie jest zadna wyrocznia w kwestii nic
                              > zego,bo ma zero poczucia czegokolwiek.Twoja nadzieja,ze dzieciak zrobiony po 40
                              > cie odmlodzi jest zludna.Jestes stara i to cie wkurza.Moze niedlugo bedziesz p
                              > otrzebowac laski i staniesz wreszcie pelnoprawnie na miejscu dla inwalidow,bo s
                              > ama 40jednak do tego nie uprawniatongue_out
                              >

Co ma siedzenie w domu w sylwestra do poczucia stylu? Edel, popłynęłaś teraz naprawdę śmiesznie.
                              • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:06
                                Do starosci morgen,do staroscitongue_out
                                • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:38
                                  Zwróć uwagę, komu odpowiadasz.
                                  • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:44
                                    Przy tobie to ja jestem stare próchno. Powinnaś się poczuć skomplementowana big_grin
                                • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:43
                                  Morgen ma 40 lat. W którym miejscu jest stara??
                        • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 23:24
                          To dobrze,ze pamietasz,byly wyjatkowo laden i warte zapamietania.
          • iskierka3 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 21:45
            A moze po prostu panie maja zly gust?
    • mruwa9 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 16:14
      klusa koszulka????

BTW mam kolezanke , lat 45. Czworka dzieci, najstarsze juz pelnoletnie, a figura nastolatki. Szczupla, zgrabna, zero cellulitu..
      Ma sie ubierac jak matrona-emerytka?
      • verdana Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 16:19
        Ja zazwyczaj chodzę w dżinsach i t-shirtach. Mam absolutnie gdzieś, czy to stosowne, czy niestosowne.
        • 71tosia Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 17:53
          mysle ze pracujac na uczelni mozna miec to gdzies (tez zwykle chodze w dzinsach a w lecie nawet w szortach mimo ze 40-stke mam juz za soba), ale np w banku gdyby mnie nawet 30 letnia pani obslugiwala z pepkiem na wierzchu, w klapkach i tipsami dluzszymi od palcow to bym sie nieco zosatnowila czy powierzyc jej swoje pieniadze wink
          • verdana Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 18:20
            To nie było pytanie "jak się ubrać stosownie do okoliczności", tylko co wolno nosić po 40-ce.
    • undoo Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 18:12
      Są ubrania i zachowania, które postarzają. Do nich zaliczam pytanie, co wypada nosić po czterdziestce big_grin

Włosienicę? A w niej położyć się i czekać na kostuchę?

Sama noszę to, na co mam ochotę dostosowane do okoliczności i pogody. Dżinsy rurki, jedwabny top i obcasy. Joggersy, koszula i designerskie baleriny. Czarne rurki i dzianinowa tunika i kozaki. Wyglądam fajnie.
    • nanuk24 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:10
      A nie, po czterdziestce w ogole nie wypada o szmatach na grzbiet myslec, a czas juz najwyzszy przymierzac posciel do trumny.
      • sonniva Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:16
        Ja 43 latka uważam ze w tym wieku to tylko wór po ziemniakach zgrzebny do samej ziemi jest odpowiedni. Wytnij sobie tylko otwory na ręce i głowę. 😃
        A poważnie to nosi sie tylko to w czym się super wygląda. Za krótka spódniczka na tłustej nastolatce wygląda tak samo zle jak na tłustej 40.

• bei Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:33
          Na deptaku plażowym nie mam obiekcji by nie blysnąć umięśnionym i płaskim brzuchem spod kruciutkiej koszulki, ale już nawet podejmując znajomą w domu nie epatowalabym nim, bo nie wypada.
          Po czterdziestce wciąż obowiązuje zasada - stosownie do okazji .
          • lucadimontezemolo Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 19:53
            Zbliżam się do 40 i wydaje mi się , że stylu ubierania nie zmienię. A najczęściej występuję w boyfriendach i sweterkach,bluzkach a na nogach trampki lub baleriny. Strój powinien być dostosowany do figury,stanu skóry i okoliczności. 20-latka w mini , z galaretą na udach będzie wyglądała źle na tle 45-latki z ładnymi,wysportowanymi nogami. Tu Demi Moore (51 lat) w stylizacji, która mi się podoba i sama tak chadzam, a i wg mnie Pani Demi pasuje.
            www.justjared.com/photo-gallery/3221502/demi-moore-leaving-medical-building-12/
    • kkalipso Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 21:17
      Może szybciej by było - Czego nie wypadatongue_out
      • nanuk24 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 21:23
        Nie wypada czterdziestolatce mowic, co jej wypada.
        jedno zdanie, a zamyka tematwink
    • eo_n Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 19.10.14, 21:36
      Koszulka miała być naturalnie kusa. Nie wiem, czemu wyszła "kłusa", no ale wyszła.

Ekhm.. wątek jest bezpośrednim nawiązaniem do innego i słowo "wypada" nie bez powodu znalazło się w cudzysłowie. Tak tylko nadmieniam, bo to chyba nie wyszło czytelnie.

I w zasadzie to się z większością z Was zgadzam. Myślałam, że będziecie bardziej restrykcyjne, takie wrażenie po tych spodniach odniosłam wink Bo spodnie imo całkiem fajne.

A linkowana wyżej pani w różu (czy to łosoś?) no nieszczególnie trafia w mój gust wink
      Chociaż podobają mi się jej balerinki, nawet nie wiem, czy ich kiedyś nie mierzyłam, ale chyba były niewygodne bardzo. Podobają mi się mimo że są tandetne. Ale widziałabym je np. z dżinsami (choćby jakimi jak ma D. Moore wyżej) i gładkim t-shirtem w spokojnym kolorze (biały? szary?). Czasem lubię taki bezsensowne drobiazgi jak te buty.

• czar_bajry Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 01:37
        Noszę to co moje córki wg mnie nie o wiek chodzi tylko o figurę i to do niej należy dobrać ubrania.
    • eo_n jeszcze... a propos 19.10.14, 21:41
      Było?

www.huffingtonpost.com/christina-vuleta/15-things-to-love-about-turning-40_b_5974634.html
      I ten komiks u góry po lewej też fajny moim zdaniem. To tak trochę prawie bardzo obok dyskusji.
    • sanciasancia Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 02:31
      Według niektórych tylko całun (wyłącznie w gustownych zgaszonych kolorach).
      • paliwodaj Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 03:05
        hey, gustowne Panie, a moze by tak jakimi fotkami nam to przyblizyc wasz styl? Wasze buzki mozna zaslonic, jak juz spadam szukac zdjec smile
        • paliwodaj Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 04:22
          no wiec wyszukalam kilka zdjec w moim telefonie, czesc z nich to selfies , czesc zabawa z dziecmi. Robimy sobie tony zdjec i videos . Pojecie "wypada nosic ciuchy takie a takie ' jest mi obce, nawet mi przez mysl nie przeszlo u schylku 39 roku zycia. I od razu mowie, naprawde jestem krytyko-odporna, cokolwiek mi tu napiszecie . Lubie nosic sie "krotko" a to z powodu budowy moich nog, dlogosc w kolana jest dla mnie zabojcza, wiec albo 10 cm za tylek, albo do ziemi. Wiem ze moja gora wyglada dobrze w "U dekolt, nie "V" dekolt. Rece mam ok wiec odslaniam.
          Kazda z nas w jakimkolwiek wieku nie jest, powinna byc swiadoma swoich zalet i czesci ciala ktorych lepiej nie uwydatniac
          https://lh5.googleusercontent.com/-6w1DBFDnQQU/VERtDc1HhSI/AAAAAAAACQ0/bFBIZ6zRiY8/w590-h834-no/2014-06-11.jpg
          • paliwodaj Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 04:37
            No i trzeba wiedziec gdzie i co zalozyc. Do baru co innego na spotkanie z klientem co innego, Zwykle na spotkania biznesowe zakladam marynarke i spodnie, koszule i spodnie, pelne buty. Nie zakladam spodniczek tuz za tylek, bo mam doczynienie z roznymi kultirami, religiami , i wiem ze muzulmanin nie bedzie wspolpracowal z kobieta ktorej ledwo co spodnica zakryla tylek, to samo sie tyczy rodziny z dziecmi/ Nie chce nikogo urazic swoim wygladem, ma byc profesjonalny.
            W domu, na silowni, na zakupach stawiam na wygode, , chociaz bywa ze biegam po supermarkecie w jeansach i szpilkach. Kobieta jednak zmienna jest
            • przeciwcialo Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 06:57
              Fajna ta zielona sukienka. Wogóle post bardzo kompatybilny z moimi pogladami. Trzeba wiedziec co, gdzie i kiedy założyc.
              • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 09:21
                Tak, ta zielona super smile
          • mid.week Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 07:13
            Nie mam własnych fotek więc użyczam z netu. Całe lato przechodziłam w podobnych zestawach. Kupiłam sobie kilka fajniejszych bluzek w róznych kolorach, z wzorami i gładkie. Do tego żakiet. I na zmianę baleriny, tenisówki, trampki. Od czasu do czasu obcasy.
            https://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/b6/bc/42/b6bc42fc8135295284c624e4fe9abcef.jpg
            • eo_n Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 08:16
              Mid.week, to bardzo fajny zestaw.

• barbibarbi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 09:42
              No i piknie smile
              Na czasie i nie pańciowato, świeżo i radośnie, bardzo mi się podoba taki zestaw.
          • mia_siochi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 07:27
            Dobrze wyglądasz smile nie noszę krótkich kiecek, ale to wynikaakurat z budowy moich nóg wink dobrze wyglądam wyłącznie w wąskiej lekko za kolano- więc te krótkie to nie mój styl zupełnie. Ale podoba mi się.

ps.zaraz przyjdzie edel w swoich złoconych butach z bon prixa i powie Ci, że nie wypada tongue_out
          • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 10:56
            JA CHCĘ TAKĄ ZIELONĄ SUKIENKĘ!!!!!!!!!!!!!!!!11111111111jedenjedenjeden
          • zuzann-a Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:19
            Zielona sukienka boska!
          • kkalipso Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:05
            Fajna ta zielona. Biała też nie głupia(mogłaby być przed kolano).

Sama się zastanawiam dać nie dać dać nie dać ....
            • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:23
              DA-WAJ!! DA-WAJ!! DFA-WAJ!!

Masz boską figurę i bosssskie nogi! Dawaj, nie skąp miłych dla oka wrażeń smile
              • kkalipso Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:33
                Grubo przesadzasz Rosa. Zresztą jest tu dużo ładnych zgrabnych dziewczynsmile

Nie będę ryzykować - jak ktoś chce to podam link do pokazywarki smile
                • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:34
                  Ja chce!
                  • kkalipso Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:49
                    Dobra-tylko wiedz, że większość zdjęć byle jakiej jakości, bo albo z komórki, albo znienacka.
                    Od dresów z rana po sukienkę na wieczór. Naturalne tak się noszę - większość z tego roku.

To ślę na gazetowy.
                    Poszło.
                    • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:57
                      Kkalipso, no ja cię proszę! suspicious
                      Gdybym ja miała takie ciało, to kurde, nie wiem, ale na pewno pochwaliłabym się nim na forum smile
                      Te nogi na stole! Te mini lub rurki dżinsy - wyglądasz na tych fotkach po prostu SUPER!!! smile
                      I nigdy nie daj sobie wmówić, że jest inaczej suspicious
                      • kkalipso Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:58
                        Dzięki.
        • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:19
          Przecie tak wygladam.Juz dawno idiotki przypasowaly do mnie styl i szczekaja.
          • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:20
            www.google.de/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fimg.wiocha.pl%2Fimages%2Fc%2Fe%2Fcee9298b9910e1590a7de8714ac9b0cb.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.wiocha.pl%2F76310%2C8222Lansik-tipsik-i-solarawszyscy-mowia-mi-blachara8221&h=500&w=375&tbnid=2tYC0Y8jsGPmRM%3A&zoom=1&docid=oJAD6nZPH77LiM&ei=9u5EVKmWBIvsO9ebgKAL&tbm=isch&client=ms-android-hms-vf-de&iact=rc&uact=3&page=3&start=18&ndsp=8&ved=0CFYQrQMwGQ
    • evee1 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 04:47
      Mia_siochi. Ty prawde piszesz, ze Twoja 32letnia siostra tak sie ubiera, czy sobie zartujesz?
      Ja, maja 48 lat w zyciu bym czegos takiego na siebie nie zalozyla!! Bo to jakies takie stare jest. Nawet jak bede wystepowala w formie tesiowej na slubie swojej corki (mother of the bride), co raczej nie ma szansy nastapic w najblizszym dziesiecioleciu, to tez raczej nie....
      • mid.week Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 06:45
        oj tam, oj tam. To już styl retro jest, a kiedyś wróci do łask i będzie na to szał big_grin
      • mia_siochi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 07:18
        Do pracy ma wyłącznie takie garsonki. Ostatnio walczyłam z nią,żeby sobie chociaż złocone guziki wymieniła, bo wygląda jak własna ciotka wink
        Nawet buty ma takie same.
        Jest asystentką jakiegoś dyrektora i twierdzi, że tak musi.
        Nie umiem jej wytłumaczyć, że koszula i wąska spódnica w zupełności by wystarczyły.
        W domu oczywiście tego nie nosi,ale lepiej nie jest wink
        Nie zawsze tak było, mam wrażenie że tak "sciociała" jak dziecko się urodziło.
        • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 10:59
          Mia, a co na to jej mąż? Też już zwujciał?
          • mia_siochi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 11:34
            On zawsze był lekko wujciowy smile
            Ale to taki typ, co tak samo wygląda mając 20, 30 i 50 lat wink
    • anusia_magda Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 09:26
      Takie pytanie to raczej zadwałabym jakbym przekroczyła 50tkę a nie 40stkę smile. Właśnie niedawno skończylam 40 lat i naprawdę nie widzę wielkiej różnicy w swoim wyglądzie od momentu jak skończyłam 30 lat więc dlaczego nagle miałabym wskakiwać w jakieś barchany ? smile
      • bumbunierka1 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:40
        <<takie pytanie to raczej zadwałabym jakbym przekroczyła 50tkę a nie 40stkę smile. Właśnie niedawno skończylam 40 lat i naprawdę nie widzę wielkiej różnicy w swoim wyglądzie od momentu jak skończyłam 30 lat więc dlaczego nagle miałabym wskakiwać w jakieś barchany ? smile >>

Jestem prawie pewna, ze jak skonczysz 50tke to rowniez "naprawde nie bedziesz widziala wielkiej roznicy w swoim wygladzie od momentu jak skonczylas 40" wink
    • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 11:03
      Zawsze, ale to zawsze, gdy jest modowy wątek, to przybiega edel i robi zad8mę. Wypomina innym wiek, a z siebie robi co roku coraz młodszą big_grin I to jest dopiero paradne! big_grin Pamiętam i jest na to wątek, w którym edel, jakieś dwa albo trzy lata temu chwaliła się, że dobiega do 27 wiosny swego życia. W wątku o spodniach stwierdziła, że za 10-15 lat będzie mieć 35. Normalnie ubaw po pachy.
      A już argument, że lola na niczym się nie zna, bo siedziała w domu w sylwestra, to mnie rozłożył normalnie na łopatki big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • mia_siochi Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 11:36
        Mnie ten wątek zaskoczył, bo zawsze obstawiałam, że edel jest koło 50.
        • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 11:37
          big_grin
        • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 12:20
          Edel jest bardzo blisko trzydziestki, o ile już jej nie przekroczyła.
          • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 12:21
            Mia, swoją drogą, niezłe miałaś o niej wyobrażenie big_grinbig_grinbig_grin
          • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:14
            Przestan rozpowszechniac klamstwa.
            • lilly_about Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:31
              Ile ty masz w końcu lat edel? Twoje odpowiedzi w sąsiednim wątku wskazują, że albo 15, albo spore problemy z używkami.
              • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:42
                10 i pol,mam niesamowity Problem z uzywkami skoro chce raz na jakis czas napic sie wina,wodki lub innego Trunku dla doroslych.Jak sie ma dziecko to nalezy byc do 18dzieciecia w domu,nie wracac po godzine policyjnej i zostac abstynentem.To forum wprawia mnie nieustannie w dobry humor.
                To niesamowite,ze na ostatniej imprezie wszyscy dzieciaci pili alkohol i po 20nie byli w domach,by polozyc potomstwo luli.No jakze to takbig_grin
                • lilly_about Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:44
                  Możesz łoić do ranasmile Każdy ma jakieś priorytety
                  • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:55
                    Ty znow wyskakujesz ze slowem "pryiorytet".Dla ciebie wyjscia na impreze jawi sie jako pryiorytet dla mnie to jest normalna czesc zycia i nie robie "albo,albo".Dorosli ludzie chodza na imprezy,ba i nawet sie na nich napije i nie ma to nic wspolnego z zalewaniem sie w trupa.
                    • lilly_about Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:59
                      Ale ja nie musze jechać na wakacje bez dziecka, zeby drinka w hotelu wypić. A ty jednak po coś tego dzieciaka zostawiasz w domu. Więc?
                      • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:05
                        No zostawiam,po to by spedzic czas bez dziecka,nie przejmowac sie porami jedzenia,spania,sra...nia,goraczka i sraczka.Wyspac sie,pobyczyc bez ustannego mania oczu dookola glowy i o zgrozo by wypic wiecej niz jednego drinka i nie miec w podswiadomosci,ze jak cos to bede na pierwszych stronach gazet jako nieodpowiedzialna matka,ktora miala0,5 Promille we krwi.
              • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:11
                Lilly_about, jako że już 2009 roku występowała pod nickiem maroco1977, a dość obficie opisywała swoje doświadczenia życiowe w Dojczlandii, to ta liczba obok nicka może dawać do myślenia, bo w ciągu raptem 18 czy 20 lat nie da przeżyć tylu rzeczy, o których sama pisała (zniknęła po aferze, gdy ktoś chciał do jej męża do pracy wysłać rasistowskie teksty, których była autorką na forum). Później, już jako krapheika i edelstein nie popełniła tego błędu i żadnego roku do nicka nie dopisywała wink
                • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:13
                  Errata, bo w wieku 18 czy 20 lat nie da się przeżyć tylu rzeczy, których autorstwo przypisuje sobie edel.
                  • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:24
                    Ty wiesz najlepiej co mozna przezyc a co nie.Rozumiem,ze twoje 0 w nick tez ma jakies znaczenietongue_out
                • tabakierka2 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:16
                  skąd Wy macie takie informacje???
                  • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:24
                    Szukajka nie boli wink
                    • tabakierka2 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:25
                      rosapulchra-0 napisała:

> Szukajka nie boli wink

ok, ale skad wiesz, że X był kiedyś pod nickiem Y, a jeszcze wcześniej pod Z?
                      • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:27
                        Ano wiem, bo były o tym posty i sama zainteresowana się przedstawiała i pisała jak ma na imię (podobno miała być Scarlett), a potem i swoich starych nicków również się przyznała.
                        • tabakierka2 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:29
                          jakaś schizofrenia tongue_out
                        • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:32
                          Nie wiem, czemu tak to nazywasz, ale wiem jedno - lepiej nie kłamać, bo można się nieźle zaplątać, tym bardziej, że wyszukiwarka działa całkiem nieźle.
                          • tabakierka2 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:38
                            mówię o wielu nickach jako o schizofrenii tongue_out
                            • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:42
                              tabakierka2 napisała:

> mówię o wielu nickach jako o schizofrenii tongue_out

I tu się w pełni z tobą zgadzam. Dla mnie osoby, które zmieniają nicki na jednorazowe albo zmieniają w ogóle to dwulicowe tchórze. Jeszcze jestem w stanie zrozumieć, że niektóre boją się po prostu kompromitacji, bo postąpiły w swoim życiu całkowicie niezgodnie z zasadami, które na forum przedstawiają. W końcu każdy popełnia błędy, są one nieuniknione. Ale nigdy nie zrozumiem tych, co zakładają sobie nowe nicki, często też jednorazowe tylko i wyłącznie po to, aby komuś naubliżać lub mocno dokuczyć. Niedawno była taka akcja chyba z tris, do której dowaliły ze trzy zupełnie obce nicki i to dowaliły się na ostro.
                        • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:40
                          Rosa zalamujesz mnie.Milion razy pisalam,ze mialam byc Scarlett,bo mama byla zafascynowana "Przeminelo z wiatrem".Ci sie rypoa fakty z fantazjami.Skoro juz tak ta wyszukiwarka operujesz to znajdziesz cytat.Bedzie w wielu watkach o imionach.
                          • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:46
                            Proszę:
                            forum.gazeta.pl/forum/w,567,146293024,146298829,Re_a_kto_wam_wybieral_imie_.html
                            Re: a kto wam wybierał imię?
                            Autor: edelstein 09.08.13, 17:19

Mialam byc Scarlett,dzieki Colette zostalam Klaudyna.Oba koszmarne,wiec sie przerobilam i chyba nikt tutaj nie zna oryginalnej wersji.

A teraz zacytuję jeszcze moją wypowiedź na ten temat:
                            Ano wiem, bo były o tym posty i sama zainteresowana się przedstawiała i pisała jak ma na imię (podobno miała być Scarlett), a potem i swoich starych nicków również się przyznała.
                • lilly_about Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:21
                  Klementyna? To ona była?
                  • lilly_about Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:23
                    Tak, to ona, teraz mi się poskładało, przecież nawet zdjęcia były na forum. Mam wrażenie, ze jej teksty to wykłócanie się dla wykłócania, bo nawet nie wiem, czy wie, na jaki post odpowiada.
                  • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:24
                    Chyba Klaudyna... Zapamiętałam, bo to moja ukochana powieść smile
                    • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:26
                      Tak jest!! Klaudyna! Morgen ma rację.
                      • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:30
                        Widze,ze panie juz nie maja zadnych argumentow i ponownie zaczynaja zonglowac imieniem.Jak slodko:-F
                        Rosa radzi Labyrinth jednak zweryfikowac twoje Info na temat mego wieku,bo robisz z siebie posmiewisko.W sumie to zapytaj gude czy lezysz dobrze z moim wiekiem,ona wie ile mam latbig_grin
                        • lilly_about Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:34
                          Ale o czym ty mówisz edel? Przeciez ty dwóch zdań nie umiesz dziś sklecić, a tu raptem z argumentami wyskakujesz?
                          • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:41
                            Dobrze,ze ty umiesz.Nie powinnas swojego dziubdziunia nakarmic,niedobrze,ze tyle bez matki jest,bo ta wali w kompa.
                            • lilly_about Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:45
                              Wiesz, że nawet żałosna nie jesteś?
                              • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:48
                                To są właśnie edelowe argumenty w dyskusji big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:15
                                  To jest odpowiedz na konkretna zaczepke.
                              • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:53
                                Wiesz,gdzie mam opinie bytu netowegobig_grin
                                • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:02
                                  Ale wiesz, że ty też jesteś "netowym bytem" i też możemy mieć gdzieś twoje opinie? wink
                                  • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:14
                                    Na serio myslisz,ze ja sie przejmuje tym co ty dzis na siebie zalozylas i jak wygladasz?Litosci morgen.
                                    Ja möge napisac,ze uwazam cos za niestosowne do wieku,ty mozesz to uznac,albo nie,robisz jednak ambaras jakbym co najmniej stanela nad toba i kazala ci sciagnac te portki z tylka.Forum sluzy wymiane opinii,moja opinia jest taka a nie inna.
                                    • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:17
                                      Najlepsze jest to, jak się gardłujesz nie widząc własnej niekonsekwencji. Komentujesz mój sposób ubierania się (albo raczej twoje wyobrażenie o nim), a potem twierdzisz, że cię to w ogóle nie interesuje big_grin ja na ogół nie piszę o tym, co mnie nie interesuje, ale ciebie kto tam wie smile
                                      Jesteś zaiste paradna, edel.
                                      • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:30
                                        Ty tez komentujesz namietnie Wyobrazenia o moim stylu.
                                        Wyrazilam swoje zdanie o ubieraniu sie kobiet 40+w takie spodnie,uwazam,ze w tym wieku nie pasuja.Ty zrobilas Raban jakbym co najmniej wywalila ci je z szafy,bo jestes 40 i nosisz takie.Jessu nos na zdrowie,ja uwazam je za zbyt mlodziezowe dla 40.
                                        • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:34
                                          Ale ja nie wymyślam, że mnie to w ogóle nie interesuje smile mnie to szalenie interesuje!
                                          Raban? Ty jak gardłujesz na kilkadziesiąt postów to jak rozumiem nie jest raban? Świat wg edel normalnie, alternatywny smile To twój stary numer, ostro dyskutujesz się w tasiemcowych wątkach, obrażasz ludzi, a na koniec piszesz kocopały typu "no i co się pieklisz, mnie to w ogóle zwisa" etc.
                                          • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:54
                                            Morgen moze zacznij jednak traktowac net jak net.Na serio po odejsciu od ekranu rozmyslasz o tym co napisala edel o twoich spodniach?Gdybys przyjela do wiadomosci,ze wg mnie takie spodnie 40nie pasuja,z reszta to bylo Skierowane do autorki tamtego watku to nie byloby zadnego rabanu.Jednak ty wzielas to do siebie do spolki z lola i sie zaczelo,jakie to wy Jestescie z zgrabne i powabne,a ja gruba,niska z za wielkimi biustem i na pewno z kiepskim stylem i gustem.
                                            • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 16:23
                                              Ale pisałaś to konkretnie o mnie i moim wieku, to jak nie miałabym tego brać do siebie? smile zwłaszcza, że cię o to nie pytałam.
                                              Ojej nie pisz tak o sobie, jak możesz te naszą gadaninę tak brać do siebie?? Naprawdę, zacznij net traktować jak net.
                                • bumbunierka1 Off top (chociaz moze nie do konca... ) 20.10.14, 15:04
                                  > Wiesz,gdzie mam opinie bytu netowegobig_grin

Najzabawniejsze jest, jak ktos w necie (byt netowy) poniesiony nerwami rzuca do kogos innego w necie (bytu netowego), ze "ma gdzies opinie bytu netowego" smile

Tez Was to bawi?
                                  • morgen_stern Re: Off top (chociaz moze nie do konca... ) 20.10.14, 15:05
                                    Tak, bardzo smile
                                  • rosapulchra-0 Re: Off top (chociaz moze nie do konca... ) 20.10.14, 15:32
                                    bumbunierka1 napisała:

> Tez Was to bawi?

Bardzo big_grin
                                    • rosapulchra-0 Re: Off top (chociaz moze nie do konca... ) 20.10.14, 15:34
                                      P.S. Wydaje mi się, że dla edel "byt netowy" to obelga i na pewno kogoś tym wyrażeniem obrazi wink
                                      • edelstein Re: Off top (chociaz moze nie do konca... ) 20.10.14, 15:54
                                        "Wydaje ci sie"to wlasciwie okreslenie.
                                  • eo_n Re: Off top (chociaz moze nie do konca... ) 20.10.14, 15:47
                                    Pięknie to ujęłaś. Uśmiałam się smile
                        • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:47
                          Dlaczego mam pytać Gude, skoro sama możesz odpowiedzieć. Od kiedy to Gude jest twoim pełnomocnikiem prasowym? suspicious IMHO, na miejscu Gude byłabym ostrożna w bliższej znajomości z tobą, ale to nie moja sprawa, więc się nie wtrącam.
                          • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:21
                            Przeciez ci odpowiedzialam,ze jestes w bledzie.I tak w to nie wierzysz.
                            Widocznie Gude uznala,ze nie jestem smokiem ziejacym ogniem i nie z robie jej kuku znajac wszystkie dane.Nic nie stoi na przeszkodzie bys napisala Gude maila z ostrzezeniem.
                            • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:44
                              A po co? To nie moja sprawa.
                              • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:56

• rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:59
                                  Zabronisz mi?
                                  • guderianka Re: Gude mówi 20.10.14, 16:28
                                    Że wie jak Edel wygląda, ile ma lat, gdzie mieszka-a także inne prywatne szczegóły z życia-a może nie prywatne, ot codziennie życie

Że Edel nie jest bytem netowym w sensie bytu jako czegoś nieistniejącego i nieprawdziwego ale całkiem realną i niestety dla Was-przyjemną bardzo dla oka osobą

Że Edel pewnie drze z Was łacha i cała ta dyskusja setnie ją bawi- sto tysięcy razy przerabiała tego typu zabiegi z wyciąganiem jej imienia ( ja sama raz tak niestety też zrobiłam z czego dumna nie jestem)

Że Rosa-jak już nie ma co pisać to wali z grubej rury, danymi "wrażliwymi" niefajnie. Nie mogłaś jak Morgen trzymać się tych cholernych spodni, tylko zawsze musisz próbować zdyskredytować i ośmieszyć ? uncertain

Jak ktoś ma jakieś pytania chętnie odpowiem
                                    • morgen_stern Re: Gude mówi 20.10.14, 16:34
                                      Jak zwykle - edel drze z nas wszystkich łacha stukając jak szalona w swój telefonik cały dzień, a my tak się dajemy podpuszczać! A edel ma na to wszystko wyj... , po prostu kwiat lotosu na niemieckim jeziorze. Ona nigdy nie daje się podpuszczać nienienie. Daj spokój guderianka, są pewne granice obrony, a dziwi mnie, że bądź co bądź dość kulturalna forumka własną piersią zasłania czołową chamkę na forum. Idźcie się dziubdziać na privie i mnie nie rozśmieszajcie smile
                                      • guderianka Re: Gude mówi 20.10.14, 16:39
                                        obrona ?
                                        własną piersią ?
                                        big_grin
                                        ale masz wyobraźnię wink
                                        zaraz znowu jakiś trójkącik utworzysz ? big_grin
                                        • morgen_stern Re: Gude mówi 20.10.14, 16:51
                                          Nie, ale rozbawiła mnie ta twoja wyliczanka dotycząca edel. Myślę, że ona sobie doskonale poradzi bez ciebie, ale miło, że chciałaś pomóc smile myślę też, że jesteś bardzo, bardzo naiwna.
                                          • guderianka Re: Gude mówi 20.10.14, 16:55
                                            No widzisz, fajnie, że Ty też dobrze się bawisz wink
                                            jestem naiwna-wiem o tym często to powtarzam i często piszę
                                            c' est la vie wink
                                          • edelstein Re: Gude mówi 20.10.14, 17:11
                                            Po prosilam gude by wyluszczyla rosie,ze lezy calkowicie daleko ze swoimi szacunkami na temat mego wieku,co zrobila.Oczywiscie nie lezy to po waszej mysli,no ale zawsze mozecie stwierdzic,ze gude klamie specjalnie,bo jej place lub inna rownie pikantna historyjke.
                                            • morgen_stern Re: Gude mówi 20.10.14, 17:14
                                              Nic takiego nie napisałam, więc już nie fantazjuj.
                                            • guderianka Re: Gude mówi 20.10.14, 17:14
                                              Dziubdziusiu, płacisz w naturze wink Liźnij mnie w forumowe uszko, na pohybel!
                                              • edelstein Re: Gude mówi 20.10.14, 17:32
                                                Eeee tam w uszkotongue_out Musze ci wreszcie sweet maila wyskrobac.Bedzie ujowo dlugi dlatego zbieram sie do tego jak pies do jeza.
                                                • guderianka Re: Gude mówi 20.10.14, 17:40
                                                  Ja sobie zapamiętuję, każdy tydzień bez maila w czarnym kajecie a potem będzie bacikiem bacikiem suspicious
                                                  • morgen_stern Re: Gude mówi 20.10.14, 18:02
                                                    Tak, już wszystkie wiemy, że jesteście psiapsiółeczki, możecie przejść na priv?
                                                    Mam alergię na ciumkanie na forum i forumowe przyjaźnie uprawiane w wątkach, już mnie mdli tongue_out
                                                  • guderianka Re: Gude mówi 20.10.14, 18:40
                                                    Hmm. No cóż. To Twoja alergia. Nie moja wink
                                    • rosapulchra-0 Re: Gude mówi 20.10.14, 16:39
                                      Nie, nie mogłam, tym bardziej że edel skłamała w kwestii swojego wieku i od tego się zaczęło. Potem to niby wyprostowała, że to nie kłamstwo, tylko odpowiedź na pytanie, a ponieważ pisze niechlujnie bardzo, to kilka osób zrozumiało jej przekaz.
                                      Że drze łacha? Tu każdy z niej drze łacha, od początku do końca. Że nie jest bytem netowym? No nie wygłupiaj się, to przecież ona zarzuca to innym!
                                      Sprawa imienia wyszła przy okazji, a samo imię to nie dane wrażliwe. To raz, dwa edel w tej chwili przedstawia się jako pokrzywdzoną sierotkę Marysię. Jakoś nigdy nie reagowałaś, gdy wyzywała mnie,mojego meża lub moje dzieci, nie odezwałaś się również teraz, gdy nawsadzała loli, a od starych bab zwyzywała morgen. Rozumiem, że w twoim mniemaniu to zachowanie jak najbardziej fair i należy przejść nad do porządku dziennego? Rozumiem, że wysłane ciuchy zasłaniają twój obiektywizm. Naprawdę to rozumiem. Za to dziwię ci się, że robisz za adwokata kogoś, kto notorycznie łamie nie tylko regulamin, ale podstawowe zasady dobrego wychowania.
                                      • guderianka Re: Gude mówi 20.10.14, 16:41
                                        Jakbyś nie zauważyła-to ja generalnie w ogóle nie staję w niczyjej obronie ( z tego co pamiętam)
                                        No chyba, że zostanę wywołana do tablicy.
                                        Zostałam wywołana
                                        Napisałam
                                        I sobie idę
                                        wink
                                        • rosapulchra-0 Re: Gude mówi 20.10.14, 16:42
                                          Szkoda tylko, że nie przeczytałaś wątku i nie zapoznałaś się z twórczością w nim edel.
                                          • edelstein Re: Gude mówi 20.10.14, 17:34
                                            Gude zna moja tworczosc na pamiecbig_grin
                  • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:24
                    Tak, to Klementyna.
                • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:23
                  Wpadlas na to krynico madrosci,ze liczby w nickacch nie musza miec zwiazku z Data urodzinbig_grin probuj dalej
                  • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:28
                    Jassne. Prawdomówna istoto big_grinbig_grinbig_grin
                    • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:33
                      Za to ty jestes bardzo prawdomowna,nigdy nie mialas wgladu w moja metryke,mozesz brac dalej.Myslisz,ze mnie to swedzi gdy ktos przypisuje mi wiek wg.swojego pomyslu.
                      • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:49
                        Niczego mi nie dajesz, żebym miała brać. I lepiej dla ciebie będzie spuścić zasłonę milczenia na twoje dzisiejsze posty. Serio, serio.
                        • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:02
                          Po co? Przeciez przy nastepnej dyskusji zrobisz to samo.Rosa to nie jest twoj pierwszy raz gdy zonglujesz moim imieniem by mi dowalic.Widocznie historia z yenna cie nie nauczyla,ze pewnych rzeczy sie nie robi.Jeszcze tylko demotywatora ze zdjeciem mego syna nie bylo,a tak to pelen wachlarz.Jak na forumki Które sa ponad to,net to net,to czesc jest b.zaangazowana w tropienie i ujawnianie danych,nie tylko moich.
                          • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:53
                            Nie schlebiaj sobie, edel. Nikt cię nie tropi. Sama się podkładasz. Wiele razy i wiele osób pisało do ciebie, że forma przekazu, którą używasz podczas dyskusji jest nie do przyjęcia. Choćby tylko w tym wątku obraziłaś lolę, morgen, mnie i jeszcze wiele innych forumek. Nie powinna cię zatem dziwić okazywana ci jawna niechęć. Ja wiem, że ty zaraz napiszesz, że masz w odwłoku opinie forumek, ale jasno z twoich wypowiedzi można wyczytać, że bardzo cię te negatywne wypowiedzi bolą, nabierasz wtedy takiego histerycznego tonu, jak mały, płaczący łobuz, który dostał po łapach i szuka winnego w kolegach. Ty robisz dokładnie to samo.
                            Jeszcze raz ci powtarzam, nie pokazałam nic odkrywczego - te posty i te wątki cały czas wiszą i każdy może sobie do nich zajrzeć, a szukajka jest całkiem sprawna. Nie podałam żadnych newralgicznych danych, typu nazwisko czy adres zamieszkania, ale pewnie w swojej złości ty różnicy nie widzisz smile
                            Naprawdę dziewczyno, zapamiętaj sobie, agresja budzi agresję, a ty jesteś agresywna aż nadto, żeby inni kładli po sobie uszy i ustępowali ci na każdym kroku, bo będą się obawiać, że znou komuś naubliżasz.
                            • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 16:08
                              No wlasnie rosa agresja rodzi agresje,jakims dziwnym trafem te ktore sie do mnie nie dowalaja nie dostaja kopniakow.Obrazane sa ciagle te same osoby i wsrod nich zawsze znajdujesz sie ty.I to ty sie wciskasz miedzy wodke a zakaske.
                              Tak sobie mow,ze nie podala zadnych newralgicznych danych,sek w tym,ze posty nie znikaja gdzies tam sa takie z imieniem i nazwiskiem oraz adresem ktory ktos zyczliwy inaczej tutaj podal.I zeby bylo jasne nie mam zadnych wrogow w realu,nikomu nigdy nie zrobilam krzywdy,poza ta ze mi sie dobrze wiedzie,to wystarczy by robic mi kolo piora i nasylac policje np.

"...Bezkompromisowa,nie ma nic do stracenia.Nikogo nie kocha i zdania nie zmienia.Sto procent szaleństwa-tak,to jest jej opcja.Wie,jak zapominać,dobrze zna sie na chłopcach.Gryzie tak,jak suka,jest łagodna tak,jak owca,jest bliska jak siostra i wciąż tak bardzo obca..."
                              • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 16:22
                                Nikt nie podał twojego nazwiska, owszem ktoś wyguglał twoje zdjęcie, ktoś napisał w którym mieście mieszkasz i skąd pochodzisz, ale na pewno nikt nie podał twojego nazwiska.
                                • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 16:32

• rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 16:24
                                Ktoś z forum nasyłał na ciebie policję??? Fantazjujesz coś..
                                • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 16:31
                                  I jeszcze jedno - droga edel, nie rób z siebie teraz zaatakowanej ofiary. Przerabiałam to na własnej skórze i wiem, że na tym forum to nie przejdzie. Ty też wiesz.

Przyszłaś do tego wątku, obraziłaś wszystkie 40-tki, potem zaczęłaś personalnie ubliżać, a jak dostałaś klapsa, to przyjęłaś postawę skrzywdzonej sierotki Marysi. Nie tędy droga big_grin
                                  • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 16:41
                                    Jak ktos czuje sie urazony tym,ze uwazam pewne ciuchy za nie pasujace do 40 to jego problem.
                                    • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 18:00
                                      Gdybyś napisała tylko, że TWOIM zdaniem te spodnie pasują do młodszych nie byłoby żadnego problemu. Ale ty, jak to edel, okrasiłaś wątek takimi stwierdzeniami:

No to swietny przyklad na to jak sie nie ubierac,bo sie wyglada jak stara pudernicabig_grin nos co chcesz,ale nic nie zmieni faktu,ze jestes za stara.

Tylem wygladalaby lepiej,ty pewnie z reszta tez.Tyle jest ciuchow,a ryczace 40 wbijaja sie w rzeczy dla dwudziestek.

Nie trzeba,ale nie trzeba tez wygladac jak dzidzia piernik.

Jeżeli to jest dla ciebie zwykłe, neutralne stwierdzenie faktu, że spodnie pasują do młodszych kobiet, to ja nie mam pytań big_grin
                                      • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 18:14
                                        To byla moja Pierwsza wypowiedz:

Jak z tylu liceum,z przodu muzeum.Sorry to sa spodnie dla mlodych kobiet.40latka nie jest juz mloda kobieta i styl mlodziezowy pasuje jej jak piesc do nosa. 

I to stwierdzenie was wkurzylo.
                                        • mid.week Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 20:44
                                          Trzeba było zacząć od "wg mnie" a odjąć "z tyłu liceum z przodu muzeum". Przeszłoby bez echa. Masz prawo mieć swój gust, masz prawo sądzić, że 40latka nie jest młoda i nie wypada jej nosić spodni z zamkami. Ale postaraj się tak ubierać w słowa opinie tak aby opiniami pozostały.
                                          • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 22:19
                                            Skoro pisze tutaj pod swoim nickiem to prezentuje swoje opinie a nie babci stefy.
                                            • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 21.10.14, 09:44
                                              Chodzi o sposób, w jaki te poglądy wyrażasz, nie udawaj, że nie rozumiesz. Można tę samo rzecz powiedzieć chamsko lub tak, że nikt nie poczuje się urażony. Dziwnym trafem ty zazwyczaj wybierasz tę pierwszą wersję. I nie, to nie jest "szczerość i bezpośredniość".
                                              • lillaj Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 21.10.14, 12:07
                                                Czterdziestolatka to jak najbardziej młoda kobieta. Nie rozumiem o co chodzi z tym "wypada". Wychodzę z założenia, że wszystko wypada, jedynym ograniczeniem jest figura, nie wiek, no i czasem okoliczności (praca, teatr, uroczystość).

Uwielbiam jej nonszalancki styl i tak właśnie zamierzam:
                                                www.pinterest.com/pin/268034615292753185/
                                • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 16:39
                                  Ktos naslal,nie wiem kto,nie wnikalam w szczegoly,ale podejrzewam,ze byla to osoba z forum,ta sama ktora podala moje imie i nazwisko.Zaluje,ze olalam sprawe,bo widze,ze niektorym dobrze by zrobilo jakby ich przeciagnac przez machine sadowa.
                                  Zarzut byl,ze kase robie przerzucajac Auta z Niemiec do polski.Faktem jest,ze pisalam na tym forum,ze zaprowadzilam Auto do Pl ale kupione legalnie.W kazdym razie nie o bylo sie bez wizyty policji.
      • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 13:13
        Ta 3 lata temu z pewnoscia dobiegalam 27big_grin chetnie tez ten cytat zobacze gdzie niby twierdze,ze 35 lat bede miala za 10-15 latek,rosa czytaj forum jak jestes trzezwabig_grin
        • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:13
          W wątku o spodniach tak napisałaś.
          • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:27
            Cytat rosa,watek jeszcze nie zaginal w czelusciach forum mozesz dac cytat.
            Swoja droga to zabawne,ze bylas tak zbulwersowana,ze Yenny podala twoje Info na forum a robisz dokladnie to samobig_grin
            • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:30
              Nie podałam niczego, co było nieznane na tym forum, imię oraz nicki - sorry, ale to za mało do pełnej identyfikacji twojej osoby. Szczególnie, gdy się tylko z danych forumowych korzysta.
              Czyli znowu nie trafiłaś. A to, że przypomniałam? W internecie nic nie ginie - pamiętaj o tym.
              • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:36
                Yenna tez podala tylko linka.Tak sobie tlumacz.Ty Przypominasz namietnie gdy chcesz dowalic,taki styl.
              • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:36
                Co z tym cytatem?
                • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:39
                  To pewnie chodzi o to:

Re: Jakie spodnie zamiast dżinsów?
                  zuzanna56 19.10.14, 14:57 Odpowiedz
                  Wszędzie teraz widzę takie spodnie wink
                  Dzisiaj w kościele widziałam 2 babki 50 + w podobnych ( jakby skóra ) tylko że nie za opiętych i wyglądały ok.

Jeszcze do edel. Pogadamy za 10-15 lat smile. Skoro lubisz taki styl to w jakim wieku stwierdzisz że to już jest dla ciebie niefajne? Ta granica może ci się przesuwać wink.
                  Może patrzysz na swoją mamę jak na babcię swojego dziecka.
                  Mam kuzynkę na wsi w centrum kraju 10 lat starszą. Została babcią w wieku 42 lat i już wtedy nosiła się tak jak kobiety 40 lat temu.
                  Ja nie jestem zachwycona ubiorem p. Przetakiewicz ( chyba nie mylę nazwiska) ale nie uważam że kobieta 40 letnia i szczupła ma się nosić jak babcia 40 lat temu.
                  Re: Jakie spodnie zamiast dżinsów?
                  edelstein 19.10.14, 15:52 Odpowiedz
                  Jak bede miala 35.Zastanawiajace,ze nic pomiedzy nie widzicie.Tylko wersja mlodka lub babcia Stefa.Moja Mama nie ubieracie sie babciowato,ale nie zaklada rzeczy,Które ja nosze.Widocznie istnieje cos pomiedzytongue_out

Ja też to tak zrozumiałam - że za 10,15 lat będziesz miała 35 smile
                  • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:45

Moja odpowiedz byla na to pytanie:
                    • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:47
                      Skoro lubisz taki styl to w jakim wieku stwierdzisz że to już jest dla ciebie niefajne?
                    • morgen_stern Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:47
                      Dlatego dobrze jest cytować pytanie, kiedy się na nie odpowiada, bo potem dochodzi do nieporozumień.
                      • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:53
                        Podepnę się jeszcze z prośbą do Edel - pisz po polsku, jeśli chcesz być zrozumiana.
                        • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:08
                          Po co?Przeciez i tak nagniecie moja wypowiedz pod swoje aktualne potrzeby.Przyklad: o seksie w sypialni,ktory nagle stal sie seksem na oczach dzieckatongue_out
                          • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:37
                            Nie wiem, kto wymyślił, że seksiłaś się na oczach dziecka, ale wiem, że pisałaś sama, że twoje czteroletnie dziecko obok w pokoju bawiło się samo, a ty uprawiałaś w tym czasie seks. Nie stawia cię to dobrze w oczach innych, zapewniam cię.
                            • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 16:12
                              Niby co w tym strasznego,ze w innej czesci domu uprawialam seks?rozumiem,ze ty seksu nie uprawiasz az dzieci sie wyprowadza albo jedziesz w tym celu do Hotelu lub uprawiasz inna gimnastyke logistyczna.
                              Wymagam od 4latka by zajac sie soba sam przez pol godziny.
                              • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 16:27
                                edelstein napisała:

> Niby co w tym strasznego,ze w innej czesci domu uprawialam seks?rozumiem,ze ty
                                > seksu nie uprawiasz az dzieci sie wyprowadza albo jedziesz w tym celu do Hotelu
                                > lub uprawiasz inna gimnastyke logistyczna.
                                > Wymagam od 4latka by zajac sie soba sam przez pol godziny.

I to jest właśnie nienormalne. Skąd masz pewność, że w ciągu tej pół godziny twojemu dziecku nie stanie się jakaś krzywda? Przewróci się, głowę rozbije lub złamie nogę? Albo po prostu wejdzie do twojej sypialni i zastanie cię w bardzo dwuznacznej sytuacji? Jeśli nie bierzesz takich okoliczności pod uwagę i przedkładasz seks nad bezpieczeństwem dziecka CZTEROLETNIEGO, to sorry, ale to ja dziękuję za rozmowę.
                                • guderianka Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 16:37
                                  kurde Rosa, żebyś Ty wiedziała.....suspicious
                                  ech, szkoda, że nie mogę napisać.. wink
                                • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 16:45
                                  To samo moze sie stac gdy bede w ogrodzie,bede gotowac,brac prysznic i inne.Gdyby cos sobie zlamal to wszyscy by slyszeli w odleglosci km.Rosa no nie wierze,ze nie spuszczalas dzieci z oczu ani na minute.
                                  • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 16:49
                                    Na minutę, nawet pięć czy dziesięć (cały czas piszę o małych dzieciach) tak, ale nie na pół godziny. Raz na pół minuty spuściłam z oczu średnią, wtedy trzyletnią, to sobie rozbiła pół twarzy - to wystarczyło, aby je później pilnować znacznie bardziej, choć z czasem coraz więcej luzu dawałam zarówno sobie i im.
                                    • guderianka Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 16:56
                                      Iiiii tam, fajny numer i w 10 minut można zrobić suspicious
                                      • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 17:16
                                        Bez problemutongue_out dziecko te szybko Numerik przezywa bez zadnego urazu,co za fart,zacznie grac w lottobig_grin
                                        • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 17:18

• rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 18:55
                                        Można, ale trzeba mieć ku temu warunki i spokojną głowę, że w tym czasie nic się nie stanie, prawda? No chyba, że fajny numer jest ważniejszy od dziecka, to ja przepraszam tongue_out
                            • nutka07 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 20:24
                              rosapulchra-0 napisała:

> Nie wiem, kto wymyślił, że seksiłaś się na oczach dziecka, ale wiem, że pisałaś
                              > sama, że twoje czteroletnie dziecko obok w pokoju bawiło się samo, a ty uprawi
                              > ałaś w tym czasie seks. Nie stawia cię to dobrze w oczach innych, zapewniam cię
                              > .

Matko i corko.
                              I stoi teraz zle jak ta bida w oczach innych.
                              Zes wymyslila, glowke sobie rozbije dziecko.

Ja polecam wlaczenie tv i danie odpowiedniej ilosci czekolady albo innych slodyczy.
                              Odpowiednia ilosc uchroni nas przed stosunkiem przerywanym :p
                      • edelstein Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 15:04
                        Z reguly odpowiada sie na pytania.Z reszta mi to lotto ile mi lat dajecie.Mimo zaklinanie rzeczywistosci metryki zmienic sie nie da.Szkodatongue_out
                  • rosapulchra-0 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:51
                    Tak, dokładnie o to mi chodziło.
                    Dzięki, Morgen.
    • landora Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 11:25
      Dla mnie śmiesznie wygląda pani po czterdziestce w koszulce Hello Kitty czy w sukienusi w kolorowe groszki.
      Natomiast dżinsy, skórzane baleriny - jak najbardziej nadają się i po czterdziestce, i po pięćdziesiątce też wink Nie uważam też, że "w pewnym wieku" wypada nosić już tylko nobliwe beże.
      • mahrtam Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:49
        Po 40 to ino krzyż wypada nosić wink
    • gryzelda71 Re: Co "wypada" nosić 40+ :) 20.10.14, 14:52
      Nie wiedziałam,ze edel to taka trini i susana tego forum.
      Szkoda,że nic nie zalinkowałasmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka