awidyna Re: Woda w organizmie 25.10.14, 08:14 Ale o so chosi? Boś się rozpisała! Odpowiedz Link Zgłoś
kamunyak Re: Woda w organizmie 25.10.14, 01:40 nie pij tyle. Nie będziesz miała wody tam, gdzie nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Woda w organizmie 25.10.14, 01:44 Ale żeś się popisała,nie chodzi o mnie jak nie masz nic do powiedzenia w temacie nie pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Woda w organizmie 25.10.14, 07:24 Sądząc po treści twoich postów, ty też nie masz nic do powiedzenia, co nie przeszkodziło ci w założeniu wątku Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Woda w organizmie 25.10.14, 08:54 No właśnie, to jest ciekawy temat i dobrze, żeś go poruszyła. Nakaz picia 2 litrów dziennie wydaje mi sie spiskiem producentów wody. Bo ja na przykłąd, jak wypiję 2 litry wody, to po pierwsze sikam często i serdecznie, a czasem nie ma toalety w pobliżu, a poza tym nie mam już ochoty na zjedzenie zupy. A zupy są zdrowe. Ponadto woda przecież wypłukuje sole mineralne z organizmu, których nie uzupełnię innymi płynami, bo po 2 litrach wody nie chce mi się pić, tylko sikać. Odpowiedz Link Zgłoś
przystanek_tramwajowy Re: Woda w organizmie 25.10.14, 11:38 Lala, te dwa litry to przez cały dzień i to razem z tymi zupami. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Woda w organizmie 25.10.14, 11:41 I nie destylowana, a mineralna Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Woda w organizmie 26.10.14, 10:42 Wiem, ze mineralna, ale przecież średnio zmineralizowana, czyli zawierająca mało minerałów. A wysoko zmineralizowanej pić nie wolno, bo można sobie zaszkodzić. Gdyby ktoś potraktował dietę poważnie i pił tylko wody średnio i nisko zmineralizowane w ilości przemysłowej, to by sobie chyba wypłukał cenne minerały? Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: Woda w organizmie 25.10.14, 10:52 ale co woda w organizmie? bo nie napisałas Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Woda w organizmie 25.10.14, 12:04 Pije tyle, ile powinnam, a okazuje się, ze zbyt malo, a organizm wodę trzyma- mam problem z bilansem Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Woda w organizmie 25.10.14, 12:56 Jest ok. Ludzki organizm składa się głownie z wody. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Woda w organizmie 26.10.14, 20:08 aqua48 napisała: > Jest ok. Ludzki organizm składa się głownie z wody. Rzekła aqua Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Woda w organizmie 25.10.14, 14:27 Przepraszam. Nie sprawdzilam a okazuje się że treść się nie wysłała. Chodzi o zatrzymywanie się wody w organizmie i ewentualnych przyczyn tego. Wiecie może jak temu zapobiec? Odpowiedz Link Zgłoś
awidyna Re: Woda w organizmie 25.10.14, 19:20 A co Ci się dzieje? Masz obrzęki? Ciśnienie wysokie? Ogranicz spożycie soli. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Woda w organizmie 26.10.14, 19:25 Mi nic się nie dzieje,chodzi o moja babcię,której zatrzymuje się woda i w sumie nikt nic nie może na to poradzić lekarz każe brać furosemit i na tym koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Woda w organizmie 26.10.14, 19:47 Niewydolność żylna, niewydolność krążenia, niedobór białka, zastój chłonki - mnóstwo jest przyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Woda w organizmie 26.10.14, 20:11 Ja cierpię na to ówno. Przede wszystkim z powodu żylaków i wysokiego ciśnienia. Bardzo często, szczególnie rano jestem opuchnięta jak balon (mam tak opuchnięte dłonie, że nie mogę ich w pięści zacisnąć np.). Piję przede wszystkim wodę lub czerwoną herbatę, oddaje zdecydowanie mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Woda w organizmie 26.10.14, 22:05 Nie wiem już sama zylaki to ona operowala już z pięć razy ale to ciągle wraca. To białko,nie je mięsa ale żywi się głównie nabialem więc w nim białko jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Woda w organizmie 26.10.14, 19:27 A ktoś rzyga z kad to wytrzasnelas prostaczko. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Woda w organizmie 26.10.14, 20:11 Andzia, rzyganie nie pomaga, gardło potem boli bardzo - coś o tym wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Woda w organizmie 26.10.14, 19:05 Może być to objaw niedoboru białka w przebiegu niedożywienia. Zwiększ ilość białka w diecie. Tymczasem polecam algi morskie jako suplement diety. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: Woda w organizmie 26.10.14, 19:43 marekciecierski.pl/choroby-zyl/obrzeki-nog/poczytaj Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Nie lecz babci przez internet 26.10.14, 20:16 Jeśli nie działa lek zaproponowany przez niego, poproście o komplet badań i inną metodę leczenia, albo zmieńcie lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś