Dodaj do ulubionych

byłam dziś na usg

27.11.14, 19:43
i lekarz mi powiedział, że dziewczynka. Mówił wcześniej, że płeć męska. I co ? nastawiłam się na chłopaka, mam już w domu dwójkę i tak mi dziwnie, że dziewucha będzie, każdy by powiedział ciesz się , ale mi tak dziwnie teraz sad muszę sie przestawić, ale wiem, że baby mają ciężej w życiu
Obserwuj wątek
    • moofka Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 19:50
      a ktory miesiac?
      u mnie wersja z 4 i 5 byla zupelnie inna niz ta z 6 i 7
      zeby w 8 wrocic do pierwotnej
      nie wierze im ani troche big_grin
      kazda opcja ma swoje plusy jak sadze smile
      ale faktycznie - najmlodsza dziewczynka przy dwoch starszych braciach to nie najlepsza konfiguracja
      • olewka100procent Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 19:54
        5 miesiąc
        • moofka Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 20:08
          mysle ze calkiem nieglupie bylo kiedys to, ze czlowiek dowiadywal sie o plci dopiero po urodzeniu big_grin
        • katecat1 Re: byłam dziś na usg 28.11.14, 21:40
          To nie masz się czym jeszcze martwić. Mój najmłodszy do 35tc był dziewczynką, babcie szalały ze szczęscia (byłaby wreszcie wnuczkaj- obie z siostrą miałyśmy po dwóch chłopaków), sukienki kupowały, tylko ja coś nie wierzyłam w takiego fuksa, ale imię było wybrane żeńskie- Emilka. No i na usg w 35 tc doktor mi radośnie oznajmił: "A jednak chłopak!". Dobrze że leżałam bobym chyba padła. Do końca ciąży nie dowierzałam, ale faktycznie był.
          • aquella Re: byłam dziś na usg 29.11.14, 08:43
            a zostało imię Emil ?
      • atena12345 Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 19:58
        moofka napisała:

> ale faktycznie - najmlodsza dziewczynka przy dwoch starszych braciach to nie na
        > jlepsza konfiguracja

a to dlaczego niby?
        pomijając już brak wyczucia w Twoim wpisie
        • moofka Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 20:02
          mam w otoczeniu kilka takich przykladow
          wymaga to duzej madrosci rodzicow, zeby starszych chlopcow nie pokrzywdzic, a dziewczynki nie rozpuscic do granic
          i nie zawsze sie udaje smile
          • atena12345 Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 20:03
            uważam, że autorka wątku, to bardzo mądra osoba i świetnie sobie poradzi z dwoma starszymi synami i najmłodszą córką smile
            • mamameg Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 20:33
              uważam, że autorka wątku, to bardzo mądra osoba i świetnie sobie poradzi z dwom
              > a starszymi synami i najmłodszą córką

I najstarszą siostrą przyrodnią? tongue_out
              • atena12345 Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 20:34
                mamameg napisała:

> uważam, że autorka wątku, to bardzo mądra osoba i świetnie sobie poradzi z dwom
                > > a starszymi synami i najmłodszą córką
                >
                > I najstarszą siostrą przyrodnią? tongue_out

pewnie też big_grin
                • olewka100procent Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 21:10
                  och ! na szczęście za rok 18-stka i mamy ją z głowy
                  • mamameg Re: byłam dziś na usg 28.11.14, 18:49
                    W sensie, że zaraz po wyprawieniu 18tych urodzin przestaje być dzieckiem twojego męża?
          • moofka Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 20:04
            podobnie zreszta jak najmlodszy synus przy starszych siostrach, zeby nie bylo wink
            • atena12345 Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 20:08
              moofka napisała:

> podobnie zreszta jak najmlodszy synus przy starszych siostrach, zeby nie bylo ;
              > )

za bardzo wybrzydzasz wink
              • moofka Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 20:11
                pewnie tak
                pogoda nie nastraja, to zrzedliwa jestem big_grin
                • andaba Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 20:26
                  No coś ty, to jest idealny układ!

A tak w ogóle, to znacznie bardziej rozpuszczeni są najmłodsi chłopcy wśród dziewczynek.

Najgorzej to mają najstarsze dziewczynki, nie dośc, ze czuja sie odpowiedzialne, to nawet żadnego kolegi brata na pocieszenie.
                  • moofka Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 20:29
                    > A tak w ogóle, to znacznie bardziej rozpuszczeni są najmłodsi chłopcy wśród dzi
                    > ewczynek.

takich znam mniej, ale faktycznie - cos jest na rzeczy smile
    • atena12345 Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 19:57
      a ja Cię rozumiem bardzo dobrze. W pierwszej ciąży na 2-óch usg był "na pewno" chłopak, przed samym porodem w szpitalu dowiedziałam się, że dziewczynka smile
      Tez mi było dziwnie, bo imię wybrane, ubranka niebieskie kupione smile
      Za drugim razem się już nie nastawiałam i o płeć nie pytałam
    • ichi51e Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 20:00
      W ktorym miejscu kobiety maja ciezej?
    • sanrio Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 20:06
      dziwaczka z ciebie, mieć 2 synów i chcieć trzeciego?
    • mayaalex Re: byłam dziś na usg 27.11.14, 20:18
      ja po pierwszym synku strasznie chcialam miec drugiego - i od razu jak zaszlam w ciaze to czulam, ze jednak dziewczynka. i nawet bylam troche zawiedziona. a teraz oczywiscie nie wyobrazam sobie jak moglabym nie miec swojej coreczki. zobaczysz, dziewczynka ktora ma dwoch braci nie bedzie miala trudno w zyciu, bedzie rzadzic smile
    • agnieszka77_11 Re: byłam dziś na usg 28.11.14, 09:52
      E tam, dlaczego trudniej w życiu?! Ucz ją zaradności i niezależności od faceta to będzie miała w życiu bardzo lekko. Kobiety często mają gorzej na swoje własne życzenie, bo nie wiem dlaczego miałybyśmy być tą bardziej pokrzywdzoną płcią wink Faceci też nie zawsze mają różowe życie. Gorzej jak ktoś wychowuje córeczkę na małą księżniczkę, a później księżniczka się rozczarowuje bo życie to nie bajka, księcia na białym rumaku nie widać. Gratulacje wink
    • mozambique Re: byłam dziś na usg 28.11.14, 10:29
      jak ja sie urodzilam mojej mamie ( w czasach gdy nie bylo usg) to po kilkunastu godiznach męki moja mama zobaczyal mnie i powiedziala " Och! ona tez sie kiedys tak bedzie musiała meczyc " smile)))

jak ja dowiedzialam sie ze bedize chłopak to pierwsze co pomyslalam " ale mu dobrze - nie bedzie sie musiał tak męczyć ) smile))
    • nickbezznaczenia Re: byłam dziś na usg 28.11.14, 19:05
      Życzę ci, aby coś niecoś ci się przestawiło do porodu. Dla dobra córki. smile
      • asia_i_p Re: byłam dziś na usg 28.11.14, 20:01
        Spokojnie, przestawi się.
        Ja kiedy się dowiedziałam, że drugi będzie syn, to miałam bardzo dojrzałą reakcję "No ale jak to - właśnie teraz, kiedy wreszcie mnie stać na te wszystkie sukieneczki?". Takie reakcje pojawiają się i przechodzą, lepiej je sobie szczerze uświadomić, to przechodzą szybciej.
    • szamanta Re: byłam dziś na usg 28.11.14, 20:30
      To się nie zdziw jak ta stereotypowo sweet dzidzia płci pięknej swoim diabelskim wcieleniem przebije starszych braci i te 2 łobuziaki przy siostrzyczce to pryszcz był tongue_out Dziewczynki to nie tylko księżniczki i sam róz, zaś nie rzadko Rambo z dwoma kitkami suspicious
      Mam takie na stanie
    • fomica Re: byłam dziś na usg 28.11.14, 21:27
      I dlatego ja nie chciałam wiedzieć, do końca. Dowiedziałam się po porodzie. Bo nie chciałam się tak zdziwić, a wynik usg nawet na 99% to dla mnie wciąz niepewność.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka