emma6666 26.05.11, 19:24 dlaczego nigdzie nie mogę znaleźć? podobnie jak samego wyniku testu. Czy ktoś coś wie w temacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilhenny Re: film z crash testu MC Mobi 27.05.11, 16:18 jest na skandynawskich stronach pomponka niech znajdzie Odpowiedz Link
emma6666 Re: film z crash testu MC Mobi 27.05.11, 19:39 szukałam i na skandynawskich i nie znalazłam. Ale 4* ma? Odpowiedz Link
ilhenny Re: film z crash testu MC Mobi 27.05.11, 19:45 ja kojarzę tak jak wszystkie tyłem że dobry nie może być sensacji w końcu to chyba najlepiej z testowana skorupa z Priori może tutaj znajdziesz coś ciekawego www.sikkerautostol.dk/2010/08/maxi-cosi-mobi/ Odpowiedz Link
ponponka1 Re: film z crash testu MC Mobi 31.05.11, 15:20 Szukam na norweskim portalu z testami ale nie znajduje. Jest Priori, rodi....nie ma ani Mobi ani Tobi. Jednak jakos tak ze sklepu pamietam, ze ma taka dowieszona kartke z gwiazdkami ADACA....jak kiedys bede przechodzial obok to lookne Odpowiedz Link
ponponka1 Re: film z crash testu MC Mobi 31.05.11, 15:22 tu link do zestawienia testow z lat 2007-2009 Odpowiedz Link
ponponka1 Re: film z crash testu MC Mobi 01.06.11, 15:26 ups, pospieszylam sie forbrukerportalen.no/filearchive/smaabarnstoler_2007-2009.pdf Odpowiedz Link
emma6666 Re: film z crash testu MC Mobi 01.06.11, 18:22 albo ja jestem ślepa albo w tym zestawieniu nie ma mobiego, jest tylko priori fix. Ponawiam pytanie. Dlaczego tak trudno o wyniki crash testu tego konkretnego fotelika? wszystkie inne podane na tacy. Czy może w ogóle nie był testowany? Odpowiedz Link
livia25 Re: film z crash testu MC Mobi 02.06.11, 09:31 tez bym chciala zobaczyc te wyniki na oczy wlasne i jeszcze jakis film z crash testu ale ani widu ani slychu nigdzie i tez sie zaczynam zastanawiac czy on wogole byl testowany Odpowiedz Link
ktm123 Re: film z crash testu MC Mobi 02.06.11, 22:27 Jak bylam na inspekcji fotelika w wwie to zapytalam o moby i jego noty, bo okazuje sie zaden inny fotelik tylem do nas nie pasuje- powidzieli, że miał chyba 3 gwiazdki, ale i tak jest bezpieczniejszy bo tylem od montowanych przodem z 4 gwiazdkami, Generalnie- oprócz crashtestow i zdobytych gwiazdek, bierzę się pod uwagę statystyki wypadków i odnoszonych w nich obrazen. Ponoc Amerykanie mają dobry monitoring jezeli o to chodzi- oprocz sprawdzania fotelikow w testach, sprawdzają jeszcze jakie obrazenia ponoszą konkretnie ofiary. No i bezprzecznie foteliki tylem zapobiegają wielu groznym obrazeniom. Kiedys wyczytalam na forum, ze moby to odpowiednich jakiegos pod inną nazwą wypuszczonego na rynek szwedzki, a taten mial wiazdki ok. Odpowiedz Link
emma6666 Re: film z crash testu MC Mobi 03.06.11, 15:34 dzwoniłam do poltrade, pani powiedziała, że Mobi nie miał przeprowadzanych crash testów. Prawda to? Do Holandii nie zadzwonię bo się nie dogadam Odpowiedz Link
ilhenny Re: film z crash testu MC Mobi 03.06.11, 17:26 no to się pani popisała, na pewno miał robione crash testy, przynajmniej atestacyjne przy 50 km/h a my szukamy niezależnych z podwyższoną prędkością i zderzeniach bocznych Odpowiedz Link
medvidek33 Re: film z crash testu MC Mobi 05.06.11, 13:11 Ja też dzwoniłam jakieś 2 tygodnie temu do firmy Poltrade do "eksperta Maxi-Cosi" (taka osoba jest podana na ich stronie) i rozmawiałam z pewną panią, która zadziwiła mnie swoją niekompetencją. Także dzwoniłam w sprawie fotelika Mobi, generalnie chciałam dopytać, gdzie go mogę kupić, a pani zaczęła mi go odradzać, że ten fotelik dużo miejsca w samochodzie zajmuje itp. Powiedziała też, że te foteliki sprzedają się tylko w Skandynawii, bo tam obecnie używanie takich fotelików jest "modne" - chyba nie miała pojęcia, że tam to nie kwestia mody, tylko przepisów prawa. Generalnie byłam mocno rozczarowana. PS. Mobi'ego i tak w końcu wczoraj kupiłam, w sklepie firmowym Poltrade w Katowicach. Tam obsługa była najwyższej klasy - widać było, że pan który montował naprawdę znał się na rzeczy, najpierw fachowo go zamontował i pokazał wszystko, a potem wyjął i jeszcze raz od początku montowaliśmy go razem z nim. Fotelik siedzi jak przymurowany. Zresztą za jakiś czas, jak trochę z tym fotelikiem pojeździmy, zamierzam napisać moje opinie o nim tu na forum - z perspektywy użytkowniczki. Odpowiedz Link
emma6666 Re: film z crash testu MC Mobi 05.06.11, 19:00 czy mogę prosić o zdjecia z użytkownikiem w środku? chodzi mi zwłaszcza o nogi Odpowiedz Link
medvidek33 Re: film z crash testu MC Mobi 05.06.11, 19:25 Ok, zrobię zdjęcia, za jakieś 2-3 dni. Użytkownik jeszcze mały (11 mies.) więc na nogi miejsca mnóstwo. Odpowiedz Link
emma6666 Re: film z crash testu MC Mobi 05.06.11, 20:32 chyba trafiłyśmy na tą samą panią, moja też mówiła że mobi nie ma crash testów bo to fotelik na rynek skandynawski (i co z tego? inne na ten rynek mają). Odpowiedz Link
ponponka1 Re: film z crash testu MC Mobi 06.06.11, 12:20 Ja macalam w sobote Mobiego i dopytywalam sie o crash testy. Mila pani z obslugi (Norwegia) powiedziala, ze nie zna ale skorupa jest taka jak Priori wiedc mozna sie sugerowac.....ech z tym sugerowaniem W kazdym razie dziwne, bo mobiego nie ma ani w papierowym katalogu Mxi Cosi ani na ich stronie.... Odpowiedz Link
livia25 Re: film z crash testu MC Mobi 06.06.11, 13:38 no wlasnie, ja tez trafilam na sprzedawce ktory sugerowal ze testow nie ma ze sie latwo psuje i w dodatku nawet na oficjalnej stronie maxi-cosi brak co jest koronnym argumentem ze lepszy besafe kurcze to nie mozliwe zeby nigdzie nic nie bylo, w koncu gdzies ktos go przetestowal, a na tych norweskich stronach ponponka to nic nie ywchodzi? a moze trzeba by zadzwonc do norweskiej orgaznizacji testujacej czy oni kiedys sprawdzali ten fotel a jesli tak to z jakim wynikiem? ponponka dalabys rade jako miejscowa? Odpowiedz Link
emma6666 Re: film z crash testu MC Mobi 06.06.11, 18:08 mobi jest na stronie maxi cosi, tylko zalezy jaki kraj się wybierze, trzeba skandynawski Odpowiedz Link
aniuki Re: film z crash testu MC Mobi 07.06.11, 23:48 emma6666, proszę bardzo: lh5.googleusercontent.com/-SAv_bO0dqf4/Te6bbxV_SsI/AAAAAAAACAs/bWJ1aTrlN08/s640/DSCF0155.jpg w dwóch fotelikach MC Mobi zamontowanych na tylnej kanapie Volvo 745 siedzą roczniak i trzylatka. Obecnie są już dwulatkiem i czterolatką, i nadal spędzają w tych samych fotelikach i w tym samym samochodzie całkiem sporo czasu. Jest im bardzo wygodnie i często zdarzają się niekontrolowane zaśnięcia. Jedyne uwagi nt nóg i ich zmieszczenia wypuszczali teściowie, do momentu gdy sami nie zaczęli jeździć z dziećmi. Wtedy dotarło do nich, że dzieciom jest wygodnie. Mam nadzieję powozić ich faktycznie do momentu gdy osiągną te 22-25 kg, o ile wcześniej nie będą im głowy wystawać. Odpowiedz Link
medvidek33 do emma6666 08.06.11, 00:11 Niestety nie mogę zrobić zdjęć tak jak obiecałam. Chciałam je zrobić dzisiaj, zapięłam dziecko w foteliku, po czym mój aparat - który ostatnio od czasu do czasu szwankował - padł na amen. Dopóki nie kupię nowego, żadnych zdjęć nie porobię. Gdyby jednak ktoś miał jakieś pytania do mnie jako posiadaczki fotelika Mobi to chętnie odpowiem, proszę pisać na zofia.pp@op.pl Odpowiedz Link
mrukumaster Re: film z crash testu MC Mobi 06.06.11, 19:06 Znalazłem coś takiego: www.smartson.se/test/barn/bilbarnstolar-stora-starka-och-sakra.htm www.bäst-i-test.se/Bilbarnstol Odpowiedz Link
ponponka1 Re: film z crash testu MC Mobi 07.06.11, 15:34 > rel="nofollow">www.smartson.se/test/barn/bilbarnstolar-stora-starka-och-sakra.htm w waznym skrocie. Artykul jest o fotelikach tylem. I liczby z drugiej kolumny (betyg) oznaczaj ile dostal fotelik punktow (pierwsza liczba) na ile mozliwych. Wynika z tego, ze Mobi dostaj najwiecej 20 na 25 mozliwych za glownie mozliwosci fotelika zarowno w ustawianiu oparcia jak i montazu > www.bäst-i-test.se/Bilbarnstol W tym natomiast zestawieniu spadl na drugie miejsce tuz za Britaksem Wiec chyba nie jest tak zle Odpowiedz Link
medvidek33 Re: film z crash testu MC Mobi 06.06.11, 19:34 Kiedyś tu na forum znalazłam także ten link www.ntf.se/konsument/bilbarnstolar.asp Odpowiedz Link
emma6666 Re: film z crash testu MC Mobi 06.06.11, 19:37 fajnie tylko ja po szwedzku ani w ząb Odpowiedz Link
mrukumaster Re: film z crash testu MC Mobi 06.06.11, 20:00 Google translator sobie zapodaj do przeglądarki Odpowiedz Link
ponponka1 Re: film z crash testu MC Mobi 07.06.11, 15:27 Na tej stronie nia ma ile punktow zdobyly foteliki, zilony kolor oznacza jednak, ze sa polecane A Mobi jest zielony! Odpowiedz Link
livia25 Re: film z crash testu MC Mobi 08.06.11, 10:23 a mi nie chce przetlumaczyc tej strony Odpowiedz Link
abrenoite sprzedam maxi cosi mobi Szczecin 26.06.11, 00:59 Witam,mam do sprzedania ten fotelik w bardzo dobrym stanie. Po szczegóły zapraszam na maila furacroyos@o2.pl Odpowiedz Link
ilhenny Re: sprzedam maxi cosi mobi Szczecin 26.06.11, 01:23 wklej tu forum.gazeta.pl/forum/w,97434,120816420,120816420,Kupie_Sprzedam.html Odpowiedz Link