Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

nie potrzebują specjalistów od integracji

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 13:38
    Bardzo Ciekawi mnie jeden wątek naszej obecności w UE. Kończę studiowanie
    integracji europejskiej. Moje umiejętności i chęci predysponowałyby mnie do
    pracy w administracji róznych szczebli. Po obronieniu pracy jednak będę
    zmuszony szukać sobie innego zajęcia, wcale nie z powodu tak dużej
    konkurencji, ale z powodu braku zapotrzebowania na specjalistów takich jak
    ja. W niektórych regionach naszego kraju wygląda to niekiedy podobnie. Od
    człowieka, który coś wie ważniejsza jest "przysłowiowa Pani Zosia", która
    parzy kawę i pracuje tylko dlatego, że jest znajomą prezydenta czy komendanta
    policji.

Pomorzanin
    Obserwuj wątek
      • krzysztofsf Re: nie potrzebują specjalistów od integracji 22.10.04, 13:58
        Gość portalu: pomorzanin napisał(a):

> Bardzo Ciekawi mnie jeden wątek naszej obecności w UE. Kończę studiowanie
        > integracji europejskiej. Moje umiejętności i chęci predysponowałyby mnie do
        > pracy w administracji róznych szczebli.

No coz - zajrzyj na forum ue i zobacz tam rozne watki epso itd - chyba tylko tam tacy absolwenci maja szanse
        • Gość: pomorzan Re: nie potrzebują specjalistów od integracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 14:17
          dzięki za info, ale na tamtym portalu mowa jest głównie o pracy w
          Luksemburgach, Brukselach itp. Może to i dziwne ale ja wolę zostać i pracować w
          naszym ukochanym kraju i opisywana sytuacja odnosiła się do
          krajowego "podwórka".

Pomorzanin

• krzysztofsf Re: nie potrzebują specjalistów od integracji 22.10.04, 14:40
            Gość portalu: pomorzan napisał(a):

> dzięki za info, ale na tamtym portalu mowa jest głównie o pracy w
            > Luksemburgach, Brukselach itp. Może to i dziwne ale ja wolę zostać i pracować w
            >
            > naszym ukochanym kraju i opisywana sytuacja odnosiła się do
            > krajowego "podwórka".

Minie ci.
            Rodzima biurokracja jest dla krewnych i znajomych krolika

> Pomorzanin
            >
            • Gość: pomorzanin Re: nie potrzebują specjalistów od integracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 14:50
              Wątpię czy minie. Tylko niech się niektóre miasta, gminy czy powiaty nie
              dziwią, że im nic nie dano za darmo

Pomorzanin
              • krzysztofsf Re: nie potrzebują specjalistów od integracji 22.10.04, 15:01

> Wątpię czy minie. Tylko niech się niektóre miasta, gminy czy powiaty nie
                > dziwią, że im nic nie dano za darmo
                >
                > Pomorzanin

a daja za darmo? :-O
                • Gość: pomorzanin Re: nie potrzebują specjalistów od integracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 15:06
                  no własnie, że nie, ale jeszcze wiele urzedników tak myśli, że przyjdzie ktoś
                  do nich i sam im coś zaoferuje.

Pomorzanin
                  • krzysztofsf Re: nie potrzebują specjalistów od integracji 22.10.04, 15:09

> no własnie, że nie, ale jeszcze wiele urzedników tak myśli, że przyjdzie ktoś
                    > do nich i sam im coś zaoferuje.

No przeciez przychodza. temu trzeba pozwolenie na budowe, innemu zgode na wyciecie drzewa, kuzynce szwagra tzreba etat przygotowac, bo dziewczyna szkoly juz konczy....to i szwagier sie odwdzieczy...a ty mowisz, ze nie przychodza? ;)

> Pomorzanin
                    • Gość: pomorznin Re: nie potrzebują specjalistów od integracji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 15:14
                      cała prawda
                      • Gość: jola nie tylko ciebie nie chca na Pomorzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 16:17
                        ale tez osob ktore nie maja praktycznie zadnego doswiadczenia,studiuje zaocznie
                        i jakos pracy nie moge znalezc bo wszedzie chca doswiadczenie :/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka