Dodaj do ulubionych

roleta rzymska

17.12.14, 14:34
jakie macie, czy lepsza jest taka gdzie zostaje fałda na dole, czy cała zwijająca?
znalazłam na dekorii: padva, czy capri? czy ktoś ma coś takiego zamontowane do sufitu? jak się sprawdza? chce coś takiego zamiast firanki, am być jak najbardziej przeźroczyste.
gdzie kupujecie?
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: roleta rzymska 17.12.14, 14:37
      Mam i nie lubie, zawsze sie nierowno sciagaja ;p
      Wymienimy na co innego.
      • kamire12 Re: roleta rzymska 17.12.14, 14:45
        mhmmmm troche mnie zmarwitlas... mam nowoczesna minimalistyczna kuchnie i nie widze tam firanki.... a jaki masz mechanizm sciagania? sznurki czy kaseta z koralikami? z dekorii? co innego masz w pomysle?
        • cherry.coke Re: roleta rzymska 17.12.14, 14:57
          To doradzalabym zwykla rolete... Rzymskie sa upierdliwe w obsludze z tym ciaganiem, a w dodatku faldy to kurzolapy. Zwykla rolete sie przetrze, zaslone wytrzepie lub upierze, a rzymskie takie ni to ni sio.
    • mamma_2012 Re: roleta rzymska 17.12.14, 14:57
      Ja mam, takie ściągane koralikami. Zawsze sie równo podnoszą mimo, ze sa szerokie. Montowane poniżej sufitu.
      Mam z cieniutkiej, prawie przezroczystej bawełny.
      Szyte na zamowienie, w sklepie stacjonarnym.
      • mea8 Re: roleta rzymska 17.12.14, 15:15
        Mam w salonie 2x 1,60m, w sypialni 2,40m i w pokoju jednego z synow. Wszystkie sa idelanie rowne. Jak sie nierowno podwijaja to znaczy ze cos jest nie tak. Najlepszy jest wg mnie mechanizm koralikowy, szmurki sa upierdliwe. Pierze sie normalnie - rozmontowanie systemu sznureczkow trwa moze z 10 min. Troche upierdliwe jest ponowne wieszanie, ale duzo przyjemniejsze niz wieszanie firanekbig_grin
    • asiek_k Re: roleta rzymska 17.12.14, 15:18
      Mam od kilku lat , własnie z Dekorii. Podobają mi się i przyzwyczaiłam sie ze trzeba poprawiac fałdy po podciągnięciu, szczególnie jesli ma się z grubszego materiału.
      Każda tkanina w oknie to kurzołap, trzeba prac.
      Mam jedne z falbanką wyciętą i jedne z prostą. Montowane do ramy.
    • sarah_black38 Re: roleta rzymska 17.12.14, 17:32
      > gdzie kupujecie?

Sama sobie szyję . Mechanizmy kupiłam w Internecie, takie łańcuszkowe są najlepsze. Do tego kilka metrów specjalnej taśmy, kółeczka, materiał (jaki chcesz) i voila ... A ile satysfakcji big_grin. Wbrew pozorom uszyć samodzielnie roletę jest bardzo łatwo.
    • loola_kr Re: roleta rzymska 17.12.14, 18:52
      Miałam i wymieniłam na żaluzje.
      Mechanizm się psuł, denerwowało mnie to, były robione 4 lata temu ale teraz podobno są lepsze mechanizmy. zamawiałam w firmie, która sprzedaje rolety, żaluzje itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka