Dodaj do ulubionych

Trolling jest fajny :P

23.12.14, 13:38
Chyba zbyt poważnie traktuję internet, skoro dopiero teraz to odkryłam smile Wrzuciłam wczoraj w grupie na FB zdjęcie z kontrowersyjnym komentarzem i dobrze się bawiłam, śledząc toczącą się pod nim dyskusję. Muszę trochę poćwiczyć, nim zadebiutuję na bardziej doświadczonej w tropieniu trolli ematce wink Na razie pozdrawiam świątecznie wszystkie trolle i poważnych forumowiczów.
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: Trolling jest fajny :P 23.12.14, 13:42
      No nie wiem... co kto lubi... dla mnie to niezrozumiała rozrywka.
    • rosapulchra-0 Re: Trolling jest fajny :P 23.12.14, 13:46
      Ale o co cho..?
      • echtom Re: Trolling jest fajny :P 23.12.14, 13:57
        O nic, Rosa - nie chce mi się szykować Świąt, więc trolluję na FB i chwalę się tym na ematce smile
        • rosapulchra-0 Re: Trolling jest fajny :P 23.12.14, 14:25
          E, to już lepiej trollować na ematce wink
    • evolene Re: Trolling jest fajny :P 23.12.14, 13:52
      Nie rozumiem takich rozrywek. Ani też doszukiwania się w każdym nieznanym , czy też nowym nicku trolla. Kim w zasadzie jest taki troll? To ze wywołuje jakąś dyskusję, to jakiś problem? Nie ma potrzeby udzielać się we wszystkich wątkach. Czytam tylko wybrane, a piszę jeszcze rzadziej. Jak się trafi, że wypowiem się w wątku trolla, to co wtedy? Otóż nic, kompletnie nic. Nie obchodzi mnie to, że ktoś może zmyślać historie by nakręcać dyskusje. Często i jakieś prawdziwe wydarzenia brzmią niewiarygodnie, więć i głupie historyjki mogą okazać się prawdziwe.
      • baltycki Re: Trolling jest fajny :P 23.12.14, 13:58
        > ktoś może zmyślać historie
        Wg ematkowej definicji, wiekszosc pisarzy to trolle wink
        • echtom Re: Trolling jest fajny :P 23.12.14, 14:08
          big_grin big_grin big_grin
        • morgen_stern Re: Trolling jest fajny :P 23.12.14, 14:30
          To jest jakaś ogólna teoria ematkowa? Nie znam.
    • mallard Re: Trolling jest fajny :P 23.12.14, 14:13
      echtom napisała:

> Na razie pozdrawiam świątecznie wszystkie trolle i poważnych forumowiczów.

Zapomniałaś o poważnych trollach.
    • dyzurny_troll_forum Re: Trolling jest fajny :P 23.12.14, 14:24
      echtom napisała:

> Na razie pozdrawiam świątecznie wszystkie trolle

Dzięęęęęę kuuuuuuuuuuuuuuu jeeeeeeeee myyyyyyyy!!!!!

I odbitka!
      • rosapulchra-0 Re: Trolling jest fajny :P 23.12.14, 14:26
        Dawaj fotę, to odbijemy!
    • antyideal Re: Trolling jest fajny :P 23.12.14, 14:28
      Dawaj juz dzis, bedziemy wyrozumiali wink Strasznie nudne sa te wszystkie watki swiąteczne
    • echtom Re: Trolling jest fajny :P 23.12.14, 14:39
      Napiszę ogólnie, o co chodzi. Dołączyłam na FB do dwóch grup muzycznych, w których jest znacznie więcej osób w moim przedziale wiekowym niż nastolatków, i zdumiewa mnie brak dystansu niektórych osób do tematu. W moim odczuciu muzyka słuchana, nie wykonywana, zawsze będzie "tylko" muzyką i oddawanie nabożnej czci wykonawcom czy histeryczne reakcje, z odejściami włącznie, na krytykę ulubionego zespołu (przypominam, mówimy o ludziach 40+) to jakiś kosmos. I normalnie aż klawiatura świerzbi, żeby takim fanatykom rzucić coś kontrowersyjnego na żer, co też uczyniłam i było to bardzo interesujące doświadczenie wink
      • mamameg Re: Trolling jest fajny :P 23.12.14, 19:46
        Uff, a już cię podejrzewałam, że trollowałaś kociarzy wink im to w ogóle niewiele trzeba do rozpętania zadymy wink
        • cauliflowerpl Re: Trolling jest fajny :P 24.12.14, 10:49
          I tam, kociarzy.
          Nie ma lepszej jatki nad rozważania okołoporodowe. Taka na przykład, wetknięta niczym kij w mrowisko, opłacona cesarka, w obliczu porodu siłami natury bez znieczulenia big_grin
          • mamameg Re: Trolling jest fajny :P 24.12.14, 21:54
            A "kupiłam już butelki i mleko modyfikowane" na forum gdzie pisują mamy niemowlaków? smile
            "Córka ma 5 lat i nie wiem jak jej zabrać smoczek" forum "Młodsze dziecko" smile
            "Kupiłam dziecku chipsy, czy może je popić Coca-colą?" e-mama smile
      • kernel.panic Re: Trolling jest fajny :P 24.12.14, 00:16
        echtom napisała:

> Napiszę ogólnie, o co chodzi. Dołączyłam na FB do dwóch grup muzycznych, w któr
        > ych jest znacznie więcej osób w moim przedziale wiekowym niż nastolatków, i zdu
        > miewa mnie brak dystansu niektórych osób do tematu. W moim odczuciu muzyka słuc
        > hana, nie wykonywana, zawsze będzie "tylko" muzyką i oddawanie nabożnej czci wy
        > konawcom czy histeryczne reakcje, z odejściami włącznie, na krytykę ulubionego
        > zespołu (przypominam, mówimy o ludziach 40+) to jakiś kosmos. I normalnie aż kl
        > awiatura świerzbi, żeby takim fanatykom rzucić coś kontrowersyjnego na żer, co
        > też uczyniłam i było to bardzo interesujące doświadczenie wink
        >

Echtom, spoko jesteś, ale efekty takich aktywności na fejsbuku - niestety żenujące dla wszystkich zainteresowanych, łącznie z zakładającym.
        • echtom Re: Trolling jest fajny :P 24.12.14, 00:22
          Ale dlaczego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka