Dodaj do ulubionych

to już czas nałożyć tapetę

11.03.15, 08:14
na twarz. Coraz więcej przebarwień, wory pod oczami...Do tej pory używałam podkład Inglota równoważący, ale słabo kryje i szybko się ściera. Polećcie jakiś sensowny, dobrze kryjący podkład, który nie tworzy efektu maski i wytrzyma ponad 8h. Np. taki Teint Idole Lancoma to już zbyt ciężki kaliber jak dla mnie, tak samo Dermablend Vichy. Cera raczej normalna.
Obserwuj wątek
    • elle-joan Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 08:46
      Podłączę się do pytania o podkłady. Podobno sypki nie tworzy efektu maski, więc zakupiłam. Owszem, maski nie ma, ale prawie go nie widać. I jak dobrać kolor? Cera jasna, więc jasny, ale konkretnie który.... wybieracie metodą prób i błędów?
    • marzeka1 Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 08:56
      Ale używasz też korektora? Bo ja zanim nałożę fluid, najpierw te miejsca, które chcę zamaskować, to stosuję korektor, kup taki zlewający się w twarzą, lekko wklep i dopiero teraz nakładaj fluid.
      Niezły jest ten - masz kilka odcieni, ja mam jasny, niewiele delikatnie wklepuję w to, co chcę przykryć i u mnie działa. Też kiedyś kupiłam, bo ktoś mi to polecił i mnie to pasuje.
      • sanrio Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 10:32
        nie używam, bo: pod oczami robią mi się wyraźne linie ze zrolowanego korektorawink a na przebarwieniach jak nakładałam podkład cały korektor się zmazywał - może coś źle robię?
    • nihiru Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 09:03
      a ja odwrotnie - za młodu stosowałam dużo cięższe podkłady niż teraz. Być może dlatego, że miałam dużo wyprysków (cera tłusta).

Bardzo polecam krem BB 8w1 firmy Eveline - daje bardzo naturalny efekt.
      Pod oczy stosuję korektor, ale nie mam jakiegoś ulubionego.
      • elle-joan Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 09:08
        nihiru napisała:

> Bardzo polecam krem BB 8w1 firmy Eveline - daje bardzo naturalny efekt.
        > Pod oczy stosuję korektor, ale nie mam jakiegoś ulubionego.

zauważyłam że jest podobny, 6 w 1- wiesz czym się różni?
        • nihiru Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 09:18

> zauważyłam że jest podobny, 6 w 1- wiesz czym się różni?

Nie wiem czym się różnią, ale jak szukałam opinii, to ten 8w1 miał świetne recenzje, a ten 6w1 - kiepskie.
          • iwoniaw Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 09:28
            Dla mnie podstawowa różnica jest taka, że ten 8w1 w tonacji jasnej jest dość jasny, a ten 6w1 pomarańczowawy.
      • marzeka1 Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 09:09
        Bo lepiej użyć - moim zdaniem- korektor na miejsca, które chce się zakorektorować + lekki fluid niż fluid, który daje tapetę, maskę.
        • lilly_about Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 09:20
          marzeka, ty nakladasz najpierw korektor a potem fluid? A ten korektor ci się nie ściera, jak potem wklepujesz podkład, czy omijasz te miejsca?
          • marzeka1 Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 09:24
            Najpierw kładę ten korektor, a potem fluid, korektor lubię nakładać małym pędzelkiem w miejsca, które chcę "schować". Jak trzeba, to potem trochę uzupełnię, ale nie zawsze muszę, fluid kładę potem na całą twarz.
      • isa1001 Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 09:09
        Zgadzam się z Nihiru - BB 8w1 Eveline jest rewelacyjny i tani.
        • lola211 Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 09:15
          Do rewelacji mu daleko.
          • isa1001 Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 09:20
            lola211 napisała:

> Do rewelacji mu daleko.

Dla mnie jest rewelacyjny. Ale może to ja mam tak rewelacyjną cerę? big_grin Fakt, że ze zmarchami głębokości Rowu Marjańskiego i worami pod oczami, z których każdy kończy się na wysokości pępka albo co gorsza kolan, nawet najbardziej rewelacyjny podkład nic nie zrobi.
        • marzeka1 Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 09:16
          Tak, ale jest dla cery mieszanej i tłustej, mam cerę suchą i zwyczajnie nie dla mnie jest. Ale opinie ma raczej dobre.
      • sonniva polecam 11.03.15, 09:10
        http://images67.fotosik.pl/694/76f306576c321ce6med.jpg
        • b-b1 Re: polecam 11.03.15, 09:18
          Z droższych clinique, albo mac, z tańszych revlon colorstay, albo bourjois 123 perfect.
          Jeśli chcesz idealnie dopasować kolor podkładu najlepiej zakupić na allegro kilka maleńkich plastikowych pudełeczek(coś ok 10złza 10 sztuk) , w sklepie pobrać próbki(jeden "klik" z testera) i w domu przy dziennym świetle testować kolor na żuchwie.
          • marzeka1 Re: polecam 11.03.15, 09:26
            A ja mam też Bourjois 123 i jak na moją suchą cerę, wydaje mi się zbyt tapetowy, oddam go kuzynce, która ma tłustą i mieszaną cerę. U mnie nieźle sprawdza się Rimmela Wake me up (kolor-nr 100 iron)
          • araceli Re: polecam 11.03.15, 09:27
            Colorstay to definicja maki na twarzy big_grin

A z Bourjois 123 to owszem ale raczej Bourjois 123 CC Cream - jest lżejszy.
            • b-b1 Re: polecam 11.03.15, 09:32
              araceli napisała:

> Colorstay to definicja maki na twarzy big_grin
              I tak i nie-wszystko zależy jak dużo go nakładasz i co masz pod spodem-jeśli wcześniej nałoży się lekki żel/mleczko-efektu maski nie ma, jeśli ciężki krem, który się długo wchłania-jest.
              • araceli Re: polecam 11.03.15, 09:35
                CIężkich kremów na dzień nie stostuję a mimo to efekt miałam fatalny.
                • lauren6 Re: polecam 11.03.15, 11:44
                  Mozliwe, że źle dobralas typ podkładu do rodzaju cery albo kolor. Używam colorstaya od lat i uwazam ten podklad za rewelacje. Latem uzywam mineralnego colorstaya, w pozostale pory roku zwyklego i zadnej maski nie ma.
        • aqua48 Też polecam 11.03.15, 09:31
          Też używam na codzień tego Maksa Faksa, jest świetny, a jeśli chcę coś lżejszego i mniej wymagającego (na wyjazdy np) to mam w tubce krem l'Oreala Triple Active Glow jest z podkładem - świetnie się wtapia w skórę, nie wymaga pod spód żadnego kremu więcej, tylko lekkiego przypudrowania pudrem w kamieniu i trzyma cały dzień bez tworzenia maski. Korektor od lat tylko w sztyfcie Flosleku antybakteryjny.
      • araceli Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 09:29
        BB Eveline 8w1 jest fajny ale krycie ma raczej średnie.
    • lola211 Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 09:15
      Sprawdz w Mac`u.
    • araceli Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 09:34
      Bourjois 123 CC Cream
      Bourjois Healthy Mix (rozświetlający)
      Astor 24h Perfect Stay (fioletowa nakrętka)
    • mozambique Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 10:05
      estee lauder - najba
      rdziej kryjacy i najtrwalszy podkłąd na rynku ( nie licze tu kosmetyków scenicznych bo to troche inna bajka)
    • thea19 Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 10:14
      max factor colour adapt i troche lzejszy avon ideal matte musse cos tam w malutkim sloiczku z czarna zakretka - jest bardzo fajny
    • sanrio Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 10:40
      odpowiedź zbiorowa: dzięki za typy.
      Clinique nie ma dla mnie odpowiednich kolorów
      Estee Double wear - owszem, ale jest mega maską i zatyka mi wszyściutkie pory (plus alergizuje)
      Eveline i Bourjois CC - może na lato sprawdzę, póki co potrzebuje typowy podkład
      Max Factor i Astor - wypróbuję! Oby mieli dobre kolory
      MAC - wiem, że jest rewelacja ale nie ma u mnie w mieście a w Wawie będę dopiero w sierpniu sad
    • ina_nova Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 11:00
      Revlon Colorstay. Nie zrażaj się głosami na temat betonowego wykończenia, to oczywiste, że pod podkład trzeba nałożyć odpowiedni krem (nawilżający np), który stanowi bazę dla podkładu, a mam wrażenie, że często osoby głoszące te opinie nie uważają za stosowne nakładania czegoś 'pod'. Z odpowiednim kremem (w moim przypadku filtr skin79) krycie jest dobre, efektu maski nie ma, wykończenie satynowe, wygląda nieskazitelnie ok 10h. Ale wiadomo, każda cera jest inna. Inwestuj w próbki i testuj.
    • duola77 Re: to już czas nałożyć tapetę 11.03.15, 15:41
      jaki przedział cenowy Cię interesuje ?
      • sanrio Re: to już czas nałożyć tapetę 12.03.15, 11:57
        średnia półka, nie przepadam za wydawaniem na kolorówkę powyżej 70zł (taki mam felerwink )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka