mildenhurst 28.03.15, 20:34 w Realu. Do tej pory uważałam, że nie moje małe c..i mniej niż 70 zł. nie kupię, miła niespodzianka. idealni pasuje, trzyma i mam luzik. nie mam wiele bo 34/75. kupiłam 10 sztuk, łącznie po jednej próbnej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moofka Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 20:37 i tam, male c to by ci sie i na plasterek trzymalo Odpowiedz Link Zgłoś
amoreska Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 20:46 Masz coś przeciwko rozmiarowi C ? Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 20:50 nic z wyjątkiem nie niemania. mam jak mnie matka urodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
minerallna Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 20:38 To pewnie taki jednorazowy stanik, zakładasz- potem wyrzucasz, za tą cenę może być. Odpowiedz Link Zgłoś
mag1982 Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 20:38 Długo może nie posłużyć bo w jakość za tą cenę nie wierzę. Mnie zawsze w takich tanich druty wyłaziły. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 22:01 Do C nie trzeba fiszbin Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 20:46 ależ skąd, prałam już jedne 4 razy i nic. Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 20:48 nic znaczy,że nie zniszczył się. i jeszcze ważne, nie czuję,że jest idealnie si dopasował. cuda panie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 21:00 masz "łatwy" rozmarz.. tym niemniej - fajna sprawa, taki zakup, w takiej cenie Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 21:06 łatwy to jest 75/b, ale wiem, że miara jest konieczna. poszłam na żywioł i ile kasy w kieszeni, a staniki są mega.!! Odpowiedz Link Zgłoś
stasiowa-marynia Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 21:14 trochę mi się w to twoje 75B nie chce wierzyć ale skoro wygodne staniki to noś Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 21:04 masz jakąś dysfunkcję czy zwykł zboczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 23:04 mildenhurst napisała: > masz jakąś dysfunkcję czy zwykł zboczenie? ma teściową z cukrzycą, której mierzy poziomy cukru o 3 w nocy. ciężko jest, ale nie klęka Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 21:26 Nie wiem co prawda jak wygląda "małe c" ale i tak zazdroszczę. Chętnie kupię w takiej cenie coś na moje 65G ale w Realu to raczej nierealne Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 21:40 Za 10 zł nie, ale mogę polecić (i się pochwalić ) - do spóły z przyjaciółką kupiłyśmy dziś 4 staniki w rozmiarach 65 E-G i w sumie zapłaciłyśmy 165 zł w outlecie La Vantil. Dodam, że wcale nie pojechałyśmy po bieliznę, tylko w celu na bycia konkretnego modelu butów trekingowych ;p. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 21:45 Niestety LaVantil nie mam w zasięgu niczego Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 28.03.15, 22:02 To ja się podłączam. A także chętnie nabędę w takiej cenie 70J. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 10:50 zaraz któraś napisze że potrzebuje stanika na 75 W - licytacja, która ma wyższą literkę miseczki a autorka to w ogóle ze swoim mizernym C po cholerę staników szuka, skoro tego biustem nazwać nie można, boszszszsz. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 10:56 Miseczki w rozmiarach od A do D ma zaledwie 7% populacji kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 11:02 ale cóż z tego? Tak jak ktoś pisał poniżej - wg tych nowoczesnych norm miar stanikowych powinnam nosić 65 pod biustem, oddychać w tym nie można, piersi wyglądają idiotycznie, fiszbiny wżynają się w ciało, a idź pani! I nie, nie miałam źle dobranego. To, że teraz jest moda na te wszystkie małe obwody i miseczki od G do WW to wcale nie znaczy, że wszystkie kobiety MUSZĄ takowe nosić. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 11:06 Na pewno pani Ci powiedziała, że nie masz źle dobranego hehehe Bajdurz sobie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 21:25 > Na pewno pani Ci powiedziała, że nie masz źle dobranego hehehe ke? Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 11:07 A, no nie muszą w końcu chirurdzy plastycy muszą mieć co zbierać z podłogi i kasować za korekty ryczących 50tek. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 bez urazy 28.03.15, 21:52 ale na 75c to trojkat na sznurku wystarczy i to dla ozdoby tylko. kup w sieciowce 75I - i to nie jest wielki biust. Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: bez urazy 29.03.15, 13:59 ja raz kupilam skorzane balerinki w cenie 50 zl w jakims Auchan: chodzilam w nich 4 lata wymieniajac tylko wkladke (w koncu cena wkladek przekroczyla cene butow), byly super wygodne i w kolorze naturalnej skory- pasowaly do wszystkich moich letnich strojow. A najlepsze jeansy kupilam w FF w starym Tesco gdzie mieli duze rozmiary Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: bez urazy 28.03.15, 22:20 Biust w każdym rozmiarze zasługuje na dobry jakościowo i prawidłowo dobrany stanik. Ja rozumiem, że panie z ponadnormalnym rozmiarem mają problem, ale twierdzenie, że małe biusty nie mają prawdziwych potrzeb pokazuje, że panie te nie widzą nic poza czubkiem własnego sutka... Każdy biust niewłaściwie potraktowany cierpi, a każda kobieta mająca jakąkolwiek podstawy właściwej pielęgnacji biustu wie, że przy każdym rozmiarze dobry stanik to podstawa. (nie, nie noszę 75C, czy 70B) Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst Re: bez urazy 28.03.15, 22:37 Amen. Ja tez jestem kobieta. Nawet z miska Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: bez urazy 28.03.15, 22:50 90% kobiet ma zle dobrane staniki. w markecie nie da sie kupic dobrego biustonosza. duzy biust ma wieksze wymagania niz odstajaca brodawka (co tu podtrzymywac). teraz powiedz co wyglada lepiej w trojkacie na sznurku 75c czy 75h. dla 75h nie da sie nawet kupic trojkatow - musi byc pelny stanik z fiszbinami. Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst Re: bez urazy 28.03.15, 22:57 Ok. Twom zdaniem nie mam biusty-nie ma klopotu. Git Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: bez urazy 28.03.15, 23:12 nie obrazaj sie, ja Ci zazdraszczam rozmiaru. o ile lepiej leza zakiety i kurtki, jak cyc mniejszy. w kazda sukienke dopasowana da sie dopiac a nie tylko takie gumkowane. przed ciaza moglam nosic wszystko, teraz najpierw musze nabyc cyckonosz za 200pln a potem sprawdzac czy dekolt w bluzce/sukience nie za duzy i stanik widac. a kupienie bikini jest niemozliwe, tylko i wylacznie normalne staniki z lycry. Odpowiedz Link Zgłoś
ina_nova Re: bez urazy 29.03.15, 10:27 >a potem sprawdzac czy dekolt w bluzce/sukience nie za duzy i stanik widac A próbowałaś Freyęn Deco? Mają szeroką rozmiarówkę, a są stworzone pod większe dekolty. W przypadku dekoltów szerszych świetnie wypadnie Curvy Kate Tease Me. I te biustonosze da się kupić nowe za ok 150zł i mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: bez urazy 29.03.15, 11:53 mam freye deco - tak samo wrzynala mi sie po bokach, nawet za luzna. na dodatek popekal ten wklad w miseczkach na wysokosci mostka. nienawidzilam prania bo tylko recznie, do kul sie nie miescil. zadnej freyi juz nie kupie, panache tez nie, mam od niego zoltoszare plamy pod pachami od fiszbin bo tak mnie obcieraly. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: bez urazy 30.03.15, 00:14 > mam freye deco - tak samo wrzynala mi sie po bokach, nawet za luzna. A za luzna mi tez sie wrzyna, kupowalam sezonowa wersje kolorystyczna, obwod jest luzniejszy i caly stanik jest mniej wygodny. na dodatek > popekal ten wklad w miseczkach na wysokosci mostka. A nie mialas tego stanika w ogole nieco za duzego w miseczkach? Tudziez nie luzowalas zanadto ramiaczek? Bo takie cos czasem sie zdarza przy nie dosc wypelnionej misce, gdy krawedz sobie wisi w powietrzu. nienawidzilam prania bo ty > lko recznie, do kul sie nie miescil. Ja sie przyznam, ze przemyslalam sprawe i machnelam reka, moj czas jest wazniejszy, piore staniki w pralce wraz z reszta prania na 30°C, tylko wsadzam je w geste woreczki, zeby mi w razie czego fiszbina nie zniszczyla pralki. Jak do tej pory nie zaobserwowalam gwaltowniejszego niszczenia stanikow, predzej rozmiar zmienie niz stanik wydre. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: bez urazy 30.03.15, 10:50 ja wszystkie miekkie tez pralam w pralce (jeden nowiutki koronkowy panache calusienki sie porwal choc nic haczacego ani metalowego nie pralam ani w pralce w bebnie nic nie bylo) ale tej deco sie balam - miseczka by sie zdeformowala wg pan ze sklepu, bo ona z jakiejs pianki termicznie formowanej. ps jak mi sie odznaczala mocno na bokach, to dopielam przedluzke - nic a nic nie pomoglo, wylazly tez fiszbiny przy mostku, oba. ta freya lezy gdzies na dnie szafy nie wiem po co. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: bez urazy 30.03.15, 15:08 jeden nowiutki koronkowy panache calu > sienki sie porwal choc nic haczacego ani metalowego nie pralam ani w pralce w b > ebnie nic nie bylo) Stanik byl. Z metalowymi haczykami znanymi jako haftki. Bez odpowiedniego zabezpieczenia haftki moga sie wplatac w material, dlatego jak sie pierze w pralce, to trzeba koniecznie zapiac stanik i umiescic go w takiej siatce, ktora ograniczy mozliwosc rozpiecia. Ja takie: www.toiowo.sklep.pl/index.php?products=product&prod_id=1981 uwazam za optymalne do miekkusow. Przy deco ryzyko jest mniejsze niz przy cienkich koronkach, bo jednak po gladkiej misce haftka zazwyczaj sie slizga. Ale z dopasowanej siatki i tak wyjmuje stanik zapiety, wiec bez ryzyka. jak mi sie odzna > czala mocno na bokach, to dopielam przedluzke - nic a nic nie pomoglo, Ile postow temu napisalam, ze za luzna Freya deco ma tendencje do wrzynania sie? W tym, na ktory wlasnie odpowiadasz? wylazly > tez fiszbiny przy mostku, oba. ta freya lezy gdzies na dnie szafy nie wiem po c > o. I poszlas z tym stanikiem, z ktorego fiszbiny wyszly, do swojej brafitterki, pokazalas co sie stalo, a ona miala mozliwosc uwzglednienia tej informacji przy doborze kolejnego stanika? A przede wszystkim sprobowalas go zareklamowac? Btw. fiszbiny wylaza zazwyczaj jak stanik nie przylega do ciala tylko sobie luzem po ciele wedruje, bo wtedy te same sily, ktore fiszbina normalnie przenosi na reszte elementow stanika, wypychaja ja z jej kanalu. Nie jest to jedyna przyczyna, ale dosc czesta. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: bez urazy 30.03.15, 17:51 ta freya byla dopasowana przez brafiterke, poniewaz mnie uwierala, to uznalam, ze za ciasna i dopielam przedluzke. poprawy zadnej. co do reklamacji - prozaiczny brak paragonu i czegokolwiek potwierdzajacego date zakupu. nawet jakby, to naprawia to albo dadza mi drugi taki sam a ja z niego i tak nie skorzystam. w panache fiszbina wyszla mi pod pacha a przylegal az za bardzo. ps zawsze zapinam haftki w praniu w obawie przed uszkodzeniem prania. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: bez urazy 29.03.15, 10:54 + za kilkanaście/dziesiąt lat mimo tego podtrzymywania będzie ci wisiał do pępka niestety Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: bez urazy 29.03.15, 11:01 Wole by wisial,niz bym cale zycie miala wygladac jak mala dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: bez urazy 29.03.15, 12:07 Małe dziewczynki nie mają w ogóle biustu.... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: bez urazy 29.03.15, 12:08 Tak jest,maja dziure miedzy szyja a brzuchem.Nawet faceci maja biust. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: bez urazy 29.03.15, 12:09 Chodziło mi o to, iż małe dziewczynki mają dokładnie taki sam wygląd klatki piersiowej jak mali chłopcy.... Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: bez urazy 29.03.15, 12:10 btw - niektórzy faceci mają większy biust niż kobiety huehue, co prawda dla nich zapewne nie jest to powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
sanrio Re: bez urazy 30.03.15, 14:08 > Czytaj drzewko zanim napiszesz. napisałaś 3 posty dokładnie pod moją wypowiedzią, drzewko jest aż nad wyraz czytelne. Sprawdź. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: bez urazy 28.03.15, 23:12 Thea - w pielęgnacji biustu nie chodzi o "wyglądanie". Mi najładniej i najwygodniej bez niczego. Ale tą opcję stosuję w sypialni i na wakacjach (w formie ekscesu), a nie na co dzień, bo inaczej miałabym wąskie gluty do pasa zamiast piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 [...] 28.03.15, 23:30 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: bez urazy 28.03.15, 23:32 Znaczy, kiepskie te sklepy w stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: bez urazy 28.03.15, 23:48 Każdy biust może opadać i każdy stanik obciskać lub powodować otarcia, jeśli jest źle dobrany - oczywiście, przy dużym biuście trudniej go dobrać, bo wybór w przeciętnym sklepie jest słaby. To nie podlega dyskusji. ALE. Sama mam nieduży, ale kłopotliwy w kształcie biust (65 e-f, bezproblemowe maleństwo, prawda?! Ale szeroko rozstawiony, wymagający płytkich fiszbin (bo piersi wchodzą głęboko pod pachę, choć na klatce piersiowej wiele ich nie ma), miski z dużą średnicą, głęboko wchodzącą pod pachę, ale płaską w kształcie i bez żadnych wypełnień, bo te zdeformowałyby mi biust na chama spychając go do środka). W moim rozmiarze takich mnóstwo. Pasujących do mojego biustu - nie bardzo. I tym bardziej dziwi mnie, że kobieta mająca problemy z doborem bielizny tak łatwo lekceważy inne problemy w tej samej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: bez urazy 29.03.15, 22:46 Ale szeroko rozstawiony, wymagający płytkich fiszbin (bo piersi > wchodzą głęboko pod pachę, choć na klatce piersiowej wiele ich nie ma), miski z > dużą średnicą, głęboko wchodzącą pod pachę, ale płaską w kształcie i Moze to Ci pomoze? forum.gazeta.pl/forum/w,32203,156892465,,Szerokie_fiszbiny_plaskie_miski_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: bez urazy 29.03.15, 11:57 z > adna freya, panache ani inne niby dobre staniki nie leza jak trzeba, powoduja o > btarcia pod pachami (kto wymyslil takie dlugie fiszbiny?, No to chodz na Lobby zaloz watek, napisz jakie staniki w jakich rozmiarach i modelach masz i co z nimi nie tak i pomyslimy. Sa marki, ktore maja bardzo nisko krojone boczki i krotkie fiszbiny. Z drugiej strony sporo kobiet akurat tych niskich boczkow nie lubi, bo im sie biust wylewa nad krawedzia stanika i rozlazi na boki, wiec wola cos, co go zdyscyplinuje. I sa marki, ktore kosztuja znacznie mniej niz 200 zlotych, tak na marginesie, taka Ava chodzi po 70 zlotych, Lupoline, Gorsenia, Gorteks podobnie, Nipplex rowniez ponizej 100 zlotych. . po zdjeciu stanika mam takie czerwone pregi, jakbym sie drutem obwiazywa > la A odciski od rzemyczkow sandalow Ci sie nie robia? Bo mnie wprawdzie mozna faktycznie odrysowac obrys stanika, ale taki slad zostawia u mnie kazdy szew. Jesli schodzi bez sladu w krotkim czasie, to sie nie przejmuje. Jak nie schodzi, to cos jest nie tak. Dlatego np. nie nosze stanikow z dodatkowymi bocznymi fiszbinami, bo slady od nich zostawaly mi znacznie dluzej. > oczywiscie zaden sie nie rozciaga nawet o cm a trzeba nosic scisly. Nie, mozna sobie kupic dowolnie luzny, zadna policja stanikowa Ci inspekcji nie przeprowadzi i nie wybiczuje za zbyt swobodne piersi. Jedyne co Ci grozi to fakt, ze luzniejszy stanik Ci piersi nie podtrzyma i jak bedziesz chciala podbiec do autobusu, to bedziesz je musiala przytrzymywac. Wiekszosc woli ciasniej, ale bez ustawicznego myslenia o biuscie, dlatego producenci wypuszczaja staniki, ktore sie nie rozciagaja w noszeniu. Ale to jest Twoje zycie i Twoja wygoda. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: bez urazy 29.03.15, 12:13 mam slady od wszystkiego na skorze ale od stanika mam do rana - stad plamy szarozolte. biust zaczyna mi sie pod pacha - stad te wysokie fiszbiny wg brafiterek. kupilam kiedys tansze - kosztowaly ze 130zl/sztuka - alles. co za nedza - w jednym odpadly haftki a w drugim skulkowal sie wklad w miseczkach i zrobily sie mega twarde kulki w srodku, jakby kamyki. pomijam fakt, ze oba sie skurczyly w praniu a rozciagnely w obwodzie ps bieganie nie jest przyjemne w zadnym staniku, jak juz wczesniej pisalam nie ma dla mnie stanika do fitnessu, nawet tych mocno polecanych. w sklepach same mniejsze miseczki i lipa. znalezienie shock absorbera w rozmiarze 75I, 75 HH to jak znalezienie swietego graala. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: bez urazy 29.03.15, 22:43 > ozolte. biust zaczyna mi sie pod pacha - stad te wysokie fiszbiny wg brafiterek Zazwyczaj biust zaczyna sie pod pacha, to akurat normalne. Przy wysokich boczkach dobieranych przez brafitterki obstawialabym raczej nie miejsce zaczynania biustu ale jego typ, sa biusty ktore daja sie trzymac w ryzach przy niskich boczkach, sa takie, ktore beda sie mocno rozchodzic na boki, co wiekszosc kobiet odbiera jako nieestetyczne. Ale zawsze trzeba wywazyc miedzy estetyka i wygoda i to musi byc Twoja decyzja, w koncu stanik ma byc dla biustu, a biust dla stanika. Jak Ci niewygodnie to mow brafitterce wprost, bez informacji zwrotnej ona nie ma szans. No i z moich doswiadczen wynika, ze lepiej miec jedna stala brafitterke, ktora zna nas i nasz biust i bedzie wiedziec, co lubimy, a czego w ogole nie przynosic. Tobie polecalabym pania Monike z Dopasowanej. kupilam kiedys tansze - kosztowaly ze 130zl/sztuka - alles. co za nedza - w > jednym odpadly haftki a w drugim skulkowal sie wklad w miseczkach i zrobily sie > mega twarde kulki w srodku, jakby kamyki. pomijam fakt, ze oba sie skurczyly w > praniu a rozciagnely w obwodzie Firma firmie nierowna. A o allesach nie bede sie wypowiadac, bo dla mnie te staniki sie w rekach rozlaza, nie rozumiem skad sie bierze ich popularnosc. Choc zastanawiam sie, w jaki ich rozmiar sie zmiescilas, skoro ich 75J odpowiada brytyjskiemu 75G, no 75GG. znalezienie shock abs > orbera w rozmiarze 75I, 75 HH to jak znalezienie swietego graala. Mowimy o brytyjskim 75HH? Jest shock Absorber, jest Freya active, jest royce i jest elomi. W wiekszosci warszawskich sklepow mozna sie umowic na info o dostawie, a mozna tez najzwyczajniej w swiecie zamowic sobie wybor stanikow przez neta i potraktowac to jako wypozyczenie za oplata - zamawia sie wiecej, mierzy, wybiera najwygodniejsze, reszte odsyla. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: bez urazy 30.03.15, 10:55 z alles mialam 70H, miski nie byly zbyt zabudowane, mialam biust jakis wtedy sredni a jeden mial odpinane ramiaczka - idealny byl do letnich sukienek bez plecow bo mialam jedno ramiaczko na obie miseczki. byly ok dopoki ich nie upralam. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: bez urazy 30.03.15, 15:11 Przeczytałam Waszą dyskusję z ciekawością, przeczytałam zalinkowany wątek, ale niewiele mam z tego pozytku mimo, że opisany problem i mnie dotyczy Wygląda na to, że należy ukończyć jakieś stanikowe studia, znać na pamięć wszystkie modele i wszystkie firmy, albo jeździć przez tydzień do dobrego sklepu i spędzac po kilka godzin dziennie z brafitterką a dopiero potem czytać posty uświadomionych Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: bez urazy 30.03.15, 15:46 albo jeździć przez tydzień do dobrego sklepu i s > pędzac po kilka godzin dziennie z brafitterką Ech, jak pieknie by bylo, gdyby to bylo realistyczne! Ale w Twoim rozmiarze cala zawartosc dobrze zaopatrzonego uswiadomionego sklepu mozna przymierzyc w ciagu dwoch godzin - wiem z bolesnego doswiadczenia, bo wpadlam na jesieni na niezbyt madry pomysl zafundowania stanikow bliskiej mi kobiecie i oczywiscie musialam byc podczas dobierania, ktore okazalo sie polegac na przymierzeniu Wszystkiego. Ja w tym samym sklepie zazwyczaj spedzam kwadrans, wchodze, mowie, co kocham, a z czym sie nie dogaduje, czego potrzebuje, dostaje trzy propozycje, jedna kupuje, finito. I trwa to az tyle, bo z racji tylko okresowego wpadania do miasta nie mam juz "mojej" brafitterki, ktora lepiej ode mnie wiedziala, co mi bedzie lezec. > Wygląda na to, że należy ukończyć jakieś stanikowe studia, znać na pamięć wszys > tkie modele i wszystkie firmy, Nie da sie juz. Jeszcze pare lat temu bylam w stanie ogarnac caly sensowny rynek. Przez jakis czas ogarnialam "moj" segment. Teraz oferta tylko w moim rozmiarze przekracza moje mozliwosci orientacji. Z racji mieszkania w strasznej dziurze i zamawiania przez net jeszcze staram sie orientowac, ale zazwyczaj wole wpasc do sklepu, gdzie ktos siedzi w temacie przez caly dzien, wiec dobierze potrzebny mi towar szybciej i sprawniej niz ja. I ta osoba wie, ze dana wersja kolorystyczna nie trzyma rozmiarowki i raczej nie dobiore rozmiaru, ale za to stanik zupelnie innej firmy w podobnej stylistyce ma miski odpowiadajace dokladnie moim potrzebom. Dlatego dobrze jest miec wlasna brafitterke, ktora bedzie przewodniczka po tym calym kolorowym swiecie. A upraszczajac linkowany watek: wyprobuj onlyher, jesli pasuja Ci nieprzezroczyste staniki. Jesli chcesz przezroczystosci to sprawdz Ewe Bien i Chantelle - w obydwu wypadkach miekkie halfcupy. Odpowiedz Link Zgłoś
lady-z-gaga Re: bez urazy 30.03.15, 17:28 Chyba wolę wybierac biustonosze w samotności, niż konsultowac każdy zakup z obcą babką i tłumaczyć się, dlaczego dany model lub kolor mi się nie podoba korzystałam raz z usług profesjonalistk w warszawskich zlotych tarasachi, bardzo sobie chwalę, nauczyła mnie prawidłowo zakładać biustonosz, nauczyła mnie wygarniac biust i to mi wystarczy. Poza tym nawet w dobrych sklepach nie ma takiego wyboru, aby wszystkie wielkości i kształty biustow znalazły swoj cyckonosz, uwzględniając przy tym gust, mozliwości finansowe i potrzeby właścicielki ale dzięki wielkie, bo przynajmniej dowiedziałam się, że producenci uwzględniają budowę taką jak moja i że warto szukać fasonu idealnego Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: bez urazy 30.03.15, 18:15 Popatrz, a mnie sie zawsze ten sklep w zlotych wydawal zbyt posh, zeby miec sensowna obsluge. A ja lubie miec "wlasnych" sprzedawcow, teraz wlasnie strasznie sie irytuje, bo moja ulubiona ksiegarka poszla na macierzynski i nie ma juz tak, ze wpadne do ksiegarni, powiem czego mi potrzeba, a ona juz cos wyszuka, tylko sama musze wymyslac. I tak samo tesknie za dobra brafitterka, ktora wie, co lubie, wiec nie bedzie podsuwac oliwkowego stanika, za to podpowie, ze wprawdzie nie zamawiali chantelle, ale sadzac po pokazach to ten model w piorka powinien mi podpasowac. Albo podsunie marke, o ktorej w ogole nie slyszalam, ja tak wlasnie sie dorobilam stanika Avy. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: bez urazy 28.03.15, 22:54 Dbać trzeba zawsze i nosić dopasowany biustonosz też. Z doświadczenia jednak wiem, że w 99% to od małych biustów usłyszę "bez przesady, w C&A wczoraj kupiłam 75C za 20 zł", "można kupić bez problemu...(jej rozmiar)". I tak dalej. W tę stronę padają takie komentarze. W drugą pewnie inne, co widać po tym wątku Każdy biust cierpi. Większy cierpi bardziej. Tak, jak każdy po wejściu na Giewont będzie zmęczony, z czego otyły o słabej kondycji bardziej. Kilka dni temu robiłam zakupy. Rozmiar 30HH. Pani z miną skwaśniałego mleka zasugerowała operację zmniejszenia biustu. Odpowiedziałam jej więc, że wystarczy poszerzyć asortyment sklepu. Tym bardziej, że sklep wyspecjalizowany właśnie w nietypowych biustonoszach. Ot, swieżynka mi się trafiła, której się w szufladach szukać nie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
klamkas Re: bez urazy 28.03.15, 23:13 Ale wiesz, że większość kobiet kupujących 75C wcale nie ma biustu w tym rozmiarze i kierowanie się ich opiniami nie bardzo ma sens? Odpowiedz Link Zgłoś
mag1982 Re: bez urazy 29.03.15, 07:10 Ja swego czasu miałam najprawdziwsze 75 D. Udałam się do sklepu w którym panie podobno super doradzały z za wszelką cenę próbowały wbić mnie w coś o węższym obwodzie. Zaczęły od 65 "coś tam" ale w tym się nawet nie dopięłam. Później dawały mi różne o rozm. 70 ale czułam się fatalnie ściśnięta, oddychać było mi ciężko. No i okazało się mimo usilnych prób, że jednak mam 75 D. Pewnie im swoim pospolitym rozniarem zaniżyłam statystyki czy coś Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: bez urazy 29.03.15, 10:50 O, ja to bym bardzo chciała mieć 65G, nawet za cenę trudności z zakupem biustonosza. Mam 70C i nijak w obwodzie nie chce być miej, a w misce- więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: bez urazy 29.03.15, 13:32 Wiesz co, mnie wisi w czym kto chodzi i gdzie kupuje. Kupuje na bazarze i jest zadowolona - super Chwała jej za to. Nie szkodzi, że zapięcie pod łopatkami a biust wisi na wysokości pasa. Jej sprawa skoro się dobrze czuje. Tylko niech mnie nie umoralnia i nie sugeruje, że poszukiwanie mojego rozmiaru to wyłącznie moja fanaberia pani z pieskiem, bo przecież można za 10 zł na bazarze kupić. Ja się nie odzywam, nie komentuję. Idę dalej i szukam swojego biuściora. Też chciałabym za niego mniej zapłacić (choć tu dziękuję tym, które odesłały mnie do polskich firm). Po poszukiwaniach, odsyłaniach złych modeli i rozmiarów, dwa udało mi się kupić. Pozostałe niestety tylko w sklepie stacjonarnym i jakoś dziwnie znów Panache. Odpowiedz Link Zgłoś
solejrolia Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 10:15 i teraz pytanie: cena ceną, ale co z jakością? a moze to ta partia towaru, co wypadła z Tira? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 10:25 mildenhurst napisała: > w Realu. Do tej pory uważałam, że nie moje małe c..i mniej niż 70 zł. nie kupi > ę, miła niespodzianka. idealni pasuje, trzyma i mam luzik. nie mam wiele bo 34/ > 75. kupiłam 10 sztuk, łącznie po jednej próbnej. akurat na taki rozmiar to nie jest trudno stanik kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 10:55 Nie jest trudno kupić byle co, ale sztuką jest kupić dobry biustonosz. Sklepy zalane są rozmarówką 75B-80C. I co z tego, skoro po zmierzeniu okazuje się, że fiszbiny robią dziurę w mostku, nie sięgają pachy, masakrują piersi, a rzekomą 70 można się owinąć dwa razy? Mam wrażenie, że firmy produkujące biustonosze na duży biut robią to porządnie, reszta wychodzi z podobnego- jak niektóre tu forumki- załozenia, że średnie i małe rozmary można potraktować dwoma trójkątami na sznurku albo innym bardziewiem. I właścicielki powinny się cieszyć, bo przecież noszą stanik wyłącznie dekoracyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 10:58 No stanik z reala za 10zł z pewnością jest idealnie skrojonym i wymodelowanym biustonoszem. No błagam Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 12:27 A to już inna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 30.03.15, 14:34 Akurat jedyny mój biustonosz, który po zakupie absolutnie nie nadawał się do noszenia, był dobierany przez bra fitterkę i kosztował ponad 250 zł. Podobno super jakość, ale co z tego skoro nosić się tego nie da. Po kilku godzinach miałam od niego odparzenia, a wręcz rany na ciele. A na forum radosne teksty: to twój biust nie jest uświadomiony i nie potrafi dopasować się do dobrze dobranego stanika Dla mnie to absurdalne. Jeśli ktoś chce się katować stanikiem niczym kobiety gorsetem w XVIII wieku to jego sprawa. Ja wierzę, że każda kobieta sama najlepiej zna swoje piersi i lepiej sobie dobierze stanik, który jej i pasuje i podtrzymuje biust, niż poradniki internetowe. Teoria to nie wszystko. Nie kupiłabym stanika ciemno w sklepie bez mierzenia ( i sprawdzenia czy ten rozmiar 70 to faktyczne 70 i nie podjeżdża mi pod szyję). Tak samo nie kupiłabym jakiegoś polecanego na forum biustonosza bez mierzenia, bo lobby poradziło, że w takim rozmiarze będzie mi dobrze. To co dobre dla innych wcale nie musi być dobre dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
evolene Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 11:10 Co za przykry wątek. Jakby to ktoś miał wpływ na to czy ma duży czy mały biust. Te sugestie, że na taki rozmiar jaki ma autorka nie problem kupić biustonosz. Te sugestie, że mały biust to takie smutne itd. Jeszcze tylko brakuje kogoś z lobby biuściastych z uświadamianiem co do rozmiarówki. Odpowiedz Link Zgłoś
komorka25 Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 12:38 Co masz do Lobby? Dzięki dziewczynom z Lobby wiele innych wreszcie ma DOBRZE DOBRANE biustonosze. Może nie wszystkie, które chciały porady, ale trudno przed monitorem zgadywać jakie NAPRAWDĘ problemy maja te, które chcą porady. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 23:59 Absolutnie nic, poza tym poczuciem wyższości, które kazało niektórym wejść w ten wątek i napisać, że autorka NA PEWNO nie nosi rozmiaru 75 C, tylko pewnie jest nieuświadomiona, ma źle dobrany stanik i w ogóle niedługo cycki będą jej powiewać w okolicach kolan. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 30.03.15, 14:54 lauren6 napisała: > Absolutnie nic, poza tym poczuciem wyższości, które kazało niektórym wejść w te > n wątek i napisać, że autorka NA PEWNO nie nosi rozmiaru 75 C, tylko pewnie jes > t nieuświadomiona, ma źle dobrany stanik i w ogóle niedługo cycki będą jej powi > ewać w okolicach kolan. Jazdy na temat cudzych cial sa standardem internetu i ludzkosci jako takiej. Bo najlepsza obrona jest atak, wiec jak ktos ma watpliwosci wobec swojego ciala, to na wszelki wypadek atakuje innych. A to oznacza, ze niewazne jaki sie ma ksztalt ciala, na pewno sie oberwie. Poniewaz slucha sie glownie tego, co nas dotyczy, to wydaje sie, ze kazdy inny ksztalt ciala ma lepiej niz my. Co swietnie podkreca potrzebe ochrony - wyrazanej rowniez atakiem na reszte - i konczy sie nakrecaniem spirali nienawisci. Na Lobby byla seria watkow "co mowia..." - faceci, sprzedawczynie, inne kobiety, cieszyly sie niezla popularnoscia, mialy po kilkaset postow. I daly wszystkim zainteresowanym mozliwosc zobaczenia, ze w sumie "te inne" maja tak samo przechlapane, ze kazda kobieta, ktora nie pasuje w 75B - niewazne czy dlatego ze potrzebuje 65C czy 75HH - bywa obrazana przez sprzedawcow, ze jak zakompleksiony facet chce dopiec do zywego, to bedzie krytykowal rozmiar piersi. I ze czesto osoby o tym samym rozmiarze piersi i ogolnie zblizonej sylwetce byly gnojone przez otoczenie, tylko ze jednej wytykano zbyt male a drugiej zbyt duze piersi. I chyba wtedy do nas dotarlo, jak wazne jest bycie body-positive czyli pozytywnym sposobem myslenia o ciele, ktore wyraza sie w wielu aspektach, w uzywanym jezyku, w strukturach myslenia, w podejsciu do wlasnego ciala. W przypadku Lobby odzwierciedla sie w regulaminie (ostatnia wersja jest sprzed trzech lat), ktory zabrania dyskusji maly vs. duzy biust czy obrazania dyskutantek. Ale spory o to, czy mozna o wlasnym ciele pisac obrazliwie (np. "na takie mutanty jak ja nikt nie chce produkowac") byly ustawicznie. Bo hejt na ciala jest tak bardzo czescia kultury, ze ludzie sobie nie umieja wyobrazic, zeby z niego zrezygnowac. I jasne Lobby rozpowszechniajac info, ze staniki trzeba dobrze dobierac, zeby przeciwdzialac niepozadanym zmianom, dostarczylo amunicji, jesli ktos chce komus przywalic. Bo niestety nie ma narzedzia, ktorego nie daloby sie wykorzystac sprzecznie z zalozeniami. Ale dzieki Lobby nie tylko iles tam kobiet dowiedzialo sie, ze moze byc im wygodniej, ale przede wszystkim teraz mozna teraz kupic stanik w rozmiarze 65GG za jakies 70 zlotych nie tylko w kazdym centrum handlowym, ale tez w co trzecim bielizniaku. Nie trzeba korzystac z Lobby, nie trzeba korzystac z pomocy brafitterki, mozna sobie samemu dobrac, co sie chce. Bo jest wybor. Jak w 2006 szukalam tego rozmiaru, to w calej Warszawie mozna go bylo kupic za 300 zlotych u Rudej z Grochowskiej, kolory czarny, bialy, bezowy, zazwyczaj przerabiany, i - rewolucja! - za 200 zlotych w Avocado. I w sumie po to bylo to cale Lobby. Zeby doprowadzic do zmiany. Kto chce, niech korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 30.03.15, 14:58 skąd wiedza, że ja nie wiem jaki jest mój rozmiar? Trudno załapać, że ww zakupu kupiłam na "pałę". Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 30.03.15, 16:35 mildenhurst napisała: > skąd wiedza, że ja nie wiem jaki jest mój rozmiar? Trudno załapać, że ww zakupu > kupiłam na "pałę". Nie wiem, dlaczego odpowiadasz akurat mnie, skoro ja dosc starannie unikam mowienia o Twoim zakupie i Twoim rozmiarze. Wiem, ze niektorzy ten bardzo rzadki rozmiar maja, zdarza sie. Sceptycyzm forumek wynika pewnie z tego, ze nie tylko ja czytalam wypowiedzi osob, ktore podawaly typowo bielizniakowy rozmiar typu 75B czy 80C, a po wizycie w lepiej zaopatrzonym sklepie przesiadaly sie na zupelnie inny rozmiar. Np. jak tu: stanikomania.blox.pl/2009/01/Dziwny-rozmiar-65GG.html Ale dopoki ktos nie pisze tekstow z cyklu "Honorata Skarbek miala tak jak ja male B i powiekszyla sobie do C/D" to ja zakladam, ze w obecnych czasach jest to rozmiar poddany weryfikacji, w koncu stanikow jest zatrzesienie, wyprobowanie czy 70E nie lezy lepiej nie jest trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 30.03.15, 18:15 o obecnych czasach to biały ma 1000 odcieni co nie zmienia faktu, że jeśli ktoś kocha kość słoniową to musi przestać bo nie jest już kością słoniową, a bledszym odcieniem marmuru egipskiego. Ile by zmienił się wydźwięk jeśli zamiast 10 zł napisałabym 1000? Nie byłoby tematu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
pitahaya1 Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 30.03.15, 18:52 mildenhurst napisała: Ile by zmienił się wydźwięk jeśli zamiast 10 > zł napisałabym 1000? Nie byłoby tematu, prawda? Guzik prawda Wydanie większej kwoty niż ogólnie na forum uznanej za dobrą i właściwą (w obie strony!!) Jest uważane za idiotyzm. Wydanie mniej za niedbalstwo, wydanie więcej za snobizm i potrzebę pochwalenia się całemu światu. Poszukaj z nudów wątków o majtkach do kompletu) Poszukaj, bo możesz się zdziwić, jakie są reakcje przy droższych zakupach. Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 13:13 > Co za przykry wątek. > Jakby to ktoś miał wpływ na to czy ma duży czy mały biust. Te sugestie, że na t > aki rozmiar jaki ma autorka nie problem kupić biustonosz. Te sugestie, że mały > biust to takie smutne itd. > Jeszcze tylko brakuje kogoś z lobby biuściastych z uświadamianiem co do rozmiar > ówki. Na ematce? Bez sensu, tu jak ktos nie ma zweryfikowanego rozmiaru, to tylko dlatego ze nie chce. A swoja droga, gdyby ten watek byl na Lobby, to interwencje bylyby nie tylko wobec wulgarnych postow o goleniu, ale takze wobec porownywawczych male vs. duze i rozwazaniu, komu obwisa, a u kogo nie widac. Sekciarstwo Lobby obejmuje tez postawy body-positive i hejtowanie cudzych cial jest zabronione. Btw. na ktoryms Lobby byl watek o stanikach z sieciowek, Kappahl byl chwalony za jakosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ola33333 Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 29.03.15, 12:41 obawiam sie, ze idealny stanik za 10 zl moze sie okazac malo idealny po praniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst nie odealny bo tani? 30.03.15, 09:46 jak na dzień dzisiejszy po kilku praniach i założeniach: pasuje idealnie, okala całe piersi, nie krępuje ruchów, nie obciera, ramiączka nie spadają, zapięcie nie jest ani pod tyłkiem, ani pod szyją, nie sprał się, nie skurczył, nie rozciągnął. Fakt jest bardziej w sportowym typie. Wydałam 100zł i nawet jeśli będę musiała wyrzucić to nie od razu, ale kilka razy ponoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: nie odealny bo tani? 30.03.15, 09:52 To w końcu ile wydałaś na stanik, 10 czy 100? Odpowiedz Link Zgłoś
mag1982 Re: nie odealny bo tani? 30.03.15, 10:13 Jak kupiła 10 szt po 10 zł to 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: nie odealny bo tani? 30.03.15, 16:00 Kiedys kupilam w terranova cztery bluzki po 5,50 za sztuke, zaluje ze nie kupilam dwadziescia. Bardzo rzadko mozna kupic cos wygodnego w super cenie. Zazdroszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst Re: nie odealny bo tani? 30.03.15, 16:38 miałam kiedyś sytuację. Wybrałam się do odzieży używanej. Za 17 zł kupiłam wełniany płaszcz M&S. Po zapłaceniu pani z obsługi powiedziała, że ten płaszcz jest w innej ceni niż na metce i kazała mi zapłacić inna kwotę. Miałam juz paragon więc moja była racja. To trochę inna sytuacja, ale wpisuje się, że nie zawsze dobrze =drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: nie odealny bo tani? 30.03.15, 17:08 i bez paragonu obowiazuje cena z metki Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Kupiłam idealny stanik za 10zł 30.03.15, 11:42 Zainspirowałaś mnie. Chyba wybiorę się do Reala. Odpowiedz Link Zgłoś
mildenhurst nie rozumien 30.03.15, 19:03 stanik "starcza" Wam na rok? Moje ciało zmienne jest, Wy kupujecie takie na lata? To jak z majtkami, trochę niehigieniczne. To, że mam hhh teraz za 3-4 miesiące może nie być już aktualne, ale mimo wszystko...? Odpowiedz Link Zgłoś