Dodaj do ulubionych

Emama na wakacjach

15.04.15, 09:04
Brzydzi się wakacjami AI dla pospólstwa.
Kocha za to lipcowe mżawki przy +15 nad Bałtykiem, włoczy się po lasach Skandynawii oraz w lipcu zwiedza starożytny Egipt i spaceruje po Rzymie ze swoim genialnym dzieckiem w dresie.
Oczywiście 3latek jest zachwycony widokiem koloseum przy +40 a +45 w Gizie to dlaniegopoezja bo lepiej chłonie wtedy klimat miejsca.
Jeśli już jedzie gdzieś nad południowe morze to bez problemu znajduje w każdym miejscu(nawet jeśli jest kurort oblegany przez tysiące europejczyków) zaciszną zatoczkę gdzie ma plaże tylko dla siebie i choćby wszędzie był żwir i kamienie to emama znajdzie tą z białym przesypującym się piaskiem.
Jednak nie bywa tam często bo zajęta jest zwiedzaniem muzeów i różnych ruin oraz smakowaniem specjałówlokalnej kuchni w knajpkach dla lokalesów. Bo emama spośród 100 tych nastawionych na turystów bez problemu znjaduje tą dla miejscowych.
Obserwuj wątek
    • lilly_about Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 09:20
      Błąd. Ematka nad Bałtykiem ma zawsze upały i nowoczesny domek za 25 zł za osobę
      • krejzimama Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 09:22
        Masz absolutną rację.
    • cosmetic.wipes Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 09:24
      A weki na wakacje robi czy nie robi? Bo ta kwestia nigdy nie została rozstrzygnięta.
      • lilly_about Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 09:26
        Robi. Bo w Chorwacji czy Hiszpanii łatwo sie zatruć nieznanego pochodzenia żywnością wink Lepiej mieć spagetti w słoiku.
      • aankaa Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 09:26
        jeśli robi to jeszcze się do tego nie przyznała
      • kitek_maly Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 17:24
        Weki robi. Ale nie na wszystkie dni, bo zabiera też butlę oleju i mąkę, żeby podczas smażenia naleśników mieć chwilę relaksu od stresującego plażowania.
    • heca7 Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 09:26
      Jedno co się zgadza to zaciszna zatoczka. Ale ja planuję wyjazd na ponad rok przed. Nad Bałtyk nie jeżdżę z powodu zimna i zielonej wody.
    • aqua48 Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 09:33
      krejzimama napisał:

> Jeśli już jedzie gdzieś nad południowe morze to bez problemu znajduje w każdym
      > miejscu(nawet jeśli jest kurort oblegany przez tysiące europejczyków) zaciszną
      > zatoczkę gdzie ma plaże tylko dla siebie i choćby wszędzie był żwir i kamienie
      > to emama znajdzie tą z białym przesypującym się piaskiem.
      > Jednak nie bywa tam często bo zajęta jest zwiedzaniem muzeów i różnych ruin ora
      > z smakowaniem specjałówlokalnej kuchni w knajpkach dla lokalesów. Bo emama spoś
      > ród 100 tych nastawionych na turystów bez problemu znjaduje tą dla miejscowych.

To ja, to ja! Nad Bałtyk nie jeżdżę, dresów nie posiadam, więc cóż mi innego pozostaje prócz tropienia lokalsów i ich nawyków żywieniowych.
    • fadilla Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 09:58
      Ziarna i plewy w jednym, a trzeba oddzielić. Akurat pamiętam posty hecy7 i jej zdjęcia z wakacji gdzie faktycznie widać uroczą zatoczkę i wynajęty domek (chyba w Chorwacji). Więc post przydatny i inspirujący - polecam dla zainteresowanych, bo widać, że się da. Wszelkie inne przydługawe, napuszone opisy zwiedzania muzeów to inna kategoria ześwirowanych mamusiek silących się na oryginalność.
      Osobiście nad Bałtykiem bywam, a na stałe mieszkam nad zatoką, ale najchętniej lato spędzam na Kaszubach nad jeziorem. Miejscówki nie zdradzę bo się tam zjedziecie i przestanie być bezludnie.
      • heca7 Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 12:24
        Dokładnie smile Zatoka Medvidina, Hvar.
        • depompadur Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 13:52
          Mogę poprosić o link do fotek lub namiary?
          W Velo Grablje rozsypią moje popioły smile
          • heca7 Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 15:10
            www.visit-hvar.com/destinations/gdinj/medvidina - to oferta ze strony , z której ja korzystałam.
            Na pierwszym zdjęciu po lewej widać domy. Po prawej w zatoce jest jeden prywatny a tego u góry już nie ma. Przejechały po nim walce bo był bez pozwolenia.
            Na drugim zdjęciu widać jak daleko do cywilizacji wink

Zdjęcia są tu - fotoforum.gazeta.pl/a/72840,5.html

Opis na Cro.pl pod moim nickiem.
            • heca7 Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 15:17
              Sorry. Więcej zdjęć z zatoki jest tu wink
              fotoforum.gazeta.pl/a/67858,3.html
              • depompadur Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 15:35
                A już myślałam, że zwiedziłam wszystkie zatoki Hvaru big_grin

Tylko raz wylądowałam na takim totalnym zad.upiu - uvala Zitna na Korczuli: static.panoramio.com/photos/large/741431.jpg
                Zachwycił mnie ten widok, więc z trudem, bo z trudem ale udało mi się zdobyć namiary na ten domek. Niestety okazało się, że takie odludzia to jednak nie dla mnie uncertain Ale na całodzienne plażowanie - jak najbardziej
                • heca7 Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 17:00
                  Na Korculę wybieram się za dwa lata mam już wybraną miejscówkę nad samym morzem smile W tym roku Thassos.
                  • depompadur Re: Emama na wakacjach 16.04.15, 07:15
                    Thassos ładne, ale trochę mało kamieni big_grin
                    • heca7 Re: Emama na wakacjach 16.04.15, 08:31
                      No fakt mało. Ale tym razem mąż się upierał żeby była Grecja i wyspy smile To mu znalazłam...
    • gaskama Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 12:42
      I czujesz w związku z tym jakąś frustrację?
    • kandyzowana3x Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 13:06
      Juz nie moge sie doczekac smile. Poczatek czerwca AI - mam zamiar lezec, plywac i saczyc drinki z palemka, zwiedzanie ogranicze do 5 h na 2 tyg smile. W lipcu 10 dni w Polsce, a z poczatkiem wrzesnia lazurowe wybrzeze pociagiem ( z uksmile i zwiedzanie Francji.
      W tym roku zapowiada sie wyjatkowo fajny sezon wakacyjny.
    • lauren6 Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 13:56
      Jesteś nie na czasie. Emama pakuje niemowlaka do samolotu i lecą na wakacje do Tajlandii czy na Bali. Trzeba go hartowac, bo za rok go czeka safari w Kenii.
      • krejzimama Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 15:12
        Ja już nie nadążam.
      • lewapinger Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 17:22
        Safari w Kenii i Tanzanii już dawno zaliczone.
        Teraz puer...lę muzea, ruiny, skorupy. Leżę równo plackiem pod palmą niezależnie od tego czy jestem w Egiptowie, na Sri Lance czy w Meksyku.
        Słoiki raz brałam do Chorwacji a nad Bałtykiem nigdy nie byłam na urlopie. Może w tym roku mąż zabierze mnie na łikend jako ekscentryczny wypad ha ! tongue_out
    • leanne_paul_piper Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 21:08
      Ha, a ja wybiorę to pogardzane i opluwane all inc., a do tego pojadę do wsiowego Egiptu albo Turcji, i co więcej zapłacę prawdopodobnie więcej niż za moją ostatnią Dominikanę, podczas kiedy typowa ematka, jeżeli już wybiera takie wieśniackie kierunki, to płaci 99 zł za hotel 5*, albo w ogóle jej dopłacają, że raczyła przyjechaćwink.
      Tylko weków nie wezmę, bo nie umiem robić.
      • krejzimama Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 21:23
        Ja już odliczam dni do momentu jak położe się na leżaku na egejskiej plaży. Na plaży jest bar więc daleko nie trzeba będzie chodzić po gołdę i zagrychę. Jak mi się znudzi plaża to walnę się przy basenie z książką i słuchawkami na uszach. A jak przyjdzie mi jakaś głupia myśl by ojechać jakieś ruiny czy skałki to podgłośnie muzykęi pojde po drinka.
        • leanne_paul_piper Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 21:30
          love youbig_grin
        • mamusia1999 Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 23:56
          a ja dlatego wyjeżdżam indywidualnie w odludne miejsca, żeby mi zwiedzania do głowy nie przychodziły ;P nawet gdybym udaru dostała. jest zatoczka, jest żwirek, zabytków brak. nauczyłam się po pierwszym pobycie na Korsyce, kiedy to świeżo poślubiony czuł się w obowiązku dotknąć każdego jednego menhira.
          w czerwcu jadę na szybkiego łyknąć toskańskiego wina i słońca, ale trochę mnie martwi bliskosc tych całych Florencji, Pisow, Sien etc.
        • gaskama Re: Emama na wakacjach 16.04.15, 08:45
          A ja bym już wolała, żeby mnie koza wryu..ła, niż spędzić tak urlop jak ty. I co w związku z tym?
    • nenia1 Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 22:12
      krejzimama napisał:

> Brzydzi się wakacjami AI dla pospólstwa.
      > Kocha za to lipcowe mżawki przy +15 nad Bałtykiem, włoczy się po lasach Skandyn
      > awii

O to ja, faktycznie w zeszłym roku włóczyłam się po Norwegii, choć w tych rejonach praktycznie lasów nie było. Bałtyk bardzo mi się podoba, ale głównie od strony Danii, wyspa Mon to mój debeściak.
    • fornitta69 Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 22:26
      I przez caly urlop chodzi w jednorazowych majtkach,zeby sie nie meczyc praniem tongue_out
      • krejzimama Re: Emama na wakacjach 15.04.15, 22:29
        Nie ma czasu bo relaksuje się przygotowywaniem 5 posiłkow dziennie.
        Ale mam nadzieję, żechociaż przekładki robi.
        • iskierka3 Re: Emama na wakacjach 16.04.15, 08:10
          To wsadze kij w mrowisko bo ja faktycznie gardze all inclusivewink bylam owszem i dla mnie to wakacje w blokowisku. Wiem, ze porownanie jest grube ale tak sie czuje i nic na to nie poradze. Zdecydowanie wole pole namiotowe pod sosnami, o wiele bardziej wakacyjnie. Chyba pasuje do opisu ematki - wole zwiedzac, upal mi w tym nie przeszkadza i zre w knajpach dla lokalsow. Przy dziecku zwiedzanie ograniczone, wiadomo ale jezdzimy ze znajomymi z dziecmi i wtedy zwiedzaja nawet chetnie, zajmuja sie soba i nie marudza. Wekow nie woze ale wylacznie z lenistwa, poza tym cos mi mowi, ze moje weki zepsulyby sie jeszcze przed dotarciem do celuwink nie mam za to idiotycznych obiekcji, ze gdzies jechac "wypada" a gdzies nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka