Dodaj do ulubionych

Skarpetki złuszczające w tubce

23.04.15, 14:21
Kiedyś polecałyście tu skarpetki złuszczające jako alternatywę zabiegu u pedikiurzystki.
Skarpetki zawierają kwasy - najczęściej salicylowy, niekiedy też i mlekowy i wazelinę lub lanolinę- te same składniki są w maściach przeciw Odciskom, nagniotkom i zgrubieniom skóry.
Sama na to nie wpadłam, znalazłam film na youtube- kupilam maści i taaaadaaaammmsmile
Działa, czasu nie tracęsmile

m.youtube.com/watch?v=VamCSOsfVuc
Wklejam dilmik, dziewczyna wszystko dobrze tłumaczysmile
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Skarpetki złuszczające w tubce 23.04.15, 14:23
      Mozesz podac nazwe specyfiku i czy jest w drogeriach?
      • bei Re: Skarpetki złuszczające w tubce 23.04.15, 14:33
        Kupisz w każdej aptece, prosisz o masć przeciw odciskom, nagniotkom i ZGRUBIENIOM skory.
        Pierwszą kupilam taka tylko przeciw odciskom i nagniotkom, ma konsystencję woskowej plytki, popatrzyma na nią, stwierdzilam, ze ciężko będzie nia smarować. Kupilam w tubce o konsystencji miekkiej, a tą nietrafioną" oddalam kolezance, bo nie miala żadnej.
        I koleżanka potarla sobie tą maścią woskową piety po wieczornej kapieli, potarla rano juz żachwycona, ze piety mimo grubej skory zeobily się miękkie, zginęla szorstkość.
        Potarla je rano, poszla do pracy i jak mi opowiedziala o tym, to poprosilam, by wystopowala, bo zluszczanie nastepuje ze dwa, trzy dni po aplikacji.
        Tak też się stalo u niej.
        Ja korzystalam z " rekord łuszczy) , dziewczyna na dilmiku poleca jeszcze inną, ale moze to byc kazda maśc przeciw odciskom. Nie smaruj zbyt gorliwie, na pierwszy raz posmaruj zgrubienia, zaloz skarpetki i idź spac.
        Po kilku dniach ocenisz efekt zluszczenia, wowczas zrobisz poprawki.
        Ja tak zrobilam, zrogowacenia pięknie odchodzą w kapielismile
      • beata985 Re: Skarpetki złuszczające w tubce 23.04.15, 14:33
        maść na odciski aflofarm
        na pewno wypróbuję.....przydałoby się odświeżyć a złuszczenie całych stóp średnio mi się teraz uśmiecha.
        • bei Re: Skarpetki złuszczające w tubce 23.04.15, 14:36
          Smarujcie tylko tam, gdzie to potrzebne, naprawdę swietna sprawasmile
    • beata985 Re: Skarpetki złuszczające w tubce 23.04.15, 14:27
      oj tylko wiesz że po kilku dniach zaczną Ci stopy obłazić...wtedy tylko buty zakryte ale potem stópki miodzio....ja sobie już zrobiłam wcześniej.
      • bei by nie obłaziły 23.04.15, 14:35
        Kapiemy się normalnie, mozemy je nawet moczyć dłuzej i nadmiaru pozbywamy sie w kąpieli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka