Dodaj do ulubionych

dziwne zachowanie

04.07.15, 00:06
Zastanawiam sie skąd sie bierze u teściowej czy mojej wlasnej matki takie oto zachowanie,one nigdy nie wtrącają sie w moje zycie,nie słyszę tez komentarzy co im sie nie podoba,badz nie w moim życiu jednak zawsze gdy biorą moje dziecko na wakacje z automatu roszczą sobie prawo do wtrącania sie w moje zycie. I nie chodzi absolutnie o ale do wnuka raczej do mnie, w wakacje potrafią mi powiedzieć ze mebel w salonie jest nie takiwink Co najważniejsze sytuacja wyglada tak ze z racji tego ze babcie zawsze szarpią mi nerwy beznadziejnymi komentarzami ja rzadko zgadzam sie na te wyjazdy.Srednio co dwa lata,ostatni miał miejsce 3 lata temu i zawsze jest to samo.Co powoduje ze normalnie potrafią sie opanować, nigdy mnie nie krytykują,cokolwiek nie myślą sa stonowane bo mamy relacje jak normalni dorośli ludzie a jak juz spędzają tydzien z. moim dzieckiem potrafią skakać mi po głowie.z czego to wynika, ktos wie?
Obserwuj wątek
    • lolinka2 Re: dziwne zachowanie 04.07.15, 00:16
      Zapewne nie zrozumiały, kto tu komu uprzejmość wyświadcza, więc wyskakują z pozycji władzy.
      • elizaj1 Re: dziwne zachowanie 04.07.15, 08:57
        Tak to wyglada, jednak cos tu jest nie tak poniewaz to one prosza mnie by moje dziecko mogło wyjechać,a wrecz naciskają prośbami bo wiedza ze tego nie chce i nie lubię.Dlaczego wiec występują z pozycji władzy jesli mozna powiedzieć ze to ja robie im łaskęwink Co innego gdy matka czeka na te chwile i cieszy sie ze ma luz a dla mnie to jest wakacyjny koszmar dlatego nigdy nie wyjeżdżały co roku, bardzo rzadko.
    • peonka Re: dziwne zachowanie 04.07.15, 00:35
      Ale co, zabieraja do siebie Twoje dzieci i dzwonia z uwagami, ze masz brzydka kanape? smile
      • konwalka Re: dziwne zachowanie 04.07.15, 01:45
        ja też proszę o dodatkowe wyjaśnienie
        czekają na wyjazd z wnukiem i dopiero walą z grubej rury, że beznadziejnie dobrałaś zasłony?
        • elizaj1 Re: dziwne zachowanie 04.07.15, 09:08
          Tak jak sa z wnukami,rownież jak wracają to przez jakis czas jest walenie mi z grubej rury co sie nie podoba,co powinno byc inaczej,w moim życiu, salonie,zachowaniu, gdzie powinnam jechać, nie jechać, co robić, to i tamto inaczej,strofowanie, uwagi i opinie.Co ciekawe normalnie tak sie nie zachowują,tzn nie podejrzewam ze nie myślą, kazdy cos mysli i chyba nigdy nie bedzie tak ze sie nam wszystko podoba u innych ale zachowują sie z taktem i normalnie jak wobec dorosłego człowieka.
          • zonablond Re: dziwne zachowanie 04.07.15, 09:44
            Potrenowali "wychowanie" na wnukach i rozszerzają musztrę z wnuków na pokolenie wyżej.
    • kamunyak Re: dziwne zachowanie 04.07.15, 13:58
      moi tesciowie "brali" moje maloletnie dzieci na wakacje, do czasu, do którego dawały sie brać, czyli na całe wakacje. My wiadomo, 2 tygodnie urlopu, poza tym dzieci u dziadkow, czyli jakies pozostale 2 miesiące.
      jeśli moja teściowa nie wtrącałaby sie w moje życie, tylko w te 2 mies. od czasu do czasu telefon, ze mam brzydka kanape, to ja to łykam w ciemno. A co tam, dam radę.
      Chyba nie przebywasz w tym czasie ty, także, z teściami? tylko twoje dzieci?
      w czym więc problem? no, chyba, że dzieci cię w czyms podkablowują....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka