05.07.15, 12:14
Czy któraś z was drukowała zdjęcia u fotografa, z komputera? Chodzi mi o to że chciałabym wydrukować zdjęcia które mam na komputerze a nie mam w domu drukarki. Czy jak pójde do fotografa z pendrivem to mi wydrukuje? I jeszcze jedno pytanie, czy jest możliwe abym uzyskała zdjęcia takie jak normalne zdjęcie tzn. jak z aparatu, śliskie czy tylko wydruk na kartce. Proszę, pomóżcie bo jestem w tym temacie zielona.
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Zdjęcia 05.07.15, 12:16
      powaznie pytasz?
    • grave_digger Re: Zdjęcia 05.07.15, 12:20
      Tak, idziesz z pendrivem i w zakładzie zrobią Ci normalne zdjęcia, nie wydrukowane.
    • saszanasza Re: Zdjęcia 05.07.15, 12:22
      Czy jak pójde do fotografa z pendrivem to mi wydrukuje? I jeszcze jedno pytan
      > ie, czy jest możliwe abym uzyskała zdjęcia takie jak normalne zdjęcie tzn. jak
      > z aparatu, śliskie czy tylko wydruk na kartce.

Nie spotkałam sie jeszcze z praktyką, by fotograf drukował zdjęcia, raczej jakiś zakład poligraficznybig_grin
      I o ile będą posiadali papier fotograficzny to "wydrukują" ci zdjęcie.
    • peonka Re: Zdjęcia 05.07.15, 12:26
      Tak, zrobia ci normalne zdjecia z pendrive'a u fotografa. A nawet sama mozesz sobie wywolac zdjecia, np w rossmannie.
    • cosmetic.wipes Re: Zdjęcia 05.07.15, 12:28
      Ostatnio mi nawet ze smartfona "wydrukował" wink
    • z_lasu Re: Zdjęcia 05.07.15, 12:31
      To już jest standard od bardzo dawna. Ślub braliśmy 10 lat temu i w ten sposób drukowaliśmy zdjęcia (tj. zdjęcia z własnych aparatów daliśmy do wydrukowania w zakładzie). Oczywiście na papierze fotograficznym, nie na zwykłej kartce smile Zresztą w wielu miejscach masz punkty (takie automaty), gdzie możesz wpiąć pendriva, wskazać, które zdjęcia chcesz wydrukować i potem je odbierasz wydrukowane. Taką usługę można też zamówić przez internet - wysyłasz zdjęcia elektronicznie, dostajesz papierowe.
    • lioka Re: Zdjęcia 05.07.15, 12:33
      Dzięki wam za odpowiedź. Nigdy nie wywoływałam zdjęć u fotografa z pendriva więc nie wiem jak to u nich jest. Zawsze miałam na kompie ale pomyślałam że warto je wydrukować bo są dla mnie cenne smile dzięki jeszcze raz i miłego dnia smile
    • edelstein Re: Zdjęcia 05.07.15, 12:34
      Nie ma w Pl w Rossmann drukarek ani opcji wydrukowania zdjec?
      Kobieto droga o fotopapierze kiedys slyszalas?
    • ichi51e Re: Zdjęcia 05.07.15, 12:50
      zdjecia co wydrukuja bez problemu ale ich jakosc zalezy od tefo co przyniesiesiesz. po wiekszosci zdjec bedzie widac ze to nie sa normalne zdjecia.
      • mika_p Re: Zdjęcia 05.07.15, 13:23
        Zdefiniuj: normalne zdjęcia.
        Bo cyfrowe (z aparatów cyfrowych) wychodzą normalnie, o ile ktoś nie próbuje zrobić wielkoformatowych z małej matrycy.
        10 lat temu (i więcej, w sumie) drukowałam u fotografa z cyfróweczki 3,1 mpx w formacie 10x13 i wychodziły idealnie. Na większym formacie wychodzi pikseloza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka