sumire Re: Chłop 12.08.15, 14:52 Tak długo, jak długo nie przeszkadza to bezpośrednio zainteresowanemu (mnie by baba też jakoś szczególnie nie przeszkadzała, ale nie mam natychmiastowych skojarzeń z małorolnymi, może to dlatego), będę go tak nazywać. Gdybym miała zaprzestać używania jakichś słów tylko dlatego, że komuś się nie podobają, to chyba w ogóle przestałabym mówić cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Chłop 12.08.15, 15:14 Za określaniem towarzysza życia per 'chłop' też nie przepadam, ale myślę, że na potrzeby forum nie ma dobrej alternatywy. Znakomita większość kobiet w rodzinie czy w pracy w moim otoczeniu mówi po prostu mój Grzesiek/Wojtek/Paweł etc. (jeśli się znają, a sytuacja nie jest formalna), czego w internecie raczej nie można zrobić. 'Chłop' czy 'baba' używane w realu są niby swojskie, ale z lekką nutą lekceważenia jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Chłop 12.08.15, 15:23 Na swojego przy znajomych często mówię: Mój stary, a w domu czasami: tato. A to dlatego ze się tak zachowuje - na złość. Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Chłop 12.08.15, 15:50 To chyba ma być takie zabawne i wyluzowane. Osobiście nie trawię "misia" jako okreslenia faceta. Co za antymózg to wymyślił? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Chłop 12.08.15, 18:55 Na forum "miś" nie funkcjonuje jako określenie każdego mężczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Chłop 12.08.15, 23:39 fomica napisał: > Osobiście nie trawię "misia" jako okreslenia faceta. Co za antymózg to wymyślił? Całkiem możliwe, że Bareja, w klasyce polskiego kina "Nie ma róży bez ognia" www.youtube.com/watch?v=q9Oo_L0_AuQ Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: Chłop 12.08.15, 16:05 Mowię "chłop" bo lubię. To dużo lepsze, niż te małże, TZ i co tam jeszcze kto wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
angeika89 Re: Chłop 12.08.15, 21:51 Ja lubię określenie "mój chłop". Krótko i na temat... Co to komu przeszkadza. Niech każdy sobie nazywa swoją drugą połowę jak mu pasuję. W domu często mówię do męża-Rybko. Tu nie będę pisać, moja rybka to, moja rybka tamto Chłop to chłop, portki nosi Odpowiedz Link Zgłoś
attiya Re: Chłop 13.08.15, 07:54 koleżanka w pracy , młoda dziewczyna, po ślubie 5 lat, a o swoim mężu nie mówi inaczej niż per "stary" Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom A chłop na to.... 13.08.15, 12:00 Aż swojego wczoraj zapytałam o zdanie i uczucia na ten temat tego, jak na forum publicznym piszę o nim "chłop". Potwierdził, że mogę tu napisać, że ma to centralnie w d...e. Odpowiedz Link Zgłoś
karola1008 Re: Chłop 13.08.15, 16:19 Przemyślałam sprawę i doszłam do wniosku, że "chłop" i tak jest lepszy niż "małż" albo "małżowina". Te "małże" to takie śmieszne są, ze aż flaki bolą. Jak ktoś tak do mnie mówi o swojej żonie lub mężu, to od razu wiem, że jego dowcipem można by było szybu w oknach tłuc. Nie dlatego, że taki lotny bynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Chłop 13.08.15, 16:22 ale zamiast małża spokonie może być mąż. Nie musi być chłop Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Chłop 13.08.15, 16:26 joa66 napisała: > ale zamiast małża spokonie może być mąż. No ale czasem NIE MOŻE! Bo to kłamstwo by było i w ogóle nadużycie. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_dom Re: Chłop 13.08.15, 16:39 joa66 napisała: > No to wtedy jest partner (wiem, sama mam) Ty masz partnera. A my nie. (konsultowane z własnym chłopem, co napisałam powyżej ) Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Chłop 13.08.15, 17:27 Razi cię "chłop", a "nie prawda" cię już nie razi? Odpowiedz Link Zgłoś