Dodaj do ulubionych

Ematka przeciw matce

02.09.15, 17:19
Czytam z narastającym zdumieniem wątki antymacierzyńskie na ematce. Dowiedziałam się już, że rodzina, zwłaszcza niepełna, jest potencjalnym źródłem zła i państwo powinno ją czujnie obserwować, a w razie jakichś problemów odbierać dzieci, że surogacja i sztuczne zapładnianie 60-latek to wyższe formy macierzyństwa niż własnojajeczna i własnomaciczna produkcja potomstwa i że pozostawanie dzieci z matką po rozwodzie to anachroniczny kod kulturowy, który dla dobra dzieci należy jak najszybciej przełamać. Coś pominęłam?
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 17:43
      Echtom, ematka zawsze jest przeciwko wszystkiemu co jej osobiście nie dotyczy. I też się wpisujesz w tą opcję. Może tak dla odmiany ktoś by wziął pod obronę opcję w której nie ugrzązł osobiście? Polecam wątki o płci dziecka.
      • iskierka3 Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 18:13
        I pod ta Twoja wypowiedzia Kropka, podpisuje sie w pelnismile
      • rosapulchra-0 Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 18:39
        kropkacom napisała:

> Echtom, ematka zawsze jest przeciwko wszystkiemu co jej osobiście nie do
        > tyczy. I też się wpisujesz w tą opcję. Może tak dla odmiany ktoś by wziął pod o
        > bronę opcję w której nie ugrzązł osobiście? Polecam wątki o płci dziecka.

100/100!
    • princess_yo_yo Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 17:50
      hmm, interesujaca percepcja forumowej rzeczywistosci. troche spiskowa nie sadzisz?
    • natalie_rushman Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 18:06
      Gdzieś Ty trafiła na takie smakowite wypowiedzi?
      To chyba ja, zamotana pourlopowo, coś ciekawego pominęłam wink.
      Rzuć jakiegoś linka i daj się nacieszyć!
      • natalie_rushman Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 18:07
        O tym pozostawianiu dzieci z matką już kojarzę. Ale panie optujące za opieką naprzemienną bądź oddaniem dziecka ojcu to najczęściej były sfrustrowane macoszki, które najchętniej wypaliłyby każdy ślad po ex wink.
        • nanuk24 Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 18:22
          A takze mamy, ktorym macierzynstwo nie przynosi szczescia, a ureke.
          • nanuk24 udreke n/t 02.09.15, 18:23

• lauren6 Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 18:29
          Opieka naprzemienna dobra była.

Jeden z tych wątków gdzie nie wiadomo co odpisać, by nie zarzucić autorce wypowiedzi dysfunkcji intelektualnych.
          • nanuk24 Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 18:44
            Tak, swietna, zwazywszy na to, ze po rozwodzie nie rzadko zdarza sie, ze ktores z malzonkow sie wyprowadza i przewaznie wraca tam, gdzie skad przyszedl - na drugi koniec miasta/do innego miasta/rodzicow.
            • mag1982 Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 20:36
              Ja jestem ciekawa czy tatusiowie rozwodnicy byliby naszym paniom wdzięczni za tę walkę o ich udział w wychowaniu po rozwodzie. Biorąc pod uwagę ściągalność alimentów wątpię.
              • triss_merigold6 Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 21:32
                Przecież to głównie macochy mają takie loty albo bezdzietne panie. No ale trudno od starszawych samotnych wymagać wyobraźni czy rozsądku.
      • echtom Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 18:36
        Jesteś pewna? Wątki kluczowe mają ponad 500 postów.
        • natalie_rushman Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 20:54
          Odpadłam po pierwszych 150 wink.
    • anorektycznazdzira Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 18:24
      Troszku tendencyjnie i niereprezentacyjnie w warstwie statystycznej Ci się wybrało tongue_out
      • echtom Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 18:35
        Ale za to jakie długie i rozwojowe tongue_out
        • echtom PS. 02.09.15, 18:38
          No wiem, że teraz na topie jest szkolna kampania wrześniowa i inne tematy zeszły na dalszy plan. Ale wrócą wink
          • anorektycznazdzira Re: PS. 02.09.15, 19:51
            Ja tam uważam, że na topie są uchodźcy, no faktycznie jeszcze długość gaci u 6-latków na chwilę przyćmiła inne kwestie.
          • natalie_rushman Re: PS. 02.09.15, 20:53
            Tak, tak! Pokochałam wątki o powrocie do szkoły, o stosownym stroju u matki i dziecka, gdzie 6-letnie dziecko ma wyglądać jak z korpo w upale +35 st., ale matka ni ch...a, nie może ubrać się w elegancką ciemną spódnicę i białą bluzkę wink. Powinna przyjść w podkoszulku i dżinsach. Wątki o przygotowaniu szkół są też ciekawe, np. taka szafka w szatni, która będzie mieścić kurtki i kozaki 3 dzieciaków naraz albo 13 klas pierwszych w wiejskiej szkole wink.
    • rosapulchra-0 Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 18:38
      A gdzie takie cuda wyczytałaś? shock
    • triss_merigold6 Moje typy 02.09.15, 21:36
      Moje typy:

Bezdzietna samotna starszawa laska, która twierdzi że nie zdąży przed 40-tką z macierzyństwem i uważa, że in vitro u kobiet po menopauzie to super rozwiązanie.

Teoria jakoby macierzyństwo adopcyjne było lepsze od biologicznego (bo mniej egoistyczne, świadome i z wyboru) głoszona przez panią mocno dotkniętą zdrowotnie przez los.
    • minor.revisions Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 21:38
      Ale co Cię aż tak zdumiewa, że ematka ematce ematką?
      • triss_merigold6 Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 21:41
        Zdumiewa mnie, że najbardziej ciskają się panie, które bycia matkami akurat nie doświadczyły. To dość kuriozalne.
      • yenna_m Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 21:43
        minor.revisions napisała: 

> Ale co Cię aż tak zdumiewa, że ematka ematce ematką?

Boskie!
        • marychna31 fakt, że ładne:) nt 02.09.15, 21:52

• echtom Re: Ematka przeciw matce 02.09.15, 21:55
        big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka