Dodaj do ulubionych

Gdzie się podziały normalne buty :(

11.09.15, 19:41
Chcę kupić buty na jesień. Takie codzienne. Półbuty. I NIE MA. W sklepach ładne albo baleriny, albo sztyblety. Pierwszych jest wybór (choć są tragicznie drogie, ja wiem, że skóra, wykonanie kosztują, ale do diabła, prawie 300 zł?), drugie ładnie wyglądają na półce, ale do czego to nosić? Mierzyłam w sklepie, nogawka spodni włożona do środka się zwija i wyłazi (mowa o rurkach), szersze spodnie w ogóle, ni to do środka, ni to na wierzch, do spódnicy wyglądają jak kopytka, bo są słabo dopasowane do stopy. I nogę skracają. Półbuty jeśli są to sportowe lub babciowate.

Ja nie wiem czy mam jakiś wypaczony gust, ale większość przejściowych butów, z wyjątkiem balerin, mi się zwyczajnie nie podoba sad I nieważne drogie czy tanie. Złaziłam dziś kilka sklepów i wszystko to samo. Spodobały mi się jedne, ale raczej na późną jesień, trzewiki ocieplane. I tyle. Inne jakoś zupełnie do mnie nie przemawiają. I wściekła jestem, bo w półbutach robi mi się dziura, baleriny rozczłapałam, a botki mi się zarysowały i nie mam porządnych jesiennych butów. I zanosi się na to, że nie będę miała. W dodatku moje niezdecydowanie popada już w chorobę - widzę półbuty to myślę, że jednak wolę wyższe, widzę wyższe - tak, myślę raczej o półbutach. Wrrr... Ulżyło tongue_out
Obserwuj wątek
    • zuleyka.z.talgaru Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 19:48
      Dlatego ja dziś nabyłam trampki HD smile
    • mary_lu Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 19:59
      Chyba z 15 lat temu mąż mnie tak wk... poszukiwaniem idealnych butów na cały sezon. Za Chiny nie mogłam zrozumieć o co mu chodzi. W czwartym sklepie w końcu go zapytałam, czy nie może sobie kupić kilku różnych par, które będzie nosić na zmianę? To się biedak odblokował big_grin i skończyły się dramaty, że z jednymi butami coś się stało.
      • agni71 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:14
        tez mi się tak wydaje, że cięzko kupic tę jedną, jedyną parę, która ma pasowac do każdego outfitu i na każdą okazję
      • ira_08 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:18
        Nie szukam na każdą okazję. Chcę półbuty. Na jesień. Na jesień mam trzy pary plus kalosze i trampki. Na razie jest sezon na półbuty, przyjdzie listopad, kupię trzewiki.
    • agni71 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:13
      A ja powiem tak, przez kilka lat bezskutecznie szukałam sztybletów, więc jak wreszcie w zeszłym roku zaczęły być modne, to sobie nabyłam parę smile

Inne buty jesienne jakie noszę to np. cos w rodzaju oxfordów na obcasie, tego typu: https://www.polyvore.com/cgi/img-set/BQcDAAAAAwoDanBnAAAABC5vdXQKFkRwQTQtR3ZmM3hHQ0ozM2I0SFhjeGcAAAACaWQKAXgAAAAEc2l6ZQ.jpg

oraz płaskie buty na rzepy, cos takiego:

www.eccoshoecenter.com/images/large/eccoshoes/ECCO-Cloud-II-2-StrapWomens-189-1501_LRG.jpg
      no i wysokie trampki i buty sportowe

baleriny tez mam, ale rzadko noszę
      • ira_08 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:20
        Nienawidzę obcasów. Noszę tylko do eleganckich kreacji.
        • agni71 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:33
          Ja nie nienawidzę, choć rzadko noszę. Te , które mam , tego typu, co pokazałam, są o dziwo bardzo wygodne. Zalinkowałam jeszcze drugie, moim zdaniem typowe półbuty.
      • zuleyka.z.talgaru Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:30
        Hardcore! Zawsze się zastanawiałam kto nosi takie obuwie....
        • agni71 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:34
          pewnie to, co ty nosisz, byłoby dla mnie hardcorem albo i horrorem wink
          • zuleyka.z.talgaru Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:37
            Piszesz, że trampki i baleriny, więc nie jest to dla Ciebie horrorem. Horrorem mogą być ew. szpilki..
            Ale nie rozumiem po co dodawać obcach do kroju płaskich butów.
            • zuleyka.z.talgaru Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:39
              obcas*
              • agni71 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:45
                o nie wiem, mnie sie podobają, poza tym to dośc klasyczny typ damskiego buta, sznurowany na obcasie
                • aankaa Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 23:36
                  klasyczny typ damskiego buta, sznurowany na obcasie

o matko...
                • zuleyka.z.talgaru Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 01:12
                  "W starożytnym Egipcie koturny nosili rzeźnicy ? chroniło to ich od pobrudzenia się spływającą po podłodze krwią zabitych zwierząt."
                  i ogólnie, obcasy najpierw nosili mężczyźni a potem dopiero kobiety big_grin Zwłaszcza- sznurowane, zatem to nie jest klasyczny typ DAMSKIEGO buta big_grin big_grin big_grin
                  • miss_fahrenheit Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 01:50
                    A spodnie były kiedyś noszone wyłącznie przez mężczyzn, co nie oznacza, że np. szerokich spodni z wysokim stanem, noszonych chętnie przez Marlenę Dietrich, nie można nazwać klasycznymi, DAMSKIMI spodniami smile
                    • zuleyka.z.talgaru Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 10:27
                      Spodnie nosze jedynie na sport więc cóż... smile nie wypowiem się.
                      • demonii.larua Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 19:45
                        > Spodnie nosze jedynie na sport
                        To dopiero hardcore! big_grin
                  • agni71 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 11:11
                    obcasy najpierw nosili mężczyźni a potem dopiero kobiety big_grin Zwłaszc
                    > za- sznurowane, zatem to nie jest klasyczny typ DAMSKIEGO buta big_grin big_grin big_grin

dobrze, jaki to jest wg ciebie klasyczny typ damskiego obuwia?

od kiedy liczymy klasykę, od starozytnego Egiptu?

Buty sznurowane na obcasach noszone były przez kobiety chociażby w XIX wieku: www.google.pl/search?q=victorian+shoes&espv=2&biw=1345&bih=615&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0CBwQsARqFQoTCPuylv6S8ccCFUndLAodQoAG7Q

aha, żeby nie było nieporozumień, nie namawiam nikgo do noszenia replik obuwia wiktoriańskiego w dzisiejeszych czasach, tylko ilustruje tezę, że tego typu buty (sznurowane i na obcasach) noszone sa od 200 lat.

Naprawdę nie sądziłam, że zwykłe buty tak rozgrzeją dyskusję wink
        • lauren6 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:44
          Na pewno ktoś, kto nie ma problemów z kręgosłupem. Mam takie buty i nie jestem w stanie ich nosić, chyba że dojeżdżam gdzieś taksówką.
          • agni71 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:55
            lauren6 napisała:

> Na pewno ktoś, kto nie ma problemów z kręgosłupem

absolutnie się nie zgadzam, ja mam własnie problemy i z kręgosłupem i ze stawami kolanowymi, i z halluksem, i te buty są wygodne

oczywiście to nie są buty na wielogodzinne chodzenie dla mnie, poza tym, żadne z tych na obrazku nie sa dokładnie takie jak moje, tamtych nie znalazłam w necie, obcas jest niewysoki, a but dobrze wyprofilowany i po prostu wygodny

jechałam zresztą wtedy kupić zwykłe niskie oxfordki, ktore po przymierzeniu okazały się niewygodne, i wyszłam z tymi na obcasach smile
            • lauren6 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 21:41
              Nie napisałam, że niewygodne. Napisałam, że przy dłuższym noszeniu kręgosłup czuć, bo to jednak wysokie obcasy. Do pracy bym w nich nie poszła, z wozkiem na spacer też nie.
              • agni71 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 11:15
                ja nie twierdzę nigdzie, że to buty do chodzenia przez 10 godzin dziennie, ale do pracy siedzącej jak najbardziej bym je założyła, na spacer z wózkiem trwający do godziny, po chodnikach też. A gdybym była fryzjerką, policjantką na służbie w terenie, czy ogrodnikiem, albo, nie wiem, panią przeprowadzającą dzieci na przejściu, to wybrałabym inne smile
                Zawsze dobrze jest dobrać obuwie do terenu, po jakim będziemy się poruszać, do lasu wybieram inne, na rower w zasadzie też (zdarza mi się podjeżdżać na obcasach rowerem do lekarza, czy na zebranie w szkole smile
        • gulcia77 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 22:18
          Ja, na przykład. Mam chyba z pięć par, od czarnych po nude. No i oczywiście klasyczne oksfordki - kocham miłością dozgonną ten fason.
          • agni71 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 11:16
            Mnie się zawsze wydawało, że oksfordki w różnych odmianach to klasyka i wyjątkowo niekontrowersyjne obuwie, ale wyżej uświadomiono mnie, że klasyka to obuwie, jakie noszono w starożytnym Egipcie smile
            • kk345 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 17:22
              Bo to jest klasyka i tylko na ematce dowiesz się, ze niewink Też lubię oksfordki, te na obcasie bardziej niż płaskie. Są wygodne i uroczo staroświeckiewink
              • gulcia77 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 23:09
                kk345 napisała:

> Bo to jest klasyka i tylko na ematce dowiesz się, ze niewink Też lubię oksfordki,
                > te na obcasie bardziej niż płaskie. Są wygodne i uroczo staroświeckiewink
                Dokładnie, a jak się do tego doda fajną skórzaną kurtkę, kapelusz i rękawiczki, to zadają szyku nawet do znoszonych dżinsów i wygodnej, bawełnianej bluzki.
      • miss_fahrenheit Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:43
        Świetne! Mam dwie pary podobnych. Dobrze się nosi, bardzo wygodne i ładnie wyglądają na stopie.
        • miss_fahrenheit Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:52
          Ps. Chodziło mi o te buty na zdjęciu. Z płaskich - podobają mi się oksfordki. Też niebywale wygodne.
      • aankaa Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 23:34
        naprawdę ktoś nosi coś takiego ?
      • kropkaa Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 10:08
        O matko, naprawdę myślałam, że nikt tego nie kupuje.
        • agni71 Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 11:17
          pokażcie, jakie nosicie buty
          • kropkaa Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 11:25
            Baleriny, obcas na wysokim słupku (czarne), brązowe z wiśniowym obcasem i żółte z białymna lato (bez palców) z ecco, klapki birkenstocki, wiązane czarne z kolorowymi sznurówkami ecco (bardzo popularny wzór, są różne kolory, mąż ma jasne, fajne na lato), niebieskie clarcsy z niesymetrycznym paskiem. Nuda i klasyka, nie lubię wymyślnych trzewiczków.
            • kropkaa Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 11:27
              Piszę z telefonu, stąd bez linków i zdjęć.
              • agni71 Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 11:36
                a szkoda, ze bez linków i zdjęć

nigdy nie powiedziałabym o oksfordkach (niskich lub wysokich), że sa wymyślne

nie nosze wyłącznie takich butów, w pierwszym moim poście pisałam, że jesienią noszę, w zależności od tego, co gdzie i kiedy zamierzam robić i od ubrania oczywiście, te pokazane, jak równiez sztyblety, półbuty na rzepy, trampki, buty sportowe (do biegania, trekkingi niskie i wysokie), baleriny (rzadko). No i jestem dziwakiem, bo nie mam typowych czółenek na obcasach, tzn. mam , ale nosze jak juz musze, i tylko takie z dodatkowym zapięciem w kostce, bo mi się takie buty na pięcie nie trzymają.
            • agni71 Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 11:39
              szkoda, że bez zdjec, bo np "niebieskie clarcsy z niesymetrycznym paskiem", to może być wszystko, nie wiem tez co kryje się pod opisem "brązowe z wiśniowym obcasem i żółte
              > z białymna lato (bez palców)", bo br ązowe z wiśniowym obcasem to może być równie dobrze but jaki zalinkowałam, i jaki wyśmiewasz, tylko w konkretnej kolorystyce.
              • kropkaa Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 12:20
                https://lb0.dstatic.pl/images/15524159/I250x250-clarks-felicia-plum-baleriny-z-zapieciem-mid-blue-zalando-niebieski-baleriny.jpg
                https://global.ecco.com/productimageservice/143-356073-01001.jpg?mw=450&mh=450 https://global.ecco.com/productimageservice/143-350543-04001.jpg?mw=450&mh=450https://global.ecco.com/productimageservice/143-351103-11001.jpg?mw=450&mh=450 https://www.ecco.com//~/media/Shop/Catalog/131/03/010103/237003/237003-02103.jpg?mw=450&mh=450https://www.ecco.com//~/media/Shop/Catalog/131/03/010101/233583/233583-01072.jpg?mw=450&mh=450https://www.ecco.com//~/media/Shop/Catalog/133/03/010101/290003/290003-02001.jpg?mw=450&mh=450https://www.brandsdepot.com.ng/images/uploads/img_1745919399.jpg
                • agni71 Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 12:25
                  aha, czyli głównie pantofle - może to sa normalne buty, ja takie rzadko noszę smile
                  • agni71 Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 12:28
                    no i większośc do spódnic, a ja głównie w spodniach chodzę, więc - co kto lubi po prostu

dla mnie to i twoje i moje sa normalne

ciekawa jestem, jakie to sa "normalne" buty dla autorki wątku, bo takich jak ty pokazałaś w sklepach pełno, takich, jakie ja pokazałam - też wink
                    • kropkaa Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 12:36
                      W spodniach chodzę - np. tych z paskiem do spódnicy bym nie założyła, bo pasek skraca nogę, w spodniach go nie widać. Wszystkie z nich zakładam do spodni, elegantsze do elegantszych, reszta do dżinsów czy białych, lnianych.
                  • kropkaa Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 12:32
                    Normalne do bólu wink Wcale nie tak łatwo kupić, bardzo chętnie kupowałabym polskie firmy, ale u nich kończy się rozmiarówka na 40. Ryłko 41 ma w dużych rozmiarach i stylistyce trumiennej, Wojas i Badura w ogóle takich rozmiarów nie mają. Wcale nie chcę, ale muszę i kupuję to, co zrobił po taniości Schin, a za chore pieniądze sprzedaje ecco.
              • kropkaa Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 12:25
                Nie wiem czy mnie nie ciachną za te rozmiary zdjęć (zresztą słusznie..., nie wiem jak by to pomniejszyć), ale generalnie to jest moja stylistyka.
            • kk345 Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 17:24
              >, klapki birkenstocki
              Zawsze się zastanawiam, co ludzie w nich widzą...
              • tereska.z.bombaju Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 18:02
                kk345 napisała:

> Zawsze się zastanawiam, co ludzie w nich widzą...

może wygodę?
              • kropkaa Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 19:18
                Mega wygodę? Od wczesnej wiosny do późnej jesieni mogę śmigać.
                • kk345 Re: aankaa, kropkaa 17.09.15, 22:24
                  Ale dlaczego nie da sie wygody pogodzic z choćby minimalną urodą?
                  • kropkaa Re: aankaa, kropkaa 17.09.15, 22:31
                    Mnie ten styl nie przeszkadza, lubię to ich charakterystyczne nieociosanie. Dla mnie wygrywają z oxfordkami na szpilce, na przykład.
                    • agni71 Re: aankaa, kropkaa 18.09.15, 09:30
                      tia, na szpilce wink

Nie da sie tego porównac, przeciez każde z tych butów sa na inna okazje i nawet na inną porę roku!

Od Birkenstocków ładniejsze dla mnie są chociażby takie :

https://image.ceneo.pl/data/products/19440436/i-papillio-klapki-i-japonki-gizeh-flor-w-by-papillio-czarny.jpg mam podobne, bardzo je lubię
                      • kropkaa Re: aankaa, kropkaa 18.09.15, 19:46
                        Agni, to sorry, okropne są i już. Dziewczyny w pracy wyglądają w nich jak własne babcie, jeszcze tylko chustka na głowę i do kościoła. Ni to kopytka, nie to raciczki wink
                        Birkenstock ma wiele różnych modeli, nie wszystkie są fajne, ale ja najbardziej lubię zwykłe klapki z jednym paskiem.
          • miss_fahrenheit Re: aankaa, kropkaa 12.09.15, 15:37
            Coś w tym stylu:

https://secure-i2.ztat.net//detail/BR/71/1N/00/PQ/11/BR711N00P-Q11@10.jpg
            https://secure-i3.ztat.net//detail/AN/61/1A/08/T8/02/AN611A08T-802@1.1.jpg
            https://secure-i4.ztat.net//detail/K4/41/1C/01/XQ/11/K4411C01X-Q11@12.jpg
    • paloma_blauwinder Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:14
      Może jak ogólnikowe hasło "półbuty" nie działa to spróbuj "oksfordki", "ankle boots", "mokasyny" czy jaki tam rodzaj półbutów ci odpowiada?
      • b-b1 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 20:28
        Pogooglaj , wejdź na portal Zalando, albo Sarenza- wybór jest tak ogromny, że może coś wypatrzysz.
        Często mają obniżki - trzy tygodnie temu była wyprzedaż 70% , często jest 50%-i akurat oni cen sztucznie nie podnoszą przed obniżkami-wiem, bo poluję big_grin
    • mayaalex Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 21:13
      mokasyny? ale takie wlasnie jesienne, na solidnej podeszwie? na pewno widzialam w esklepie venezii, nie mierzylam i nie macalam, wiec nie wiem, jak z jakoscia, ale wygladaly ladnie.
      • chocolate_cake Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 21:35
        Nie pomogę bo mam ten sam problem wink
        Mam z 10 par balerinek bo je kocham.
        Mam też fajne sztyblety. Kupiłam, potem chciałam oddać ale przekonałam się do nich i bardzo polubiłam. Żadne inne mi się nie podobają. Obcasy noszę raz na rok.
    • asia06 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 21:32
      Chodzi ci o takie?
      www.zappos.com/womens-shoes~1i7#!/womens-oxfords-shoes~21
    • landora Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 22:04
      Mam podobny problem. Kilka lat temu kupiłam sobie cudne półbuty Intershoe, skórzane, czerwone. Nosiłam je aż do ich śmierci i od tego czasu nie mogę znaleźć podobnych. W zeszłym roku kupiłam coś w podobnym stylu, łososiowe półbuty, jakiejś nieznanej mi firmy. Ale one nie są tak wygodne jak poprzednie i w dodatku farbują.
    • piepe Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 23:18
      To proste - polityka wszelkich sieciówek polega na tym, aby przejsciowe buty dawać tylko raz w roku, czyli na wiosnę. Na jesieni mamy więc tylko wybór spadów z wiosny i zimowe.
      Podobnie jest z przejsciowymi kurtkami - te znowu są dostepne też raz w roku, ale w sezonie jesiennym. Warto teraz zaopatrzyc się w jakiś przejsciowy płaszcz/kurtkę, bo na wiosnę na pewno nie będzie.
      • ertyla Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 15:45
        Bardzo trafne spostrzeżenie, mam takie samo.
      • agaja5b Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 17:16
        To tez prawda
    • lola211 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 11.09.15, 23:24
      Wczoraj przemykalam przez galerie i ogarnialam spojrzeniem witryny obuwniczych- wszedzie damskie pólbuty.Takie sznurowane.
    • eliszka25 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 01:00
      bardzo czesto mam taki problem, a wlasciwie mialam, bo w komcu nauczylam sie kupowania butow od mojego meza. tez zawsze szukalam butow wiosennych na wiosne, jesiennych jesienia itd. maz mi ciagle powtarzal, zeby kupowac buty wtedy, kiedy jakies naprawde wpadna mi w oko, nawet jesli nie sa koniecznie potrzebne, a nie wtedy, gdy juz koniecznie potrzebuje nowe. no i w tym roku na letnich wyprzedarzach wypatrzylam sobie swietne jesienne polbuty na niewysokim obcasiku. w sam raz dla mnie i juz mi sie nawet przydaly. a chodzilam wtedy w poszukiwaniu sandalow big_grin. krotko potem kupilam sobie jeszcze cos pomiedzy balerinkami i polbutami w moim ulubionym kolorze i te buty kocham miloscia wielka, choc sandalow nowych nadal nie mam tongue_out. tak wiec rada na przyszlosc - kupuj wtedy, kiedy nie potrzebujesz, bo wtedy napewno sa wink.

rada na teraz - poprzednie wygodne polbuty, ktore mi sie "zuzyly" ostatniej wiosny, kupilam w deichmannie, marki medicus, bardzo wygodne. wiekszosc jest babciowa wprawdzie, ale mozna znalezc tez normalne. oczywiscie kwestia gustu, ale mnie sie wtedy udalo trafic fajne.
      www.deichmann.com/PL/pl/shop/marki/medicus.cat
    • zurekgirl Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 09:40
      Ja takie normalne polbuty w Clarks kupuje.
    • shell.erka Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 15:16
      Kup sobie zamszowe kozaki.
      Wyglądają swietnie i do spodni i do sppódnicy.
      Nie grzeją, można nosić na gołe nogi i na rajstopy.
      Baleriny tylko do spódnic, bo ze spodniami wyglądaja jesienią słabo - skarpety.
      Sztyblety do spódnicy tylko przy chudych nogach.
      • v-mummy Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 17:28
        Ja właśnie poluje na zamszowe kozaki na gole nogi. Podeslalabys jakiś link ? ( z wysyłka oczywiście smile
        • agni71 Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 17:55
          o, a to natomiast jest dla mnie dziwna moda, podobnie jak kozaki z powycinanymi dziurami, do noszenia latem
          • v-mummy Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 18:25
            Jest taki moment często wrzesień-październik jak jest już za zimno na japonki a za ciepło na skórzane kozaki. Ja nie znoszę rajstop i spodni nie nosze wcale,wiec w tym czasie śmigam w adidasach a chętnie bym sobie wciągnęła jakieś cieniutkie skarpetki i na to właśnie jasne,cienkie zamszowe kozaki.ale nic fajnego nie mogę znaleźć, a poluje internetowo już czas jakiś.
          • v-mummy Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 18:31
            Na razie jedyne co znalazłam to

[.img]http://ecx.images-amazon.com/images/I/817IgkPHTsL._UY395_.jpg[./img]
            • v-mummy Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 18:32
              https://ecx.images-amazon.com/images/I/817IgkPHTsL._UY395_.jpg
    • agaja5b Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 17:15
      Nie ma i nie będzie, bo teraz nie praktykuje sie jednych półbutów na jesień tylko kilka par , każde do czego innego, ot i cała tajemnica. Przeciez w ciagu jesieni mamy co najmniej kilka rodzajów pogody np w miare ciepło i słońce, w miarę ciepło i deszcz, chłodno i deszcz lub deszcz ze sniegiem już w październiku, albo i mróz. Jak, uwzględniajac tę różnorodność pogody, mają nam wystarczyć jedne półbuty na jesień? Sama mam w głowie takie idealne obuwie, którego wciąż szukam, ale niedawno zdałam sobie sprawę że najlepiej by był to model z futerkiem w środku ale odpinanym, obcasem ale z mozliwością jego odjęcia, krótkie ale z mozliwością wydłużenia i jeszcze najlepiej z opcją zmiany koloruwink Nie zmienia to faktu że wiekszość butów które widzę w sklepach sa koszmarnie brzydkie i nigdy nie powinny powstać.
      • agaja5b Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 12.09.15, 17:25
        Mam na jesień kilka par: baleriny, oksfordy, ze trzy pary czółenek na koturnie, kozaki zamszowe, kalosze, oraz zwykłe o trochę sportowym fasonie, a od listopada pomykam w ocieplanych sztybletach, także mam w czym wybierac i zadna pogoda jesienią mnie nie zaskakuje.
      • landora Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 13.09.15, 12:13
        Takie? wink

www.dailymail.co.uk/femail/article-3024427/Tanya-Heath-invents-shoes-feature-world-s-convertible-heels.html#v-4151667332001
        • agaja5b Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 13.09.15, 19:16
          Super sprawa tylko trochę mało mozliwościwink
    • edelstein Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 18.09.15, 09:37
      Nie nosze polbutow,moim obuwia jesienne sa oficerki
    • solejrolia Re: Gdzie się podziały normalne buty :( 18.09.15, 10:36
      BEZ PRZESADY.....półbuty? przecież na zalando jest osobna zakładka na półbuty- 767artykułów. nie wierzę że z takiej oferty nie wybierze sie czegoś dla siebie. a jak nie w internecie, to w każdej sieciówce stoi szereg butów na teraz.
      albo rzeczywiście masz jakies wymagania specjalne...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka