nutella_fan 17.09.15, 05:49 Wyłączono możliwość komentowania artykułów o "imigrantach". Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lauren6 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 06:18 Że w gazecie bieda z nędza, skoro wolą przyoszczedzic na moderatorach. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 06:18 temat obgadany 2 dni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 06:23 Ja zauważyłam dzisiaj. Podasz linka? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 08:58 Blokują od co najmniej tygodnia i zamiast poczytać komentarze internautów o alergii którą posiadam w artykule o alergii ludzie piszą o uchodźcach bo gdzieś muszą znaleźć wentyl. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:17 forum.gazeta.pl/forum/w,567,158654520,158654520,Poprawnosc_polityczna_GW.html Odpowiedz Link Zgłoś
misterni Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 06:37 To jest stała praktyka w przypadku tematów wzbudzających takie kontrowersje. I to niezależnie od tego, czy dotyczy on polityki, czy też nie. W sumie nie rozumiem, czego Wam brakuje? Tego ścieku pod artykułami? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 07:29 Zwłaszcza, że tutaj można sobie zakładać dziennie po dziesięć w wątków temacie i pisać w sumie wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 11:31 misterni napisała: > To jest stała praktyka w przypadku tematów wzbudzających takie kontrowersje. I > to niezależnie od tego, czy dotyczy on polityki, czy też nie. > W sumie nie rozumiem, czego Wam brakuje? Tego ścieku pod artykułami? Dokładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 06:45 Uważamy, że po pierwsze to nic nowego, bo od lat tak się zdarza, a po drugie to bardzo słusznie, biorąc pod uwagę, że niektórych wątków tutaj nie da się czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 07:05 Wnioskuje, ze jestes z frakcji pro-muslinskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 07:14 Nie znam takiego słowa, więc nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 11:24 Aktualnie frakcja pro faszystowska,ktora reprezentujesz jest duzo gorsza.Wybor miedzy Dzuma a cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 13:16 Hola hola, jaki faszyzm? Ja nie chcę i nie nawołujędo zabijania nikogo, jestem pokojowo nastawiona. Czego nie można powiedzieć o muzułmanach. To raczej oni są faszystami. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 13:20 I nawolujesz do odblokowania faszystowskich komentarzy?ciekawe? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 14:32 Skoro mieszkasz tam gdzie są "arabskie getta", a muzułmanie są w porządku ilu masz przyjaciół - muzułmanów lub bliskich znajomych (takich który zapraszasz na kawę), ilu ma Twój mąż, z iloma ma doczynienia Twoje dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 14:43 Moje dziecko ma 5kolegow,Ali,Salem,Louis,Marco i Ada.Jak najbardziej spotykam sie z ich rodzicami,z dwojki sie przyjaznie nawet.Moj partner tez ma paru znajomych. Oprocz tego mój syn ma przyjaciol z Rumunii,Wloch,Rosji itd. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 14:58 Edel, ktos z pracy Cie rozpoznal na forum czy co? zmiana tylez pozytywna co zastanawiajaca Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 15:16 Pracuje wylacznie z moim wlasnym partnerem.Nie lubie przesady w zadnej sferze zycia,a tu przesada buzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka3 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 15:24 Kto sie przyczynil to nie wiem, wazne ze straszak byl skuteczny Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 15:05 edelstein napisała: > Oprocz tego mój syn ma przyjaciol z Rumunii,Wloch,Rosji itd. Widzę tutaj raczej europejski krąg kulturowy.... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 15:17 Do moich znajomych wyznajacych Islam jakos nie raczysz sie odniesc.Interesujace. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 07:22 > Cenzura jest bardzo na rękę fankom islamskich habibków, bo nie muszą czytać pra > wdy o swoich kochasiach. Serio? Przecież jesteś żywym dowodem dlaczego wyłączono komentarze. Zero refleksji? Odpowiedz Link Zgłoś
kim5 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:40 Czytając takie wpisy jak lauren, jestem całym sercem ZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 10:45 > Serio? Przecież jesteś żywym dowodem dlaczego wyłączono komentarze. Zero reflek > sji? Oł rili? Jak dotąd ani jeden mój post o imigrantach nie został wykasowany przez moderację, która dość aktywnie działa w wątkach o uchodzcach. Dlatego daruj sobie takie insynuacje pod moim adresem, tylko się osmieszasz. Odpowiedz Link Zgłoś
oqoq74 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 14:32 Zdaje się, że jednak wykasowano. Możesz otrąbić sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 14:59 Wykasowano. To był rasistowski i obraźliwy post. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 07:30 Bardzo dziękuję, ale umiem i na szczęście jeszcze mogę wypowiadać się we własnym imieniu, a moja druga połowa ma najzupełniej aryjską urodę Grubo żenujące są te teksty o kochasiach, btw. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 10:46 Jedyne co jest żenujące to negowanie wartości wolności słowa i wyrażania opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 11:20 Wolność słowa ma swoje granice. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna72 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 07:36 bardzo dobrze mi wystarczy to co czytam tutaj. juz nawet na niektore nie odpowiadam bo to walka z wiatrakami. To co wyszlo z ludzi po ostatnich wydarzeniach przeraza mnie Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 07:44 Mnie tez przeraza, ale w supelnie innym kontekscie. Az dziw, ze mlode wyksztalcone kobiety w Europie daza dobrowolnie do tego aby ich corki i wnuczki w burkach biegaly. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:02 nie wszystkie, większość jest przeciwna tej kulturze, a jeśli nie jest opowiada się szczegółowo i z detalami (wybite gałki oczne) jak traktowane są w tej kulturze zgwałcone kobiety, także w ich wieku (jeżeli nie mają czterech męskich świadków gwałtu). Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:10 Mam podobne refleksje. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 07:42 Dokladnie. Ale swoja droga nie myslalam ze dozyje czasow cenzury mediow... Ktos tym chyba steruje, to moze byc poczatek demontazu naszej cywilizacji i kultury europejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 07:44 Wyłączanie komentarzy pod tekstami nie jest cenzurą mediów. W drukowanej prasie (tak, jest coś takiego) też ich jakby nie ma, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan [...] 17.09.15, 07:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kotradykcja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 07:52 sumire napisała: > Wyłączanie komentarzy pod tekstami nie jest cenzurą mediów. W drukowanej prasie > (tak, jest coś takiego) też ich jakby nie ma, prawda? Powinno się zakazać drukowanej prasy! Godzi w wolność słowa i promuje pro-mu-cośtam! Odpowiedz Link Zgłoś
ubaruta Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:29 Ani to smieszne ani madre. Wlasnie chodzi o to, aby nie zakazywac tylko dac ludziom wybor. Chcesz to kupujesz gazete drukowna bez komentarzy czytelnikow. A chcesz to czytasz online i masz mozliwosc wyrazenia swojego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 08:07 sumire napisała: > Wyłączanie komentarzy pod tekstami nie jest cenzurą mediów. W drukowanej prasie > (tak, jest coś takiego) też ich jakby nie ma, prawda? Jest cenzurą mediów elektronicznych. Przecież gw elektroniczne czyta się głównie dla komentarzy, które są najciekawsze i najwięcej wnoszą, bo mozna poznać różne punkty widzenia. Ja najczęściej czytam tylko tytuł artykułu i idę od razu do komentarzy. Wyłączenie ich to próba sterowania opinią publiczną, która ma mniejsze szanse na poznanie innych punktów widzenia niż zaprezentwoany w artykule, bo artykuły w gw nie są bezstronne. Nie wiem co kieruje gw, przypuszczam że 2 czynniki - narzucona przez rząd linia propagandy oraz kasa. Bardziej się widać opłaca mniejsza oglądalność i klikalnosc niż opłacanie moderatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna72 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 08:12 a ja prztypuszcxam ze niektore komentarze sa niezgodne z konstytucja niektorych podchodxa pod jakis paragraf i gw zwyczajnie chroni swoje interesy bo ona tez swojej dostanie ze tego typu komentarze tolerowala Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 08:51 Dziwne. Ja zawsze czytam artykuł. Komentarze, ze względu na ich poziom, omijam z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:46 rosapulchra-0 napisała: > Komentarze, ze względu na ich poziom, omijam z daleka. Rosa - jak zwykle - unosi się ponad tym. He he he he Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 10:48 Rosa potrafi rozbawić z rana Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:14 > Ja najczęściej czytam tylko tytuł artykułu i idę od razu do komentarzy. > Wyłączenie ich to próba sterowania opinią publiczną, która ma mniejsze szanse n > a poznanie innych punktów widzenia niż zaprezentwoany w artykule, bo artykuły > w gw nie są bezstronne. Wpływanie na opinię publiczną jest przecież jednym z podstawowych zadań mediów. I artykuły nie mają być bezstronne, bo inaczej żadne pismo nie miałoby linii redakcyjnej, wszystkie pisałyby to samo. > Nie wiem co kieruje gw, przypuszczam że 2 czynniki - narzucona przez rząd linia > propagandy A tu mamy przykład, jak z brak podstawowej wiedzy wpływa na teorie spiskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
gazdzinazdaleka Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:39 Nie rozśmieszaj mnie. Od kiedy to media są bezstronne? I jakie niby? I w jakim kraju? Media zawsze i wszędzie odzwierciedlają poglądy i opinie właściciela - czy to prywatnego, czy państwowego. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 08:48 > Dokladnie. Ale swoja droga nie myslalam ze dozyje czasow cenzury mediow... wyższy poziom cenzury - kiedy odbiorcy nie mają pojęcia, że funkcjonuje i ma się świetnie. W PRL-u to chociaż zdawali sobie sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
terazkasia "Trybuna Ludu" 17.09.15, 07:55 Już w zeszłym tygodniu przecież tak było; potem włączono na dzień-dwa, potem znowu wyłączono. Dla mnie takie wyłączanie to zakłamanie, chowanie głowy w piasek i brak szacunku (na zasadzie "nie chcemy wiedzieć, co myślą czytelnicy, mamy to w d..."). Przecież od wycinania niezgodnych z netykietą komentarzy jest moderacja! - to co, nagle z marszu wszystkie komentarze pod artykułami o migrantach są niezgodne z netykietą? Nie wiem, jak Wy, ja ostatnio w kontaktach z mediami czuję się, jakbym czytała "Trybunę Ludu": mówi mi się tam, co myślę na temat migrantów, bo ja przecież na pewno nie mam niezgodnych z linią poglądów... Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Trybuna Ludu" 17.09.15, 09:03 Idź na interię, na interii jeszcze nie kneblują ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
terazkasia Re: "Trybuna Ludu" 17.09.15, 09:07 Na onecie też nie, na wp.pl chyba też nie - jednak przygnębiające jest to, że redakcja także i tam śpiewa"jednym głosem i udaje, że nie wie, że większość myśli "nie po linii." Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: "Trybuna Ludu" 17.09.15, 09:10 Może i udaje, ale przynajmniej w większości komentarzach widać co myślą normalni ludzie. Pozytywne komentarze odnośnie pomocy imigrantom to mniej niż 10% wszystkich. Imigrantom - bo nie czarujmy się w tych tłumach prawdziwych uchodźców praktycznie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: "Trybuna Ludu" 17.09.15, 09:06 > (na zasadzie "nie chcemy wiedzieć, co myślą czytelnicy, mamy to w d..."). przecież oni dokładnie wiedzą, co myślą czytelnicy. Tylko nie rozumieją nowych technologii, najchętniej by wyłączyli internet - przecież to nie do pomyślenia, żeby odbiorca odpowiadał "Dziennikowi telewizyjnemu" czy "Trybunie Ludu" i żeby wszyscy to słyszeli. Dotąd mówili tylko oni, a lud miał słuchać w milczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
dido_dido Re: "Trybuna Ludu" 17.09.15, 09:12 Aż mi się skojarzyło - 'Gazeta Wyborcza dawniej Trybuna Ludu' Dla młodszych forumek - w czasach komuny fabryka Wedla została przemianowana na Zakłady 22 Lipca a na produktach było napisane 'ZPC 22 lipca dawniej E.Wedel' Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 08:39 portal jest odpowiedzialny za treści forumowe, wiec pewnie kryją sobie plecy, na wypadek gdyby ktos uznał ze gw to dobry kanał do nawoływania do nienawiści i innych -wszystko co podchodzi pod paragraf. tak samo nie ma opcji komentarzy pod artykułami o czyjejś śmierci, nic nowego. Dziwie sie w ogole idei komentarzy pod artykułami jakiejkolwiek treści, porządne gazety w ogole takich nie maja (np wsj), od tego sa fora Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:01 > Dziwie sie w ogole idei komentarz > y pod artykułami jakiejkolwiek treści, porządne gazety w ogole takich nie maja > (np wsj), od tego sa fora myślisz, że artykuły na gazecie ktokolwiek by klikał, gdyby nie komentarze? jedyny wartościowy kontent gazeta.pl to właśnie komentarze i odbywająca się tam debata, czytelnicy zapewniają to gazecie za friko: kontent plus klikalność, więc Agora blokuje tylko komentarze do tematów, w których ma ideologiczną obsesję, na dodatek takiego jak dzisiaj rozdźwięku między wizjami ideologów Agory a oczekiwaniami społecznymi dawno nie było. A tu jeszcze wczoraj Kaczor zgarnął jakieś 10 pkt proc. głosów dodatkowo. Jakie komentarze? Jakie swobodne wypowiedzi? Jeszcze ludzie by się dowiedzieli, że 90% internautów nie chce islamistów. Cała nadzieja establiszmentu w grupie "telewidzowie niekorzystający z internetu". Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:24 Ja nigdy nie czytam komentarzy na żadnym portalu, a jesli mi sie zdarzyło to widziałam tylko 2 rodzaje komentow: 1) hejt rodem z pudelka 2) bronienie za jawna opłata jakichkolwiek frakcji Widziałam tez sławne komentarze w artykułach o czyjejś śmierci i większość naprawde popldpadala pod paragrafy. Gw jest kiepska Gazeta, kiepskim i manipulującym portalem, ale akurat sie nie dziwie ze komentowanie w artykułach o czyjejś śmierci/ emigrantach zostało zablokowane. W innym wypadku gw mogliby isc do sadu za podżeganie do nienawisci, prawnicy im to polecili. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:53 tiszantul napisała: > > Dziwie sie w ogole idei komentarz > > y pod artykułami jakiejkolwiek treści, porządne gazety w ogole takich nie > maja > > (np wsj), od tego sa fora > > myślisz, że artykuły na gazecie ktokolwiek by klikał, gdyby nie komentarze? jed > yny wartościowy kontent gazeta.pl to właśnie komentarze i odbywająca się tam de > bata, czytelnicy zapewniają to gazecie za friko: kontent plus klikalność, więc > Agora blokuje tylko komentarze do tematów, w których ma ideologiczną obsesję, n > a dodatek takiego jak dzisiaj rozdźwięku między wizjami ideologów Agory a oczek > iwaniami społecznymi dawno nie było. Była czy jest taka akcja na Gazecie" "Wyłącz komputer spotkaj uchodźce" czy jakoś tak. Słyszałem, że w ostatnia niedzielę Angela wyłączyła i spotkała, nawet niejednego i stąd ta radykalna zmiana polityki Niemiec i całej UE. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.anka2 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:13 Moim zdaniem gazeta nie chce przykładać się do rozpowszechniania opinii, którym jest przeciwna. Na razie nie rozumie, że rozjechała się ze swoim czytelnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:15 I dobrze,ze wylaczono.Widac po tym watku co sie dzieje.Po co promowac rynsztok? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:26 > I dobrze,ze wylaczono.Widac po tym watku co sie dzieje.Po co promowac rynsztok? latami wychowywany target Wyborczej - my jesteśmy oświeceni, reszta to rynsztok. Nawet macie swoich etyków, którzy wam objaśnią, dlaczego inni to rynsztok. Bliżsi wam się wydają agresywni islamiści niż część własnego społeczeństwa, przy czym ta część to 90%. Zaproście jak najwięcej islamistów, bo inaczej sobie z nami nie poradzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 10:23 Miedzy zapraszaniem islamistow,a zachowaniem rodem z szeregow SS jest duze Pole do zapelnienia.Ustawodawstwo twojego kraju przewiduje kary za rasizm. Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 10:38 Za nawoływanie do nienawiści i prześladowań z powodu rasy/religii/inne - owszem, kodeks karny przewiduje kary. Za bycie rasistą - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 10:44 Ale my ich nie chcemy ze względu na rasizm, żółta rasa jest u nas w Polsce od dawna, spokojnie żyją i nikt ich nie wygania, my ich nie chcemy ze względu na ich religię, która zakłada wojnę z nami. To tak jakby próbować integrować na terenie "czarnej" dzielnicy uchodźców z Ku Klux Klanu z czarnymi tubylcami i niesamowicie się dziwić, czemu czarni ich nie chcą, przecież nie każdy członek Ku Klux Klanu zabija. A potem wyzywać czarnych od rasistów bo przecież w Ku Klux Klanie są też mili ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 11:21 A takiego nawolywania nie ma?fakt,na ematce nikna w zastraszajacym tempie Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:29 Bardzo dobrze, że wyłączono. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:55 setia napisała: > Bardzo dobrze, że wyłączono. Pamiętaj, że możesz ludziom zabronić mówić, możesz im zabronić pisać, możesz im zabronić manifestować, ale nie możesz im zabronić myśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 10:25 Sporo myslalo w 39,jaki wynik tych rozmyslan byl powinienes wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 10:47 edelstein napisała: > Sporo myslalo w 39,jaki wynik tych rozmyslan byl powinienes wiedziec. Jeżeli chcemy używać takich nośnych porównań, to stronę faszystowską reprezentować musi islam, a stronę żydów - społeczeństwo EU. przykro mi, ale takie są realia! Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 10:53 To religia muzułmańska zakłada walkę z niewiernymi, łącznie z ich zabijaniem, gdyby wyznawcy tej religii (w praktyce też stosujący ową religię) byli biali jak mleko i mieli polską krew w żyłach nim by to nie zmieniło. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 11:19 Syryjskie dzieci to faszysci chyba tylko w twojej chorej glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 11:38 edelstein napisała: > Syryjskie dzieci to faszysci chyba tylko w twojej chorej glowie. Po pierwsze według oficjalnych raportów dzieci jest 13% wśród uchodźców, więc można pominąć ten margines. A dwa możesz zacytować co islam chce zrobić z niewiernymi? Czy przypadkiem nie będzie to bardzo bliskie temu co chciał sama-wiesz-kto zrobić z żydami? A trzy to chyba zapominamy, że głównym celem państw arabskich jest likwidacja państwa Izrael oraz wszystkich jego mieszkańców pochodzenia żydowskiego. Czyjego dzieła jest to bezpośrednia kontynuacja? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 11:59 Szkoda,ze ciebie nie da sie pominac. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:07 edelstein napisała: > Szkoda,ze ciebie nie da sie pominac. Ależ można, wygaś sobie mnie i po problemie! A coś na temat? Może Bejrut 1982? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:52 W temacie to jestes noziej od wielu gatunkow zwiaruat.One Chronia dzieci.Wygaszac cie nie bede,trzrba wiedziec co mysli wrog. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:59 dyzurny_troll_forum napisała: > Pamiętaj, że możesz ludziom zabronić mówić, możesz im zabronić pisać, możesz im > zabronić manifestować, ale nie możesz im zabronić myśleć! Nikt Ci nie zabrania myśleć, nawet na swój pokrętny sposób. Tylko, że bluzgi spanikowanych frustratów nic do tego myślenia nie wniosą. Odpowiedz Link Zgłoś
derena33 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 09:56 Nie rozumiem dlaczego glosiciele wolnej mysli wchodza na ta Gazete? Nie podoba sie cenzura to nie korzystajcie z portalu. W internecie dosyc jest wolnosci by moc dac upust spoim emocjom. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 10:19 Może z przyzwyczajenia.... Pytanie dlaczego cenzurę włączono na gazecie, ja już chyba tylko emamę będę czytać, brzydzę się takimi trikami jak cenzura i zaklinanie rzeczywistości. To mi komunę przypomina. Odpowiedz Link Zgłoś
piepe Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:47 derena33 napisała: > Nie rozumiem dlaczego glosiciele wolnej mysli wchodza na ta Gazete? To proste, ma najznosniejszy layout ze wszystkich portali. Choc ostatnio i tak zblizyła się ostro w kierunku pisma obrazkowego Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia_1 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 10:41 Moj Boze jaki WSTYD czuje czytajac te faszystowskie,ksenofobiczne opinie wiekszosci czytelniczek.Niczym nie roznicie sie od Hitlera z takimi spojrzeniem na temat drugiego czlowieka a napewno nie macie nic wspolnego z haslami jakie glosicie-Polak katolik ,Polska goscinnosc,gosc w dom Bog w dom .Czujecie sie rasa wyzsza?nie widzicie tragedii tych ludzi?Wasi przodkowie przewracaja sie w grobie widzac te nienawisc w waszych sercach skierowana w strone tych ludzi.Zapomnieliscie historie Polski?Miliony Polakow od wiekow byly w tej samej sytuacji co ci ludzie i znalazly schronienie w innych panstwach,prawie w kazdej rodzinie w Polsce jest ktos kto przebya za granica i gdzieWy z taka przyjemnoscia ich odwiedzacie,korzystajac z ich goscinnosci.Na was tez reaguja tubylcy jak Wy na na obcych?Nie boicie sie ze was tez potraktuja jak komunistyczna zaraze tak jak wy traktujecie tych ludzi?Wstyd, wstyd i jeszcz raz wstyd!!!!Swiat na Was patrzy i zaluje,byc moze ze kiedys pomagal Polakom i jeszcze pomaga.Jestem za granica ponad 20 lat i i slysze co mowia media o Was ,co mowia zwykli ludzie o Was i zowu wstydze sie ,ze jestem Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 13:20 Porównując forumowiczki do Hitlera sprawiłaś, że ty przegrałaś dyskusję... czyli wychodzi na to, że te rasistki i ksenofobki mają rację. Gratulacje dla kolejnej bystrej internautki, która bryluje na forum, choć nie zna prawa Godwina. W tym momencie powinien być eot. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 13:22 Porownujac forumowiczki do kochanic "habibkow"przegralas ta dyskusje na samym poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 13:44 Nie rozumiem czemu tak się oburzasz z powodu podejrzeń o seksturystykę. Uderzyłam w stół i nożyce się odezwały? Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 10:45 OJP jaką siekę trzeba mieć w głowie, żeby będąc kobietą pisać drugiej kobiecie takie rzeczy? Rozumiem gimbusy, jakieś sfrustrowane młoty, które leją z szamba właściwie na każdy temat, ale ty? Że też się wstydzicie, mnie samej jest za was wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 10:51 morgen_stern napisała: > Że też się wstydzicie, mnie samej jest za was wstyd. Tak, to wstyd że boimy się o przyszłość naszych dzieci, żon i swoją własną. Tak, to wstyd że mamy życzenia bać się o własne życie. Tak, to wstyd że nie chcemy aby nasze kobiety były zmuszane do chodzenia w workach na kartofle. Tak to wstyd że nie wolimy mieć głowę na karku a nie urżniętą i nabitą na płot. Tak, to wstyd że nie mamy ochoty na policję szariacką. Tak to wstyd że nie akceptujemy seksu z 9-cio latkami. Tak to wstyd że nie akceptujemy "morderstw honorowych" Możesz mi podać jeszcze kilka powodów do wstydu, bo mam wrażenie że jednak wstydzę się trochę za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:25 Możesz się wstydzić bez powodu. Chociaż mam jeszcze propozycję - wstydzę się bo jestem dorosłym histerykiem i trolluje na forum emama. Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Cytat z niezależnego onetu :) 17.09.15, 10:48 "Zgadzam sie z Tobą w 100%. Przez 7 lat odpowiadałem na wszystkie bzdurne pomysły "pisiorów", których uważałem i uważam za demagogów. Ale teraz to już nie żarty, nie zabawa. Mamy powtórke z 1939. jak Hitler zajmował CZechosłowację poparlismy go. Kilka miesiecy póxniej przyszła na nas kolej! nie dośc że nikt nam nie pomół to jescze pomogli Niemcom sowieci. Pamietajcie, teraz historia się powtarza. Musimy się zjednoczyć (obojetnie pod czyim przywództwem) i wspólnie z braćmi Słowianami i bratankami z południa stanąć do walki z tą muzułmanska hołotą! Oni maja tylko jeden cel: zniszczyć nas! Zachód nie ruszy palcem tak jak w 1939. Nie zrobi nic bo juz został podbity. My jeszcze nie." Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek no tak, cytat gimbazy z onetu :))) 17.09.15, 11:58 w jaki sposób poparliśmy Hitlera we sprawie zajęcia Czechosłowacji? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: no tak, cytat gimbazy z onetu :))) 17.09.15, 12:06 wtop.ek napisał(a): > w jaki sposób poparliśmy Hitlera we sprawie zajęcia Czechosłowacji? ja rozumiem braki w wykształceniu, ale aż takie? pl.wikipedia.org/wiki/Zaolzie Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia_1 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 11:16 Wy nawiet nie wiecie czego sie boicie! Wy boicie sie po prostu OBCEGO! Zamknieci prze lata we wlasnych granicach jak w wiezieniu ,kazdy obcy jest potencjalnym wrogiem.Nie wiecei kim jest,jak zyje ,jaka ma kulture,zwyczaje ale jest OBCYM wiec tym zlym !Popisujecie sie wlana ignorancja,niewiedza, ograniczeniem umyslowym,nie chcecie poznac nowego Wy chcecie byc z kims kogo znacie,kto mowi tak jak Wy ,kto mysli tak jak Wy bo tylko to jest sluszne,Wy jestescie jedyni normalni a inni sa co najmniej dziwni.Wdzicie tylko zlo bo w waszych sercach jest zlo,falsz, nienawisc.Nie widzicie tych dzieci,matek,calych rodzin,ktore musialy wszysko zostawic i z narazaniem zycia szukac schronienie u takich ludzi jak Wy.Mam nadzeje,ze Wy kiedys nie bedzecie musieli szukac schronienia za granica,bo kto Was bedzie chcial przyjac? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:02 > Wy nawiet nie wiecie czego sie boicie! Wy boicie sie po prostu OBCEGO! Ależ my dobrze wiemy, czego się boimy. Np. tego: www.tvn24.pl/tu-europa,94,m/muzulmanski-problem-szwecji-plonace-przedmiescia-sztokholmu,472381.html albo tego: www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/lider-muzulmanow-we-francji-zamienmy-puste-koscioly-na-meczety,551981.html czy też tego; wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Wielka-Brytania-Kon-trojanski-nadal-zywy-muzulmanie-probuja-przejac-system-edukacji,wid,17506686,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:08 Vanila, ale każdy ma prawo się bać, szczególnie nieznanego, obcego. Szczególnie że oglądamy sceny na granicy z Węgrami, że czytamy o różnicach kulturowych, że straszy się nas szariatem , przejmowaniem "naszego domu" itp. Duża w tym wina polityków i samych mediów. Nikt nam nie przekazuje czystej treści. Mamy populizm, straszenie, budowanie atmosfery zagrożenia,że oto ten obcy przychodzi ograbić nasz dom, gwałcić córki, siostry, matki i żony. Ja wiem co politykom każe tak mówić - chcą wygrać wybory, wykorzystują nasz strach i nasze głosy do zdobycia władzy. Mnie natomiast przeraża to co czytam na tym babskim forum. Argumenty atakujące, obrażające osoby ,które nawet w domyśle mogą mieć inny pogląd. Docinki, chamskie teksty o kochanicach jurnych byczków...dla mnie totalne dno i reszta mułu. Politycy i media są od tego aby ostudzić to piekło które się rozpętało. Mamy prawo nie przyjmować uchodźców do naszego kraju. To nasze prawo , nasza wola. Natomiast to co robią politycy to skandal. To zgnilizna moralna. Brak mi słów Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 11:33 lauren6 napisała: > Jest. > > Cenzura jest bardzo na rękę fankom islamskich habibków, bo nie muszą czytać pra > wdy o swoich kochasiach. Obrzydliwe jest to co napisałaś. Nie wstyd Ci ?! Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 11:37 Spoko,znajomi Niemcy mimo,ze do politycznej poprawnosci im daleko czytajac i Sluchajac wypowiedzi Polakow sa zazenowani i zastanawialam sie jak tymze Polakom przypomniec ilu z nich bylo kiedys "uchodzcami". Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 11:43 edelstein napisała: > Spoko,znajomi Niemcy mimo,ze do politycznej poprawnosci im daleko czytajac i Sl > uchajac wypowiedzi Polakow sa zazenowani Ci sami Niemcy co witają chorągiewkami pociągi? www.facebook.com/397510800308630/videos/982024265190611/ Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:54 Z takimi stronami nie ma co dyskutowac,a poparciem dla neonazistow nie ma co sie chwalic. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 13:14 edelstein napisała: > Z takimi stronami nie ma co dyskutowac,a poparciem dla neonazistow nie ma co si > e chwalic. Nie chodzi o stronę tylko o prezentowany materiał. Potrafisz odróżniać treść od nośnika? Widzę, że stoisz na stanowisku, że trzeba likwidować posłańców, którzy przynoszą złe wieści. Ale to już było... A w oficjalnych mediach tylko chorągiewki i kwiatki.... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 13:16 W przeciwienstwie do Ciebie zyje tutaj i widze kto krzyczy,a takze kto wita.Miedzy tymi dwoma frakcjami,sa zwykle ludzie,ktorych poglady sa po srodku. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 11:50 iziula1 napisała: > lauren6 napisała: > > > Jest. > > > > Cenzura jest bardzo na rękę fankom islamskich habibków, bo nie muszą czyt > ać pra > > wdy o swoich kochasiach. > > Obrzydliwe jest to co napisałaś. > Nie wstyd Ci ?! No przecież to nie pierwsza tego typu uwaga od naszych forumowych "rozważnych i rozsądnych" pań. Któryś raz z kolei czytam, że jeśli masz choć cień zrozumienia dla sytuacji uchodźców to albo dyma cię arab, ale chcesz by cię dymał. Wręcz marzysz o gwałtach. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 11:45 lauren6 napisała: > Cenzura jest bardzo na rękę fankom islamskich habibków, bo nie muszą czytać pra > wdy o swoich kochasiach. Muszą cię nieźle kręcić własne fantazje jakie masz w głowie. Te stałe aluzje seksualne więcej mówią o tobie niż sądzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia_1 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:13 No wlasnie powtarzam Wy nawet nie wiecie czego sie boicie!To tak gdyby zaczac umieszczac tylko linki dotyczace np biskupa Wesolowskiego albo tego Polaka co we Francji uprowadzil i zabil kilka francuskich dziewczynk,albo pokazac polskich pijakow lezacych zsikanych na ulicach wielu miast europejskich i powiedziec ze to jest prawdziwy obraz calego polskiego spoleczenstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
zwariowana_wariatka Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:23 oho, kolejna jaśnie oświecona. co ty myślisz, że ludzie nie byli na Zachodzie, nie widzieli, jak to wygląda? na wuj nam takie arabskie getta w Polsce? jaki masz w tym interes, żeby bronić tych imigrantów? przyznaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 13:09 Mieszkam na Zachodzie;wiec tak jakby wiem lepiej oprocz arabskich gett sa muzulmanie, ktorzy sie super zasimilowali.Fskt jest ich malo,ale sa.Dlstego najważniejsza jest sensowna polityka imigracyjna. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 13:16 edelstein napisała: > Mieszkam na Zachodzie;wiec tak jakby wiem lepiej oprocz arabskich gett sa mu > zulmanie, ktorzy sie super zasimilowali.Fskt jest ich malo,ale sa.Dlstego najwa > żniejsza jest sensowna polityka imigracyjna. Będziesz sponsorowała "sensowaną politykę imigracyjną" z własnej kieszeni? Europa przez jakieś ostatnie 30 lat utopiła masę pieniędzy w "sensownej polityce imigracyjnej" i efektem tego są "muzulmanie, ktorzy sie super zasimilowali.Fskt jest ich malo,ale sa". Trochę mizerny efekt, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 13:18 Caly czas sponsoruje,tak jak ty sponsoruje szeregow Partie rzadzace cudzym macicami.Przypomnij mi co tam w Pl sie zmienilo w kwestii traktowania kobiet jak inkubatorow i zwierzat na porodowkach? Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 13:43 A dziękujemy, że pytasz. W Polsce następują bardzo szybkie zmiany na + jeśli chodzi o warunki na porodówkach. Co do traktowania kobiet jak inkubatorów to patrz i się ucz. Niedługo będziecie mieć w DE jeszcze gorzej, po tym jak "uchodźcy", których tak chętnie tulicie do piersi, dorwą się w końcu do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 14:22 Muzułmańskie kobiety mają lepsze warunki na porodówkach? Nawet antykoncepcji nie mogą stosować bez wiedzy i zgody męża, nie mogą pójść do babskiego lekarza bez męża. Myślisz, że imigracja muzułmańska zmieni warunki szpitali w Polsce na lepsze? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 14:37 Myslisz,ze twoje odwracanie kota ogonem zmieni fakt,ze placisz za nieudolne pomysly rzadzacych? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 15:59 Tak, mamy tu w kraju wiele różnych problemów, dużo i długo można pisać co jest do zmiany, ale napływ muzułmańskich imigrantów w niczym nam nie pomoże, a dołoży kolejnych problemów do już istniejących. To nie są ludzie z kultury która szanuje cudze tradycje i cudze prawo, zważcie po raz kolejny, że ludzie różniący się od nas znacząco wyglądem i kolorem skóry, a mianowicie Koreańczycy, Chińczycy oraz Wietnamczycy czują się w Polsce dobrze, a my ich lubimy i w pełni akceptujemy ich obecność tutaj. Tyle o rzekomym rasizmie większości Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 16:40 Wszyscy nie szanuja tradycji i prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 19:04 Wystarczająca ilość by ich nie chcieć u siebie. Teraz planują zamach w Polsce na Dniach Młodzieży. Polak w Niemczech może i Cię okradnie, ale nie zabije cudzych dzieci i dorosłych bo religia mu tak każe. Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:24 > powiedziec ze to jest prawdziwy obraz calego polskiego spoleczenstwa! Alez ja wcale nie twierdzę, że linki świadczą o obrazie CAŁEGO społeczeństwa. Ale skala jest już na tyle duża i niestety nie są to pojedyncze przypadki, że dla wielu są wystarczająca podstawą do lęku (jak dla mnie w pełni uzasadnionego). I szczerze mówiąc nie życzę sobie, aby wprowadzona w naszym kraju eksperyment pt. "Czy trafimy na muzułmanów, którzy poddadzą się procesowi asymilacji, czy też na bandziorów chcących wprowadzić zasady szariatu". Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 15:19 Taa, nie wiemy czego się boimy. Nie natknęliśmy się w Paryżu na agresywnych islamistów uważających za dziwkę każdą kobietę bez chusty na głowie, we wschodnim Londynie nie widzieliśmy sharia patroli, nie wiemy, kto zamieszkuje no-go areas. Nie wiemy również nic o prawach kobiety w islamie. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia_1 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:31 Zawsze bede bronila pokrzywdzonego,Wy natomiast tak wychowujecie swoje dzieci? Tego sluchaja z ust swoich matek?Bij slabszego,innego,tego ktory jest w niebezpieczenstwie i w potrzebie?Obrazliwe slowa na tych ludzi ,slownictwo rodem z rynsztoka. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 14:29 Nie chcemy nikogo bić, to oni lubią bić z tego co widzę nawet własne żony, niedawno we Francji odbyła się konferencja zwolenników tej kultury "Czym i jak bić muzułmańską żonę". Odpowiedz Link Zgłoś
ulla_cebulla Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:34 Strach przed nowym i nieznanym jest przyrodzony, ale to nie znaczy, ze kto się boi ten ma automatycznie racje. Dyskusja w tak polaryzyjacym temacie jak obecna fala uchodźców jest bardzo potrzebna, jednak ma sens jedynie jeśli jest prawdziwa dyskusja. Niestety większość komentarzy pod artykułami o uchodźcach nie spełnia tego kryterium i służy wyłącznie nakręceniu paniki i racjonalizacji własnych uprzedzeń. Zarówno poziom merytoryczny jak i kultura tych wypowiedzi nie wnoszą nic dobrego do tematu wiec absolutnie rozumiem decyzje o wyłączeniu komentowania. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula1 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:42 Nawet nasi politycy nie potrafią rozmawiać. Popatrz że na spotkanie w sprawie stanowiska Polski nt uchodźców nie przyszedł nikt z z PISu, zobacz co się działo wczoraj w sejmie. Politycy nie umieją rozmawiać i nie chcą. Żerują na naszym strachu bo chcą naszych głosów. Traktują nas jak bydło wyborcze, które ma wartość tylko przy urnie. Politycy nie rozmawiają z nami, nie chcą traktować nas normalnie i z szacunkiem. Podjudzają i jątrzą aby na naszym strachu dojść do władzy. Politycy nie traktuj nas jako inteligentnego odbiorcy , nie odpowiadają na pytania. Wywołują burzę i ta burza kiedyś i ich pochłonie. Bo nie ma róży bez ognia - jak rzekł kiedyś Bareja. Odpowiedz Link Zgłoś
ulla_cebulla Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 12:50 Tak, strach jest potężnym i niestety powszechnie stosowanym narzędziem manipulacji. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 13:07 Bardzo mądrze piszesz, iziula. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 14:21 W 100% się z tobą zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 13:29 O ile mogę się zgodzić z decyzją o nieudostępnianiu trubuny dla wypowiedzi chamskich, obraźliwych o tyle z powodu słabej zawartości "merytorycznej" ? Głupcy też mają prawo głosu Odpowiedz Link Zgłoś
ulla_cebulla Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 14:37 Nie miałam zamiaru odbierać nikomu prawa do głosu. Chodziło mi o rozpowszechnianie wierutnych kłamstw, co ma miejsce także na ematce w tuzinach codziennie nowych wątków o sensacyjnych i katastroficznych tytułach zawierających niesprawdzone, przeklamane treści (np o rzekomym gwałcie na małym dziecku, węgierskiej dziennikarce i jej "potknięciu", zdjęciach zmarłych braci , tak zmanipulowanych, ze wyglądały jakby ciało jednego chłopca było przenoszone z miejsca na miejsce itd ). Tu nie chodzi o podawanie rzetelnych informacji, ale o podsycanie atmosfery strachu, odczlowieczanie i podburzenie przeciwko konkretnej grupie ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 14:27 Ale to nie jest ani nowe ani nieznane, my sami bywamy w krajach europejskich w których od lat jest muzułmańskie multi kullti, mamy tam znajomych, kontrahentów (także rodowitych Niemców czy Anglików), mamy rodziny mieszkające tam od lat. Wiemy i widzimy jak pięknie integruje się mniejszość muzułmańska, jak piękne, bezpieczne i zadbane są dzielnice europejskich miast gdzie ludność muzułmańska stanowi większość, widzimy z jakim szacunkiem traktują kulturę tamtych krajów muzułmanie, jak ich szanują. I zwyczajnie jako masochistycznych naród (Polska Mesjaszem Narodów) nie chcemy tej pięknej, bezpiecznej i zgodnej integracji u siebie, Wam zaś życzymy wszystkiego najlepszego, cieszcie się nią, a skoro ci ludzie są tacy cudowni i bezproblemowi w europejskich krajach czemu nie chcecie ich przygarnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
ulla_cebulla Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 15:06 Co to za "my" i "wy"? Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 14:31 Uff, dobrze ze zrobiłam screenshoty życiowych mądrości laurenki zanim ja wycięli Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 15:04 obrus_w_paski napisała: > Uff, dobrze ze zrobiłam screenshoty życiowych mądrości laurenki zanim ja wycię > li He he he he ciekawe czy zdążysz zrobić shoty zanim jakiś muzułmanin wytnie głowę Twojemu dziecku.... Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 15:20 Dziwnym nad dziwy,ze nikt przez tyle lat mi glowy nie ucial.Od 6 mieli taka mozliwosc zrobic to mojemu dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 15:22 Edel=druga Lipcowa. Skrajna zmiana poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 15:24 wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała: > Edel=druga Lipcowa. Skrajna zmiana poglądów. Może jej przyjaciele od Allaha zagrozili spaleniem auta he he he he Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 16:37 Szybciej spodziewam sie splenia auta ze strony zazdrosnych polaczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 16:39 edelstein napisała: > Szybciej spodziewam sie splenia auta ze strony zazdrosnych polaczkow. Tylko zazdrosne polaczki jakoś nie specjalizują się w paleniu aut, w przeciwieństwie do sama-wiesz-kogo Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 16:45 Ale bardzo chetnie pisza donosy do US i tylko patrza jak zrobic sasiadowi na zlosc.Oprocz tego kradna,nie szanuja prawa wlasnoscu!liczba kradziezy po otwarciu granic z Pl zacznie wzrosna oraz chleja i robia burdy.Lubuja sie tez w biciu zon,bo zupa byla za slona.Oprocz tego mnostwo jest pedofili szczegolnie wsrod ksiezy. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 16:49 I zapomnialam, obnizaja poziom nauk wpowadzajac do szkoly dzieci nie znajace jezyka. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 19:02 Pedofilia jest wszędzie, u Niemców też. Poza tym Polacy nie rzucają kamieniami by wejść tam gdzie ich nie chcą, dużo z nich pracuje w zawodach na które nie ma chrapki przeciętna Niemka czy Niemiec typu sprzątanie czy zajmowanie się niepełnosprawnymi babciami. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 16:35 Jaka zmian pogladow? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 15:51 Skąd antyislamskie marsze w tym kraju? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 16:38 A skad Marsze mlodziezy wszechpolskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 18:59 Marsz antyimigracyjny był w Polsce póki co jeden ( w jednym dniu różne miasta), marsze w Niemczech są od co najmniej kilku lat, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 19:49 Marsze antyhomo i prolajf masz wciaz,dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 18.09.15, 09:19 Na jedno pytanie Twoje odpowiedziałem, mimo że na swoje Ty nie udzieliłaś odpowiedzi, najpierw odpowiedz na wcześniejsze pytanie - Dlaczego w Niemczech dochodzi i to już od kilku lat do marszów antyislamskich? W różnych częściach kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 15:35 Normalnie zlot troliszczy, na głowę żeście upadli, masturbujecie sie chyba tymi key words: muzułmanin, muslim, ucięcie glowy, gwalt, islamista, dzieci, drgające serca, młode/ nażelowane byczki. Juz niektóre pisały o uwolnieniu breivika, ze niby "drgające serca zachęcaja do wskakiwania na patery", ze "trzeba im pozwolić utonac", ze "USA nie pozwala polaczkom tak sobie wjechać do kraju, dlaczego my tak nie mozemy" (o wet feet dry feet sie zapomniało), nagle wszyscy manipulują,a ematki knują spiskowe teorie dziejów, normalnie x files, a każda ematula to nagle nowa wersja merkel, każda nagle ma mnostwo rozwiązań, mimo ze na codzień pytają jaka sukienkę założyć. Juz was widze, mlaskające z zachwytem nad własna elokwencja, trzeci tydzień trwa ta epidemia na forum. Powtarzam: abstrahując od światowego kryzysu w temacie emigrantów to zachowujecie sie jak stado bydła. Całe szczescie ze na ematke wchodzę falami, zwolnienie lekarskie wlasnie sie skończyło i nie bede miała nawet czasu czytac tego pławienia sie we własnej nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
kaz_nodzieja Re: Cenzura na stronie głównej gaztety 17.09.15, 15:54 >młode/ nażelowane byczki. Kwestii stylizacji fryzury nie poruszę bo tu się nie znam, ale czy są tam mężczyźni po 50 roku życia? Albo i 40 latkowie? Większość z nich jeśli nie wszyscy wyglądają na takich do maksymalnie 30-32 lat, chyba że pora na okulary? Odpowiedz Link Zgłoś