Dodaj do ulubionych

dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie Dobrej

12.12.15, 15:25
Zmiany.
Jezu, co wam. PiS ledwo co zaczął. Dajcież mu rok na pokazanie co potrafi, a nie chcecie go obalić już teraz, na rzecz sponsorowanego przez niemieckie banki Swetru. Boshe, co z wami? Nie widzicie, że międzynarodowa finansjera kazała się PO wycofać i forsuje teraz nowe bożyszcze tłumów? Tfu.. lemingów.
Obserwuj wątek
    • pade Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 15:38
      Ja wiem co potrafi i nie chcę tej "dobrej zmiany"
      • woman_in_love ależ nie bój się, nawet jak coś zrobią źle, to 12.12.15, 15:42
        następni to odkręcą, co za problem? Ale dajmy im pokazać najpierw co potrafią.
        • pade Re: ależ nie bój się, nawet jak coś zrobią źle, t 12.12.15, 15:44
          cztery lata w plecy? Ty nieśmiertelna jesteś?
        • iskierka3 Re: ależ nie bój się, nawet jak coś zrobią źle, t 12.12.15, 15:45
          Przeciez juz pokazali. Malo Ci?
        • niennte Re: ależ nie bój się, nawet jak coś zrobią źle, t 12.12.15, 17:06
          Już pokazali. Lepiej niech wstrzymają swoje możliwości.
        • koronka2012 Re: ależ nie bój się, nawet jak coś zrobią źle, t 12.12.15, 18:56
          Długi po Gierku spłacały kolejne pokolenia. Podejście PIS do gospodarki oznacza dokładnie to samo.
          Nie mam ochoty płacić za czyjeś chore pomysły.
          • moni_kaw Re: ależ nie bój się, nawet jak coś zrobią źle, t 12.12.15, 20:21
            w mieszkaniach po Gierku i z infrastruktury po Gierku też korzystają kolejne pokolenia
    • fadilla Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:06
      Petru chce się wykreowac na tym zamieszaniu, no i mu się udaje, zyskuje wielbicielki.
      A swoją droga, lament, że kurs akcji spada to dla sprytnych okazja do kupienia, przecież nie będa kupowac na górce. Może o to chodzi, wiekszy kocioł wieksze spadki - okazja dla spekulantów. Petru pewnie juz sie obkupił. Czy wy również?
      • spanish_fly Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:11
        Mam w dupie Petru i proszę mnie nie łączyć z żadnymi politykami, którzy się podczepiają pod mój obywatelski protest. Nie popieram ani Petru, ani PO.
      • araceli Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:13
        A może coś odnośnie meritum?
        • fadilla Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:20
          Kupiłas? big_grin
      • mamma_2012 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:18
        Jeśli PiS utrzyma się przy władzy, to okazje zaczną się za jakiś czas, tyle, że kupowanie bankrutów, to mimo wszystko dość ryzykowne przedsięwzięcie. Ale zachodni kapitał chętnie łyknie za bezcen polską konkurencję.
        Póki co udało sie PiS-owi KGHM sprowdzić do parteru (powiedzieli, że nie zrealizują obietnicy zniesienia podatku od kopalin) i energetykę, którą chcą pożenić z nierentownymi kopalniami. O bankach nie wspomnę.
        Przypominam, że w części dołujących spółek Skarb Państwa ma znaczne udziały.
      • woman_in_love fadilla ja chcę się obkupić, ale liczę na większe 12.12.15, 17:51
        spadki smile. KGHM mi się marzy za 40 i mbank za 200 smile.
      • ganesza Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 18:18
        petru zyskuje w sądażach, to zgodnie z wytycznymi żoliborskimi hejt na petru. przed chwilą był żoliborski hejt na Krzywonos
        • fadilla Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 20:32
          Z Gdyni jestem, odwal się.
    • ela.pu.ko Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:08
      Prawdziwym dramatem, zagrożeniem dla demokracji i swobód obywatelskich byłby powrót poprzedniej ekipy do władzy
      Mogliśmy dziś obserwować pochód odrzuconych przez wyborców, skompromitowanych polityków, którzy oddzieleni od koryta próbują wcisnąć kit, że demokracja w Polsce jest zagrożona. Nie dajmy się zwariować - obrona interesów okrągłostołowego układu, zagranicznych banków, wpływów b. członków PZPR oraz Platformy Obywatelskiej nie jest żadną obroną demokracji! Prawdziwym dramatem, zagrożeniem dla demokracji i swobód obywatelskich zwykłych Polaków byłby natomiast powrót tej ekipy do władzy.

Dlaczego uważam, że powrót poprzedniej ekipy rządowej byłby prawdziwym zagrożeniem dla demokracji? Ano dlatego, że kiedy rządzili przyjęli ustawy ograniczające dostęp obywateli do informacji publicznej oraz ograniczające wolność zgromadzeń. Dlatego, że przyjęli ustawę 10-66 umożliwiającą w Polsce interwencję obcych sił. Dlatego, że mielili w sejmowej niszczarce miliony podpisów złożonych pod obywatelskimi inicjatywami i głęboko w d...pie mieli głos zwykłych ludzi. Dlatego, że przez osiem lat regularnie podnosili nam podatki i obciążenia fiskalne. Dlatego, że nie działali wg polskiej racji stanu, a na telefon spełniali zachcianki Berlina i Brukseli. Dlatego, że co roku na 11 listopada szykowali prowokacje (np. spalenie budki pod rosyjską ambasadą). Dlatego, że Konstytucję RP próbowali zmieniać pod osłoną nocą, a proponowane przez ówczesną opozycję pakiety demokratyczne odrzucali bez zastanowienia.
      Właśnie dlatego boje się ich powrotu i wiem, że byłby to prawdziwy dramat, zagrożenie dla demokracji i swobód obywatelskich zwykłych ludzi.
      • araceli Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:12
        I znów kopiuj-wklej z propagandy - mózg nie wypracował czegoś od siebie?
      • spanish_fly Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:14
        Wcale sobie nie życzę powrotu poprzedniej ekipy. Wybory wygrał PIS i ma swoje cztery lata pod warunkiem, że nie będą łamać prawa i wywracać do góry nogami ustroju państwa.
      • morekac Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 18:10
        Ela.pu.ko, wzruszająca jest ta twoja troska, ale więcej zrozumienia znajdziesz na jakiejś frondzie.
      • ganesza Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 18:19
        no jasne, trzeba jakoś sobie zracjonalizować te 50 000
        • morekac Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 18:30
          Pewnie spodziewali się tylko lajków na fejsbuku.😉
    • spanish_fly Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:08
      PIS może rządzić w ramach obowiązującego porządku prawnego. Jeśli by się do tego ograniczyli nikt nie wychodziłby na ulicę.
      • aniani7 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:15
        O to to! Tylko tyle i aż tyle.
      • niennte Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 17:07
        Otóż to.
    • wielceszanownypan Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:19
      woman_in_love napisała:
      > Jezu, co wam.

"Nie bierz imienia Pana, Boga twego, nadaremno".

"Albowiem Pan nie zostawi bez kary tego, który Imię Jego nadaremno bierze"
    • la_mujer75 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:19
      W takim tempie idą, że za dwa lata przyjdą do mnie i zabiorą mi dzieci, bo nie wychowuje ich w duchu św, czyli po linii partii. Partii,która zaraz zmieni konstytucję , gdzie ustanowi jedyne prawa- prawa boskie interpretowane przez Najwyższego, czyli Kaczuchę!
      Jak pisałam po wyborach prezydenckich, że na jesieni wygra PiS i będzie dążył do zmiany konstytucji, to mnie wyśmieli. Niestety- to ja miałam rację i dlatego dziś byłam na marszu !
      • antyk-acap2.0 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:26
        Przerażające jest to że to jest możliwe. Kiedyś była taka sprawa że odebrano dzieci parze która miała trudną sytuację materialną. Trochę z własnej winy. Sytuacja się poprawiła i miało dojść do powrotu dzieci ale po drodze sprawa zrobiła się głośna. I jakiś klecha wypowiadał się że dzieci powinny pójść do rodziny zastępczej bo... para nie ma ślubu sakramentalnego.
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:34
      Ja się muszę pokajać i przyznać do głupoty. Nie poszłam do wyborów. Wiedziałam, że pis wygra, ale absolutnie i w życiu nie sądziłam, że będą odstawiać takie cyrki, z atakiem na Konstytucję włącznie. Gdybym to przewidziała głosowałabym na mniejsze zło.
      • alka7777 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:40
        no to bij się w piersi i rób tak aby było mniejsze zło.
      • asia-loi Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:50
        wyyznawczyyniwielkiegoczerwia napisała:

> Ja się muszę pokajać i przyznać do głupoty. Nie poszłam do wyborów.

Ja też nie byłam na wyborach i nie żałuję. Przyglądam się temu cyrkowi z boku, ponieważ żadnej partii i żadnych polityków już nie popieram, więc mogę powiedzieć, że jestem neutralna i to co widzę, utwierdza mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłam nie idąc na wybory (do tej pory chodziłam).

Wiedziałam, że pis wygra,

Też wiedziałam, że PiS wygra z dużą przewagą, ponieważ sondaże przed wyborcze to pokazywały.

ale absolutnie i w życiu nie sądziłam, że będą odstawiać takie cyrki, z atakiem na Konstytucję włącznie. Gdybym to przewidziała głosowałabym na mniejsze zło.

Ja myślę, że to dopiero początek, wszystko jest dopiero przed nami. Mam już dość głosowania na mniejsze zło, nie będę już wybierać między dżumą a cholerą. Jak dla mnie to katolicy chodzący do kościoła i komunii (PiS, PO i reszta partii) mogą sobie łby pourywać z tej swojej katolickiej miłości bliźniego. A tej katolickiej prawdy i uczciwości mam po kokardy. W Polsce niestety nie ma takiej tradycji, a teraz nawet opcji, żeby tzw. dobry katolik, odpuścił, wybaczył czy darował cokolwiek drugiemu katolikowi. Ci tzw. dobrzy katolicy to głównie politycy PiS-u i ich wyznawcy/wyborcy. Już przecież pod wodzą, minister B. Kempy zdjęto zegar i powieszono w to miejsce krzyż.
        wmeritum.pl/w-kancelarii-premiera-zawisl-krzyz-zamiast-zegara-niesiolowski-obrzydliwe-wykorzystywanie-krzyza-walki/
        • antyk-acap2.0 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 17:01
          A czy masz jakąś zapasową Polskę? Bo jak szlag trafi gospodarkę a bankomaty przestaną wypłacać papierki to co zrobisz?
        • buba13 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 17:54
          @asia-loi Problem polega niestety na tym, ze nie oddając głosu na żadną partie, oddajesz ją de facto na tę, z którą najbardziej Ci nie po drodze. Rozumiejąc Twoje znużenie wyborem mniejszego zła - oddałaś swój głos na większe zło.
      • lady-z-gaga Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 19:05
        >Wiedziałam, że pis wygra, ale absolutnie i w życiu nie sądziłam, że będą odstawiać takie cyrki, z atakiem na Konstytucję włącznie.

Ja byłam na wyborach, głosowałam przeciwko nim, ale również nie spodziewałam się aż takiego cyrku. Jednak i ten mniejszy, jaki dało się przewidzieć, wystarczył, aby mnie wystraszyć smile
    • spanish_fly Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 16:55
      A, i wypraszam sobie insynuacje, że nienawidzę Polski. To bardzo chamskie z Twojej strony.
    • hipinka Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 17:06
      Może dlatego nie chcemy "dobrej zmiany" bo ta zmiana naszym zdaniem wcale nie jest dobra?
      A propos nienawidzenia Polski: trzeba mieć naprawdę coś z głową, żeby myśleć, że ktoś nienawidzi, jeśli myśli inaczej niż ja
      i cały czas mi się przypomina hasło : kto nie z nami ten przeciwko nam
      • antyk-acap2.0 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 17:11
        Bierut też nie nienawidził Polski?
    • ladyjane Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 17:06
      Wystarczy mi to co już pokazali...
    • ruda.anka2 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 17:14
      Kocham mój kraj i nie chcę złych zmian, jakie wprowadza PIS. Jak pokaże co potrafi, nasze wnuki jeszcze będą wygrzebywały kraj z biedy.
      Nie życzę sobie, żeby mnie ktoś nazywał lemingiem, najgorszym sortem Polaka, albo ustawiał po tej samej stronie, po której stało ZOMO. Tylko dlatego, że kilku panów życzy sobie żyć z polityki i karmić swoje ego władzą???
      > Jezu, co wam.
      Co tobie raczej.
      • alka7777 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 17:17
        ruda popieram twoj osąd.
    • alka7777 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 17:20
      tia, mam im dac rok a potem się zobaczy. Czy ty nie widzisz że za rok (jesli bysmy nie negowali) w Polsce byłaby Białoruś lub Rosja????. Czy ty myślisz i przewidujesz co może być za rok jak w ciagu miesiąca gwałci się dotychczas obowiązujące prawo?
    • czar_bajry Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 17:39
      Mózg ci wyżarło?
    • zofijkamyjka Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 17:42
      woman_in_love napisała:

> Jezu, co wam. PiS ledwo co zaczął.

bo źle zaczął. Średnio inteligentnemu sie nie podoba taki początek władzy.
      • czar_bajry Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 13.12.15, 16:34
        Nie jesteś średnio inteligentna jesteś gorszego sortu- ja zresztą też wg prezia.
    • attiya Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 17:55
      a dlaczego wg ciebie nienawidzę Polski? dobrze się czujesz? nawet pis-wi daję prawo do innego myślenia - każdy je ma - nawet jeśli jest to szkodliwe i chore myślenie.
      w sumie to nie dziwę się, że tak piszesz, w końcu dobre, zdrowe myslenie jest dla was zagrożeniem
      • antyk-acap2.0 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 18:02
        Bierut też działał dla dobra Polski?
        • hipinka Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 18:31
          Co Ty chłopie z tym Bierutem? Płyta ci się zacięła czy też rzeczowe argumenty skończyły?
          • antyk-acap2.0 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 19:00
            Chcę ci uzmysłowić że nie każdy kto myśli o Polsce myśli o jej dobrze.
            • hipinka Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 19:14
              jeśli już to DOBRU
              a co do meritum: też tak sądzę, wystarczy popatrzeć na prezesa i jego podnóżki
    • ganesza Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 18:15
      ależ właśnie ci, którzy NIE nienawidzą Polski protestują. jakby nam było wszystko jedno, albo bylibyśmy na NIe do Polski to byśmy siedzieli cicho. nie siedzimy cicho i to was boli.

Kiedy przyjdą podpalić dom,
      ten, w którym mieszkasz - Polskę,

trzeba mówić kto ją podpala???
      • joanekjoanek Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 13.12.15, 16:00
        ganesza napisała:

> ależ właśnie ci, którzy NIE nienawidzą Polski protestują.

Eeee. Ja tam nienawidzić to nie, za mocne słowo, ale ja osobiście nie przepadam. A protestuję, bo właśnie nie lubię nie przepadać. Nie przepadam między innymi dlatego, że siedzę w kaczej dudzie, przepraszam - d.u.pie. A nie chcę w niej siedzieć. A nie da się ukryć, że Polska jest w dużej części tą kaczą d.u.pą. Ma ten aspekt potworności, ma.
    • livia.kalina ja znam odpowiedź 12.12.15, 18:21
      albowiem KOD-owcy to folsdojcze:
      https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t1.0-9/12341072_1668922673345820_5365021273507649998_n.jpg?oh=01385df60ee746b6d13c2d7a607a6f3a&oe=56E7EE89
      • odnawialna Re: ja znam odpowiedź 12.12.15, 23:27
        ślicznie mu tłum wykrzyczał: IDŹ DO SZKOŁY! smile
    • turzyca Kocham Polske 12.12.15, 18:58
      > Jezu, co wam. PiS ledwo co zaczął. Dajcież mu rok na pokazanie co potrafi, a ni
      > e chcecie go obalić już teraz,

PiS pokazal wystarczajaco duzo. Moze przeprowadzac zmiany, jakie chce, ale w granicach prawa. Zamach na ustroj wywoluje u mnie reakcje juz teraz, wlasnie dlatego, ze kocham Polske i nie jest mi wszystko jedno.

na rzecz sponsorowanego przez niemieckie banki S
      > wetru.

Nie jestem zwolenniczka Petru. Ani PO.
    • ludborka Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 19:13
      Świetnie zrealizowali się już w ciągu miesiąca, nie sądzisz? Dali z siebie 200%. Dawno nie pracowano w sejmie na 2 zmiany i to jednymi posłami.
      • koronka2012 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 23:31
        Szkoda tylko, że w tym ferworze prac nie zdążyli biedactwa wprowadzić w życie podniesienia kwoty wolnej od podatku
    • marianna1960 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 19:17
      Tym paniom ni wytłumaczysz oglądają jedynie słuszną telewizję TVN czytają jedyną sluszną gazetę wyborczą zero myślenia zero wiedzy historycznej klapki na oczqch. Radzę zacząć od lektur Waldemara Łysiaka Rafała Ziemkiewicza. Przestać czytać Michnika Urbana itd
      • chani75 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 19:24
        Tu żadnych lektur nie trzeba. Tu wystarczy mieć oczy i rozum. Nikt tak pisu nie potrafiłby ośmieszyć jak sam pis.
        • marianna1960 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 19:52
          To twoje zdanie pisałam oglądaj więcej TVN czytaj gw oni wszystko potrafią ośmieszyć
      • eilian Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 20:57
        Łysiaka, owszem, bardzo lubię, zwłaszcza Bezludne Wyspy, Dobry i jeszcze kilka tytułów, świetna literatura. Urbana nie trawię. Z historii byłam bardzo dobra, z wos-u też.
    • eryk2601 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 19:25
      Że co,przepraszam?
    • cosmetic.wipes Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 20:36
      Dlaczego przekręcasz nazwisko Petru?
      Masz 5 lat?
      • livia.kalina Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 20:39
        jaja sobie robi
        • nangaparbat3 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 20:46
          Jaja jak berety, można rzec. Ale na moje oko złość jej mózg wyżera.
          • wioskowy_glupek Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 23:21
            Nie chcemy, bo mamy geny zdrady narodowej i jeśtemy gorszym sortem obywateli.
    • koronka2012 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 23:35
      Ja już tak mam, że wzdragam się jak ktoś chce mnie uszczęśliwiać na siłę, w dodatku za moje pieniądze tongue_out
    • kagrami Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 23:39
      Masz rację. Jeszcze nie zaczęli i jednak ich wybraliśmy. Dajcie im szansę.
      • antyk-acap2.0 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 12.12.15, 23:47
        Jak to nie zaczęli? Zaczęli od rozwalania państwa. PiS działa zgodnie z zasadą:"nie mam pana płaszcza i co mi pan zrobi"
        • kagrami Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 13.12.15, 14:01
          No bo nie mają mojego płaszcza. Starają się naprawić sytuację i oddać mi płaszcz zabrany przez poprzedniego szatniarza....
          • niennte Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 13.12.15, 14:14
            Lepiej niech nie dysponują cudzymi płaszczami.
      • ruda.anka2 Re: dlaczego nienawidzicie Polski i nie chcecie D 13.12.15, 08:43
        > Masz rację. Jeszcze nie zaczęli i jednak ich wybraliśmy. Dajcie im szans
        > ę.
        Mnie się wydaje, że już zaczęli.
        I widać, co robią z szansą. Zamiast iść w myślenie propaństwowe, idą w propartyjne i: po nas choćby potop.
        I ja ich nie wybierałam akurat, więc pisz w swoim imieniu. Wybrał ich określony procent z tego procenta ludzi, którzy poszli na wybory - nie MY WSZYSCY. Spora grupa głosujących chciała ukarać PO. Znam kilka osób, które głosowały na PIS w tych wyborach, a wczoraj już były na demonstracji w obronie demokracji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka