13.12.15, 13:34
pikio.pl/najnowszy-sondaz-pis-bez-zmian-petru-coraz-silniejszy/
Celowo podaję linka do portalu pro PIS- bo przecież dane z niewłaściwych mediów są przekłamane.
Więc liczę:
PIS 31,8%
Kukiz 6%
PO 18%
Petru 20%
ZL 8%
Z czego mi wynika, że: PISKukiz to 37,8
a POPetruZL 46%
Przerażające, większość narodu jest Polakami gorszego sortubig_grin
Obserwuj wątek
    • saraanna Re: Sondaże 13.12.15, 13:48
      Palikotowi tez sondaze rosly jak zadymial ,a teraz polecial w polityczny niebyt big_grin Polacy lubia krzykaczy dopuki nie dopadnie ich rzeczywistosc tongue_out Petru jest przystojny i fajnie krzyczy,ale kazdy wie czyje interesy reprezentuje.Poza tym zaliczyl falstart,donoszac na Polske do Parlamentu Europejskiego za co nawet Tusk sie zjezyl nie mowiac o innych europoslach .Jeszcze zobaczymy,kto zostanie przewodniczacym PO i jak to wplynie na sondaze.
      • ruda.anka2 Re: Sondaże 13.12.15, 13:50
        Czyli prorokujesz naczelnym polskim zadymiarzom z PIS niebyt? A to się bardzo cieszębig_grin
        • saraanna Re: Sondaże 13.12.15, 14:00
          Tlumacz sobie jak chcesz big_grin, oderwanie od rzeczywistosci i przekonanie,ze jest sie lepszym juz niejednego zgubilo.Przecietnego obywatela malo obchodza jakies marsze, czy przeciwko czy za big_grin,,to dobre jako rozrywka ,zeby bylo co w telewizji pokazywac i zakladac pierdylion watkow na ematce big_grin
          • ruda.anka2 Re: Sondaże 13.12.15, 14:16
            Tlumacz sobie jak chcesz big_grin, oderwanie od rzeczywistosci i przekonanie,ze jest sie lepszym juz niejednego zgubilo.
            Dokładnie przed tym zaczynają przestrzegać PIS popierający tę partię publicyścibig_grin
            A wiesz, co jest najlepsze? Obrażanie ludzi protestujących na marszu w obronie demokracji odniosło skutek odwrotny: ci, którzy wczoraj nie poszli, planują pójść na następny.
            To będzie 46% plus ci, którzy dotąd spali.
            • saraanna Re: Sondaże 13.12.15, 14:32
              Ludzie oczekuja konkretnych reform,ktore polepsza ich sytuacje bytowa ,marsze tego nie zmienia.Mamy demokracje,wiec kazdy moze sobie organizowac marsze za czy przeciw.Polska to nie tylko Warszawka czy inne duze miasta i warto o tym pamietac .Wczesniej PO mialo 8 lat na przeprowadzenie reform,zawalilo,wiec przegralo,teraz PIS ma ta szanse,jak zawali to tez za 4 lata przegra.Na tym polega demokracja,zeby zaakceptowac zmiany i dac szanse innym sie wykazac,no ale niektorym trudno oderwac sie od koryta ,ale to nie ma nic wspolnego z demokracja tongue_out
              • ruda.anka2 Re: Sondaże 13.12.15, 14:38
                Tym ludziom, którzy byli na demonstracji "trudno oderwać się od koryta"? To byli zwykli ludzie, którzy chcą, by demokracja nie została zamieniona w polską wersję Węgier.
                Demokracja to nie jest prawo do niszczenia demokracji przez polityków żądnych większej niż im daje demokratyczne prawo władzy.
              • cosmetic.wipes Re: Sondaże 13.12.15, 21:58

> Ludzie oczekuja konkretnych reform,ktore polepsza ich sytuacje bytowa

Każda "reforma" którą zapowiedział PiS pogorszy moja sytuację bytowa.
                • asia-loi Re: Sondaże 13.12.15, 22:00
                  cosmetic.wipes napisała:

> Każda "reforma" którą zapowiedział PiS pogorszy moja sytuację bytowa.

Dlaczego tak uważasz? Może nie będzie tak źle. Może nie rozwalą gospodarki, bo z tego co widzę, to już się pomału wycofują z tych swoich obietnic wyborczych. Zresztą, która partia (z tych co rządziły) spełniała swoje obietnice wyborcze?
                • araceli Re: Sondaże 13.12.15, 22:00
                  Widocznie jesteś tym 'gorszym sortem', któremu trzeba zabrać wink
            • kota_marcowa Re: Sondaże 13.12.15, 21:29
              Eee ja mogę jak gazet, kliknąć lubię to. Żebym wyszła na ulicę, musieliby mi osobiście zajść za skórę i to bardzo, bo platfusy, można rzec, że zrobiły mi niejako osobiście kuku, a pod sejm palić opon nie polazłam. No nie wiem, np. jak zarekwirowali by mi mieszkanie na rzecz uchodźców wink
              Ich harce z trybunałem, nie twierdzę, że mi się podobają, ale tak naprawdę niewiele mnie obchodzą.
              • kota_marcowa Re: Sondaże 13.12.15, 21:32
                Aha i głosowałam na Petru, ale nie podoba mi się jak się teraz na całej awanturze lansuje. Jakies to dla mnie nieszczere jest i takie do bólu pod publiczkę. Widać, że korzysta z okazji do oporu i ma straszne parcie na szkło.
              • la_mujer75 Re: Sondaże 13.12.15, 21:53
                Teraz Cię to nie obchodzi, a potem może być już za późno...Nie boisz się, że dojdzie do takiej sytuacji ?

P.S. głosowałaś na Petru, to jak Tobie się widzi ta cała działalność PiSu w sferze gospodarczej ?
                • asia-loi Re: Sondaże 13.12.15, 22:04
                  la_mujer75 napisała:

> P.S. głosowałaś na Petru, to jak Tobie się widzi ta cała działalność PiSu w sferze gospodarczej?

Kota głosowała na Petru to w/g Ciebie źle, ja nie głosowałam w ogóle, to też źle. Gdybym głosowała,to na pewno nie głosowałabym na PiS i na PO. Czy gdybym oddała świadomie nieważny głos, to byłoby dobrze czy źle? A gdybym oddała, swój głos na jakąś partię, która nie weszła do sejmu, to byłoby dobrze czy źle?
                  • kota_marcowa Re: Sondaże 13.12.15, 22:16
                    No własnie, najeżdża się na tych, co nie głosowali, ale i na tych, co głosowali na małe partie, bo oddali wygrana pis, a większość ludzi po prostu miała dość głosowania na "mniejsze" zło. Dla mnie platfusy, to jeszcze gorsze zło niż pisiory, całe szczęście, że były inne partie do wyboru, bo na platfusy bym nie zagłosowała, choćby pis miał dyktaturę wprowadzić.
                    • asia-loi Re: Sondaże 13.12.15, 22:21
                      kota_marcowa napisała:

> No własnie, najeżdża się na tych, co nie głosowali, ale i na tych, co głosowali na małe partie, bo oddali wygrana pis, a większość ludzi po prostu miała dość głosowania na "mniejsze" zło. Dla mnie platfusy, to jeszcze gorsze zło niż pisiory, całe szczęście, że były inne partie do wyboru, bo na platfusy bym nie zagłosowała, choćby pis miał dyktaturę wprowadzić.

Ja nie głosowałam, ponieważ mam już dość ciągłego wybierania mniejszego zła (chociaż do tej pory na wybory chodziłam). Na tym forum próbuje mi się wmówić, że skoro nie głosowałam, to znaczy że głosowałam na PiS, z czym ja absolutnie się nie zgadzam. Może warto byłoby, aby niektórzy się zastanowili, czemu na wybory nie poszli ci, co zawsze chodzili.
                  • la_mujer75 Re: Sondaże 13.12.15, 22:18
                    Nie najeżdżam, jestem tylko ciekawa (pół mojej rodziny głosowało na Petru, bo Po mieli dość, a najbliżej był Petru).
                    Jestem ciekawa , bo wizja państwa według Petru mija się z wizja państwa według Pis'u .
                  • la_mujer75 Re: Sondaże 13.12.15, 22:20
                    Nigdy, w żadnym swoim poście nie najeżdżałam na tych, co nie poszli głosować. Rozumiałam, że mieli dość. Owszem, to tak wychodzi, że jak nie poszli, to jakby oddali głos na Pis.
          • iskierka3 Re: Sondaże 13.12.15, 14:47
            Milo mi, ze jestem nieprzecietnym obywatelemsmile
          • eryk2601 Re: Sondaże 13.12.15, 20:53
            No ja się czuję zdecydowanie lepsza niż np.pani poseł Pawłowicz.
          • asia_i_p Re: Sondaże 13.12.15, 21:16
            A tu masz rację. Ja jako przeciętny obywatel:
            - nie wiem, czy za rok/ dwa nie stracę pracy (nauczycielka w zespole gimnazjum/ liceum, niestety dyplomowana, więc marne szanse, że przy niezmienionej karcie nauczyciela ktokolwiek mnie zatrudni);
            - stracę możliwość dorabiania (sprawdzanie matur ma wrócić do szkół);
            - płacę ratę kredytu o około 50 zł wyższą (spadek złotego, bo inwestorzy źle reagują na zapowiedź podatku bankowego);
            - ni w cholerę nie wiem, gdzie i czego będzie się za półtora roku uczyć moje dziecko (matka piątoklasistki).

W tych warunkach rzeczywiście dosyć mało mi uwagi zostaje do poświęcenia kwestii konstytucji, itd. Jednak poświęcam, bo bardzo mi zależy, żeby za cztery lata po wolnych wyborach niefrasobliwi bałaganiarze mogli się znaleźć w opozycji, najlepiej pozaparlamentarnej.
            • asia_i_p Re: Sondaże 13.12.15, 21:23
              Korekta - źle reagują na zapowiedź zwiększenia deficytu, podatek bankowy to tylko taka wisienka na torcie.
      • lauren6 Re: Sondaże 13.12.15, 13:52
        PIS za to lubią osoby nie znające ani podstawowych zasad ortografii, ani nie potrafiące używać autokorekty w przeglądarce smile
        • saraanna Re: Sondaże 13.12.15, 14:18
          lauren6,coz za rewolucyjna teoria big_grin chcialabym ci dac medal z logiki,ale moge dac ci tylko medal z buraka big_grin
          • memphis90 Re: Sondaże 13.12.15, 21:03
            A co- masz na stanie medal przechodni...?
      • glowka-sodowka Re: Sondaże 13.12.15, 13:53
        Kukiz chyba skończy jak Palikot, coś niemrawy wielce w tym rozwalaniu systemu
        • kota_marcowa Re: Sondaże 13.12.15, 21:38
          Nie wiem jak Kukiz, ale dziwię się, że jego ludzie jeszcze nie są w pisie he he. Przecież od samego początku wiadomo było, że Kukiz to pissmile
    • ruda.anka2 Re: Sondaże nowsze 13.12.15, 20:36
      www.rp.pl/Polityka/312139919-Sondaz-PiS-traci-poparcie-Petru-zyskuje.html
      PisKukiz 35
      POPetruPSLZL 53
      Coraz więcej Polaków gorszego sortu.
    • la_mujer75 Re: Sondaże 13.12.15, 20:48
      Cieszę się, że jestem Polakiem gorszego sortu, mam to w genach smile
      P.S. ciekawa jestem, czy już produkują takie koszulki ? Kupiłabym dla siebie i rodziny smile
      • eryk2601 Re: Sondaże 13.12.15, 20:54
        O ja tez.
      • araceli Re: Sondaże 13.12.15, 22:03
        Koszukowo bodaj już ma
    • asia-loi Re: Sondaże 13.12.15, 21:00
      A jakiego sortu są ci, co nie głosowali? Przypominam, że niegłosujących było najwięcej, bo aż 49%.
      • lady-z-gaga Re: Sondaże 13.12.15, 21:05
        jesteście dobrego sortu, ponieważ - przy znajomości sondaży, wskazujących zwycięstwo PiS - zostaliście w domu = pozwoliliście im wygrać, całkiem świadomiesmile
        • asia-loi Re: Sondaże 13.12.15, 21:15
          lady-z-gaga napisała:

> jesteście dobrego sortu, ponieważ - przy znajomości sondaży, wskazujących zwycięstwo PiS - zostaliście w domu = pozwoliliście im wygrać, całkiem świadomiesmile

Jak widzę co wyprawiają politycy to uważam, że dobrze zrobiłam, że nie głosowałam.
          Dzisiaj nie brałam udziału w dyskusjach forumowych na tematy polityczne, ale trochę poczytałam, i to co przeczytałam, utwierdza mnie w przekonaniu, że dobrze zrobiłam nie głosując. A tak na marginesie, sondaże też pokazywały, że Duda wygra, więc ruszyłam swoje cztery litery i poszłam zagłosować na Komorowskiego - i co to dało?
          • la_mujer75 Re: Sondaże 13.12.15, 21:17
            Masz czyste sumienie, mało ? Dla mnie to dużo, móc sobie rano spojrzeć w oczy , jak wklepuję krem smile
          • lady-z-gaga Re: Sondaże 13.12.15, 21:21
            > Jak widzę co wyprawiają politycy to uważam, że dobrze zrobiłam, że nie głosował
            > am.

czyli zadowolona jesteś z tego, co widzisz? czy może zdolność logicznego myślenia całkiem Cię opuściła?
            • asia-loi Re: Sondaże 13.12.15, 21:31
              lady-z-gaga napisała:

> czyli zadowolona jesteś z tego, co widzisz? czy może zdolność logicznego myślenia całkiem Cię opuściła?

Tak, bez problemu parzę w lustro. Politycy PiS-u to tzw. dobrzy katolicy. Politycy innych partii, to w większości też katolicy. Uważam, że najlepiej byłoby, jakby sobie ci wszyscy katolicy, zwłaszcza ci dobrzy pourywali głowy z tej swojej katolickiej miłości bliźniego, to wtedy w Polsce będzie dobrze. Nie ma takiej opcji, żeby katolik, katolikowi cokolwiek odpuścił, czy darował.
              To mówię ja - już były katolik (bez apostazji).
              Jak tak sobie przypomnieć historię Polski, to zawsze się Polacy żarli między sobą.
      • la_mujer75 Re: Sondaże 13.12.15, 21:15
        O to jeszcze nie wiadomo... Jak będziesz oddawała hołd Kaczyńskiemu, to staniesz się lepszym sortem, ale spróbuj tego nie zrobic, to natychmiast "spadniesz" to podgrupy ludzi, czyli do gorszego sortu ... Wybór należy do Ciebie smile
        • asia-loi Re: Sondaże 13.12.15, 21:23
          la_mujer75 napisała:

> O to jeszcze nie wiadomo... Jak będziesz oddawała hołd Kaczyńskiemu, to staniesz się lepszym sortem, ale spróbuj tego nie zrobic, to natychmiast "spadniesz" to podgrupy ludzi, czyli do gorszego sortu ... Wybór należy do Ciebie smile

Możesz spać spokojnie. Nie ma takiej opcji, abym ja, Kaczyńskiemu oddawała hołd. Innemu politykowi też nie. Ale jeżeli PiS nie rozwali gospodarki, nie doprowadzi Polski do wojny, sprawią że ludziom w Polsce, będzie żyło się lepiej, nie wpuszczą za dużo pseudo uchodźców do Polski, to mają mój głos w następnych wyborach. Teraz jestem neutralna i bez emocji przyglądam się temu, co się dzieje. Chociaż zawsze było mi bliżej do PO niż do PiS-u.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka