Dodaj do ulubionych

ataki w sylwestrową noc w Kolonii

05.01.16, 10:21
www.nytimes.com/aponline/2016/01/04/world/europe/ap-eu-germany-sex-assaults.html
to przykład, dużo jest w anglo- i niemieckojęzycznej prasie, sprawdziłam dokładnie.
Wychodzi na to że w sylwestrową noc w okolicy dworca i pod katedrą (tam gdzie obchodzi się sylwestra na ulicach) grupa ok. 1000 mężczyzn porozumiewających się po arabsku zaatakowała kobiety w okolicy. Były napastowane seksualnie, zgłoszono jeden (co najmniej) przypadek gwałtu (obecnie ok. 60 skarg ma policja) i zostały okradzione. Dla mnie szokujące są i skala wydarzenia i jego bardzo długie przemilczenie (właściwie do teraz) przez większość mediów. Dopiero po pierwszych aresztowaniach i lawinie opisów na mediach społecznościowych zaczęto o tym pisać.
Załączam artykuł z NYT, ale wybór jest duży jak wpiszecie w przeglądarkę (angielski lub niemiecki, polskiego jest mało, choć też są wzmianki). Autocenzura mediów (nasz sąsiad na litość) przeraża (choć niestety nie dziwi)
Obserwuj wątek
    • triss_merigold6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:27
      To dobrze świadczy o Niemczech, że uchodźcy z dzikich krajów czują się jak u siebie i zachowują swobodnie.
      • kozica111 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:29
        Rozruchów nie chcą, ale i tak do nich dojdzie.
    • milka_milka Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:33
      No cóż - gościom trzeba na wiele pozwolić, do tego zobowiązuje dobre wychowanie i brak uprzedzeń. A ci przecież zostali oficjalnie zaproszeni.
      • triss_merigold6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:40
        Dokładnie. Ważne, żeby czuli się dobrze, swobodnie, akceptowani i nieszykanowani za swoje obyczaje.
      • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:42
        Policja nie wie kto to byl,ale ty juz wiesz.
        • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:55
          To nie Ty skarżyłaś się (jeszcze nim Cię zastraszano), że bandy Arabów zaczepiały Cię, nawet gdy byłaś z dzieckiem?
    • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:36
      Że zacytuję gazecię: płaczą Niemcy, płacze Francja, tak się kończy tolerancja.
      • cersei8 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:20
        Gdyby Niemcy mieli choc odrobine rozumu to wszystkich winnych odeslaliby do ich krajow, chocby pod bomby...
    • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:40
      W Niemczech mowiono o tym 2stycznia gdy zaczely sie zglaszac osoby poszkodowane.Póki co nie wiadomo kto to byl dokladnie.Poczekaj
      • triss_merigold6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:41
        Chcesz zasugerować, że to biali rdzenni Niemcy nagle dla kamuflażu zaczęli mówić po arabsku?
        • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:43
          Odrozniasz arabskie od tureckiego,kurdisch i syryjskiego?ja nie.
          • milka_milka Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:44
            A jakie to ma znaczenie, który z tych języków to był? Nie niemiecki i to wystarczy.
            • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:49
              B duze,turcy i kurszi byli w De zanim ty sie urodzilastongue_out
              • milka_milka Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:51
                Owszem, ale sama przyznasz, że różnego rodzaju zachowania ekstremalne nasiliły się ostatnio. Nie podejrzewam 60 - 80 letnich panów o tego typu akcje.

A poza tym, skąd wiesz, kiedy się urodziłam?
              • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:52
                Ja jestem b.ciekawa skad oni mieli fajerwerki, które sa zakazane w De,a dostepne w Pl i Czechach.Póki co odczekam,wg mediow bylo 1000facetow,4000facetow,a policja zlapala 5 i podobno to sa czlonkowie Mafii ktora juz od lat tam jest.
                • ichi51e Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 06.01.16, 14:15
                  A skąd wiadomo ze to nie Cyganie?
                • demonii.larua Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 06.01.16, 14:29
                  Fajerwerki można kupić w każdym markecie, nie codziennie oczywiście, ale od 29 grudnia normalnie można.
              • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:53
                I już wtedy mieliście problemy z integracją przybyszów wiadomego pochodzenia. A teraz jeszcze wyhodowaliście sobie społeczeństwo równoległe stosujące się do swoich własnych praw.
              • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 12:08
                Rodowici Niemcy arabskiego pochodzenia. Trzeba być poprawnym politycznie!
          • annajustyna Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 20:17
            Nie jestes w stanie odroznic tureckiego od arabskiego? Wow! A francuski od angielskiego odrozniasz?
            • ichi51e Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 06.01.16, 14:16
              Ja np nie rozróżniam big_grin
              • ichi51e Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 06.01.16, 14:16
                No chyba zeby pohukiwali Allah akbar - wtedy owszem
      • maadzik3 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:53
        Edelstein, ja to naprawdę posprawdzałam. To tylko część linków (ta anglojęzyczna):
        www.thelocal.de/20160104/refugees-blamed-for-mass-sexual-assault-in-cologne
        www.dw.com/en/string-of-new-years-eve-sexual-assaults-outrages-cologne/a-18958334
        www.breitbart.com/london/2016/01/04/revealed-1000-migrants-brawl-rape-sexually-assault-steal-one-german-train-station-new-years-eve/https://www.washingtonpost.com/world/europe/cologne-police-chief-condemns-sex-assaults-on-new-years-eve/2016/01/04/ea6dd85a-b311-11e5-8abc-d09392edc612_story.html
        We wszystkich tych źródłach i wielu innych (nie mam czasu wklejać dalej) szef policji mówi o 80 poszkodowanych przez osoby wyglądające na pochodzące z Bliskiego Wschodu i Pn. Afryki. Ofiary raportują okrzyki po arabsku, są nagrania z kamer (obszar monitorowany) i wszystkich 5 aresztowanych to Arabowie. Litości. Przynajmniej nie rozmawiajmy jak z Misia Barei czy Pawłowicz z mównicy w sejmie
        • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 10:59
          Ale o co ci chodzi?piszesz o ukrywaniu zajscia,a o zajsciu jz bylo wiadomo na drugi dzien,póki co nie wiadomo kto i co.Zatrzymani wg pasy sa odpowiedzialnk za kradzieze.Inni sie leli,a jeszcze inni obmacywali.Poczekam az policja ustali co i kto,bo póki co dajesz wode na mlyn.
          • triss_merigold6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 11:02
            Jeśli okaże się, że za gromadne napastowanie kobiet odpowiadają jasnowłosi Germanie, mówiący od pokoleń po niemiecku, to poinformuj ematkę, dobrze?
            • kandyzowana3x Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:08
              ślad po fajerwerkach prowadzi do polski i Czech ....
              • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:17
                albo Chin wink
                • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:23
                  P.S. Jakie znaczenie ma ten "ślad"? Co za problem wsiąść w samochód , pojechać do Czech czy Polski (czy innego panstwa Schengen) i przywieźć sobie fajerwerki?
          • wyyznawczyyniwielkiegoczerwia Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 11:08
            Edel, nie zaklinaj rzeczywistości. "Sudlander" to chyba nie Niemcy z dziada pradziada, co?
            • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 11:11
              Jakiej rzeczywistosci?póki co policja szuka sprawcow.5zatrzymanych jest podejezanych o kradzieze.
              • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 11:17
                edel, uważasz, że w Niemczech nie ma problemu związanego z imigrantami?
                • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 11:31
                  Ja osobiscie nie mam z nimi zadnych problemow.Nie wplywaja na moje zycie.Oczywiscie,ze sa tacy co sie nie integruja,ale ja z nimi nic wspolnego nie mam.Siedza w swoich slumsach i tyle.Z tymi ktorzy sie integruja mam normalne przyjaciela kiedys stosunki,z turczynka pilysmy piffko na BN imprezietongue_out od innych dostaje gratisowe zarcie w lokalu.Nie mam nic przeciw uchodzcom z terenow ogarnietych wojna.A ze sa kryminalisci,w kazdej nacji sa.
                  • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 11:34
                    Ale zdajesz sobie sprawę z tego, ze jeżeli "ty osobiście" nie masz żadnych problemów, bo oni "siedzą w swoich slumsach" to nie oznacza , że tych problemów nie ma?
                    • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 11:49
                      Ale co mnie to obchodzi? W sumie obchodzi to najbardziej polki mieszkajace w Polsce.Ich wizje Islamabad sa smieszne.
                      • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 11:56
                        Ale co mnie to obchodzi?

No to przynajmniej jasna odpowiedź. Co prawda nie rozumiem jak może nie obchodzić, ale to inna sprawa.

W sumie obchodzi to najbardziej polki mieszkajace w Polsce.

Nieprawda. Ale ponieważ "ciebie to nie obchodzi" to może nie wiesz, że jest to problem dyskutowany nie tylko w światowych mediach, ale jest też dyskutowany przez polityków i jest wymieniany jako jeden z najwazniejszych problemów w agendzie prac UE.
                        • maadzik3 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 11:59
                          jeden z najszerzej dyskutowanych problemów we wszystkich krajach, ale oczywiście ma prawo kogoś nie obchodzić. Tylko wtedy po co zajmować głos?
                          • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 12:51
                            A tu jakas dyskusja o problemach z integracja jest?big_grin
                        • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 12:50
                          No I co w zwiazku z tym?niech sobie dyskutuja do woli,ale podejrzewam,ze ich dyskusja nie polega na wrzucaniu linkowjak to straszne eee jest w De
                          • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 12:53
                            wrzucaniu linkowjak to straszne eee jest w De

Jeżeli tak to odbierasz, to nic dziwnego, że tak reagujesz.
                            • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:35
                              Nie ma w tym watku nic konstruktywnego.Niby cenzurq,bo jakas dziumdzia dowiedzial sie 5a nie 2.Niby gwalty,a gwalt zgloszono 1.Plus panie wiedza lepiej kto,co i dlaczego.Moze podzielcie sie ta wiedza z policja.
                      • jesienna.nuta Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:29
                        Nosz cholera!
                        POLKI pisze z DUŻEJ LITERY! Albo jesteś półanafabetką, albo niechlują albo cyniczną personą mającą w odwłoku Polskę i Polaków.
                  • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 12:03
                    > Ja osobiscie nie mam z nimi zadnych problemow.Nie wplywaja na moje zycie

Widocznie wyrosłaś z wieku, gdy kobiecie grozi bycie zgwałconą smile
                    • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 12:54

Wow co za yntelygentny argument.
                      W Polsce nie ma gwaltow?
                      Gdzie zgubilas mozg?big_grin
                      • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 12:58
                        Wow co za yntelygentny argument.
                        W Polsce nie ma gwaltow?
                        Gdzie zgubilas mozg?

Po co nam to piszesz? Może napisz od razu do Komisji Europejskiej i czołowych światowych polityków (no i do niemieckiej prasy), że robią problem z niczego, przecież gwałty były i będą.
                      • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:12
                        "Okazało się bowiem, że do ataków na dziewczęta i młode kobiety (większość zaatakowanych ma 18-24 lata) doszło też w Hamburgu i Stuttgarcie. (www.tvn24.pl)"

Ja cytuję tefałeny, a ta mnie brzydko atakuje. Co z tą edel? W jakiś kompleks trafiłam, że tak się wściekłaś?

• edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:29
                          Zgloszono 1gwalt.Jeden.
                          • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:15
                            Tylko gwałt cię bulwersuje? Łapanie za piersi i genitalia, zdzieranie ubrania, kradzieże to są już wg ciebie zachowania akceptowalne?
                            • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:18
                              Na serio to wyczytalas z mojego postu?brawo
                        • asia-loi Re: aktywny link 05.01.16, 18:28
                          Link lauren6 się nie otwiera pozwolę sobie wkleić dobry.

www.tvn24.pl/niemieckie-media-ataki-imigrantow-na-kobiety-w-kolonii-i-hamburgu,608198,s.html
                      • cersei8 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:18
                        Sa, podobnie jak w Niemczech, ale wbrew pozorom te zbiorowe zdarzaja sie bardzo rzadko, przynajmniej w wykonaniu rdzennych mieszkancow obu krajow.

Ja natomiast nie moge zrozumiec jednego; skoro w kazdym spoleczenstwie jest jakis odsetek potologii (przestepcow, gwalcicieli, ludzi zawodowo zyjacych z zasilkow, to PO CO sprowadzac ich wiecej zza morza?

edelstein napisała:

>
                        > Wow co za yntelygentny argument.
                        > W Polsce nie ma gwaltow?
                        > Gdzie zgubilas mozg?big_grin
                        • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:23
                          Przede wszystkim jak już się sprowadziło to patolstwo pod swój dach to wypadałoby zapewnić bezpieczeństwo swoim obywatelom. Wychodzi na to, że policja, władze wszystkich 3 miast, gdzie doszło do ataków, są zadziwione bandami obcych pałętającymi się po ich mieście. Ręce opadają.

• edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:37
                            Uchodzca rowna sie patol?wow.
                            Sama jestes patolka,ale niestety tez masz mozliwosc wjazdu do Desad
                            • cersei8 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:42
                              To nie sa uchodzcy, tylko imigranci.
                              Niestety w zdecydowanej wieksszosci nie sa to ludzi, z ktorych Europa bedzie miala jakis pozytek.
                              • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:44
                                No ty wiesz lepiej kto i cobig_grin
                                • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:04
                                  Nawet pro-imigrancka Wyborcza podała dane - 75% "uchodźców" to młodzi mężczyźni. Jesteś inteligentna, wnioski wyciągnij sama co się dzieje gdy jest duża nadpopulacja młodych mężczyzn dla których nie ma kobiet.
                            • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:12
                              No jeśli takie patolstwo, jakie prezentujesz na forum, ma się dobrze w DE to ja tym bardziej mogłabym tam pojechać smile
                              • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:24
                                Nie wrzucaj mnie do jednego worku z toba.Daleko mi do takiej patologii jaka ty prezentujesz.
                                • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:41
                                  Nie bądź taka skromna. Gdyby nie inna emigrantka z UK podium spokojnie byłoby twoje.
                                  • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:43
                                    Poniewaz inteligencja nie grzeszyz,nie spodziewam sie po tobie prawidlowych wnioskow.
                                  • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:10
                                    Zdecydowanie pierwsze dwa miejsca zajmują emigrantki.
                        • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:32
                          m.se.pl/wiadomosci/polska/zbiorowy-gwalt-w-sieradzu-woj-lodzkie-policja-szuka-sprawcow_677338.html
                          • cersei8 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:38
                            Dlatego napisalam, ze sie zdarzaja sporadycznie.
                            Natomiast raczej nie zdarza sie aby kilkuset mezczyzn napastowalo na miejskim rynku kobiety...

Poza tym, ja absolutnie nie twierdze ze Polacy sa tacy swieci, ze nie popelniaja przestepstw, nie dopuszczaja sie gwaltow. Ale ich sie z Polski nie pozbedziemy, mozemy tylko zachowywac ostroznosc.
                            Natomiast nie rozumiem PO CO mamyimportowac kolejnych przestepcow tych co przybyli z zza morza? Nikt normalny nie chce u siebie wiecej bandytow ani osob zajmujacych sie zawodowo tylko pobieraniem zasilkow.
                            • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:45
                              Jakich kilkuset?bylo juz 1000,400,40,a zamknieto 5.
                              • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:11
                                Taką macie sprawną policję, że z setek zboczeńców złapano całych 5. Pewnie i tak ich zaraz wypuszczą lub skażą na pracę społeczne, bo przecież trzeba być tolerancyjnym dla obcej kultury i pochylić się nad ich potrzebą gwałcenia postronnych kobiet. Jak się włóczyły same po nocy to pewnie same chciały zostać zgwałcone.
                                • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:17
                                  Tak jest setki zloczyncowbig_grin
                                  • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:19
                                    Kiedy ostatnio zwołano posiedzenie takiego sztabu i z jakiego powodu? Czy wczesniej nie było w Niemczech gwałtów? Co spowodowało takie działanie? Masz zdanie? Czy może - tak jak pisałaś - nie obchodzi to Ciebie? Tylko po co w takim razie udzielasz się w tym wątku?
                                    • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:22
                                      Z powodu uchodzcow?big_grin
                                      • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:40
                                        No przecież to nie uchodźcy gwalcili, więc wynocha stąd big_grin
                                        • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:05
                                          Kto gwalcic w Pl skoro tam uchodzcow brak?czyzbys twoj maz?
                                          • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:08
                                            Uparcie powtórzę pytanie - dlaczego Twoim zdaniem powołano sztab kryzysowy skoro to tylko gwałty , które zdarzają się wszedzie i każda nacja sie ich dopuszcza?
                                            • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:07
                                              Jeśli nie może obrazić czyjejś rodziny to nagle edel nie ma nic do napisania.
                              • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:17
                                edel - to daczego zwołano posiedzenie sztabu kryzysowego? Bo władze Kolonii przejęły się tym co ematka pisze?
                                • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:21
                                  Twierdzisz,ze z powodu uchodzcow? big_grin
                                  • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:22
                                    Nie , jestem ciekawa Twojego zdania , dlatego zadałam pytanie.
                                    • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:26
                                      Przeciez watek jest o uchodzcach dlatego pytam,z wolno z powodu uchodzcow?
                                      • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:30
                                        Wątek nie jest o uchodźcach. Mieszkasz w Niemczech od dawna, znasz niemiecki - jak tłumaczysz reakcję władz Kolonii, reakcje Ralfa Jagera?
                                        • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:33
                                          Jest,przeciez ematki wiedza,ze to byli uchodzcy co udowadniaja wpis za wpisem.Czyli reakcja wladz musi dotyczyc uchodzcow,dlaczego nie dotyczy?
                                          • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:11
                                            Większość e-matek wie, że wśród tej imigranckiej tłuszczy ze świecą szukać uchodźców.
                        • jagienka75 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:47
                          Ja natomiast nie moge zrozumiec jednego; skoro w kazdym spoleczenstwie jest jakis odsetek potologii (przestepcow, gwalcicieli, ludzi zawodowo zyjacych z zasilkow, to PO CO sprowadzac ich wiecej zza morza?

bo dla niemieckich polityków sa oni przyszłościa narodu i im ich więcej, tym podobno "lepiej".
                          oni tam już podurnieli całkowicie. polityk nieiecki będie miał na to wywalone, bo nie będzie musiał między nimi żyć ani się z nimi użerać. gorzej ze zwykłymi obywatelami Niemiec, którzy do kontaktów z nimi są zmuszeni.
                          • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:05
                            Moim zdaniem - niech Niemcy robią co chcą byle nie zwalali nam tego "cuda" do Polski. I niech nie wyzywają innych od ksenofobów tylko dlatego, że tego "cuda" nie chcą u siebie. Niemcy to sprytny naród i obawiam się, że w przyszłości zamieszają tak, że albo te wszystkie "cuda" rozwloką po słabszych państwach (Polska, Czechy, Węgry) albo się ich pozbędą, ale w ten sposób, że wina będzie "ksenofobicznych" państw, oni mają w tym wprawę.
                            • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:10
                              Mają też doświadczenie w budowaniu zamkniętych obozów na terenie Polski.
                              Bo jak sobie inaczej wyobrażają ulokowanie u nas tych 7k uchodźców tak żeby zaraz z Polski nie uciekli?
                              • jagienka75 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:19
                                jesli oni uciekną z Polski, nie zdziwi mnie wcale, jeśli Polska będzie musiała ponieśc z tego tytułu karę finansową...
                                • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:20
                                  To co? Mamy ich pod karabinami trzymać?
                                • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 17:14
                                  Jest takie ryzyko. W tym momencie rację ma JKM, który twierdzi, że Niemcy oczekują od nas budowania obozów koncentracyjnych gdzie będziemy trzymać uchodźców. To jest absurd.
                                  • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 17:25
                                    Wstyd przyznać, mam w tym względzie podobne poglądy do korwinistów.
      • tiszantul Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 11:51
        > W Niemczech mowiono o tym 2stycznia gdy zaczely sie zglaszac osoby poszkodowane
        > .Póki co nie wiadomo kto to byl dokladnie.Poczekaj

Szwajcarzy z pewnością. Plus może ze dwie setki Duńczyków. Ty chyba z KOD-u jesteś, co?
        • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 11:54
          Taaa z KODu,tak mnie interesuje co w Polsce sie dziejetongue_out
          • jesienna.nuta Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:32
            Wiesz co edel? (taki z ciebie szlachetny kamień jak z wyschniętej grudy błota brylant). Dobrze, że wyjechałaś z Polski. Nie wracaj tu nigdy. Polska zasługuje na porządnych obywateli.
            • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:40
              Dlatego najlepiej jak jeszcze dzisiaj rzucisz sie do Wisly.Wlasnie widze co prawdziwe polactwo twego pokroju robi aktualnie z Polska.Wcale nie zamierzam wracac,wole miec uchodzce za sasiada niz ciebiebig_grin
              • jesienna.nuta Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:54
                Jesteś CHORA z nienawiści.
                OHYDA.
                • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:50
                  Zabawne babka z ciebiebig_grin Napisz cos wiecej.
            • riki_i Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:44
              Ależ ona idealnie pasuje do najbardziej tepej i betonowej warstwy niemieckiego drobnomieszczaństwa z awansu. Przykład idealnej integracji, ha ha ha!
              • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:51
                A ty jako mizogin do jakiej warstwy sie zaliczasz?co potrafisz oprocz lapania wenery?
          • riki_i Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:40
            Biali afrykanerzy z RPA. Tylko oni mogli to zrobic. W porozumieniu z polskimi nacjonalistami, którzy dostarczyli fajerwerki.
        • iskierka3 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:53
          Widac placa tylko za post zawierajacy slowo kluczwink ewidentnie "uchodzcy" wypadlo juz ze zbioruwink))
    • inguszetia_2006 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 11:31
      Witam
      Ano, trzeba cenzurować, trzeba. Powoli, powoli i UE staje się lepsza w tym cenzurowaniu niż Rosja carska. A tam to były prawdziwe jaja, bo całe nakłady gazet obcojęzycznych były zamalowywane. Ręczniewink
      Pzdr.
      Ing
    • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 12:35
      Na tefałenach już o tym mówią
      www.tvn24.pl/niemieckie-media-ataki-imigrantow-na-kobiety-w-kolonii-i-hamburgu,608198,s.html
      • ginger.ale Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 13:00
        masakra 0_o
    • ruczki_dwie Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:04
      Kto głosował przeciwko PO, bo bał się przyjmowania choć jednego uchodźcy przez Polskę, a na PiS, bo bał się przyjęcia choć jednego uchodźcy przez Polskę?

www.fakt.pl/politycy/rzad-pis-wywiazuje-sie-ze-zobowiazan-ws-uchodzcow,artykuly,601721.html
      A w temacie wątku - nie widzę cenzury w mediach niemieckich. Pisze się tyle, ile można - nie podsycając strachów i nie ferując zbyt wczesnych wyroków (policja pracuje).

To jest nowy rodzaj zorganizowanej przestępczości, trudno było być w pełni przygotowanym. Następny sprawdzian dla niemieckiej policji będzie w karnawale. Ale teraz wszyscy są już świadomi zagrożenia.

• isa_bella1 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:10
      Więc dalej się łudźcie że nie jestescie manipulowane przez media ...
    • woman_in_love musi dojść do wojny domowej w Niemczech i Francji 05.01.16, 14:13
      oraz Holandii i Belgii. Po prostu musi. Te kraje spłyną krwią jak Liban. Kiedy? Przed 2030. Może koło 2022.
      Wybuchnie po prostu wojna między imigrantami/uchodźcami a miejscową ludnością.
      Nie ma innej opcji.
      • cersei8 Re: musi dojść do wojny domowej w Niemczech i Fra 05.01.16, 14:23
        To prawda, Francuzi jak mowia o imigrantach, ich zachowaniu, wymaganiach to az sie trzesa z oburzenia i wscieklosci.
        Tym bardziej nie chce tego w Polsce,
        • lauren6 Re: musi dojść do wojny domowej w Niemczech i Fra 05.01.16, 16:13
          Będzie druga noc świętego Bartłomieja.
          • joa66 Re: musi dojść do wojny domowej w Niemczech i Fra 05.01.16, 16:20
            Niekoniecznie. Ja jednak widzę zmianę. Już powoli można mówić, że problem imigracyjny istnieje. A to pierwszy stopien do jego rozwiązywania. Trudno było coś zrobić jeżeli każda próba reakcji powodowała oskarżenie o rasizm ( a to paradoksalnie doprowadzało do wzrostu nastrojów rasistowskich). I panował bezwład.

Podobno w jakimś języku słowa "kryzys" i "szansa" brzmią tak samo smile
            • kaz_nodzieja Re: musi dojść do wojny domowej w Niemczech i Fra 05.01.16, 22:25
              Tym pierwszym stopniem są zgwałcone w sylwestrową noc niczemu niewinne niemieckie kobiety, gratuluję jak widać dobrego samopoczucia z tego powodu i widzenia w tym plusów uncertain I Ty niby jesteś kobietą?
    • loreen1 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:18
      edel stosujesz typowa metode wyparcia, niczym moje dziecko jak slyszy o uchodzcachwink jak mu powiedzialam, co sie dzialo w sylwestra w Kolonii, to powiedzial : mama, w internecie byle co zmyslajabig_grin haha... mieszkam kilkanascie lat w Niemczech i niestety dopiero od niedawna niechetnie ide nawet na spacer po miescie, bo ICH jest wszedzie pelno. Nieee, nic nie robia zlego, tylko jakos nie mam ochoty ich codziennie ogladac.
      • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:32
        Po raz kolejny,skoro wiecie kto to czemu nie podzielcie sie ta wiedza z policja?no patrz nie robia ci nic zlego,a tu nagle zmasowany atak przeprowadzili?u mnie ich nie jest pelno,idac na spacer zywego ducha nie widuje oprocz paru osob z psami.
        Czemu ma sluzyc ten watek?
        • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:37
          Po raz kolejny,skoro wiecie kto to czemu nie podzielcie sie ta wiedza z policja

Nie sądzę, że chociaz jedna forumka zna z imienia i nazwiska tych bandytów, a chyba takiej informacji policja potrzebuje?

Szef MSW kraju związkowego Nadrenia Północna Westfalia (NPW) Ralf Jäger zareagował ostro na informację o zajściach: - Nie przejdziemy do porządku dziennego nad tym, że organizują się grupy mężczyzn z krajów północnoafrykańskich i rozzuchwaleni molestują seksualnie bezbronne kobiety.

On też czerpie informacje z ematki?

Czemu ma sluzyc ten watek?

Zapewne rozmowie dotyczącej jednego z najwazniejszych problemów Europy?
          • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:45
            Skoro wiedza ,ze to Li i jedynie uchodzcy to musza wiedziec tez kto.Ja nie wiem,poczekam na zdanie policji w tej sprawie.
            • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:49
              Macie tam tak udaną policję, że pewnie długo sobie poczekasz.
            • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:51
              edel - A skąd np taki Ralf Jager wie?
              • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:52
                A on wie?czy wie,ze nastapil nowy rodzaj przestepczosci?
      • pitahaya1 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:35
        Ano właśnie. Nic wielkiego nie robią a jednak. Co kilka miesięcy jestem w Niemczech i mam jakieś tam porównanie ich liczebności. Trzeba przyznać, że są wszędzie, zwłaszcza w ciągu dnia, gdy większość ludzi jest w pracy. Oni snują się całymi grupami. Kobiety i chmara dzieci. W drugiej grupie kilkunastu mężczyzn. Taki widok zaczyna być normą.
        O ile oni nie przeszkadzają, to takie grupy mężczyzn wieczorem czy w nocy już mi różnicę robi. A oni są wszędzie i niemal zawsze. Zwłaszcza w miejscach, gdy jest większa ilość ludzi (imprezy).
        Po raz pierwsze czułam się nieswojo.
        I jeszcze jedno. Zdecydowanie mniej jest ludzi o europejskich rysach twarzy. Miałam nawet ochotę zrobić zdjęcie, bo wieczorami, w miejscu bardzo obleganym zwyczajowo przez Niemców, na 10 kobiet 4-5 było zachustowanych. Tak, wiem, Niemki też mogą nosić chusty. Tylko, że trzeba było zobaczyć, ile ich jest. Ile dzieci z jasną karnacją a ile z ciemną, otoczoną wianuszkiem mężczyzn. To są całę grupy, nie pojedyncze osoby.

• edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:48
          Yyy jestem w tej chwili na miescie,wszyscy biali.Dzis nie widzialam ani jednej kobiety w chuscie.Jestem od 9 poza domem.
          • pitahaya1 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:38
            Cuda, panie, cuda.
            Edel, raz wdałam się z tobą w dyskusję. Raz. Nawet nie dyskysję a zwyczajną wymianę 2-3 zdań, bez pyskówki z mojej strony, bez obraźliwych słów. Ot, wymiana zdań. Zdążyłaś obrazić mnie i moje dzieci, obrzucić mnie inwektywami. Zupełnie bez powodu. Do dziś mnie to zastanawia, jaki poziom kultury trzeba mieć, żeby tak zareagować.
            Drugi raz tego nie zrobię big_grin
    • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:35
      Nadal twierdzisz, ze watek nie jest o uchodzcach? Ematki juz wiedza kto i co,wyrok rowniez zostal wydany.
      • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:40
        E matki wydały wyrok? A dlaczego nie np Ralf Jager?
        • kolpik124 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:43
          Fajny kraj do mieszkania. Może ta forumowa Niemka mieszka w muzułmańskiej dzielnicy?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,19430232,zorganizowane-grupy-mezczyzn-molestowaly-kobiety-w-kolonii.html?l
        • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:47
          To wyparcie u edel jest przezabawne xd
        • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:54
          A to Jäger jest od wyrokow?
          • kolpik124 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:55
            Ponoć masz obfity biust. Co będzie jak ci arabski sąsiad włoży rękę w rów?
            • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:07
              Nie mam zadnego arabskiego sasiada,a ci których znam sa zainteresowaniem swoimi wlasnym zonami.Moj biust jest im zbedny do szczescia
          • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:56
            Ale dlaczego Twoim zdaniem tak powiedział?
            • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:04
              Ze jest nowy rodzaj przestepczosci? No jest,ale wyrokow ferowac nie bede.Z pewnoscia zadna z moich kolezanek i ich mezow nie byla w Kolonii,a sa muzulmanami.
              • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:06
                No jest,ale wyrokow ferowac nie bede.Z pewnoscia zadna z moich kolezanek i ich mezow nie byla w Kolonii,a sa muzulmanami.

????
                • kolpik124 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:08
                  tłumaczę: obraca się w muzułmańskim środowisku
                  • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:10
                    ale co to ma do rzeczy? Ktoś sugerował , że w Koloni odbył się zlot wszytskich niemieckich muzułmanów? I było ich 1000?
                    • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:11
                      A nie?big_grin
                      • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:21
                        Edel, konsekwentnie wypierasz problem, przynajmniej na tym forum. Nie chodzi o to, że każdy kolorowy czy muzułmanin to zło wcielone z natury rzeczy. Chodzi o to, że zamykanie oczu na fakt, że tzw kryzys imigracyjny powoduje poważne problemy społeczne to działanie na szkodę nie tylko swoją, ale także na szkodę niewinnych ludzi pochodzących z tamtych regionów. Ale rozumiem, że dopóki 'siedzą w swoich slumsach" to nie ma problemu? I że "Arab" zabije "Araba" to też nie Twój problem ? (a to , że piewrszymi ofiarami są zwykle "krajanie" to mniejsza o to?) . Także to, że kiedy społeczenstwo widzi, ze robi się ich w balona nie będzie miało swoich skutków? Czy nie lepiej przyznac, że problem istnieje i po prostu zacząć go rozwiązywac?
                        • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:28
                          Na tym forum muzulmanin=zlo,terrorysta,bandyta
                          Z takim podejsciem do sprawy dalsza dyskusja nie ma sensu.
                          • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:32
                            To masz dwa wyjścia jeżeli to Ci nie odpowiada. Albo omijać takie wątki, albo rozmawiać merytorycznie, olewając trollowskie i agresywne wypowiedzi.
                          • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:00
                            Zamień muzułmanin na "nazista".
                  • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:13
                    Jest jakis powod dlaczego nie moge miec znajomych z róznych stron swiata?ich pochodzeniu nie ma wplywu na to jakimi sa ludzmi,nawet gdybys tego b.chcial.Ja szanuję ich,a oni mnie.
                    • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:07
                      Szanujesz ich mniej więcej od 15 września zeszłego roku. Wtedy musiało coś zajść, co - Ty sama tylko wiesz i zapewne nam nie powiesz.
                      • jagienka75 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:16
                        kaz_nodzieja napisał(a):

> Szanujesz ich mniej więcej od 15 września zeszłego roku. Wtedy musiało coś zajś
                        > ć, co - Ty sama tylko wiesz i zapewne nam nie powiesz.

ktoś "życzliwy" mógł podesłac jej wpisy do prokuratury. została namierzona i ukarana.
                        równie dobrze mogli jej grozić śniadolicy panowie albo ich małżonki ( nawet w Polsce co niektórzy sie tego doczekali).
                        jeszcze we wrześniu pisała o tym, że w tym jej Dortmundzie "uchodźcy" chodzą uchachani od ucha do ucha, bo dostali wszystko na tacy. mieszkania i kasę.
                        te wpisy są. z łatwością mżna je znaleźć.
                        • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:23
                          równie dobrze mogła zaznać ogromnego dobra od muzułmanina itd i zmienić swoje nastawienie.
                          • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:24
                            Jest zbyt inteligentna by zmieć swoje wieloletnie poglądy po jednorazowym incydencie z muzułmaninem. Ktoś ją zastraszył. Albo jej własne państwo (żadna matka nie chce w imię poglądów stracić dziecka) albo ktoś z tamtejszej mniejszości.
                            • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:28
                              Jednorazowe "incydenty" mogą wiele zmienić . Inteligencja w tym pomaga, a nie przeszkadza.
                              • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:29
                                p.s. nie twierdze, że tak było, bo nie mam pojecia co zmianę spowodowało, ale skoro wymieniane były powody, nie można wykluczyc też tego.
                              • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:33
                                Myślę, że ona sama się nie przyzna o co naprawdę poszło. Ja stawiam na zastraszenie i to poważne np. ze strony tamtejszych urzędów lub miejscowej mafii. Ty stawiasz inaczej. Jedno jest pewne - w tej kwestii prawdy od niej się raczej nie dowiemy. Możemy tylko dywagować.
                                • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:50
                                  big_grin spisek, jak nicbig_grin jaki ty jestes ograniczony gazet
                          • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:51
                            Jakie nastawienie zmienilam?nadal uwazam,ze wszystkich,ktorzy nie chca sie integrowac nalezy odeslac tam skad przyszli.Sa zbedni w Europie.
                        • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:23
                          Pamiętam także wykasowane już (więc dowodu nie mam, kto pamięta ten pamięta) jej wpisy o zatapianiu łódek, także z dziećmi.
                          • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:52
                            Chyba jednak kiepsko pamietasz czego dotyczyl wpis o zatapianiu.
                            • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:55
                              Teraz nie udowodnię gdyż moderacja wykasowała Twoje wpisy, najwidoczniej łamały prawo.
                              • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 19:16
                                Ahahahahaha.O rikim mizoginie tez wykasowalabig_grin
                                • asia-loi Re: do edelstein 05.01.16, 20:38
                                  edel, czy to nie Ty przypadkiem pisałaś na tym forum, że twoi znajomi zostali pobici przez uchodźców? To było zaraz, jak ten najazd na Europę się zaczął i na tym forum zaczęły się dyskusje na temat uchodźców.
                                  • edelstein Re: do edelstein 06.01.16, 14:22
                                    To nie byli uchodzcy tylko mieszkancy Europy.
                          • asia-loi Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 22:11
                            kaz_nodzieja napisał(a):

> Pamiętam także wykasowane już (więc dowodu nie mam, kto pamięta ten pamięta) jej wpisy o zatapianiu łódek, także z dziećmi.

Czy edel, akurat pisała o zatapianiu łódek, to nie pamiętam, ale pamiętam, że w swoich postach była przeciwko psuedo uchodźcom. Teraz widzę zmianę optyki o 180 stopni. Kilka postów wyżej zapytałam, ją czy to nie ona przypadkiem pisała, o pobiciu przez emigrantów jej znajomych. Zobaczymy czy odpowie.
                            • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 22:16
                              Tak, to ona pisała, nie wiem czy o pobiciu, z tego co pamiętam pisała ogólnie o napadzie.
                            • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 06.01.16, 14:21
                              Ojp zastanawiam sie czy wy czytacie.Nadal jestem przeciwko pseudouchodzcim,nadal uwazam,ze nalezy ich na tych miasta odeslac.Ile razy jeszcze mam to pisac,by dotarlo?
                    • lauren6 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:16
                      Ktoś coś pisze o twoich znajomych muzułmanach? Pokaż cytat.

• kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:52
        Nie, nie jest.
        Jeszcze raz powiadam Wam - nazywanie zgrai młodych, dobrze odżywionych, agresywnych byczków, grupy gdzie kobiet i dzieci jest jak na lekarstwo uchodźcami wojennymi to bluźnierstwo.
      • anorektycznazdzira Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:58
        Ale dlaczego ma obowiązek "nie być o uchodźcach"?! Jasno i wyraźnie poinformowano, z kogo rekrutowali się bandyci łażący hordą w centrum miasta i spokojnie atakujący kobiety. Co jest więc dziwnego w tym, że ludzie dyskutuja sensowność zapraszania do Europy osób z tego dokładnie kręgu kulturowego?
    • anorektycznazdzira Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:43
      To się źle skończy. Bo będa odwety. Europejskie chłopy też się wreszcie wk**wią, jak im jeden z drugim przedstawiciel religii pokoju ubogaci kulturowo siostrę albo żonę.
      Ktokolwiek usiłował skłonić Europejczyków do "polubienia" afrykańskich arabusów poprzez ukrywanie niewygodnych faktów- narobił takiego bigosu, że nie wiem, czy to się jeszcze da odkręcić. Szczerze wątpię. Wojna domowa w Europie jest coraz bardziej realna.
      • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 14:50
        W Niemczech ostrzelano ośrodek dla uchodźców, przedtem i zapewne i obecnie były "tylko" podpalenia.
    • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:14
      Mam nadzieję, że nikt w tym wątku nie pomyślał ani przez chwilę, że to uchodźcy, ale że imigranci podszywający się pod uchodźców wojennych, co samo w sobie jest obrzydliwe.
      • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:25
        Powiem rzecz niepopularną - najprawdziwszy uchodźca też może byc bardzo złym człowiekiem, a nielegalny imigrant chce po prostu pracowac kiedy tylko będzie mógł legalnie podjąć pracę. To nie jest takie proste. Problemem jest to, że nikt nie panuje nad sytuacją.
        • edelstein Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 15:31
          Na pewno jazdy po muzulmanach pomoga ta sytuacje opanowac.NienawiscIQ daleko zajdziemy.
        • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:02
          Też może być, oczywiście. Ale jeśli ponad 70% "uchodźców" to młodzi mężczyźni pozostają rozważania gdzie ich kobiety i dzieci, co to za mężczyzna, który zostawia w trudnym miejscu (czy pod bombami, czy w prymitywnych ośrodkach) swoją rodzinę i inne tego typu niewygodne pytania. O walkę o własną ojczyznę już z litości to pytanie pominę.
    • ailia Ciekawe. co zrobi policja 05.01.16, 15:54
      Wygląda na to, że policja zbaraniała - bo nikt się nie spodziewał takich akcji. W De często ludzie gromadzą się na ulicach w dużych grupach, szczególnie z okazji świąt czy karnawału, ale nikt nie obawia się przejścia koło balujących.

Tym razem wiadomo, że już od jakiegoś czasu koło dworca w Kolonii było nieciekawie. Znany trik złodziei - tańczenie wokół ofiary, żeby odciągnąć uwagę - ale nie było obmacywań i lżenia kobiet.
      Policja zareagowała, jak zaczęło być zbyt tłoczno. Teraz przeglądają nagrania ze wszystkich możliwych źródeł.

Wiadomo, że policji było zbyt mało, że nie do końca dogaduje się landowa z państwową, że zlekceważyli parę zgłoszeń. Teraz ustalają, jak zapewnić bezpieczeństwo podczas karnawału. W dwa najważniejsze dni cała zabawa toczy się na ulicach, przez dworce przetaczają się tłumy frywolnie ubranych, pijanych ludzi. Władze miasta wyraźnie mówią, że imigrantów z krajów o odmiennej kulturze trzeba szybko wyedukować, bo dla nich pozbawione męskiego towarzystwa grupy pań wyglądają zachęcająco.

Z 5 złapanych 2 siedzi. Cała piątka została złapana później, gdy zaatakowali i okradli kogoś innego, Przy okazji okazało się, że mają więcej fantów i mogą mieć coś wspólnego z sylwestrową nocą. Na razie - przeglądają nagrania i pracują dość mocno. Niemiecka policja się nie patyczkuje, może nie krzyczą głośno o tym, co robią, ale są skuteczni.

Przy okazji przeczytałam sobie art o strefach zagrożonych przestępczością w NRW. Okazuje się, że od jakiegoś czasu mają problemy z gangami-klanami z Libanu, Serbii i Polski.

• joa66 Re: Ciekawe. co zrobi policja 05.01.16, 16:00
        Wiadomo, że policji było zbyt mało, że nie do końca dogaduje się landowa z pańs
        > twową, że zlekceważyli parę zgłoszeń

oraz

Niemiecka policja się nie patyczkuje, może nie krzyczą głośno o tym,
        > co robią, ale są skuteczn

???

• ailia Re: Ciekawe. co zrobi policja 05.01.16, 16:39
          Jedno drugiego nie wyklucza.

Widziałaś, żeby w Niemczech był jakiś zamach terrorystyczny?
          Takie rzeczy załatwili w zarodku - publiczność dowiaduje się po fakcie, że gdzieś kogoś zwinęli.
          Podczas karnawału - największa impreza masowa na świeżym powietrzu i w wielu miejscach równocześnie - jest porządek i spokój, mimo że alkohol leje się ulicami.
          Trzeba było w weekend zorganizować przetasowanie ponad 6 tys ludzi, przybywających pociągami z Monachium - policja dała sobie radę. I jeszcze wsparło ich morze ochotników, którzy mają zaufanie do pracy policji.

Natomiast biurokracja i przepychanki - wasz teren, nasz teren - zdarzają się chyba wszędzie.
          BTW, Niemcy bardzo otwarcie w gazetach regionalnych już od soboty dyskutują, co zrobić, żeby podobne akcje nie miały miejsca.
          • joa66 Re: Ciekawe. co zrobi policja 05.01.16, 16:46
            Takie rzeczy załatwili w zarodku - publiczność dowiaduje się po fakcie, że gdzieś kogoś zwinęli.

Ale to jest typowe dla wielu służb specjalnych/policji na całym świecie. Udaremnionych zamachów jest sporo wszędzie.

To że zamachów w Niemczech nie było jest wypadkową wielu czynników, a nie wyjątkowej skutecznosci policji.
          • asmarabis Re: Ciekawe. co zrobi policja 05.01.16, 17:41

> BTW, Niemcy bardzo otwarcie w gazetach regionalnych już od soboty dyskutują, co
            > zrobić, żeby podobne akcje nie miały miejsca.

Wystarczy na kazdego uchodzce przydzielic ze trzech polcjantow ( na zmiany zeby zgodnie z kodeksem pracy pracowali) i po klopocie- znowu mozecie beztrosko sie bawic pod Katedra. Jakie to proste, nie musicie dziekowac mi za pomysl. Rozumiem ze koszty niewazne, tak hojnie rozdajecie im kase ze starczy i na zasilek i na koszty dozoru wink
            • lauren6 Re: Ciekawe. co zrobi policja 05.01.16, 17:43
              Taniej wyjdzie wyczarterować samolot i wręczyć panom bilet w jedną stronę.
    • olga1305 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:57
      w Hamburgu doszlo do podobnych incydentow:
      www.ndr.de/nachrichten/hamburg/Uebergriffe-auf-Frauen-auch-auf-dem-Hamburger-Kiez,kiez116.html
    • buuenos Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 16:57
      Mieszkam w Kolonii. O zajsciach w okolicach dworca i katedry czytalam juz 2 sty. Co prawda tytuly brzmialy ,,Chaos na dworcu" i niejasna byla wowczas skala i rozmach tych zamieszek. Teoretycznie chaos byl taki jak zawsze podczas tego typu masowych imprez. Dopiero kiedy zaczely zglaszac sie kolejne ofiary i swiadkowie , kiedy obejrzano zapisy kamer jasne stalo sie , ze to nie typowe drobne przestepstwa tylko zmasowane ataki na tle seksualnym.
      Na, jak sie szacuje 1000 napastnikow pochodzacych z Afryki Pln i krajow arabskich, bylo ok 150 policjantow.
      Jakie sa nastroje wsrod mieszkancow? Rozmawialam dzis ze znajomymi i wszyscy jednoglosnie twierdza,ze skonczyla sie tolerancja.
      Policja pracuje na najwyzszych obrotach, mieszkancy planuja wyjsc na ulice i protestowac..
      Nawet najwiekszym optymistom przychylnym uchodzcom po tym podlym ataku na kobiety otworzyly sie oczy.
      • ailia Buuenos 05.01.16, 17:01
        Idziesz dzis o 18 na demonstracje przed katedre?
        • triss_merigold6 Re: Buuenos 05.01.16, 17:09
          A z jakiej okazji będziecie demonstrować?
          • kaz_nodzieja Re: Buuenos 05.01.16, 17:25
            Że zapraszają kolejnych uchodźców.
          • buuenos Re: Buuenos 05.01.16, 19:29
            Triss , protest przeciwko przemocy seksualnej.
            • triss_merigold6 Re: Buuenos 05.01.16, 19:37
              Aha. A jak to zamierzacie pogodzić z poszanowaniem obyczajów gości zaproszonych przez kanclerz Merkel?
              • kaz_nodzieja Re: Buuenos 05.01.16, 21:06
                Ktoś poddał wcześniej myśl by fundować "opuchniętym jądrom" niemieckie prostytutki, prostytucja jest tam legalna. Pomysł chyba upadł?
                • asia-loi Re: Buuenos 05.01.16, 22:02
                  kaz_nodzieja napisał(a):

> Ktoś poddał wcześniej myśl by fundować "opuchniętym jądrom" niemieckie prostytutki, prostytucja jest tam legalna. Pomysł chyba upadł?

No, ale prostytutkom trzeba przecież zapłacić. Kto ma kasę wyłożyć na ich przyjemności?
                  • kaz_nodzieja Re: Buuenos 05.01.16, 22:12
                    Z obywatelskich datków, domy publiczne miałyby dawać ewentualnie rabaty, pomysł chyba upadł:

wiadomosci.radiozet.pl/Wiadomosci/Swiat/Pastor-z-Bawarii-chce-darmowych-prostytutek-dla-uchodzcow.-00001980
                    • asia-loi Re: Buuenos 05.01.16, 22:20
                      kaz_nodzieja napisał(a):

> Z obywatelskich datków, domy publiczne miałyby dawać ewentualnie rabaty, pomysł chyba upadł:

kaz_nodzieja, Ty przeznaczyłbyś swoją ciężko zarobioną kasę, na takie datki?
                      Rozumiem, dać kasę komuś choremu, komuś komu żywioł (pożar, powódź) zabrał dorobek życia, ale psuedo uchodźcy są młodzi, zdrowi. Niech idą do pracy (choćby na czarno), aby zarobić na swoje przyjemności.
                      A tak na marginesie, to podoba mi się komentarz pod artykułem, który zalinkowałeś. Komentarz jest tylko jeden.
                      • kaz_nodzieja Re: Buuenos 05.01.16, 22:28
                        Nie, nawet tę lekką zarobioną czy znalezioną. Przede wszystkim kasa w pierwszej kolejności idzie na swojaków czyli polskie dzieci, polskich chorych i potrzebujących, potem ewentualnie kobiety i dzieci dowolnego kraju. Żadnej kasy na cokolwiek dla zdrowych młodych mężczyzn.
                    • joa66 Re: Buuenos 05.01.16, 22:22
                      Po prostu trudno uwierzyć.
            • kaz_nodzieja Re: Buuenos 05.01.16, 21:04
              Przecież uczciwie uprzedzali, że mają opuchnięte jądra.
        • buuenos Re: Buuenos 05.01.16, 19:21
          Niestety nie moglam pojsc. Ale jestem pewna,ze to nie pierwsza i nie ostatnia taka manifestacja..
          • marzeka1 Re: Buuenos 05.01.16, 19:47
            No p. Merkel chce zdecydowanej reakcji państwa , idzie dalej, mówi: "Trzeba uczynić wszystko, by ustalić wszystkich sprawców tak szybko, jak to tylko możliwe, i ukarać ich bez względu na ich pochodzenie - miała powiedzieć Merkel.". Aha.
            • joa66 Re: Buuenos 05.01.16, 19:52
              Za "całkowicie niestosowne" uznała "wiązanie tej grupy, pochodzącej - jak się wydaje - z Afryki Północnej, z uchodźcami".

tak, szalenie dziwne te skojarzenia.
              • marzeka1 Re: Buuenos 05.01.16, 20:06
                No a w modzie też wykorzystuje się zmiany, które zachodzą.
                • triss_merigold6 Re: Buuenos 05.01.16, 20:13
                  Kasa, misiu, kasa. Skoro można na tym zarobić, to czemu nie wykorzystywać. Jest popyt na burki i inne hidżaby, to projektują burki.
                • kaz_nodzieja Re: Buuenos 05.01.16, 21:09
                  Idą z duchem czasu.
            • asmarabis Re: Buuenos 05.01.16, 20:11
              marzeka1 napisała:

> No
              > p. Merkel chce zdecydowanej reakcji państwa
              , idzie dalej, mówi: "Trzeba
              > uczynić wszystko, by ustalić wszystkich sprawców tak szybko, jak to tylko możli
              > we, i ukarać ich bez względu na ich pochodzenie - miała powiedzieć Merkel.". Ah
              > a.

Jak by miala glowe na karku, to po kilku dniach ( ze niby sa wyniki sledztwa pograzajace uchodzcow) powinna wyglosic oswiadczenie o tym jak bardzo zawiodla sie na zaproszonych uchodzcach i ze w zwiazku z naduzyciem zaufania zaproszenie zostanie wycofane i Niemcy w 2016 nie przyjma nikogo. I wprowadzic jakies sankcje odstraszajace tak jak powolutku robia inne kraje. Teraz jest czas jedyny zeby wyszla z twarza ze swojej wczesniejszej wpadki!
      • asmarabis Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 17:35
        icja pracuje na najwyzszych obrotach, mieszkancy planuja wyjsc na ulice i pr
        > otestowac..
        > Nawet najwiekszym optymistom przychylnym uchodzcom po tym podlym ataku na kobi
        > ety otworzyly sie oczy.

Ufff, wreszcie, troche dlugo to trwalo z otwieraniem oczu- na ematce te wydarzenia byly juz przepowiedziane kilka miesiecy temu, szkoda ze te kobiety nie czytaly, nie mialyby traumatycznego sylwestra. Moze trzeba jakos zareklamowac forum w krajach zachodnich zeby uniknac kolejnych tragedii- tu wszysko z wyprzedzeniem jest dyskutowane.
        • marzeka1 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 17:37
          Coraz więcej szczegółów wychodzi
          • obrus_w_paski Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 17:45
            No wlasnie, te akce musiały byc zorganizowane, nie wierze ze Ot tak spontanicznie i przypadkowo zebrało sie tysiąc chłopa w kilku miastach i jednej nocy zaatakowali kilkadziesiąt kobiet. To musiało byc jakoś odgórnie zorganizowane
            • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 17:52
              Postanowili się zintegrować.
    • obrus_w_paski Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 17:39
      Straszne i przerażajace.
      Toc trzeba jakas łapankę tam zrobic, skoro 1000 chłopa to robiło to niech aresztują wszyskich arabsko wyglądających miedzy 18-24 lata, któryś napewno wpadnie. Za jaja z nor wyciągnąć, cos okropnego.
      Zastanawiam sie tylk gdzie była policja, przeciez to duże grupki ludzi, nie mogły byc niezauważone...
      • joa66 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 17:43
        O czym Ty piszesz?
        • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 05.01.16, 17:50
          O uchodźcach, którzy ledwo spod bomb uciekli.
        • szalona-matematyczka To niekoniecznie ci uchodzcy, ale jeszcze gorzej 05.01.16, 18:00
          To niekoniecznie byli ci uchodzcy, ktorzy w roku poprzednim przybyli do Niemiec. Faktem niezaprzeczalnym jest, ze to byli Arabowie i pewnie muzulmanie ze specyficznym nastawieniem do kobiet bez chust. Ale to rownie dobrze mogli byc Arabowie, ktorzy sa tu od 20 lat legalnie, moze maja juz niemiecki paszport. Albo siedza od 20 lat na socjalu. Byc moze jest jeszcze gorzej, bo moze to nawet drugie pokolenie emigrantow arabskich, ktorzy tu sie urodzili, pokonczyli szkoly a jednak nie zintegrowali sie z kultura europejska. W koncu zamachowcy w Paryzu tez byli urodzenu we Francji. I to jest przerazajace, ze oni nwet wtedy sa wrogo nastawieni do wartosci spoleczenstwa europejskiego.
    • woman_in_love im gorzej tym lepiej, jedynym ratunkiem dla UE 05.01.16, 17:49
      jest by te ataki uchodźców na Europejczyków były coraz brutalniejsze i częstsze. Im bowiem szybciej obudzą się umiarkowani Europejczycy tym większe mamy szanse.
      Bez odebrania obywatelstw i prawa pobytu, a później deportacji się nie obędzie. Praktycznie na dzień dobry należałoby deportować 60% tych ludzi - wg dowolnych kryteriów. Na ich koszt oczywiście oraz koszt lewaków ich zapraszających - pokroju edel i joa66. A resztę należy zachęcić do wyjazdu, uznając islam za nielegalny.
      • joa66 Re: im gorzej tym lepiej, jedynym ratunkiem dla U 05.01.16, 17:54
        miło mi, ze usiłujesz mnie zachęcić do 'dyskusji' z Tobą wink big_grin
        • woman_in_love Re: im gorzej tym lepiej, jedynym ratunkiem dla U 05.01.16, 18:08
          ale jaka znów dyskusja? Nie ma co dyskutować z ludźmi twojego pokroju, należy po prostu robić swoje. A jeśli wyjdziecie na ulicę z protestami proimigranckimi to potraktować was jak Chińczycy na Placu Tian'anmen. A majątek, który po was pozostanie przekazać na przeprowadzenie deportacji.
          • joa66 Re: im gorzej tym lepiej, jedynym ratunkiem dla U 05.01.16, 18:13
            Cieszę się, że uznałaś, że nie ma co ze mną dyskutować i ten podwątek uważam za zamknięty. smile
          • kaz_nodzieja Re: im gorzej tym lepiej, jedynym ratunkiem dla U 05.01.16, 19:00
            Jakie protesty proimigranckie? W Polsce? Na łeb upadłeś? Niedawno w Krakowie jeden radny taki protest zorganizował. Przyszło na niego.... 15 osób.
      • triss_merigold6 Re: im gorzej tym lepiej, jedynym ratunkiem dla U 05.01.16, 17:56
        Islam jest nielegalny w Japonii.
        • obrus_w_paski Re: im gorzej tym lepiej, jedynym ratunkiem dla U 05.01.16, 18:01
          Ale duzo innych rzeczy jedt legalnych albo przynajmniej społecznie akceptowanych. Nie wiem czy Japonia ro akurat dobry przykład.
        • kaz_nodzieja Re: im gorzej tym lepiej, jedynym ratunkiem dla U 05.01.16, 18:58
          A powinien być nielegalny także we wszystkich krajach UE. Lub przynajmniej tych które uważają się za cywilizowane i/lub feministyczne jak Szwecja czy Norwegia.
        • migona Re: im gorzej tym lepiej, jedynym ratunkiem dla U 05.01.16, 21:05
          triss nie powtarzaj głupot
        • ichi51e Re: im gorzej tym lepiej, jedynym ratunkiem dla U 06.01.16, 14:42
          "According to the US State Department's evaluation of Japan in its 2012 International Religious Freedom Report:

The [Japanese] constitution provides for freedom of religion, and other laws and policies contributed to the generally free practice of religion.

The government generally respected religious freedom in practice. There was no change in the status of respect for religious freedom by the government during the reporting period.

There were some reports of societal abuse or discrimination based on religious affiliation, belief, or practice.

and

There are no governmental statistics on the number of Muslims in the country. The Islamic Center estimates there are approximately 100,000 to 110,000 Muslims of whom 10,000 are citizens."
        • demonii.larua Re: im gorzej tym lepiej, jedynym ratunkiem dla U 06.01.16, 16:00
          A wiesz ile meczetów i domów modlitw jest w Japonii?
          Islam tam jest zupełnie legalny.
          • obrus_w_paski Re: im gorzej tym lepiej, jedynym ratunkiem dla U 06.01.16, 18:50
            Triss niedoinformowana?! Nie moze byc
    • jesienna.nuta A dobra strona tej sytuacji 06.01.16, 14:31
      A dobra strona tej sytuacji jest taka, że w Polsce już podrożały nieruchomości i sprzedają się jak świeże bułki. W mojej okolicy zamieszkała już CZWARTA rodzina z Niemiec. Trochę przepłacili za mieszkania, ale cieszą się teraz bardzo czystością elewacji schludnego osiedla, porządkiem, spokojem, bezpieczeństwem, łażącymi kotami dokarmianymi przez wszystkich, starymi dębami po których biegają wiewiórki, świecącymi się od zmroku do świtu latarniami których nikt nie tłucze, ścieżkami rowerowymi i basenem kąpielowym w budowie big_grin
      Cieszą ich czyściutkie klatki schodowe, grzeczne dzieci kłaniające się obcym i burmistrz pilnie wsłuchujący się w potrzeby mieszkańców.
      Bardzo mili ludzie.
      I biali.
    • maadzik3 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 06.01.16, 16:29
      niemiecka telewizja przeprasza za niepokazywanie na bieżąco i od razu po informacjach wiadomości z Kolonii a więc za zarzucane im zaniedbanie
      • maadzik3 wyjątki z niemieckiej prasy 06.01.16, 17:15
        "Frankfurter Rundschau" sugeruje: "Niektórzy sądzą, że ekscesy w Kolonii w noc sylwestrowa dlatego tak późno wyszły na jaw, ponieważ rzekomi sprawcy pochodzili z Afryki Północnej. Pewne jest, że to działa na rasistów jak oliwa dolana do ognia. Ale bagatelizowanie tej sytuacji z powodów politycznych jest błędem, ponieważ byłoby to szydzeniem z koszmaru, jaki przeżyły ofiary".

"Nuernberger Zeitung" uważa: "Kto słusznie zwraca uwagę na akty agresji wobec imigrantów, ten nie powinien też zamykać oczu, kiedy nagle coś mu się nie zgadza w powszechnym schemacie myślowym w kategoriach: wróg - przyjaciel. Już latem wielu obserwatorów wskazywało na to, że kobiety w schroniskach azylanckich padają ofiarą przemocy seksualnej. Nikt się nie przejmował tymi ostrzeżeniami, nawet uparcie milczały wrażliwe na to działaczki na rzecz praw kobiet . Nie wypadało przecież niszczyć wizerunku tak przecież miłych imigrantów".

"Frankfurter Allgemeine Zeitung" pisze: "W rzeczywistości rząd i duża część opozycji niczego tak się nie boi, jak radykalizacji opinii obywateli i tego, że może nasilić się wrogość wobec cudzoziemców. Dlatego obecne wezwania do surowego postępowania wobec obcokrajowców dopuszczających się czynów karalnych czy nawet - aż się nie wierzy własnym uszom - ich deportacji, artykułowane są jednym tchem z ostrzeżeniem przed pochopnym oskarżaniem wszystkich migrantów. Nawet to jest już przesądzaniem z góry o takiej możliwości, tych wszystkich zatroskanych sytuacją Niemców, którzy jeszcze myślą i potrafią wyciągać wnioski. Oni nie stroją sobie żartów. Dobrze znają sytuację, jaka panuje w ich miastach. Przedstawianie jej w lepszym świetle, niezgodnie ze stanem faktycznym, pogorszyłoby tylko nastroje polityczne.

I to jest kwintesencja, bo przedstawiając wszystkich imigrantów jako skrzywdzonych, niewinnych, chcących prac ować i włączyć się w społeczeństwo robi się krzywdę tym (a są tacy) którzy tego naprawdę chcą. Bo taki lukrowany obrazek jest tak z gruntu nieprawdziwy, sztuczny, sprzeczny z oczywistą wiedzą wszystkich, że może wywołać tylko gorzki śmiech i poczucie że na państwo i policję nie ma co liczyć _ nawet prawdy nie powiedzą (na tym w dużej mierze tracą w wyborach mainstreamowe partie, na tym kłamaniu, lukrowaniu obrazka i ucinaniu dyskusji o niewygodnych problemach, kiedy to zauważą nie wiem). Tymczasem przyznanie że problem jest, nie dotyczy oczywiście wszystkich imigrantów ale ich wcale nie znikomej części, że o problemie trzeba rozmawiać, szukać rozwiązania i rozwiązywać, że nie będzie to ani łatwe, ani miłe ale jest (jeszcze) możliwe i konieczne w interesie i przetrwania państwa i w interesie ludzi uczciwych i szanujących innych - z każdej kultury i grupy etnicznej czy społecznej to wreszcie krok (milowy) w stronę końca głupich gadek, rosnącego braku zaufania do władz (słusznie) i poczucia zostawienia samym sobie. A tylko przy współudziale społeczeństwa da się sytuację opanować. Skuteczna (bez absurdalnych pieniędzy i środków) policja to ta mająca oparcie w obywatelach.
        Czyżby przejaw trzeźwienia? oby!!!!
        • joa66 Re: wyjątki z niemieckiej prasy 06.01.16, 17:25
          Tymczasem przyznanie że probl
          > em jest
          , nie dotyczy oczywiście wszystkich imigrantów ale ich wcale nie znikome
          > j części, że o problemie trzeba rozmawiać, szukać rozwiązania i rozwiązywać, że
          > nie będzie to ani łatwe, ani miłe ale jest (jeszcze) możliwe i konieczne w int
          > eresie i przetrwania państwa i w interesie ludzi uczciwych i szanujących innych
          > - z każdej kultury i grupy etnicznej czy społecznej to wreszcie krok (milowy)
          > w stronę końca głupich gadek, rosnącego braku zaufania do władz (słusznie) i po
          > czucia zostawienia samym sobie. A tylko przy współudziale społeczeństwa da się
          > sytuację opanować. Skuteczna (bez absurdalnych pieniędzy i środków) policja to
          > ta mająca oparcie w obywatelach.

No właśnie.
          • kaz_nodzieja Re: wyjątki z niemieckiej prasy 06.01.16, 18:40
            - Tato, oni mają broń.
            - Synku, ale my mamy kwiaty.

Chwilę później:

- Kwiaty się nie spodobały, poszukamy czegoś innego, zawsze jest jakieś lepsze rozwiązanie, ale synku, synku, czemu leżysz we krwi i nic nie odpowiadasz?
      • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 06.01.16, 18:37
        Jedna z naszym forumowiczek, która mieszka w Niemczech pisała kilka miesięcy temu, że w lokalnym piśmie zawsze pisywali o interwencjach policji itd. (małe miasteczko), a gdy stanął tam ośrodek dla uchodźców i ciągle zaczęła tam jeździć policja, erka, a nawet straż pożarna to służby zapewniały, że nic się nie stało i nikogo nie informowali w lokalnych mediach.
        • attiya Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 07.01.16, 08:00
          ano właśnie w końcu zaczęli informować i nagle też zauważyli, że polityka ciągłego głaskania biednych imigranckich chłopców w sile wieku nie na wiele się zdała....może w końcu otrzeźwieją...
    • antyk-acap2.0 Drugie dno 06.01.16, 19:00
      Profesor Mohammed Ghandour, psycholog i socjolog z Uniwersytetu Aleksandryjskiego, tłumaczy tę erupcję przemocy wobec kobiet szaleństwem religijnym związanym z trwającym miesiąc bardzo wysokim napięciem seksualnym. – Przez 30 dni mężczyźni szaleją bombardowani od rana do wieczora nieustannymi bodźcami religijnymi, wpatrzeni jednocześnie w ekrany komputerów z pornografią (Egipt jest w pierwszej 10 państw o najwyższej oglądalności pornografii – przyp. aut.). Narasta w nich silne poczucie wstydu i wyrzutów sumienia wobec surowego i karzącego Boga, który widzi ich bezbożność – mówi prof. Ghandour. Przemoc w krajach arabskich nie jest niczym nowym. Jak myślicie dlaczego chowają swoje żony i córki po domach.
    • kozica111 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 07.01.16, 08:43
      Rozwiązanie problemu jest bardzo proste.Należy zadać sobie pytanie kto jest w stanie powstrzymać młoda jurna grupę przed takim zachowaniem...Ich matki? Ich siostry? Policja? Pani kanclerz? A może dobro ich dzieci wzruszy ich serca? Nie, ich może powstrzymać tylko taka sama grupa mężczyzn z ich rodzin.Wystarczy wprowadzić zasadę że osoba której udowodni sie taki występek będzie deportowana razem z jednym mężczyzną z rodziny i po kłopocie, sami u siebie zrobią porządek i sami sie dopilnują.Niesprawiedliwe? W końcu ich kobiety ponoszą odpowiedzialność za czyny mężczyzn z rodziny wiec czemu panów tez tak nie uhonorować?
      • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 07.01.16, 10:31
        Jakie matki, jakie siostry? Przecież to same młode byki, ich matki i siostry zostały w tajemniczych bezpiecznych obozach, o nie nikt się nie upomni, nawet żadna feministyczna organizacja. Ja uparcie dopytywałem miesiącami gdzie kobiety i dzieci i słyszałem tylko, że w bezpiecznych obozach, a gdzie konkretnie i jakie tam są warunki i kiedy i one dołączą - żadnych informacji.
      • cersei8 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 07.01.16, 13:04
        Moim zdaniem to swietny pomysl,
        ale dobrze byloby jeszcze wprowadzic zasade deportacji CALEJ rodziny osoby ktora brala udzial w zamachu terrorystycznym, albo dziala w grupie terrorystycznej.

Oczywiscie ze to sprawiedliwe, niesprawiedliwe jest to, ze spoleczenstwa europejskie przyjmuja takich imigrantow, daje im dach nad glowa, zasilki, opieke medyczna, wyksztalcenie dla dzieci. a w zamian ich dzieci zabijaja Europejczykow...

kozica111 napisała:

> Nie, > ich może powstrzymać tylko taka sama grupa mężczyzn z ich rodzin.Wystarczy wpro
        > wadzić zasadę że osoba której udowodni sie taki występek będzie deportowana raz
        > em z jednym mężczyzną z rodziny i po kłopocie, sami u siebie zrobią porządek i
        > sami sie dopilnują.Niesprawiedliwe? W końcu ich kobiety ponoszą odpowiedzialnoś
        > ć za czyny mężczyzn z rodziny wiec czemu panów tez tak nie uhonorować?
    • maadzik3 Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 07.01.16, 08:59
      dobry artykuł w (tradycyjnie bardzo pro-imigranckim) IT. W czwartek! Tydzień po zajściach z informacją o 150 zgłoszeniach na policję aktów seksualnej przemocy i informacją o raporcie o "spokojnym sylwestrze w Kolonii" 1 stycznia
      i jeszcze lepsze komentarze
      www.irishtimes.com/news/world/europe/cologne-in-shock-after-new-year-s-eve-sexual-assaults-1.2487310
      • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 07.01.16, 10:33
        Może spokojny biorąc pod uwagę zamachy w Paryżu? Faktycznie nikt nie zginął, nie wybuchła żadna bomba. Teraz widać takie będą europejskie standardy bezpieczeństwa i definicji spokojnej imprezy. Nie było bomby, nikt nikogo nie zastrzelił - spokojna impreza.
    • kaz_nodzieja Re: ataki w sylwestrową noc w Kolonii 08.04.16, 21:33
      Uaktualnienie. T
      Trudno dowiedzieć się prawdy o ilości gwałtów w noc sylwestrową skoro sam minister tego pięknego kraju je tuszował:

ndie.pl/zagrozona-demokracja-niemiecki-minister-tuszowal-gwalty-kolonii/

"Ralf Jäger, minister spraw wewnętrznych w gabinecie landu Nadrenii Północnej-Westfalii naciskał, aby policja w swoim raporcie o napaściach seksualnych podczas Sylwestra w Kolonii nie używała słowa ?gwałt? ? podaje lokalny koloński portal.

Raport został sporządzony przez oficera policji, Joachima H. na użytek wewnętrzny, a mimo to MSW chciało go ocenzurować. Portal express.de po styczniowych wydarzeniach opublikował poufną notatkę służbową relacjonującą, co działo się, gdy z raportem zapoznała się państwowe centrum kontroli, nadzorujące pracę kolońskiej policji.

Jak czytamy: [Joachim] H. powiedział mi, że państwowe centrum kontroli domaga się wycofania raportu albo wyeliminowania słowa ?gwałt?. Według narodowego centrum kontrol
      i to prośba ministerstwa spraw wewnętrznych [Nadrenii Północnej-Westfalii]."

Ciekawe czego dowiemy się o tym sylwestrze za kolejne kilka miesięcy? Że nie tylko gwałty tuszowano?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka