Dodaj do ulubionych

NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Weteranek

01.01.06, 20:26
Cześć kobietki!

a więc zaczynamy nowy wateczek , zapraszam wszystkie stałe bywalczynie, oraz
wszystkie nowe koleżanki chcące do nas dołączyć.

ŻYCZĘ WAM, ABY TO O CZYM TAK DŁUGO JUŻ MARZYCIE SPEŁNIŁO SIĘ WAM JAK
NAJSZYBCIEJ!!!
Obserwuj wątek
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 02.01.06, 08:10
      No to ja koniecznie sie musze wpisac smile)))
      Taki piekny wateczek hihihi smile)) Tak tak tak NIECH SIE WAM SPEŁNI!!!! smile)))

Steskniłam sie za Wami Laski i musiałam cos napisac,

Zycze Wam na ten Nowy Rok wszystkiego co najlepsze, zdrowia, szczescia, błekitu
      nieba i codziennego usmiechu, zadnych trosk tylko wielką radosc i spełnienia
      marzeń a szczególnie tego jedynego. I zycze zebym za rok o tej porze widziała
      wszystkie dziewczynki z naszego watku jako mamusie!!!! smile))))
      Z całego serduszka dla Was
      Kasia
      • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 02.01.06, 19:46
        ...."I zycze zebym za rok o tej porze widziała wszystkie dziewczynki z naszego
        watku jako mamusie......"
        włącznie z tobą Katrin smile

A ja dziś ledwo żyje, jakieś paskudne przeziębienie mnie dopadło, pewnie za
        długo się darłam na dworzu po 12 w Nowy Rok!!!!!! no i ten zimny szampan!!!

Chciałam się Was poradzić w sprawie monitoringu bo byłam dziś
        Dziś mój 11dc i tak:
        Endometrium do 8mm
        W jajniku prawym pęcherzyk o średnicy 13mm o niejednorodnej zawartości??????
        (co oznacza niejednorodna...?)
        lewy z drobnymi pęcherzykami o średnicy do 11mm oraz blizną po ciałku żółtym o
        średnicy 12mm (co u licha za blizna??!!)
        Cech wolnego płynu w dole jamy brzusznej nie zarejestrowano

Nic już nie rozumiem z tego sad jak się nie staraliśmy to było wszystko
        fajniutko a jak tylko zaczęliśmy to się coś pochrzaniło i tyle!

Zdaje się siuba że pracujemy w podobnej branży. Ja pracuje w wydawnictwie jako
        grafik

pozdrawiam
        • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 08:22
          Emanio uwazaj bo teraz lata jakis wirus paskudny, wiec mleczko z miodem
          łózeczko i wylezec choróbsko!!!
          Widze ze owulacja tuz tuz, wiec trzeba byc zdrowym!!!

Co do monitoringu, to nieraz tak jest ze jeszcze nie ukształtowany pecherzyk ma
          niejednolita zawartosc, albo sam w sobie jest niejednolity, trzeba poczekac do
          nastepnego usg, czy sie wchłonie czy wyrosnie na olbrzyma.

Co do blizny, to nie mam zielonego pojecia, a gin nic nie powiedzial na ten
          temat?
          Tez wydaje mi sie ze powinnysmy poczekac na nastepny monit bo moze to jakas
          pozostałosc po ciałku zóltym a obok rosną peikne pecherzyki.
          Kiedy masz następna wizyte? Napisz po niej co i jak.

Goko a jak Twoje samopoczucie??

Oszkurczaki hihihihi same "gazeciary" hihihihi dookoła smile))Emanio a Ty w jakiej
          gazecie pracujesz?W podobnej co Tromyszka?

Mariolka, Jolcia, Siuba, Eryka, Nowa mama zapraszam do nas na nowy wateczek,
          napiszcie co u Was w Nowym Roku

Natalka jak dzidzius sie rozwija nic nie piszesz...nie ładnie.

a czy ktos wie co u naszego Diamencika, czy juz rodzi moze?? Ile jej zostało??

Jocia pozdrów Izutka, zycze jej łatwego i spokojnego porodu!!

Buziaki dla wszystkich
        • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 08:37
          cześć kobietki!

Witajcie Kattrin i Emania, mało nas tutaj jak na razie...

Emania nie mam zielonego pojęcia o Twoich wynikach monitoringu, endo jak na ten
          dzień ok - ładne, ale te dziwne rzeczy inne, które wypisał lekarz, to ja
          naprawdę nie wiem...czy to był inny lekarz niż zawsze?
          Pęcherzyki też wydają się ok.
          Niejednokrotna zawartość i blizna po ciałku żółtym - o tym nic nie wiem.
          Natomiast odnośnie płynu, to wydaje mi się, że lekarz stwierdził, że nie było
          jeszcze ovu, bo po ovu płyn u niktórych kobiet przedostaje sie do jam
          brzusznych (z tego co kojarzę ja tak mam, bo mnie nie boli dół tylko wyżej
          podczas ovu no i lekarz cos mówił , że płyn przedostaje sie do otrzewnej,
          itp.), dlatego tak dziwnie mnie boli przy ovu - ale to tylko jak bardzo się
          wsłucham w swój organizm.

U mnie juz nawet chyba nie wiem, który dokładnie dzień cyklu 42 lub 43, wczoraj
          jakiś dyskomfort mnie dopadł bolała mnie cała pipka i jakos wiecej białej
          wydzieliny, nic nie swędzi, nic nie piecze tylko taki ból i obrzmienie,
          straszne to było.
          Wzięłam czopek z propolisem na noc i jak na razie jest ok.
          Może to przez ten Orgametril jakieś zmiany w hormonach czy co.
          Na razie czekam jak to wszystko sie będzie rozwijało, no bo jak ten ból i
          opuchnięcie wróci to od razu jadę do gina.

A poza tym to dzisiaj kończę orgametril i czekam ok tygodnia na @. Te czekanie
          mnie dobija...
          • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 08:47
            witaj Kasiu!
            odnosnie Diamencika to wiem tyle
            tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20723;133/st/20060226/k/900a/preg.
            ściągnęłam ze statystyki, właśnie zaległosci na niej bardzo duże - tylko u mnie
            się nic nie zmienia bo ja nadal mam czwarty cykl z clo, hihihihi

postaram sie ja trochę w wolnej chwili zaktualizować
            • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 09:22
              hej to znów ja (hihi niebawem same moje posty tu będa jak Wy sie nie
              rozpiszecie..., hihi)

Dziewczynki jak tam postanowienia noworoczne, bo zapomniałam o nie spytać na
              wstępie, sa jakieś.

Ja chyba tak jak Kattrin zajmę się trochę sobą, postanowiłam zapisac się na
              aerobik no i raz w tygodniu skupię się na jodze, no właśnie, a gdzie Ania od
              jogi bedę potrzebować chyba jej pomocy. Koleżanka obiecała porzyczyć mi
              książkę, więc może coś z tego wyjdzie, chociaż najlepiej jakbym to miała na
              płycie dvd lub vcd, bo z ksiązką może być trudno, ale spróbuję i tak. A co mi
              tam postanowienie noworoczne, to chociaż trochę trzeba wytrwać, a może mi sie
              to spodoba. A no i biorę sie za zaległości książkowe, bo ostatnio sporo
              odpuściłam , a uwielbiam czytać.

Stymulacje cyklu nadal prowadzę, będzie to juz piaty cykl, może na to wszystko
              faktycznie trzeba czasu (u mnie bynajmniej), mój gin mówił, że najczestsze
              ciażę sa miedzy 6 a 9 cyklem stymulowanym.
              Jak zaczynałam pierwszą stymulację była przede mną kobieta która zaszła w 6-tym
              stymulowanym, byłam przerażona, myslałam, że to ogrom czasu i póxno itp, a
              widzę, że chyba powinnam się cieszyć z tego i gratulować, że jej się właśnie w
              tym szóstym cyklu udało.

i to by było na tyle co tam u Was?
              • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 09:39
                hihihihihihiihi, Gosiu nie zostawie Cie samej, hihihihi jak dziewczynki nie
                napisza to tylko znowu we dwie bedziemy zasuwac hihihih smile))

Moje noworoczne postanowienia:
                To jedno wielkie NIC... czyli, zajmuje sie wyłącznie soba, fryzjery,
                kosmetyczki, zakupki, umeblowywanie mieszkanka, i kariera hehehe!!!
                I znowu zamierzam pochodzic do kina...normalnie uwielbiam sie kinowac...
                ale to sa postanowienia przednoworoczne he, dlatego w Nowym Roku nic nie
                postanawiałam smile))

Gosia stymulacja 5 wiec juz normalnie jestesmy w domku, moze bedzie teraz
                fasolka ze hoho smile) a potem następne (*) i zamienicie ten watek na : "SIĘ
                SPEŁNIŁO (*) NOWOROCZNE MAMUSIE"
                co Wy na to???
                • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 09:51
                  Kasiu moje to też w zasadzie przednoworoczne postanowienia smilena ten rok
    • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 10:47
      Hej dziewczyny,
      dolaczam do Waszego nowego watkusmile mialam chwilowa przerwe z netem w swieta i
      po swietach, bylismy na wakacjach w gorach i bylo SUPERANCKO!!!!!! tak sie
      wyluzowalam i moj mezulek tez, przytulanka bezstresowe itd. ale mimo tego
      mierzylam tempke, bo chce dokladnie obserwowac moj organizm, moje owulacje itd.
      i tak dziwnie bylo w tym cyklu...temp - nie jak zwykle, owulacje mialam
      ostatnio pozno (cykle 31, 32 dniowe) a tu tym razem chyba wczesniej - tak
      wynikaloby z bolu jajnika i chwilowo podbrzusza - tak mnie bolalo ze sie
      zwijalam...ale tylko przez pol godz a potem przeszlo - bol jak przed okresem
      albo przy zapaleniu pecherza??? zrobilam test i byl bardzo pozytywny...sama nie
      wiem, wszystko sie w tych gorach pomieszalo smile a Nowy Rok - u mnie troche
      klopoty w rodzinie, z moimi rodzicami i zaczely sie wlasnie dokladnie w
      Sylwestra - wiec troche smutno - az przeszla mi ochota na dzidzie sad ale jak
      was poczytalam to troche sie znow napalilam.
      Dziewczyny w tym cyklu bralam wiesiolek - tylko do owulacji - tak powinno byc?
      ktoras z Was pisala tez o siemiu lnianym - kiedy mozna go pic - i czy przez
      caly cykl? nierozumiem, dlaczego wiesiolek tylko do owulacji? przosz o rade???
      Ale sie rozpisalam, pa
      • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 10:49
        Goko - jesli masz pytania o yoge to bardzo prosze smile
        • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 11:10
          wiesiołek to stary lek na niepłodność pomaga na śluz, poprawia absorbcję jodu,
          reguluje cykl. Możesz spokojnei go zacząć brać do dnia owulacji potem się nie
          bierze bo wywpłuje skurcze.
          Z dalszym braniem moze spowodowac poronienie.

tyle o wiesiołku, takze zakoncz przed owulacja smile))
          • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 11:42
            Dziekuje Kattrin,
            moze wlasnie dlatego moja owulacja sie zaklocila? i ten bol podbrzusz jak przy
            skurczu? juz nie biore od 15dc. biore natomiast folik...i tak sie
            zastanawialam, czy na poprawe plemniczkow cos dla meza? Siemie lniane - bede
            pila - moze poprawia tez sluz?
            Ogolnie mam dzis taki smutny dzien....plakac mi sie chce ale nie z powodu
            dzidzi...cos niszczy sie w mojej rodzinie sad
            • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 12:13
              cześć anie5

tak bardzo mi przykro, że się smucisz, może jednak są jakies sznse na poprawę...

Anie5 tak jak Kasia napisała wiesiołek nie zakłóca owulacji, ale po ovu nie
              bierze się go ze względu na wywoływanie przez niego skurczy, więc jakby doszło
              do zagniezdżenia jest ryzyko poronienia. Osoby nie starające się o ciążę mogą
              go brać przed @ bo on bardzo dobrze wpływa na zespół napięcia
              przedmiesiączkowego i przyspiesza w związku z tym przebieg @.

Co do siemienia ma on podobne właściwości jak wiesiołek, ale go można pić i
              jeść cały cykl bez ograniczeń. Najlepiej zaparzać ten niemielony (bo mielone
              siemię często jest odtłuszczone, a nie o to chodzi), więc zaparzać całe pestki,
              ja to robię czasami w termosie lub normalnie w dużym kubku przykrytym
              talerzykiem, musi dobrze naciągnąć i pić śluz z nasionkami, a jak Ci
              niewygodnie tak to zakup sobie w aptece lub zielarskim sklepie (ja kupiłam w
              aptece), siemię lniane prażone do jedzenia od razu, bardzo smaczne - wygląda
              jak sezam smilemożna podgryzać z jogurtem albo same, tak jak słonecznik lub inne
              pestki.
              Poza tym na śluz rewelacyjny i tu medycznie potwierdzony jest syrop Gujazyl (do
              nabycia w aptece bez recepty) pije się go w celu rozrzedzenia śluzu kilka dni
              przed ovu (tak ok. 3 dni przed ovu).

Odnośnie jogi będe pytać, ale zacznę koło czwartku bo w środę wieczorem pożyczę
              książkę.
              A może znasz jakieś dobre wydania jogi na vcd lub dvd, nawet z gazetowych lub
              innych to może poszukam na aukcjach internetowych.

Co do bóli to bardzo współczuję, ja właśnie takie przechodzę od kilku dobrych
              dni i naprawdę nie jestem pewna czy tak powinno być, boli mnie na @ straszliwie
              (a ja takich objawów raczej normalnie ostatnimi czasy nie miałam). Może to wina
              tego leku, boli mnie tak jakby @ chciała przyjść i zacząć lecieć (i to
              straszliwie lecieć) a nie może, chyba ten orgametril tak na to wpływa, już
              sobie wyobrażam jak mnie zaleje jak przyjdzie na nią termin,cos mi się zdaje,
              że chyba bedę leżeć z jej powodu w łóżku.

• anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 12:28
                dzieki Goko, to juz teraz wszystko wiem, pamietam, ze juz wczesniej o tym
                pisalyscie ale nie moglam teraz (kiedy wlasnie tak sie tym zainteresowalam)
                znalezc....smile
                co do yogi - najlepiej z kasety lub dvd - bo wtedy bedziesz rownoczesnie
                cwiczyla i oddychala odpowiednio - na poczatku jest to trudne - pamietam jak z
                ksiazka zaczynbalam, to nic nie rozumialam i nie bylam w stanie rownoczesnie
                robic tych wszystkich rzecz - dlatego najlepiej byloby chodzic na zajecia - a
                jak sie nauczysz to sama mozesz kontynuowac. Lub z kaseta... ja mam joge na
                dvd - Antonia Kidman Yoga. moglabym ci przeslac ale jak - chyba to za duza
                pojemnosc aby przeslac mailem? moze znajdziesz w internecie i sciagniesz sobie.
                a pozycje poprawiajace prace przysadki itp. znajdziesz na tej stronie ktora
                kiedys Ci przeslalam - pamietasz?
                Goko - a test ciazowy robilas - moze @ nie przychodzi....a ty nie potrzebnie
                leki na wywolanie bierzesz?
                • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 12:39
                  anie5 dzieki superancko zaraz poszukam tej jogi na dvd, a ten link oczywiście
                  pamiętam, nawet sobie wydrukowałam nazwy tych pozycji smile))

co do testu to robiłam przed wizyta u gina, chyba w 29 cyklu zreszta zobacz
                  sama na mój wykresik, link na samym dole mojego postu, ja miałam chyba cykl bez
                  ovu, chociaz jakis skok tempki jest, ale w porzednim bezovulacyjnym też miałam
                  skok tempki.Na usg tez ie było niczego widać, dlatego wywołujemy @ i czekamy na
                  nowy cykl.
                  • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 12:47
                    wiec zycze aby jak najszybciej @ dotarla i nowy cykl, nowe nadzieje!!!!!
      • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 10:55
        Anie, wiesiołka bierze sie do owulacji, jest on na poprawe sluzu, a dlatego
        tylko do owulacji, bo biorąc go dalej mozesz ja zakłócic. Ale co dokładnie to
        jak znajde to przytocze wypowiedz.
        Co do siemia lnianego to nic nie powiem, bo nie znam sie, ale z tego co
        słyszalam ogolnie jest bardzo dobry dla kobiet.

Jak znajde cos o wiesiołku dam znac,
        narazie pa
        • jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 12:24
          A to Wy tutaj jesteście?smile hhihi

wybaczcie ale nie jestem w stanie czytac wszystkich Waszych postówsad brak
          czasusad

pozdrówkasmile
          • jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 12:28
            Marioklka masz slicznego chłopczyka a jakie bystre oczka i takie dużesmile)))))
            prześliczny! gratuluję!
            • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 13:13
              wiec doszły zdjecia? myslałam ze cos pokreciłam,bo wysłałam do siebie kopie i
              nie przyszło.
              to ja teraz czekam na twoje fotki,zobaczyc jak ci szkrab rosnie,bo juz ma 2
              mies. z hakiem no niesmile
              • nowa_mama75 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 17:17
                Witam
                Ja w poniedziałek zaczynam staranka. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. Ja w
                ostatnim cyklu nie zauważyłam u siebie prawie wcale śluzu płodnego, dlatego od
                1 dc biorę wiesiołek. Kupiłam też Guajazyl i od jutro zacznę go pić.
                Jestem na diecie, ponieważ przez zimę trochę mi się przytyło i czuję, że
                spodnie są za ciasne. Jest mi ciężko bo bardzo lubię słodyczę. Mam nadzieję
                jednak, ze dam radę.
                Pozdrawiam Jolka
                • mariolka55 DO JOLKI 03.01.06, 18:37
                  jest jest! dostałam,Jolka masz przeslicznego aniołkasmile
                  superanckie zdjeciasmile
                  widac ze rosniesmile
                  • mariolka55 Re: DO JOLKI 03.01.06, 19:03
                    i jaka czuprynkasmile
                    i popatrz ty blond-dzidzi czarne
                    ja czarna-dzidzi blond i jak to jest?
                    • jolanta8 Re: DO JOLKI 03.01.06, 20:05
                      no tak,geny mocniejszesmile)))) nie wiem skąd On taki czarny az to podejrzne hihihi
                      od strony mojgo ojca wszyscy czarni moze stad już w ten sposób sobie
                      tłumaczesmile))

dziękujesmile buźka
                      • mariolka55 Re: DO JOLKI 03.01.06, 23:11
                        buzkasmile
                • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 19:22
                  wiesiołek to do owulacji tylko,czytałam własnie jak dziewczyny pisały,wiesz no
                  nie?
                  jak planujesz ciaze to dieta jest niewskazana!!! a zreszta jak zajdziesz to i
                  tak przytyjesz hihihi,mnie tez od jesieni przybyło 2 kg. ale mam to
                  gdzies,teraz zima to mi mniej zalezy,no i w sumie jak nie przytyc jak ja
                  ostatnio siedze i jem jem jem strasznie duze ilosci,a słodycze to tonami,nie
                  moge sobie odmówic!!! ale to przez zime,zawsze tak od stycnia ,lutego sie
                  trochu mobilizuje,a teraz z racji tego ze mam nadzieje niedługo i tak przytyc
                  hihihi to jem jeszcze wiecejsmile
                  trzymam kciuki za twoje staranka,moze teraz beda owocnesmile
                  • nowa_mama75 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 20:39
                    Wiem, że wiesiołek to tylko do owulacji.
                    Może masz rację, ale moja dietka jest taka dość łagodna. Staram się nie jeść
                    słodyczy, mało pieczywa, dużo warzyw i owoców. Chciałabym schudnąć chociaż 2
                    kg.
                    Najgorsze jest to, że cały czas chodzę głodna.
                    Pozdrawiam Jolka
                    • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 23:09
                      no własnie i chodzi o to zebys nie chodziła głodna,słodyczy mozesz nie jesc(to
                      ci na pewno nie zaszkodzi hihihi)ale pozatym to jedz wszystko i nie zmniejszaj
                      bardzo ilosci!!! nie najadaj sie na noc,wiecej ruchu!
                      ja po pierwszej ciazy dosc regularnie cwiczyłam (co az dziwne w moim przypadku)
                      i szybciutko wróciłam do formy,a po 6 miesiacach od porodu, warzyłam mniej niz
                      przed ciaza,od lipca przestałam sie ruszac,zaczełam strasznie duzo zrecsmilei to
                      najwiecej na noc i powiem ci jak na takie jedzenie i ilosc słodyczy to 2 kg. to
                      nawet nieduzo,
                      a tam >jak sie uda zaciazyc ,to bede jeszcze wiecej jescsmile a potem sie bede
                      martwic jak to zrzucic, na razie luziksmile
    • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 13:48
      cześć kobietki!

a ja myślałam, że ylko ja taka zapracowana dzisiaj a tu cisza...
      no to wracam do roboty, papa
    • zabka7906 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 14:35
      hej. Zaglądam do was bardzo żadko z braku czasu, ale mam pytanie i mam
      nadzieję, że ktoś mi udzieli na nie odpowiedzi.
      byłam dzisiaj na usg i mam tak opisane:
      Trzon macicy przodozgięty, gładki, o wymiarach 48x37X63mm, o równomiernej
      echogeniczności, bez zmian ogniskowych. Endometrium linijne, grubości do
      11,3mm. Jajniki niepowiększone, o prawodłowej, lito-drobnopęcherzykowej
      budowie, dominujący pęcherzyk w jajniku lewym 19mm srednicy. Zatoka Duuglasa
      wolna od płynu.
      Powiedział mi lekarz, że jajeczkowanie powinno byc jutro, ale mogłaby któraś z
      Was powiedzieć czy wg tego co napisałam to sa to dobre parametry i czy wszystko
      jest ok?
      • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 14:45
        hej
        no ja ci nie pomoge,bo nigdy nie miałam usg,ale dziewczyny sie na tym znaja to
        ci na pewno pomogasmile
        i ile ty zabka cykli sie juz starasz?
        • zabka7906 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 14:47
          staram się już 4 cykl, posżłam bo chciałam sprawdzić jakie jest endometrium i
          jakiej wielkości są jajeczka i czy wszystko jest ok
      • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 14:53
        Zabka,
        gin ma racje usg jest prawidłowe i masz ładny pecherzyk.
        Endo tez ładniutkie akurat do zagniezdzenia smile
        Pecherzyki pekają od 20 mm wzywz, a rosna 2-3 mm dziennie wiec jutro
        prawdopodobnie peknie smile))

Trzymamy kciuki za Ciebie smile)))
        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 15:00
          witaj Kasiusmile
          jak leci dzionek?smile
          • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 15:21
            nie za ciekawie, ale dobrze ze juz zaraz do domku ide......mam nadzieje ze
            jutro bedzie lepiej smile
            • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 22:19
              cześć kobietki!
              już późno, pewnie prawie śpicie, wpadłam na chwilkę, właśnie jem kolacyjkę (ja
              jadam tak późno, nie dziwcie się, wiem, że to niezdrowo, ale jak nie zjem bedę
              wstawać jeść (wówczas cokolwiek w wielkich ilościach, żeby zaspokoić głód) w
              nocy taka już moja uroda i niezdrowe przyzwyczajenia)

Kattrin1 czemu nieciekawie, napisz co się dzieje smucisz się czy dużo pracy czy
              jakieś inne kłopoty.

Ja spokojnie czekam na @, brzuch boli coraz mocniej i częściej więc pewnie
              niedługo już...

A poza tym w piatek zamierzam poćwiczyć jogę, hihi kupiłam już dvd i zobaczymy
              co z tego wyjdzie, oczywiście napiszę.

Pozdrawiam i dobrej nocy życzę Wam wszystkim, śnijcie same dobre i piękne
              sny smile
              • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 08:04
                Czesc dziołchy smile)))

Napiszcie mi cos o tej joge, jak i z czym sie to je... moze ja tez bym
                pocwiczyła hehehhe smile)

co do wczoraj to mialam bardzo stresujacy dzien w pracy...
                zwolnienia...ale jakos przezylam i juz jest lepiej

Gosiu czekamy na nowy cykl, Emanio co u Ciebie? nic sie nie odzywasz??
                Mariolcia kiedy testujesz? Eryka jak Twoje starania? Napiszcie słowko ,
                buziaki Kasia
                • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 09:18
                  czesc Kattrinsmile
                  testuje ok.15,ale pewnie nie wytrzymam i bede wczesniej.
                  To w pracy napieta atmosfere masz,a zdradzisz co robiszsmilea ja ci powiem co
                  sobie wyobrarzałamsmile
                  spokojnego dnia dzisiajsmile
                  • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 09:21
                    ja dopiero wstałam,ostatnio mam dobrze,moje dziecko nauczyło sie długo spac no
                    i ja leniuchuje z nim do 9smile
                    przesypiamy teletubisie i nie ogladalismy juz chyba z 1,5 miesiacasmile
                    tylko spac chodzi zamiast o ósmej to po 22smile
                  • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 09:46
                    Mariolu pracuje w branzy medycznej w dziale logityki i marketingu na
                    samodzielnym stanowisku, zarzadzanie i sprzedaz.

a Ty co myslałas??napisz hihhiihih ciekawa jestem smile))

do 15 juz niedługo wiec trzymam mocno kciuki smile))))
                    • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:10
                      no powiem ci ze tak sobie wyobrazałam,jakies biuro,troche mi sie kojarzyłas z
                      ksiegowoscia hihihismile
                      • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:10
                        do 15-stego całe
                        wieki...........................................................................
                        ................................
                        • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:22
                          eeee tam zleci jak strzała, zobacz dzis juz jest 5, zaraz weekend i po nim juz
                          bedzie 10 i zaraz 15 - zobaczysz smile
                          a jak sie czujesz? czy juz po owulacji??
                      • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:20
                        hehehe ksiegowosc hihihihi smile))
                        niezle smile) choc wspólpracuje bardzo mocno z ksiegowoscią to poza tym nie mam
                        nic wspólnego smile)) wrrrrr dla mnie to tragedia...

a Ty co porabiasz??
                        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:27
                          no ja jestem kura domowa hihihismile opiekuje sie synkiemsmilei gotuje mezowi obiadki
                          hihihismile ale nawet to lubie,jestem straszna domatorkasmile
                          • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:28
                            po owulacji,była prawdopodobnie w sylwestra
                          • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:34
                            ojjj zawsze marzyłam o takim zyciu smile)
                            domek, 3 dzieci, obiadki tzw. kurcia domówka hihihihiihi smile))
                            zazdroszcze....
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:31
      wiecie co Wam powiem, jakos nie moge sie odczepic hihihihihi od tego forum...
      myslałam ze przyjdzie mi z łatwoscia, bo przeciez sie nie staram nie mysle juz
      o owulacjach, sluzach, bzykankach tego czy tego dnia, ale tak sie z Wam zzyłam
      ze kurczaki musze wiedziec co u Was...jak sie czujecie, czy sa jakies dobre
      newsy itp.
      za kazdym razem z samego ranka przy kawce zasiadam do watku hihihihihi,
      ostatnio było duzo czytania...(tak przy okazji hihihi wróciłam i znowu nikogo
      nie ma...()głupio mi czasem bo nie moge opowiadac nic o sobie i troszke mi tego
      barkuje, ale uwielbiam Was czytac smile))))

ale mi sie naszło na rozmyslania łomatylko... sorki...ale jakos mam dzis jakis
      dziwny dzien dzis........

moze to ze ten czas tak szybko leci, jestem o rok starsza, nie wiem co zrobic
      ze sobą dalej... i tak mnie jakos wzieło na wyznania....

wrrrr juz koncze i zycze Wam superasnego dnia smile))
      • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:37
        no i nie odczepiaj sie !!!! ja tez próbowałam pisac na innym forum jak tu były
        pustki,ale jakos tam jest głupiosmile
        i tez zaraz jak wstaje ,sniadanko dla synka,kawka dla siebie i do kompa hihihismile
        wiesz Kasiu ,to juz tak odpusciłas definitywnie????? a miałas cos próbowac z
        tymi ganatropinami???? a ile cykli miałas wspomaganych?
        • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:43
          tak odpusciłam definitywnie, bo wiem ze i tak nic nie wyjdzie.
          co do gandotropin to chce troszke odczekac, jeszcze tli sie jakas nadzieja ze
          moze IVF nie bedzie potrzebne, dlatego tak odkładam te gandotropiny jak
          najdalej bo jak nie wyjdzie to bedzie juz koniec...

tak mysle ze w polowie roku skusze sie na nie, ale narazie daje sobie na luz ze
          wszystkim, 3 lata to juz długo bardzo dlatego brakuje mi czasem sił do walki...
          na clo byłam 3 cykle, my cierpimy na tzw. niepłodnosc idiopatyczną, a na to
          niestety tylko IVF, choc tez nie wiadomo czy wyjdzie...

takze z nowym rokiem próbuje, choc ciezko jest strasznie, zapomniec o dziecku,
          o tym ze bardzo go pragne...ze moj instynkt maciezyński daje mi w kosc...
          chce zapomniec...
          • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 11:07
            czesc Dziewczyny,
            ja mam ostatnio smutne dni - co powoduje, ze o baby prawie nie mysle...inne
            zmartwienia, a w dodatku cos czuje, ze moj cykl byl bezowulacyjny - jak patrze
            na wykres temperatury - to nic nie kapujesad jednego dnia test owulacyjny byl
            pozytywny. Czy moze tak sie zdazyc, ze test jest pozytywny , a owulacji nie ma?
            Kattarin - zobaczysz teraz sie wyluzujesz, odpuscisz i bedziesz miala
            niespodzianke. Ja tez czasem taka mam ochote..poprobuje jeszcze pare cykli, a
            potem jak nic to wyluzuje. Ja az tak sie nie stresuje, juz przyzwyczailam sie
            do jednej kreseczki, wiec nie wyszukuje objawow - bo mialam juz wszystkie....smile
            Pozdrawiam Was cieplutko!!!!!!!!!!!
            Mariolka - ale masz fajnie w domku z kawunia smile hmmmmmmmmmmmm!!
            • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 11:09
              czesc aniesmile
            • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 11:21
              Witaj Anie,
              bardzo mi przykro ze jest Ci teraz zle... a co do cyklu to jeszcze nic nie jest
              przesadzone, tempka nie mówi czasem prawdy, bardzo mozliwe ze jak test wyszedł
              to jestes juz po owulacji smile
              Moze stres itp. działaja inaczej na tempke, takze narazie sie nie przejmuj
              wogole tym smile)

Co do jednej kreski to hoho ile przezyc... od płaczu rezygnacji smiechu
              przezyłam wszystko...rozumiem to doskonale....

Buziaki na caly dzionek smile)
            • nowa_mama75 Re: do Anie 05.01.06, 12:14
              Anie czytałam gdzieś, że test owulacyjny może wyjśc pozytywny, natomiat
              pęcherzyk nie pęka i wtedy nie ma owu. Ja kupuję testy od Ewy z allegro i
              zawsze jak mam problem piszę a ona w miare szybko odpowiada. Jak mierzysz
              temperaturę to może wyslij jej wykres.
              U mnie ostatni test wyszedł pozytywny. Przez dwa dni miałam gruba krechę
              testową, w tych dniach współżyłam z mężem i niestety nic z tego nie wyszło.
              Temperatury nie mierzę, ponieważ ostatnio jestem ciągle przeziębiona, czesto
              budzę się w nocy, więc nie wiem czy jest sens.

Pozdrawiam i trzymaj się
              • anie5 Re: do Anie 05.01.06, 12:25
                Dzieki bardzo,
                Ja nie kupuje od Ey, bo nie mieszkam w Polsce, a tak pomyslalam, ze temperatura
                moze byc zaklocona bo bylam w gorach i marzlam czasem pod koniec dnia na
                nartach...myslicie,ze to moze miec duzy wplyw na owulacje? zreszta - co bedzie
                to bedzie..nie bede testowac - chyba, ze okres spozilby sie znaczaco (ale
                bohaterka ze mnie smile) Jolka - trzymam kciuki za staranka!!!!!
                • mariolka55 Re: do Anie 05.01.06, 15:07
                  mozesz kupowac testy u ewy (duzo tansze) a ona wysyła tez zagranice
                  • anie5 Re: do Anie 05.01.06, 17:59
                    Dzieki Mariolka, musze do Ewy w takim razie napisac. ostatnio moja mama byla u
                    mnie i przywiozla mi z Polski testy....tak wiec jak je wykorzystam to do Ewy
                    sie zglosze, DZIEKUJE!!!!
                • nowa_mama75 Re: do Anie 05.01.06, 15:18
                  Podobno zmiana klimatu ma wpływ na temperaturę, może też przesunąć się
                  owulacja. Ale jeżeli robiłaś testy owulacyjne to wiedziałaś kiedy możesz mieć
                  owu. U mnie zawsze po pozytywnym teście owulacyjnym @ przychodzi po 15, 16
                  dniach. Zazdroszczę Ci tych górsmile

Pozdrawiam Jolka
                  • anie5 Re: do Anie 05.01.06, 18:00
                    Tak wlasnie mysle, gory, zmiana klimatu kompletny luz - a zaraz potem
                    stres...i zmartwienia - to ma duzy wplyw...czekam na @ a potem zobaczymy!
                    • natali7a Re: pozdrawiam w nowym roku 2006 06.01.06, 08:22
                      Witajcie wszystkie!!
                      Troszkę mnie nie było, ale to dlatego, że sprawy się bardzo bardzo
                      skomlikowały. 22 grudnia trafiłam do szpitala z bólami i choć lekarze mówili,że
                      wszystko będzie dobrze, to niestety tak nie było (poronienie bez plamienia),
                      miałam łyżeczkowanie i w ogóle. Dzisiaj dopiero wróciłam do pracy.
                      Mam nadzieję, że u Was lepiej się układa.
                      Wszystkim życzę w Nowym Roku, aby wreszcie się spełniło i abyśmy wszystkie w
                      tym roku szczęśliwie zaszły i urodziły zdrowe piękne dziciaczki.
                      POzdrawiam bardzo gorąco.
                      • kattrin1 Re: pozdrawiam w nowym roku 2006 06.01.06, 08:37
                        Natalko tak strasznie mi przykro...przytulam mocno wirtualnie...

Teraz odpocznij sobie i zobaczysz juz za niedługo bedziesz znowu miała swoj cud
                        w brzuszku smile)) ten rok zaobfituje w dzieciątka i ciaze, bo to parzysty
                        rok smile)))))

Trzymaj sie cieplutko
                        • mariolka55 Re: pozdrawiam w nowym roku 2006 06.01.06, 09:19
                          mnie tez jest bardzo,bardzo przykro ze tak sie stało ,moze ten rok bedzie
                          lepszy dla wszystkich!
                      • anie5 Re: pozdrawiam w nowym roku 2006 06.01.06, 10:09
                        Natalia, bardzo, bardzo mi przykro, wyobrazam sobie jak Ci smutno - ale
                        pamietaj tutaj my jestesmy z Toba!!! I tak jak pisaly juz inne dziewczyny - ten
                        rok bedzie inny, nie mozemy sie poddawac. Zycze ci abys jak najszybciej
                        pozbierala sie (wyobrazam sobie jak sie czujesz) i znow nadzieje odzyskala -
                        Twoj skarb juz niedlugo pojawi sie - w najlepszym dla Ciebie momencie...Zycze
                        Ci tego z calego serca.
                        Trzymaj cie cieplutko!!!!
          • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 11:08
            no to zycze ci z całego serca,aby ten ROK wniósł jakies duze zmiany w twoim
            zyciusmile ZYCZE CI TEGO BARDZO MOCNO
            a swoja droga to słyszałam,goko to chyba pisała ze na clo to najwiecej ciaz
            jest miedzy 6-9 cyklem??????????????????????????
            • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 11:15
              dziekuje Ci bardzo smile
              ja tez, jak napisałam w zyczeniach, zeby na nastepne swieta widziec Wasze
              piekne dzidzie smile)))

co do Clo to tak moze byc, ale gdy ktos ma problemy z jajeczkowaniem lub cos
              podobnego. ja tego problemu nie mam, bo mam piekne owulacje, jajeczkowanie itp.

dlatego ginka powiedziala ze do 3 razy sztuka a potem to juz u mnie akurat nie
              ma sensu, dlatego zaproponowała ostatnie wyjscie - gandotropiny... a potem juz
              niestety IVF...
              • eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 13:06
                Witajcie dziewczynki!!
                Katrin,my takze zaczelismy sie przyzwyczajac do mysli o ivf i w sumie jak
                kolejne iui nieczego nie zmienia, to mysle ze w okolicach lata bedziemy
                zmuszeni podejsc do pierwszej próby.A co z iui? Czy ginka nie zaproponowała
                wczesniej takiego rozwiazania???W zasadzie jak wszystko u Was gra i huczy to
                moze wczesniej własnie inseminacje przyniosłyby u Was upragniony efekt?Moze
                warto o tym pomyslec przed ostatecznoscia jaka jest ivf.

A ja na weekend podchodze(jak oczywscie znowu cos po drodze sie nie wydarzy)do
                trzeciej juz z rzedu iui na stymulowanym cyklu clo+gonatropiny.Byłam wczoraj na
                podgladanku i mam kilka fajnych pecherzyków,z ktorych na pewno ze 3 w czasie
                owu beda dojarzałe.Problem u mnie jest jak co cykl z niskim estradiolem i
                cienkim endometrium,ktore wczoraj w 10dc wynosiło zaledwie 7mmsadDostałam
                podwojna dawke menogonu na podrosniecie sluzówki i jutro kolejny
                monitoring .Mam nadzieje ze do czasu owu endo podrosnie chociaz do 8-9mm,co
                byłoby tym minimum i jak na moj organizm całkiem niezłym wynikiem.Tak wiec
                czekam na rozwoj wypadków...
                Musze wam takze powiedziec, ze zapisłam sie juz takze na pierwsza wizyte do
                Novum na 08.02 aby skonsultowac swoje niepowodzenia.Jesli najblizsza iui nie
                spowoduje wiadomo czego, to mysle ze kolejne iui zrobie własnie w stolicy.A do
                wyjazdu do Novum zostałam zainspirowana przewielkimi sukcesami dziewczyn z
                bocianowego wrocławskiego forum,ktorego jestem stała bywalczynia od kilku
                miesiecy...Trzy dziewczyny praktycznie w jednym czasie zaciazyły własnie po iui
                w Novum(jedna w sumie po ivf)i to praktycznie za pierwszym podejsciem!Dodam ze
                wczesniej starały sie bezowocnie przez kilka lat z zadnym skutkiem i dopiero
                odpowiednia stymulacja i swietnie wykonane zabiegi zarowno iui jak i ivf dały
                upragniony efekt!!!Nie wiem jak to sie dzieje ale Novum ma naprawde
                zadziwiajaco dobra passe i wszystkie moje forumowe kolezanki,ktore zaczynały
                walke z niepłodnoscia razem ze mna, sa juz zaciazone własnie dzieki Novum.A
                najciekawsze a zarazem najpiekniejsze w tym wszystkim jest to,ze udało im sie
                wszystkim za pierwszym podejciem!!!Dlatego majac swiadomosc ze innym sie udało
                rowniez zaczełam wierzyc w nasz sukces,ktoremu chyba troche trzeba jednak
                dopomoc i poprostu zmienic doka i wybrac sie do Novum.......
                Mysle ze niemozliwe stanie sie mozliwe i to juz całekim niedługosmile
                Pozdrawiam wszystkie serdecznie.
                • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 13:29
                  Eryczko witaj, u mnie IUI nie ma sensu, bo ja mam wszystko w porzadku, tylko
                  efektu nie ma, wiec prawdopodobnie chodzi o zagniezdzenie badz dojrzewanie
                  zarodka, a IUI to tylko bardziej precyzyjne podanie plemników niz sam stosunek.
                  Takze gina mówi ze bez sensu wydawac kase bo moze sie nie udac, i ona proponuje
                  zebierac kase na IVF a nie bawic sie w IUI.

Bardzo sie ciesze ze masz takie podejscie i wierzysz ze za chwilke bedziesz w
                  ciazy, bo tak sie wlasnie stanie!!!!!

Trzymam kciuki za monitoring i daj znac jakie wyniki ja kibicuje Ci bardzo
                  mocno!!!!!!
                  No i trzymam kciukasy za wizyte w Novum smile))))))))))))))))))))
                  • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 14:15
                    witaj Eryczko!
                    ja tez bede trzymac mocno kciuki aby sie udałosmile
                    a czy to Novum,to moze ta słynna klinika w Łodzi???
                    • eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 14:43
                      Dzieki dziewczynki za kciukasy,z cała pewnoscia sie przydadza!!!
                      Mariolu,Novum to rzeczywiscie najsłynniejsza kinika w Polsce z najwieksza
                      liczba udanych zaciazen roznymi sposobami tylko nie w Łodzi lecz w Warszawie(
                      jak dla mnie to niestety bo mieszkam we wrocławiusad()Jestem na forum gdzie jest
                      ok 30 dziewczyn i w zasadzie jak jedna kolezanka trafnie zauwazyła,zadna z
                      dziewczyn,która odwiedziła Novum nie wrociła z pustymi rekami tzn. brzuszkami
                      ma sie rozumiecsmile))Wiekszosc a nawet smiało moge powiedziec kazda z nich
                      zaciazyła za pierwszym razem jesli chodzi o ivf i gora za drugim razem jesli
                      chodzi i iui.Tak wiec skutecznosc działania maja tam porazajaca!!!A naprawde
                      czasami dziewczyny miały za soba nawet po 6 lat bezowocnego starania sie i
                      leczenia w roznych miejscach w całej Polsce.Nic tylko sie przeprowadzic do Wa-
                      wy,kattrin to ma dobrze,tylko pozazdroscic......
                      • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 14:54
                        cześć kobietki!

ale się rozpisałyście, lecę Was poczytać, napiszę coś pewnie wieczorkiem
                        dopiero już z domku.
                        • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 15:11
                          no uff przeczytałam...

Ktoś pytał czy test może być pozytywny mimo ovu - oczywiście, że może, ja
                          jestem tego przykładem tak miałam mimo testu bezowulacyjnego i wynik napewno
                          był dobrze odczytany, bo nawet Ewa prosiła mnie o fotki do dalszego
                          wykorzystania.

Novum - nie wiedziałam, że ma aż taką dobra opinię, Kattrin1 może Ty powinnaś
                          tam spróbować, co?
                          Kattrin ja bym na Twoim miejscu jednak spróbowała iui - tak jak pisze Eryka,
                          jeżeli jest ok i u Ciebie i u męża to chyba jest jakaś szansa. Ile kosztuje iui
                          a ile inv???

A coś o jodze masz tutaj: www.jogacentrum.pl/index_start.htm

A co do cykli stymulowanych to nieprawda, że z cyklami bezowulacyjnymi i innymi
                          problemami wychodzi dopiero po 6-9 cyklu. Oczywiście są osoby, które zachodzą w
                          1 czy 2 czy nawet 3 cyklu. Po prostu najczęstsze ciążę wystepują po półrocznym
                          stosowaniu, może i do tego niektóre organizmy muszą się przystosować i
                          przestawic na te leki.

Pozdrowienia dla wszystkich no i oczywiście kciuki za oczekujące i starające.
                          • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 15:18
                            ja jestem w drugiej najlepszej w kraju klinice " Invimed" ktora tez ma bardzo
                            duzo ciaz w statystyce. Z IUI i INF na czele smile)))

ale u mnie jest inny problem, bo jak tłumaczyła mi ginka to mozemy zrobic IUI
                            (800,00 pln ) ale to i tak nie zmieni faktu, poniewaz:
                            IUI to włozenie za pomoca strzykawki plemniczków omijajac szyjke, w tym jest
                            jedyna róznica od naturalnych staranek. Stosuje sie ją gdy jest wrogi sluz,
                            bądz problemy z jajeczkowaniem (stymulacja przed) lub problemy z plemniczkami.
                            Jak ja mam wszystko okiej to niepotrzeba wydawac kasy na
                            precyzyjniejszy "wkład" pelmniczków, gdyz tak samo mam naturalnie.

IVF w invimedzie kosztuje 5500,00 pln cały cykl + oczywiscie leki na
                            stymulacje. U mnie pewnie wynioslo by to ok 6000,00 pln.

Przed wybraniem kliniki niepłodnosci zasiegałam opinii róznych osób i po +-
                            wybrałam jednak Invimed i jestem zachwycona moim wyborem, choc słyszalam duzo o
                            Novum to opinie byly bardzo podzielone.

No to tyle mojego wywodu hihihihi smile)))

Buziaki
                      • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 15:02
                        No to faktycznie duze nadziejesmile duzo tez daje psychika,jezeli ta klinika ma
                        taka dobra opinie,to na pewno pary udajace sie tam jada z wielka wiara w
                        sukces,a to tez na pewno duzo pomaga.
                        No i napewno najlepsi specjaslisci no i pewnie tam duzo "zarazków" zostaje
                        hihihismile
                        A pytałam czy w Łodzi,bo tam tez jest jakas swietna klinika do której mnóstwo
                        par jezdzi,ale czy maja takie sukcesy to nie wiem.
                        Jest pewnie tylko jeden minus,cenysad
                        no i dla ciebie najwiekszy minus to pewnie ta odległosc,bo to jest kawałeksad
    • diament79 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 15:14
      Cześć moje kochane te stare i te nowe smile Niech się spełni (*) !!!!!
      U mnie dobrze smile Jeszcze sie tocze, chociaz już coraz ciężej, termin mam na
      koniec lutego, więc jeszcze niecałe dwa miesiące! W domu jak zwykle same
      spięcia z mamą, ona wie lepiej co mam kupić dla mełego (najlepiej nic bo za jej
      czasów nic w sklepach nie było i ona musiała dać sobie radę, to ja też tak mam
      robić) Nie wiem czy pisałam, ale 12 grudnia został potwierdzony chłopaczek smile
      Rozpycha się w moim brzuchu coraz bardziej... Życzę Wam wszytskim tego samego!
      Trzymajcie się ciepło! Jestem z Wami myślami, chociaż czasu na internet coraz
      mniej smile Buziaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 15:38
        witaj
        ja z tych nowych hihihismilepewnie mnie nie kojarzysz,ale chciałam ci złozyc
        wielkie gratulacje!!!!!!!! synusia i pozyczyc szczesliwego rozwiazaniasmile

Ty masz spiecia z mama to jeszcze da sie wytrzymac,a ja mam z TESCIOWA!!!!!!! i
        to dopiero jest HORROR!!!!!!!!!
        a czy to twoja pierwsza dzidzia?

A i przeslij nam duzo nowych ,swiezych zarazkówsmilesmilesmilesmile
      • eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 15:43
        Kasiu,ja rowniez słyszałam wiele głosów krytycznych jesli chodzi o novum bo
        przeciez nie ma takiej mozliwosci zeby wszyscy w 100%byli zachwyceni i zeby
        wszystkim bez wyjatku sie tam udawało.Zawsze musza byc takze opinie negatywne
        aby była pewna rownowaga i aby novum nie wpadł w samouwielbienie!!Jednakze te
        osoby,ktore miały cos do powiedzenia na nie, to zazwyczaj narzekały na pewna
        tasmowosc,ktora novum sie charakteryzuje- zwazywszy na ilosc par tam leczonych
        i moze na rutyne w działaniu zabijajaca podchodzenie do pacjenta w sposob
        bardziej personalny(choc z drugiej strony gdyby kazdego przypadku nie
        zozstrzygali indywidulanie i dogłebnie to nie mieliby az tylu sukcesów na
        koncie,jedno drugie troche w sumie wyklucza).Jednakze jakkolwiekby na novum nie
        spojrzec to pomijajac wszystkie niedociagniecia,ktore zdarzaja sie wszystkim i
        wszedzie to maja ogromna skuteczniosc działania i to jak dla mnie jest
        priorytetowa sprawa!Co do Kiniki ktora wybrałas rowniez słyszałam wiele
        dobrego,choc jesli miałabym byc szczera to nie znam osobiscie zadnej
        dziewczyny ,ktora cokolwiek by tam robiła.Nie znaczy to absolutnie ze gorzej
        tam działaja,bo pewnie podobnie albo nawet tak samo dobrze jak w novum,jednak
        skutecznosc działania novum zauwazam na niemalze kazdym kroku rozmawiajac z
        dziewczynami,ktore miały tam ivf badz iui,dlatego moze novum plasuje sie dla
        mnie zdecydowanie na pierwszym miejscu.
        Ale sie rozpisła.....Juz uciekam bo mnie z forum zdejmieciesmile
        • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 08:50
          cześć kobietki!

Natalko tak bardzo mi przykro, nie na takie smutne wieści od Ciebie czekałyśmy,
          ale cóż zrobić,życie jest czasami bardzo okrutne...
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 08:54
      Czesc Kobitki smile)

dzisiaj piatek, weekendu poczatek, jak sie czujecie??
      Jakies plany karnawałowe na weekend? Ja sie wybieram do kina na Opowiesci z
      Narni smile)) Uwielbiałam ksiazke jak byłam mała, tak sie ciesze
      hhihihihihihi smile)))

Emanio co sie z Tobą dzieje??Nic nie piszesz?? Jak monitoringi? Jak pecherzyk,
      endo? Napisz prosze co słychac i jak sie czujesz?

Gosia, Mariola i inne dziewczynki do raportu hehe smile)

Natalko jeszcze raz bardzo mi przykro... odpoczywaj sobie teraz spokojnie, a
      potem zabieraj do dzieła smile)))Bo Twoja kruszynka czekac bedzie na Ciebie smile

Eryczko uwazam ze obie kliniki sa super, kazda ma czym sie pochwalic, ja z
      kolei znam olbrzymia ilosc dziewczyn wlasnie z Invimedu co maja juz dzieciątka
      bądz są w ciazy smile Takze jak to sie mowi dla kazdego cos miłego, prawda smile)
      Najwazniejsze ze bedziesz juz w tej klinice i zajma sie Toba porzadnie i
      zakonczeniem bedzie piekna ciąza!!!!!!!! Zycze Ci tego z całego serduszka smile))

Buziaki kobitki i miłego dzionka smile
      • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 09:12
        Witaj Kattrin1!

o mnie wszystko już wiesz więc nie mam co raportować, hihi,

czekam na @ i tak bardzo bym chciała, żeby już przyszła, bo czas leci
        nieubłagalnie.... a ja bym już bardzo chciała zacząć nowy cykl, dzisiaj chyba
        44 dzień, sama juz nie wiem, który... sprawdzę pomyliłam już 46!!! co ja tutaj
        jeszcze robię bez tej @.
        Przypuszczam, że przyjdzie ok. poniedziałku/ wtorku bo ja tak reagowałam na
        Orgametril oststnio dopiero po 6-7 dniach.

Dzisiaj miałam ćwiczyć jogę, ale na razie chyba nici z tego bo jeszcze nie
        dotarła przesyłka, chyba, że dzisiaj przyjdzie. Zobaczymy...

a tak poza tym to nic u mnie nowego nie słychać, też zamierzam wybrac sie do
        kina na Opowieści z Narni, o właśnie zaraz spojrzę o której grają to może
        dzisiaj się wybiorę (to niestety nici z jogi chyba bedą wink)
        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 09:16
          czesc
          ja wstałam dzis lewa naga z łózka,humor mam dzis paskudny,no i oczywiscie
          zerwało sie Bogu ducha winnemu mezowi,teraz mi głupiosad
          wogule jestem ostatnio czesto rozdraznionasad
          miłej prackismile
          • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 09:22
            Witaj Mariolka, proszę wypić kakao na śniadanie i nie stresować się smile))
            • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 09:24
              a mężusiowi wyślij miłego smsa smile)) (chyba, że jest w domku to idź i przytul
              sie do niego)i bedzie ok. Zobaczysz i jemu i Tobie smile)
            • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 09:26
              No własnie Mariolcia, kakaoko lub kawunia, przeskok z lewej na prawa noge i juz
              sie nie stresowac smile))))

Pamietaj złosc pieknosci szkodzi hihihihi smile)))
              Miłego dzionka dla Ciebie smile
              • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 10:59
                dzieki dziewczynkismile
                juz sie lepiej trochu czuje,kawa wypita hihihi(wole niz kakao) a sms-ów z
                przeprosinami wysłałam chyba 5,az w koncu moje kochanie do mnie oddzwoniło i
                przebaczyłosmile

ale czasem jestem paskudna brrrr...dobrze ze chociaz o tym wiem no nie?smilesmilesmile

całuski i spokojnej pracki dziewczyny smile (bo ty goko tez w pracy tak?)
                • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 11:25
                  niestety w pracy, ale już zaczynam marzyć o urlopiku....
                  • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 11:35
                    hihihi do lata daleko trochesmilechociaz czas tak zasuwa ze szok!
                    chyba ze wybierasz sie wczesniejsmile
                    • kattrin1 Chyba bedzie decyzja.... 06.01.06, 11:38
                      chyba moge powiedziec...
                      ze juz niedługo zapadnie powazna decyzja smile)))

Duzo rozmów, płaczu, dyskusji, rozwazan i mysli - ale chyba sie zdecyduje na
                      ten powazny krok.... trzymajcie kciuki smile)
                      • mariolka55 Re: Chyba bedzie decyzja.... 06.01.06, 11:43
                        tzn?????
                        • kattrin1 Re: Chyba bedzie decyzja.... 06.01.06, 11:51
                          bedziemy podchodzic do IVF....chyba
                          • mariolka55 Re: Chyba bedzie decyzja.... 06.01.06, 11:56
                            tak trzymac,trochu pewnie ci tez pomogła eryka wczoraj no nie?
                            ja wierze ze musi sie udac!!!!!!!
                            bede mocno trzymac kciuki i pomodle sie
                            moze ten rok bedzie dla nas wszystkich lepszy!!!!!!!!! i bedziemy sobie
                            niedługo zdjecia dzieciatek przesyłacsmile
                    • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 12:03
                      Mariolka ja tak sobie gdybam o tym urlopiku, ale napewno wcześniej niz w lato,
                      może w tym lub przyszłym miesiącu, zobaczę jeszcze

Kattrin1 wiedziałam, że się w końcu zdecydujesz, nie można zaprzepaścić szansy!
    • eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 14:03
      Dziewczynki ja tylko dzisiaj na sekunde bo musze juz wychodzic z domu.Chciałam
      tylko szybko zdac relacje z placu boju.Byłam na podgladanku i mam 3 pecherzyki
      20mm, 21mm,23mm,endo podskoczyło do ponad 9 co jest dla mnie absolutna
      rewelacja.Inseminacja jutro o 20.30 wiec prosze o kciukasy.Ta stymulacja ma
      najlepsze wyniki jakie kiedykolwiek osiagnełam ,wiec moze tym razem.......
      Buziaki.
      • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 14:13
        oj. Eryczko bede trzymac mocno,moze sie udasmile
        a powiecie mi cos? (boje sie wygłupic) ale nie znam sie na tym,a jestem ciekawa
        czy jak sa 3 pecherzyki takie duze ,to moze byc ciaza mnoga?
        • nowa_mama75 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 14:19
          Ja też trzymam kciukismile

Pozdrawiam Jolka
          • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 14:56
            i ja też OGROMNIASTE KCIUKI smile)) teraz musi się udać!!! smile))
            • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 16:57
              Mariolka nie wygłupiasz się wink

im więcej pecherzyków tym większe prawdopodobieństwo ciąży mnogiej, ale w
              rzeczywistości bywa różnie, ja czytałam o babkach, które potrafiły mieć nawet 6
              dużych i nie było ciąż mnogich, w niektórych przypadkach mimo wielu pęcherzyków
              i tak nie było w ogóle ciąż.
              Tych pęcherzyków więcej to najczęściej po stymulacji jest wiecej niż normalnie.
              Wszystko jest też uzależnione od tego w jakim czasie pękają, jak pękają
              równocześnie (a to czasami się zdarza, ale np. dwóm pecherzykom, nie 3 4 czy 6!)
              to może być, ale jak nie równocześnie - to po pęknięciu dominującego płyn z
              zatoki douglasa chyba absorbuje te pozostałe.

ja wiem tyle ale dokładniej musiałabyś poczytać o tym np. w internecie.
              • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 18:11
                dzieki goko,juz jestem doinformowanasmile
                a tobie eryczko zycze podwójnego szczescia smilesmilesmile fajnie by było no nie?
                • jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 20:56
                  dziewczyny jak wygląda to IVF? dobrze napisałam?
    • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 07.01.06, 00:10
      Pozdrowionka dla wszystkich i wielkie buziaki!!! Juz wrocilam od rodzinki i
      czym predzej popedzilam na nasz watek aby sprawdzic co sie nowego wydarzylo.
      Troszke przykrusio, ze nie ma zadnej zafasolkowanej, ale jak napisala Goko
      niech sie spelni i niech beda fasolki z noworocznych staranek!!! Tego Wam
      wszystkim zycze w Nowym Roku!!!
      • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 07.01.06, 09:00
        Dzis sobota, weekend i pewnie wszystkie macie wolne od forumsmile
        A mni cos natchnelo aby wejsc juz z rana i poczytac wczorajsze
        zaleglosci...Eryka bede tez trzymala kciuki i modlila sie!!! A co do ciazy
        mnogiej - to ja bym bardzo chciala miec bliznaki - i jest malutkie
        prawdopodobienstwo, bo w rodzinie mam juz przypadki blizniat smile najlepiej
        odrazu chlopiec i dziewczynka .........
        Goko - pisz jak tam joga, jaka joge kupilas? mam nadzieje, ze polubisz te
        cwiczenia tak jak ja - i bedziemy sie dzielic informacjami smile
        moze dzis wybiore sie do kina - albo na pokaz koni..sama nie wiem o co chodzi,
        moj mezulek cos mi wczoraj opowiadal i mnie namawial - Apassionata to sie
        nazywa??? zobaczymy...Kattarin bylas w kinie - i jak Ci sie podobal film, ja
        tez wybieram sie na Opowiesci z Narni. Zaraz na godzinke zmykam do pracy i tak
        mi sie jakos humor poprawil i zobaczycie, ze juz niedlugo wszystkim nam sie
        udasmile
        BUziaki dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!1
        Anie
        • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 07.01.06, 14:22
          cześć kobietki!

Daniczku fajnie, że już wróciłaś.

Jola nie odpowiem na Twoje pytanko, nie mam zielonego pojęcia.

Anie5 kupiłam tą co polecałaś z Antonią, wczoraj jednak dotarła i już
          ćwiczyłam, i tak się hihihio zmęczyłam, że o 22.00 już smacznie spałam wink.
          Mam nadzieję, że z czasem będzie coraz lepiej i lżej. Na razie to muszę sporo
          zerkać w ekran nawet w pozycjach gdy głowa jest w przeciwna stronę, ale z
          czasem sie nauczę. Prawdę mówiąc nie wiedziałam, że aż tak się zmęczę, muszę
          poprawnego oddychania się chyba nauczyć. Fajna jest tylko brakuje mi chyba
          rozeznania w pozycjach, nazwach itp. Ale mam poradnik internetowy od Ciebie to
          dzisiaj go też trochę poczytam.

Kattrin napisz coś jak zajrzysz na forum, o jakim choróbsku pisałaś, znowu coś
          nie tak , napisz coś bo sie bardzo martwię.

Pozdrawiam Wszystkie kobietki na tym forum bardzo weekendowo serdecznie, pa pa
          • danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 07.01.06, 21:14
            Witajcie ponownia w nowym 2006 roku!!! Boze jak ten czas szybko leci!!!
            Nadrobilam zaleglosci i dowiedzialam sie kuilku ciekawych rzeczy!!! Kattrin
            jednak IVF??? Wiesz co mysle na ten temat, wiec nie bede sie powtarzala. Mam
            nadzieje, ze juz wkrotce bedziesz chodzila z brzuszkiem!!! smile))
            Eryka trzymam kciuki!!!! Bardzo ladne wyniki, mam nadzieje, ze tym razem sie
            uda!!!
            Natalko bardzo mi przykro! Przytulam Cie mocno i zycze, zeby wszystko ulozylo
            Ci sie jak najlepiej!!!
            Goko niech ta Twoja @ juz przychodzi i zaczynaj nowy, owocny cykl.
            Moja ostatnia @ tez znacznie sie wydluzyla, ale poniewaz na nic nie czekalam to
            nie bylo stresu. Teraz bedac w Polsce kupilam mezusiowi Androvit i Mace.
            Dzisiaj dostal pierwsza dawke i dodatkowo jeszcze cynk. Smieje sie, ze jak
            dostatnie powera to w sypialni bedzie sie az kurzylo! Hihi. Nie wiem czy juz
            sie mam zaczac bac??
            Pozdrowionka dla Was i nadal oczekuje dobrych wiesci. Eryka teraz kolej na
            Ciebie!!!
            • eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 07.01.06, 21:27
              Dziewuszki moje kochane jest juz po!!!Jak zwykle wszystko trwało
              10min.Pecherzyki jeszcze nie pekły,co jest b. dobrze,endo 10mm,chłopaczki
              troszke w gorszej kondycji niz ostatnio,ale mam nadzieje ze dadza rade.Dziekuje
              Wam z całego serducha za ciepłe słowa i wszystkie kciukasy.....Co ja bym bez
              Was zrobiła.Zaczynamy odliczanie................................

JOlu ivf to skrot od in vitro,ktore polega na zapłodnieniu pozaustrojowym.W
              laboratorium pobiera sie dojrzałe jajeczka,ktore sa wynikiem wielodniowej
              wzmozonej stymulacji, a nastepnie ok. 3 zapładnia sie na specjalnym szkle
              plemniczkami meza.Po ok 2-3 dniach dokonuje sie transferu czyli przeniesienia
              gotowych juz zarodków do macicy przyszłej mamusi.Pozostałe jajeczka takze sie
              zapładnia ,a nastepnie zamraza na okres do dwoch lta,aby wykorzystac je w
              przypadku,gdyby transfer sie nie udał badz rodzice w przyszłosci chcieliby miec
              drugie dziecko.Tak to mniej wiecej wyglada w skrocie.

Kasiu,bardzo ale to bardzo sie ciesze,ze w koncu zapadła taka decyzja.Nie
              chciałam niczego sugerowac ale czesto sie zastanawiałam dlaczego nie chcecie
              sie zdecydowac na taki krok,tym bardziej ze jestem na 100%pewna ze sie
              uda,wszystkim sie udaje i to z gorszymi problemami.Kto wie moze razem bedziemy
              sie przymierzac???
              Pozdrawiam wszystkie .
          • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 08.01.06, 00:16
            dobra ide do łóziasmile
            dobranoc
            • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 08.01.06, 12:41
              hej!

ja też przy kompie,

widzę, że Siuba ma objawy ciążowe, oj oby to było to...

a ja nadal czekam, już mnie to czekanie pomału dobija, ale mam nadzieję, że
              jutro najpóźniej pojutrze @ już będzie (bo to tak jakoś wypada po tym
              Orgametrilu)...
      • siuba79 Cześć :-) 07.01.06, 21:26
        Jestem właśnie u teściów, więc korzystam z okazji i wskoczyłam na neta.
        U mnie dziś 25dc i tempka 36,8. Od 4 lub 5 dni śluz biały (i to dużo), bolące,
        swędzące i czasem piekące sutki i chyba częstsze siusianie (bo jak nigdy
        musiałam już dwa razy wstawać nad ranem). Mąż mówi, że oczy mi się świecą, ja
        mam dziwne nudności (ale takie nie wyraźne, trudne do określenia). Łudzę się,
        że to wreszcie to o czym marzymy (ale na wyniki muszę jeszcze poczekać). Nie
        chcę się podpalać, ale właśnie to robię (bo już inaczej nie potrafię). Proszę
        zaciążone powiedzcie czy miałyście podobne objawy na samym początku ciąży,
        zanim jeszcze test ją potwierdził.
        No i Was wszystkie proszę westchnijcie w naszej intencji do "tego u góry". Dam
        znać jak coś się wyjaśni i obiecuję, że nie opuszczę forum nawet jak już (*)
        będzie.
        Pozdrawiam i bardzo Was proszę o modlitwę.
        Pozdrawiam Siuba
        • siuba79 Re: Cześć :-) 07.01.06, 21:28
          O widzę, że udało mi się na Was trafić. Jak myślicie to może być to o czym
          marzę? Ale szczerze.
          • siuba79 Re: Cześć :-) 07.01.06, 21:30
            Jesteście jeszcze?
            • siuba79 Re: Cześć :-) 07.01.06, 21:36
              No nic chyba już pouciekałyście, więc i ja za chwilkę się ewakuuję.
              Nataluś przed chwilą przeczytałam co się stało, bardzo mi przykro. Przytulam
              Cię mocno
              Pozdrawiam wszystkie bardzo serdecznie i czekamy na wyniki. Rok 2006 musi być
              Naszym Szczęśliwym Roczkiem. Musi i już
              • siuba79 Re: Cześć :-) 07.01.06, 21:38
                No to pa pa uciekam poczytać trochę o objawach, bo o ile pamiętam to Jola też
                tak miała.
                • danik1 Re: Cześć :-) 07.01.06, 22:24
                  Siuba te swiecace oczy bardzo mi sie u Ciebie podobaja!!! Obecnie siostra
                  mojego meza jest w ciazy i wlasnie tak ma. Bardzo jej sie blyszcza. pozdrawiam
                  i trzymam kciuki!!
                  • mariolka55 Re: Cześć :-) 08.01.06, 00:07
                    czesc
                    no dokładnie tak jest na poczatku,bola i swedza cyce,sikałam czesto(wstawałam w
                    nocy) i zwieksza sie wydzielina,tylko spokojnie staraj sie do tego
                    podchodzic,zebys sie za bardzo nie nakreciła............................i kto
                    to mówi ja co sie emocjuje jak nikt,teraz tez bo zaczeły mnie troche bolec
                    cycesmile u mnie 22dc,to jestem troche za tobasmile
                    tylko nie wiem czy ja nie mam urojen ,bo jak sciagłam stanik to przestały
                    bolecsmilesmilesmile
                    trzymam kciukismile
                    • mariolka55 Re: Cześć :-) 08.01.06, 00:23
                      no i oczywiscie pomodle sie za ciebie jutro!!!!!!!!! oby sie udało!!!!!
                      moze w koncu beda jakies dobre nowinysmile
                      • mariolka55 Re: Cześć :-) 08.01.06, 10:02
                        czescsmile
                        pewnie spicie,a ja oczywiscie od rana przy kompiesmile
                        a kiedy testujesz siuba?
                        • mariolka55 Re: Cześć :-) 08.01.06, 13:48
                          czesc gokosmile
                          to niedługo zaczynasz nowy cyklsmile
                          a powiedz mi ty masz syna,bo tak mi sie wydaje ze gdzies czytałam......
                          • siuba79 Re: Cześć :-) 08.01.06, 18:36
                            Cześć smile
                            Mam nadzieję, że tym razem się udało. A piersidełka dzisiaj już mnie nie bolą
                            (no może trochę), obawiam się że więcej w tym moich urojeń niż tego co
                            chciałabym żeby było. Pozdrawiam smile
                            • emania29 Re: Cześć :-) 08.01.06, 20:58
                              Hejka
                              Strasznie się za Wami stęskniłam. Byłam na zwolnieniu z powodu przeziębienia i
                              jak na złość odłączyli mi internet!!!!!
                              Jeszcze nie doczytałam co tam u Was bo strasznie się rozpisałyście (ale to
                              fajnie)
                              Jeśli chodzi o mnie to na monitoringu już nie byłam, robiłam tylko testy i
                              przez 4 dni wychodziły mi pozytywne może by wychodziły dalej ale dałam sobie z
                              nimi spokój. Choć misiek był zadowolony smile bo jak test pozytywny to i
                              przytulanko smile
                              pozdrawiam jutro napisze więcej no i musze poczytać co tam u Was
                              pa pa
                              • nowa_mama75 Re: Cześć :-) 08.01.06, 21:08
                                Hej emania
                                Przez 4 dni wychodziły Ci pozytywne testy?
                                To pierwszy cykl z testami?
                                U mnie były pozytywne dwa dni.

Pozdrawiam Jolka
                                • mariolka55 Re: Cześć :-) 09.01.06, 00:27
                                  hejsmile
                                  Siuba oby!oby! sie udało OBYS ZAPOCZATKOWAŁA TEN DOBRY PŁODNY
                                  ROK!!!!!!!!!!!!!!!!
                                  A jak długo sie starasz???

mnie bola cyce coraz bardziej i na tyle wyraznie ze to chyba nie urojenia tylko
                                  naprawde mnie bola!!!!!!!!!!!!!
                                  kurcze robie sobie nadzieje,bo mnie nigdy cycuchy nie bola ,przed @ tez nie!!!
                                  i wiecej nic mi nie dolegasmileza tydzien sie okazesmile

piszcie co u wassmile
                                  Kattrin melduj sie z samego ranasmile
                                  • kattrin1 Re: Cześć :-) 09.01.06, 08:09
                                    Czesc kobitki smile))
                                    Przebrnełam hihihih przez wszystkie posty od piatku smile
                                    a mnie rozebrał jakis wirus na czesci pierwsze od piatku południa do niedzieli
                                    rano spedziłam nad kibelkiem... wrrrrr...
                                    jak to sie mówi jak nie urok to przemarsz...

Siuba słonce to ja trzymam olbrzymiaste kciukasy tak wielkie ze nie bede do
                                    Twojego testu pracowac hihihihi smile)

Emanio dobrze ze juz jestes znami zdrowa i oczekująca, bo chyba teraz Twoja
                                    kolej cio???

Daniczku jak super Cie czytac smile)) Bardzo sie ciesze zejuz wróciłas, widze ze
                                    zaczełas nowy cykl, mam nadzieje ze ze świecącym od selenu i macy mezusiem
                                    wyprodukujecie nowe zycie smile))

Eryczko jak monitoring? Juz po owulacji?? Napisz co u Ciebie smile)

Mariolka, słuchaj czy te piersiątka to nie znak?? Jak miałas w pierwszej ciazy?
                                    I jak sie czujesz??

Anie a jak u Ciebie?

Buziaki na cały tydzien od oczekującej hihihiihi smile))
                                    • mariolka55 NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 09:29
                                      czescsmile

to dobrze Kasiu ze juz wyzdrowiałas,bo takie choroby nad kibelkiemsmileto
                                      przerabane brrr...
                                      a zazywałas cos???

no ja sobie wielkie nadzieje robie w zwiazku z moimi cycochami hihihi
                                      mam nadzieje ze to znaksmile
                                      w pierwszej ciazy nie pamietam,bo nie wyczekiwałam tak objawów,wszystko
                                      odbywało sie bardziej na luzie hihismile,pamietam ze latałam sikac i bolał mnie
                                      brzuch,ale wtedy nie wiedziałam jeszcze i nie przypisywałam tego do objawówsmile

A ty Kasiu kiedy sie przymierzasz do tego wielkiego kroku???
                                      bo ten rok musi byc NAJBARDZIEJ PŁODNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                      musi i koniec smilekropka!!!!
                                      • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 09:40
                                        Nic nie zazwałam poprostu sleczałam nad kibelkiem i czysciłam organizm nie wiem
                                        z czego...
                                        dobrze ze sie skonczyło smile

co do mojego wielkiego kroku to jeszcze on potrwa...nie chce sie spieszyc,
                                        teraz powoli bedziemy zbierac pieniazki, na to wszystko i jak uzbieramy to
                                        bedziemy podchodzic, nie wiem kiedy to bedzie. Najwczesniej planujemy na późną
                                        wiosne a jesli nie to ok jesieni dopiero.

Takze ja sie nie pisze na ten rok na fasolke...sad(

ale Wam zycze z całego serduszka byscie mnie w przyszłym roku, wszystkie
                                        sciągneły na forum ciązowe smile)))))
                                        • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 09:52
                                          No tak finanse to przeszkoda,juz kiedys było w telewizji na ten temat czemu
                                          tego nie dofinansowuje kasa chorych!!! a co maja zrobic ludzie naprawde bardzo
                                          skromnie zyjacy?co zarabiaja po 600 zł miesiecznie na rodzine? zaprzepascic
                                          taka szanse???

No a nie ma mozliwosci płacenia w ratach???
                                          • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 09:58
                                            mozna chyba rozłozyc na dwie raty, ale napierw trzeba kupic leki a to jest
                                            majątek... mam nadzieje ze za pomocą Eryki uda mi sie zejsc z kosztów leków. a
                                            samo ivf mozna podzielic na dwie raty chyba.

ale ja wole miec wszystko juz przygotowane by nie obudzic sie z reką w ... bo
                                            nie wiadomo co sie moze zdarzyc, prawda ...

zreszta jeszcze mam stracha i nie wiem czy uda mi sie wytrwac w mojej decyzji...
                                            • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 10:13
                                              Kasiu musi ci sie udac wytrwac w decyzji!!! bo to chyba jest duza szansa na
                                              dzidziusia!!! no tak ja zapomniałam ,ze najpierw leki i kosztuje to fortune,bo
                                              własnie siostry chłopaka kuzynka teraz podchodziła do in-vitro ,no i własnie te
                                              leki drogie,ale nie znam szczegółów
                                              • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 10:56
                                                Mariolu, zobaczymy jeszcze jak to bedzie... dla mnie najwazniejsze jest to ze
                                                przemogłam sie z decyzją ze wogole bedziemy o tym myslec...bo z tym sobie
                                                poradzic nie moge. Czy jest duza szansa, pewnie tak , gdyz ja nie mam zadnych
                                                problemów dodatkowych, wszystko w porzadku, ale nie wiem jak to bedzie
                                                wygladac...a jak cos pójdzie nie tak, a jak nie odpowiem na stymulacje, wydam
                                                kupe kasy i nic ...
                                                strasznie duzo jest ale...ale cóz innego mozna zrobic jak nie powiedziec sobie
                                                ze to moze byc jedyna szansa...na szczescie...

Jest mi trudno strasznie i kazda sekunda sprawia mi problemy bo mysle jak to
                                                bedzie ile kasy mam uzbierac...jak to wszystko bedzie wygladac itp...

koszmar.....................
    • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 11:11
      Eryczko a kiedy Ty planujesz IVF, jesli oczywiscie juz nie jestes hihhihiih w
      ciązy?
      • mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 12:13
        miejmy nadzieje i wierzmy ze wszystko sie uda!
        wiara tez duzo pomaga!
      • eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 12:38
        Witam wszystkie,
        Kasiu pytałas co u mnie,napisałam wszystko na goraco w poscie z 07.01 zaraz po
        iui ,takze skocz sobie troszke wyzej i nadrob koniecznie zaległoscismile
        W kazdym razie ja mam taki plan,ze jade 08.01 do Novum na konsultacje i jak
        zaproponuja jeszcze ze dwie iui u nich to chyba sie zgodze.Gdyby sie nie udały
        to mysle ze najwczesniej kwiecien-maj zaczne przygotowywac sie do ivf,ktore jak
        dobrze pojdzie odbedzie sie jesienia.Wiem ze to jeszcze cała masa czasu,ale
        biorac pod uwage ze najpierw jest sie ok 3 m-cy na antykonceptach a potem
        jeszcze zapewne trafi sie jakas batalia z bakteriami,to znowu upłyna w
        najlepszym wypadku ze 2 m-ce, tak wiec suma sumarum takie klasyczne
        przygotowanie do ivf pochłania czasami do poł roku i ja sie z tym licze!No ale
        coz lepsze swiadomosc przygotowan niz takie beznadziejnie nieudane proby co
        miesiac....

Kasiu z lekami jest tak,ze do stymulacji przed ivf uzywa sie bardzo
        roznorodnych leków,ktore nie wiadomo czy sa w Czechach,ale z tego co wiem to
        raczej ich nie ma.Jednakze dziewczyny z wrocławskiego bociana sprowadzały sobie
        wszystkie medykamenty z Włoch ,gdzie jest jeszcze taniej,takze nic sie martw
        jak beda potrzebne to napewno cos sie wymysli zeby koszty nmaxymalnie
        obnizyc.Poki co zbieraj siły i pieniazki.Bedziemy sie jak zawsze wspierac.
        Pozdrawiam.
        • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 12:52
          czytałam ale chciałam sie dowiedziec hihihihi jak sie dzis czujesz?

a nie w lutym masz ta pierwszą wizyte?? i powiedz w którym Novum w Wawie
          bedziesz? na jakiej ulicy ??

To chyba naprawde jesli ja nie zrezygnuje bedziemy podchodzic razem smile)) ciesze
          sie przeogromnie smile)))))))

Eryczko a wiesz jakie inne leki to są?? To nie mozna na mengonie
          podchodzic...łomatkoooooo...
          • eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 13:47
            Zgadza sie Kasiu do Wa-wki jedziemy w lutym a nie styczniu na
            ul.Bociania,wybacz rozkojarzenie....

A ja dzisiaj czuje sie juz okey,bo wczoraj myslałam ze urodze tak mnie bolały
            jajniki po ostatniej ostrej stymulacji.Zazywam duphaston i czekam sobie
            cierpliwie bez wiekszych emocji...

Co do leków przed ivf to bierze sie takze gonatropinki ale absolutnie nie
            menogon,choc on ma przeciez podobne działanie+jakis decaptyl w ogromnych
            ilosciach(nawet do 30 zastrzyków!!)W sumie przyjmuje sie jak sie nie myle do 60
            zastrzyków w zaleznosci od reakcji organizmu.Koszmar totalny,ale co zrobic????
            Zastanawiałas sie nad kosztami.Jestes o tyle w korzystnej sytuacji ze nie
            musisz dojezdzac i ze wszystko masz na miejscu.Ale tak czy siak trzeba liczyc
            do 5000zł na same leki(moze sprowadzajac z Włoch bedzie sporo taniej),kolejne
            tyle jak nie wiecej na sam zabieg i ok. 3000zł na badania
            (cytogentyczne,hormony,posiewy itp itd).Ja dodatkowo musze liczyc koszty
            dojazdów i hoteli,dlatego mnie całosciowo wyniesie ok 15000zł!!!!Natomiast w
            Twoim przypadku wszystko moze zamknac sie w jakis 12000-13000zł.Bagatela to to
            nie jest ale mysle ze warto!
            • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 13:55
              łomatkooooo....
              ale to pierwsze słysze, bo tez siedze na bocku i podobno mozna na mengonie i u
              mnie koszt ma wyniesc od 8-10 tys tylko...
              to musze sie dowiedziec dokładnie...bo kurka wodna zazylas mnie...

5500,00 tys. samo IVF, badania mam zrobione, cytke, posiewy za darmo, wiec
              tylko leki na stymulacje...
              i myslałam ze zamkne sie w 8 tys. ale chyba zadzwonie do mojej gin i sie
              zapytam co ona proponuje.
              • eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 14:26
                Tylko tak Kattrin,nie zapominaj ze badania sa wazne tylko 6 miesiecy a skoro
                masz zamiar podejsc do ivf na jesien to niestety ale wszystko bedziesz musiała
                powtorzyc od nowa.Ja zreszta bede w identycznej sytuacji... Dobrze ze masz
                mozliwosc zrobienia niektorych badan za darmo.Poza tym moze relacje cenowe tam
                gdzie sie leczysz sa troszke inne niz w Novum a lista badan skromniejsza(bo w N
                t dosłownie kilka stron)tzeba miec te dwa tys w zapasie bo nigdy nie wiadmo czy
                nie bedziesz musiała byc dodatkowo stymulowana itp.Trzeba takze pamietac ze
                koszt trzymania mrozaczków na kolejan ciaze to takze nie mały wydatek.Ja zanm
                przynajmniej 5-6 dziewczyn po ivf w Novum i nie tylko i wszystkie zgodnie
                przyznały ze 11-12 tys to było niestety min.ktore suma sumarum przeznaczyły na
                ivf.I na koniec jeszcze jedna informacja.Do ivf jest cała masa dodatkowych
                badan,szczepien przeciwko roznych chorobom,badania piersi,robienie całej
                genetyki,ktore przy normalnych starankach czy iui nie sa zupełnie
                potrzebne,takze na 100% bedziesz je musiała wykonac,chyba ze w Inv.tego nie
                wymagaja.Pozdrawiamwink
                • kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 15:25
                  no to ja sie wypisuje... za duzo jak dla mnie tego wszystkiego...
                  • goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 19:06
                    cześć kobietki!

Kattrin żadnego wypisywania się!!! Jest szansa trzeba ją wykorzystać, zbieraj
                    kaskę i do dzieła, wiem, że trochę czasu upłynie, ale fakt faktem przygotowanym
                    trzeba być na to wszystko.

Eryczko, ale Ty jesteś zorientowana doskonale, może doktoracik z inf, hihihi -
                    tak żartuję, ale wiedzę masz już ogromną na ten temat podziwiam Cię smile

Siuba jak tam objawy, tylko proszę nie nakręcaj sie za bardzo, lepiej być mile
                    zaskoczonym, niż strasznie się zawieść wink

Emania a Ty kiedy testujesz, bo u Ciebie też po ovu, prawda.

Fajnie macie ja nadal czekam na @, brzuch pobolewa od ponad tygodnia (i to tak
                    nienormalnie czyli @-owo, czego ja normalnie prawie nie mam, a napewno nie tyle
                    dni, może to po tym Orgametrilu), objawy ciążowe wszystkie wspomniane przez
                    forumowiczki też by się znalazły, ale nie nakręcam się w końcu podobno był to
                    cykl bezowulacyjny, mimo skoku tempki, a bez ovu niby nic z tego, więc czekam
                    na @ bo już chcę kolejną stymulację. Zaraz muszę poszukać w papierach jak to
                    było ostatnio po Orgametrilu, bo chyba najpóźniej jutro powinnam dostać @ (coś
                    mi się zdaje, że jednak tak będzie, bo chyba szyjka jest niżej i jest twarda),
                    albo coś pomyliłam, sprawdzę to napewno dzisiaj.

Pozdrawiam Was serdecznie i te zaglądające, i te które wymieniłam, a przede
                    wszystkim te o których dzisiaj nic nie wspomniałam smile)) a akurat mnie
                    czytają smile))
                • eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 20:32
                  Kasiu,nawet mysl o rezygnacji....Moze nie potrzebnie Ci o wszystkim napisałam
                  bo teraz czuje sie winna ze przygasiłam Twoj zapał.Ja tez poczatkowo myslałam
                  ze 8tys wystarczy,jednak niejednokretnie dzieczyny z bociana sypały takimi
                  cenami,ze mi włosy jezyły sie na głowie i odrazu cała moja wiara legała w
                  gruzach....Jednak z drugiej strony trzeba sie z ta mysla oswoic i podołac
                  wyzwaniu,bo przeciez nie ma takiej rzeczy zeby kobieta pragnaca miec dziecko
                  nie mogła zrobic aby je w koncu moc posiadac.To tylko pieniedze a pieniadz to
                  rzecz nabyta,wiec nie ma co o tym az tak duzo myslec tylko zebrac wszystkie
                  siły zarowno te wewnetrzna jak i materialne i przygotowac sie do walki.Kto
                  wie,moze to bedzie naciezsza proba dla Ciebie ,ale pomysl sobie jaka piekna
                  czeka Cie nagroda juz po wszystkim....Twoje wymarzone dziecko,tym bardziej
                  niezwykłe bo tak długo wyczekane i wytesknione...
    • anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 21:54
      hej dziewczynki smile
      Dopiero teraz mam czas zasiasc i spokojnie do Was napisac smile juz wszystko
      poczytalam - Kattarin, nie wypisuj sie - jeszcze tyle czasu na uzbieranie tej
      sumki - a moze do tego czasu, jak wyluzujesz to jeszcze dzidzia sama zawita
      (mowilas, ze nie macie zadnych problemow) bylas zawsze taka optymistyczna -
      czytalam tyle postow (a teraz - ta nicosc....tak mnie smuci) glowa do gory do
      nicosci jeszcze daaaaaaleko!!!!!!
      • emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 22:35
        Hejka smile
        Katrin mnie też wydaje się że do jesieni jeszcze kupe czasu i spokojnie
        uzbieracie pieniążki a może ktoś życzliwy podsypie groszem???? A może wogle nie
        będzie to potrzebne bo na jesieni to już będziesz mamusią w naturalny sposób!!!
        kto wie?! Nic nie stoi na przeszkodzie!!!!

A ja w tym cyklu wogle się nie nakręcam i nie wsłuchuje w żadne objawy.... no
        może czasem podrzuce cycem smile co by sprawdzić czy przypadkiem nie boli hi hi.
        W zeszłym cyklu tak się nakręciłam że ho ho i objawów miałam sto!!! A jeśli
        chodzi o testowanko to najwcześniej 19 stycznia (wtedy ma przyjść @)
        wcześniejsze testowanie nie wchodzi w gre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!