goko1 01.01.06, 20:26 Cześć kobietki! a więc zaczynamy nowy wateczek , zapraszam wszystkie stałe bywalczynie, oraz wszystkie nowe koleżanki chcące do nas dołączyć. ŻYCZĘ WAM, ABY TO O CZYM TAK DŁUGO JUŻ MARZYCIE SPEŁNIŁO SIĘ WAM JAK NAJSZYBCIEJ!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 02.01.06, 08:10 No to ja koniecznie sie musze wpisac ))) Taki piekny wateczek hihihi )) Tak tak tak NIECH SIE WAM SPEŁNI!!!! ))) Steskniłam sie za Wami Laski i musiałam cos napisac, Zycze Wam na ten Nowy Rok wszystkiego co najlepsze, zdrowia, szczescia, błekitu nieba i codziennego usmiechu, zadnych trosk tylko wielką radosc i spełnienia marzeń a szczególnie tego jedynego. I zycze zebym za rok o tej porze widziała wszystkie dziewczynki z naszego watku jako mamusie!!!! )))) Z całego serduszka dla Was Kasia Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 02.01.06, 19:46 ...."I zycze zebym za rok o tej porze widziała wszystkie dziewczynki z naszego watku jako mamusie......" włącznie z tobą Katrin A ja dziś ledwo żyje, jakieś paskudne przeziębienie mnie dopadło, pewnie za długo się darłam na dworzu po 12 w Nowy Rok!!!!!! no i ten zimny szampan!!! Chciałam się Was poradzić w sprawie monitoringu bo byłam dziś Dziś mój 11dc i tak: Endometrium do 8mm W jajniku prawym pęcherzyk o średnicy 13mm o niejednorodnej zawartości?????? (co oznacza niejednorodna...?) lewy z drobnymi pęcherzykami o średnicy do 11mm oraz blizną po ciałku żółtym o średnicy 12mm (co u licha za blizna??!!) Cech wolnego płynu w dole jamy brzusznej nie zarejestrowano Nic już nie rozumiem z tego jak się nie staraliśmy to było wszystko fajniutko a jak tylko zaczęliśmy to się coś pochrzaniło i tyle! Zdaje się siuba że pracujemy w podobnej branży. Ja pracuje w wydawnictwie jako grafik pozdrawiam Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 08:22 Emanio uwazaj bo teraz lata jakis wirus paskudny, wiec mleczko z miodem łózeczko i wylezec choróbsko!!! Widze ze owulacja tuz tuz, wiec trzeba byc zdrowym!!! Co do monitoringu, to nieraz tak jest ze jeszcze nie ukształtowany pecherzyk ma niejednolita zawartosc, albo sam w sobie jest niejednolity, trzeba poczekac do nastepnego usg, czy sie wchłonie czy wyrosnie na olbrzyma. Co do blizny, to nie mam zielonego pojecia, a gin nic nie powiedzial na ten temat? Tez wydaje mi sie ze powinnysmy poczekac na nastepny monit bo moze to jakas pozostałosc po ciałku zóltym a obok rosną peikne pecherzyki. Kiedy masz następna wizyte? Napisz po niej co i jak. Goko a jak Twoje samopoczucie?? Oszkurczaki hihihihi same "gazeciary" hihihihi dookoła ))Emanio a Ty w jakiej gazecie pracujesz?W podobnej co Tromyszka? Mariolka, Jolcia, Siuba, Eryka, Nowa mama zapraszam do nas na nowy wateczek, napiszcie co u Was w Nowym Roku Natalka jak dzidzius sie rozwija nic nie piszesz...nie ładnie. a czy ktos wie co u naszego Diamencika, czy juz rodzi moze?? Ile jej zostało?? Jocia pozdrów Izutka, zycze jej łatwego i spokojnego porodu!! Buziaki dla wszystkich Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 08:37 cześć kobietki! Witajcie Kattrin i Emania, mało nas tutaj jak na razie... Emania nie mam zielonego pojęcia o Twoich wynikach monitoringu, endo jak na ten dzień ok - ładne, ale te dziwne rzeczy inne, które wypisał lekarz, to ja naprawdę nie wiem...czy to był inny lekarz niż zawsze? Pęcherzyki też wydają się ok. Niejednokrotna zawartość i blizna po ciałku żółtym - o tym nic nie wiem. Natomiast odnośnie płynu, to wydaje mi się, że lekarz stwierdził, że nie było jeszcze ovu, bo po ovu płyn u niktórych kobiet przedostaje sie do jam brzusznych (z tego co kojarzę ja tak mam, bo mnie nie boli dół tylko wyżej podczas ovu no i lekarz cos mówił , że płyn przedostaje sie do otrzewnej, itp.), dlatego tak dziwnie mnie boli przy ovu - ale to tylko jak bardzo się wsłucham w swój organizm. U mnie juz nawet chyba nie wiem, który dokładnie dzień cyklu 42 lub 43, wczoraj jakiś dyskomfort mnie dopadł bolała mnie cała pipka i jakos wiecej białej wydzieliny, nic nie swędzi, nic nie piecze tylko taki ból i obrzmienie, straszne to było. Wzięłam czopek z propolisem na noc i jak na razie jest ok. Może to przez ten Orgametril jakieś zmiany w hormonach czy co. Na razie czekam jak to wszystko sie będzie rozwijało, no bo jak ten ból i opuchnięcie wróci to od razu jadę do gina. A poza tym to dzisiaj kończę orgametril i czekam ok tygodnia na @. Te czekanie mnie dobija... Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 08:47 witaj Kasiu! odnosnie Diamencika to wiem tyle tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20723;133/st/20060226/k/900a/preg. ściągnęłam ze statystyki, właśnie zaległosci na niej bardzo duże - tylko u mnie się nic nie zmienia bo ja nadal mam czwarty cykl z clo, hihihihi postaram sie ja trochę w wolnej chwili zaktualizować Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 09:22 hej to znów ja (hihi niebawem same moje posty tu będa jak Wy sie nie rozpiszecie..., hihi) Dziewczynki jak tam postanowienia noworoczne, bo zapomniałam o nie spytać na wstępie, sa jakieś. Ja chyba tak jak Kattrin zajmę się trochę sobą, postanowiłam zapisac się na aerobik no i raz w tygodniu skupię się na jodze, no właśnie, a gdzie Ania od jogi bedę potrzebować chyba jej pomocy. Koleżanka obiecała porzyczyć mi książkę, więc może coś z tego wyjdzie, chociaż najlepiej jakbym to miała na płycie dvd lub vcd, bo z ksiązką może być trudno, ale spróbuję i tak. A co mi tam postanowienie noworoczne, to chociaż trochę trzeba wytrwać, a może mi sie to spodoba. A no i biorę sie za zaległości książkowe, bo ostatnio sporo odpuściłam , a uwielbiam czytać. Stymulacje cyklu nadal prowadzę, będzie to juz piaty cykl, może na to wszystko faktycznie trzeba czasu (u mnie bynajmniej), mój gin mówił, że najczestsze ciażę sa miedzy 6 a 9 cyklem stymulowanym. Jak zaczynałam pierwszą stymulację była przede mną kobieta która zaszła w 6-tym stymulowanym, byłam przerażona, myslałam, że to ogrom czasu i póxno itp, a widzę, że chyba powinnam się cieszyć z tego i gratulować, że jej się właśnie w tym szóstym cyklu udało. i to by było na tyle co tam u Was? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 09:39 hihihihihihiihi, Gosiu nie zostawie Cie samej, hihihihi jak dziewczynki nie napisza to tylko znowu we dwie bedziemy zasuwac hihihih )) Moje noworoczne postanowienia: To jedno wielkie NIC... czyli, zajmuje sie wyłącznie soba, fryzjery, kosmetyczki, zakupki, umeblowywanie mieszkanka, i kariera hehehe!!! I znowu zamierzam pochodzic do kina...normalnie uwielbiam sie kinowac... ale to sa postanowienia przednoworoczne he, dlatego w Nowym Roku nic nie postanawiałam )) Gosia stymulacja 5 wiec juz normalnie jestesmy w domku, moze bedzie teraz fasolka ze hoho ) a potem następne (*) i zamienicie ten watek na : "SIĘ SPEŁNIŁO (*) NOWOROCZNE MAMUSIE" co Wy na to??? Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 09:51 Kasiu moje to też w zasadzie przednoworoczne postanowienia na ten rok Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 10:47 Hej dziewczyny, dolaczam do Waszego nowego watku mialam chwilowa przerwe z netem w swieta i po swietach, bylismy na wakacjach w gorach i bylo SUPERANCKO!!!!!! tak sie wyluzowalam i moj mezulek tez, przytulanka bezstresowe itd. ale mimo tego mierzylam tempke, bo chce dokladnie obserwowac moj organizm, moje owulacje itd. i tak dziwnie bylo w tym cyklu...temp - nie jak zwykle, owulacje mialam ostatnio pozno (cykle 31, 32 dniowe) a tu tym razem chyba wczesniej - tak wynikaloby z bolu jajnika i chwilowo podbrzusza - tak mnie bolalo ze sie zwijalam...ale tylko przez pol godz a potem przeszlo - bol jak przed okresem albo przy zapaleniu pecherza??? zrobilam test i byl bardzo pozytywny...sama nie wiem, wszystko sie w tych gorach pomieszalo a Nowy Rok - u mnie troche klopoty w rodzinie, z moimi rodzicami i zaczely sie wlasnie dokladnie w Sylwestra - wiec troche smutno - az przeszla mi ochota na dzidzie ale jak was poczytalam to troche sie znow napalilam. Dziewczyny w tym cyklu bralam wiesiolek - tylko do owulacji - tak powinno byc? ktoras z Was pisala tez o siemiu lnianym - kiedy mozna go pic - i czy przez caly cykl? nierozumiem, dlaczego wiesiolek tylko do owulacji? przosz o rade??? Ale sie rozpisalam, pa Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 10:49 Goko - jesli masz pytania o yoge to bardzo prosze Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 11:10 wiesiołek to stary lek na niepłodność pomaga na śluz, poprawia absorbcję jodu, reguluje cykl. Możesz spokojnei go zacząć brać do dnia owulacji potem się nie bierze bo wywpłuje skurcze. Z dalszym braniem moze spowodowac poronienie. tyle o wiesiołku, takze zakoncz przed owulacja )) Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 11:42 Dziekuje Kattrin, moze wlasnie dlatego moja owulacja sie zaklocila? i ten bol podbrzusz jak przy skurczu? juz nie biore od 15dc. biore natomiast folik...i tak sie zastanawialam, czy na poprawe plemniczkow cos dla meza? Siemie lniane - bede pila - moze poprawia tez sluz? Ogolnie mam dzis taki smutny dzien....plakac mi sie chce ale nie z powodu dzidzi...cos niszczy sie w mojej rodzinie Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 12:13 cześć anie5 tak bardzo mi przykro, że się smucisz, może jednak są jakies sznse na poprawę... Anie5 tak jak Kasia napisała wiesiołek nie zakłóca owulacji, ale po ovu nie bierze się go ze względu na wywoływanie przez niego skurczy, więc jakby doszło do zagniezdżenia jest ryzyko poronienia. Osoby nie starające się o ciążę mogą go brać przed @ bo on bardzo dobrze wpływa na zespół napięcia przedmiesiączkowego i przyspiesza w związku z tym przebieg @. Co do siemienia ma on podobne właściwości jak wiesiołek, ale go można pić i jeść cały cykl bez ograniczeń. Najlepiej zaparzać ten niemielony (bo mielone siemię często jest odtłuszczone, a nie o to chodzi), więc zaparzać całe pestki, ja to robię czasami w termosie lub normalnie w dużym kubku przykrytym talerzykiem, musi dobrze naciągnąć i pić śluz z nasionkami, a jak Ci niewygodnie tak to zakup sobie w aptece lub zielarskim sklepie (ja kupiłam w aptece), siemię lniane prażone do jedzenia od razu, bardzo smaczne - wygląda jak sezam można podgryzać z jogurtem albo same, tak jak słonecznik lub inne pestki. Poza tym na śluz rewelacyjny i tu medycznie potwierdzony jest syrop Gujazyl (do nabycia w aptece bez recepty) pije się go w celu rozrzedzenia śluzu kilka dni przed ovu (tak ok. 3 dni przed ovu). Odnośnie jogi będe pytać, ale zacznę koło czwartku bo w środę wieczorem pożyczę książkę. A może znasz jakieś dobre wydania jogi na vcd lub dvd, nawet z gazetowych lub innych to może poszukam na aukcjach internetowych. Co do bóli to bardzo współczuję, ja właśnie takie przechodzę od kilku dobrych dni i naprawdę nie jestem pewna czy tak powinno być, boli mnie na @ straszliwie (a ja takich objawów raczej normalnie ostatnimi czasy nie miałam). Może to wina tego leku, boli mnie tak jakby @ chciała przyjść i zacząć lecieć (i to straszliwie lecieć) a nie może, chyba ten orgametril tak na to wpływa, już sobie wyobrażam jak mnie zaleje jak przyjdzie na nią termin,cos mi się zdaje, że chyba bedę leżeć z jej powodu w łóżku. Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 12:28 dzieki Goko, to juz teraz wszystko wiem, pamietam, ze juz wczesniej o tym pisalyscie ale nie moglam teraz (kiedy wlasnie tak sie tym zainteresowalam) znalezc.... co do yogi - najlepiej z kasety lub dvd - bo wtedy bedziesz rownoczesnie cwiczyla i oddychala odpowiednio - na poczatku jest to trudne - pamietam jak z ksiazka zaczynbalam, to nic nie rozumialam i nie bylam w stanie rownoczesnie robic tych wszystkich rzecz - dlatego najlepiej byloby chodzic na zajecia - a jak sie nauczysz to sama mozesz kontynuowac. Lub z kaseta... ja mam joge na dvd - Antonia Kidman Yoga. moglabym ci przeslac ale jak - chyba to za duza pojemnosc aby przeslac mailem? moze znajdziesz w internecie i sciagniesz sobie. a pozycje poprawiajace prace przysadki itp. znajdziesz na tej stronie ktora kiedys Ci przeslalam - pamietasz? Goko - a test ciazowy robilas - moze @ nie przychodzi....a ty nie potrzebnie leki na wywolanie bierzesz? Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 12:39 anie5 dzieki superancko zaraz poszukam tej jogi na dvd, a ten link oczywiście pamiętam, nawet sobie wydrukowałam nazwy tych pozycji )) co do testu to robiłam przed wizyta u gina, chyba w 29 cyklu zreszta zobacz sama na mój wykresik, link na samym dole mojego postu, ja miałam chyba cykl bez ovu, chociaz jakis skok tempki jest, ale w porzednim bezovulacyjnym też miałam skok tempki.Na usg tez ie było niczego widać, dlatego wywołujemy @ i czekamy na nowy cykl. Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 12:47 wiec zycze aby jak najszybciej @ dotarla i nowy cykl, nowe nadzieje!!!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 10:55 Anie, wiesiołka bierze sie do owulacji, jest on na poprawe sluzu, a dlatego tylko do owulacji, bo biorąc go dalej mozesz ja zakłócic. Ale co dokładnie to jak znajde to przytocze wypowiedz. Co do siemia lnianego to nic nie powiem, bo nie znam sie, ale z tego co słyszalam ogolnie jest bardzo dobry dla kobiet. Jak znajde cos o wiesiołku dam znac, narazie pa Odpowiedz Link
jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 12:24 A to Wy tutaj jesteście? hhihi wybaczcie ale nie jestem w stanie czytac wszystkich Waszych postów brak czasu pozdrówka Odpowiedz Link
jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 12:28 Marioklka masz slicznego chłopczyka a jakie bystre oczka i takie duże))))) prześliczny! gratuluję! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 13:13 wiec doszły zdjecia? myslałam ze cos pokreciłam,bo wysłałam do siebie kopie i nie przyszło. to ja teraz czekam na twoje fotki,zobaczyc jak ci szkrab rosnie,bo juz ma 2 mies. z hakiem no nie Odpowiedz Link
nowa_mama75 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 17:17 Witam Ja w poniedziałek zaczynam staranka. Mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie. Ja w ostatnim cyklu nie zauważyłam u siebie prawie wcale śluzu płodnego, dlatego od 1 dc biorę wiesiołek. Kupiłam też Guajazyl i od jutro zacznę go pić. Jestem na diecie, ponieważ przez zimę trochę mi się przytyło i czuję, że spodnie są za ciasne. Jest mi ciężko bo bardzo lubię słodyczę. Mam nadzieję jednak, ze dam radę. Pozdrawiam Jolka Odpowiedz Link
mariolka55 DO JOLKI 03.01.06, 18:37 jest jest! dostałam,Jolka masz przeslicznego aniołka superanckie zdjecia widac ze rosnie Odpowiedz Link
mariolka55 Re: DO JOLKI 03.01.06, 19:03 i jaka czuprynka i popatrz ty blond-dzidzi czarne ja czarna-dzidzi blond i jak to jest? Odpowiedz Link
jolanta8 Re: DO JOLKI 03.01.06, 20:05 no tak,geny mocniejsze)))) nie wiem skąd On taki czarny az to podejrzne hihihi od strony mojgo ojca wszyscy czarni moze stad już w ten sposób sobie tłumacze)) dziękuje buźka Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 19:22 wiesiołek to do owulacji tylko,czytałam własnie jak dziewczyny pisały,wiesz no nie? jak planujesz ciaze to dieta jest niewskazana!!! a zreszta jak zajdziesz to i tak przytyjesz hihihi,mnie tez od jesieni przybyło 2 kg. ale mam to gdzies,teraz zima to mi mniej zalezy,no i w sumie jak nie przytyc jak ja ostatnio siedze i jem jem jem strasznie duze ilosci,a słodycze to tonami,nie moge sobie odmówic!!! ale to przez zime,zawsze tak od stycnia ,lutego sie trochu mobilizuje,a teraz z racji tego ze mam nadzieje niedługo i tak przytyc hihihi to jem jeszcze wiecej trzymam kciuki za twoje staranka,moze teraz beda owocne Odpowiedz Link
nowa_mama75 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 20:39 Wiem, że wiesiołek to tylko do owulacji. Może masz rację, ale moja dietka jest taka dość łagodna. Staram się nie jeść słodyczy, mało pieczywa, dużo warzyw i owoców. Chciałabym schudnąć chociaż 2 kg. Najgorsze jest to, że cały czas chodzę głodna. Pozdrawiam Jolka Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 03.01.06, 23:09 no własnie i chodzi o to zebys nie chodziła głodna,słodyczy mozesz nie jesc(to ci na pewno nie zaszkodzi hihihi)ale pozatym to jedz wszystko i nie zmniejszaj bardzo ilosci!!! nie najadaj sie na noc,wiecej ruchu! ja po pierwszej ciazy dosc regularnie cwiczyłam (co az dziwne w moim przypadku) i szybciutko wróciłam do formy,a po 6 miesiacach od porodu, warzyłam mniej niz przed ciaza,od lipca przestałam sie ruszac,zaczełam strasznie duzo zreci to najwiecej na noc i powiem ci jak na takie jedzenie i ilosc słodyczy to 2 kg. to nawet nieduzo, a tam >jak sie uda zaciazyc ,to bede jeszcze wiecej jesc a potem sie bede martwic jak to zrzucic, na razie luzik Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 13:48 cześć kobietki! a ja myślałam, że ylko ja taka zapracowana dzisiaj a tu cisza... no to wracam do roboty, papa Odpowiedz Link
zabka7906 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 14:35 hej. Zaglądam do was bardzo żadko z braku czasu, ale mam pytanie i mam nadzieję, że ktoś mi udzieli na nie odpowiedzi. byłam dzisiaj na usg i mam tak opisane: Trzon macicy przodozgięty, gładki, o wymiarach 48x37X63mm, o równomiernej echogeniczności, bez zmian ogniskowych. Endometrium linijne, grubości do 11,3mm. Jajniki niepowiększone, o prawodłowej, lito-drobnopęcherzykowej budowie, dominujący pęcherzyk w jajniku lewym 19mm srednicy. Zatoka Duuglasa wolna od płynu. Powiedział mi lekarz, że jajeczkowanie powinno byc jutro, ale mogłaby któraś z Was powiedzieć czy wg tego co napisałam to sa to dobre parametry i czy wszystko jest ok? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 14:45 hej no ja ci nie pomoge,bo nigdy nie miałam usg,ale dziewczyny sie na tym znaja to ci na pewno pomoga i ile ty zabka cykli sie juz starasz? Odpowiedz Link
zabka7906 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 14:47 staram się już 4 cykl, posżłam bo chciałam sprawdzić jakie jest endometrium i jakiej wielkości są jajeczka i czy wszystko jest ok Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 14:53 Zabka, gin ma racje usg jest prawidłowe i masz ładny pecherzyk. Endo tez ładniutkie akurat do zagniezdzenia Pecherzyki pekają od 20 mm wzywz, a rosna 2-3 mm dziennie wiec jutro prawdopodobnie peknie )) Trzymamy kciuki za Ciebie ))) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 15:00 witaj Kasiu jak leci dzionek? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 15:21 nie za ciekawie, ale dobrze ze juz zaraz do domku ide......mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 04.01.06, 22:19 cześć kobietki! już późno, pewnie prawie śpicie, wpadłam na chwilkę, właśnie jem kolacyjkę (ja jadam tak późno, nie dziwcie się, wiem, że to niezdrowo, ale jak nie zjem bedę wstawać jeść (wówczas cokolwiek w wielkich ilościach, żeby zaspokoić głód) w nocy taka już moja uroda i niezdrowe przyzwyczajenia) Kattrin1 czemu nieciekawie, napisz co się dzieje smucisz się czy dużo pracy czy jakieś inne kłopoty. Ja spokojnie czekam na @, brzuch boli coraz mocniej i częściej więc pewnie niedługo już... A poza tym w piatek zamierzam poćwiczyć jogę, hihi kupiłam już dvd i zobaczymy co z tego wyjdzie, oczywiście napiszę. Pozdrawiam i dobrej nocy życzę Wam wszystkim, śnijcie same dobre i piękne sny Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 08:04 Czesc dziołchy ))) Napiszcie mi cos o tej joge, jak i z czym sie to je... moze ja tez bym pocwiczyła hehehhe ) co do wczoraj to mialam bardzo stresujacy dzien w pracy... zwolnienia...ale jakos przezylam i juz jest lepiej Gosiu czekamy na nowy cykl, Emanio co u Ciebie? nic sie nie odzywasz?? Mariolcia kiedy testujesz? Eryka jak Twoje starania? Napiszcie słowko , buziaki Kasia Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 09:18 czesc Kattrin testuje ok.15,ale pewnie nie wytrzymam i bede wczesniej. To w pracy napieta atmosfere masz,a zdradzisz co robisza ja ci powiem co sobie wyobrarzałam spokojnego dnia dzisiaj Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 09:21 ja dopiero wstałam,ostatnio mam dobrze,moje dziecko nauczyło sie długo spac no i ja leniuchuje z nim do 9 przesypiamy teletubisie i nie ogladalismy juz chyba z 1,5 miesiaca tylko spac chodzi zamiast o ósmej to po 22 Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 09:46 Mariolu pracuje w branzy medycznej w dziale logityki i marketingu na samodzielnym stanowisku, zarzadzanie i sprzedaz. a Ty co myslałas??napisz hihhiihih ciekawa jestem )) do 15 juz niedługo wiec trzymam mocno kciuki )))) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:10 no powiem ci ze tak sobie wyobrazałam,jakies biuro,troche mi sie kojarzyłas z ksiegowoscia hihihi Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:10 do 15-stego całe wieki........................................................................... ................................ Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:22 eeee tam zleci jak strzała, zobacz dzis juz jest 5, zaraz weekend i po nim juz bedzie 10 i zaraz 15 - zobaczysz a jak sie czujesz? czy juz po owulacji?? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:20 hehehe ksiegowosc hihihihi )) niezle ) choc wspólpracuje bardzo mocno z ksiegowoscią to poza tym nie mam nic wspólnego )) wrrrrr dla mnie to tragedia... a Ty co porabiasz?? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:27 no ja jestem kura domowa hihihi opiekuje sie synkiemi gotuje mezowi obiadki hihihi ale nawet to lubie,jestem straszna domatorka Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:28 po owulacji,była prawdopodobnie w sylwestra Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:34 ojjj zawsze marzyłam o takim zyciu ) domek, 3 dzieci, obiadki tzw. kurcia domówka hihihihiihi )) zazdroszcze.... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:31 wiecie co Wam powiem, jakos nie moge sie odczepic hihihihihi od tego forum... myslałam ze przyjdzie mi z łatwoscia, bo przeciez sie nie staram nie mysle juz o owulacjach, sluzach, bzykankach tego czy tego dnia, ale tak sie z Wam zzyłam ze kurczaki musze wiedziec co u Was...jak sie czujecie, czy sa jakies dobre newsy itp. za kazdym razem z samego ranka przy kawce zasiadam do watku hihihihihi, ostatnio było duzo czytania...(tak przy okazji hihihi wróciłam i znowu nikogo nie ma...()głupio mi czasem bo nie moge opowiadac nic o sobie i troszke mi tego barkuje, ale uwielbiam Was czytac )))) ale mi sie naszło na rozmyslania łomatylko... sorki...ale jakos mam dzis jakis dziwny dzien dzis........ moze to ze ten czas tak szybko leci, jestem o rok starsza, nie wiem co zrobic ze sobą dalej... i tak mnie jakos wzieło na wyznania.... wrrrr juz koncze i zycze Wam superasnego dnia )) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:37 no i nie odczepiaj sie !!!! ja tez próbowałam pisac na innym forum jak tu były pustki,ale jakos tam jest głupio i tez zaraz jak wstaje ,sniadanko dla synka,kawka dla siebie i do kompa hihihi wiesz Kasiu ,to juz tak odpusciłas definitywnie????? a miałas cos próbowac z tymi ganatropinami???? a ile cykli miałas wspomaganych? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 10:43 tak odpusciłam definitywnie, bo wiem ze i tak nic nie wyjdzie. co do gandotropin to chce troszke odczekac, jeszcze tli sie jakas nadzieja ze moze IVF nie bedzie potrzebne, dlatego tak odkładam te gandotropiny jak najdalej bo jak nie wyjdzie to bedzie juz koniec... tak mysle ze w polowie roku skusze sie na nie, ale narazie daje sobie na luz ze wszystkim, 3 lata to juz długo bardzo dlatego brakuje mi czasem sił do walki... na clo byłam 3 cykle, my cierpimy na tzw. niepłodnosc idiopatyczną, a na to niestety tylko IVF, choc tez nie wiadomo czy wyjdzie... takze z nowym rokiem próbuje, choc ciezko jest strasznie, zapomniec o dziecku, o tym ze bardzo go pragne...ze moj instynkt maciezyński daje mi w kosc... chce zapomniec... Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 11:07 czesc Dziewczyny, ja mam ostatnio smutne dni - co powoduje, ze o baby prawie nie mysle...inne zmartwienia, a w dodatku cos czuje, ze moj cykl byl bezowulacyjny - jak patrze na wykres temperatury - to nic nie kapuje jednego dnia test owulacyjny byl pozytywny. Czy moze tak sie zdazyc, ze test jest pozytywny , a owulacji nie ma? Kattarin - zobaczysz teraz sie wyluzujesz, odpuscisz i bedziesz miala niespodzianke. Ja tez czasem taka mam ochote..poprobuje jeszcze pare cykli, a potem jak nic to wyluzuje. Ja az tak sie nie stresuje, juz przyzwyczailam sie do jednej kreseczki, wiec nie wyszukuje objawow - bo mialam juz wszystkie.... Pozdrawiam Was cieplutko!!!!!!!!!!! Mariolka - ale masz fajnie w domku z kawunia hmmmmmmmmmmmm!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 11:09 czesc anie Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 11:21 Witaj Anie, bardzo mi przykro ze jest Ci teraz zle... a co do cyklu to jeszcze nic nie jest przesadzone, tempka nie mówi czasem prawdy, bardzo mozliwe ze jak test wyszedł to jestes juz po owulacji Moze stres itp. działaja inaczej na tempke, takze narazie sie nie przejmuj wogole tym ) Co do jednej kreski to hoho ile przezyc... od płaczu rezygnacji smiechu przezyłam wszystko...rozumiem to doskonale.... Buziaki na caly dzionek ) Odpowiedz Link
nowa_mama75 Re: do Anie 05.01.06, 12:14 Anie czytałam gdzieś, że test owulacyjny może wyjśc pozytywny, natomiat pęcherzyk nie pęka i wtedy nie ma owu. Ja kupuję testy od Ewy z allegro i zawsze jak mam problem piszę a ona w miare szybko odpowiada. Jak mierzysz temperaturę to może wyslij jej wykres. U mnie ostatni test wyszedł pozytywny. Przez dwa dni miałam gruba krechę testową, w tych dniach współżyłam z mężem i niestety nic z tego nie wyszło. Temperatury nie mierzę, ponieważ ostatnio jestem ciągle przeziębiona, czesto budzę się w nocy, więc nie wiem czy jest sens. Pozdrawiam i trzymaj się Odpowiedz Link
anie5 Re: do Anie 05.01.06, 12:25 Dzieki bardzo, Ja nie kupuje od Ey, bo nie mieszkam w Polsce, a tak pomyslalam, ze temperatura moze byc zaklocona bo bylam w gorach i marzlam czasem pod koniec dnia na nartach...myslicie,ze to moze miec duzy wplyw na owulacje? zreszta - co bedzie to bedzie..nie bede testowac - chyba, ze okres spozilby sie znaczaco (ale bohaterka ze mnie ) Jolka - trzymam kciuki za staranka!!!!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: do Anie 05.01.06, 15:07 mozesz kupowac testy u ewy (duzo tansze) a ona wysyła tez zagranice Odpowiedz Link
anie5 Re: do Anie 05.01.06, 17:59 Dzieki Mariolka, musze do Ewy w takim razie napisac. ostatnio moja mama byla u mnie i przywiozla mi z Polski testy....tak wiec jak je wykorzystam to do Ewy sie zglosze, DZIEKUJE!!!! Odpowiedz Link
nowa_mama75 Re: do Anie 05.01.06, 15:18 Podobno zmiana klimatu ma wpływ na temperaturę, może też przesunąć się owulacja. Ale jeżeli robiłaś testy owulacyjne to wiedziałaś kiedy możesz mieć owu. U mnie zawsze po pozytywnym teście owulacyjnym @ przychodzi po 15, 16 dniach. Zazdroszczę Ci tych gór Pozdrawiam Jolka Odpowiedz Link
anie5 Re: do Anie 05.01.06, 18:00 Tak wlasnie mysle, gory, zmiana klimatu kompletny luz - a zaraz potem stres...i zmartwienia - to ma duzy wplyw...czekam na @ a potem zobaczymy! Odpowiedz Link
natali7a Re: pozdrawiam w nowym roku 2006 06.01.06, 08:22 Witajcie wszystkie!! Troszkę mnie nie było, ale to dlatego, że sprawy się bardzo bardzo skomlikowały. 22 grudnia trafiłam do szpitala z bólami i choć lekarze mówili,że wszystko będzie dobrze, to niestety tak nie było (poronienie bez plamienia), miałam łyżeczkowanie i w ogóle. Dzisiaj dopiero wróciłam do pracy. Mam nadzieję, że u Was lepiej się układa. Wszystkim życzę w Nowym Roku, aby wreszcie się spełniło i abyśmy wszystkie w tym roku szczęśliwie zaszły i urodziły zdrowe piękne dziciaczki. POzdrawiam bardzo gorąco. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: pozdrawiam w nowym roku 2006 06.01.06, 08:37 Natalko tak strasznie mi przykro...przytulam mocno wirtualnie... Teraz odpocznij sobie i zobaczysz juz za niedługo bedziesz znowu miała swoj cud w brzuszku )) ten rok zaobfituje w dzieciątka i ciaze, bo to parzysty rok ))))) Trzymaj sie cieplutko Odpowiedz Link
mariolka55 Re: pozdrawiam w nowym roku 2006 06.01.06, 09:19 mnie tez jest bardzo,bardzo przykro ze tak sie stało ,moze ten rok bedzie lepszy dla wszystkich! Odpowiedz Link
anie5 Re: pozdrawiam w nowym roku 2006 06.01.06, 10:09 Natalia, bardzo, bardzo mi przykro, wyobrazam sobie jak Ci smutno - ale pamietaj tutaj my jestesmy z Toba!!! I tak jak pisaly juz inne dziewczyny - ten rok bedzie inny, nie mozemy sie poddawac. Zycze ci abys jak najszybciej pozbierala sie (wyobrazam sobie jak sie czujesz) i znow nadzieje odzyskala - Twoj skarb juz niedlugo pojawi sie - w najlepszym dla Ciebie momencie...Zycze Ci tego z calego serca. Trzymaj cie cieplutko!!!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 11:08 no to zycze ci z całego serca,aby ten ROK wniósł jakies duze zmiany w twoim zyciu ZYCZE CI TEGO BARDZO MOCNO a swoja droga to słyszałam,goko to chyba pisała ze na clo to najwiecej ciaz jest miedzy 6-9 cyklem?????????????????????????? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 11:15 dziekuje Ci bardzo ja tez, jak napisałam w zyczeniach, zeby na nastepne swieta widziec Wasze piekne dzidzie ))) co do Clo to tak moze byc, ale gdy ktos ma problemy z jajeczkowaniem lub cos podobnego. ja tego problemu nie mam, bo mam piekne owulacje, jajeczkowanie itp. dlatego ginka powiedziala ze do 3 razy sztuka a potem to juz u mnie akurat nie ma sensu, dlatego zaproponowała ostatnie wyjscie - gandotropiny... a potem juz niestety IVF... Odpowiedz Link
eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 13:06 Witajcie dziewczynki!! Katrin,my takze zaczelismy sie przyzwyczajac do mysli o ivf i w sumie jak kolejne iui nieczego nie zmienia, to mysle ze w okolicach lata bedziemy zmuszeni podejsc do pierwszej próby.A co z iui? Czy ginka nie zaproponowała wczesniej takiego rozwiazania???W zasadzie jak wszystko u Was gra i huczy to moze wczesniej własnie inseminacje przyniosłyby u Was upragniony efekt?Moze warto o tym pomyslec przed ostatecznoscia jaka jest ivf. A ja na weekend podchodze(jak oczywscie znowu cos po drodze sie nie wydarzy)do trzeciej juz z rzedu iui na stymulowanym cyklu clo+gonatropiny.Byłam wczoraj na podgladanku i mam kilka fajnych pecherzyków,z ktorych na pewno ze 3 w czasie owu beda dojarzałe.Problem u mnie jest jak co cykl z niskim estradiolem i cienkim endometrium,ktore wczoraj w 10dc wynosiło zaledwie 7mmDostałam podwojna dawke menogonu na podrosniecie sluzówki i jutro kolejny monitoring .Mam nadzieje ze do czasu owu endo podrosnie chociaz do 8-9mm,co byłoby tym minimum i jak na moj organizm całkiem niezłym wynikiem.Tak wiec czekam na rozwoj wypadków... Musze wam takze powiedziec, ze zapisłam sie juz takze na pierwsza wizyte do Novum na 08.02 aby skonsultowac swoje niepowodzenia.Jesli najblizsza iui nie spowoduje wiadomo czego, to mysle ze kolejne iui zrobie własnie w stolicy.A do wyjazdu do Novum zostałam zainspirowana przewielkimi sukcesami dziewczyn z bocianowego wrocławskiego forum,ktorego jestem stała bywalczynia od kilku miesiecy...Trzy dziewczyny praktycznie w jednym czasie zaciazyły własnie po iui w Novum(jedna w sumie po ivf)i to praktycznie za pierwszym podejsciem!Dodam ze wczesniej starały sie bezowocnie przez kilka lat z zadnym skutkiem i dopiero odpowiednia stymulacja i swietnie wykonane zabiegi zarowno iui jak i ivf dały upragniony efekt!!!Nie wiem jak to sie dzieje ale Novum ma naprawde zadziwiajaco dobra passe i wszystkie moje forumowe kolezanki,ktore zaczynały walke z niepłodnoscia razem ze mna, sa juz zaciazone własnie dzieki Novum.A najciekawsze a zarazem najpiekniejsze w tym wszystkim jest to,ze udało im sie wszystkim za pierwszym podejciem!!!Dlatego majac swiadomosc ze innym sie udało rowniez zaczełam wierzyc w nasz sukces,ktoremu chyba troche trzeba jednak dopomoc i poprostu zmienic doka i wybrac sie do Novum....... Mysle ze niemozliwe stanie sie mozliwe i to juz całekim niedługo Pozdrawiam wszystkie serdecznie. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 13:29 Eryczko witaj, u mnie IUI nie ma sensu, bo ja mam wszystko w porzadku, tylko efektu nie ma, wiec prawdopodobnie chodzi o zagniezdzenie badz dojrzewanie zarodka, a IUI to tylko bardziej precyzyjne podanie plemników niz sam stosunek. Takze gina mówi ze bez sensu wydawac kase bo moze sie nie udac, i ona proponuje zebierac kase na IVF a nie bawic sie w IUI. Bardzo sie ciesze ze masz takie podejscie i wierzysz ze za chwilke bedziesz w ciazy, bo tak sie wlasnie stanie!!!!! Trzymam kciuki za monitoring i daj znac jakie wyniki ja kibicuje Ci bardzo mocno!!!!!! No i trzymam kciukasy za wizyte w Novum )))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 14:15 witaj Eryczko! ja tez bede trzymac mocno kciuki aby sie udało a czy to Novum,to moze ta słynna klinika w Łodzi??? Odpowiedz Link
eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 14:43 Dzieki dziewczynki za kciukasy,z cała pewnoscia sie przydadza!!! Mariolu,Novum to rzeczywiscie najsłynniejsza kinika w Polsce z najwieksza liczba udanych zaciazen roznymi sposobami tylko nie w Łodzi lecz w Warszawie( jak dla mnie to niestety bo mieszkam we wrocławiu()Jestem na forum gdzie jest ok 30 dziewczyn i w zasadzie jak jedna kolezanka trafnie zauwazyła,zadna z dziewczyn,która odwiedziła Novum nie wrociła z pustymi rekami tzn. brzuszkami ma sie rozumiec))Wiekszosc a nawet smiało moge powiedziec kazda z nich zaciazyła za pierwszym razem jesli chodzi o ivf i gora za drugim razem jesli chodzi i iui.Tak wiec skutecznosc działania maja tam porazajaca!!!A naprawde czasami dziewczyny miały za soba nawet po 6 lat bezowocnego starania sie i leczenia w roznych miejscach w całej Polsce.Nic tylko sie przeprowadzic do Wa- wy,kattrin to ma dobrze,tylko pozazdroscic...... Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 14:54 cześć kobietki! ale się rozpisałyście, lecę Was poczytać, napiszę coś pewnie wieczorkiem dopiero już z domku. Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 15:11 no uff przeczytałam... Ktoś pytał czy test może być pozytywny mimo ovu - oczywiście, że może, ja jestem tego przykładem tak miałam mimo testu bezowulacyjnego i wynik napewno był dobrze odczytany, bo nawet Ewa prosiła mnie o fotki do dalszego wykorzystania. Novum - nie wiedziałam, że ma aż taką dobra opinię, Kattrin1 może Ty powinnaś tam spróbować, co? Kattrin ja bym na Twoim miejscu jednak spróbowała iui - tak jak pisze Eryka, jeżeli jest ok i u Ciebie i u męża to chyba jest jakaś szansa. Ile kosztuje iui a ile inv??? A coś o jodze masz tutaj: www.jogacentrum.pl/index_start.htm A co do cykli stymulowanych to nieprawda, że z cyklami bezowulacyjnymi i innymi problemami wychodzi dopiero po 6-9 cyklu. Oczywiście są osoby, które zachodzą w 1 czy 2 czy nawet 3 cyklu. Po prostu najczęstsze ciążę wystepują po półrocznym stosowaniu, może i do tego niektóre organizmy muszą się przystosować i przestawic na te leki. Pozdrowienia dla wszystkich no i oczywiście kciuki za oczekujące i starające. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 15:18 ja jestem w drugiej najlepszej w kraju klinice " Invimed" ktora tez ma bardzo duzo ciaz w statystyce. Z IUI i INF na czele ))) ale u mnie jest inny problem, bo jak tłumaczyła mi ginka to mozemy zrobic IUI (800,00 pln ) ale to i tak nie zmieni faktu, poniewaz: IUI to włozenie za pomoca strzykawki plemniczków omijajac szyjke, w tym jest jedyna róznica od naturalnych staranek. Stosuje sie ją gdy jest wrogi sluz, bądz problemy z jajeczkowaniem (stymulacja przed) lub problemy z plemniczkami. Jak ja mam wszystko okiej to niepotrzeba wydawac kasy na precyzyjniejszy "wkład" pelmniczków, gdyz tak samo mam naturalnie. IVF w invimedzie kosztuje 5500,00 pln cały cykl + oczywiscie leki na stymulacje. U mnie pewnie wynioslo by to ok 6000,00 pln. Przed wybraniem kliniki niepłodnosci zasiegałam opinii róznych osób i po +- wybrałam jednak Invimed i jestem zachwycona moim wyborem, choc słyszalam duzo o Novum to opinie byly bardzo podzielone. No to tyle mojego wywodu hihihihi ))) Buziaki Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 15:02 No to faktycznie duze nadzieje duzo tez daje psychika,jezeli ta klinika ma taka dobra opinie,to na pewno pary udajace sie tam jada z wielka wiara w sukces,a to tez na pewno duzo pomaga. No i napewno najlepsi specjaslisci no i pewnie tam duzo "zarazków" zostaje hihihi A pytałam czy w Łodzi,bo tam tez jest jakas swietna klinika do której mnóstwo par jezdzi,ale czy maja takie sukcesy to nie wiem. Jest pewnie tylko jeden minus,ceny no i dla ciebie najwiekszy minus to pewnie ta odległosc,bo to jest kawałek Odpowiedz Link
diament79 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 15:14 Cześć moje kochane te stare i te nowe Niech się spełni (*) !!!!! U mnie dobrze Jeszcze sie tocze, chociaz już coraz ciężej, termin mam na koniec lutego, więc jeszcze niecałe dwa miesiące! W domu jak zwykle same spięcia z mamą, ona wie lepiej co mam kupić dla mełego (najlepiej nic bo za jej czasów nic w sklepach nie było i ona musiała dać sobie radę, to ja też tak mam robić) Nie wiem czy pisałam, ale 12 grudnia został potwierdzony chłopaczek Rozpycha się w moim brzuchu coraz bardziej... Życzę Wam wszytskim tego samego! Trzymajcie się ciepło! Jestem z Wami myślami, chociaż czasu na internet coraz mniej Buziaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 15:38 witaj ja z tych nowych hihihipewnie mnie nie kojarzysz,ale chciałam ci złozyc wielkie gratulacje!!!!!!!! synusia i pozyczyc szczesliwego rozwiazania Ty masz spiecia z mama to jeszcze da sie wytrzymac,a ja mam z TESCIOWA!!!!!!! i to dopiero jest HORROR!!!!!!!!! a czy to twoja pierwsza dzidzia? A i przeslij nam duzo nowych ,swiezych zarazków Odpowiedz Link
eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 05.01.06, 15:43 Kasiu,ja rowniez słyszałam wiele głosów krytycznych jesli chodzi o novum bo przeciez nie ma takiej mozliwosci zeby wszyscy w 100%byli zachwyceni i zeby wszystkim bez wyjatku sie tam udawało.Zawsze musza byc takze opinie negatywne aby była pewna rownowaga i aby novum nie wpadł w samouwielbienie!!Jednakze te osoby,ktore miały cos do powiedzenia na nie, to zazwyczaj narzekały na pewna tasmowosc,ktora novum sie charakteryzuje- zwazywszy na ilosc par tam leczonych i moze na rutyne w działaniu zabijajaca podchodzenie do pacjenta w sposob bardziej personalny(choc z drugiej strony gdyby kazdego przypadku nie zozstrzygali indywidulanie i dogłebnie to nie mieliby az tylu sukcesów na koncie,jedno drugie troche w sumie wyklucza).Jednakze jakkolwiekby na novum nie spojrzec to pomijajac wszystkie niedociagniecia,ktore zdarzaja sie wszystkim i wszedzie to maja ogromna skuteczniosc działania i to jak dla mnie jest priorytetowa sprawa!Co do Kiniki ktora wybrałas rowniez słyszałam wiele dobrego,choc jesli miałabym byc szczera to nie znam osobiscie zadnej dziewczyny ,ktora cokolwiek by tam robiła.Nie znaczy to absolutnie ze gorzej tam działaja,bo pewnie podobnie albo nawet tak samo dobrze jak w novum,jednak skutecznosc działania novum zauwazam na niemalze kazdym kroku rozmawiajac z dziewczynami,ktore miały tam ivf badz iui,dlatego moze novum plasuje sie dla mnie zdecydowanie na pierwszym miejscu. Ale sie rozpisła.....Juz uciekam bo mnie z forum zdejmiecie Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 08:50 cześć kobietki! Natalko tak bardzo mi przykro, nie na takie smutne wieści od Ciebie czekałyśmy, ale cóż zrobić,życie jest czasami bardzo okrutne... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 08:54 Czesc Kobitki ) dzisiaj piatek, weekendu poczatek, jak sie czujecie?? Jakies plany karnawałowe na weekend? Ja sie wybieram do kina na Opowiesci z Narni )) Uwielbiałam ksiazke jak byłam mała, tak sie ciesze hhihihihihihi ))) Emanio co sie z Tobą dzieje??Nic nie piszesz?? Jak monitoringi? Jak pecherzyk, endo? Napisz prosze co słychac i jak sie czujesz? Gosia, Mariola i inne dziewczynki do raportu hehe ) Natalko jeszcze raz bardzo mi przykro... odpoczywaj sobie teraz spokojnie, a potem zabieraj do dzieła )))Bo Twoja kruszynka czekac bedzie na Ciebie Eryczko uwazam ze obie kliniki sa super, kazda ma czym sie pochwalic, ja z kolei znam olbrzymia ilosc dziewczyn wlasnie z Invimedu co maja juz dzieciątka bądz są w ciazy Takze jak to sie mowi dla kazdego cos miłego, prawda ) Najwazniejsze ze bedziesz juz w tej klinice i zajma sie Toba porzadnie i zakonczeniem bedzie piekna ciąza!!!!!!!! Zycze Ci tego z całego serduszka )) Buziaki kobitki i miłego dzionka Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 09:12 Witaj Kattrin1! o mnie wszystko już wiesz więc nie mam co raportować, hihi, czekam na @ i tak bardzo bym chciała, żeby już przyszła, bo czas leci nieubłagalnie.... a ja bym już bardzo chciała zacząć nowy cykl, dzisiaj chyba 44 dzień, sama juz nie wiem, który... sprawdzę pomyliłam już 46!!! co ja tutaj jeszcze robię bez tej @. Przypuszczam, że przyjdzie ok. poniedziałku/ wtorku bo ja tak reagowałam na Orgametril oststnio dopiero po 6-7 dniach. Dzisiaj miałam ćwiczyć jogę, ale na razie chyba nici z tego bo jeszcze nie dotarła przesyłka, chyba, że dzisiaj przyjdzie. Zobaczymy... a tak poza tym to nic u mnie nowego nie słychać, też zamierzam wybrac sie do kina na Opowieści z Narni, o właśnie zaraz spojrzę o której grają to może dzisiaj się wybiorę (to niestety nici z jogi chyba bedą ) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 09:16 czesc ja wstałam dzis lewa naga z łózka,humor mam dzis paskudny,no i oczywiscie zerwało sie Bogu ducha winnemu mezowi,teraz mi głupio wogule jestem ostatnio czesto rozdrazniona miłej pracki Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 09:22 Witaj Mariolka, proszę wypić kakao na śniadanie i nie stresować się )) Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 09:24 a mężusiowi wyślij miłego smsa )) (chyba, że jest w domku to idź i przytul sie do niego)i bedzie ok. Zobaczysz i jemu i Tobie ) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 09:26 No własnie Mariolcia, kakaoko lub kawunia, przeskok z lewej na prawa noge i juz sie nie stresowac )))) Pamietaj złosc pieknosci szkodzi hihihihi ))) Miłego dzionka dla Ciebie Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 10:59 dzieki dziewczynki juz sie lepiej trochu czuje,kawa wypita hihihi(wole niz kakao) a sms-ów z przeprosinami wysłałam chyba 5,az w koncu moje kochanie do mnie oddzwoniło i przebaczyło ale czasem jestem paskudna brrrr...dobrze ze chociaz o tym wiem no nie? całuski i spokojnej pracki dziewczyny (bo ty goko tez w pracy tak?) Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 11:25 niestety w pracy, ale już zaczynam marzyć o urlopiku.... Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 11:35 hihihi do lata daleko trochechociaz czas tak zasuwa ze szok! chyba ze wybierasz sie wczesniej Odpowiedz Link
kattrin1 Chyba bedzie decyzja.... 06.01.06, 11:38 chyba moge powiedziec... ze juz niedługo zapadnie powazna decyzja ))) Duzo rozmów, płaczu, dyskusji, rozwazan i mysli - ale chyba sie zdecyduje na ten powazny krok.... trzymajcie kciuki ) Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Chyba bedzie decyzja.... 06.01.06, 11:51 bedziemy podchodzic do IVF....chyba Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Chyba bedzie decyzja.... 06.01.06, 11:56 tak trzymac,trochu pewnie ci tez pomogła eryka wczoraj no nie? ja wierze ze musi sie udac!!!!!!! bede mocno trzymac kciuki i pomodle sie moze ten rok bedzie dla nas wszystkich lepszy!!!!!!!!! i bedziemy sobie niedługo zdjecia dzieciatek przesyłac Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 12:03 Mariolka ja tak sobie gdybam o tym urlopiku, ale napewno wcześniej niz w lato, może w tym lub przyszłym miesiącu, zobaczę jeszcze Kattrin1 wiedziałam, że się w końcu zdecydujesz, nie można zaprzepaścić szansy! Odpowiedz Link
eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 14:03 Dziewczynki ja tylko dzisiaj na sekunde bo musze juz wychodzic z domu.Chciałam tylko szybko zdac relacje z placu boju.Byłam na podgladanku i mam 3 pecherzyki 20mm, 21mm,23mm,endo podskoczyło do ponad 9 co jest dla mnie absolutna rewelacja.Inseminacja jutro o 20.30 wiec prosze o kciukasy.Ta stymulacja ma najlepsze wyniki jakie kiedykolwiek osiagnełam ,wiec moze tym razem....... Buziaki. Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 14:13 oj. Eryczko bede trzymac mocno,moze sie uda a powiecie mi cos? (boje sie wygłupic) ale nie znam sie na tym,a jestem ciekawa czy jak sa 3 pecherzyki takie duze ,to moze byc ciaza mnoga? Odpowiedz Link
nowa_mama75 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 14:19 Ja też trzymam kciuki Pozdrawiam Jolka Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 14:56 i ja też OGROMNIASTE KCIUKI )) teraz musi się udać!!! )) Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 16:57 Mariolka nie wygłupiasz się im więcej pecherzyków tym większe prawdopodobieństwo ciąży mnogiej, ale w rzeczywistości bywa różnie, ja czytałam o babkach, które potrafiły mieć nawet 6 dużych i nie było ciąż mnogich, w niektórych przypadkach mimo wielu pęcherzyków i tak nie było w ogóle ciąż. Tych pęcherzyków więcej to najczęściej po stymulacji jest wiecej niż normalnie. Wszystko jest też uzależnione od tego w jakim czasie pękają, jak pękają równocześnie (a to czasami się zdarza, ale np. dwóm pecherzykom, nie 3 4 czy 6!) to może być, ale jak nie równocześnie - to po pęknięciu dominującego płyn z zatoki douglasa chyba absorbuje te pozostałe. ja wiem tyle ale dokładniej musiałabyś poczytać o tym np. w internecie. Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 18:11 dzieki goko,juz jestem doinformowana a tobie eryczko zycze podwójnego szczescia fajnie by było no nie? Odpowiedz Link
jolanta8 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 06.01.06, 20:56 dziewczyny jak wygląda to IVF? dobrze napisałam? Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 07.01.06, 00:10 Pozdrowionka dla wszystkich i wielkie buziaki!!! Juz wrocilam od rodzinki i czym predzej popedzilam na nasz watek aby sprawdzic co sie nowego wydarzylo. Troszke przykrusio, ze nie ma zadnej zafasolkowanej, ale jak napisala Goko niech sie spelni i niech beda fasolki z noworocznych staranek!!! Tego Wam wszystkim zycze w Nowym Roku!!! Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 07.01.06, 09:00 Dzis sobota, weekend i pewnie wszystkie macie wolne od forum A mni cos natchnelo aby wejsc juz z rana i poczytac wczorajsze zaleglosci...Eryka bede tez trzymala kciuki i modlila sie!!! A co do ciazy mnogiej - to ja bym bardzo chciala miec bliznaki - i jest malutkie prawdopodobienstwo, bo w rodzinie mam juz przypadki blizniat najlepiej odrazu chlopiec i dziewczynka ......... Goko - pisz jak tam joga, jaka joge kupilas? mam nadzieje, ze polubisz te cwiczenia tak jak ja - i bedziemy sie dzielic informacjami moze dzis wybiore sie do kina - albo na pokaz koni..sama nie wiem o co chodzi, moj mezulek cos mi wczoraj opowiadal i mnie namawial - Apassionata to sie nazywa??? zobaczymy...Kattarin bylas w kinie - i jak Ci sie podobal film, ja tez wybieram sie na Opowiesci z Narni. Zaraz na godzinke zmykam do pracy i tak mi sie jakos humor poprawil i zobaczycie, ze juz niedlugo wszystkim nam sie uda BUziaki dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!1 Anie Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 07.01.06, 14:22 cześć kobietki! Daniczku fajnie, że już wróciłaś. Jola nie odpowiem na Twoje pytanko, nie mam zielonego pojęcia. Anie5 kupiłam tą co polecałaś z Antonią, wczoraj jednak dotarła i już ćwiczyłam, i tak się hihihio zmęczyłam, że o 22.00 już smacznie spałam . Mam nadzieję, że z czasem będzie coraz lepiej i lżej. Na razie to muszę sporo zerkać w ekran nawet w pozycjach gdy głowa jest w przeciwna stronę, ale z czasem sie nauczę. Prawdę mówiąc nie wiedziałam, że aż tak się zmęczę, muszę poprawnego oddychania się chyba nauczyć. Fajna jest tylko brakuje mi chyba rozeznania w pozycjach, nazwach itp. Ale mam poradnik internetowy od Ciebie to dzisiaj go też trochę poczytam. Kattrin napisz coś jak zajrzysz na forum, o jakim choróbsku pisałaś, znowu coś nie tak , napisz coś bo sie bardzo martwię. Pozdrawiam Wszystkie kobietki na tym forum bardzo weekendowo serdecznie, pa pa Odpowiedz Link
danik1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 07.01.06, 21:14 Witajcie ponownia w nowym 2006 roku!!! Boze jak ten czas szybko leci!!! Nadrobilam zaleglosci i dowiedzialam sie kuilku ciekawych rzeczy!!! Kattrin jednak IVF??? Wiesz co mysle na ten temat, wiec nie bede sie powtarzala. Mam nadzieje, ze juz wkrotce bedziesz chodzila z brzuszkiem!!! )) Eryka trzymam kciuki!!!! Bardzo ladne wyniki, mam nadzieje, ze tym razem sie uda!!! Natalko bardzo mi przykro! Przytulam Cie mocno i zycze, zeby wszystko ulozylo Ci sie jak najlepiej!!! Goko niech ta Twoja @ juz przychodzi i zaczynaj nowy, owocny cykl. Moja ostatnia @ tez znacznie sie wydluzyla, ale poniewaz na nic nie czekalam to nie bylo stresu. Teraz bedac w Polsce kupilam mezusiowi Androvit i Mace. Dzisiaj dostal pierwsza dawke i dodatkowo jeszcze cynk. Smieje sie, ze jak dostatnie powera to w sypialni bedzie sie az kurzylo! Hihi. Nie wiem czy juz sie mam zaczac bac?? Pozdrowionka dla Was i nadal oczekuje dobrych wiesci. Eryka teraz kolej na Ciebie!!! Odpowiedz Link
eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 07.01.06, 21:27 Dziewuszki moje kochane jest juz po!!!Jak zwykle wszystko trwało 10min.Pecherzyki jeszcze nie pekły,co jest b. dobrze,endo 10mm,chłopaczki troszke w gorszej kondycji niz ostatnio,ale mam nadzieje ze dadza rade.Dziekuje Wam z całego serducha za ciepłe słowa i wszystkie kciukasy.....Co ja bym bez Was zrobiła.Zaczynamy odliczanie................................ JOlu ivf to skrot od in vitro,ktore polega na zapłodnieniu pozaustrojowym.W laboratorium pobiera sie dojrzałe jajeczka,ktore sa wynikiem wielodniowej wzmozonej stymulacji, a nastepnie ok. 3 zapładnia sie na specjalnym szkle plemniczkami meza.Po ok 2-3 dniach dokonuje sie transferu czyli przeniesienia gotowych juz zarodków do macicy przyszłej mamusi.Pozostałe jajeczka takze sie zapładnia ,a nastepnie zamraza na okres do dwoch lta,aby wykorzystac je w przypadku,gdyby transfer sie nie udał badz rodzice w przyszłosci chcieliby miec drugie dziecko.Tak to mniej wiecej wyglada w skrocie. Kasiu,bardzo ale to bardzo sie ciesze,ze w koncu zapadła taka decyzja.Nie chciałam niczego sugerowac ale czesto sie zastanawiałam dlaczego nie chcecie sie zdecydowac na taki krok,tym bardziej ze jestem na 100%pewna ze sie uda,wszystkim sie udaje i to z gorszymi problemami.Kto wie moze razem bedziemy sie przymierzac??? Pozdrawiam wszystkie . Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 08.01.06, 00:16 dobra ide do łózia dobranoc Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 08.01.06, 12:41 hej! ja też przy kompie, widzę, że Siuba ma objawy ciążowe, oj oby to było to... a ja nadal czekam, już mnie to czekanie pomału dobija, ale mam nadzieję, że jutro najpóźniej pojutrze @ już będzie (bo to tak jakoś wypada po tym Orgametrilu)... Odpowiedz Link
siuba79 Cześć :-) 07.01.06, 21:26 Jestem właśnie u teściów, więc korzystam z okazji i wskoczyłam na neta. U mnie dziś 25dc i tempka 36,8. Od 4 lub 5 dni śluz biały (i to dużo), bolące, swędzące i czasem piekące sutki i chyba częstsze siusianie (bo jak nigdy musiałam już dwa razy wstawać nad ranem). Mąż mówi, że oczy mi się świecą, ja mam dziwne nudności (ale takie nie wyraźne, trudne do określenia). Łudzę się, że to wreszcie to o czym marzymy (ale na wyniki muszę jeszcze poczekać). Nie chcę się podpalać, ale właśnie to robię (bo już inaczej nie potrafię). Proszę zaciążone powiedzcie czy miałyście podobne objawy na samym początku ciąży, zanim jeszcze test ją potwierdził. No i Was wszystkie proszę westchnijcie w naszej intencji do "tego u góry". Dam znać jak coś się wyjaśni i obiecuję, że nie opuszczę forum nawet jak już (*) będzie. Pozdrawiam i bardzo Was proszę o modlitwę. Pozdrawiam Siuba Odpowiedz Link
siuba79 Re: Cześć :-) 07.01.06, 21:28 O widzę, że udało mi się na Was trafić. Jak myślicie to może być to o czym marzę? Ale szczerze. Odpowiedz Link
siuba79 Re: Cześć :-) 07.01.06, 21:36 No nic chyba już pouciekałyście, więc i ja za chwilkę się ewakuuję. Nataluś przed chwilą przeczytałam co się stało, bardzo mi przykro. Przytulam Cię mocno Pozdrawiam wszystkie bardzo serdecznie i czekamy na wyniki. Rok 2006 musi być Naszym Szczęśliwym Roczkiem. Musi i już Odpowiedz Link
siuba79 Re: Cześć :-) 07.01.06, 21:38 No to pa pa uciekam poczytać trochę o objawach, bo o ile pamiętam to Jola też tak miała. Odpowiedz Link
danik1 Re: Cześć :-) 07.01.06, 22:24 Siuba te swiecace oczy bardzo mi sie u Ciebie podobaja!!! Obecnie siostra mojego meza jest w ciazy i wlasnie tak ma. Bardzo jej sie blyszcza. pozdrawiam i trzymam kciuki!! Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Cześć :-) 08.01.06, 00:07 czesc no dokładnie tak jest na poczatku,bola i swedza cyce,sikałam czesto(wstawałam w nocy) i zwieksza sie wydzielina,tylko spokojnie staraj sie do tego podchodzic,zebys sie za bardzo nie nakreciła............................i kto to mówi ja co sie emocjuje jak nikt,teraz tez bo zaczeły mnie troche bolec cyce u mnie 22dc,to jestem troche za toba tylko nie wiem czy ja nie mam urojen ,bo jak sciagłam stanik to przestały bolec trzymam kciuki Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Cześć :-) 08.01.06, 00:23 no i oczywiscie pomodle sie za ciebie jutro!!!!!!!!! oby sie udało!!!!! moze w koncu beda jakies dobre nowiny Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Cześć :-) 08.01.06, 10:02 czesc pewnie spicie,a ja oczywiscie od rana przy kompie a kiedy testujesz siuba? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Cześć :-) 08.01.06, 13:48 czesc goko to niedługo zaczynasz nowy cykl a powiedz mi ty masz syna,bo tak mi sie wydaje ze gdzies czytałam...... Odpowiedz Link
siuba79 Re: Cześć :-) 08.01.06, 18:36 Cześć Mam nadzieję, że tym razem się udało. A piersidełka dzisiaj już mnie nie bolą (no może trochę), obawiam się że więcej w tym moich urojeń niż tego co chciałabym żeby było. Pozdrawiam Odpowiedz Link
emania29 Re: Cześć :-) 08.01.06, 20:58 Hejka Strasznie się za Wami stęskniłam. Byłam na zwolnieniu z powodu przeziębienia i jak na złość odłączyli mi internet!!!!! Jeszcze nie doczytałam co tam u Was bo strasznie się rozpisałyście (ale to fajnie) Jeśli chodzi o mnie to na monitoringu już nie byłam, robiłam tylko testy i przez 4 dni wychodziły mi pozytywne może by wychodziły dalej ale dałam sobie z nimi spokój. Choć misiek był zadowolony bo jak test pozytywny to i przytulanko pozdrawiam jutro napisze więcej no i musze poczytać co tam u Was pa pa Odpowiedz Link
nowa_mama75 Re: Cześć :-) 08.01.06, 21:08 Hej emania Przez 4 dni wychodziły Ci pozytywne testy? To pierwszy cykl z testami? U mnie były pozytywne dwa dni. Pozdrawiam Jolka Odpowiedz Link
mariolka55 Re: Cześć :-) 09.01.06, 00:27 hej Siuba oby!oby! sie udało OBYS ZAPOCZATKOWAŁA TEN DOBRY PŁODNY ROK!!!!!!!!!!!!!!!! A jak długo sie starasz??? mnie bola cyce coraz bardziej i na tyle wyraznie ze to chyba nie urojenia tylko naprawde mnie bola!!!!!!!!!!!!! kurcze robie sobie nadzieje,bo mnie nigdy cycuchy nie bola ,przed @ tez nie!!! i wiecej nic mi nie dolegaza tydzien sie okaze piszcie co u was Kattrin melduj sie z samego rana Odpowiedz Link
kattrin1 Re: Cześć :-) 09.01.06, 08:09 Czesc kobitki )) Przebrnełam hihihih przez wszystkie posty od piatku a mnie rozebrał jakis wirus na czesci pierwsze od piatku południa do niedzieli rano spedziłam nad kibelkiem... wrrrrr... jak to sie mówi jak nie urok to przemarsz... Siuba słonce to ja trzymam olbrzymiaste kciukasy tak wielkie ze nie bede do Twojego testu pracowac hihihihi ) Emanio dobrze ze juz jestes znami zdrowa i oczekująca, bo chyba teraz Twoja kolej cio??? Daniczku jak super Cie czytac )) Bardzo sie ciesze zejuz wróciłas, widze ze zaczełas nowy cykl, mam nadzieje ze ze świecącym od selenu i macy mezusiem wyprodukujecie nowe zycie )) Eryczko jak monitoring? Juz po owulacji?? Napisz co u Ciebie ) Mariolka, słuchaj czy te piersiątka to nie znak?? Jak miałas w pierwszej ciazy? I jak sie czujesz?? Anie a jak u Ciebie? Buziaki na cały tydzien od oczekującej hihihiihi )) Odpowiedz Link
mariolka55 NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 09:29 czesc to dobrze Kasiu ze juz wyzdrowiałas,bo takie choroby nad kibelkiemto przerabane brrr... a zazywałas cos??? no ja sobie wielkie nadzieje robie w zwiazku z moimi cycochami hihihi mam nadzieje ze to znak w pierwszej ciazy nie pamietam,bo nie wyczekiwałam tak objawów,wszystko odbywało sie bardziej na luzie hihi,pamietam ze latałam sikac i bolał mnie brzuch,ale wtedy nie wiedziałam jeszcze i nie przypisywałam tego do objawów A ty Kasiu kiedy sie przymierzasz do tego wielkiego kroku??? bo ten rok musi byc NAJBARDZIEJ PŁODNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! musi i koniec kropka!!!! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 09:40 Nic nie zazwałam poprostu sleczałam nad kibelkiem i czysciłam organizm nie wiem z czego... dobrze ze sie skonczyło co do mojego wielkiego kroku to jeszcze on potrwa...nie chce sie spieszyc, teraz powoli bedziemy zbierac pieniazki, na to wszystko i jak uzbieramy to bedziemy podchodzic, nie wiem kiedy to bedzie. Najwczesniej planujemy na późną wiosne a jesli nie to ok jesieni dopiero. Takze ja sie nie pisze na ten rok na fasolke...( ale Wam zycze z całego serduszka byscie mnie w przyszłym roku, wszystkie sciągneły na forum ciązowe ))))) Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 09:52 No tak finanse to przeszkoda,juz kiedys było w telewizji na ten temat czemu tego nie dofinansowuje kasa chorych!!! a co maja zrobic ludzie naprawde bardzo skromnie zyjacy?co zarabiaja po 600 zł miesiecznie na rodzine? zaprzepascic taka szanse??? No a nie ma mozliwosci płacenia w ratach??? Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 09:58 mozna chyba rozłozyc na dwie raty, ale napierw trzeba kupic leki a to jest majątek... mam nadzieje ze za pomocą Eryki uda mi sie zejsc z kosztów leków. a samo ivf mozna podzielic na dwie raty chyba. ale ja wole miec wszystko juz przygotowane by nie obudzic sie z reką w ... bo nie wiadomo co sie moze zdarzyc, prawda ... zreszta jeszcze mam stracha i nie wiem czy uda mi sie wytrwac w mojej decyzji... Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 10:13 Kasiu musi ci sie udac wytrwac w decyzji!!! bo to chyba jest duza szansa na dzidziusia!!! no tak ja zapomniałam ,ze najpierw leki i kosztuje to fortune,bo własnie siostry chłopaka kuzynka teraz podchodziła do in-vitro ,no i własnie te leki drogie,ale nie znam szczegółów Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 10:56 Mariolu, zobaczymy jeszcze jak to bedzie... dla mnie najwazniejsze jest to ze przemogłam sie z decyzją ze wogole bedziemy o tym myslec...bo z tym sobie poradzic nie moge. Czy jest duza szansa, pewnie tak , gdyz ja nie mam zadnych problemów dodatkowych, wszystko w porzadku, ale nie wiem jak to bedzie wygladac...a jak cos pójdzie nie tak, a jak nie odpowiem na stymulacje, wydam kupe kasy i nic ... strasznie duzo jest ale...ale cóz innego mozna zrobic jak nie powiedziec sobie ze to moze byc jedyna szansa...na szczescie... Jest mi trudno strasznie i kazda sekunda sprawia mi problemy bo mysle jak to bedzie ile kasy mam uzbierac...jak to wszystko bedzie wygladac itp... koszmar..................... Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 11:11 Eryczko a kiedy Ty planujesz IVF, jesli oczywiscie juz nie jestes hihhihiih w ciązy? Odpowiedz Link
mariolka55 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 12:13 miejmy nadzieje i wierzmy ze wszystko sie uda! wiara tez duzo pomaga! Odpowiedz Link
eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 12:38 Witam wszystkie, Kasiu pytałas co u mnie,napisałam wszystko na goraco w poscie z 07.01 zaraz po iui ,takze skocz sobie troszke wyzej i nadrob koniecznie zaległosci W kazdym razie ja mam taki plan,ze jade 08.01 do Novum na konsultacje i jak zaproponuja jeszcze ze dwie iui u nich to chyba sie zgodze.Gdyby sie nie udały to mysle ze najwczesniej kwiecien-maj zaczne przygotowywac sie do ivf,ktore jak dobrze pojdzie odbedzie sie jesienia.Wiem ze to jeszcze cała masa czasu,ale biorac pod uwage ze najpierw jest sie ok 3 m-cy na antykonceptach a potem jeszcze zapewne trafi sie jakas batalia z bakteriami,to znowu upłyna w najlepszym wypadku ze 2 m-ce, tak wiec suma sumarum takie klasyczne przygotowanie do ivf pochłania czasami do poł roku i ja sie z tym licze!No ale coz lepsze swiadomosc przygotowan niz takie beznadziejnie nieudane proby co miesiac.... Kasiu z lekami jest tak,ze do stymulacji przed ivf uzywa sie bardzo roznorodnych leków,ktore nie wiadomo czy sa w Czechach,ale z tego co wiem to raczej ich nie ma.Jednakze dziewczyny z wrocławskiego bociana sprowadzały sobie wszystkie medykamenty z Włoch ,gdzie jest jeszcze taniej,takze nic sie martw jak beda potrzebne to napewno cos sie wymysli zeby koszty nmaxymalnie obnizyc.Poki co zbieraj siły i pieniazki.Bedziemy sie jak zawsze wspierac. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 12:52 czytałam ale chciałam sie dowiedziec hihihihi jak sie dzis czujesz? a nie w lutym masz ta pierwszą wizyte?? i powiedz w którym Novum w Wawie bedziesz? na jakiej ulicy ?? To chyba naprawde jesli ja nie zrezygnuje bedziemy podchodzic razem )) ciesze sie przeogromnie ))))))) Eryczko a wiesz jakie inne leki to są?? To nie mozna na mengonie podchodzic...łomatkoooooo... Odpowiedz Link
eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 13:47 Zgadza sie Kasiu do Wa-wki jedziemy w lutym a nie styczniu na ul.Bociania,wybacz rozkojarzenie.... A ja dzisiaj czuje sie juz okey,bo wczoraj myslałam ze urodze tak mnie bolały jajniki po ostatniej ostrej stymulacji.Zazywam duphaston i czekam sobie cierpliwie bez wiekszych emocji... Co do leków przed ivf to bierze sie takze gonatropinki ale absolutnie nie menogon,choc on ma przeciez podobne działanie+jakis decaptyl w ogromnych ilosciach(nawet do 30 zastrzyków!!)W sumie przyjmuje sie jak sie nie myle do 60 zastrzyków w zaleznosci od reakcji organizmu.Koszmar totalny,ale co zrobic???? Zastanawiałas sie nad kosztami.Jestes o tyle w korzystnej sytuacji ze nie musisz dojezdzac i ze wszystko masz na miejscu.Ale tak czy siak trzeba liczyc do 5000zł na same leki(moze sprowadzajac z Włoch bedzie sporo taniej),kolejne tyle jak nie wiecej na sam zabieg i ok. 3000zł na badania (cytogentyczne,hormony,posiewy itp itd).Ja dodatkowo musze liczyc koszty dojazdów i hoteli,dlatego mnie całosciowo wyniesie ok 15000zł!!!!Natomiast w Twoim przypadku wszystko moze zamknac sie w jakis 12000-13000zł.Bagatela to to nie jest ale mysle ze warto! Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 13:55 łomatkooooo.... ale to pierwsze słysze, bo tez siedze na bocku i podobno mozna na mengonie i u mnie koszt ma wyniesc od 8-10 tys tylko... to musze sie dowiedziec dokładnie...bo kurka wodna zazylas mnie... 5500,00 tys. samo IVF, badania mam zrobione, cytke, posiewy za darmo, wiec tylko leki na stymulacje... i myslałam ze zamkne sie w 8 tys. ale chyba zadzwonie do mojej gin i sie zapytam co ona proponuje. Odpowiedz Link
eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 14:26 Tylko tak Kattrin,nie zapominaj ze badania sa wazne tylko 6 miesiecy a skoro masz zamiar podejsc do ivf na jesien to niestety ale wszystko bedziesz musiała powtorzyc od nowa.Ja zreszta bede w identycznej sytuacji... Dobrze ze masz mozliwosc zrobienia niektorych badan za darmo.Poza tym moze relacje cenowe tam gdzie sie leczysz sa troszke inne niz w Novum a lista badan skromniejsza(bo w N t dosłownie kilka stron)tzeba miec te dwa tys w zapasie bo nigdy nie wiadmo czy nie bedziesz musiała byc dodatkowo stymulowana itp.Trzeba takze pamietac ze koszt trzymania mrozaczków na kolejan ciaze to takze nie mały wydatek.Ja zanm przynajmniej 5-6 dziewczyn po ivf w Novum i nie tylko i wszystkie zgodnie przyznały ze 11-12 tys to było niestety min.ktore suma sumarum przeznaczyły na ivf.I na koniec jeszcze jedna informacja.Do ivf jest cała masa dodatkowych badan,szczepien przeciwko roznych chorobom,badania piersi,robienie całej genetyki,ktore przy normalnych starankach czy iui nie sa zupełnie potrzebne,takze na 100% bedziesz je musiała wykonac,chyba ze w Inv.tego nie wymagaja.Pozdrawiam Odpowiedz Link
kattrin1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 15:25 no to ja sie wypisuje... za duzo jak dla mnie tego wszystkiego... Odpowiedz Link
goko1 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 19:06 cześć kobietki! Kattrin żadnego wypisywania się!!! Jest szansa trzeba ją wykorzystać, zbieraj kaskę i do dzieła, wiem, że trochę czasu upłynie, ale fakt faktem przygotowanym trzeba być na to wszystko. Eryczko, ale Ty jesteś zorientowana doskonale, może doktoracik z inf, hihihi - tak żartuję, ale wiedzę masz już ogromną na ten temat podziwiam Cię Siuba jak tam objawy, tylko proszę nie nakręcaj sie za bardzo, lepiej być mile zaskoczonym, niż strasznie się zawieść Emania a Ty kiedy testujesz, bo u Ciebie też po ovu, prawda. Fajnie macie ja nadal czekam na @, brzuch pobolewa od ponad tygodnia (i to tak nienormalnie czyli @-owo, czego ja normalnie prawie nie mam, a napewno nie tyle dni, może to po tym Orgametrilu), objawy ciążowe wszystkie wspomniane przez forumowiczki też by się znalazły, ale nie nakręcam się w końcu podobno był to cykl bezowulacyjny, mimo skoku tempki, a bez ovu niby nic z tego, więc czekam na @ bo już chcę kolejną stymulację. Zaraz muszę poszukać w papierach jak to było ostatnio po Orgametrilu, bo chyba najpóźniej jutro powinnam dostać @ (coś mi się zdaje, że jednak tak będzie, bo chyba szyjka jest niżej i jest twarda), albo coś pomyliłam, sprawdzę to napewno dzisiaj. Pozdrawiam Was serdecznie i te zaglądające, i te które wymieniłam, a przede wszystkim te o których dzisiaj nic nie wspomniałam )) a akurat mnie czytają )) Odpowiedz Link
eryka5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 20:32 Kasiu,nawet mysl o rezygnacji....Moze nie potrzebnie Ci o wszystkim napisałam bo teraz czuje sie winna ze przygasiłam Twoj zapał.Ja tez poczatkowo myslałam ze 8tys wystarczy,jednak niejednokretnie dzieczyny z bociana sypały takimi cenami,ze mi włosy jezyły sie na głowie i odrazu cała moja wiara legała w gruzach....Jednak z drugiej strony trzeba sie z ta mysla oswoic i podołac wyzwaniu,bo przeciez nie ma takiej rzeczy zeby kobieta pragnaca miec dziecko nie mogła zrobic aby je w koncu moc posiadac.To tylko pieniedze a pieniadz to rzecz nabyta,wiec nie ma co o tym az tak duzo myslec tylko zebrac wszystkie siły zarowno te wewnetrzna jak i materialne i przygotowac sie do walki.Kto wie,moze to bedzie naciezsza proba dla Ciebie ,ale pomysl sobie jaka piekna czeka Cie nagroda juz po wszystkim....Twoje wymarzone dziecko,tym bardziej niezwykłe bo tak długo wyczekane i wytesknione... Odpowiedz Link
anie5 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 21:54 hej dziewczynki Dopiero teraz mam czas zasiasc i spokojnie do Was napisac juz wszystko poczytalam - Kattarin, nie wypisuj sie - jeszcze tyle czasu na uzbieranie tej sumki - a moze do tego czasu, jak wyluzujesz to jeszcze dzidzia sama zawita (mowilas, ze nie macie zadnych problemow) bylas zawsze taka optymistyczna - czytalam tyle postow (a teraz - ta nicosc....tak mnie smuci) glowa do gory do nicosci jeszcze daaaaaaleko!!!!!! Odpowiedz Link
emania29 Re: NIECH SIĘ SPEŁNI (*) Noworoczne Staranka Wete 09.01.06, 22:35 Hejka Katrin mnie też wydaje się że do jesieni jeszcze kupe czasu i spokojnie uzbieracie pieniążki a może ktoś życzliwy podsypie groszem???? A może wogle nie będzie to potrzebne bo na jesieni to już będziesz mamusią w naturalny sposób!!! kto wie?! Nic nie stoi na przeszkodzie!!!! A ja w tym cyklu wogle się nie nakręcam i nie wsłuchuje w żadne objawy.... no może czasem podrzuce cycem co by sprawdzić czy przypadkiem nie boli hi hi. W zeszłym cyklu tak się nakręciłam że ho ho i objawów miałam sto!!! A jeśli chodzi o testowanko to najwcześniej 19 stycznia (wtedy ma przyjść @) wcześniejsze testowanie nie wchodzi w gre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link