Dodaj do ulubionych

Traktowanie kobiet

11.01.16, 15:18
Wszyscy rzucili się do internetowego ratowania niemieckich kobiet przed opresją i prześladowaniem przez uchodźców.
To może zamiast poświęcać czas i energie na sprawy niemieckie zająć się sprawami polskich kobiet, które pomimo braku uchodźców są cięgle obywatelkami drugiej kategorii.
Obserwuj wątek
    • kaz_nodzieja Re: Traktowanie kobiet 11.01.16, 15:20
      No nie wiem, w Polsce kobiety mają więcej praw niż mężczyźni, potwierdzi to każdy właściciel firmy.
    • julita165 Re: Traktowanie kobiet 11.01.16, 15:22
      Żyję w Polsce już 41 lat i nigdy nie czułam się i nadal się nie czuję obywatelem drugiej kategorii. Ale to pewnie dlatego że nieuświadomiona jestem. Muszę poczytać Środę albo inną Szczuke i się dokształcić smile
      • kura17 Re: Traktowanie kobiet 11.01.16, 15:24
        no ja tez nigdy misia panda nie widzialam...
    • zlotarybka_1 Re: Traktowanie kobiet 11.01.16, 15:26
      eee... nie gadaj
      W Polsce drugim sortem sa i kobiety i mezczyzni. Jest rownouprawnienie.
      U nas nie ma podzialu ze wzgledu na plec tylko ze wzgledu na opcje polityczna.
    • lauren6 Re: Traktowanie kobiet 11.01.16, 15:28
      Możesz rozwinąć tą błyskotliwą myśl?
    • migona Re: Traktowanie kobiet 11.01.16, 15:58
      no jak mogłaś się tak zupełnie nie wstrzelić z tematem to ja nie wiem.
      Przecież to falami nadchodzi: najpierw jest ogólne forumowe wzmożenie antyimigranckie (znaczy w reakcji na jakieś wydarzenia) i wtedy nie piszesz o polskich konserwach, bo się nie godzi, a Polkom żyje się dobrze, a tylko spróbuj powiedzieć, że nie.
      Potem wzmożenie antyPiSowe (antykonserwatywne), bo antyimigrackie straciło chwilowo paliwo, natomiast do pieca dorzucił jakiś konserwamisio.pl - wtedy do głosu dochodzi oburzenie na sprawy związane z dostępnością aborcji, antykoncepcji, znieczulenia przy porodzie, panów od "zawsze się trochę wykorzystuje pijaną nie rzucajcie kamieniem" czy sprawę Krystka (albo innego Seby), alimenty, mobbing i molestowanie w pracy.
      Potem znowu wzmożenie antyimigranckie, następnie znowu antyPiSowskie,
      Międzyczasie (czasie pokoju) tzw. zwykłe g***burze: moje inteligentne dziecko dobiega do bramy w 5 sekund jednocześnie rozwiązując równanie z dwoma niewiadomym, a ma tylko 3 miesiące; twoje ma co najmniej autyzm albo coś z tarczycą...

Sądzę, że jesteśmy już w odwrocie od tej fali antyimigranckiej, jeszcze ze dwa trzy dni i wtedy jedziesz z oburzem na traktowanie kobiet w Polsce (o ile gdzieś jakaś bomba nie wybuchnie)
      wink
      • iwoniaw Migona aj law ju :-D n/t 11.01.16, 16:10

• krejzimama Re: Traktowanie kobiet 11.01.16, 18:10
        Dobra koło czwartku uderzę!
    • fadilla Re: Traktowanie kobiet 11.01.16, 16:05
      Drugiej kategorii zaraz po kim? Że niby po mężczyznach? Błędny tok myślenia. Nie taki podział w tym kraju wystepuje, tutaj są bogaci i biedni, którzy na nich pracują. Taki jest podział.
      • krejzimama Re: Traktowanie kobiet 11.01.16, 18:10
        Bogaci są bogaci bo cięzko pracują i mają łeb na karku.
        Biedni są biedni bo są głupi, leniwi i mają dwie lewe ręce.
        • fadilla Re: Traktowanie kobiet 11.01.16, 18:16
          No, dobra odpowiedz dlatego to druga kategoria i mozna ich gwałcic.
      • morekac Re: Traktowanie kobiet 11.01.16, 20:22
        Wiadomo, że najlepiej jest być pięknym, młodym, zdrowym i bogatym. Ale nawet w tej kategorii pod wieloma względami lepiej jest być chyba statystycznym panem niż panią ...
    • ruda.anka2 Re: Traktowanie kobiet 11.01.16, 22:07
      Wyprzedzam czas, bo jeszcze nie czwartek a ja już (wciąż od zawszewink ) uważam, że dokładnie tak jest. Problem polega na tym, że polskie obywatelki drugiej kategorii tak są w niej zadomowione, że zaraz cię zagryzą udowadniając, że są królewnami na bankiecie swojego życiawink myjąc gary/gacie/kible/podłogi swoim jakże je kochającym misiom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka