Dodaj do ulubionych

kolczyk antymigrenowy

19.02.16, 16:01
dziewczyny, coraz częściej pojawia sie niusik, że takie przeklucie ucha w konkretnym miejscu działa antymigrenowo
dam sobie wszystko przekłuć, jesli ma pomoc i uwolnic mnie od bólu
od kilku tygodni jade na przeciwpadaczkowych juz, ale wciaz jeszcze migrena atakuje sad
czy któras z was, drogie współsiostry w cierpieniu, ma takie cudo w uchu? działa? bolało przekłuwanie jakos szczególnie?
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: kolczyk antymigrenowy 19.02.16, 16:02
      Taki klips widziałam jeszcze we wczesnych latach 90 tych....
    • nelamela Re: kolczyk antymigrenowy 19.02.16, 18:06
      Jakoś nie wierzę w takie cuda....A niestety też jestem siostrą w cierpieniu...
      • konwalka Re: kolczyk antymigrenowy 19.02.16, 20:09
        dzisiaj minnie wrzucila na migrene (forum)
        tvnmeteoactive.tvn24.pl/inne-aktywnosci,3019/kolczyk-w-uchu-sposobem-na-pozbycie-sie-migreny-i-bolu-glowy,193401,0.html
        • peonka Re: kolczyk antymigrenowy 19.02.16, 22:30
          Konwalka, a to znasz?m.boots.com/h5/cat_hub?path=%2Fen%2FBoots-Migraine-Relief-Feverfew-Herb-100mg-30-Capsules_22498%2F&unCountry=uk
          Ja wiem ze migrena to nie jest zwykły ból głowy crying ale kiedyś cierpiałam właśnie na silne i nieustepujace bóle głowy, i jedynym lekiem, który mi pomagał były ziołowe tabletki od bonifratrow. Wieeeelkie tablety że sproszkiwanymi ziołami w srodku. Nie wiem czy jeszcze dostępne, ale kurcze, jakie to było skuteczne.. Moze wypróbuj ten feverfew, cokolwiek to jest? A nuż...?
          • peonka Re: kolczyk antymigrenowy 19.02.16, 22:33
            O tu o nim piszą na przyklad:forum.gazeta.pl/forum/w,12154,33339787,33339787,Moje_leczenie_25_letniej_migreny_zlocieniem_maruna.html
          • konwalka Re: kolczyk antymigrenowy 19.02.16, 22:34
            dzieki peonko wielkie
            nie wiem juz sama, co robic
            pomagają mi, jak pewnie wiekszosci, TYLKO tryptany
            • peonka Re: kolczyk antymigrenowy 19.02.16, 22:52
              Wiem, co to jest ból głowy, więc nawet nie chce myśleć, jak boli migrena... Ale czasem pomaga coś nieoczekiwanego. Jeśli masz kogoś w Polsce, poproś może o te tablety bonifratrow, są najlepsze na świecie! Nazywają się po prostu Proszki od bólu głowy.
              • konwalka Re: kolczyk antymigrenowy 19.02.16, 23:00
                dzieki raz jeszcze, tata jedzie na chwile do Pl, to sie rozejrzy
                może akurat...
                • peonka Re: kolczyk antymigrenowy 19.02.16, 23:43
                  Twój tata jest u ciebie? Na stałe? smile
          • vessss Re: kolczyk antymigrenowy 19.02.16, 23:15
            Dawno temu pomagał tylko proszek od bonifratrów, 10min i po bólu. ale po 2 mies mój żołądek przestał ten obrzydliwy proszek tolerować. Zajrzę do nich skoro teraz są w postaci tabletek, dzięki.
            • peonka Re: kolczyk antymigrenowy 19.02.16, 23:42
              Były w postaci tabletek kilka lat temu. Były to wielkie kapsuły zrobione z opłatka, ciężko się polykalo, ale warto było. Potem bonifratrzy wprowadzili konieczność wizyt u ichniego lekarza (na miejscu i od reki) przed wykupieniem jakichkolwiek leków, co mocno skomplikowalo nam logistykę, nie wiem jak jest teraz.
    • mary_lu Re: kolczyk antymigrenowy 19.02.16, 20:52
      Eeee tam, zacznij od antymigrenowego botoksu. U dwóch moich znajomych zadziałało.
      • woman_in_love Re: kolczyk antymigrenowy 19.02.16, 21:50
        O właśnie. A na długo? I gdzie robili?
    • kingaolsz Re: kolczyk antymigrenowy 19.02.16, 23:05
      Mieszkasz w UK, tak?
      Popros GP o skierowanie do neurologa (najlepiej jesli specjalizowalby sie w migrenach, bo nie kazdy sie zna, jesli jestes w Londynie to moge Ci podac namiary), sa rozne opcje poza tryptanami (ktore dzialaja dobrze doraznie). Pewnie bierzesz teraz Topiramate? Zanim zaczna dzialac to niestety i pol roku moze minac (ja odstawilam, bo zaczelam miec powazne zaniki pamieci i inne atrakcje). Inna opcja jest GON block, mialam juz 3, daja tymczasowa ulge. I na koncu zawsze jest opcja botoxu (wlasnie na niego czekam). Wszystko na NHS. Ja miewam nawet 5-6 migren tygodniowo, wiec wyprobowalam juz najrozniejsze opcje.

Inna sprawa, ze cos mi sie wydaje, ze Ty ostatnio traumatyczne osobiste przezycia mialas? Obawiam sie, ze to moze miec wplyw na migreny przez dluzszy czas.

Powodzenia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka