Dodaj do ulubionych

Dodatki. Modowo.

05.11.24, 21:45
Tak sobie obserwuję znajome eleganckie kobiety i to jednak dodatki robią robotę.
Te odpowiednio dobrane okulary, zegarki, dyskretne kolczyki, jakieś apaszki, rękawiczki. Takie niby nic, a jednak. Kolor z paska od zegarka powtórzy się na okularach albo kolczyki i klamra od paska "zagrają". Do prostego ubrania w stonowanych kolorach dorzucą dodatki i voilà!

Sama należę do osób posiadających jedne okulary słoneczne i zegarek w telefonie wink No ogólnie raczej minimalizm. Więc elegancką kobietą nigdy nie będę, ale mogę sobie podziwiać z boku.

Pogadajmy o Waszych ulubionych dodatkach dopełniających strój, macie takie? Czy zawsze umiałyście je dobierać do stroju, czy dopiero w jakimś momencie zauważyłyście, że są ważne? Jak dobieracie, kolorystycznie? A może w ogóle nie zwracacie uwagi na takie drobiazgi?
Obserwuj wątek
    • szarmszejk123 Re: Dodatki. Modowo. 05.11.24, 21:56
      Ja to jestem w tym temacie trochę dziwna, bo u innych to widzę a u siebie nie zwracam uwagi 🤣
    • taki-sobie-nick Re: Dodatki. Modowo. 05.11.24, 23:35
      Kolor z paska od zegarka powtórzy się na okularach albo kolczyki i klamra od paska "zagrają"

O kurde, tyle upierdliwych kombinacji...
      • imponderabilia20 Re: Dodatki. Modowo. 06.11.24, 18:27
        Zazwyczaj są one srebrne albo złote, także nie wiadomo ilu kombinacji nie będzie
        • taki-sobie-nick Re: Dodatki. Modowo. 06.11.24, 21:10
          Tak, tylko że ja nie noszę kolczyków. A oprawki od okularów mogą być w dowolnym kolorze.
    • simply_z Re: Dodatki. Modowo. 05.11.24, 23:41
      Chętnie obwieszam się biżuterią, typu kolczyki, pierścionki, bransoletki, czasem wisiorek. Najczęściej przywożę sobie z podróży, jak dla mnie najlepsza pamiątka. Lubię też ładne paski, a zimą, jesienią, ciekawe szaliki i rękawiczki. Czy stylowe? nie wiem ale lubię.
    • czcigodnystarzec Re: Dodatki. Modowo. 06.11.24, 08:50
      wakacje_50 napisała:
      > Sama należę do osób posiadających jedne okulary słoneczne i zegarek w telefonie
      > wink No ogólnie raczej minimalizm. Więc elegancką kobietą nigdy nie będę, ale mo
      > gę sobie podziwiać z boku.

Możesz to nadrobić wytwornym sposobem bycia.
      elegancja «dobry smak w ubiorze i wytworność w sposobie bycia»
      sjp.pwn.pl/szukaj/elegancja.html
    • mylove23 Re: Dodatki. Modowo. 06.11.24, 09:56
      ups, czytając emamę wychodzi na to, że nie jestem zadbana, bo się nie maluję i nie jestem też elegancka, bo rzadko noszę dodatki typu apaszka, pasek czy dopasowany do stroju zegarek smile noszę za to na co dzień okulary ale nie wiem czy to się liczy smile
    • wapaha Re: Dodatki. Modowo. 06.11.24, 10:00
      Nie pogadamy bo nie jestem elegancką kobietą 🤷‍♀️
      • mysiulek08 Re: Dodatki. Modowo. 06.11.24, 18:32
        a ja chyba jestem, bez apaszki z domu nie wychodze tongue_out
    • malaperspektywa Re: Dodatki. Modowo. 06.11.24, 19:01
      Jestem zbyt leniwa żeby się tym zajmować. Ale popatrzeć na kogoś miło.
    • szarsz Re: Dodatki. Modowo. 06.11.24, 19:34
      Lubię biżuterię i spasowuje, żeby się nie gryzło. Mam bardzo ciepłą naturalną kolorystykę, więc mam skończoną liczbę kolorów, w których wyglądam dobrze.
    • primula.alpicola Re: Dodatki. Modowo. 06.11.24, 20:36
      Noszę biżuterię; kolczyki zawsze, reszta różnie.
      Poza tym paski, czasami apaszka.
    • 3-mamuska Re: Dodatki. Modowo. 06.11.24, 21:15
      Czasem mnie znaczy wiecej.
      Elegancja nie bierze sie z bycia chionką.

Dla mnie elegancka kobieta to taka ktora wyraza elegancję sama soba. A nie dodatkami.
      • taki-sobie-nick Re: Dodatki. Modowo. 06.11.24, 21:20
        3-mamuska napisała:

> Czasem mnie znaczy wiecej.
        > Elegancja nie bierze sie z bycia chionką.
        >
        > Dla mnie elegancka kobieta to taka ktora wyraza elegancję sama soba.

Bardzo dziwne określenie. Wyglądem? Osobowością? Poproszę o przykład.
    • mail-na-gazecie Re: Dodatki. Modowo. 07.11.24, 23:21
      Dobry akcent robi efekt. Lubię jedna fajna rzecz niż cały Arsenal jak u Diany z TVN. Czego tu nie ma... kolczyczki, pierscioneczek, bransoletka i zegarek oraz hybryda na paznokciach i chełm na głowie robią z niej pańcię jak się patrzy. A taka ładna z niej kobieta.
    • czekamnawiatr Re: Dodatki. Modowo. 08.11.24, 06:40
      Mam! Mam jedwabne apaszki! Kocham je miłością wielką. Tylko zakładam je jak mam humor i na ogół pasują absolutnie do niczego. Zegarek też mam. W szufladzie. Kolczyki noszę tak jak apaszki. Czyli co? Jestem zalążkiem eleganckiej kobiety i zwykłym burakiem?
      • mysiulek08 Re: Dodatki. Modowo. 09.11.24, 00:35
        jak pisalam, bez apaszki nie wychodze z domu, szyje musze miec czyms oslonieta tongue_out nawet jesli ubranie to dres/dzinsy i shirt, apaszka typu gawroszka musowo musi byc smile
        uwielbiam zegarki ale tearz tylko sportowa opaska sad
    • bei Re: Dodatki. Modowo. 08.11.24, 06:56
      Nie jestem elegancka - zegarek noszę sportowy, zakładam rzeczy w stylu casual, na spacery stroje sportowe. Bardzo rzadko zakładam strój „elegancki”. Okularów nie noszę, biżuteria to obrączka i jeden pierścionek, pasek rzadko (mam srebrny, czarne, beżowy- dopasowuje do butów albo do stroju).
    • mag-la-swag Re: Dodatki. Modowo. 09.11.24, 00:27
      Okulary, bizuteria, torby, buty, perfumy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka