Dodaj do ulubionych

Problem z bratem męża i partnerką

29.02.16, 10:11
Męczy mnie i mojego męża od pewnego czasu pewna sytuacja, co do której nie wiemy jak się odnieść i zachować. Jestem stałą bywalczynią, nick świeży, bo część rodziny zna mój stały z forum, a sprawa delikatna.
Brat męża ma partnerkę starszą od siebie o prawie 10 lat. Ona jako dzieciata mężatka wdała się z nim w firmowy romans, którego owocem jest obecnie kilkunastomiesięczne dziecko. Brat męża oficjalnie od paru miesięcy mieszka sam, wyprowadził się od rodziców, a pani z dzieckiem odwiedza go w weekendy. Dążył do zakupu mieszkania dwupokojowego na swoje potrzeby, więc chyba nawet nie przechodzi mu przez myśl, aby przyjąć tam na stałe pozostałe dzieci. Podobno zresztą rzucił hasło siostrze, że cudzych bachorów wychowywać nie będzie. Chociaż oficjalnie tworzy ta pani z bratem męża związek, to ona cały czas mieszka ze swoim mężem i pozostałymi dziećmi. Mamy z bratem, tą panią i ich wspólnym dzieckiem kontakt parę razy w roku głównie na urodzinach. Problem polega na tym, że nie wiemy jak się do tematu ustosunkować. Dla nas sytuacja nie jest normalna, bo pani prowadzi tak naprawdę dwa życia. Nie wiemy, o czym z nimi rozmawiać, bo zdecydowana większość tematów jest tabu, Oni sami ich nie poruszają, a nam chyba nie wypada. Nawet obecnie nie wiemy, czy brat męża jest już oficjalnie ojcem tego dziecka (poczęte w małżeństwie pani, więc w akcie urodzenia oficjalnie figurował jej mąż), czy kiedykolwiek poznamy pozostałe dzieci pani (wiekowo byłby idealny układ z naszymi maluchami, i byłoby towarzystwo do zabawy na imprezach), kiedy unormują sytuację i razem zamieszkają, czy rozwód w toku, i generalnie mamy masę różnych pytań, których tak naprawdę nie wypada nam zadać. Atmosfera na tych przyjęciach jest ciężka, bo nie wiadomo o czym rozmawiać. Został temat pracy i pogody. Każda rozmowa jakoś tak naturalnie schodziłaby na temat dzieci albo spraw prywatnych. A tu w zasadzie nie wypada i odczuwam, że temat naszych dzieci nie za bardzo jest na miejscu, kiedy pani przebywa z nami, to jej pozostałe maluchy są zapewne z mężem. Ogólnie chora syt jak dla nas, nie wiemy jak się zachować. Wypada pytać wprost i rozmawiać o wszystkim, czy zachować dystans i nadal o tej pogodzie nawijać? Jak byście się zachowały na naszym miejscu? Obecnie odechciewa się nam spotkań, bo niby to spotkania rodzinne, a czuję się jak na firmowych, czy innych oficjalnych soędach. Poradźcie co zrobić. Myśleliśmy, że to sytuacja przejściowa i będą oboje dążyć do uregulowania spraw, wspólnego zamieszkania, a tu końca nie widać. Przesadzam, czy to przejaw lekceważenia naszych osób? Z mojego punktu widzenia powinni cokolwiek rodzinie opowiedzieć, wyjaśnić, bo to nie typowy układ przecież.
Pomijam temat męże i tych biednych dzieci pani, nie widziałam ich na oczy, ie znam, ale potwornie mi ich żal. Może to istotne w sprawie, Mąż panią kocha, chce z nią być, dziecko chciał przyjąć, ale ona tego nie bierze podobno pod uwagę, bo jest nudny, stąd romans....
To takie strzępki inf od brata, jak pani była jeszcze w ciąży.
Dzięki za wszelkie sugestie.
Obserwuj wątek
    • kolteta Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 10:19
      kropka123kropka napisał(a):

Problem polega na tym, że nie wiemy jak s
      > ię do tematu ustosunkować.

Zupełnie nie rozumiem dlaczego w ogóle musicie się ustosunkowywac w jakikolwiek sposób.

Dla nas sytuacja nie jest normalna, bo pani prowadzi
      > tak naprawdę dwa życia.

To chyba pani sprawa, nie wasza.

Atmosfera na tych przyjęci
      > ach jest ciężka, bo nie wiadomo o czym rozmawiać. Został temat pracy i pogody.

Serio? Smutne macie życie.

Z moj
      > ego punktu widzenia powinni cokolwiek rodzinie opowiedzieć, wyjaśnić, bo to nie
      > typowy układ przecież.

Ale to ich sprawa a nie twoja, męża, czy całej reszty rodziny.

> Dzięki za wszelkie sugestie.

Zajmij się swoimi sprawami. taka sugestia. Chcesz na siłę im mówić co mają robić i jak żyć? Jak im tak pasuje to innym nic do tego czy się wam to podoba czy nie.
    • tatrofanka Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 10:19
      Moja sugestia jest taka: nie wracaj się za bardzo.
      Oprócz pracy i pogody można rozmawiać o sytuacji w Libii, o rozmnażaniu mrówek czy ksiazkach-czyli dla was neutralne tematy.
      Tyle.

Ty za nich żyć nie będziesz.
      Nie widzą potrzeby opowiadać wam o swoich planach. Zaakceptuj to.
    • szarsz OT 29.02.16, 10:19
      > Jestem stałą bywalczynią, nick świeży, bo część rodziny zna mój stały z forum,
      > a sprawa delikatna.

I naprawdę po takim wstępie i podaniu tylu szczegółów nie sądzisz, że zostaniesz rozpoznana? Łał.
    • panterarei Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 10:19
      Trollujesz słabo..
      • kropka123kropka Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 19:37
        Bardziej ze mnie ścisłowiec niż humanista, to prawda smile
        Fajnie, jakby to było zmyślone, ale niestety sytuacja realna. A brat męża miał takie fajne dziewczyny wcześniej, więc tym bardziej dla nas trudna
        • aankaa Re: Problem z bratem męża i partnerką 01.03.16, 00:10
          Bardziej ze mnie ścisłowiec niż humanista
          ===
          dobrze to ujęłaś "ścisłowiec" big_grin big_grin big_grin
          • kropka123kropka Re: Problem z bratem męża i partnerką 01.03.16, 08:34
            chylę czoła przed panią o szerokich horyzontach, akceptującą w pełni kure...stwo
            strasznie pokręcony masz umysł, jeżeli sytuacja jest dla ciebie normalna
    • panterarei Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 10:26
      Zawsze możecie plotkowac o celebrytach.. n.p. o Zbigniewie Zamachowskim, Marcie Kaczyńskiej.. o polityce: co teraz porabia Kazimierz Marcinkiewicz.. Albion o sprawach spolecznych.. kto u was bierze 500 zl..smilesmile
      • jowita771 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 11:27
        Dobre tematy big_grin
    • afro.ninja Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 10:31
      Nawet jesli to trollowanie, ciezko isc do ludzi, ktorzy zyja w takiej sytuacji, no bo wlasnie dzieci zal.
    • joaaa83 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 10:41
      "Przesadzam, czy to przejaw lekceważenia naszych osób?"

Przejaw lekceważenia. Już dawno kobita powinna coś zrobić ze swoim zagmatwanym życiem, bo to oczywiste, że wprawia Was w zakłopotanie. Ja nie wiem, jak ona w ogóle może chadzać na jakiekolwiek spotkania, skoro ma tak skomplikowane życie i nawet nie raczy wytłumaczyć się przed Wami. Powinna wszystko uregulować nawet nie tyle dla dobra dzieci, co dla dobra całego otoczenia.
      • kk345 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 12:36
        big_grin n/t
    • arista80 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 10:46
      Gadaj z nią na neutralne tematy typu obecna sytuacja, uchodźcy, walka z terroryzmem, bezrobocie, jej praca, opieka nad ostatnim dzieckiem, które jest owocem związku z bratem męża. Jeżeli będziesz siedziała spięta i tylko ją bacznie obserwowała to nic dziwnego, że nic nie będzie chciała mówić. Jak zaczniesz z nią normalnie gadać i potraktujesz jak po prostu człowieka do pogadania, to być może z czasem sie otworzy i sama coś więcej powie. Z drugiej strony: czy ty każdą poznaną koleżankę od razu wypytujesz o jej sytuację osobistą? Nie sądzę. Najpierw zaczyna się od spraw neutralnych, a potem w miarę rozwoju znajomości, zaczyna się gadać na bardziej osobiste tematy.
    • bergamotka77 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 10:58
      niezle powalony uklas i oni oboje - brat meza i jego babka, ja bym unikala z nimi kontaktu - chca sie bawic w rozwalanie malzenstw i czworokaty rozmaite to niech sie bawia ale sa w tym niewinne dzieci i wkurzalaby mnie takie osoby. Pani znudzona malzenstwem i mezem? Niech sie rozwiedzie. Brat meza tez madry, jak sobie skomplikowal zycie dzieckiem na boku z mezatka to niech sam to piwo pije. A ty szukasz wsrod jej dzieci towarzystwa dla swoich? Ja bym i babe i jej gacha, twojego szwagra zlewala i tyle.
    • wuika Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 11:01
      To tak po prawdzie to nie Twoja sprawa, z kim swoje małżeńskie dzieci zostawia partnerka brata Twojego męża. Nawet nie sprawa Twojego brata. Spotkania rodzinne, jak to spotkania rodzinne, z jednymi nie rozmawia się o polityce, bo się kłócą, z innymi o zawiłościach ich sytuacji prawno-osobistej. Ale nie widzę powodu, dla których np. temat dzieci miałby być tabu. To oni mają dziwną sytuację, jeśli nie będą chcieli rozmawiać o dzieciach (waszych, ogólnie, konkretnym dziecku), to na pewno o tym wspomną.
    • wies-baden Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 11:21
      Zycie jest tak nieprzewidywalne, że podejdź z większą pokorą do losu - nie wiadomo co się jeszcze może wydarzyć. Niestety w twojej wypowiedzi przebija fałszywy, bo protekcjonalny ton. Nie martw się o cudze dzieci, zaakceptuj sytuację, która was nie dotyczy.
    • kotradykcja Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 11:30
      Nie wiem po co się ustosunkowywać, wnikać, rozmawiać na tematy, które Was nie dotyczą.
      Znajdźcie inne tematy i po sprawie.
      Ta pani jest dorosła i robi to, co robi na swój rachunek.
      • kotradykcja Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 11:32
        Aha

"Przesadzam, czy to przejaw lekceważenia naszych osób? Z mojego punktu widzenia powinni cokolwiek rodzinie opowiedzieć, wyjaśnić, bo to nie typowy układ przecież. "

Przesadzasz i to ostro. Nikt nie ma obowiązku tłumaczyć się z tego, co robi osobom postronnym.
        Ani brat Twojego męża, ani jego partnerka nie muszą Wam składać żadnych wyjaśnień. To są ich prywatne sprawy.
    • lauren6 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 11:34
      Obecna sytuacja polityczna + uchodźcy jako neutralne tematy rozmów przy rodzinnym stole. Już lubię ten wątek big_grin
      • kota_marcowa Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 12:14
        Troll, a jak nie troll, to nie jej sprawa i tyle.
    • aankaa Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 11:50
      nie wiemy, czy brat męża jest już oficjalnie ojcem tego dziecka (poczęte w małżeństwie pani, więc w akcie urodzenia oficjalnie figurował jej mąż), czy kiedykolwiek poznamy pozostałe dzieci pani (wiekowo byłby idealny układ z naszymi maluchami, i byłoby towarzystwo do zabawy na imprezach), kiedy unormują sytuację i razem zamieszkają, czy rozwód w toku, i generalnie mamy masę różnych pytań
      ===
      nie wściubiaj nosa w życie obcych ludzi
      • helka.z.porcelany Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 12:32
        Spoko, wystarczy spytać o sposób poczęcia, częstotliwość stosunków seksualnych w okresie prokreacyjnym i kolektywnie, w gronie rodzinnym (zajadająt suflet) oszacować prowdoppdobienstwo ojcowstwa brata. Dziwni są jacyś ten brat i jego, jak ktoś rzekł, "dziunia", że nie chcą z rodziną dzielić się tego typu informacjami. Potem wątkodajka, w rewanżu opowie o problemach ze zgagą, hemoroidach własnych i szczegółowo przedstawi objawy impotencji męża, a także omówi swój zeszłoroczny romans- będzie jak w rodzinie. Przecież to się nie godzi, żeby z rodziną się rodzinnymi sprawami nie dzielić...
        • aamarzena Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 13:46
          big_grin big_grin big_grin
    • kura17 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 12:03
      przeciez sama napisalas, ze widujecie sie rzadko.
      przecierpiec i gadac z kims innym.
      naprawde ich zycie, to nie Wasza sprawa.
      ewentualnie maz moze z bratem pogadac, jesli sa blisko, ale nie na oficjalnym spotkaniu.
    • milka_milka Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 13:08
      Miałabym w nosie problematyczne tematy, to kłopot pani i brata i rozmawiałabym, o czym chcę. A jeśli się nie podoba - to ich sprawa.
    • fomica Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 13:32
      > czy to przejaw lekceważenia naszych osób?
      Urocze smile
      Sama się dziwię że to pisze, ale moja diagnoza jest tak: wasze osoby nie lubią tej pani, tak personalnie, niezależnie od jej perypetii życiowych, i tyle. Gdyby było inaczej tematy tabu nie byłyby żadną przeszkoda, rozmawia się o wakacjach, o pracy, o naprawie samochodu, o cenach nieruchomości, o tym że szef nie chce dać urlopu, o nadgodzinach, o opóźnieniach na kolei, o cenach jabłek na bazarze, o tym że nie ma śniegu (no i oczywiście o filozofii, literaturze, kulturze i sztucznej inteligencji).
      Zresztą te tematy tabu to tylko dzieci z poprzedniego związku, bo niby co innego? Jakie znaczenie mają dla waszych kurtuazyjnych kontaktów takie sprawy jak formalny status dziecka, relacje pani z jej mężem, stan zaawansowania rozwodu? To nie sa tematy na small talk na urodzinach.
      • ola_dom Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 13:39
        fomica napisał:

> > czy to przejaw lekceważenia naszych osób?
        > Urocze smile

Urocze? Takie lekceważenie ich osób jest po prostu karygodnym fo-pa! ;D

> Sama się dziwię że to pisze, ale moja diagnoza jest tak: wasze osoby nie lubią
        > tej pani, tak personalnie, niezależnie od jej perypetii życiowych, i tyle.

A mnie się wydaje, że kropkę-kropkę aż skręca, żeby się dowiedzieć, co owa pani z mężem i kochankiem, z dzieciami na dokładkę zamiarowują i w ogóle, jak się wspólnie układają, itd.,
        ale - Z GRZECZNOŚCI, wiadomo - nie spyta, stąd ją flustracja chce zeżreć. Bo tamci najwyraźniej wolą lekceważyć ich osoby i sami nie kwapią się do wyjaśnień. Chamstwo towarzyskie, nie inaczej.
      • lot.ti Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 14:27
        nie jest to chyba kwestia lubienia lub nielubienia tylko tego, że obecność tej pani w tym gronie i w takim charakterze jest po prostu niestosowna. ja się tej pani dziwię, że na takie spotkania chadza.
        • aamarzena Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 14:49
          Jaka niestosowna - pani dba, by dziecko znalo rodzine swojego biologicznego ojca. A że rodzinie to dziecko i jego matka pasuje tylko w wersji "zona brata" to już problem tej rodziny. Niech na "urodzinki" zapraszają tylko kuzynostwo z prawego łoża tongue_out
          • lot.ti Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 14:58
            dziecka w tym układzie w o ogóle nie ma. jeśli pani jest w związku małżeńskim to dziecko z urzędu zostaje przypisane do męża pani i on figuruje jako ojciec. dla wątkodajki i całej reszty familii pani jest zamężną kochanką ich szwagra, brata, syna, itd. jeśli nie akceptujemy bigamii to pani nie może aspirować do rodziny. najpierw rozwód, ew. choćby separacja i uregulowanie sprawy ojcostwa, potem spotkania rodzinne. to jest naprawdę proste i logiczne.

jeśli wątkodajka nie wie jak się odnieść do pani może ją ignorować lub zachowywać się w sposób chłodny i uprzejmy ograniczając interakcje do minimum.
            • aamarzena Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 22:56
              Jak dziecka nie ma skoro jest. I ojcem biologicznym pozostaje szwagier. Sprawy ojcostwa uregulowali prawnie lub nie, tego autorka wątku nie wie.
              I jak ty to sobie wyobrażasz? Dziecko nie może przyjechać do babci na imieniny do czasu, az urzędnicy wpiszą mu oficjalnie szwagra do aktu urodzenia? Może pani wcale nie ma ochoty na rozwód z obecnym mężem, tym bardziej, że tam są dzieci, których szwagier widzieć nie chce, a na imprezach rodzinnych bywa jako matka Jasia, bo Jasio mały i gdyby został w obcym domu z tatą, którego mało zna to byłoby ciężko. A babcia, dziadzio i ciocia Władzia życzą sobie zobaczyć małego Jasia na imieninach.
              Jakby pani odmówiła udziału Jasia w imprezach rodzinnych, to byłaby zołza co to dziadkom kontaktu broni.
    • baltycki Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 13:43
      wioskowy_glupek napisała:

> matołku,
      big_grin
    • aamarzena Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 13:56
      Ale mi "partnerka" co to się widują raz w tygodniu, pewnie tylko po to by dziecko znalo ojca.
      Pani wdała się w romans bo jej się nudziło i zdarzyła się wpadka. Bywa, nie żebym popierała jakoś, ale życie jest zyciem. Pani postanowiła pozostać z mężem, który nota bene chciał "przygarnąć jak swoje". W przeciwieństwie do ojca najmłodszego dziecka, który jej dzieci widzieć nie chce.
      Jak ty sobie wyobrażasz "uregulowanie sytuacji"? Że pani porzuci swoje dzieci i zwiąże się z twoim szwagrem, cobyś się nie musiała tłumaczyć sąsiadkom z nieślubnego bratanka? A ty oczywiście będziesz się napawać swoją wspaniałością i uronisz łezkę nad starszymi porzuconymi dziećmi pani. I nawet w swej łaskawości pozwolisz im się pobawić ze swoimi latoroślami.
      A jeśli nawet twojemu szwagrowi, tej pani oraz jej mężowi odpowiada trójkąt to tobie nic do tego.
      • bulzemba Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 14:49
        znudzone baby mają czasem odpały, że smarkaty gów.niż nawet jak nie chce u siebie ich dzieci to im bardziej się podoba niż stary (i już nie jary) mąż.

Jednak uważam, że pogaduszki o dzieciach wątkodajki które właśnie przelatują pod nogami rozmówczyń są jak najbardziej na miejscu. Tabu są te dzieci które nie zostały przedstawione na forum rodziny - skoro matka ich nie przyprowadza i o nich nie gada to jest jej sprawa, ale nie ma prawa wymagać by nieszwagierka udawała, że jej własne dzieciaki nie istnieją.
        • aamarzena Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 14:53
          Pytanie czy pani od szwagra tego wymaga, czy po prostu nie chce o swoich dzieciach rozmawiać, a nie o dzieciach w ogóle.
          • bulzemba Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 15:03
            Wiesz, to może być świetny żart: pani "nie zauważa" dzieci w ogóle oprócz swojego najmłodszego potomka, to poszczuć pozostałe dzieciaki na nią. W końcu się złamie jak jej zacznie masa dzieciaków zacznie wrzeszczeć nad uchem. A jak coś chociażby piśnie to zrobić wielkie oczy "to ty widzisz dzieci?"
        • helka.z.porcelany Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 15:22
          Znudzone osoby (w tym baby) mają to do siebie, że siedzą i się głowią nad cudzymi sprawami, o co nikt ich nie prosi.

Brat z panią robią, jak im się podoba, a ty możesz rozmawiać o czym podoba się Tobie, albo i nie rozmawiać, jesli taką masz chęć. W ogóle nie rozumiem problemu.
    • to_ja_krowa Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 14:25
      Możesz rozmawiać o czym chcesz, nie widzę powodu do robienia z dzieci tematu tabu. Możesz mówić o swoich, pani jak będzie chciała to opowie o swoich.
      A jeżeli was skręca i koniecznie chcecie poznać ich życiowe plany, to wyślij męża na wódkę z bratem. O takich szczegółach to raczej rozmawia się w cztery oczy, a nie nad rosołem debatuje w komitecie.

Spotykam się z mnóstwem ludzi o nieregularnym statusie związkowo-rodzinnym i jakoś nigdy nie czułam się skrępowana, co więcej nie czułam potrzeby dopytywania ich co zrobią że swoim życiem, nawet jeśli chodziło o mojego osobistego brata...
      • kropka123kropka Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 20:08
        chyba wyślę na wódkę tego mojego męża i się czegoś dowiem. Owszem, jestem ciekawa sytuacji, ale po pierwsze ona nas bardzo krępuje, bo niecodzienna. Zaskoczona jestem większością odpowiedzi. Wydawało mi się, że brat męża to na tyle bliska rodzina, że tak podstawowe sprawy jak uznanie ojcostwa, czy syt matki bratanka mojego męża powinny być nam znane.
        • lot.ti Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 20:14
          brat męża to bliska rodzina, ale dla twojego męża, nie dla ciebie tongue_out
          musisz przyjąć, że bracia mają swoje tajemnice i wysłanie chłopa na wódkę niekoniecznie wzbogacić twoją wiedzę.
        • klamkas Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 21:14
          Rodzina na tyle bliska, że nie macie o czym ze sobą rozmawiać?
        • ola_dom Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 21:17
          kropka123kropka napisał(a):

> Wydawało mi się, że brat męża to na tyle bliska rodzina, że tak podstawowe sprawy jak
          > uznanie ojcostwa, czy syt matki bratanka mojego męża powinny być nam znane.

A dlaczego?
          Aaa.... bo TY tak chcesz i ciekawość o mało Cię nie zeżarła.
          Cóż, to jednak może być niewystarczający powód... big_grin

aha... czy to Ty niedawno zakładałaś wątek o "ślubie w tajemnicy" i że zostałaś pominięta w poinformowaniu? Podobny poziom rozdęcia ego mi się skojarzył.
          • kropka123kropka Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 22:37
            nie to nie ja smile dzięki za szczere odpowiedzi, czułam, że na forum pojawi się trochę obiektywnych ocen. Przemyślę sprawę i troszkę przestawię swój sposób myślenia.
            Nie uważałam się za aż tak wielką egoistkę smile
            • triss_merigold6 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 22:42
              Uprawiaj small talk. Pogoda, ceny w tesco/innym markecie, Oskary, popsuta winda, nowe budownictwo kontra wielka płyta, botoks gwiazd, oszustwa "na wnuczka", sałatka jarzynowa - z jajkiem czy bez, inne.
        • helka.z.porcelany Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:17
          Cudowne! smile

Z racji, że jest to baaaardzo bliska rodzina, powinna Ci być znana "sytuacja matki bratanka twojego męża".

Pokrewieństwo w pierwszej linii!smile. Cudowne!
    • lot.ti Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 14:25
      zamężna kochanka szwagra bywa na spotkaniach jego rodziny w charakterze partnerki.
      w jakim charakterze on bywa na spotkaniach jej rodziny? chadzają we trójkę - ona, mąż, kochanek - czy na zmiany ona raz z mężem raz z kochankiem.

jeśli spotkania są stricte rodzinne to organizatorzy owych powinni poinstruować szwagra by pani nie zabierał. jeśli są to spotkania towarzyskie z osobami towarzyszącymi to wówczas szwagier może przybyć z kim chce i nikomu nic do prywatnego życia tegoż gościa.

pytanie jest o charakter spotkań i ewentualnie o to, czy zamężna kochanka szwagra, niebędąca w separacji, ani w trakcie rozwodu może aspirować do rodziny. na zdrowy rozum to nie może, no chyba że akceptujemy bigamię.
      • aamarzena Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:04
        A ty cos się tak tej bigamii uczepiła. Bigamia to pozostawanie w związku małżeńskim z dwiema osobami - na razie pani ma jednego męża. A prawo nie zabrania posiadania chocby i dziesięciu kochanków. Zazdrościsz jej?
    • lady-z-gaga Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 14:31
      >Męczy mnie i mojego męża od pewnego czasu pewna sytuacja, co do której nie wiemy jak się odnieść i zachować.

mogę zrozumieć, że Ty pytasz na forum, ale mąż powinien chyba swoje wątpliwości skonsultowac z bratem?
    • sueellen Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 14:41
      Tematy do przegadania na imprezach:
      - ciekawe programy w TV
      - wakacje i podróże
      - przeczytane ksiażki
      - moda, ciuchy, kosmetyki
      - muzyka, sztuka, kultura, film, teatr itd
      - aktualna sytuacja w kraju i na świecie bez wchodzenia w szczegoły (bez ujawniania poglądów politycznych)
      - gotowanie, potrawy
      - praca zawodowa
      inne hobby

Mało?
    • bei Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 14:57
      Jesli chcesz integracji dzieci tej pani z Twoimi, to zapytaj, czy mozesz ja zaprosic z tymi dziecmi i juz.
      Reszta jest milczeniemsmile
      A tematy do rozmow- wybieraj tematy bezpiecznesmile
      Skoro razem macie dzieci w podobnym wieku to moze mow o swoich dzieciach ( tylko bez nadecia, ze sa NAJ smile
      • karme-lowa Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 16:23
        Naprawdę uważasz, że zmiana nicka po podaniu tyłu szczegółów jest Ci potrzebna?
        • mamaemmy Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 19:41
          a wiesz kim jest autorka ? Bo ja nie tongue_out
          I wiem,pewnie powiesz,że wiesz,ale nie powiesz tongue_out
          • karme-lowa Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 19:52
            Ale o czym Ty piszesz? Przeczytalaś post startowy? Pisze, że Jej rodzina zna jej nicka czyli forum czyta. Naprawdę czytając taką historię nie dodałabys dwa do dwóch????
            • aamarzena Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:07
              Chyba, że pozmieniała nieco fakty i różne koligacje rodzinne
            • claudel6 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:32
              cała rodzina czyta?? e-matkę?? omg big_grin
              • triss_merigold6 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 23:34
                Hłe, hłe, ciekawe która to.
        • ofelia1982 Re: Problem z bratem męża i partnerką 29.02.16, 19:52
          No a kto to jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka