eilian 23.03.16, 12:47 podajcie swój ulubiony, ja robię zawsze na oko, ale może ktoś ma niezawodny przepis? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
panterarei Re: przepis na pasztet 23.03.16, 13:09 Zaglosowac na dobrą zmianę.. i Masz taki pasztet, że aż UE zajęczy Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: przepis na pasztet 23.03.16, 13:11 Tobie się wszystko z polityką kojarzy? No to współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
panterarei Re: przepis na pasztet 23.03.16, 13:33 A dziwisz się?Nie mogę znaleźć przepisu na pasztet, który robiłam kiedyś, ale ten blog do mnie przemówił . cojemy.blog.onet.pl/2010/01/24/algorytm-robienia-dobrych-pasztetow-cz-2/ zrobię ten z kaczki Odpowiedz Link Zgłoś
paloma_blauwinder Re: przepis na pasztet 23.03.16, 14:18 Przestałam czytać od "każdy kawałek niezjedzonego mięska pozupowego...". Choć podejrzeń nabrałam już przy uszeregowaniu jagnięciny jako mniej wyrazistej od królika (tak naprawdę jest dużo bardziej wyrazista smakowo). Odpowiedz Link Zgłoś
antychreza Re: przepis na pasztet 23.03.16, 14:33 O toto, taki pasztet z mięsa po zupie musi być paskudny. Przecież do pasztetu gotuje się mięso z zupełnie innymi przyprawami. Niestety, przepis na najlepszy pasztet świata przepis pozostaje tajemnicą mojego taty. Odpowiedz Link Zgłoś
panterarei Re: przepis na pasztet 23.03.16, 18:14 Przecież gość wyraźnie pisze, że nie jest fanem pasztetow z resztek, ale co kto lubi.. Odpowiedz Link Zgłoś
jusiakr Re: przepis na pasztet 23.03.16, 16:11 To moze nie jest typowy pasztet. Linka do przepisu nie moge znaleźć, chyba sygnowała go Magda Gessler. Pasztet bez pieczenia. Wątróbki podsmażam z cebulką, lekko schładzam, wrzucam do miksera, dodaje serek kanapkowy (bez smaku, próbowałam z twarogiem, ale jest za ciężki), troche płynu (powinno byc brandy, ale ze względu na dzieci daję bulion wołowy) plus przyprawy i miksuje. Konsystencja powinna byc w miarę możliwości jednolita. Potem dodaje troche posiekanych czarnych oliwek. Masę przekładam do foremki. Resztę bulionu podgrzewam z żelatyną, zalewam masę w foremce i chłodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
naplaze Re: przepis na pasztet 23.03.16, 16:30 Tu jest podobny przepis: www.kwestiasmaku.com/kuchnia_francuska/pate_z_kurzych_watrobek/przepis.html Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: przepis na pasztet 23.03.16, 18:56 Ja zamiast serka, brandy i bulionu dodaję jako płynu śmietany. Paszet wychodzi ładnie kremowy. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: przepis na pasztet 23.03.16, 17:18 Tu pisałam: forum.gazeta.pl/forum/w,567,158628366,158628366,Ktora_robi_sama_wedliny_kielbasy_.html#p158628595 Odpowiedz Link Zgłoś
jopowa Re: przepis na pasztet 23.03.16, 17:33 pasztet zawsze kupuje. Bardzo dobry. Po co robic. Szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś