Dodaj do ulubionych

przepis na pasztet

23.03.16, 12:47
podajcie swój ulubiony, ja robię zawsze na oko, ale może ktoś ma niezawodny przepis?
Obserwuj wątek
    • panterarei Re: przepis na pasztet 23.03.16, 13:09
      Zaglosowac na dobrą zmianę.. i Masz taki pasztet, że aż UE zajęczy
      • eilian Re: przepis na pasztet 23.03.16, 13:11
        Tobie się wszystko z polityką kojarzy? No to współczuję...
        • panterarei Re: przepis na pasztet 23.03.16, 13:33
          A dziwisz się?Nie mogę znaleźć przepisu na pasztet, który robiłam kiedyś, ale ten blog do mnie przemówił . cojemy.blog.onet.pl/2010/01/24/algorytm-robienia-dobrych-pasztetow-cz-2/ zrobię ten z kaczki
          • paloma_blauwinder Re: przepis na pasztet 23.03.16, 14:18
            Przestałam czytać od "każdy kawałek niezjedzonego mięska pozupowego...". Choć podejrzeń nabrałam już przy uszeregowaniu jagnięciny jako mniej wyrazistej od królika (tak naprawdę jest dużo bardziej wyrazista smakowo).
            • antychreza Re: przepis na pasztet 23.03.16, 14:33
              O toto, taki pasztet z mięsa po zupie musi być paskudny. Przecież do pasztetu gotuje się mięso z zupełnie innymi przyprawami. Niestety, przepis na najlepszy pasztet świata przepis pozostaje tajemnicą mojego taty.
              • panterarei Re: przepis na pasztet 23.03.16, 18:14
                Przecież gość wyraźnie pisze, że nie jest fanem pasztetow z resztek, ale co kto lubi..
    • jusiakr Re: przepis na pasztet 23.03.16, 16:11
      To moze nie jest typowy pasztet. Linka do przepisu nie moge znaleźć, chyba sygnowała go Magda Gessler. Pasztet bez pieczenia.
      Wątróbki podsmażam z cebulką, lekko schładzam, wrzucam do miksera, dodaje serek kanapkowy (bez smaku, próbowałam z twarogiem, ale jest za ciężki), troche płynu (powinno byc brandy, ale ze względu na dzieci daję bulion wołowy) plus przyprawy i miksuje. Konsystencja powinna byc w miarę możliwości jednolita. Potem dodaje troche posiekanych czarnych oliwek.
      Masę przekładam do foremki. Resztę bulionu podgrzewam z żelatyną, zalewam masę w foremce i chłodzę.
      • naplaze Re: przepis na pasztet 23.03.16, 16:30
        Tu jest podobny przepis: www.kwestiasmaku.com/kuchnia_francuska/pate_z_kurzych_watrobek/przepis.html
      • snakelilith Re: przepis na pasztet 23.03.16, 18:56
        Ja zamiast serka, brandy i bulionu dodaję jako płynu śmietany. Paszet wychodzi ładnie kremowy.
    • andaba Re: przepis na pasztet 23.03.16, 17:18
      Tu pisałam:

forum.gazeta.pl/forum/w,567,158628366,158628366,Ktora_robi_sama_wedliny_kielbasy_.html#p158628595
    • jopowa Re: przepis na pasztet 23.03.16, 17:33
      pasztet zawsze kupuje. Bardzo dobry. Po co robic. Szkoda czasu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka